Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,225
  • Verschill

    -0,016 -1,29%
  • Volume

    1.297.190 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,221  
  • Laat

    1,224  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Boir 8 december 2021 19:12
    quote:

    Jason Voorhees schreef op 8 december 2021 19:05:

    Dus wie is of zijn die uitleners die baat hebben bij een lagere koers???
    DeWalt postte laatst bij een AFM melding van Acadian dat het lagere stemrecht tov aantal aandelen kwam omdat zij die aandelen uitlenen om te shortten. Als dat klopt dan doet K. dat niet, die heeft volledig stemrecht.
  2. forum rang 5 Jason Voorhees 8 december 2021 19:23
    Ok, het is dus wellicht Acadian en niet K, die de aandelen uitleent.
    Acadian is wellicht toch aan het afbouwen en pakt zo nog een premie voor het uitlenen aan MW.
    Ik weet nog dat ik een rekening bij degiro wilde openen, totdat ik er achter kwam dat zij je aandelen ook uitlenen.
    Daarom kunnen ze natuurlijk de kosten laag houden, dat is prima, maar ik doe er niet aan mee.
  3. torkom 8 december 2021 19:28
    Er stond me ook iets bij van je aandelen te koop aanbieden voor b.v in dit geval 6 euro, dan kan/mag deGiro ze al niet meer uitlenen maar ik weet niet zeker of dat nu ook nog zo is.
  4. forum rang 6 gpjf 8 december 2021 19:31
    Dat klopt maar is niet bij de meeste goedkope brokers ? Bovendien meen ik dat je dat ook soms kan aangeven. Waarschijnlijk zit je dan weer anders met je tarieven
  5. forum rang 4 Boir 8 december 2021 19:31
    en het schijnt niet met alle typen degiro accounts te gebeuren, maar mij maakt t niet uit
  6. [verwijderd] 8 december 2021 19:37
    quote:

    gpjf schreef op 8 december 2021 19:31:

    Dat klopt maar is niet bij de meeste goedkope brokers ? Bovendien meen ik dat je dat ook soms kan aangeven. Waarschijnlijk zit je dan weer anders met je tarieven
    Ik heb een custody account bij DEGIRO. Betaal ik iets meer voor maar dan blijven ze wel van mijn aandelen af.
  7. forum rang 6 gpjf 8 december 2021 20:36
    Eerlijk gezegd verwacht ik dat ook niet , zelfs één bevestiging zit er niet in. Communicatie en aanvoelen van de markt is sowieso niet haar sterkste kant . Och je bent een stukje frustratie kwijt, dat heb ik ook wel eens haha . We hopen maar en ik reken daar ook op dat de koers toch op een bepaald moment vleugels krijgt maar als ik er uit ben met een stevige winst, dan wil ik dit aandeel ook niet meer. Kpn, Post.nl, Abnamro , KLM alles waar de politiek in betrokken is, geeft een hoop gedoe blijkbaar
  8. Dicky 8 december 2021 20:37
    quote:

    JohnDeHond schreef op 8 december 2021 13:49:

    Je moet je ook bedenken dat er genoeg mensen zijn die speciaal PostNL hebben gekocht toen ze het nieuws van Omicron hoorde en nu blijkt dat het waarschijnlijk milder is en vaccins goed werken verkopen ze het weer. Speculanten. Zonder coronacrisis is het maar de vraag hoe PostNL zich kan weren tegen de alsmaar sterker wordende concurrentie + belabberd management ondanks de E-commerce shift.
    Het is m.i. een misverstand dat het gaat meevallen met de epidemie met de omikronvariant. Als deze veel besmettelijker is, zal dit leiden tot exponentiële groei van de besmettingen, zodat er uiteindelijk weer meer mensen in het ziekenhuis komen, ook al zijn de symptomen milder. Dat is een kwestie van statistiek. Mogelijk dat de boosterprik enig soelaas biedt, maar dat is tot nu toe vooral in laboratoriumomstandigheden vastgesteld. Het virus zal steeds weer oplaaien met nieuwe varianten. Je hoop en wenst dat de corona epidemie een keer stopt of echt beheersbaar wordt, maar m.i. zijn we daar nog lang niet. Het reist de hele wereld over en muteert steeds weer. Daartegen is het lastig vaccineren. Speculatie erop met aandelen moet iedereen natuurlijk zelf bepalen. Gezondheid van mensen is echter belangrijker dan geld.
  9. forum rang 4 Niro91 8 december 2021 20:40
    quote:

    Boeren verstand schreef op 8 december 2021 10:55:

    [...]

    Helemaal eens Lecor! Dus jij geeft je mening, en ik geef mijn mening over jou mening. Dat is het hele idee van het forum.
    Alleen zoals ook door anderen aangegeven. Voor de honderdste keer herhalen dat alles manipulatie is als de koers niet elke dag met 5%, stijgt is toch geen mening meer. Dat is indoctrinatie.

    Mijn bescheiden mening:

    1. PostNL, en dus ook het MT zit al jaren in een klote positie. De overheid heeft op de achtergrond heel veel invloed, maar op de voorgrond laat ze wel alle buitenlandse concullegas toe. Marktwerking is prachtig volgens de regeringspartijen, maar Bpost mag PostNL niet overnemen is daar maar 1 voorbeeld van. Vervolgens is Herna gedwongen om te zeggen dat ze het op eigen kracht ook wel gaan halen. (dus nadat de Overheid een No go gaf) Ze kon ook moeilijk zeggen: Nou ja, ik was liever overgenomen, maar ja, dat mocht niet, dus nu gaan we maar weer verder...

    2. Het MT van PostNL is al jaren niet betrouwbaar in het leveren. Met name het hoge dividend in 2018, om vervolgens in 2019 aan te kondigen dat er helemaal geen dividend zou komen, heeft heel veel institutionele beleggers weggejaagd. En die komen niet na 1 jaar, en ook niet na 2 jaar terug als het MT opeens weer 30 cent belooft.

    3. Een bedrijf, dus ook PostNL, moet gewoon zijn werk doen en leveren. En ze hoeven niet elke keer te "communiceren" met de markt, als de koers even niet doet wat jij of ik wil. In de meeste gevallen is dat zelfs een slecht teken.
    Als Inpost groot nieuws brengt dat ze electronica gaan recyclen, of dat er laadpalen bij de kluisjes worden geplaatst ivm de 'greenifiation", of dat het MT bekend maakt dat ze voor 100.000 euro eigen aandelen in gaan kopen, terwijl ze 4 miljard aan de beursgang hebben verdiend, en de koers nu 50% lager staat, dan is dat allemaal afleiding van waar het werkelijk om gaat. Gewoon je werk doen, en doen wat je belooft hebt.

    Ik zit heel vol belegd in PostNL, 90% van mn aandelen vermogen. Superdom, en tegen alle regels in. Ik twijfel soms ook. Ik hoop dat het op tijd goed komt, want ik moet voor het eind van het jaar een deel verkopen. Ook dom, onder tijdsdruk beleggen.

    Maar als PostNL gewoon levert, en doet wat het moet doen, komt het wel goed met de koers. En anders dus niet. Maar elke maand roepen dat shorters, trollen, en het MT de schuld heeft omdat de koers 12% minder is dan vorige maand, is vermoeiend... maar ja, dat is mijn mening.
    Helemaal gelijk. Aan het aantal duimpje te zien ben je niet de enige met zo'n mening.

    1. Makkelijk om je te richten tot een zwakke vrouw ipv de overheid die zo'n overname tegenhield. De overheid waar wij voor hadden gestemd.....
    2. Ook dit is al meerdere keren gezegd. Ze zou zich nu compleet belachelijk maken als ze 350mln verwacht had en het uiteindelijk maar 280mln werd.
    3. Ik zie dat INPOST vandaag omhoog gaat. Mensen doe er je voordeel mee. Het gaat weer terug naar de €20....

    Ik zit er ook met nagenoeg mijn volledige vermogen in. Zal er niet minder door slapen als de koers morgen onder de €3 gaat, want ik heb vertrouwen in postnl. Mijn verwachting is weer een boost in januari. Tegen mei weer rond de €5.
  10. forum rang 4 max2 8 december 2021 20:45
    quote:

    JohnDeHond schreef op 8 december 2021 13:49:

    Je moet je ook bedenken dat er genoeg mensen zijn die speciaal PostNL hebben gekocht toen ze het nieuws van Omicron hoorde en nu blijkt dat het waarschijnlijk milder is en vaccins goed werken verkopen ze het weer. Speculanten. Zonder coronacrisis is het maar de vraag hoe PostNL zich kan weren tegen de alsmaar sterker wordende concurrentie + belabberd management ondanks de E-commerce shift.
    Wat een onzin , ook zonder vaccins gaan we in de toekomst steeds meer digitaal winkelen.
  11. forum rang 4 Boir 8 december 2021 21:03
    quote:

    max2 schreef op 8 december 2021 20:45:

    [...]

    Wat een onzin , ook zonder vaccins gaan we in de toekomst steeds meer digitaal winkelen.
    Uiteindelijk zullen steeds meer ondernemers ook zonder PostNL kunnen, aan PostNL de taak om te zorgen dat ze dat niet willen.
  12. forum rang 5 manuss 8 december 2021 21:31
    quote:

    SEVA_ schreef op 8 december 2021 17:36:

    800k stukjes in de eindveiling. Uiteraard nog ff een duwtje na.

    Het houdt niet op.
  13. forum rang 6 Jestbread 9 december 2021 08:56
    quote:

    SEVA_ schreef op 9 december 2021 08:37:

    [...]

    Die Brit met de boete zal MW wel zijn.
    Er staat toch gewoon welk bedrijf het is.
4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht