Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,465
  • Verschill

    -0,005 -0,01%
  • Volume

    9.995.595 Gem. (3M) 7,6M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6539 6540 6541 6542 6543 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 26 augustus 2021 16:14
    Auteur: Krist Plaizier Datum: 26-08-2021

    Groene energie van Shell
    Ingetogen stemming op de financiële markten
    De opgetogen stemming op de financiële markten van de laatste tijd is even weg. De Amerikaanse markten eindigen gisteren vrijwel vlak en in Azië sloten de beurzen vanmorgen overwegend met rode cijfers. Ook in Europa begonnen de markten lichtjes lager. Beleggers kijken de kat uit de boom nu vandaag de (virtuele) conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole is begonnen. We schreven hier eerder deze week op deze plaats al uitvoerig over. Daarom hou ik het kort want er is ook nog ander nieuws. Ik laat het bij de opmerking dat de gemiddelde consensus van het analistengilde momenteel is dat er morgen door Jerome Powell tijdens zijn speech op het congres geen concrete statements gemaakt zullen worden over ‘taperen’. Naar verwachting komt de Fed hier pas mee na hun reguliere vergadering op 21 en 22 september aanstaande. De reden dat Powell het nog even wil aankijken is de momenteel haperende economische groei door het toenemende aantal besmettingen met de deltavariant van Covid-19 en de tekorten aan chips en grondstoffen.

    Groene energie van Shell
    Olie- en gasgigant Royal Dutch Shell gaat in Nederland de concurrentie aan met Vattenfall (voorheen Nuon), Essent en Eneco. Nu de overname in 2019 van Eneco door Shell niet is gelukt (het Japanse Mitsubishi ging er met de buit vandoor), heeft het bedrijf met het roodgele logo besloten om zelf gas en elektriciteit te gaan verkopen aan huishoudens in Nederland. Ze doen dit overigens al langer in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De consumentenautoriteit ACM heeft zijn fiat al gegeven aan Shell. De energiereus bouwt de activiteiten van de grond af op, er wordt geen bedrijf overgenomen om meteen een stevige positie in de markt te verkrijgen. De geleverde elektriciteit zal opgewekt zijn met Nederlandse wind- en zonneparken en is dus groen.

    Vanaf eind 2021 kunt u klant worden bij Shell Energy. Hoewel Shell eigen windparken (bij Borssele en Egmond aan Zee) en zonneparken (in Heerenveen en later dit jaar in Sas van Gent) heeft, zal de meeste verkochte energie vooralsnog ingekocht worden op de vrije energiemarkt. Shell is al sinds jaar en dag een hele grote handelaar in energie. Overigens benadrukt Shell dat de beslissing om groene energie te gaan verkopen geheel los staat van de gerechtelijke procedure die thans loopt om Shell te dwingen de CO2-uitstoot te halveren in 2030. De doelstelling van Shell is om klanten te helpen om te verduurzamen. Shell zou graag bewerkstelligen dat Nederlandse consumenten straks voor hun hele energiebehoefte bij Shell terecht kunnen. Niet alleen voor hun benzine voor hun auto en voor groene elektriciteit en gas in huis, maar ook voor laadpalen met korting voor de auto thuis en voor het opladen van de accu’s tegen korting bij de Shell-stations langs de snelweg.

    Op de beurs in Amsterdam lieten de berichten van Shell beleggers koud. Zij kijken voor de koersvorming van het aandeel toch vooral naar de ontwikkeling van de olieprijzen.

  2. Ernie 1966 zonder bert 26 augustus 2021 16:15
    quote:

    Rechterzijde schreef op 26 augustus 2021 14:09:

    [...]
    Ik hoop het maar. De koers wil zeker naar boven. Ik ben er van overtuigd dat de koers ineens gaat exploderen richting 17,50- 18,00 euro.vandaag, morgen of in de 1e helft van aankomende week.
    Die zekerheid is er niet.
    Als er een groot Shell aandelen bezitter "uit" Shell moet en heeft besloten om bij 16,93 te starten om bijv. hun 100 miljoen aandelen van de hand te doen dan duurt het nog wel even voor we boven de 16,93 komen, in ieder geval zal het met de terugkoop door Shell op deze manier wel een paar maanden kunnen duren.
    We weten gewoon niet wat er boven de markt hangt.
    Daarnaast hebben we de OPEC nog, volstrekt onbetrouwbaar. (+Poetin)
    Daarnaast hebben we COVID nog, volstrekt onbetrouwbaar.
    Daarnaast hebben we nog Tapering, volstrekt onbetrouwbaar.
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 26 augustus 2021 16:20
    quote:

    Take a sisi schreef op 26 augustus 2021 14:10:

    [...]
    Mooi dan kunnen ze binnenkort beginnen met A inkopen , ik denk dat we stabiel blijven , die halve tot 1% die we nu inleveren is kruimelwerk t.o.v. de mega sprong die de olie de afgelopen dagen gemaak heeft .

    Denk je werkelijk dat de A stukken gaan stijgen dan als ze die gaan inkopen ?
  4. maanlandschap 26 augustus 2021 16:21
    quote:

    Daan 008 schreef op 26 augustus 2021 13:15:

    [...]

    Een stil vermoeden maar Shell richt zich hiermee een stap naar de mensen die meer kilometertjes per dag moeten afleggen.

    De elektriciteitssector hinkt zwaar achterop om ieder huishouden van de nodige elektriciteit te kunnen blijven voorzien. Shell speelt hierin een belangrijke rol door de nodige oplaadpunten buitenhuis te gaan voorzien (op hun service punten)

    Voorbeeld
    In een straat staan, laat ons zeggen, 300 wooneenheden en tevens 300 elektrische auto's die thuis na de werkdag traag beginnen lopaden aan slechts 2.5 kWh gedurende 4 uur. Je verkrijgt voor deze straat een extra elektriciteitsverbruik van 2.5 x 300 = 750kWh gedurende 4 uur. Laat staan dat met laders wordt gewerkt die aan 10kWh kunnen laden dan verkrijg je gedurende 1 uur 10 x 300 =3.000kWh
    Ga je over het land met slechts 300.000 elektrische auto's rekening moeten houden dan heb je voor die piekbelasting op te kunnen vangen extra gas/atoom centrales nodig die tot 3000 megawatt extra elektriciteit kunnen leveren.
    Maar ook de nodige elektrische stroomnet aanpassingen in alle straten van het land moeten hiervoor nog worden uitgevoerd.

    De kosten voor het stroomnet gaan volgens mij worden opgetrokken waardoor elektriciteit thuis gevoelig duurder zal gaan worden. Het wordt bijgevolg voor vele mensen interessant om gedurende de dag ergens tegen een voordelige tarief te kunnen gaan opladen.

    Thuis gaat iedereen zijn eigen lader hebben hé, als je electrisch rijdt. Ze zijn al massaal te koop op bol.com vb. Dus goeie move van Shell om in die directe elec en gas consumentenmarkt te stappen.
  5. forum rang 4 Rechterzijde 26 augustus 2021 16:22
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 26 augustus 2021 16:20:

    [...]

    Denk je werkelijk dat de A stukken gaan stijgen dan als ze die gaan inkopen ?
    Afhankelijk van hoe er ingekocht wordt zal dit in meerdere of mindere mate zeker invloed hebben op de koers.
  6. forum rang 7 Ron Kerstens 26 augustus 2021 16:33
    De korting van B aandelen op de A aandelen is pas ontstaan in de coronacrisis, voor 2020 noteerde B vrijwel altijd boven A. Op het hoogtepunt kon je de B stukken 8% goedkoper krijgen (op Euronext in euros) dan de A stukken, die gap werd alweer langzaam ingelopen en de laatste tijd versneld door het inkoopprogramma van RD. Op Euronext is B nu nog ca 14 cent goedkoper dan A. De B kopers van het afgelopen jaar hebben dus 65 cent per aandeel cadeau gekregen, plus het belastingvrije dividend. Het is echter niet zo dat als RD A stukken gaat kopen dat deze harder omhooggaan oid. Het is mij overigens een raadsel geweest waarom particulieren het afgelopen jaar niet de B stukken kochten ipv A, onwetendheid vrees ik. Op het moment dat ze weer pari staan, of B duurder wordt dan A ruil ik mijn stukken om van B naar A.
  7. Hybrid 26 augustus 2021 16:58
    quote:

    Coupejet schreef op 26 augustus 2021 16:45:

    Echt pure daghandel. Lijkt wel een jojo.
    Nee, veel lagere voorraden, 6% lager dan het 5 jaar gemiddelde in deze tijd van het jaar in de USA.
  8. Hybrid 26 augustus 2021 17:00
    Een stukje uit het volledige artikel: www.investing.com/analysis/the-energy...

    The Energy Information Administration reported that U.S. commercial crude oil inventories (excluding those in the Strategic Petroleum Reserve) decreased by 3.0 million barrels from the previous week. At 432.6 million barrels, U.S. crude oil inventories are about 6% below the five-year average for this time of year. Total motor gasoline inventories decreased by 2.2 million barrels last week and are about 3% below the five-year average for this time of year. Finished gasoline and blending components inventories both decreased last week. Distillate fuel inventories increased by 0.6 million barrels last week and are about 8% below the five-year average for this time of year. Propane/propylene inventories increased by 2.0 million barrels last week and are about 17% below the five-year average for this time of year. Total commercial petroleum inventories decreased by 4.8 million barrels last week.
  9. maanlandschap 26 augustus 2021 17:36
    quote:

    Rappe schreef op 26 augustus 2021 17:11:

    Het geroep om tapering:
    finance.yahoo.com/news/kansas-city-fe...

    De SPY heeft klappen gekregen om 10:26, 10:27, 10:28 en de kudde heeft half uur naar de uitgang van de markt gerent. Nu is het de Amerikaanse markt weer opwaarts.

    Shell heeft ook een keerpunt gevonden.
    Onder Shell ( ook de ADR) lijkt toch wel een stevige bodem te liggen, zeker eens de US beurzen openen (pre-market is een andere zaak). Tja, veel lager kan het niet hé, of gaan ze ze verkopen aan een K/W verhouding van 6?
  10. forum rang 4 Rechterzijde 26 augustus 2021 17:38
    quote:

    Hybrid schreef op 26 augustus 2021 16:58:

    [...]

    Nee, veel lagere voorraden, 6% lager dan het 5 jaar gemiddelde in deze tijd van het jaar in de USA.
    Wel eens gehoord van vraag en aanbod?

    Lagere voorraden is juist goed voor de olieprijs.
  11. forum rang 6 Take a sisi 26 augustus 2021 18:04
    Ziet er vooralsnog niet slecht uit op de Dow de oil-majors staan in de startblokken als de Dow zich gaat herpakken glijden we de groene zone in .
  12. snuf13 26 augustus 2021 18:14
    Wat een dag, wat een dag..... de AEnix stort in elkaar alsof het niets is......

    Wat een drama, wat een blamage....... dit komt niet goed denk ik, het is enorm vernederend.

    Normaal hadden we omhoog moeten gaan..... maar jemig een hele punt naar beneden, dat is niet niks zeg.....
  13. maanlandschap 26 augustus 2021 18:31
    quote:

    Take a sisi schreef op 26 augustus 2021 18:04:

    Ziet er vooralsnog niet slecht uit op de Dow de oil-majors staan in de startblokken als de Dow zich gaat herpakken glijden we de groene zone in .
    Dow kan zich wat herpakken maar ik reken vooral op een dovishe Powell morgen om de dollar lager te zetten. Wat goed is voor de olieprijzen. Veel meer valt er niet te verwachten tot maandag (uiteraard zonder onverwachtse dingen).
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6539 6540 6541 6542 6543 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht