Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Krijgen we nog even beleggingsles van Jeff Bezos zelf

Krijgen we nog even beleggingsles van Jeff Bezos zelf

Dit.

Morgan Housel (volg deze regelrechte beursintellectueel!) zit nog verkeerd ook, want het was 95%.


Het artikel was inderdaad wel perfect getimed.


Uit deze twee simpele tweets leert u twee belangrijke dingen: niets zo gemakkelijk als achteraf beleggen - ik weet nog dat in de tijd de beurs Amazon niet serieus nam met die cash burn ieder kwartaal. We verwijten onszelf vaak dat we veel missen. Onterecht, want we weten het gewoon niet van tevoren.

Nog zoiets, het gras is altijd ergens groener dan in uw portfolio. Zo word ik op Twitter vrijwel dagelijks uitgelachen, omdat ik de cryptorit compleet heb gemist en nu nog mis. Nou en? Mijn aandelen en huis gaan ook lekker en zoals het nu lijkt, ga ik mijn beleggingsdoelen gemakkelijk halen met beperkt risico.

Het gaat er niet om wie het meeste rendement haalt, maar wie met zo min mogelijk risico en kosten zijn of haar doelen behaalt. Dat is alleen zo vreselijk moeilijk, als om u heen iedereen in geen tijd rijk lijkt te worden. U ziet en hoort alleen niets van de mensen die snel arm zijn geworden. Doorgaans zijn dat er veel meer.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht