Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,410
  • Verschill

    -0,015 -0,62%
  • Volume

    487.350 Gem. (3M) 633,8K
  • Bied

    2,400  
  • Laat

    2,440  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Energy 11 augustus 2021 08:30
    20miljoen nieuwe aandelen?

    quote:

    HD_Erik schreef op 11 augustus 2021 08:07:

    Er moet nog 85 mio opgehaald worden, waar hebben we het over. Klein bier in deze tijd zou je zeggen..
  2. Armando 11 augustus 2021 09:01
    En we blijven nog even in de wachtkamer, inmiddels al 8 maanden. Het lijkt wel alsof er zoveel verschillende afspraken zijn gemaakt dat het eeuwen duurt voordat alles op elkaar is afgestemd. Je zal verwachten dat je met een ondernemingsplan gewoon een financiering kan aanvragen bij de bank...

    Inmiddels vraag ik me af hoe ze de werkdagen vullen. Kan me goed voorstellen dat het personeel ook gaat afvragen, waarom blaas ik nog flesjes in de pilot fabriek? en waar blijven de grote orders?

  3. hhhhh 11 augustus 2021 09:19
    Ik ben er voorlopig klaar mee heb een heel klein verlies genomen en nu weer verder.

    Succes allen
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 augustus 2021 09:38
    Samenvatting:

    Biochemisch bedrijf Avantium stabiliseert verlies
    07:56
    Biochemisch bedrijf Avantium heeft het verlies over de eerste helft van dit jaar gestabiliseerd. In de eerste helft van 2021 schreef het bedrijf voor €10,9 mln aan rode cijfers, tegen €11 mln in dezelfde periode een jaar eerder. De onderhandelingen over een nieuwe fabriek zijn nog in volle gang zijn.

    In de eerste helft van 2021 steeg de omzet van het bedrijf met 11% tot €4,7 mln. Toch daalden de totale inkomsten van het bedrijf van €8,8 mln naar €8 mln. Dat is vooral te wijten aan afgenomen subsidies.

    Vlaggenschipfabriek

    Begin 2020 maakte het bedrijf bekend in Delfzijl een grotere fabriek te willen bouwen om grondstoffen te maken voor bioplastics uit industriële suikers. De vestiging zal daarvan jaarlijks vijf kiloton produceren, waarmee onder meer plastic flesjes en films gemaakt worden.

    Avantium noemt dit zijn vlaggenschipfabriek, waarmee het bedrijf de stap ná een proeffabriek en voor een grote commerciële fabriek bedoelt. Voor de bouw is €150 mln nodig, plus 20% aan onvoorziene kosten. Bij de jaarcijfers over 2020 bleek dat inmiddels €95 mln was opgehaald.

    Met een aandelenemissie kreeg het bedrijf begin 2021 €28 mln aan vers kapitaal. Voor de laatste miljoenen werd onder meer gekeken naar leningen bij banken. Daar wordt tot op de dag van vandaag nog druk mee onderhandeld.

    Deal nummer vijf

    Eerder sloot Avantium een overeenkomst met Resilux, een Belgische producent van verpakkingen. Die wil producten van de toekomstige fabriek in Groningen gaan afnemen.

    Dat was deal nummer vijf in de reeks. Met Resilux is voor meer dan de helft van de productiecapaciteit van de nog niet bestaande fabriek een afnemer gevonden. De markt lijkt daarmee overtuigd te zijn van de plannen. Maar uit de woensdag gepubliceerde halfjaarcijfers blijkt ook dat de banken nog niet om zijn.
  5. forum rang 10 voda 11 augustus 2021 09:47
    09:44
    *Degroof Petercam verlaagt koersdoel Avantium van 9,00 naar 7,50 euro
    09:44
    *Degroof Petercam handhaaft koopadvies op Avantium
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 augustus 2021 09:52
    Buikgevoel...

    Waar hebben we het over?
    Iedereen heeft het over transitie, milieu en duurzame oplossingen. We hebben een plasticprobleem. Als ik mijn duurzame twitterlinks doorscroll wordt er bv in de US miljarden geïnvesteerd in duurzame energie. En dan moeten wij hier in Europa en Nederland een goed duurzaam bedrijf met een goede oplossing voor cyclische duurzame plastic handling laten klojoën en worstelen met een paar tientallen miljoenen om echt van de grond te komen.
    Ja, wel bv onnodig miljoenen duwen in biomassa verbranding wat een complete wijsmaker is en absoluut geen toevoeging voor de klimaatdoeleinden geeft.
    Fail voor bedrijfsleven, banken, kabinet en EU zou ik zeggen.
    Europa loopt echt achter, zoals diversen al gezegd hebben, met geld spenderen (niet miljoenen, maar miljarden moeten uitgegeven worden) voor de klimaattransitie.
  7. forum rang 10 voda 11 augustus 2021 09:52
    Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Avantium
    Naar 7,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Avantium verlaagd van 9,00 naar 7,50 euro maar handhaafde het koopadvies.

    Volgens analist Fernand de Boer waren de halfjaarcijfers van Avantium een tikje beter dan verwacht. Maar de kaspositie viel de analist juist wat tegen.

    Het belangrijkste noemde De Boer dat Avantium geen progressie heeft geboekt met de financiering van de nieuwe FDCA-flagship fabriek.

    "Wij hebben ons verzekerd van een totaal afnamevolume van meer dan 50 procent van de productiecapaciteit voor onze FDCA-flagship fabriek en blijven in onderhandeling met banken en andere financiële instellingen voor het resterende deel van de financiering die nodig is om een positieve FID te bereiken", zei CEO Tom van Aken van Avantium in een toelichting op de cijfers.

    De Boer meent dat het om een gat van 85 miljoen euro gaat.

    Het aandeel Avantium daalde woensdag 5,0 procent naar 4,54 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. GANGISTERM 11 augustus 2021 10:02
    komt er gewoon. Rome is niet gebouwd in 1 dag.

    De subsidies voor deze ontwikkelingen zullen uiteindelijk moeten bijdragen aan het klimaat. Waarom niet ff bij shell aankloppen. misschien dat ze met de nieuwe doelstellingen wel wat willen bijdragen.

    85mil. is niets voor z'n partij.
    Headliner, shell gaat voor groen! alle verpakkingen van frisdranken worden vanaf 2022 van duurzaam plastic in de schappen gezet. Recyclebaar plastic is niet meer van deze tijd aangezien frisdrank flessen te eenvoudig uit het autoraam gegooid kunnen worden.

    Steeds meer mensen gaan naar laadstations, kopen frisdranken etc. dus logische stap zou zijn om de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen.
    Tom, even met Ben gaan praten.

    dit is trouwens een verzinsel, geen waarheid voor de mensen die dit lezen.
  9. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 augustus 2021 10:21
    Er zijn wel meer verzinsels bij dit fonds ;-) Inkomsten met een kwart afgenomen omdat er minder subsidies zijn pff. Ik verbaasde me al de afgelopen dagen waarom dit fonds ineens opliep? Vorige week nog 4,36 en gisteren 4,78? Wat hadden ze dan gehoopt? Het is dan maar te hopen dat sinterklaas met de subsidiepot langskomt straks per 5-12

    Nee er gaat nog heel wat water door de rivieren stromen voordat die fabriek er staat. Er zal eerst weer geld van de AH (gaat moeilijk worden) dus de banken en andere financiële instellingen naar Avantium moeten stromen. De aandeelhouders zien iedere keer alleen maar lagere koersen. Past wel bij het fonds en de AH de laatste tijd, want de cashburn gaat gewoon door. Ik kan nog wel negatiever posten, maar het blijft natuurlijk een goed streven en product. Daarom blijf ik netjes en zeg ik alleen ze gaan weer nat op de cijfers en die cashburn. Verder is het woord sinterklaas of subsidie ergens bijna negatief maar het moet gewoon benoemd worden, anders gaat zo'n mooi project mogelijk niet suc6vol eindigen.

    De salarissen/bonussen enz gaan wel allemaal gewoon door, ik wil niet zeggen er moet een wonder gebeuren, maar ik vraag me wel af wie die kosten dan wel wil gaan blijven betalen? Weer is er dus geen nieuws daarover. Vaak is het geen bericht is goed bericht, maar hier gaan die kosten gewoon door en velen weten best dat een subsidiefonds met AH vroeg of laat netjes gezegd niet winstgevend afloopt.
  10. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 augustus 2021 12:52
    quote:

    Reijerinvesting schreef op 11 augustus 2021 10:50:

    weet iemand of er een analyst call komt en waar ik de link kan vinden?
    Goed bedoeld hoor, maar je kan beter zelf je onderzoek doen. Je krijgt dan dit soort calls pfff >
    nl.marketscreener.com/koers/aandeel/A...

    Jaja koersdoel verlagingen maar wel koopadvies pfffffffff Ik noem het achter de markt aanlopen ;-)

    Hij schrijft er wel iets over > "Maar de kaspositie viel de analist juist wat tegen. Het belangrijkste noemde De Boer dat Avantium geen progressie heeft geboekt met de financiering van de nieuwe FDCA-flagship fabriek."

    En dan geen oplossing en wel een koopadvies op lagere koers. Sorry maar zo zijn er meer en komen er meer. Er zijn maar weinig annalisten die wel VAN TE VOREN eerlijk durven te vermelden dat de koers waarschijnlijk nog lager kan gaan enz. Nee dan over enkele maanden WEER een koopadvies maar dan met WEER een koersdoel verlaging. Dat zijn allemaal adviezen dat ik denk ...... Ik houd het netjes ;-)

    Kijk gelijk ff naar de grafiek, dan zie je vlak voor de cijfers HOE men hoop had op een oplossing voor die cashburn. Het liep qua koers sterk op en ze gaan weer nat.
    Wat gaat er nu eindelijk gebeuren met de bouw fabriek op de gronden van de G.R. Groningen Saeports enz.

    Lees je zelf in en laat je niets aanpraten, met steeds die koop aanbevelingen (hoop doet vrezen) op steeds lagere koersen ;-)
  11. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 augustus 2021 13:39
    quote:

    Reijerinvesting schreef op 11 augustus 2021 10:50:

    weet iemand of er een analyst call komt en waar ik de link kan vinden?
    Hieronder kun je bv. wat vinden over bv. het beloningsbeleid :-) En is het geld er ff niet? Dan zoals laatst in april 2021 gewoon weer ff wat geld ophalen zeker?

    www.avantium.com/wp-content/uploads/2...
    www.avantium.com/wp-content/uploads/2...

    Lees ook eens wat er in verklaringen van Avantium zelf staat bij forward looking information >

    Kopie:

    "Forward-looking informatie
    Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Behalve de gerapporteerde financiële
    resultaten en historische informatie zijn alle verklaringen die in dit persbericht zijn opgenomen, met
    inbegrip van, maar niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot onze financiële positie,
    bedrijfsstrategie en managementplannen en doelstellingen voor toekomstige activiteiten,
    toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op onze huidige
    verwachtingen en projecties over toekomstige gebeurtenissen en zijn onderhevig aan risico's en
    onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten materieel verschillen van de
    resultaten die in de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt. Veel van deze risico's en
    onzekerheden hebben betrekking op factoren die verder gaan dan het vermogen van Avantium om
    de toekomstige marktomstandigheden, het gedrag van andere marktdeelnemers en de acties van
    de overheidsregulatoren nauwkeurig te controleren of in te schatten. Lezers worden gewaarschuwd
    om geen ongepast vertrouwen te stellen in deze toekomstgerichte verklaringen, die alleen spreken
    vanaf de datum van dit persbericht en die zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden
    gewijzigd. Behalve zoals vereist door de toepasselijke wetgeving of de toepasselijke regels van een
    beurs waarop onze effecten kunnen worden verhandeld, hebben wij niet de intentie of de verplichting
    om toekomstgerichte verklaringen bij te werken."
  12. Reijerinvesting 11 augustus 2021 13:45
    Bedankt voor het delen.
    Ik ben alleen specifiek op zoek naar een analyst call over de HY cijfers.
    Ik vind met name de antwoorden op de vragen van de analysten over de HY cijfers erg interessant.
    Maar nu kan ik alleen de HY cijfers zelf vinden en een investor presentatie...
  13. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 augustus 2021 14:08
    quote:

    Reijerinvesting schreef op 11 augustus 2021 13:45:

    Bedankt voor het delen.
    Ik ben alleen specifiek op zoek naar een analyst call over de HY cijfers.
    Ik vind met name de antwoorden op de vragen van de analysten over de HY cijfers erg interessant.
    Maar nu kan ik alleen de HY cijfers zelf vinden en een investor presentatie...
    Dit was de eerste annalist en er volgen er echt nog wel meer. ING zal ook wel WEER met een soortgelijke quote komen.
    Koersdoel verlaging maar wel blijven kopen zeker hihi.
    Alleen dat al vind ik een contradictie/tegenstelling die niet echt rijmt ;-)

    Dit ziet men toch echt als een snelle call of tip van een annalist. T.w. "Degroof Petercam verlaagt koersdoel Avantium" maar wel blijven kopen :-P Dan weet je WAT je te doen staat haha, maar ik doe er ff niet meer aan mee met die koop aanbevelingen en heb al uitgelegd waarom. Wel eerder gedaan, toen snel me verlies genomen en geleerd om niet alles zomaar te geloven. Duimpje komt jouw kant op.

    nl.marketscreener.com/koers/aandeel/A...
  14. forum rang 7 leek2018 11 augustus 2021 14:19
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 11 augustus 2021 14:08:

    [...]

    Dit was de eerste annalist en er volgen er echt nog wel meer. ING zal ook wel WEER met een soortgelijke quote komen.
    Koersdoel verlaging maar wel blijven kopen zeker hihi.
    Alleen dat al vind ik een contradictie/tegenstelling die niet echt rijmt ;-)

    Dit ziet men toch echt als een snelle call of tip van een annalist. T.w. "Degroof Petercam verlaagt koersdoel Avantium" maar wel blijven kopen :-P Dan weet je WAT je te doen staat haha, maar ik doe er ff niet meer aan mee met die koop aanbevelingen en heb al uitgelegd waarom. Wel eerder gedaan, toen snel me verlies genomen en geleerd om niet alles zomaar te geloven. Duimpje komt jouw kant op.
    Zo lang het koersdoel boven de huidige prijs blijft, is een koopadvies toch best reëel. Ik zie geen contradictie.
  15. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 augustus 2021 14:49
    quote:

    leek2018 schreef op 11 augustus 2021 14:19:

    [...]
    Zo lang het koersdoel boven de huidige prijs blijft, is een koopadvies toch best reëel. Ik zie geen contradictie.
    Feel free to buy ! Maar ik pas. En ik verwacht dat bij de volgende koersdoel verlaging (maar boven de beurskoers) je nog steeds mag kopen van de heren annalisten ;-)

    Tijdens de Algemene Vergadering van 19 mei 2021 werd onder andere gesproken over de voorgestelde herbenoeming van Tom van Aken als CEO.
    De raad van commissarissen kan bepalen dat een lid van de raad van bestuur recht heeft op een ontslagvergoeding voor inkomensderving als gevolg van een onvrijwillige beëindiging als Bestuurslid. Als voorbeeld kwam dit bv. voorbij. In 2020 ontving Frank Roerink een ontslagvergoeding van € 235.000,- in verband met zijn ontslag. Hij bleef gedurende het boekjaar in aanmerking voor variabele beloning en ontving deze vergoeding (inclusief de LTIP-component) volledig in contanten.

    Ik kon toen nog zoveel zaken noemen die mij opvielen dat ik toen mijn eerder gekochte aandelen met verlies heb verkocht omdat ik als AH toen dacht, oeps er word blijkbaar wel erg veel over bonussen en ontslagvergoedingen nagedacht. Het voelde toen bij mij niet goed, en zoals je leest nu nog steeds niet. Laatste quote weer even voorlopig, ik win of verlies NU helemaal niets met deze quotes b.t.w. ;-) Dus een onafhankelijk gevoel/quote/verbazing enz. Alleen ik vind die analisten quotes ZO bijna lachwekkend en dan misschien moet ik er een ander woord voor gebruiken? Maar constante koersdoel verlagingen i.c.m. koop aanbevelingen, vind ik dan netjes gezegd een beetje vreemd? Gaan ze dan bv. bij een koers van 4 euro ineens zeggen, verkoop ze maar of stop met kopen, want die fabriek komt er nog even niet? Of de cashburn blijft maar duren? Waar bepalen die koop annalisten dat ze het mogelijk toch verkeerd hebben ingeschat?

    Het antwoord heb ik volgens mij wel. Vaak ACHTERAF melden ze het dan en is het 't falen van het bedrijf en niet het verkeerd inschatten v.d. annalist, nee dan schuiven ze ook hun niet uitgekomen visie vaak af op jaja het management enz. Het is vrijwel altijd hetzelfde liedje (achteraf).

  16. CLvS 11 augustus 2021 22:05
    Onderstaand artikel kwam weer in mijn hoofd bovendrijven www.petram-co.com/rubriek_p/interview...
    Dit in combinatie met het management beloningsbeleid, de gelikte presentaties met weinig inhoud maken me erg huiverig.
    BASF en Shell zijn destijds op inhoud uitgestapt, de gewone belegger krijgt dit inzicht niet. Hopelijk heb ik het mis maar het zou kunnen dat men het 'spel' zo lang mogelijk laat duren totdat niemand de leeglopende ballon wil bijvullen. Is men toch een aantal jaar lekker bezig geweest.
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht