Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Econocom Group BE0974313455

Laatste koers (eur)

2,180
  • Verschill

    +0,020 +0,93%
  • Volume

    25.997 Gem. (3M) 65,1K
  • Bied

    2,160  
  • Laat

    2,175  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Econocom Group geopend

1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 20 augustus 2021 10:26
    quote:

    ubungane schreef op 19 augustus 2021 21:56:

    de melding is niet op Trivano, maar op Beursduivel,.. verschil?:)
    Zoek Trivano als Beursduivel zijn inferieure, secundaire gegevensbronnen. Zij, en de partijen die gegevens verkopen, doen slechts hun best.

    Meldingen van insidertransacties worden gedaan bij de FSMA, wat daarvoor de primaire bron is.

    Van een overal vertraagd orderboek, uitgaande van Euronext Brussel als de centrale markt voor aandelen Econocom, is Euronext de primaire bron. Daar zie je bijvoorbeeld niet alleen het aantal, maar ook het aantal orders. Een denkbaar verschil is dat jij het met een secundaire gegevensbron hebt over één order van al dan niet afgerond 100.000 aandelen, terwijl dat in werkelijkheid vele orders kunnen zijn voor in totaal al dan niet afgerond 100.00- aandelen.

    Een secundaire bron is niet per definitie onbetrouwbaar of slechter, maar er zijn vele redenen om de voorkeur te geven aan een primaire. Al is het om eerst uit te proberen te zoeken of het inderdaad om "een order" gaat, of om vele orders. Een gewone bezoeker ziet dat m.i. niet bij Beursduivel, waar dan altijd alleen maar het totale aantal zichtbaar is.

    Check je bronnen, wat in dit geval zowel voor de meldingen als order(s) geldt. Beide gegevens zijn elk bij een eigen primaire bron beschikbaar, zonder mogelijke foutjes, weglatingen of aanvullingen door een koersenboer. Bij zowel Trivano als Beursduivel zal dat VWD zijn. Via Beursduivel kan ik alvast niet constateren dat het "een order" betreft, maar misschien heb jij een luxe abonnement met vollediger en/of live orderboek. Ik zie daar alleen maar het aantal aandelen, maar niet het aantal orders. Het tijdstip kan ook van belang zijn. Afspraakje van groothandelaars tijdens een veiling, of niet. Buiten een veiling om wordt het opvalllender, plots 100.000 aandelen ineens willen verhandelen. Anders is op de beurs 100.000 aandelen Econocom interprofessioneel verhandelen niet opvallend veel. Ook niet weinig, uiteraard.

    Aan orderboekstaren en aan meldingen volgen doe ik zo goed als nooit, maar bij de orders is er dus al een mogelijk relevant verschil. Het aantal orders, met als bonus of het aantal van Beursduivels bron overeenstemt met de originele, primaire bron. Bij de primaire bron kun je het orderboek eventueel in detail bekijken, en zelfs downloaden om iets mogelijks opvallends vast te leggen voor een forumvraagje of zo: live.euronext.com/nl/product/equities...

    Bij Beursduivel zie ik op een goedgevulde pagina in elk geval alleen maar het aantal aandelen, maar niet het aantal daarbij horende orders. En dus kan ik daar niet zien of velen hetzelfde doen, of dat er één opvallende order is. Dan is het een mogelijke, vermijdbare fout als er wordt geconcludeerd dat het "een order" is. Daarvoor heb je een betere, volledigere gegevensbron nodig.
  2. forum rang 7 JdeFL 13 oktober 2021 11:23
    Zag vanochtend nog een titeltje bij Binck: 'Econocom heeft last van chiptekorten', of toch iets van die strekking, maar vind het nu niet terug.
    Het vreemde is dat het nieuws bij Binck nu helemaal gelijktloopt met wat hiernaast op de pagina aan nieuws staat... Dat was vroeger niet zo.

    13/10/2021 10:34:26
    Beursblik: Econocom vereist geduld
    (ABM FN) Econocom heeft een lastig derde kwartaal achter de rug, maar de situatie lijkt voorzichtig te verbeteren. Dit concludeerde analist Kris Kippers van Degroof Petercam in reactie op de kwartaalupdate van het IT-bedrijf.
    “Geen geweldig kwartaal en de IT-tekorten en een moeilijke vergelijkingsbasis zijn hier vooral schuldig aan”, merkte de analist op.
    Verder onderstreepte Kippers dat er geen outlook afgegeven werd door Econocom. Het vierde kwartaal zal cruciaal zijn en de analist sluit niet uit dat de consensusverwachtingen iets zullen dalen.
    Toch is Kippers positief gestemd over Econocom. “Met een gezonde balans, aantrekkende marges en een lage waardering blijft Econocom een zeer goedkoop aandeel, maar geduld is vereist”, aldus de analist.
    Degroof Petercam handhaafde het koopadvies voor Econocom met een koersdoel van 4,10 euro.
    Het aandeel Econocom kelderde woensdag 6,7 procent naar 2,91 euro.
    Door: ABM Financial News.
    (Binck en beursduivel).
  3. forum rang 7 JdeFL 13 oktober 2021 11:40
    • Econocom sukkelde in de eerste negen maanden van het jaar ook al met een tekort aan chips.
    ('t was op Bolero, niet Binck...)

    • Econocom sukkelde in de eerste negen maanden van het jaar ook al met een tekort aan chips, waardoor
    de omzet negatief werd beïnvloed. Het post-corona omzetherstel moet dus wachten en de omzet bleef
    steken op 1,8 miljard euro (-0,3% op jaarbasis). De ambitie om gerichte overnames te doen en
    synergievoordelen te realiseren tussen de verschillende business lines blijft wel behouden. KBCS
    behoudt het koersdoel van 3 euro, met “Houden”-advies, ondanks de verwachtingen voor 2021 wel
    moeilijk haalbaar lijken te zijn. (Bolero)
  4. forum rang 7 JdeFL 13 oktober 2021 15:15
    Kwam ik ook nog tegen:
    Eén, dinsdag nabeurs: Econocom
    De IT-dienstengroep kwam dinsdag met een korte update over het derde kwartaal. Die was niet bijster florissant, met als excuus de 'wereldwijde problemen in de logistieke keten' die de aanvoering van een aantal componenten bemoeilijken. De groep zelf focust op de stabiele omzet over de eerste negen maanden, maar een kleine berekening leert dat de omzet in het derde kwartaal met ruim 6 procent kromp tegenover dezelfde periode in 2020.
    'De visibiliteit is er niet op verbeterd', stelt het beurshuis Kepler Cheuvreux met gevoel voor understatement vast. 'We vermoeden dat de prognoses voor de bedrijfswinst met zo'n 5 procent verlaagd moeten worden.'
    'We zijn het eens met het management dat er waarschijnlijk flink wat vraag in de pijplijn zit, maar vrezen dat er vóór 2022 niet echt beterschap gloort voor de logistieke problemen', zegt KBC Securities-analist Thomas Couvreur. Hij blijft bij zijn houdenadvies en koersdoel van 3 euro.
    Beleggers zijn not amused en sturen het aandeel 6,3 procent lager naar 2,92 euro. (Tijd.be)

    P.S. 2. was Fagron
  5. forum rang 7 trab33 13 oktober 2021 18:16
    ben terug eigenaar geworden van econocom ,,,,,,,,,in sluiting toch nog gekocht . Vind deze afstraffing enorm overdreven van 3.4 naar 2.86 op 2 weken is toch heel wat . Vooral omdat de cijfers geen cijfers waren voor het zelfde geld zijn de marges iets beter en zijn de winsten hoger .
    Wat mij hier enorm boeit is hoe snel de schulden weggewerkt zijn en waarom Jean-Louis Bouchard en econocom zo gretig blijven aandelen inkopen Jean-Louis Bouchard heeft 40% en econocom via holdings nog eens 8 % . Volgens mij wordt econocom uitgerookt en zal dra van de beurs verdwijnen.
    Waar je niets meer over hoort is over de scheepsvloot die ze een paar jaar geleden in solden kochten , hoe dit in het plaatje past begrijp ik niet maar Bouchard zal wel een masterplan hebben
  6. forum rang 7 trab33 15 oktober 2021 17:23
    mijn aantal verdubbeld en bijgekocht op 2.98 , timing kon wat beter .
    Vind toch dat ze na de pandoering van gisteren goed opgevangen worden , denk dat Bouchard in snel tempo aan het inkopen is
  7. Quasi 16 oktober 2021 19:52
    quote:

    trab33 schreef op 13 oktober 2021 18:16:

    ben terug eigenaar geworden van econocom ,,,,,,,,,in sluiting toch nog gekocht . Vind deze afstraffing enorm overdreven van 3.4 naar 2.86 op 2 weken is toch heel wat . Vooral omdat de cijfers geen cijfers waren voor het zelfde geld zijn de marges iets beter en zijn de winsten hoger .
    Wat mij hier enorm boeit is hoe snel de schulden weggewerkt zijn en waarom Jean-Louis Bouchard en econocom zo gretig blijven aandelen inkopen Jean-Louis Bouchard heeft 40% en econocom via holdings nog eens 8 % . Volgens mij wordt econocom uitgerookt en zal dra van de beurs verdwijnen.
    Waar je niets meer over hoort is over de scheepsvloot die ze een paar jaar geleden in solden kochten , hoe dit in het plaatje past begrijp ik niet maar Bouchard zal wel een masterplan hebben
    Goedenavond trab33,

    Waarom koop je opnieuw aandelen van econocom als je denkt dat ze uitgerookt worden en van de beurs gaan verdwijnen?

    Alvast bedankt en nog een prettige zaterdagavond gewenst!

    Groeten, Quasi.
  8. forum rang 7 trab33 16 oktober 2021 20:38
    Omdat bij een overname altijd een premie op de koers betaald wordt . Maar hoeft geen overname te zijn ,kan ook dat Bouchard de resterende aandelen wil inkopen om zo het bedrijf van de beurs te halen en op te splitsen. I.i.g is het tempo dat er aandelen ingekocht wordt ongezien
  9. forum rang 7 trab33 19 oktober 2021 12:10

    van de cijfers kun je niets uitmaken ,,stel dat de marges net als vorig jaar iets verbeteren maakt deze hefboom een enorm verschil in netto winst . Vorig jaar hebben ze de schuld van 252 miljoen weten ombuigen naar 20 miljoen cash ook wel door verkopen van niet strategische onderdelen ter waarde van 125 miljoen maar toch is dit een enorme ommekeer . Dat econocom hier niet de nadruk oplegt heeft maar 1 reden en dat is dat ze de koers niet te veel willen stuwen door positieve berichten omdat het aankoopprogramma nog volop loopt .
    Dat ze zo gretig aandelen inkopen is echt niet om aandeelhouders waarde te creëren maar heeft een hoger doel . Tot hier begrijp ik alles .Wat ik echter niet begrijp is de Franse vloot die ze aankochten ,hoe past dit in het plaatje en waar zit het verdienmodel ?
    abeilles-international.net/la-flotte/...
    Prachtig werk dat er geleverd wordt ,maar zie de belangen niet . Ook niet in jaarcijfers of kwartaalcijfers is er iets van te merken.
    Heeft iemand hier een beter zicht op ?

    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve hier geen reclame te maken. Waarschuwing.]

  10. forum rang 7 JdeFL 19 oktober 2021 15:48
    Zou kunnen: een klant in slechte papieren, evtl. met tijdelijk grote nood aan cash, en het als opportuniteit zien om ipv een dubieuze debiteur aan zijn broek te hebben een volledig bedrijf in te palmen?
    Was toch een bedrijf met stabiele inkomsten, in normale tijden.
  11. forum rang 7 trab33 19 oktober 2021 16:57
    volgens mij is dit puur staatsbelang , deze vloot is verbonden aan de veiligheid van de kust en betreft reddingsacties allerlei
  12. forum rang 8 Leefloon 19 oktober 2021 21:53
    quote:

    JdeFL schreef op 19 oktober 2021 15:48:

    Zou kunnen: een klant in slechte papieren, evtl. met tijdelijk grote nood aan cash, en het als opportuniteit zien om ipv een dubieuze debiteur aan zijn broek te hebben een volledig bedrijf in te palmen?
    Was toch een bedrijf met stabiele inkomsten, in normale tijden.
    Als dit over die kansarme Franse roestbakken gaat, dan gaat dit over de verkoper daarvan:

    Following the decision of compulsory liquidation returned by the Commercial Court of Marseille dated
    29/04/2020 of the company BOURBON Corporation, Euronext will proceed to the delisting of BOURBON Corporation shares from EURONEXT PARIS.


    Een deftig afgewikkeld faillissement, met over de schuldeisers verdeeld leed, in plaats van tijdelijke grote nood en stabiele inkomsten. Voor Econocom redden wat er te redden viel, maar niet op zee. Dit was niet de eerste keer dat de eigenaar van de Franse bijen veranderde, zoals hier al eens gememoreerd. Er zal dus iets beters moeten worden verzonnen om Econocom tevergeefs omhoog te trachten te praten...
  13. forum rang 7 trab33 19 oktober 2021 22:25
    kan zijn dat het aan mij ligt maar ik begrijp meestal niets van uw schrijfsels , ik kan alleen maar gissen wat uw opzet is
  14. forum rang 7 JdeFL 20 oktober 2021 10:07
    quote:

    Leefloon schreef op 19 oktober 2021 21:53:

    [...]
    Als dit over die kansarme Franse roestbakken gaat, dan gaat dit over de verkoper daarvan:

    Following the decision of compulsory liquidation returned by the Commercial Court of Marseille dated
    29/04/2020 of the company BOURBON Corporation, Euronext will proceed to the delisting of BOURBON Corporation shares from EURONEXT PARIS.

    ...
    Hoe vind je het toch altijd?
    en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_(group), waarin Les abeilles international, en dan,
    abeilles-international.net/le-groupe-...
  15. forum rang 8 Leefloon 20 oktober 2021 10:45
    quote:

    JdeFL schreef op 20 oktober 2021 10:07:

    Hoe vind je het toch altijd?

    abeilles-international.net/le-groupe-...
    Op diezelfde website kun je grafisch koersen van Econocom met eender welke Brusselse index vergelijken. Daar staat ook weleens secundair en primair nieuws over een delisting. Staat de URL niet meer in de cache van de webbrowser of Google, dan is de URL eventueel te reconstrueren. FWIW.

    Ik neem niet aan dat Bourbon failliet is gegaan door teveel te besteden aan het onderhoud van de schepen, maar ook dit verhaal illustreert dat Econocom met Bourbon als een financieringsklant een deel van de schepen had gefinancierd, en er nu mee is opgescheept. Het illustreert tevens dat verkoopverhalen vertellen een onbetwist talent is van de CEO. Bijvoorbeeld een digitalising the ships of tomorrow, in plaats van een branchevreemde, failliete financieringsklant met wat dure digitale apparatuur aan boord.
  16. forum rang 7 trab33 20 oktober 2021 11:38
    quote:

    Leefloon schreef op 20 oktober 2021 10:45:

    [...]
    Op diezelfde website kun je grafisch koersen van Econocom met eender welke Brusselse index vergelijken. Daar staat ook weleens secundair en primair nieuws over een delisting. Staat de URL niet meer in de cache van de webbrowser of Google, dan is de URL eventueel te reconstrueren. FWIW.

    Ik neem niet aan dat Bourbon failliet is gegaan door teveel te besteden aan het onderhoud van de schepen, maar ook dit verhaal illustreert dat Econocom met Bourbon als een financieringsklant een deel van de schepen had gefinancierd, en er nu mee is opgescheept. Het illustreert tevens dat verkoopverhalen vertellen een onbetwist talent is van de CEO. Bijvoorbeeld een digitalising the ships of tomorrow, in plaats van een branchevreemde, failliete financieringsklant met wat dure digitale apparatuur aan boord.
    ik weet je ziet het niet zitten met econocom maar kun jij verklaren dat de marges met bijna 1 % gestegen zijn t.o.v. een jaar eerder en dat ze de schulden van 252 miljoen weten ombuigen hebben naar 20 miljoen cash terwijl hier maar 125 miljoen uit verkopen van niet strategische activa aan meespelen.
    Ik wel ,de minder renderende onderdelen zijn er uit en hebben nog flink opgeleverd ook ,,,,vandaar dat ik al meedeelde dat omzet niet alles is ,het is de winstmarge hierop .
    Ze hebben ook meer dan 100 miljoen waarde aan eigen aandelen en dat staat niet eens op de balans ,volgens mij is een marktwaarde van minder dan 700 miljoen te zot voor woorden
    zo wat weetjes.
    & schuldenvrij bedrijf en genereert cash
    & jaaromzet boven de 2.5 miljard
    & marges groeien op stagnerende omzet

    een heel belangrijk zinnetje uit de laatste jaarcijfers
    In 2020, the Group generated free cash flow of €179m, up €116m on 2019, thanks in large part to the structural
    improvement in working capital. Econocom also booked €125m in net proceeds from the disposal of nonstrategic assets.
    This reduced net financial debt3 by €272m over the year leaving the Group with a positive net cash position3
    of €20m at 31 December 2020.
1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht