Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

75,100
  • Verschill

    +0,220 +0,29%
  • Volume

    302.757 Gem. (3M) 375,5K
  • Bied

    74,000  
  • Laat

    75,460  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tradersonly 9 oktober 2021 12:07
    Vergeet de algehele correctie van de beurs niet mee te wegen.
    Dat beleggers bepaalde aandelen tegen elke prijs dumpen geeft nog niet aan dat zij slim bezig zijn.
    Ik had volkerwessel aandelen voor €16.50. Daalden naar 12,50 ofzo. Uiteindelijk vond Reggeborgh dat wel erg weinig. Korte tijd later werd het aandeel voor €22 van de beurs gehaald. Jaarlijks zal reggeborgh nu 6% netto dividend aan zichzelf uitkeren. Die lachen zich rot. Ook Shell,PostNL , Bam en tal van andere aandelen werden tegen bizarre discount van de hand
    gedaan. Door met name de angstige particulier.
  2. forum rang 5 NLvalue 9 oktober 2021 12:19
    quote:

    Lamsrust schreef op 9 oktober 2021 09:47:

    Wat we niet weten , is of er achter Niel nog andere investeerders meedoen
    Is dat niet APG?

    Grote speler binnen Hammerson s gevecht met de draak. Met complementaire posities zou ook kunnen wijzen op een Europese schaalvergroting/consolidatie slag onder aanvoering van APG.

    Voor de liefhebber - mooie visualisaties

    www.hammerson.com/investors/financial...

    Bezettingsgraad is een mooie vlakke lijn- dat zegt weinig over de onderliggende issues die al wat langer speelden
  3. ASteH 9 oktober 2021 12:25
    De schier oneindige snel wisselende stroom kleine aan-/verkopen komen echt niet van particulieren. De herhaalde forse koersdruk doet vermoeden dat er optieposities ongunstig liggen, naast de opbouwstappen door Niel.
  4. matin 9 oktober 2021 13:33
    quote:

    ASteH schreef op 9 oktober 2021 12:25:

    De schier oneindige snel wisselende stroom kleine aan-/verkopen komen echt niet van particulieren. De herhaalde forse koersdruk doet vermoeden dat er optieposities ongunstig liggen, naast de opbouwstappen door Niel.
    Zou je dat eens nader en specifiek kunnen uitleggen? Het is mij niet helemaal duidelijk wat je bedoelt !
  5. forum rang 6 !@#$!@! 9 oktober 2021 14:13
    quote:

    tradersonly schreef op 9 oktober 2021 12:07:

    . Die lachen zich rot. Ook Shell,PostNL , Bam en tal van andere aandelen werden tegen bizarre discount van de hand
    gedaan. Door met name de angstige particulier.
    Waarom geloof je dat ?

    Achteraf bleek namelijk dat de particulier juist flink heeft ingekocht op de maart bodem, terwijl de profs druk bezig waren met verkopen.
    Ook een record aantal nieuwe beleggers werden aangetrokken door die lage koersen (een covid omstandigheden).

    Het is echt een fabeltje dat particulieren op de top kopen en op de bodem verkopen, terwijl het slimme geld van de profs koopt op de bodem.

    Het zijn juist de verkopen van het grote geld, vaak het institutionele geld, wat voor een enorme daling zorgt.

    Sterker nog, de afgelopen anderhalf jaar hebben particulieren het een stuk beter gedaan dan de profs.
  6. [verwijderd] 9 oktober 2021 15:57
    Zie dat de melding van de "aankoop" van Mr. Niel waardoor hij los door de 20% schoot nog niet gedeeld is....

    Voeg hier de versie toe die je kunt vinden op de australische beurs, (die hebben een extra engelstalige inleiding wat de meldingen soms iets duidelijker maken)
    Weerom een "constructie": Opération d'échange de conditions d'intérêts et de dividendes contre variation d'action

    Gaat om 3,722299 miljoen aandelen.... een 2,7%

    Lijkt me op een soort hernieuwing/levering van de "call spread" voor 3,729964 Miljoen aandelen die Mr. Niel aanging op 14 dec 2020...(toen de koers ook 60€ stond)

    3.729.964 options d'achat portant sur 3.729.964 actions jumelées Unibail-Rodamco-Westfield SE ont été acquises et concédées par
    Rock Investment SAS conformément aux termes d’un accord de type « call spread » à dénouement exclusivement monétaire
    conclu entre Rock Investment SAS et un établissement financier. La prime définitive sur l’ensemble de l’opération correspond à
    15.000.050 euros, soit une prime par option d’environ 4,0214 euros
  7. forum rang 7 HCohen 9 oktober 2021 19:35
    quote:

    Lamsrust schreef op 9 oktober 2021 09:21:

    [...]

    Het verbaast mij eerlijk gezegd dat de coronapas voor het hele winkelcentrum in Frankrijk geldt. Ik kan mij herinneren dat winkelcentra nu juist uitgezonderd waren, tenzij de locale prefect het alsnog wilde. Deze coronapas zorgt in Frankrijk dus voor daling verkopen. Dat kan ervoor zorgen dat links en rechts nog wat huurkorting aan m.n. MKB, horeca en leisure gegeven moet worden. Kennelijk is de macht van Niel en Arnault niet zo groot in de Franse politiek dat ze dit hebben kunnen tegenhouden.

    Ik begrijp je verbazing(en deel deze).
    Op 26 juli werd het wetsontwerp met uitzondering voor grote winkelcentra definitief door het parlement aangenomen. zie www.francetvinfo.fr/sante/maladie/cor... . Ik was dan ook verbaasd over het door mijzelf geposte artikel van 8 september waarin werd aangegeven dat er nog 'slechts een verplichting gold voor de passe sanitaire voor 64 winkelcentra ipv 178 eerder.

    Ik kan me voorstellen dat er eind juli(kennelijk) toch een aantal prefets zijn geweest die onder het mom 'gelijke monniken gelijke kappen' de vrijstelling hebben ingetrokken(politiek gemotiveerd). Ik ben hierover in de tussentijd niets over in de media van tegengekomen, maar lees dan ook praktisch alleen Frans nationaal nieuws/ geen locaal/ regionaal nieuws.

    Tritant zegt overigens in het interview niet dat het om alle centra zou gaan, maar het feit dat hij deze melding doet geeft mij twee dingen aan a) het heeft toch aardig tot groot deel van URW's franse centra geraakt en b) het ingeschatte effect op sales bij de franse cenra(huurinkomsten dus nog niet zeker, aldus Tritant) is zodanig dat hij er hier melding over maakt in het FD interview.

    Afwachten wat hierover wordt gezegd bij Q3-cijfers.
  8. forum rang 7 HCohen 10 oktober 2021 10:06
    Interessant...
    www.lecho.be/economie-politique/belgi...
    Roald Aerden: "Het stopzetten van het NEO1-project op de Heizel staat niet op de agenda!"
    Weergave op volledig scherm

    Roald Aerden, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de NEO-cvba, heeft zijn werk voor hem om het NEO1-project eindelijk politiek te laten landen. Ook op zijn tafel: de toekomstige fusie met Brussels Expo. ©NEO
    PHILIPPE COULÉE
    9 oktober 2021 5:30

    Roald Aerden is voorzitter van NEO, het gezamenlijke vehikel van stad Brussel en het Gewest om de Heizel te herontwikkelen. Het was de voorzitter van DéFI, François De Smet, die 18 maanden geleden op zoek ging naar dit atypische profiel - en die beweert apolitiek te zijn - om samen met zijn uitvoerend directeur, Thomas Simon, de parapublieke structuur te beheren.

    We horen vaak dat het NEO-programma megalomaan is en duur voor de staatskas. Hoe reageer je?
    Voor alle grote stedelijke projecten kost het tijd. En middelen: om de geplande ontwikkeling te financieren, zijn de Stad Brussel en het Gewest overeengekomen om samen maar liefst 350 miljoen euro bij te dragen, elk tot 50%. Het Gewest geeft zijn engagement al vrij terwijl de Stad wacht op de canon - de huren - van NEO1 om dit bedrag vrij te kunnen geven.
    Op het project zelf wordt een sluitende begroting bereikt, met de injectie van een enveloppe van 800 miljoen aan privaat geld.

    Achteraf gezien is het waar dat we de verschillende projecten op de set anders hadden moeten noemen. Dit zou verwarring over de respectievelijke programma's hebben voorkomen. Ter herinnering, NEO1 omvat een groot complex met woningen, winkels, restaurants, culturele activiteiten, Kinepolis 2.0, Mini-Europe 2.0, recreatiegebieden en tuinen.
    Het is het Europese consortium dat de gespecialiseerde groep Unibail Rodamco Westfield (URW) samenbrengt, maar ook de Belgen Besix en CFE, dat een overeenkomst heeft ondertekend die hen, samengevat, toelaat om een deel van deze site te ontwikkelen met deze zeer belangrijke private financiering.

    We hebben onlangs een grote paleisrevolutie meegemaakt binnen het aandeelhouderschap van URW. De toekomstige projecten van de Franse groep zijn in twijfel getrokken. Is dit niet het geval voor NEO1?
    Niet volgens onze laatste contacten. URW wil van NEO1 de internationale showcase van zijn huidige en toekomstige knowhow maken door een nieuw concept voor te stellen, waarbij een unieke mix van vrijetijds- en commercieel aanbod, vooral online, wordt geïntegreerd. Dit "winkelcentrum" zal dus een onmiskenbaar aantrekkingskracht hebben.

    Heeft u veelvuldig contact met de URW verkeerstoren en de nieuwe piloten?
    Natuurlijk! We hebben meer dan regelmatig contact met degenen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse ontwikkeling van het project in het veld.

    Dit is niet de enige onzekerheid rond de wieg. We hebben nog steeds geen regionaal regelgevend kader om de vergunning af te ronden die dit belangrijke project al met meer dan 2 jaar heeft vertraagd ...

    U hebt gelijk: het toekomstige PRAS, het Gewestelijk Landgebruiksplan dat toekomstige bouwvergunningen omkadert, is er nog niet. Oorspronkelijk wees de Raad van State zijn door het Gewest opgestelde wijziging af omdat hij vond dat er onvoldoende rekening werd gehouden met mobiliteitsaspecten. Vandaag moet een nieuw ontwerp-PRAS worden goedgekeurd door de ministerraad van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alvorens aan het openbaar onderzoek te worden voorgelegd.

    Om deze wedstrijd in het dubbelspel te winnen, moet je tot het einde bij elkaar op het veld blijven. Heeft uw private partner, URW, geen exitclausule die op 22 maart afloopt?
    Dit is een contract tussen de stad en URW. Er zijn toch exitclausules; maar op het gevaar af in herhaling te vallen, zal ik mij beperken tot de mededeling dat ze op dit moment niet op de agenda staan.

  9. forum rang 7 HCohen 10 oktober 2021 12:05
    Om bovenstaand artikel in context te plaatsen; pagina 49 jaarrapportage 2020
    1.3. Removed projects
    NEO Shopping Centres Belgium Brussels Greenfield / Brownfield 86% 123,204 sqm 690
    (2) The main administrative authorization has been cancelled..

    Ik vroeg me al eerder af of dit project/ (idem Milaan) mogelijk alsnog leven ingeblazen wordt op het moment dat URW in rustiger vaarwater komt. Er is immers al een hoop in deze projecten geinvesteerd. Vooralsnog slechts luchtkastelen, maar wel imo iets om te volgen. Nuance; Brussel is geannuleerd door ontbreken goedgekeurde bouwvergunning, zie ook bovenstaand artikel, bij Milaan wordt deze reden niet genoemd in het jaarverslag/ zal het project geannuleerd zijn(/pauzeknop?) obv kostenafweging en de gaande herstructurering.
  10. forum rang 4 Erny 10 oktober 2021 16:58
    Omzet winkelcentra in Frankrijk daalt. De CEO van URW denkt dat de coronapas bedoeld is om de veiligheid van de bezoekers te vergroten en dat dat binnen de grotere winkelcentra niet nodig is. De CEO heeft niet begrepen dat de coronapas bedoeld is als gedragsmaatregel om de vaccinatiegraad te verhogen. Gevaccineerden worden beloond en ongevaccineerden worden gestraft. Ook in NL en andere Europese landen zullen straks de winkelcentra aan de beurt zijn, want het aantal coronabesmettingen stijgt weer gestaag. (Hier in NL + 30 % afgelopen week).
  11. common sense 10 oktober 2021 20:38
    quote:

    Erny schreef op 10 oktober 2021 16:58:

    Omzet winkelcentra in Frankrijk daalt. De CEO van URW denkt dat de coronapas bedoeld is om de veiligheid van de bezoekers te vergroten en dat dat binnen de grotere winkelcentra niet nodig is. De CEO heeft niet begrepen dat de coronapas bedoeld is als gedragsmaatregel om de vaccinatiegraad te verhogen. Gevaccineerden worden beloond en ongevaccineerden worden gestraft. Ook in NL en andere Europese landen zullen straks de winkelcentra aan de beurt zijn, want het aantal coronabesmettingen stijgt weer gestaag. (Hier in NL + 30 % afgelopen week).
    Hier staan de echte cijfers:

    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/week...
  12. forum rang 7 HCohen 11 oktober 2021 07:36

    RETAIL
    Cotton prices just hit a 10-year high. Here’s what that means for retailers and consumers
    www.cnbc.com/2021/10/10/cotton-prices...
    “It’s a very different situation today,” Bergh explained. “We’ve been able to take pricing over the last 12 months and it’s sticking. ... We priced ahead of some of these inflationary pressures hitting us.”
  13. Peter133 11 oktober 2021 11:41
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 8 oktober 2021 18:47:

    [...]

    Waarom denk je dat Niel zo rijk is geworden..? Omdat hij een klein beetje inzicht heeft in hoe vastgoed werkt en hij ervaring heeft met REIDs. De man kan nou eenmaal verder vooruit kijken dan de gemiddelde aandeelhouder die slechts 1 jaar ver kijkt maximaal. en die ziet vastgoed dan nog niet stijgen en is bang voor een eventuele corona variant.

    Een man als NIEL kijkt 5 tot 10 jaar verder. En ziet dan Corona totaal van de aardbodem verdwenen met al haar vervelende bijwerkingen. En dan ziet hij vervolgens dat Retail vastgoed als een Kogel is gestegen. Men wil niet alleen maar online shoppen. En al helemaal niet als je ziet wat ze tegenwoordig bouwen en hebben bij URW, Kijk naar Westield, Mall of the Netherlands te Leidschendam. je weet niet wat je ziet daar qua foodplaza's, bioscopen, hell, je kunt je er zelfs laten masseren of naar de tandarts. is allang geen simpel winkelcetrumpje meer, maar een beleving, een complete dag uit voor het gezin.

    En dat ziet Niel ook, al die winkelcentra worden omgebouwd naar belevingscentra's waar je niet alleen gaat shopen, maar ook gaat eten, stappen, naar de bios, boodschappen doen, want er zit een XXXL AH in. enz enz. Wereldhave is hier ook mee bezig.

    Niel weet dus dat dit idioot laag afgewaardeerde vastgoed als een KOGEL gaat stijgen, kijk naar de huizenmarkt en zeg me dat Retail zal achterblijven,.. gaat niet gebeuren. Ergo: Niel weet dat hij nu URW voor minder als €100 kan inlijven, en na 5 tot 10 jaar wachten voor € 300 per share er uit kan ketsen, omgerekend aan vastgoedwaarde.. Alleen maar omdat deze vastgoed tycoon een klein beetje een vooruitziende blijk heeft en kan nadenken.. En dat wordt zwaar beloont in deze paniekerige domme beurswereld, waar men nog niet verder als een stuiver vooruit durft te kijken..

    Dat is alles..
    Interessant dat iemand denkt dat ie gedachten kan lezen van Niel....
    Interessant dat iemand denkt dat Niel de toekomst kan voorspellen....
    Interessant dat iemand denkt dat z'n eigen visie dezelfde is dan die van Niel .....

  14. [verwijderd] 11 oktober 2021 12:04
    quote:

    Peter133 schreef op 11 oktober 2021 11:41:

    [...]
    Interessant dat iemand denkt dat ie gedachten kan lezen van Niel....
    Interessant dat iemand denkt dat Niel de toekomst kan voorspellen....
    Interessant dat iemand denkt dat z'n eigen visie dezelfde is dan die van Niel .....

    Particuliere beleggers die hun hoop vestigen op een individu dat voor een prijsstijging moet zorgen of op een overname die ze in het groen moet brengen... het is een bekend fenomeen, maar m.i. geen goede beleggingsstrategie.
  15. forum rang 4 Mr.J.bonds 11 oktober 2021 12:22
    quote:

    Enzo123 schreef op 11 oktober 2021 12:04:

    [...]
    Particuliere beleggers die hun hoop vestigen op een individu dat voor een prijsstijging moet zorgen of op een overname die ze in het groen moet brengen... het is een bekend fenomeen, maar m.i. geen goede beleggingsstrategie.
    Hoop vestigen..? De man heeft zo ongeveer 24% van Unibail opgeslokt in amper 9 maanden tijd. bij 30% MOET hij een bod doen..
    Dat zijn gewoon feiten, beste man!

    Maar wat helaas wel zo is dat de koers gemanipuleerd wordt. Het kan niet zo wezen dat er een kwart in een jaar tijd van een gigantische REID van de beurs wordt gekocht en dat de koers dan de laatste 6 maanden alleen maar daalt..
    Dit wijst op koersmanipulatie. Ook als men het verloop van deze dag bekijkt..

    De banken brengen alsmaar gechargeerde, oneerlijke adviezen uit over URW omdat het huidige managent ze een begeleidende miljoenen opleverende aandelen emissie door de neus heeft geboord.

    En Niel die alsmaar daardoor op ultra lage koersen URW van de markt kan kopen..
    Zie vandaag ook weer het koersverloop. Hoger openen, dan een dump die de koers -3% lager zet. En nu wordt de Koers door Niel weer omhoog gekocht naar -0.5% nog maar slechts. Zonder de op oneerlijke gronden shortende, pestende banken, hadden we dus een plus van 2.5% gehad vandaag voor Unibail..

    En de 'normale' aandeelhouder in URW staat met lege handen en een koers die te laag is, kijkende naar de intrinsieke waarde van € 120 per aandeel en de zwaar aantrekkende retailmarkt met het verdwijnen van Corona en de beperkende daarbij behorende maatregelen + Q4, dat er aankomt. traditioneel is het het kerstseizoen het beste seizoen voor de retailmarkt.. En wij zien daar geen ene jota van terug vanwege dit gemanipuleer van de koers URW.

    Maar ik ben het zat, ik heb een klacht neergelegd over het verdachte koersverloop al maanden van URW bij de AFM
    www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/k... en ik raad iedereen aan op het forum dit ook te doen...!!

  16. [verwijderd] 11 oktober 2021 12:27
    Ook het klagen over 'oneerlijke' adviezen van banken en koersmanipulatie horen bij de self fulfilling prophecies van veel particuliere beleggers. Helaas heeft de markt altijd gelijk.
  17. forum rang 4 Mr.J.bonds 11 oktober 2021 12:36
    quote:

    Enzo123 schreef op 11 oktober 2021 12:27:

    Ook het klagen over 'oneerlijke' adviezen van banken en koersmanipulatie horen bij de self fulfilling prophecies van veel particuliere beleggers. Helaas heeft de markt altijd gelijk.
    Wedden voor een goede fles voor wijn dat Niel URW van de beurs afhaalt?
    If it looks like a take over, if it smells like a take over, if it feels like a take over..!!

    Waarom, beste Enzo Knol, denk je dan dat hij dit massieve belang heeft ingekocht? Omdat hij denkt dat hij zijn belang voor minder dan zijn GAK van €64 gaat verkopen? Omdat hij denkt dat Retail vastgoed het zo slecht gaat doen? Omdat hij denkt dat hij het vastgoed van URW niet voor € 180 per share aan de man kan brengen na 18 a 24 maanden? Omdat de man geen miljonair is.. Omdat de man géén vastgoed koning is met een zeer bewezen staat van dienst..? Omdat de man wel een visie heeft die hoogstwaarschijnlijk 99% zeker gaat kloppen en jij niet..

    Om met de Grote Louis te spreken.. Ben ik nou zo slim of jij zo dom.. ;-)
    (maar we hebben wel weer (nipt) gewonnen..
  18. Mr Sandman 11 oktober 2021 12:42
    Het is inderdaad interessant en een duidelijke visie! Buiten het feit dat het " nieuwe winkelen " absoluut een beleving gaat worden. Het online kopen gaat de komende jaren veel duurder en minder interessant worden door allerlei kosten zoals: vervoer, extra belastingen op verpakkingen, BTW buiten EU, kosten retour zendingen, nep artikelen en oplichting.
    De retailmarkt heeft een nieuwe koers bepaald en zal de komende jaren gezichtsbepalend worden.
    Daarnaast worden de locaties veel duurder i.v.m. inflatie en behoefte van de schaarse grond.
    Over 5 jaar zal goed zichtbaar zijn dat het huidige momentum het dieptepunt was van de retailmarkt!
    De cyclus herhaald zich immers om de 10 jaar en waarde aandelen zoals vastgoed zullen ook in de toekomst alleen maar stijgen i.v.m. schaarste en indexering. Wie dit niet snapt zal waarschijnlijk nooit vastgoed aangekocht en verkocht hebben met winst.
  19. [verwijderd] 11 oktober 2021 12:52
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 11 oktober 2021 12:36:

    [...]

    Wedden voor een goede fles voor wijn dat Niel URW van de beurs afhaalt?
    If it looks like a take over, if it smells like a take over, if it feels like a take over..!!

    Waarom, beste Enzo Knol, denk je dan dat hij dit massieve belang heeft ingekocht? Omdat hij denkt dat hij zijn belang voor minder dan zijn GAK van €64 gaat verkopen? Omdat hij denkt dat Retail vastgoed het zo slecht gaat doen? Omdat hij denkt dat hij het vastgoed van URW niet voor € 180 per share aan de man kan brengen na 18 a 24 maanden? Omdat de man geen miljonair is.. Omdat de man géén vastgoed koning is met een zeer bewezen staat van dienst..? Omdat de man wel een visie heeft die hoogstwaarschijnlijk 99% zeker gaat kloppen en jij niet..

    Om met de Grote Louis te spreken.. Ben ik nou zo slim of jij zo dom.. ;-)
    (maar we hebben wel weer (nipt) gewonnen..
    Gezien je korte lontje denk ik niet dat ik mijn huisadres aan je door wil geven :). Ik zeg niet dat URW nooit overgenomen kan worden. Ik geef alleen aan dat om die reden in een aandeel blijven zitten nooit een goed idee is. Je weet nooit of en wanneer een overname plaats zal vinden en wat er intussen nog kan gebeuren met de (intrinsieke) waarde van een aandeel.
  20. forum rang 7 KCNIB 11 oktober 2021 12:57
    Door Niel zullen andere partijen ook hun belang vergroten denk ik. Zeker degene die mega verliezen hebben
6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht