Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Tesla US88160R1014

Vertraagde koers (usd)

147,010
  • Verschill

    -2,920 -1,95%
  • Volume

    87.074.500 Gem. (3M) 100,7M
  • Bied

    146,900  
  • Laat

    146,910  
+ Toevoegen aan watchlist

Tesla blow-off

7.733 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 387 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kanhetlager 22 oktober 2021 10:52
    quote:

    Dutcheon schreef op 19 oktober 2021 17:53:

    kan een goede keuze zijn... morgenavond de cijfers en uitleg van Q3, afgelopen twee kwartalen was het erna een sell the news verhaal...
    iets zegt me dat het dit keer anders is. Vermoedelijk wel een retest misschien wel weer even onder de 800 als je de TA volgt, maar op kort-lange termijn is het alleen maar groei met Texas en Berlijn die auto's gaan produceren, maar ook de batterij ramp-up in berlijn in het verschiet en de cybertruck lijn die in Texas opgetuigd gaat worden.

    Daarom is een koersdoel van 1200 binnen 6-12 maanden zeker niet onrealistisch
    Wie weet, volgende week wel :-)
  2. forum rang 10 voda 25 oktober 2021 14:55
    Hertz bestelt 100.000 Tesla's - media
    Order van ruim 4 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz heeft 100.000 elektrische auto's besteld bij Tesla als eerste stap in een ambitieus plan om zijn vloot van huurauto's te vernieuwen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

    De order is de grootste ooit voor elektrische auto's en is goed voor 4,2 miljard aan omzet voor Tesla. Autoverhuurbedrijven vragen meestal grote kortingen van autofabrikanten, maar het genoemde bedrag wijst erop dat Hertz niet veel minder betaalt dan de officiële prijzen die Tesla hanteert.

    De auto's moeten in de komende 14 maanden worden geleverd. De Tesla Model 3 sedan zou vanaf november kunnen worden gehuurd bij Hertz-filialen in de Verenigde Staten en in delen van Europa.

    Hertz gaat ook eigen oplaadstations bouwen en klanten mogen gebruik maken van de supercharger-stations van Tesla.

    Uiteindelijk moeten bijna alle huurauto's van Hertz, en dat zijn er een half miljoen wereldwijd, elektrisch worden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. Dutcheon 25 oktober 2021 21:01
    Allemachtig wat een vuurwerk vandaag met de koers, net een paar orders op 935 en 937 gesloten, dit zal toch wel een weekje van retracen worden neem ik aan of zou hij nog even door de 1000 gaan...
  4. [verwijderd] 25 oktober 2021 21:46
    De koers explodeert op een omzet van 4.2 miljard, te verdelen over 990M aandelen, dus 4 dollar per aandeel aan omzet (niet winst). Aan een koersstijging van 115 (op moment van schrijven) wordt Tesla plots 113.850.000.000 meer waard. Sebiet mogen ze weer gaan splitsen om de boel betaalbaar te houden :-D
  5. vobo 26 oktober 2021 07:41
    De beurs waarde is ruim 100 miljard gestegen bij een order van 100.000 auto's.
    Dat komt neer op een waarde stijging van 1 miljoen per auto.

    De order komt ook nog van Hertz dat 1 jaar geleden bijna failliet was.
    Hoeveel zal de consument last krijgen doordat Tesla die 100.000 auto's aan Hertz gaat leveren. Moet de consument nu langer op hun auto gaan wachten ?
  6. forum rang 10 voda 26 oktober 2021 08:09
    Elon Musk 14 miljard dollar rijker na bestelling van 100.000 Tesla's door Hertz
    RTL Nieuws 3 uur geleden

    Tesla-topman Elon Musk.© ANP Tesla-topman Elon Musk.

    Tesla-topman Elon Musk werd gisteren 14 miljard dollar rijker en is nu de nog rijkere allerrijkste man van de wereld, schrijft tijdschrift Forbes. Nooit eerder volgde het blad een miljardair die zó rijk was als Musk.

    Tesla begon de week goed met een megaorder van autoverhuurbedrijf Hertz, die 100.000 elektrische auto's bestelde. In grote steden in Europa en de Verenigde Staten gaat Hertz de Tesla's binnenkort verhuren.

    Megaorder
    Door de megaorder steeg het aandeel van Tesla naar meer dan 1 biljoen dollar. Dat is duizend miljard dollar en komt omgerekend neer op zo'n 860 miljard euro. Tesla is pas het vijfde Amerikaanse bedrijf ooit dat zoveel waard is.

    Elon Musk bezit 21 procent van de Tesla-aandelen, schrijft Forbes. Het tijdschrift volgt al decennia de rijkste mensen ter wereld. Door de waardestijging van het aandeel steeg het vermogen van de miljardair met 13,9 miljard dollar (12 miljard euro).

    Volgens Forbes is Musk momenteel rijker dan hij ooit is geweest, de rijkste mens die waarschijnlijk ooit op deze aarde rond zal lopen en rijker dan iedere andere miljardair die Forbes ooit volgde. Zijn vermogen wordt door het tijdschrift geschat op 243,6 miljard dollar (210 miljard euro).

    Zilveren medaille voor Bezos
    De Tesla-topman is daardoor rijker dan Google medeoprichter Larry Page (zesde rijkste ter wereld) en Facebook-topman Mark Zuckerberg (zevende rijkste ter wereld) samen.

    Musk passeerde vorige maand Jeff Bezos als rijkste man ter wereld. Hij grapte destijds en zei tegen Forbes dat hij de Amazon-oprichter 'een zilveren medaille op zou sturen'. Door een waardevermindering van Amazon-aandelen wordt het verschil tussen Musk en Bezos steeds groter. Het vermogen van Bezos wordt momenteel door Forbes geschat op 192,8 miljard dollar (166 miljard euro).

    Winststijging
    Persbureau Bloomberg meldt dat de deal die Hertz met Tesla sluit zorgt voor een winststijging van 4,2 miljard dollar voor de elektrische autofabrikant.

    Vier maanden geleden leek het verhuurbedrijf nog ten onder te gaan, maar Hertz ontsnapte aan een faillissement. De eerste Tesla's zijn al vanaf begin volgende maand te huur. Het aandeel van Hertz steeg bij het openen van de beurzen.
  7. forum rang 10 voda 26 oktober 2021 11:55
    11:32
    Het effect van de sprint van Tesla op Elon Musk
    De persoonlijke rijkdom van Elon Musk is - dankzij Tesla
    TSLA
    12,66%
    - nu groter dan de beurswaarde van ExxonMobil
    XOM
    1,95%
    , nog altijd een van de grootste olie- en gasmaatschappijen in de wereld.

    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/st...

  8. forum rang 10 voda 27 oktober 2021 06:32
    Tesla’s rivaal onthult vliegende auto die in 2024 beschikbaar zal zijn
    Jennifer Mertens 10 uur geleden

    © Aangeboden door Business AM

    De Chinese fabrikant Xpeng, een directe concurrent van Tesla, heeft een aantal opmerkelijke aankondigingen gedaan tijdens zijn “Tech Day 2021” evenement. Er was onder meer sprake van een vliegende auto en een “compleet” autonoom rijsysteem. Dit is genoeg om Elon Musk de wind uit de zeilen te nemen.

    Revolutionaire elektrische autoprojecten zijn aan een opmars bezig; Het komt dan ook als geen verrassing dat sommige wagenproducenten, waaronder Xpeng, volop de futuristische kaart trekken. De Chinese fabrikant heeft zijn project voor een vliegende auto met een opvallend ontwerp onthuld.

    Inklapbare rotors
    De X2 concept car, ontwikkeld door de dochteronderneming van Xpeng HT Aero, zal een dubbele rijmodus bieden, aangezien het in de eerste plaats een auto is. Het voertuig zal normaal kunnen worden gebruikt om op traditionele wegen te rijden dankzij zijn stuurwiel, maar het zal ook kunnen worden gebruikt om zich in de lucht te bewegen dankzij een hendel en twee inklapbare rotors die het voertuig een drone-achtig uiterlijk geven.

    Het ontwerp van de HT Aero vliegende auto is inderdaad anders dan dat van zijn concurrenten, die de voorkeur geven aan vleugels. Het toestel is ook minder omvangrijk omdat de propellers zich via de zijkanten terugtrekken. De deuren hebben ook een vlindermechanisme – ze openen naar boven en niet zijwaarts – en de achterwielen zijn half verborgen. Het voertuig heeft een grote verticale overkapping en een digitaal scherm.

    Het is de bedoeling van Xpeng dat dit voertuig gebruikt wordt n een stedelijke omgeving voor korte ritten, aangezien de aanvankelijk aangekondigde actieradius slechts maximaal 35 minuten bedraagt. De wagen zal vanaf 2024 beschikbaar zijn en zo’n 160.000 dollar kosten. Hoewel niet iedereen zo’n wagen zal kunnen kopen, is het toch een “betaalbaar” bedrag voor een apparaat van dit type. Volgens ramingen van de Pentagon Motor Group van afgelopen juli zouden de eerste vliegende auto’s meer dan 700.000 dollar moeten kosten.

    Een “compleet” autonoom rijsysteem
    Samen met de voorstelling van de vliegende wagen deed Xpeng ook zijn plannen voor een “compleet” autonoom rijsysteem uit de doeken. De Chinese fabrikant is van plan de nieuwe versie van zijn XPilot 3.5-systeem in 2022 op de markt te brengen. Dat systeem zal het voertuig in staat stellen voorwerpen in de omgeving te herkennen, te classificeren en de positie ervan te bepalen, dankzij talrijke geïntegreerde camera’s en sensoren.

    “Onze missie is om geleidelijk over te gaan van geavanceerde bestuurdersassistentie naar volledig autonoom rijden, met een duidelijk stappenplan om eerst alle rijscenario’s volledig met elkaar te verbinden. Onze closed-loop data mining, software iteratie en massaproductiecapaciteit – allemaal intern gecreëerd – plaatsen ons in poleposition om de veiligheid aanzienlijk te verbeteren en de langetermijnproblemen van de industrie op te lossen,” zegt XinZhou Wu, vicepresident autonoom rijden bij Xpeng. De strategie van de Chinese autofabrikant is vergelijkbaar met die van Tesla op het gebied van autonoom rijden. Xpeng heeft echter een datum aangekondigd voor de lancering van een echt autonoom rijsysteem: 2023.

    De fabrikant beweert dat versie 4.0 van XPilot bestuurders in staat zal stellen hun reis te beginnen en te beëindigen zonder enige tussenkomst van hun kant. Om dit te bereiken zullen de voertuigen van XPeng zijn uitgerust met binoculaire camera’s met 8 miljoen pixels vooraan, camera’s met 2,9 miljoen pixels opzij en twee processoren om de informatie in het autonome rijsysteem te coördineren. Dit systeem zal worden geïntegreerd in een voertuig dat nog niet door de fabrikant is aangekondigd.

    Met sub links en gave video.

    youtu.be/sT7BG9yOl8w

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschapen...
  9. forum rang 6 gbakl 27 oktober 2021 10:11

    www.tijd.be/ondernemen/auto/iedereen-...
    .
    Is Elon Musks Tesla een automaker, een techbedrijf, een verzekeraar of het allemaal tegelijk? ©REUTERS

    Tesla, dat in autoproductie nog altijd niet tot de mondiale top tien behoort, is meer dan 1.000 miljard dollar waard en zet zelfs de rendabelste techbedrijven in de schaduw. Analisten hebben de grootste moeite om de hoge waardering te verklaren.
    Beleggers vergelijken Tesla al lang niet meer met andere beursgenoteerde automakers. Zelfs de waarderingen van de techreuzen, waarbij ruim wordt ingezet op de toekomstig verwachte winsten, verbleken bij de prijs die beleggers bereid zijn te betalen voor een van de bijna 1 miljard aandelen Tesla.

    De essentie
    Tesla rondde maandag ogenschijnlijk moeiteloos de kaap van 1.000 miljard dollar beurswaarde.
    Analisten hebben de grootste moeite om een verklaring te vinden voor die waardering.
    Automakers is Tesla - waarderingsgewijs - al lang gegroeid. Maar zelfs een techwaardering lijkt niet te passen.
    De koersrecords vergroten de kans dat oprichter Elon Musk de eerste mens op aarde wordt met een geschat vermogen van meer dan 1.000 miljard dollar.
    Een streepje goed nieuws - de autoverhuurder Hertz bestelt 100.000 exemplaren van de Model 3 - was voldoende om de waardering van Tesla over de drempel van 1.000 miljard dollar te stuwen.
  10. JanD 27 oktober 2021 17:50
    quote:

    The opposite schreef op 27 oktober 2021 14:47:

    vergeef me mijn kritische houding:
    Het is U zeker vergeven.
    Ik heb mij zes maanden verdiept in die autos, storage, solar en hun andere producten, en in het bedrijf zelf ook uiteraard.

    Ik had als koersdoel tot vorige week $700, en daarboven stelselmatig mijn positie afgebouwd.
    Nu zit gewoon de winst er nog in, dus m.a.w. enige gratis aandelen in port. die ik nooit of te nimmer verkoop.
    Als ze nog eens deftig inzakken koop ik er weer bij, anders niet.

    Een M3 heb ik ondertussen ook al mee gereden, gewoon fantastisch.

    En toch ben ik ook kritisch, maar het probleem bij TSLA is dat men verwacht dat je ofwel fanboy of wel anti bent, voor objectiviteit is geen plaats.

    Betekent niet dat we geen rijplezier of eens een beeje winst kunnen hebben :)

  11. tomansky 28 oktober 2021 11:02
    quote:

    The opposite schreef op 27 oktober 2021 14:47:

    Alle aandeelhouders Tesla gefeliciteerd met de mooie rit naar boven!

    vergeef me mijn kritische houding:

    www.letsroar.nl/analyse/bitcoin-een-b...

    Hertz deal berekening klopt geen snars van.

    Gemiddelde prijs van een Tesla-3 is ongeveer $40.000 --> moet 50K zijn.
    Want met zo’n grote order krijg je natuurlijk enorme korting --> In ieder bericht over deze deal staat dat Hertz geen korting krijgt op de prijs.
    Als we de winst per auto fors inschatten dan zou dit ongeveer max $5,000 per auto --> Automotive gross margin = 30% dat komt neer op $15K.

    Daarbij wordt door de CEO van Hertz gesproken over autononiteit van de vloot dat betekend dat deze autos uitgerust worden met FSD, een software update waar de marge helemaal enorm is.

    Verder gaat de schrijver de PE waarde van Tesla analyseren, dat slaat nerens op bij een bedrijf dat ieder jaar tussen 50-100% groeit.

  12. JanD 28 oktober 2021 17:11
    @tomansky

    Dat artikel trekt inderdaad op niets niemendal, maar ook in Uw redenering zit iets raar.
    Het is 100k autos voor 4,2 miljard $ dacht ik, dus 42000$ voor een auto, ongeveer de volle prijs in USA.
    Elon Musk heeft ook bevestigd dat ze aan de volle prijs zijn verkocht.

    Alle autos die Tesla kan produceren zijn meteen verkocht, dit wil gewoon zeggen dat klanten ietsie langer moeten wachten op hun auto.

    Allerbelangrijkste boodschap aan die bestelling is een blijk van vertrouwen in Tesla en veel bestuurders gaan d.m.v. een huurauto nu voor het eerst kennismaken met een Tesla.

    + gratis publiciteit, Tesla spendeert zelf niets aan publiciteit.

    + Hertz heeft nu ook een deal met Uber om die autos te gebruiken voor Uber ritjes.

  13. forum rang 10 voda 29 oktober 2021 12:59
    Musk ’s werelds rijkste met $300 miljard: wat moet je met al dat geld?
    Door MARK GARRELTS

    4 min geleden
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Op de rijkdom van Elon Musk lijkt geen maat meer te staan. De hoogste baas bij de elektrische automaker Tesla heeft in de voorbije maanden zijn vermogen hard zien oplopen naar een ongekende bedrag van $300 miljard. Daarmee zet hij andere grootverdieners zoals zijn grote rivaal Jeff Bezos flink in de schaduw en zijn er ongekende mogelijkheden om van alles met zijn poen te gaan doen.

    Elon Musk in 2013 in Nederland.? ANP/HH

    Musk, die zich al lange tijd de rijkste mens ter wereld mag noemen, is vooral sinds afgelopen jaar steeds beter in de slappe was komen te zitten. De ongekende rit omhoog op de beurs van New York van het aandeel Tesla, waar hij een groot belang in heeft, heeft zijn vermogen vleugels gegeven. De koers van de elektrische automaker bereikte deze week zelf een mijlpaal met een beurswaarde van meer dan $1 biljoen. Daarnaast timmert de topman ook flink aan de weg met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat naar schatting een waarde van $100 miljard aantikt.

    BEKIJK OOK:
    Analyse: Elon Musk profiteert nog van voordelen start-up

    Jeff Bezos
    Andere grootverdieners zijn in vergelijking met Musk flink achterop geraakt. Jeff Bezos, de oprichter van de Amerikaanse retailreus Amazon, kan nog enigszins in de buurt blijven met een vermogen van bijna $200 miljard. De toch bepaald niet onbemiddelende Bill Gates, de voormalige topman bij techreus Microsoft en de huidige nummer vier in de rijkenlijst van Bloomberg met een vermogen van $130 miljard, heeft met superbelegger Warren Buffett, die eveneens behoort tot de de zeer prominente club van $100 miljard, gezamenlijk minder aan rijkdom opgebouwd dan de stekkerautobouwer.

    Met zijn riante vermogen kan de sinds kort weer vrijgezelle Musk een (toekomstige) partner flink in de watten leggen. Zo heeft hij genoeg geld om in totaal 164 miljoen baar goud (per troy ounce) te kopen om zo goede sier te maken bij zijn geliefde. Om zijn wagenpark, dat niet alleen bestaat uit Tesla-modellen maar ook uit benzineslurpers nog zeer lange tijd van brandstof te voorzien, kan Musk ook flink gaan inslaan op de oliemarkt. Zijn totale vermogen is goed voor 3,5 miljard vaten ruwe olie.

    BEKIJK OOK:
    Column: geen heldenstatus voor ceo’s is goed nieuws

    ? BLOOMBERG
    "Hele selectie van Barcelona uitbreiden, en daarna de hele wereldbevolking trakteren op een dinertje"
    De Tesla-baas kan, ondanks zijn haat-liefdeverhouding met digitale munten, eveneens het geld flink laten rollen door te gaan shoppen bij een cryptoplatform. Met de forse opleving in de voorbije weken van de bitcoin naar een waarde van rond $60.000 gesteund door goed nieuws vanuit het ETF-front, is hij goed voor in totaal vijf miljoen van die cryptomunten. De zogeheten dogecoin, een andere digitale munt waar Musk grote invloed op heeft, is met een huidige waarde van rond $0,33 een nog groter zwembad vol cryptomunten als zijn volledige vermogen daarheen gaat.

    BEKIJK OOK:
    Elon Musk twittert bitcoin omhoog en omlaag, mag dat zomaar?

    Oliesjeiks
    Ook kan Musk zijn persoonlijke rijkdom aanwenden om net als superrijke oliesjeiks een voetbalclub in Europa als speeltje op te gaan kopen. De Britse beursgenoteerde topclub Manchester United is daarbij een koopje met een beurswaarde van $2,7 miljard. Voor €864 miljoen kan hij de gehele selectie van het kwakkelende Barcelona overnemen en dan nog flink gaan shoppen bij de honderd duurst betaalde spelers in Europa, die gezamenlijk een waarde hebben van €8,2 miljard.

    De rijkdom van Tesla-voorman overstijgt zelfs de economie van veel landen in de wereld. Met zijn vermogen van bijna $300 miljard zit hij nog net onder de ontwikkelde landen, Denemarken en Israël. Daarnaast is Musk goed voor 1,4% van de totale Amerikaanse economie. Om de bloemetjes even flink buiten te zetten, kan hij zelfs de gehele wereldbevolking mee uit eten nemen.

    BEKIJK OOK:
    Rijkdom Elon Musk piekt boven $250 miljard, Tesla naar $1 biljoen in beurswaarde

    www.telegraaf.nl/financieel/653268566...
  14. bitcoinwaarheid 30 oktober 2021 06:35
    De waardering van Tesla overschrijdt $ 1 biljoen na het plan van Hertz om 100000 Tesla EV's te kopen.

    Hertz ging een paar maanden geleden bijna failliet, en was toen financieel niet in staat om de gezamenlijke schuldeisers terug te betalen.

    Het plan van Hertz om 100000 Tesla EV's te kopen is dan ook een serieuze klap voor de gezamenlijke schuldeisers, want hoe kan Hertz plotseling 100000 Tesla EV's kopen, een bedrijf met meer dan 8 miljard dollar aan schulden?

    Hertz kondigde op 15-10-2021 plannen aan voor een IPO, en de terugkeer naar een grote Amerikaanse beurs: Nasdaq of NYSE (via een IPO Hertz Global Holdings).

    Hoe zit het met de aandelen van Hertz (HTZZ - Hertz Global Holdings Inc.) op de OTC-markt?

    Hoe zit het met de aandelen van Hertz (HTZZW-HERTZ CALL WARRANT 2051) op de OTC-markt?

    Ik ben aandeelhouder van Hertz en mijn online broker vertelde me dat ik mijn aandelen van Hertz (HTZZ & HTZZW) niet meer kan verkopen vanwege de nieuwe regelgeving (SEC) op de OTC-markt. De aandelen van Hertz (HTZZ & HTZZW) zijn dus niet meer verkoopbaar. Van oplichting gesproken.

    Met andere woorden, mijn aandelen van Hertz (HTZZ & HTZZW) zijn waardeloos geworden.

    Is dit de nieuwe manier van Hertz om aandeelhouders te misleiden, te bedriegen en op te lichten?

    Door een IPO te plannen, en dus de terugkeer naar een grote Amerikaanse beurs te plannen weet Hertz maar al te goed dat de huidige aandeelhouders met waardeloze aandelen HTZZ en waardeloze aandelen HTZZW zullen achterblijven.

    Kijk wat er gebeurde met de GM aandelen - General Motors Co. op de OTC-markt?

    Ook GM was bijna failliet gegaan. Ik zie dan ook geen verschil tussen GM en Hertz.

    Ook GM - General Motors Co. kondigde plannen aan voor een IPO, en de terugkeer naar een grote Amerikaanse beurs: Nasdaq of NYSE, waardoor de aandelen van GM - General Motors Co. waardeloos werden op de OTC-markt, om dan volledig te verdwijnen van de OTC-markt.

    Ik was toen ook een aandeelhouder van GM - General Motors Co, en ik verloor mijn volledige investering, door de waardeloze aandelen van GM op de OTC-markt, en dit na de IPO van GM op de grote Amerikaanse beurs NYSE.

    Ik heb een opmerking/mening over Hertz met een PLAN om 100000 Tesla EV's te kopen.

    Is er een CONTRACT getekend met Tesla, of is het nog altijd een plan van Hertz.

    We weten dat plannen elk moment kunnen veranderen.

    In de softwarebusiness werden dit soort aankondigingen vroeger "vaporware" genoemd.

    Dit lijkt dus steeds meer en meer op marktmanipulatie door Elon Musk en de CEO van Hertz, oh oh oh, we gaan op maandag de Tesla-aandelen eens een enorme boost geven met een groot plan van Hertz.

    Ook was er de afgelopen weken een stijging van de aandelenkoers van Tesla zonder dat iemand die sterke stijging kon verklaren, omdat er simpelweg geen nieuws was van Tesla.

    Ook was er de afgelopen weken een stijging van de aandelenkoers van Hertz zonder dat iemand die sterke stijging kon verklaren, omdat er simpelweg geen nieuws was van Hertz.

    Ik krijg steeds meer en meer de indruk dat er sprake was van handel met voorkennis, dat er sprake was van marktmanipulatie met aandelen van Tesla en met aandelen van Hertz.

    We weten allemaal dat Elon Musk niet vies is van handel met voorkennis (zie zijn eerdere posts over Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu, Dogecoin,...).

    We weten allemaal dat Elon Musk niet vies is van marktmanipulatie.

    Niemand moet mij vertellen dat Hertz de afgelopen weken/maanden geen contact heeft gehad met Elon Musk.

    Tesla moet al lang op de hoogte zijn geweest van het plan van Hertz om 100000 Tesla EV's te kopen.

    Dit was op maandag echt geen éénmansactie van Hertz, waar Tesla helemaal niet van op de hoogte was.

    Is het niet zo dat Tesla, als beursgenoteerd bedrijf op de grote Amerikaanse beurs Nasdaq, de aandeelhouders actief op de hoogte moet houden van zeer belangrijke onderhandelingen/gesprekken met Hertz tijdens de afgelopen weken/maanden?

    Waarom heeft Tesla de aandeelhouders NOOIT geïnformeerd over deze toch wel heel belangrijke zakelijke gesprekken met Hertz tijdens de afgelopen weken/maanden?

    Maandag kon iedereen de nieuwe tv-commercial zien van autoverhuurbedrijf Hertz met de Tesla EV's!

    Waarom was Tesla de afgelopen weken/maanden niet op de hoogte van de plannen van Hertz?

    Zo'n professionele tv-commercial maak je niet in een paar uur, zelfs niet in één dag tijd.

    Een nieuwe professionele tv-commercial laten maken door een reclamebureau is een werk van weken en kan zelfs maanden duren.

    Eerst geeft een bedrijf een opdracht aan een reclamebureau, die werken dan aan verschillende ontwerpen over een tv-commercial van bijvoorbeeld Hertz, bespreken die verschillende ontwerpen dan meermaals met het bedrijf Hertz, maar dit is echt een reclameopdracht van weken, en kan zelfs maanden duren om tot een professionele tv-commercial te komen, om tot een definitief eindresultaat te komen.

    Tesla heeft tijdens die afgelopen weken/maanden de aandeelhouders NOOIT geïnformeerd over deze toch wel heel belangrijke zakelijke gesprekken met Hertz, dus Tesla is duidelijk schuldig aan marktmanipulatie, en duidelijk schuldig aan handel met voorkennis.

    Naar mijn mening is dit marktmanipulatie en handel met voorkennis door Hertz en Tesla.

    Dit zijn strafbare feiten.

    Als aandeelhouder van Tesla en Hertz verwacht ik 100% eerlijkheid, 100% transparantie en 100% RESPECT.

    Marktmanipulatie en handel met voorkennis door een beursgenoteerde onderneming moet men bestraffen.

    Gewoon mijn mening.
  15. forum rang 6 gbakl 30 oktober 2021 10:41
    misschien wel waar en triest maar dan nog, roepende in een woestijn van voorkennis...
  16. Dutcheon 30 oktober 2021 11:36
    Ik heb vorig jaar mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen, weg achter de computer en weg met de kantoorbaan. Nu naar buiten. In mijn nieuwe werk mag ik tuinen ontwerpen en bouwen, zwembaden aanleggen en klein grondverzet.

    Mijn Tesla model s heb ik 3 jaar met veel plezier gereden, dat was de goedkoopste kilometervreter ooit (en stiekem ook nog een hele snelle). Niet vanwege subsidie maar omdat ik hem tweedehands privé kocht met bijna 2 ton op de teller. Vrijwel geen kosten aan gehad in 150.000km en ook maar 5000 euro afschrijving in 3 jaar.

    Geld van de verkoop ging rechtstreeks bij mijn Tesla aandelen portefuille... nu 2 jaar later moet ik Tesla nogsmaals bedanken,
    Het duurde weer even... het elastiekje is lang op spanning gebracht maar zoals al meerdere jaren op rij kwam het aandeel tesla in aanloop van kwartaal 3 op gang en ging het in oktober weer los.

    Ik HODL nog fijn even door want elk verkoopmoment is achteraf een aankoopmoment geweest ;)
7.733 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 387 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht