Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,234
  • Verschill

    -0,084 -6,37%
  • Volume

    2.333.472 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,232  
  • Laat

    1,234  
+ Toevoegen aan watchlist

Augus 2021: De maand van een 5 voor de komma

2.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 149 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kretínský 25 augustus 2021 22:25
    quote:

    prinszicht schreef op 25 augustus 2021 22:13:

    [...]

    Wie niet hier? Meer aandelen op eigen kracht. Printen terwijl je kunt inkopen. Het zoet in 2024. Het bekende HV recept. Uitgekiende strategie, tot de winst niet meer stijgt. En die moet delen door 530 miljoen aandelen waar het er eerst 450 miljoen waren. Oh nee, gaat volgende week hard stijgen.
    We kennen je dagelijkse HV trauma inmiddels, maar kan je ook eens een andere klank op het forum laten horen?
  2. Kretínský 25 augustus 2021 22:29
    quote:

    Cerburus schreef op 20 augustus 2021 12:55:

    prinszicht posts zijn 1 van de voornaamste redenen waarom ik hier periodiek inlog, en die van toekomstbeeld en hansbeleg.. (maar die heb ik volgens mij in geen tijden meer hier gezien)
    en bij mij de voornaamste reden om uit te loggen
  3. Lauhar 25 augustus 2021 22:35
    quote:

    Kretínský schreef op 25 augustus 2021 22:29:

    [...]

    en bij mij de voornaamste reden om uit te loggen
    Voor mij ook:)
  4. forum rang 7 Jalen 25 augustus 2021 22:35
    quote:

    prinszicht schreef op 25 augustus 2021 21:00:

    [...]

    Ik zoek er niets achter. Maar ik vermoedde al de transitie naar een nieuwe vaandeldrager maar heb dit excuus nog niet voorbij zien komen. Het zijn jouw voorspellingen en daar kun je op anticiperen. Ik noem een 4-tal punten die voor mij feitelijk zijn. En waardoor ik sterk vermoed dat dividend weging een non-event is omdat het gaat om 100 k aandelen voor de grootste belegger. Die ook in RM zit. Dan kun je anders denken of hopen. Maakt geen snars uit. Gaat ie dinsdag door het dak. Prima. Ik zie bij RM niets gebeuren en vermoed dat het voorlopig even zo blijft. Druk omhoog is er niet omdat HV haar trucendoos weer heeft geopend. Je ziet dagelijks de teller niet voorbij de 1,5 miljoen en je weet dat hier nog een groot deel handel in dit van WQ en mogelijk Kretinsky. Met een koersdoel van 5,80 had je toch verwacht dat men stond te trappelen.
    Ik weet het niet prinszicht, ik heb het sterke idee dat je de koers omlaag wil praten.

    Kern van je verhaal is m.i. dat de koers van PostNL wel zal blijven liggen, omdat RM dit momenteel ook doet. Omdat Kretinsky in RM en in PostNL zit, vind je het aannemelijker dat de koersontwikkeling op dit moment parallel zal verlopen. Plat gezegd. Wat je niet vermeld, is dat de ontwikkeling van K als aandeelhouder van PostNL en een heel andere fase zit dan RM nu. Sterker nog, toen het belang van K in RM begon op te lopen, lag het in de periode daarvoor qua koers ook enigszins stil. Echter, juist nadat het belang van K over de 10% begon te lopen (13% in augustus 2020), nam de koers van RM een afschuwelijke vlucht omhoog. Van zo'n 180 pond eind augustus 2020, naar 490 pond nu. Op het hoogtepunt (juni 2021) was de koers t.o.v. augustus 2020 zelfs verdrievoudigd (590 pond).

    Nemen we de koers van PostNL van augustus 2020, zien we een bedrag van 2,57 euro. Een verdrievoudiging van dit bedrag hebben we nog niet op de teller gezien.

    Het bovenstaande is ongetwijfeld kort door de bocht - en ik zal wat ter zake doende elementen missen. Maar als ik jouw betoog en 'eigen feiten' lees, krijg ik het gevoel dat je me iets op de mouw probeert te spelden. Waar ik niet van ga profiteren als ik daar op ga handelen.
  5. Kretínský 25 augustus 2021 22:46
    [quote alias=Jalen id=13641914 date=202108252235]
    [...]

    Ik weet het niet prinszicht, ik heb het sterke idee dat je de koers omlaag wil praten.

    tegen vergoeding, per regel betaald, !...., net als WQ, inmiddels doorzichtig genoeg.
    De aan ons beloofde maand vakantie-forumstilte er zelfs voor opgeofferd
  6. forum rang 4 Cedar 25 augustus 2021 22:47
    quote:

    Lauhar schreef op 25 augustus 2021 22:22:

    Ik reageer niet vaak, maar probeer altijd een kreet van vertrouwen te plaatsen in dit aandeel. Het vertrouwen heb ik nog steeds. Ik zal geen namen noemen, maar wat zitten hier mensen op die elke dag maar negatieve berichten plaatsen onder het mom van kritisch.. Vraag me dan sterk af waarom je überhaupt nog aandelen hebt van dit bedrijf. Kritisch is goed, maar continue positieve berichten afkraken van mensen die wel laten zien dat ze er in geloven is gewoon zielig. Ik lees steeds minder graag dit forum.
    Kan ik me bij aansluiten, en zeker je laatste zin,

    En ik zal wel namen noemen. Degene die de laatste weken zich continu roert is Prinszucht,
    Niet alleen is hij (terecht) kritisch op het aandeel (met diverse punten mn uit het verleden) maar ook negatief op het aandeel en erger nog, ook negatief op een aantal forumleden die regelmatig iets hier melden en waar Prinszicht dan direct als een bok op een haverkist zich opstort.

    Ik heb einde vorige week Prinszucht al aangemoedigd om afstand te nemen van Postnl. Het is blijkbaar toch niks en met name gaat het ook niks worden. Dan kun je beter je aandelen (mocht je deze bezitten)nu verkopen en iets anders zoeken.
    En als ik de reacties zo bekijk die recent geplaatst worden denken meerdere hier zo over Prinszucht.
  7. Kretínský 25 augustus 2021 22:53
    sluit ik me ook bij aan. Dagelijks gejammer over HV begint echt storend te worden. Weten we nou wel.
    Ga Lingo spelen met IR van DHL
  8. forum rang 6 Jestbread 26 augustus 2021 07:37
    En we weten allemaal nog hoe Prinszicht na de goed ontvangen Q4 cijfers een brok positiviteit was en het helemaal zag zitten door de covid-post die erbij kwam en ga zo door. Als sneeuw voor de zon verdwenen, terwijl de outlook tweemaal is verhoogd en er wellicht nog meer in het vat zit.
  9. forum rang 6 pietje-2005 26 augustus 2021 08:08
    Ik snap perceptie wel t.o.v. leden die wat meer somberheid uitstralen dan "de rest" , haha.
    Dacht dat het allemaal gewoon menselijk was en is, en je ziet het op alle fora, zo'n beetje, natuurlijk.
    Meesten zitten erin met het idee om duurder te verkopen en om dat extra duur te doen zijn er al jaren mooie dromen over mooie overnames tegen nog mooiere prijzen. (geloof daar niet in zolang politiek en post verweven zijn in deze toko)
    Bij wat langere "onverwachte" koersdalingen die "onmogelijk" verklaard kunnen worden werken bepaalde sombere of "negatieve" posts dan als een lap op een stier bij de meest teleurgestelde (in hun eigen keuzes?) leden.
    Kost geld, op papier om te beginnen, en dat is altijd "minder", natuurlijk.
    Geen zin elkaar aan te vallen of dingen in te wrijven, doorgaans.
    Komt goed (hoop ik ook) al kan dat even duren; ben paar jaar terug ook "noodgedwongen LT" geweest totdat tante Corona op bezoek kwam ;-)
    Hard werken en centjes verdienen en op naar de volgende cijfers in , hopelijk, een goed beurssentiment
    Succes
  10. forum rang 6 pietje-2005 26 augustus 2021 08:30
    quote:

    pakket schreef op 25 augustus 2021 23:03:

    Het domste wat je kunt doen is constant aandelen kopen en verkopen.. veel mensen op dit forum zijn dus dom...
    youtu.be/xiwrpXTURY4
    Dancing in & out stocks..
    Define "constant" ??
    Define "dom"?
    Op Youtube ongetwijfeld goeroes te vinden die allerlei theorien (die haaks op elkaar staan) als de enige echte waarheid verkondigen, en ga dat doorgaans niet bekijken.
    Succes
  11. forum rang 6 gpjf 26 augustus 2021 09:16
    Natuurlijk is de koers in deze dagen geen realistische koers want alles is gericht op het stock dividend. De focus zal de komende weken, maanden gaan liggen op de wederom oplaaiende artikelen over Corona en haar varianten. Men praat de economie van alles aan maar het tegenovergestelde effect is dat de pakket en postbezorging minimaal op het huidige peil blijft of zelfs verder omhoog gaat. Het koersdoel van ING en de andere financiële instellingen van duidelijk boven de 5 euro is geen slag in de lucht. Sterker nog ik denk dat we volgend jaar nog wel eens de 6 euro gaan zien,, nog afgezien van een eventuele overname.
  12. forum rang 5 Cerburus 26 augustus 2021 09:28
    Dus kritisch posten word hier niet gewaardeerd? Vrijwel alle posters hier hebben PostNL aandelen volgens mij, en die heb je alleen als je hier potentie in ziet.

    Ik zelf ben kritisch want ik heb de afgelopen jaren veel investeringen die het bedrijf heeft gedaan, niet zien werken laat staan bij hebben gedragen aan de winst.
    En nu hebben ze bijna een investeringspot van 1 miljard. Ik houd mijn hart maar weer vast. Ik hoop natuurlijk zoals zovelen op een koers van 6+ (of laten we eens beginnen met 5+) maar ik heb met verwachtingen rondom PostNl bijgesteld. Koers van rond de 4.5 ook prima, mits er jaarlijks -+ 40 cent dividend wordt betaald. prima rendement. Veel van de kritiek die je hier leest gaat volgens mij om die (nog) nooit gehaalde potentie en ja ik ben er overtuigd dat met ander beleid we deze potentie eerder/ dan wel hadden bereikt. Niet voor niets is dit aandeel al jarenlang lang op basis van KW zeer laag gewaardeerd.

    Markt is gewoon te vaak verrast en teleurgesteld in de resultaten, vertrouwen is het woord. Zelfs ING heeft hier van geleerd en heeft maar aangegeven de 2024 ambitie met een korrel zout te nemen en deze maar ten dele me te nemen in hun advies van 5,80. Opdat dit advies anders nog veel hoger had geweest.
    Zegt veel over het vertrouwen. Waarom ik hier nog zit? zoals ik al zei veel van de oude dossiers zijn inmiddels opgelost, dit aandeel kan nu eindelijk eens uitgroeien tot het stabiele dividend aandeel wat het altijd al had moeten zijn, E commerce? booming, Kwaliteit netwerk, uitstekend. Kortom dus plussen wegen bij mij zwaarder dan de minnen. Maar die minnen hier niet mogen bespreken? wegzetten als ongefundeerde kritiek? om de koers omlaag te praten. Kom aan zeg. Een beetje meer respect voor elkander graag.

  13. forum rang 6 gpjf 26 augustus 2021 09:51
    Kretinsky neemt niks over maar stookt straks het vuurtje aan!
  14. forum rang 4 No-nonsense 26 augustus 2021 09:54
    quote:

    Cerburus schreef op 26 augustus 2021 09:28:

    Dus kritisch posten word hier niet gewaardeerd? Vrijwel alle posters hier hebben PostNL aandelen volgens mij, en die heb je alleen als je hier potentie in ziet.

    Ik zelf ben kritisch want ik heb de afgelopen jaren veel investeringen die het bedrijf heeft gedaan, niet zien werken laat staan bij hebben gedragen aan de winst.
    En nu hebben ze bijna een investeringspot van 1 miljard. Ik houd mijn hart maar weer vast. Ik hoop natuurlijk zoals zovelen op een koers van 6+ (of laten we eens beginnen met 5+) maar ik heb met verwachtingen rondom PostNl bijgesteld. Koers van rond de 4.5 ook prima, mits er jaarlijks -+ 40 cent dividend wordt betaald. prima rendement. Veel van de kritiek die je hier leest gaat volgens mij om die (nog) nooit gehaalde potentie en ja ik ben er overtuigd dat met ander beleid we deze potentie eerder/ dan wel hadden bereikt. Niet voor niets is dit aandeel al jarenlang lang op basis van KW zeer laag gewaardeerd.

    Markt is gewoon te vaak verrast en teleurgesteld in de resultaten, vertrouwen is het woord. Zelfs ING heeft hier van geleerd en heeft maar aangegeven de 2024 ambitie met een korrel zout te nemen en deze maar ten dele me te nemen in hun advies van 5,80. Opdat dit advies anders nog veel hoger had geweest.
    Zegt veel over het vertrouwen. Waarom ik hier nog zit? zoals ik al zei veel van de oude dossiers zijn inmiddels opgelost, dit aandeel kan nu eindelijk eens uitgroeien tot het stabiele dividend aandeel wat het altijd al had moeten zijn, E commerce? booming, Kwaliteit netwerk, uitstekend. Kortom dus plussen wegen bij mij zwaarder dan de minnen. Maar die minnen hier niet mogen bespreken? wegzetten als ongefundeerde kritiek? om de koers omlaag te praten. Kom aan zeg. Een beetje meer respect voor elkander graag.


    Helemaal mee eens Cerberus. Jij schetst een reëel beeld. Dit aandeel heeft potentie, er is echter een grote belemmering waardoor die potentie er niet uit komt. HV en consorten. Ik had bij de laatste cijfers gehoopt dat ze zich nu eens als een bestuurder zou gaan gedragen. Maar nee, ze investeert 150 miljoen extra per jaar en financiert dit door het uitgeven van extra aandelen middels stockdividend. Hieruit blijkt de pure minachting die ze voor de aandeelhouders heeft. Ik vind het zum kotsen. En aan Prinszicht de boodschap: gewoon doorgaan zoals tot nu toe. Aan de optimisten die denken dat er een overnamebod komt: wordt eens realistisch. Dat gaat echt niet gebeuren zolang PostNL de gevangeniskogel van de briefjes nog om het been heeft zitten. Ondanks dat de afname minder snel gaat door de coronapost. Dit is misschien zelfs wel zeer nadelig voor de koers, tenslotte maakt het de noodzaak voor aanpassingen minder urgent, voor zowel politiek als voor HV. Die strop om de nek blijft dus gewoon nog langer de toekomstverwachtingen in zijn wurggreep houden.
  15. forum rang 6 prinszicht 26 augustus 2021 09:57
    Nog geen inhoudelijke reactie op mijn punten alleen maar klaagzang van een stel “oude wijven”. Over mijn fouten, dat ik een shorter ben en ze persoonlijk kleineer. Want op een forum niet mogelijk is. Het is daarmee meestal de bevestiging van mijn aannames. Meestal. Niet altijd. Succes heren en Rita!
  16. [verwijderd] 26 augustus 2021 10:34
    quote:

    prinszicht schreef op 26 augustus 2021 09:57:

    Nog geen inhoudelijke reactie op mijn punten alleen maar klaagzang van een stel “oude wijven”. Over mijn fouten, dat ik een shorter ben en ze persoonlijk kleineer. Want op een forum niet mogelijk is. Het is daarmee meestal de bevestiging van mijn aannames. Meestal. Niet altijd. Succes heren en Rita!
    Omdat je inhoudelijk ook gelijk hebt. Linkse kliek daar maakt er al jaren een potje. Na het communicatie debacle van Q1 had ik gehoopt op beterschap. Wat naïef van mij.

  17. United We Stand 26 augustus 2021 10:38
    quote:

    prinszicht schreef op 26 augustus 2021 09:57:

    Nog geen inhoudelijke reactie op mijn punten alleen maar klaagzang van een stel “oude wijven”. Over mijn fouten, dat ik een shorter ben en ze persoonlijk kleineer. Want op een forum niet mogelijk is. Het is daarmee meestal de bevestiging van mijn aannames. Meestal. Niet altijd. Succes heren en Rita!
    Is Rita dan de enige vrouw op dit forum ;-)
2.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 149 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht