Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASM International NL0000334118

Laatste koers (eur)

523,000
  • Verschill

    -21,800 -4,00%
  • Volume

    210.760 Gem. (3M) 138,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

ASMi - jaardraadje 2021

4.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 *voetnoot 22 november 2021 09:39
    quote:

    Dativemo schreef op 21 november 2021 17:10:

    WASHINGTON - De Amerikaanse koepel van centrale banken overweegt zijn omvangrijke obligatie-opkoopprogramma sneller af te bouwen. Volgens een drietal Fed-bestuurders zal een snellere afbouw ter sprake komen tijdens de komende beleidsvergadering op 14 en 15 december. Een paar weken terug lanceerde de Federal Reserve nog een plan voor een geleidelijke afbouw.

    Als dit zo is verwacht ik tegen 14-15 december een mogelijk dipje. Wat is jullie opinie?
    Moeilijk, onderschat ook niet de kracht van een eindejaarsrally als deze wordt ingezet. Is toch ‘een gevalletje glazenbol’. Een ander forumlid had er toch een?
  2. forum rang 6 Goudmijn64 22 november 2021 10:23
    quote:

    *voetnoot schreef op 19 november 2021 18:46:

    WAT GEBEURT HIER?

    www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=N...
    @*voetnoot: zal wel een gevalletje Tradegate (weinig handel dus snel een grote uitslag) geweest zijn.
    Vandaag gelukkig weer herstel en op naar een nieuwe ath.

    Chippers blijven het gewoon goed doen. Nu en in de toekomst met een mogelijkheid op een koerscorrectie (had ik al verwacht na de mooie stijging na de Q3 cijfers, maar als het naar beneden gaat dan is het echt minimaal).
    Sterk aandeel die ons steeds weer positief verrast.
  3. Dativemo 22 november 2021 15:08
    quote:

    *voetnoot schreef op 22 november 2021 09:39:

    [...]
    Moeilijk, onderschat ook niet de kracht van een eindejaarsrally als deze wordt ingezet. Is toch ‘een gevalletje glazenbol’. Een ander forumlid had er toch een?
    Zeker waar, de beurs voorspellen zal altijd een gevalletje glazen bol kijken zijn. Ik weeg voor mijzelf nu een paar dingen tegen elkaar op.
    Hoge inflatie en mogelijke renteverhoging, coronacijfers en mogelijke lockdowns, supply chain issues wereldwijd, Jerome Powell die mogelijk wordt vervangen bij de Feds en tot slot Evergrande. Dit zijn op het moment dingen die ik als nadelig zie.
    Ook het feit dat ASMI en andere chippers zoals AMD en Nvidia in de afgelopen 1.5 maand 40-50% omhoog zijn gegaan laat mij op mijn hoede zijn voor een mogelijke pullback.
    De voordelen zijn bij ons allemaal bekend, wereldwijd tekort aan chips, mogelijke eindejaarsrally en nog veel meer.

    Mijn punt is, hoe zien jullie dit allemaal tegen elkaar opwegen? Er is veel goeds gaande voor ASMI, maar op macro niveau ben ik wat meer bearish. Zelf heb ik ~50% van mijn ASMI stocks verkocht vorige maand. Ik ben long term erg bullish op ASMI, echter wil ik niet te optimistisch kijken en probeer ik daarom kritisch te zijn. Mijn post is ook verder niet bedoeld als bangmakerij, ik ben gewoon erg benieuwd naar andere mensen hun visies!
  4. forum rang 6 'belegger'' 22 november 2021 16:49
    Telkens als de (10-jaars) rente en/of inflatie een sprongetje omhoog of omlaag maakt, reageren de koersen daarop. Dat komt door de disconteringsvoet in de (theoretische) modellen als een manier om te vergelijken met alternatieven zoals obligaties. Als iedereen een beetje is uitgeraasd, wordt er weer gekeken naar bedrijven. Een onderneming als ASMi betaalt helemaal geen rente, want ze hebben geen schuld. Tegenover inflatie (hogere disconteringsvoet) kun je ook naar de pricing power van het bedrijf kijken.

    Je bent niet de enige die positief is over het bedrijf en zich zorgen maakt over toekomstige rentestijgingen. Een professionele partij zou in zo'n geval de positie in aandelen kunnen aanhouden en daar een renteswap tegenover zetten. Als particulier gaat dat niet. Door het aandeel (ASMi) te verkopen doe je voor dat deel afstand van alles, dus het renterisico (wat er dus helemaal niet zit in het bedrijf zelf) maar ook de potentie van de onderneming. Je kunt er ook een positie in bank(en) naast zetten, maar dan koop je ook weer een aandeel in die hele onderneming(en) met alle risico's van dien.

    Mijn persoonlijke ervaring is dat handelen mij geld kost, maar wie daar beter in is gun ik van harte hun rendement. Achteraf blijkt bij mij meestal dat ik beter had kunnen blijven zitten. Daarom probeer ik juist minder te handelen. Als je een ongerust gevoel krijgt bij je positie kun je jezelf ook eens afvragen of de rente of de markt wel echt het probleem is. Misschien heb je voor jouw doen een te grote positie in het aandeel (risicotolerantie) en dat kan heel goed een reden zijn om af te bouwen. Maar dat is een andere reden dan de rente of de markt die (op korte termijn) continue wisselen.
  5. forum rang 6 'belegger'' 22 november 2021 23:35
    Op Euronext zie ik voor ASMi vandaag een volume van 257.096 stuks en op Tradegate 3,691. In principe is een hogere liquiditeit goed voor een efficiënte prijsvorming. Bij Euronext kom ik o.b.v. de laatste bid/ask op een spread van 0,05% en bij Tradegate 0,26%. Ik weet niet wat je bedoelt met een lage spread en wat je sterk lijkt. In de avond droogt het volume op (conform verwachting). Van de 3,691 stuks zie ik er 94 tussen 18:30 en 18:35 en vervolgens 269 stuks tot 22:00 uur en af en toe zit er een half uur tussen twee transacties. In andere gevallen zou ik voor een eerlijk vergelijk van de spread nog eens overdag kijken. In dit geval verwacht ik daar ook niet zoveel van. Om 12:51 uur zijn er 26 stuks verhandeld en pas om 14:10 uur weer 23 stuks en daartussen dus niets. Als je handelt in een minder liquide markt, of dat nu komt door de handelstijden of iets anders, doe dat dan alleen met limietorders.

    Eigenlijk zie ik alleen voordelen van het handelen buiten de reguliere openingstijden als een bedrijf bijvoorbeeld nabeurs met cijfers komt en je wilt daar actief op inspelen. Als je in de avonduren wilt handelen op bredere marktschommelingen zoals bijvoorbeeld vanavond, dan zou ik daarvoor een Amerikaans aandeel kiezen. De Nasdaq is gewoon open tot 22:00 uur en dan heb je liquiditeit ten overvloede. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Zelf beperk ik mij tot reguliere beurzen en tijden.
  6. forum rang 10 voda 23 november 2021 08:00
    07.05 uur | Technologie reageert op rentestijging

    De Nasdaq Composite, de Amerikaanse beursindex met vooral technologieaandelen moest maandag 1,3% in koers toegeven. Groeiaandelen, zoals vele uit de technologiesector, reageren sterk op een stijgende rente. Na de voordracht van de herbenoeming van de Fed-voorzitter steeg de rente op de Amerikaanse obligatiemarkt van 1,53% maandag tot 1,627% op dinsdagochtend. Ook in Azië staan de technologieaandelen onder druk. De beurs in Japan is vandaag gesloten.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1420455/live...
  7. forum rang 10 voda 23 november 2021 08:27
    Zijn chippers te ver op de muziek vooruit gelopen?

    Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag
    Door Royce Tostrams op dinsdag 23 november 2021
    Views: 676

    ASML en NVIDIA liggen er technisch prima bij, maar lijken op korte termijn wat op de muziek vooruit te lopen.

    Halfgeleiders doen het technisch fantastisch. Maar je vraagt je bij enkele aandelen wel af of de markten niet overdrijven.

    Verdere integratie hardware-, software- en platformtechnologie
    Het coronatijdperk heeft tot veel veranderingen geleid. We winkelen anders, thuiswerken is het nieuwe normaal en we zoomen, videoën en conferencecallen wat af. Ook datawetenschap, gamen, video-editoring, studeren en stedenbouw zijn volledig veranderd.

    Dit alles wordt uiteraard ook technologisch gefaciliteerd. Een van de ontwikkelingen de afgelopen jaren is dat hardware- software- en platformtechnologie steeds meer integreren. Voorheen waren dit vaak aparte dienstverleners en bedrijven.

    ASML en NVIDIA
    Twee spelers die, elk op hun eigen terrein, hier een belangrijke rol in spelen zijn ASML en NVIDIA.

    ASML ligt technisch prima, maar strandt nu even op het all time-high rond €764,40 (de top van 17 september). Op korte termijn wijst dat op wat risico. Mijn collega Wouter Slot wees er al eerder op.

    NVIDIA oogt ijzersterk, maar ons berekende koersdoel rond $350 nadert wel heel rap.

    ASML en NVIDIA zitten al lang in de defensieve Tostram- portefeuille. Ik bespreek beide aandelen hieronder en ben vooral gefocust op eventuele signalen van overdrijving.

    Ik wil graag beoordelen of de markt te ver is doorgeschoten. Ik kijk onder andere naar de stand van de RSI (Relative Strength Index) en naar de afstand van de koers ten opzichte van de 200-dagenlijn.

    Een uitleg van de RSI en interpretatie van de 200-dagenlijn vindt u onderaan deze blog.

    ASML
    ASML blijft een van de sterkste aandelen van de Nederlandse beurs, maar stuit nu wel op het all-time high rond €764,40 (gevormd op 17 september).

    De eerste uitdaging is dat ASML nu door deze horde moet zien te breken. Enkel in dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien.

    In eerste instantie kan de koers naar €910. Dit koersdoel is berekend op basis van de pendulum swing. De theorie van de pendulum swing kunt u onderaan deze blog vinden.

    Op de Tostrams-site hebben we de afgelopen jaren meerdere lange termijn koopadviezen voor ASML gegeven.

    Ons laatste lange termijn koopadvies is gegeven op 18 maart 2019 (opnamekoers €53,48). Het advies aan defensielange termijn beleggers blijft ASML vast te houden. Speculatieve korte termijn beleggers kunnen wellicht wat stukken van de tafel halen.

    Eerdere koopsignalen en opnames in de Tostrams defensieve lange termijn portefeuille zijn van 18 juli 2016 (op €92), 8 september 2014 (op €75,39) en 10 oktober 2011 (op €27,15).

    Voor grafiek, zie link:

    www.iex.nl/Artikel/734160/Zijn-chippe...
  8. forum rang 10 voda 23 november 2021 08:34
    Beetje paniek in de tent?

    Theoretische openingsprijs 410,00
    11/23/2021 - 08:33 CET
  9. forum rang 10 voda 23 november 2021 08:56
    Dadelijk niet schrikken om de opening. ASMI is gewoon een zéér goed bedrijf. Laat je niet bang maken...

    Theoretische openingsprijs 409,40
    11/23/2021 - 08:55 CET
  10. drulletje drie 23 november 2021 08:59
    Oplopende rentes en inflatie dan weet je dat bij deze aandelen de verkoopknop ingedrukt gaat worden!

    Is niet erg als je er voor de langere termijn inzit maar voor korte termijn zal het nog even lager gezet gaan worden.
  11. forum rang 7 *voetnoot 23 november 2021 09:02
    quote:

    voda schreef op 23 november 2021 08:56:

    Dadelijk niet schrikken om de opening. ASMI is gewoon een zéér goed bedrijf. Laat je niet bang maken...

    Theoretische openingsprijs 409,40
    11/23/2021 - 08:55 CET
    Nog erger dan de waarschuwing. Buiten proporties.
  12. forum rang 10 voda 23 november 2021 09:05
    quote:

    W-0803 schreef op 23 november 2021 09:03:

    Heerlijk! 378
    Als je wilt bijkopen, ja, anders doet het voor een hoop mensen pijn dit...
  13. Emzed 23 november 2021 09:05
    Waar komt dit vandaan? Heb ik nieuws gemist? Dat tech rood zou openen verwachtte ik maar asmi is nogal buitenproportioneel vergeleken met de rest?
4.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht