Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Wereldhave NL0000289213

Laatste koers (eur)

14,000
  • Verschill

    -0,040 -0,28%
  • Volume

    87.057 Gem. (3M) 90,7K
  • Bied

    14,000  
  • Laat

    14,300  
+ Toevoegen aan watchlist

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 26 augustus 2021 01:24
    quote:

    Branco P schreef op 25 augustus 2021 22:34:

    [...]

    Precies! En wie was één van de hoofdrolspelers in de vastgoedfraude rondom Het Philips Pensioenfonds? Juist ja, Harry Hilders. Voor 40 miljoen euro strafvervolging afgekocht. Wie mag er goedkoop inkopen bij WHA? Juist ja.
    Oh echt ? Dat stinkt natuurlijk. Ben normaal niet zo van de complotten, maar ken helaas ook de verhalen uit de vastgoedwereld. Het is gewoon een publiek geheim wat dat betreft.
    Maar iemand die al betrokken was bij vastgoedfraude mag nu goedkoop WH bezit kopen. Djeezzz.
    Tja, zoals mijn ex-schoonvader vaak zei: "de mafia in Italië is jaloers op waar men in de financiële wereld zo makkelijk mee weg komt". Nu jaren later begrijp ik zijn uitspraak volkomen.
  2. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 08:57
    Ja waarom denk je dat ik zo scherp reageerde toen Harry de Handelaar Hilders Woensel XL mocht kopen tegen een laag prijsje?! De man is een echte handelaar en een handelaar wil goedkoop inkopen en duur verkopen. Woensel XL heeft hij dan ook allang weer doorverkocht. Snel geld verdienen. Een goede prijs krijgen én verkopen aan Harry Hilders, die twee dingen gaan nooit samen.
  3. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 09:52
    quote:

    candide schreef op 25 augustus 2021 18:24:

    [...]

    Wat denk jezelf ? Zowel jij als Branco leveren voor mij waardevolle inzichten. Sinds het Philips Pensioenfonds en Vestia zijn sommige aannames mbt onroerend goed boeren m.i. minder snel uit de lucht gegrepen. De side letters bij AH kwamen ook later boven water.
    Het siert je dat je uitgaat van “ onschuldig tot het tegendeel is bewezen”. De cynicus loopt echter altijd aan de andere kant van de straat.

    Wat ik zelf denk? :

    1)de bullshit meter slaat wel heel erg ver uit nu.

    Ik ken branco als iemand die ongegeneerd 50 FUDjes over het URW forum uitstrooit, om daarna hier te vertellen dat hij “geen zin en tijd heeft” om het halfjaarverslag ook daadwerkelijk te lezen. Nog even en we gaan horen dat Harry op Malta woont.

    2) branco is er eigenhandig in geslaagd het boek van TTW te torpederen

    3) de entertainment waarde van dit forum heeft een nieuwe piek
  4. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 10:41
    Het aankomende boek van TTW en mijn inbreng hier zijn complementair. Uiteindelijk wordt het handelen van het management aan de kaak gesteld.

    Je houdt me nogal goed in de gaten NLvalue, het begint een beetje obsessief te worden. De kanttekeningen die ik plaats bij URW zijn wezenlijk en een belegger die overweegt in te stappen in URW moet er wel van op de hoogte zijn wat mij betreft.

    De manier waarop ik informatie deel zou soms wel iets minder theatraal mogen zijn maar de hyperbool is soms nodig om een boodschap over te brengen. Zeker wanneer andere forumleden zich van onjuistheden en misleidingen bedienen.
  5. forum rang 7 Thorgall 26 augustus 2021 12:50
    quote:

    Branco P schreef op 26 augustus 2021 08:57:

    Ja waarom denk je dat ik zo scherp reageerde toen Harry de Handelaar Hilders Woensel XL mocht kopen tegen een laag prijsje?! De man is een echte handelaar en een handelaar wil goedkoop inkopen en duur verkopen. Woensel XL heeft hij dan ook allang weer doorverkocht. Snel geld verdienen. Een goede prijs krijgen én verkopen aan Harry Hilders, die twee dingen gaan nooit samen.
    Ik steun je in dit verhaal. Ik ben zakelijk betrokken geweest bij Woensel XL, en ik kan je vertellen dat deze exploitatie te goedkoop is verkocht. Ik was verbaasd toen ik het bedrag van de transactie vernam. Iedereen die thuis is in deze materie en de regio en de plannen van de gemeente Eindhoven wist dat dit bedrag ver onder de marktwaarde lag. Het kwam in ieder geval op mij zo over dat het bewust te laag is verkocht. En als dit 1 keer is gebeurd, sluit ik niet uit dat dit vaker zal gebeuren, sterker nog, ik als er opzet in het spel is zal het vaker gaan gebeuren. De recente verkoop in Frankrijk wijst in die richting. Ik sluit derhalve ook niet uit dat de analyse van Branco een juiste is.
  6. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 13:26
    Dus - als ik de diverse verhaallijnen goed probeer te volgen is dit het verhaal dat opgehangen wordt:

    Taco verkoopt te goedkoop aan Urban Interest van Harry en wordt daarvoor ontslagen via een opzetje tussen Aat en Michel

    Matthijs verkoopt te goedkoop (2400/m2…) aan Urban Interest en krijgt een schouderklopje van Aat

    Taco neemt ondanks zijn publieke vernedering door Michel en Aat een baantje bij Harry, omdat de miljoenen lonken

    Aat en Harry blijken stiekem toch vrienden te zijn, en spannen samen om WHA op te lichten voor 100miljoen op de Franse portefeuille. Michel komt erachter dat Aat meer van hagenezen houdt, en besluit zijn Vastned belang te lozen.

    Matthijs wordt incompetent geacht omdat hij het allemaal niet in de gaten heeft - of in de lezing van Branco - boter op z’n hoofd en handelt niet integer

    Zoiets?

    Persoonlijk lijkt me dit complemetaire fictie en non-fictie, waarvan de bullshit meter wel heel erg uitslaat.

  7. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 13:43
    Je zet regelmatig veel spaties onder je berichten NLvalue. Daar zou je iets beter op kunnen letten.

    Taco verkoopt goedkoop aan Harry en krijgt later een baantje bij Harry, dat heb je goed gezien.

    Matthijs heeft precies in de gaten waar hij mee bezig is, namelijk objecten veel te goedkoop verkopen.

    Dat zijn de feiten die we nu kennen.

    Waar ik verder op in ben gegaan is hoe een 20%-grootaandeelhouder (met feitelijke meerderheidsstem) en een potentiele koper gezamenlijk per saldo vorstelijk kunnen verdienen aan verkopen tegen veel te lage prijzen.

    Jij maakt er nu een verhaaltje van met diverse elementen die je er zelf bij verzint. Misschien in een poging om de boel te ridiculiseren, maar daarin slaag je niet wat mij betreft.
  8. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 13:55
    Dank je voor de toelichting. Zoals je zegt ; 2 feiten - de rest heb jij erbij verzonnen.
  9. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 14:10
    we maken vorderingen NLvalue. Niet alleen heb je je spaties weer onder controle, ook zijn we het er nu over eens dat Matthijs objecten te goedkoop verkoopt. Stapje voor stapje gaan we in de goede richting.
  10. [verwijderd] 26 augustus 2021 14:24
    Echt dikke miljonairs zoals Van Herk hebben dit soort trucjes niet nodig, Branco P.
    En van Van Herk verwacht ik dat zeker niet.
    Het is een principiële recht door zee ondernemer.
    Aan Van Herk hebben wij straks nog wat als kleine aandeelhouders om om sturing te geven, zoals hij bij Vastned deed.
    Ik zou maar wat zuiniger zijn op Van Herk.
    Ik ben blij met hem als mede aandeelhouder !
  11. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 14:40
    Free1, hoe denk jij dan dat Van Herk een echt dikke miljonair is geworden? Door slim zaken te doen natuurlijk. Van Herk heeft maar 1 belang, en dat is eigenbelang.
  12. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 15:01
    2 feiten Branco.. ik zet regelmatig teveel spaties onder mijn berichten.

    En Taco gaat voor Harry werken.

    Dat al die panden te goedkoop verkocht worden leeft alleen in de denkwereld van mensen die hopen dat winkelvastgoed ooit weer een gouden business gaat worden.
  13. forum rang 6 !@#$!@! 26 augustus 2021 15:18
    Gelukkig geloof je wel in de macht van GS en consorten om de financiële markten te sturen en te bepalen.

    Want denken dat in de vastgoedwereld smerig wordt gehandeld is natuurlijk veeeel te ver gezocht. Wie denken ze dat ze zijn ? De goden van GS ?
    :-)

    Ja jammer hè dat jou theorie dat het WH management goed bezig was door al vroeg de pijn te nemen en flink af te boeken zodat er geen ruimte meer is voor tegenvallers zo de prullenbak ingaat.

    Wat helemaal mooi is, is het feit dat de koers van WH de theorie van Branco ondersteund en niet de jouwe.
    Ondanks dat WH al veruit het meest gedaald was van alle reits , blijft de koers zelfs vanaf die veel te lage bodem veruit het slechtst presteren.

    Ondanks dat de hele sector volgens jou een pot nat is, heb je letterlijk precies het slechtste aandeel van de sector gekozen om je puts op te schrijven.

    De realiteit heeft jouw hele GS complot theorie onderuit gehaald, net als jou WH is de enige met realiteitszin theorie.

    Wat ik dan extra grappig vind is het feit dat jij dan de meest aannemelijke verklaring maar een dom complot noemt. Hahaha , geweldig.
    :-)
  14. forum rang 8 Branco P 26 augustus 2021 15:24
    quote:

    NLvalue schreef op 26 augustus 2021 15:01:

    Dat al die panden te goedkoop verkocht worden leeft alleen in de denkwereld van mensen die hopen dat winkelvastgoed ooit weer een gouden business gaat worden.
    Precies, zoals daar zijn een Harry Hilders (maar wat weet die nou?) en de familie Van der Vorm (maar wat weten die nou?) en diverse exotische investeringsmaatschappijen waar ook privaat grootkapitaal achter zit (maar wat weten die nou?). Dat bepaalde panden in de toekomst ooit mogelijkerwijs eens 10% of 15% minder waard zouden kunnen worden wil nog niet zeggen dat je ze nu met discounts van 40% a 50% moet gaan verkopen. Dat de panden te goedkoop verkocht worden is ook de assessment van de analisten en van de markt.

    Sinds 26 juli (op 27 juli werd de verkoop van Frankrijk door WHA bekend gemaakt) deden de koersen:

    WHA: -13%
    Merc: -12%
    KLEP: -6%
    Vastned: -6%
    IGD: -4%
    URW: -1%
    CAR: 0%
    ECP: +1%

    WHA wordt dus ergens voor afgestraft, en mijn vermoeden is de veel te lage verkoopprijzen voor Frankrijk en het patroon dat ontstaat van veel te goedkope verkopen. Dat zegt iets over het vertrouwen in het management in mijn ogen.

    Maar jij zult nu misschien zeggen: WHA is overduidelijk ondergewaardeerd. Dat durf ik evenwel niet te stellen.

  15. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 15:30
    quote:

    !@#$!@! schreef op 26 augustus 2021 15:18:

    Gelukkig geloof je wel in de macht van GS en consorten om de financiële markten te sturen en te bepalen.

    Want denken dat in de vastgoedwereld smerig wordt gehandeld is natuurlijk veeeel te ver gezocht.

    Ook goedemorgen. Wederom een slapeloze nacht waarin je aan WHA moest denken?

    Ik ben op de hoogte dat je niet al te ver hoeft te kijken waar de ratten in de vastgoedwereld dan wel financiële wereld zitten.

    Zoals je zegt Branco’ zijn theorie is dat Aat, nee Harrie, nee Matthijs die rat is. Maar zelf weet hij het nog niet zeker, en kan helemaal niks bewijzen
  16. forum rang 6 !@#$!@! 26 augustus 2021 15:42
    Zoals jij jou theorieën kan bewijzen ? Of zelfs niet eens je trade-theorieën op basis van de Goden van GS wil uitleggen haha. Beetje Nostradamus spelen :-)
    Iets met pot en ketel ;-)

    Uiteindelijk bepaald maar 1 element wie gelijk heeft en dat is de prijs van het aandeel.
  17. forum rang 5 NLvalue 26 augustus 2021 16:12
    Je hebt een punt - winkelvastgoed loopt 10 punten achter op de AEX sinds 26 juli. En honderden punten sinds 2020, 2010, 2000.

    Maar verder mag je mijn theorie dat dit een structurele krimpbusiness is die je binnen je porto zou moeten onderwegen gewoon negeren.

    En als je er gelukkig van wordt, een staatje laten zien dat vs 3 oktober 2020 dat helemaal niet waar is.
  18. candide 26 augustus 2021 16:13
    Voor de door mij gewaardeerde NL Value :

    “ Het ziet er uit als een eend, het kwaakt als een eend en het loopt als een eend “ conclusie van NL Value : het bewijs ontbreekt ?? Maar ik geef toe : de vernietiging van waarde kan ook liggen aan incompetent management.
    Dan is domheid wellicht nadeliger dan slechtheid. Overigens denk ik niet dat er veel mensen , incl Branco , zijn die verwachten dat de koers van deze tent aanzienlijk zal stijgen.
  19. forum rang 7 HCohen 26 augustus 2021 16:42
    Er is geen bewijs voor dit vermoeden en het vermoeden is ook niet met bewijs te ontkrachten(niet door ons in elk geval).

    Altijd voorzichtig zijn met vermoedens zonder bewijs, anders begint het idd te lijken op smaad en sfeermakerij( anoniem op een forum is dat natuurlijk wel lekker veilig).

    Ik hoop in elk geval dat er geen sprake is van op fraude gelijkende (te bewijzen)onderhandse deals en al zeker niet waarbij van Herk betrokken zou zijn...
    Volgens mij zou een dergelijk feit, als geopenbaard, namelijk de koersen van andere vastgoedbedrijven dan WHA ook negatief beinvloeden(ECP en Vastned bijvoorbeeld)...
2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht