Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: ordelijke afwikkeling Evergrande verwacht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ordelijke afwikkeling Evergrande verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De problemen rond de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande worden vermoedelijk op een ordelijke manier afgewikkeld, maar de risico's voor de Chinese economie nemen toe. Dit stellen analisten van Bank of America vrijdag in een rapport.

Vooralsnog rekenen de marktkenners erop dat Beijing een schuldherstructurering voor Evergrande zal faciliteren. Daarbij zal de Chinese centrale bank zijn monetaire beleid hoogstwaarschijnlijk verder versoepelen, waardoor de groei in China in het vierde kwartaal mogelijk sterker wordt.

De analisten zien tegelijkertijd dat de impuls van het heropenen van de mondiale economie na de coronacrisis afneemt en stellen dat de piek in de macrocyclus achter ons ligt. Bank of America gaat ervan uit dat de inkoopmanagersdata dit in de komende maanden ook zullen bevestigen.

Dit is nadelig voor de aandelenmarkten, waardoor Bank of America zijn advies voor Europese aandelen handhaaft op Neutraal, maar de bank tevens zegt voorzichtiger te worden over kleinere aandelen en verlaagde hiervoor het advies naar Onderwogen.

De analisten denken dat de Stoxx Europe 600 op korte termijn vermoedelijk stabiel zal blijven, om richting het einde van 2021 terug te zakken tot 420 punten. Dit is 10 procent onder het huidige niveau, aldus Bank of America.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht