Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

bpost BE0974268972

Laatste koers (eur)

3,550
  • Verschill

    -0,065 -1,80%
  • Volume

    453.245 Gem. (3M) 227,2K
  • Bied

    3,500  
  • Laat

    3,565  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum bpost geopend

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 332 333 334 335 336 ... 538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vavli 21 oktober 2021 12:27
    quote:

    absolutebeginner schreef op 21 oktober 2021 11:16:

    waarom nu weer opeens naar beneden ?
    Winstnemingen na de recente stijging.
  2. forum rang 6 Jestbread 21 oktober 2021 14:00
    quote:

    maskerade schreef op 20 oktober 2021 17:04:

    [...]

    Hoezo ze doen niets om het tij te keren? Ze investeren miljoenen in Ecommerce (Active Ants en Radial).

    Wat is jouw strategie dan? Wat als jij in de raad van bestuur zou zitten, wat is jouw advies dan aan de CEO?
    In mijn ogen is er bijzonder weinig gedaan om beleggers gerust te stellen dat de hoge 10 naar de lage 7 overdreven en onterecht is. Nee, Dirk Tirez moest in de conference call Q2 nog even aangeven dat de brieven nog harder gaan dalen dan in de presentatie zelf stond. Een misser.

    Verder blinkt Bpost uit in het bijzondere gemakzuchtige volgen van zijn grootste aandeelhouder, de Belgische overheid. Bang als ze zijn om de gunning en de miljoenen ooit te verliezen (aan wie dan in hemelsnaam?). Oudjes die niet kunnen internetten? Bpost moet helpen. Niet rendabele kantoren en geldautomaten verplicht in elke gemeente? Bpost moet er maar voor zorgen. Vaccinatie post vanuit de overheid aan kostprijs versturen? Bpost, regel het maar want de overheid betaalt geen cent meer.

    Ik zou graag een meer autonome koers zien waarin de groeiaspecten worden benadrukt en in verlieslatende business wordt gesneden. Zet de overheid maar eens voor het blok. Tegen beter weten in trouwens.
    Echter, gezien de afname van de groei in pakketten in Q2 ligt het ergens ook aan de markt waarin ze opereren. Ze komen al van een laag volume, dus hoge volumegroei zou niet zo heel lastig moeten zijn. Blijkbaar is e-commerce in België toch nog niet helemaal aan de definitieve doorbraak toe. Ik hoop op een Q3 boven verwachting waardoor we weer eens richting de 10 zouden kunnen en dan is het exit voor mij.
  3. forum rang 7 Unimog 21 oktober 2021 22:26
    quote:

    effegenoeg schreef op 20 oktober 2021 16:37:

    Zonder geroeptoeter van bank en beurshuizen kon de markt wel sluiten.
    zo heeft ieder zn nut
    met vix 15 gebeurt er nu al weinig
  4. maskerade 22 oktober 2021 22:19
    Stijgende covid cijfers, 3de boosterprik voor iedereen. Veel post en boomend ecommerce.

    De enigste vraag is dus in welke mate bpost de volumes aankan. Q4 zal weer vele records breken. Hopelijk zijn ze er klaar voor.
  5. belegger1981 23 oktober 2021 10:56
    quote:

    maskerade schreef op 22 oktober 2021 22:19:

    Stijgende covid cijfers, 3de boosterprik voor iedereen. Veel post en boomend ecommerce.

    De enigste vraag is dus in welke mate bpost de volumes aankan. Q4 zal weer vele records breken. Hopelijk zijn ze er klaar voor.
    Als ze kunnen bewijzen dat ze het beter aankunnen dan vorig jaar dan zie ik de koers weer wat aansterken.
    Black friday,cyber monday komt er ook nog aan…
    Wait and see;-)
  6. forum rang 7 JdeFL 24 oktober 2021 09:32
    www.tijd.be/ondernemen/logistiek/ik-b...
    ‘Ik ben niet de CEO van Bpost, ik ben CEO van Bpost aan het worden’

    Lang artikel in de Tijd, nogal veel om te copiëren... Klein stukje daaruit:

    Dirk Tirez: ‘Ik bedoel dat we van onze uitmuntendheid in brievenpost willen gebruikmaken om ook de ‘best in class’ in de levering van pakjes te worden. Bpost verwerkt nog altijd 5,78 miljoen brieven per dag, uniek in Europa. Die mailbusiness is heel veerkrachtig. Dat bleek ook tijdens de coronacrisis. Er werden meer vaccinatiebrieven via de post verstuurd in Vlaanderen dan in het Brussels Gewest, en dat zie je ook in het verschil in vaccinatiegraad. Ik zeg niet dat dit de enige oorzaak is, maar het bewijst dat brieven nog altijd hun waarde hebben. We willen dan ook brievenpost en pakjes in een nieuw operationeel model gieten om nog beter met andere pakjesbedrijven te kunnen concurreren in de Belgische en Nederlandse markt.’

    Hoe moet dat operationele model er dan in de praktijk uitzien?
    Tirez: ‘Postbodes krijgen op hun gewone brievenronde ook enkele pakjes mee, waardoor Bpost geen beroep hoeft te doen op interim-krachten of onderaannemers. Het volstaat elke postbode drie tot vijf pakjes meer mee te geven om een significant verschil te maken. Op 10.000 rondes kunnen we zo tot 50.000 pakjes extra verdelen. Dat maakt een groot verschil als we per dag in totaal 500.000 pakjes bezorgen. Hoe groter de synergie tussen brieven en pakjes, hoe hoger de rendabiliteit.’

    U wilt ook het logistieke model van uw Amerikaanse dochter Radial in Europa uitrollen. Zijn de operationele problemen daar achter de rug?
    Tirez: ‘De aanpak van Radial bestaat erin dat we de volledige onlineverkoop van klanten overnemen, van het inpakken over het betalen tot het transporteren van de pakjes. Die markt blijft heel hard groeien in de VS, in die mate dat we dit jaar eindelijk de verwachtingen zullen halen die we bij de overname van Radial in 2017 voor ogen hadden. Onze ambitie is in de VS in vijf jaar tijd een verdubbeling van de omzet te realiseren. Ook in Europa willen we zo’n logistieke poot voor e-commerce uitbouwen, en ook daar zijn de ambities enorm: in vijf jaar tijd willen we er ruim vijf keer groter worden.’ (Tijd.be)
  7. forum rang 8 Leefloon 24 oktober 2021 13:55
    quote:

    JdeFL schreef op 24 oktober 2021 09:32:

    We willen dan ook brievenpost en pakjes in een nieuw operationeel model gieten om nog beter met andere pakjesbedrijven te kunnen concurreren in de Belgische en Nederlandse markt.’

    Hoe moet dat operationele model er dan in de praktijk uitzien?
    Tirez: ‘Postbodes krijgen op hun gewone brievenronde ook enkele pakjes mee, waardoor Bpost geen beroep hoeft te doen op interim-krachten of onderaannemers. Het volstaat elke postbode drie tot vijf pakjes meer mee te geven om een significant verschil te maken.
    Ter illustratie van dat verschil. Met postzegels kosten brievenbuspakjes tot en met 350 gram €1,60, €3,20 of €4,80. Met een pakketzegel, de verzender bepaalt, kost dat €6,90.

    Nieuw is het bovenstaande in meerder andere landen al 10+ jaar niet meer, maar wanneer post en pakjes na een operationele fusie bij bpost elk geen eigen koninkrijk met eigen resultaatverantwoordelijkheid meer is, dan levert een interne overdracht van zo'n pakje aan post in het gunstigste geval zowel die meerwinst als een capaciteitswinst bij pakjes op, plus dat een per uur betaalde postbode met legere posttassen het werk per pakje goedkoper doet dan een pakjesbezorger.

    In een minder gunstig geval kun je als bpost marktaandeel behouden door voor zulke pakjes een lager tarief te vragen. Een bijkomende interne optimalisatie kan nog zijn dat post het brievenbuspakje alleen ontvangt wanneer hetzelfde adres op dezelfde dag niet ook een groter pakje ontvangt.

    De postbode met een hersteld werkaanbod kan er een slachtoffer van worden, want die mag eventuele problemen gratis gaan oplossen. Een ouderwetse universiteitsbibliotheek met een te kleine brievenbus en beperkte openingsuren op je route, en je hebt pech.
  8. forum rang 6 Jestbread 24 oktober 2021 21:01
    Prima interview met Tirez, maar hij doet net alsof Bpost mag underperformen omdat het een sociaal bedrijf is. Hij zet PostNL neer als een of andere cowboy private equity bedrijf is, terwijl dat bedrijf ook tot in de haarvaten van Nederland is genesteld en de grootste particuliere werkgever van allemaal. Beetje makkelijk om zo je eigen matige prestaties weg te poetsen.
  9. forum rang 7 JdeFL 25 oktober 2021 09:35
    quote:

    Jestbread schreef op 24 oktober 2021 21:01:

    ... makkelijk om zo je eigen matige prestaties weg te poetsen.
    Had ook die indruk. Excuses en vingerwijzen, rond de pot draaien. Een vb.: 'wij geven aan laaggeschoolden een vast contract, zodat ze een lening voor een woning kunnen aangaan....'. Als ik in 't week-end PostNL busjes geparkeerd zie staan voor de voordeur is dat niet voor een krot, maar in de betere wijken rond Antwerpen....
    't Aantal heeft hier een tijdje geleden gestaan, maar heel dat proces tegen die ondertussen tig keer benadrukte 'mistoestanden' ging over 28 (?) postNL-mannen. Op hoeveel duizend?

    Met wat we nu lezen, waarom is ooit een deel van bpost geprivatiseerd? Echt niet om een gezonde aandeelhouderscultuur bij bpost te kweken. Pure geldnood van de staat, zonder enige visie.
    Aandeelhouders? Qunatité négligeable. Helaas.
  10. Haydar 25 oktober 2021 11:01
    Technisch ziet het er goed uit, bodem is gezet.
    Voor de cijfers verlaten we de 7,70 zone.
    Ondergewaardeerd aandeel.
  11. [verwijderd] 25 oktober 2021 12:50
    quote:

    Haydar schreef op 25 oktober 2021 11:01:

    Technisch ziet het er goed uit, bodem is gezet.
    Voor de cijfers verlaten we de 7,70 zone.
    Ondergewaardeerd aandeel.
    'Technisch' ... wat bedoel je daarmee? grafiekjes kijken wellicht, vanaf 5 is er pas weer koopwaardig tot die tijd brand ik mijn vingers er niet aan
  12. absolutebeginner 25 oktober 2021 15:27
    quote:

    pedro schreef op 25 oktober 2021 12:50:

    [...]
    'Technisch' ... wat bedoel je daarmee? grafiekjes kijken wellicht, vanaf 5 is er pas weer koopwaardig tot die tijd brand ik mijn vingers er niet aan
    5 komt er nooit meer... wachten op Godot voor jou
    Hun cash reserves alleen komen al op meer uit.......
  13. forum rang 8 Leefloon 26 oktober 2021 10:29
    quote:

    JdeFL schreef op 25 oktober 2021 09:35:

    Als ik in 't week-end PostNL busjes geparkeerd zie staan voor de voordeur is dat niet voor een krot, maar in de betere wijken rond Antwerpen....
    Een detail, maar die geparkeerde busjes kunnen van Nederlandse fiscale vluchtelingen (en/of fraudeurs) zijn die door moderne slaven de pakjes laten bezorgen. Het kan (of kon) bijvoorbeeld zo zijn dat je wat geld nodig hebt voor het verplichte, voorgeschreven busje, en dat iemand zonder zoveel geld dan jarenlang van 6:00 tot 20:00 uur, 6 dagen per week, moet werken om dat busje terug te kunnen betalen. Niet alle "wurgcontracten" zijn illegaal. Ik ken die contracten persoonlijk niet, maar het gebruik van aannemers en onderaannemers is illustratief voor de arbeidsomstandigheden": pointer.kro-ncrv.nl/onderaannemer-pos...

    De meeste kans op een betere woonwijk, als je erin slaagt om anderen voor jou de pakjes te laten bezorgen. Minder kans op zo'n betere woonwijk, als je denkt dat je dat redt met 6 dagen per week overuren draaien.
  14. [verwijderd] 26 oktober 2021 16:53
    quote:

    absolutebeginner schreef op 25 oktober 2021 15:27:

    [...]

    5 komt er nooit meer... wachten op Godot voor jou
    Hun cash reserves alleen komen al op meer uit.......
    wacht maar tot short zich ermee bemoeit
  15. Vavli 27 oktober 2021 09:59
    quote:

    D'ieteren schreef op 27 oktober 2021 08:56:

    Binnenkort een pakjesautomaat op 400 meter van ieders deur: stad en Bpost willen leveringen duurzamer organiseren
    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211025_956...
    Is een heel goede ontwikkeling: kostenbesparend voor Bpost, ecologischer en de klant haalt het pakje af wanneer het hem past. Dit geeft Bpost een concurrentiele voorsprong.
  16. Haydar 27 oktober 2021 11:36
    Bulls vormen krachten, geen druk op de bied.
    Voor de cijfers rond de €8,-
    Cijfers zullen solide zijn, markt bepaald op we doorstomen naar de 9/10 zone.
10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 332 333 334 335 336 ... 538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht