Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

ASM International NL0000334118

Laatste koers (eur)

580,200
  • Verschill

    -20,600 -3,43%
  • Volume

    187.830 Gem. (3M) 137,3K
  • Bied

    580,000  
  • Laat

    592,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASMi - jaardraadje 2021

4.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Meelezer111 24 september 2021 17:58
    Mooi overzicht Voda

    Ik ben tevreden
    30 euro onder de top van deze maand september, en onderweg naar beneden.

    Prettig weekend
  2. forum rang 7 *voetnoot 24 september 2021 18:36
    quote:

    meelezer111 schreef op 24 september 2021 17:11:

    [...]

    De autobranche is de enige sector die er zo over klaagt, en de teruglopende verkopen daaraan verklaart.

    Omdat er geen andere sectoren zijn die zelf net zo klagen of net zo verliezen koppelen aan een chiptekort, denkt Beursanalist Kees de Kort dat de autobranche niet helemaal eerlijk is.

    De media hierover die uitgebreid bericht over chiptekorten kan je eignelijk nauwelijks vertrouwen
    Nou hier in de praktijk, 6 weken moeten wachten op een aangepaste nieuwe computer. Ook een spelcomputer kwam veel later. Chip-tekort.
  3. forum rang 6 Marcel H. 24 september 2021 22:11
    [quote alias=*voetnoot id=13700493 date=202109241836]
    [...]
    Nou hier in de praktijk, 6 weken moeten wachten op een aangepaste nieuwe computer. Ook een spelcomputer kwam veel later. Chip-tekort.
    [/quote

    Waarom reageer je op zo'n persoon? In 2 dagen tijd 20 nietszeggende berichten geplaatst. Dus qua inhoudswaarde 0,0. Wel blij dat de koerswaarde in 1 maand is gedaald met 30 punten. Hij/zij wil naar de koers 100. Voor einde jaar. Dat verwacht hij/zij ook. Waarom moet hij/zij blij zijn? Niemand kent zijn/haar positie in ASMI.
  4. Jackyl 25 september 2021 19:15
    quote:

    Hangyodon schreef op 25 september 2021 17:08:

    Nou wanneer evergrande omvalt gaat asmi en asml ook dik in het min
    waar baseer je dat op ?
  5. arnoldus 25 september 2021 21:34
    quote:

    Jackyl schreef op 25 september 2021 19:15:

    [...]waar baseer je dat op ?
    Denk dat die het algehele sentiment bedoeld.
    Dat dan alles zakt.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 september 2021 22:53
    Precies, iedereen zal er last van hebben. Tech fondsen misschien iets meer...

    Een komeetinslag. Een vuurzee

    24 sept
    Het lastige van Cassandra zijn is dat je weet dat je gelijk hebt, maar dat je het niet krijgt, laat staan op tijd. De Cassandra van Homerus voorspelde de ondergang van Troje, en raadde het binnenhalen van het houten paard ernstig af.

    De gevolgen zijn bekend. En Cassandra kwam elders ellendig aan haar einde.

    Zo gaat het niet altijd met mensen die over een zwarte toekomst beginnen. Neem de Chinees-Amerikaanse publicist Gordon Chang: hij is nog altijd onder ons. In 2001 kwam Chang met zijn boek The Coming Collapse of China, waarin hij voorspelt dat de Volksrepubliek binnen tien jaar ineenstort.

    Het is 2021, en de communistische partij plus haar leider Xi Jinping zitten voor zover we kunnen overzien stevig in het zadel. De enige ineenstorting die thans valt waar te nemen, is die van het vastgoedconcern Evergrande.

    Dat is dan ook een respectabele crash. Evergrande - de naam is megalomaan maar passend als je een schuldenberg van $300 mrd torst - heet de op één na grootste projectontwikkelaar in China te zijn. Dat maakt onrustig. Als de nummer twee in de afgrond kijkt, hoe is het dan met nummer één? En is Evergrande een ‘black swan’, de catastrofe die niemand ziet aankomen, maar die enorme consequenties voor de wereld heeft?

    Belegger Jim Chanos, nog zo'n Cassandra, zei onlangs dat de gevolgen van 'Evergrande' groter kunnen zijn dan het mondiale financieel-economisch puin dat het bankroet van Lehman Brothers veroorzaakte. China barst van de Evergrandes, zegt Chanos.

    Sommige analisten vinden dat overdreven. De vastgoedsector is dan wel goed voor 29% van het Chinese bruto binnenlands product, Evergrandes' sores dreigen honderdduizenden Chinezen in de financiële ellende te storten, maar de Chinese staat is qua reserves niet als de stuntelende dodo's uit de film Ice Age, die denken dat ze met drie hele meloenen de ijstijd wel kunnen uitzitten.

    Jim Chanos heeft ook niet altijd gelijk. Hij voorspelde correct de crash van energiebedrijf Enron, maar zat er voorlopig toch naast toen hij een roemloos einde voor Tesla voorzag. En in 2010 begon hij al over een Chinese vastgoedcrash. Net als Gordon Chang was hij te vroeg.

    Chang is inmiddels 70. Hij waarschuwt nu luidkeels voor de gevolgen van de verdamping van Evergrande.

    ‘Amerikaanse retailbedrijven denken dat ze immuun zijn voor de Chinese Evergrande-crisis’, zei hij deze week. ‘Ze hebben het mis. Bevoorradingsketens zullen [door Evergrande] een klap oplopen, want Chinese fabrikanten financierden hun productie met vastgoed als onderpand. En als de prijs daarvan daalt, gaan kredietlijnen deels of geheel dicht.’

    Zo doe je dat als Cassandra. Je voorspelt een komeetinslag. Een vuurzee. Een kettingreactie. We gaan er allemaal aan!

    Gordon Chang schreef eerder dat Zuid-Korea kapot gaat, en dat de Noord-Koreanen het op Japan hebben voorzien. In 2015 sprak hij met het FD, toen een beurscrash de Volksrepubliek trof. Chang toonde zich weliswaar wat teleurgesteld dat hij met zijn voorspelling uit 2001 inmiddels ‘vier jaar over tijd’ was, maar het einde is even goed nabij, hield hij vol. En hij noemde weer een datum: de ineenstorting heeft ‘mogelijk binnen een jaar plaats’.

    Goed, de agendavoering kan dus beter. Maar één uitspraak uit het gesprek in 2015 valt nu extra op: ‘Als je een nieuwe spookstad creëert, is dat technisch gezien een bijdrage aan het bruto binnenlands product.’ Hier gaat het over het Chinese groeiwonder, over het leegstaand vastgoed in China dat nu 90 mln mensen kan huisvesten als ze er zouden zijn, en dus ook over Evergrande.

    Sowieso blijft Changs boek uit 2001 lezenswaardig. 'Rijk worden is glorieus' - die slogan van de Chinese leider Deng Xiaoping uit de jaren tachtig komt er een paar keer in terug. Maar Deng zei het nooit zo, en de entrepreneurs in Changs boek constateren wat gelaten dat de staat als de zee is: hij geeft en neemt. En bepaalt altijd. 'De partij kan doen wat ze wil, goed of kwaad', zegt er een.

    Dat is in het China van Xi Jinping geen voorspelling, maar een zekerheidje. Als hij vindt dat je bedrijf maar eens moet krimpen, dan gebeurt dat. Hij maakt zelf wel uit wat glorieus of 'grande' is.

    Han Dirk Hekking is algemeen verslaggever van Het Financieele Dagblad . Reageer via opinie@fd.nl
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 september 2021 22:56
    En Eddy zegt dit:
    AEX-aandelen met een RSI van meer dan 60 zijn: ASMI, IMCD, Adyen, ASML, Philips en DSM. Dat zijn de kwetsbare aandelen. Minder dan 30 is de RSI voor Unilever, Unibail Rodamco en Signify.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 september 2021 22:57
    Overall, als dat gebeurt, is ASMI en de andere chippers wel een fonds dat daarna weer opkrabbelt. Chips zijn en blijven hot (ook m.n. door de transitie).
  9. forum rang 7 *voetnoot 26 september 2021 19:05
    quote:

    Hangyodon schreef op 25 september 2021 17:08:

    Nou wanneer evergrande omvalt gaat asmi en asml ook dik in het min
    China grijpt in.
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 26 september 2021 19:19
    quote:

    *voetnoot schreef op 26 september 2021 19:05:

    [...]
    China grijpt in.
    De Chinese staat gaat dat niet doen. Zou een voorbeeld zijn dat toekomstige bedrijven de Chinese staat altijd achter de hand zou hebben in geval van. Er is koerswijziging in china aan de hand. Wel kan het zijn dat lokale besturen facetten van Evergrande over gaan nemen...

    Laatste nieuws FD:

    Lokale overheden leggen beslag op voorverkopen Evergrande
    18:29
    Ten minste twee lokale overheden in China hebben beslag gelegd op de inkomsten uit voorverkopen van woningen door Evergrande. In een circulaire, die is ingezien door de Financial Times, hebben huisvestingsagentschappen van de steden Guangzhou en Zhuhai de wankelende vastgoedontwikkelaar gevraagd om de aanbetalingen voor verschillende woonprojecten op speciale door de staat gecontroleerde rekeningen te zetten.

    Op deze manier kunnen de belangen van huizenkopers worden beschermd en kan de bouw worden voortgezet. Het is standaardpraktijk dat aanbetalingen voor andere zaken worden gebruikt, zoals het afbetalen van leningen of de aankoop van land. Dat is nu niet langer mogelijk.

    Eind vorige week had het bedrijf, dat een schuldenberg van $300 mrd meetorst, eigenlijk $83,5 mln moeten terugbetalen aan obligatiehouders, maar dat is niet gelukt. Nu geldt er nog een respijtperiode van dertig dagen. Mocht Evergrande niet betalen, dan gaat het officieel een bankroetprocedure in.
  11. arnoldus 26 september 2021 20:45
    quote:

    voda schreef op 23 september 2021 07:58:

    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ASMI
    Naar 360,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor ASM International verhoogd van 270,00 naar 360,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

    Analist Peter Olofsen sprak van "solide groeivooruitzichten tegen een premium waardering".

    Volgende week houdt ASMI een beleggersdag en in aanloop daar naartoe besloot Olofsen zijn taxaties voor de omzet en de winst voor de komende jaren te verhogen.

    De analist verwacht dat ASMI tijdens de beleggersdag zal bevestigen dat het gebruik van ALD in logic en foundry met dubbele cijfers zal blijven groeien. Ook denkt Olofsen dat ASMI de kansen voor ALD in geheugen en in epitaxy zal benadrukken.

    "Hoewel we een bullish bericht verwachten, heeft de aanhoudende [koers]rally gedurende de zomer de premie van ASMI ten opzichte van directe concurrenten verder aangejaagd. Kortom, we handhaven ons Houden advies", aldus Olofsen.

    Het aandeel ASMI sloot woensdag op 354,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Zal me benieuwen dinsdag.
  12. forum rang 4 desjaak 27 september 2021 10:01
    ASMI maakt pas op de plaats, binnen het opwaarts gerichte trendkanaal.
    ASMI heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 380,00 (berekend koersdoel), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. ASMI heeft pas steun rond 346,40 (bodem van 21 september).
    Na een doorbraak onder steun 346,40 wordt 300,70 het volgende neerwaartse koersdoel.

    bron: tostrams.nl
  13. Lubke 27 september 2021 10:11
    Wat maakt dat ASMI vandaag dan 2,67% daalt? Is er een aanwijsbare relatie met de beleggersdag morgen?
    Wachten met instappen of juist nu wel instappen? Wat is het advies van de serieuze deelnemers in dit forum?
  14. forum rang 4 Lang 27 september 2021 10:24
    quote:

    Lubke schreef op 27 september 2021 10:11:

    Wat maakt dat ASMI vandaag dan 2,67% daalt? Is er een aanwijsbare relatie met de beleggersdag morgen?
    Wachten met instappen of juist nu wel instappen? Wat is het advies van de serieuze deelnemers in dit forum?

    De Nasdaq futures zakken weer een beetje, en dan gaat de tech hier gewoon mee. De AEX is een soort filiaal van de Dow en Nasdaq.
  15. Lubke 27 september 2021 10:29
    Interessant moment om in te stappen? Of lijkt de beleggersdag morgen nog een extra zetje omlaag te geven?
    ZIt er in dubio om in te stappen
  16. Meelezer111 27 september 2021 10:34
    quote:

    Marcel H. schreef op 24 september 2021 22:11:

    [quote alias=*voetnoot id=13700493 date=202109241836]
    [...]
    Nou hier in de praktijk, 6 weken moeten wachten op een aangepaste nieuwe computer. Ook een spelcomputer kwam veel later. Chip-tekort.
    [/quote

    Waarom reageer je op zo'n persoon? In 2 dagen tijd 20 nietszeggende berichten geplaatst. Dus qua inhoudswaarde 0,0. Wel blij dat de koerswaarde in 1 maand is gedaald met 30 punten. Hij/zij wil naar de koers 100. Voor einde jaar. Dat verwacht hij/zij ook. Waarom moet hij/zij blij zijn? Niemand kent zijn/haar positie in ASMI.
    inhoudswaarde nul zeg je
    dan begrijp je het niet denk ik
    wat begrijp je niet, dat ASMI cyclisch is?
  17. Meelezer111 27 september 2021 10:37
    quote:

    desjaak schreef op 27 september 2021 10:01:

    ASMI maakt pas op de plaats, binnen het opwaarts gerichte trendkanaal.
    ASMI heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 380,00 (berekend koersdoel), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. ASMI heeft pas steun rond 346,40 (bodem van 21 september).
    Na een doorbraak onder steun 346,40 wordt 300,70 het volgende neerwaartse koersdoel.

    bron: tostrams.nl
    vandaag dus verder op weg naar het eerste koeresdoel 300
    ASMI gaat daarna vast nog veel lager
    al 40 euro onder de septenbertop, je zal maar geen winst hebben genomen, dan baal je
  18. Matth1 27 september 2021 10:40
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 26 september 2021 19:19:

    [...]

    De Chinese staat gaat dat niet doen. Zou een voorbeeld zijn dat toekomstige bedrijven de Chinese staat altijd achter de hand zou hebben in geval van. Er is koerswijziging in china aan de hand. Wel kan het zijn dat lokale besturen facetten van Evergrande over gaan nemen...

    Niet helemaal mee eens. Klopt dat ze Evergrande niet gaan helpen imo maar ze zijn wel bezig met een buffer aan te leggen en geld uit te delen om het rimpel-effect dat dit kan veroorzaken tegen te gaan. Ergo: hulp naar gedeputeerden zoals grote bouwfirma's en financiële instellingen.

    PS: persoonlijke mening, totaal niet zeker of het zo gaat uitspelen...

    Terug over ASMI: tijdelijk dipje. Hopelijk nog een mooie 10% eraf zodat we weer opties kunnen bijkopen rond de 300 a 310 :)
  19. forum rang 9 nine_inch_nerd 27 september 2021 10:47
    quote:

    Matth1 schreef op 27 september 2021 10:40:

    [...]

    Niet helemaal mee eens. Klopt dat ze Evergrande niet gaan helpen imo maar ze zijn wel bezig met een buffer aan te leggen en geld uit te delen om het rimpel-effect dat dit kan veroorzaken tegen te gaan. Ergo: hulp naar gedeputeerden zoals grote bouwfirma's en financiële instellingen.

    PS: persoonlijke mening, totaal niet zeker of het zo gaat uitspelen...

    Terug over ASMI: tijdelijk dipje. Hopelijk nog een mooie 10% eraf zodat we weer opties kunnen bijkopen rond de 300 a 310 :)
    Top, bedankt voor je feedback.
    Dip? Ben zelf kleine plukjes aan het bijkopen....
    Tbc.
4.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht