Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

HAL Trust BMG455841020

Laatste koers (eur)

125,400
  • Verschill

    -0,200 -0,16%
  • Volume

    9.138 Gem. (3M) 13,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

HAL TRUST Unit - 2021 jaardraadje

945 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fezpatrick 25 augustus 2021 10:06
    quote:

    Erg chebbi schreef op 25 augustus 2021 09:11:

    Het wordt een FOMO-dagje.
    Daar lijkt het wel op, gister en vandaag ook al flink hoge omzet.
    Zal toch niet voor de cijfers zijn van morgen, die zijn nooit heel spannend en redelijk voorspelbaar.

    Misschien toch meer info over Coolblue morgen of een mooie aankoop/deelneming ?
  2. ZJZDOBIZS 25 augustus 2021 11:15
    Het gebruik van FOMO in de HAL draad...

    HAL is juist ontzettend voorspelbaar en dat maakt het juist zo mooi.

    Je kan alles uitrekenen en bijhouden.
    De enige onbekende is nu niet OF coolblue naar de beurs komt maar tegen welke prijs en natuurlijk wat de koers daarna doet want dat bepaald de NAV van genoteerde deelnemingen.

    Dus doe je eigen schatting en reken op basis daarvan de NAV uit, hanteer je eigen discount tov die NAV of geen discount of zelfs opslag als je nog meer parels verwacht uit de niet genoteerde portefeuille binnen afzienbare tijd, en je krijgt je koersdoel.

    Ik reken met 4 miljard en als ik die in mijn NAV calculator zet geupdate voor verkoop GV en dividend en alles, de laatste waarde van het niet genoteerdeboek en cash +1.75mrd + de koersen van de genoteerde fondsen en ik hou voor eerste winstneming reken met 5% discount want die komt er altijd wel weer een keer te staan dan is het voor mij wachten op 164.40.

    Maar 4 miljard is aan de lage kant van de consensus.

    Dus dat de verzamelaar die al een tijdje bezig is en vooral in de slotveiling zich nu nadrukkelijk laat zien nu het toch in de krant stond dat de CB ipo aanstaande is zie ik geen reden om niet te denken dat de koers naar 160+ gaat zonder al te veel problemen en dan is het afwachten op de echte IPO prijs, krijg je de NAV die daar bij hoord en dan natuurlijk wat de koers doet zodra het aandeel verhandelbaar is.

    Het is gewoon value beleggen en ik heb het geluk gehad dat ik het deed vanwege de GV verkoop en de verwachting dat zelfs het niet doorgaan een hogere koers zou rechtvaardigen dan de koers waartegen ik gekocht heb en dat ik zo door kan rollen naar de potentie van de CB ipo waarvan de potentie ook nog eens veel hoger is dan ik had verwacht.

    Ik dacht namelijk onder andere dat de boekwaarde iets van 600mio zou zijn en de opbrengst is in deze tijd natuurlijk prima.

    Dat Pieter Zwart en HAL er geen lekker cashen IPO van maken maar het overgrote deel nog aanhouden zegt ook iets over het vertrouwen in de waarde potentie naar de toekomst toe.

    Het is geen private equity die een uitgezogen en daarvoor in de plaats met schulden volgeladen hut naar de markt komen brengen.

    Natuurlijk is het wel deels cashen en dat is ook te begrijpen, zeker voor Zwart, maar de verhouding naar de beurs brengen en aanhouden geeft vertrouwen.
    Ik verwacht namelijk dat 25% naar de markt wordt gebracht waardoor Zwart net voor HAL de grootste aandeelhouder zal blijven.

    Mooie value, lekker aanhouden en afwachten met naar mijn mening nog de potentie van een paar mooie aankopen met de cash en dan nog de rest van het niet genoteerde boek gewaardeerd tegen HAL normen wat meestal betekend veel lager dan genoteerd en het genoteerde boek met aandelen die zeker niet te duur staan tov een overgroot deel van de markt.

    Waarom zou ik dan met al die potentie aandelen HAL moeten verkopen met meer korting dan het historisch gemiddelde wat een zeer beperkte korting is tov de NAV en geen ruimere 5% die ik hanteer.

    Ik weet dat sommige schrijvers de bult cash juist als bedreiging van de waardering zien maar die gaan echt compleet voorbij aan de trackrecord van HAL en een holding discount van meer dan 5% is belachelijk ook weer historisch bekeken en omdat HAL alleen maar grote belangen heeft met grote zeggenschap of helemaal en niet al die kosten rekent en dergelijke. Natuurlijk zijn er kosten net als bij elke organisatie maar grote performance fees en al helemaal die tokos zonder high watermark en dergelijke ja die mag je korten.

    HAL met zijn trackrecord en manier van zakendoen mag gewoon rond de NAV noteren.

    Mijn mening.
    Disclaimer; long natuurlijk
  3. forum rang 4 Bakkiekoffie 25 augustus 2021 14:18
    Mooie analyse. Ik houd de aandelen HAL ook zeker aan . Ik ben nieuwsgierig wat ze straks met de berg geld gaan doen.
    Ik overweeg daarnaast ook in Coolblue te stappen, als o.b.v. emissiedata mij dat gerechtvaardigd lijkt.
    We zullen zien.
  4. forum rang 7 Ron Kerstens 25 augustus 2021 20:17
    Echte verrassing zal er morgenochtend toch niet zijn. Neem aan dat de NAV rond de 160 euro ligt waarvan de helft cash. Vopak doet circa 25 euro p/a HAL, Boskalis 20 euro en SBM 8 euro, rest is boekwaarde unlisted deelnemingen. Mocht Coolblue daadwerkelijk genoteerd gaan worden dan levert dat (e.e.a. afhankelijk van de waarde van Coolblue, schatting is tussen de 3 en 6 mlrd (waarvan HAL de helft heeft)) een plus tussen de 1,375 mlrd en 2,875 mlrd op aan boekwaarde (en afhankelijk van aantal geplaatste aandelen een cashbedrag). Dit zou dan resulteren in een NAV toename tussen de 16 en 32 euro.

    Hopelijk komen ze met een strategie betreffende de enorme cashberg en de plaatsing van Coolblue.
  5. Biobert 26 augustus 2021 00:05
    quote:

    ZJZDOBIZS schreef op 26 augustus 2021 00:01:

    Ik dacht dat ze nabeurs met cijfers gingen komen
    kKopt, dus we kunnen morgen nog dubben: wel/niet aankopen van HAL. Maar trapt daarbij niet in de val van HAL
  6. forum rang 7 Ron Kerstens 26 augustus 2021 17:05
    Vraag me toch ook af wat ze nu met de Safilo groep (Italiaanse brillenmaker) van plan zijn nu GV verkocht is, dit is een van de slechtere HAL investeringen. Gelukkig maar een kleintje.

    Ze blijven er geld inpompen en ondertussen is de koers van 40 in 2006 naar 1,60 nu gegleden (jaar geleden stonden ze op 60 cent).

    On 19th October 2009 the Board of Directors approved a recapitalization plan for the Company which was executed in connection with an investment agreement underwritten by HAL Holding N.V., Only 3T S.p.A and Safilo. In March 2010, with the positive conclusion of the plan, Multibrands Italy B.V. (a subsidiary of HAL Holding N.V.) became the reference shareholder of Safilo Group, with 37.23% of its share capital.

    In April 2012, Multibrands Italy B.V.'s stake in the share capital of the Company increased from 37.2% to 42.2%, following the underwriting of a reserved capital increase, part of the financial support deal following which Multibrands Italy B.V. has provided Safilo with around two thirds of the financial means to fund the acquisition transaction of the Polaroid Eyewear business.

    In January 2019, Multibrands Italy B.V.'s stake in the share capital of Safilo increased to 49.8%, following the capital increase approved by the Shareholders' Meeting on October 29, 2018.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 26 augustus 2021 17:44
    Het verslag staat er, NAV van 155,33 en geen woord over Coolblue of aanwending liquide middelen (zijn nu geïnvesteerd in kortlopende bonds).
  8. forum rang 10 voda 26 augustus 2021 17:59
    HAL profiteert van hogere resultaten GrandVision
    Verkoop belang in optiekketen pas in tweede jaarhelft meegenomen.

    (ABM FN-Dow Jones) HAL Trust heeft in de eerste zes maanden van 2021 een veel hogere nettowinst behaald dan een jaar eerder. Dit meldde de holding donderdag nabeurs.

    De nettowinst verbeterde van 89 miljoen, of 1,05 euro per aandeel naar 599 miljoen euro, of 7,01 euro.

    "De toename van het resultaat is het gevolg van hogere resultaten van GrandVision", aldus HAL, dat wees op een effect van 212 miljoen euro. Ook de ondernemingen in het niet-

    genoteerde segment droegen bij aan de winstverbetering, aldus HAL.

    De verkoop van het belang in GrandVision vond plaats op 1 juli 2021 "en zal in het tweede halfjaar worden verantwoord", zei HAL.

    De nettovermogenswaarde, die gebaseerd is op de marktwaarde van de beursgenoteerde minderheidsbelangen en de liquiditeitenportefeuille en de boekwaarde van de niet-beursgenoteerde ondernemingen is in het eerste halfjaar met 873 miljoen euro gestegen.

    "Deze stijging is met name het gevolg van een hogere beurswaarde van GrandVision en Boskalis", aldus HAL. De daling van de beurswaarde van Vopak had echter een negatief effct volgens het bedrijf.

    Rekening houdend met het contante deel van het dividend over 2020 van 200 miljoen euro, kwam de nettovermogenswaarde eind juni uit op zo'n 13,5 miljard euro of 155,33 euro per aandeel, van 149,93 euro per aandeel een jaar eerder.

    Outlook

    HAL voorspelt voor heel het boekjaar 2021 een "significant hoger" nettoresultaat dan in 2020, als gevolg van de boekwinst op de verkoop van het belang in GrandVision van ongeveer 3,5 miljard euro.

    Het aandeel HAL Trust sloot donderdag licht hoger op 151,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 7 A3aan 26 augustus 2021 18:21
    quote:

    Erg chebbi schreef op 26 augustus 2021 18:10:

    Wat doet dit met de koers?
    Die gaat omlaag. In de huidige waarde van 155 euro per aandeel per 30 juni zit al de hoger koers voor voor de brillenwinkels verwerkt. Natuurlijk zeggen ze dat het jaarresultaat veel hoger zal, maar dat is dan vooral door de verdiensten in het eerste halfjaar. Normale 10% onderwaardering t.o.v. 155 zal aandeel terug brengen naar 140 euro.
  10. forum rang 4 tmaster 26 augustus 2021 18:59
    quote:

    A3aan schreef op 26 augustus 2021 18:21:

    [...]

    Die gaat omlaag. In de huidige waarde van 155 euro per aandeel per 30 juni zit al de hoger koers voor voor de brillenwinkels verwerkt. Natuurlijk zeggen ze dat het jaarresultaat veel hoger zal, maar dat is dan vooral door de verdiensten in het eerste halfjaar. Normale 10% onderwaardering t.o.v. 155 zal aandeel terug brengen naar 140 euro.
    Prima resultaten ook door de deelneming in het niet genoteerde segment (136Miljoen)
    Het niet aankondigen van de beursgang van coolbue noch het doel van de 5 mijlard zal morgen denk ik een drukkend effect hebben op de koers. Maar dat zal dan weer een zeer mooi moment zijn om tegen discount het aandeel te kopen.
    Die coolblue komt er dus die koers zal daarna nog weer stijgen.
    Alleen korte termijn handelen die speculeerde op een aankondiging zullen morgen er weer uit stappen.
    Ik leg een ordertje denk ik in rond 144/145. Ik hoop uiteraard niet dat het zo ver daalt, maar je weet nooit.
945 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht