Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,340
  • Verschill

    -0,220 -0,80%
  • Volume

    66.292 Gem. (3M) 80,2K
  • Bied

    27,280  
  • Laat

    27,340  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos juli 2021

1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 SpecuKlaas 15 juli 2021 14:09
    15 juli 2021: UBS hanteert een Neutraal advies en koersdoel van 77,00 euro. Het aandeel Galapagos noteerde donderdag op een rood Damrak 11,2 procent lager op 49,65 euro.

    Neutraal advies ?in deze ???

    Heb zelf geen Galapagos aangezien ik nooit vertrouwen in hun management heb gehad. Beloofde altijd al veel te veel en te ver vooruit in de tijd ook. Geef mij dan toch maar Pharming als ik mag kiezen. Ph maakt mooie winsten, goed management met reele vooruitzichten en niet te ambitiueze uitspraken. Maar dat zei ik ook toen G voor het eerst door de 100 zakte. Nu 48.... en nog vind ik het allemaal opgeblazen. Overigens.... in Leiden zetten ze een enorm R&D pand neer. De grootste in het BIO Science park... zo groot zelfs dat ze het net buiten het park moesten bouwen. Maar waarom, zo enorm ???
  2. Opop 15 juli 2021 14:15
    Wij worden groter dan Philips, droomde Onno. Wat een fantasie, daarmee wordt je zelfs manager van het jaar.
    Ga maar weer snel klussen in je huis met het geld van de investeerders, dan maak je nog wat tastbaars in plaats van gebakken lucht.
  3. forum rang 5 Jason Voorhees 15 juli 2021 14:16
    Galapagos is onderhand wel klaar, verkopen aan Gilead voor de cash positie van 65,- euro per aandeel. Activiteiten gewaardeerd op 0,- euro, knappe prestatie.
  4. makyjo 15 juli 2021 14:19
    quote:

    weeuwsnitje schreef op 15 juli 2021 13:39:

    [...]

    Kat in de zak, gevulde bankrekening heeft GLPG zelf ook wel. Trouwens enige redding nog voor Pharming.
    Gevulde bankrekening zal zienderogen als sneeuw voor de zon wegsmelten door de massale cashburn en quasi weinig income,ook al door het wantrouwen en imagoschade die GLP de laatste tijd te verduren heeft.Het ene tegenvallend nieuws na het andere volgt elkaar op waardoor koers verder en verder wegzakt.Op een bepaald ogenblik is de markt er helemaal klaar mee en ik vrees dat we vandaag aan dit punt gekomen zijn.Dit wordt een verschrikkelijk moeilijke weg terug naar boven en zou momenteel niet graag in de schoenen van hun CEO Dhr.O.VanDerStolpe willen staan.Zijn z'n dagen geteld bij GLP en hoe gaat hij om met deze immense,ja zelfs onmenselijke druk?Of hoe dit intriest verhaal in amper 12 m. compleet 180° is gedraaid van mindset:van ster top aandeel door iedereen gegeerd tot uitgespuwd flopaandeel die dagelijks harder wegzinkt in het beursmoeras
  5. MyNameIsNobody 15 juli 2021 14:24
    Nu de stofwolken wat optrekken probeer ik voor mezelf een paar conclusies te trekken op basis van wat ik vandaag gelezen en geleerd heb.

    1) Zoals iemand op het forum eerder ook al aangaf, vind ik de reacties en oordelen van veel analisten nog redelijk mild. Mixed bag, een eerste stapje maar er moet nog veel werk worden verzet, etc. Inclusief de redactiecommentaren is het overallbeeld natuurlijk (opnieuw) negatief, zoals ook terug te zien in de beurskoers van vandaag.

    2) Ik denk dat Barbet wel gelijk heeft als hij zegt, dat ze de boodschap uit de zwakke Toledo-uitkomsten hebben proberen te temperen door deze te combineren met de positieve(re) resultaten van 3667. En ook de constatering dat we geen al te hoge verwachtingen van de resultaten van de resterende twee Toledo-studies moeten hebben, lijkt me ook op z'n plaats (anders waren die zeker nu ook meegenomen).

    3) Het beeld dat vanuit Galapagos zelf geschetst wordt is, dat 3970 wel iets doet, maar niet sterk genoeg is. Zomaar de dosis verhogen kent zijn grenzen, gegeven de kans op bijwerkingen (toxiciteit). Aangegeven is dat er twee back-up Toledomoleculen zijn, waarvan ze hopen dat die sterker zijn en waarop ze zich nu zouden willen gaan richten. Critici zullen meteen roepen, dat dit de volgende worst is die beleggers wordt voorgehouden, en de kans hierop is natuurlijk ook heel reëel. Het betekent in elk geval, dat het allemaal meer geld en tijd gaat kosten.
    Overigens: ik meen me te herinneren dat ik in de afgelopen maanden in bepaalde forumbijdragen ook al heb gelezen, dat werd aangegeven dat 3970 waarschijnlijk niet het uiteindelijke eerste Toledo-molecuul zou zijn/worden, maar dat men meer dacht aan al beschikbare backups. Ik kan me voorstellen dat men binnen Galapagos toen al wel een bepaald beeld had, en men de beleggers via dit soort boodschappen alvast een beetje probeerde voor te bereiden op nieuw slecht nieuws. Kijkend naar de reacties van vandaag kunnen we concluderen, dat (ook) dat dan niet helemaal gelukt is.

    4) De verwachting dat Van de Stolpe binnen afzienbare tijd zal vertrekken, lijkt mij juist. Dit pad is natuurlijk al eerder dit jaar gestart, maar het is goed voorstelbaar dat de nieuwe uitkomsten dit proces zullen versnellen. Als aandeelhouder zullen we hier echter niets mee opschieten (de koers zal er geen cent door omhoog gaan).

    5) Wat betreft het scenario van overname van Galapagos door Gilead blijf ik toch nog met wat vragen zitten. Het heeft iets tegenstrijdigs: waarom zou Gilead Galapagos willen overnemen, als ze in het geheel geen vertrouwen meer hebben in het bedrijf en het researchplatform? Zelfs bij een koers van Euro 50 moeten ze er dan opnieuw circa 3 miljard insteken, waarvan ze dan zouden verwachten dat het weinig tot niets gaat opleveren (ze hebben immers geen vertrouwen). Als ze nog altijd wel vertrouwen in het bedrijf en het researchplatform hebben, waarom zouden ze dan de gesloten deal niet gewoon willen naleven? In dat geval steken ze alleen nieuw geld in het bedrijf bij (kans op) succes.
    Mocht Gilead ervoor kiezen om Galapagos over te nemen, dan lijkt mij de meest logische uitkomst dat ze het bedrijf (bijna) compleet opdoeken. Betalen ze dan nu zeg 3 miljard, en ontvangen ze 5 miljard (beschikbare cash), dan krijgen ze (na aftrek van reorganisatie- en ontslagkosten) nog 1 a 1,5 miljard van hun totale investering terug. Deze uitkomst zullen ze steeds afwegen tegen hun inschatting van de omzet en winst, die ze op termijn via hun investering in Galapagos denken te kunnen halen.

    6) Hiermee raak je meteen ook de steeds terugkerende discussie over de hoeveelheid cash per aandeel en de koers. Dat de hoeveelheid cash per aandeel niet bepalend is voor de hoogte van de koers is evident: dit kunnen we al een aantal maanden op de beurs constateren. Of dit ook geldt bij een eventuele overname is de vraag: wie van de aandeelhouders zou zijn aandelen aanbieden als er nu een bod van Euro 45 of Euro 50 per aandeel zou worden gedaan, terwijl alleen de beschikbare cash al neerkomt op circa Euro 70?
  6. silverwheaton 15 juli 2021 14:25
    quote:

    Inhoudelijk schreef op 15 juli 2021 14:09:

    15 juli 2021: UBS hanteert een Neutraal advies en koersdoel van 77,00 euro. Het aandeel Galapagos noteerde donderdag op een rood Damrak 11,2 procent lager op 49,65 euro.

    Neutraal advies ?in deze ???

    Heb zelf geen Galapagos aangezien ik nooit vertrouwen in hun management heb gehad. Beloofde altijd al veel te veel en te ver vooruit in de tijd ook. Geef mij dan toch maar Pharming als ik mag kiezen. Ph maakt mooie winsten, goed management met reele vooruitzichten en niet te ambitiueze uitspraken. Maar dat zei ik ook toen G voor het eerst door de 100 zakte. Nu 48.... en nog vind ik het allemaal opgeblazen. Overigens.... in Leiden zetten ze een enorm R&D pand neer. De grootste in het BIO Science park... zo groot zelfs dat ze het net buiten het park moesten bouwen. Maar waarom, zo enorm ???
    Koersdoel 77 euro en op 48 met stijgingsmarge van meer dan 50 procent neutraal advies geven? Dat versta ik niet echt, of echt niet......
  7. EFBO 15 juli 2021 14:31
    60 euro is nu realiteit. Verkoop het. Gilead neemt het over en wint 1,5 miljard. Niet slecht, maar wel weinig tegenover wat ze al geïnvesteerd hebben.
    Onno, wat ga je nu doen ?
    We verwachten een reactie. Je bent de leider, je hebt beslissingen genomen en dit is het resultaat.
  8. BIOcoin 15 juli 2021 14:32
    Negatieve spiraal houdt aan.. Gevaarlijk. De grootheidswaanzin heeft de overmacht genomen.. T geloof is weg.. De kwartaalresultaten zullen er naar zijn.. Koersdoelverlaging.. Nu al van 240 naar 58.. De vallei is nog lager. Remember.. T is nog maar het begin.. Naar de hel ja
  9. Denlybie 15 juli 2021 14:33
    quote:

    The Saint schreef op 15 juli 2021 12:17:

    Niet alleen Galapagos maar ook andere opkomende biotech zijn ‘casinoaandelen’. Veruit de meeste biotech falen. Wereldwijd Honderden miljarden naar de filestijnen. Het geld van de beleggers wel te verstaan. Onderweg vult het management met tientallen miljoenen hun zakken. Geen centje pijn. Voor mij het signaal om ALLE biotechaandelen zonder medicijnen eruit te gooien.
    Wat dan te zeggen over Mithra...zij hebben 3 goedkeuringen (waaronder FDA) op zak voor hun anticonceptiepil, bijkomend nog een veel belovend medicijn in de pijplijn en vandaag een pb dat zij gaan samenwerken om een coronamedicijn te produceren. Daarnaast mooie adviezen van 'specialisten' doch .....sinds die goedkeuringen is het aandeel 20% gedaald!
    Ik heb een heel diverse portefeuille met daaronder 4 biotech (Galapagos, Pharming, Novacyt en Mithra) en alle 4 staan deze op verlies. Gelukkig maken deze aandelen slechts een heel klein deel uit van mijn portefeuille maar leuk is het uiteraard niet.
  10. BIOcoin 15 juli 2021 14:34
    Beschamend. ONNO. De man die aandelen heeft verkocht.. Dat was voordat we al het slechte nieuws kregen
  11. silverwheaton 15 juli 2021 14:57
    quote:

    clearfederer schreef op 15 juli 2021 14:51:

    ONNO? NONO bedoel je!

    (en Nono was ook een ezel)
    De grootste ezels blijven wij, de naïeve beleggers! Durf in de spiegel te kijken, of we maken morgen dezelfde fouten...
  12. Krisna 15 juli 2021 15:10
    quote:

    silverwheaton schreef op 15 juli 2021 14:25:

    [...]

    Koersdoel 77 euro en op 48 met stijgingsmarge van meer dan 50 procent neutraal advies geven? Dat versta ik niet echt, of echt niet......
    Dat begrijp ik ook niet...
  13. forum rang 7 Ron Kerstens 15 juli 2021 15:19
    quote:

    2610 schreef op 15 juli 2021 14:13:

    En hoe is het met onze Walid ?
    Walid heeft de beste timing ever gehad wat betreft verkoop van zijn aandelen. Als deze man een biotech beleggings fonds begint doe ik gelijk mee want dit kan geen toeval zijn.
  14. forum rang 7 Ron Kerstens 15 juli 2021 15:24
    Quiz;

    Zou Piet Wigerinck bij zijn ontslagaanvraag geweten hebben van de zwaar teleurstellende Toledo resultaten ?

    A. Ja
    B. Ja
    C Ja
    D Ja
  15. MT-007 15 juli 2021 15:27
    Iedereen vingers klaar op de koop-knop zodra de beurs in de US open gaat?

    Bedank me later maar. :-)
1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in