Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2554 2555 2556 2557 2558 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 9 december 2021 15:01
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 december 2021 15:00:

    [...]

    Limburgers zijn lapzwansen.
    Eigenwijs als de pest misschien?
  2. forum rang 6 leonardus65 9 december 2021 15:01
    quote:

    de tuinman schreef op 9 december 2021 14:50:

    [...]

    Raar. Dat betekent dat de tijd tussen vaccinatie en booster bij jou groter is. Terwijl je de 1e keer nog tot een risicogroep zou horen.
    Nee, dat was ook meteen mijn gedachte. Eerst de echte risicopatiënten. Dan degene met J&J(voorkeur booster na 2 maanden), dan AZ (4 maanden) en daarna Pfizer/moderna voorkeur 6 maanden na laatste vaccinatie. En omdat ik iets eerder aan de beurt was met mijn eerste vaccin Pfizer ben ik toch weer iets eerder dan andere met Pfizer, maar wel later dan die met J&J en AZ . Nederland houdt deze volgorde/logica niet aan. ( wegens te moeilijk te organiseren en teweinig voordelen)

    En waarschijnlijk ziet men gewoon in (door data) dat ik geen risicopatiënt ben
  3. forum rang 10 luchtschip 9 december 2021 15:12
    quote:

    de tuinman schreef op 9 december 2021 14:50:

    [...]

    Raar. Dat betekent dat de tijd tussen vaccinatie en booster bij jou groter is. Terwijl je de 1e keer nog tot een risicogroep zou horen.
    Bij massale actie is geen ruimte voor individuele maatlevering
  4. forum rang 6 Chiddix 9 december 2021 15:13
    Is het niet potsierlijk in de TK, dat Wilders, Agema en Dion Graus meedenken hoe we corona moeten bestrijden?
  5. forum rang 6 leonardus65 9 december 2021 15:24
    quote:

    luchtschip schreef op 9 december 2021 15:12:

    [...]

    Bij massale actie is geen ruimte voor individuele maatlevering
    In dit geval is het gewoon mogelijk, men moet dit ook willen. Men is sowieso te laat gestart met de boostervaccinatie in Nederland. Maar aan de andere kant zou het zo maar kunnen dat men België halverwege weer inhaalt
  6. forum rang 6 de tuinman 9 december 2021 15:28
    quote:

    Chiddix schreef op 9 december 2021 15:13:

    Is het niet potsierlijk in de TK, dat Wilders, Agema en Dion Graus meedenken hoe we corona moeten bestrijden?
    Agema komt toch regelmatig met goede argumenten.
  7. forum rang 10 luchtschip 9 december 2021 15:38


    Obesitas en COVID

    Dr Eric Feigl Ding, Epidemiologist & health economist. Senior Fellow @FAScientists. Former 16 years @Harvard :

    1)
    OBESITY & COVID

    Now researchers demonstrate SARSCoV2 infects both fat cells & certain immune cells within body fat, prompting a damaging defensive response. “Bottomline is—‘Oh my god, indeed, the virus can infect fat cells directly,’” ~Dr. Philipp Scherer. Bad news America

    pbs.twimg.com/media/FGIGO01XoAUjSkG?f...

    2)
    “Whatever happens in fat doesn’t stay in fat,” he added. “It affects the neighboring tissues as well.”

    www.nytimes.com/2021/12/08/health/cov...

    3)
    If the findings hold up, they may shed light not just on why patients with excess pounds are vulnerable to the virus, but also on why certain younger adults with no other risks become so ill.

    4)
    “Maybe that’s the Achilles’ heel that the virus utilizes to evade our protective immune responses — by hiding in this place (fat cells),” Dr. Vishwa Deep Dixit, a professor of comparative medicine and immunology at Yale School of Medicine, said

    5)
    “The finding is particularly relevant to the United States, which has one of the highest rates of obesity in the world. Most American adults are overweight, and 42 percent have obesity.”

    6)
    Black, Hispanic, Native American and Alaska Native people in the U.S. have higher obesity rates than white adults and Asian Americans; they have also been disproportionately affected by the pandemic, with death rates roughly double those of white Americans.

    7)
    ““This could well be contributing to severe disease,” Dr. Catherine Blish, a professor at Stanford University Medical Center and one of the report’s two senior authors, said.

    8)
    ““We’re seeing the same inflammatory cytokines that I see in the blood of the really sick patients being produced in response to infection of those tissues.”

    9)
    Body fat used to be thought of as inert, a form of storage. But scientists now know that the tissue is biologically active, producing hormones & immune-system proteins that act on other cells, promoting a state of nagging low-grade inflammation even when there is no infection.

    twitter.com/DrEricDing/status/1468743...

  8. forum rang 6 Chiddix 9 december 2021 16:07
    Cijfers vandaag. Positieve tests 19838(+1722) , ziekenhuis 2848(+8) en IC 644(+2). IC Duitsland 18. Overleden niet bekend.
  9. forum rang 6 Chiddix 9 december 2021 16:17
    quote:

    de tuinman schreef op 9 december 2021 15:28:

    [...]

    Agema komt toch regelmatig met goede argumenten.
    Ventilatie? Maar zou beter zijn als de PVV kopstukken is rondkijken in hun eigen provincie wat daar fout gaat. Er gaat iets goed fout. Zit dat in de volksaard? Is een vraag voor Andre Rieu die zijn kerstconcert waarschijnlijk in het water ziet vallen. Of zeggen de Limburgers, t is puur toeval dat bij ons .........
  10. forum rang 6 de tuinman 9 december 2021 16:30
    quote:

    Chiddix schreef op 9 december 2021 16:17:

    [...]

    Ventilatie? Maar zou beter zijn als de PVV kopstukken is rondkijken in hun eigen provincie wat daar fout gaat. Er gaat iets goed fout. Zit dat in de volksaard? Is een vraag voor Andre Rieu die zijn kerstconcert waarschijnlijk in het water ziet vallen. Of zeggen de Limburgers, t is puur toeval dat bij ons .........
    www.nu.nl/muziek/6168817/andre-rieu-z...

    De kerstconcerten van André Rieu mochten volgens hem van het demissionaire kabinet wel doorgaan, maar het voelde vanwege de volle ziekenhuizen niet goed. De wereldberoemde violist vertelde vrijdagavond in de talkshow Op1 over zijn besluit om de concerten in het Maastrichtse MECC toch af te zeggen.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 december 2021 16:34
    Jasper Lukkezen
    Coronaprofs
    15:59

    Een steeds terugkerend argument voor strenger corona­beleid is dat volledig herstel vaak lang op zich laat wachten. Jonge en gezonde mensen mogen dan een infectie meestal prima doorstaan, zo luidt de argumentatie, zij zijn daarna meestal nog langere tijd vermoeid en soms blijven ze met allerlei gezondheidsklachten kampen.

    Economisch snijdt die redenering hout. Als gezonde werkenden door een coronabesmetting niet gemiddeld twee weken ziek thuis zijn, maar gedurende het jaar erna een procent of vijf minder productief zijn, kan de maatschappelijke schade die corona aanricht zomaar verdubbelen.

    Er zijn voorbeelden genoeg van gezonde dertigers die na een ­corona-infectie moeite hebben om hun werkdag af te maken, ook in mijn omgeving. Maar hoe vervelend het ook is voor deze mensen, voorbeelden blijven toch vooral voorbeelden. Ik ken ook dertigers die na een positieve test tevergeefs zeven dagen op symptomen hebben gewacht en zich daarna ‘energieker dan ooit’ voelden.

    Het recordhoge ziekteverzuim op dit moment is echter wel een aanwijzing dat er wat aan de hand is met de productiviteit. ­Iemand die 5% minder productief is, meldt zich namelijk niet voor twee uur per week (dat is 5%) ziek, maar werkt gewoon door. Totdat het even echt niet meer gaat. Dan is zo iemand een paar dagen uit de running, zonder dat corona de directe aanleiding is.
    De arbeidsproductiviteit van profvoetballers bleek na corona gemiddeld 5% lager

    Wat nodig is om de gevolgen voor de productiviteit te boekstaven is een werkomgeving waar productiviteit behoorlijk nauwkeurig gemeten kan worden en waarvan iedereen bekend is. Economen van het Düsseldorf Institute for Competition Economics hebben zo’n omgeving gevonden onder profvoetballers in de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A. De productiviteit van iedere speler is bekend: voetbalanalisten meten deze aan de hand van het aantal succesvolle passes van iedere speler. En daarbij wordt iedere speler regelmatig getest — in de Bundesliga twee keer per week, in de Serie A voor elke wedstrijd.

    Tussen de hervatting van de competitie na de eerste golf in het voorjaar van 2020 en 31 juli dit jaar, kregen 257 van de in totaal 1406 profvoetballers corona. Uiteraard speelden de zieken eventjes niet, maar daarna gingen ze allemaal weer aan het werk. Hun productiviteit na terugkeer was gemiddeld 5% lager dan daarvoor, ook een half jaar later nog. Deze lagere productiviteit maakte ook een verschil voor het team, in negatieve zin uiteraard.

    Natuurlijk is de gemiddelde werknemer een stuk ouder, een stuk minder fit en veel vaker gevaccineerd dan de coronaprofs in het onderzoek, maar toch is het verstandig om dit soort studies van niet-medici serieus te nemen. Want alleen hierdoor worden relatief kleine effecten waar veel mensen last van hebben, zoals langdurige vermoeidheid na een corona-infectie, zichtbaar.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1422017/coronaprofs
  12. forum rang 7 leek2018 9 december 2021 16:42
    quote:

    Chiddix schreef op 9 december 2021 15:13:

    Is het niet potsierlijk in de TK, dat Wilders, Agema en Dion Graus meedenken hoe we corona moeten bestrijden?
    Net zo potsierlijk als de rest. Kinderachtig om Wilders en Agema te noemen. De rest lult ook maar een eind in de ruimte met als insteek om kiezers achter zich te krijgen. Ze kunnen alleen geloofwaardig zijn als ze een afweging maken tussen economie, sociaal leven versus aantal overlijdens en zich duidelijk uitspreken over vaccinatieplicht of niet.
  13. forum rang 10 rationeel 9 december 2021 16:52
    Meerderheid negatief over avondlockdown, steun voor coronabeleid brokkelt verder af

    Een vandaag

    Men wordt wakker:)
  14. Barren Wuffet 9 december 2021 16:53
    quote:

    luchtschip schreef op 9 december 2021 15:38:

    Obesitas en COVID

    Dr Eric Feigl Ding, Epidemiologist & health economist. Senior Fellow @FAScientists. Former 16 years @Harvard :

    1)
    OBESITY & COVID

    Now researchers demonstrate SARSCoV2 infects both fat cells & certain immune cells within body fat, prompting a damaging defensive response. “Bottomline is—‘Oh my god, indeed, the virus can infect fat cells directly,’” ~Dr. Philipp Scherer. Bad news America

    pbs.twimg.com/media/FGIGO01XoAUjSkG?f...

    2)
    “Whatever happens in fat doesn’t stay in fat,” he added. “It affects the neighboring tissues as well.”

    www.nytimes.com/2021/12/08/health/cov...

    3)
    If the findings hold up, they may shed light not just on why patients with excess pounds are vulnerable to the virus, but also on why certain younger adults with no other risks become so ill.

    4)
    “Maybe that’s the Achilles’ heel that the virus utilizes to evade our protective immune responses — by hiding in this place (fat cells),” Dr. Vishwa Deep Dixit, a professor of comparative medicine and immunology at Yale School of Medicine, said

    5)
    “The finding is particularly relevant to the United States, which has one of the highest rates of obesity in the world. Most American adults are overweight, and 42 percent have obesity.”

    6)
    Black, Hispanic, Native American and Alaska Native people in the U.S. have higher obesity rates than white adults and Asian Americans; they have also been disproportionately affected by the pandemic, with death rates roughly double those of white Americans.

    7)
    ““This could well be contributing to severe disease,” Dr. Catherine Blish, a professor at Stanford University Medical Center and one of the report’s two senior authors, said.

    8)
    ““We’re seeing the same inflammatory cytokines that I see in the blood of the really sick patients being produced in response to infection of those tissues.”

    9)
    Body fat used to be thought of as inert, a form of storage. But scientists now know that the tissue is biologically active, producing hormones & immune-system proteins that act on other cells, promoting a state of nagging low-grade inflammation even when there is no infection.

    twitter.com/DrEricDing/status/1468743...

    Ja, en???
    Dus nu je twittervriend @DrEricDing het zegt geloof je het wel ?

    Toen ik kortgeleden schreef:
    www.hartstichting.nl/nieuws/is-corona...
    Obesitas.
    Zo'n 78% van de coronapatiënten op de IC heeft overgewicht (BMI van 25 of meer).
    Dit is hoger dan in de normale bevolking.
    Hier heeft 50% van de volwassenen overgewicht.
    34% van de coronapatiënten op de IC heeft zelfs ernstig overgewicht (BMI van 30 of meer).
    Dit is ook hoger dan in de normale bevolking.
    Hier heeft 15% ernstig overgewicht.
    Bovenstaande gegevens waren januari 2021, nog voor de Delta.

    Is ook al bekend of dit nu nog hoger is door de Delta variant?
    Zou betekenen dat haast alle breakthrough cases veroorzaakt worden door mensen met Obsitas.

    Jou reactie was toen??

    Neen,
    Dit zou niet betekenen dat haast alle breakthrough cases veroorzaakt worden door mensen met obesitas.

    Dit verhaal betekent gewoon dat je op een amateuristische wijze de statisticus en medicus loopt uit te hangen.

    Je komt met een algemeen bericht over cijfers op de IC van begin Januari 2021.
    >>Toen was er nog geen echte sprake van vaccinatie.
    Eigenlijk was er toen zo goed als geen vaccinatie ( de allereerste vaccinaties zijn op kleine schaal begonnen vanaf 6 januari ).

    >>Toen was er nog geen Delta variant

    En dan plompverloren afvragen of deze cijfers nu ook nog geldig zijn.
    Totaal negerend, ook nog, het feit of de mensen op de IC wel of niet gevaccineerd zijn.

    Je hebt geen idee of deze mensen op de IC met corona, gevaccineerd zijn of niet.
    En dan kom je zomaar met breakthrough cases aanzetten ( breakthrough is allleen van toepassing bij gevaccineerden )
    Je hebt geen idee hoe de percentages van mensen met obesitas op IC, op dit moment liggen.

    Bovendien maakt het niet uit of deze mensen obesitas hebben.
    Het zijn mensen die op de IC liggen en tellen volgens jou mensen met obesitas niet mee ?

    Je geeft zelf aan in jouw posting, dat in het normale leven 50% van de mensen obesitas heeft ?
    Wil je dan geen rekening houden met 50% van de mensen ?

    Kortom,
    je suggereert een conclusie, gebaseerd op een koddig in elkaar gezet verhaal

    1 Totaal negerend, ook nog, het feit of de mensen op de IC wel of niet gevaccineerd zijn.
    Iedereen (wel of niet gevaccineerd) is gelijk voor mij.
    Ik wilde alleen even aangeven dat 78% overgewicht en 35% Obesitas (op de IC) mij iedere keer opvalt.
    Lijkt haast nog belangrijker te zijn als wel of niet gevaccineerd.

    2 Het zijn mensen die op de IC liggen en tellen volgens jou mensen met obesitas niet mee ?
    Ze tellen wel mee.
    Ik zie op NPO eigenlijk alleen maar items over vaccineren, vaccineren, vaccineren.
    Ik dacht, laat ik er hier dan maar weer eens over beginnen (78% op IC heeft overgewicht!!)

    3 Wil je dan geen rekening houden met 50% van de mensen ?
    Ik houd rekening met iedereen (wel of niet gevaccineerd en wel of niet overgewicht)
    Een 2G regel wat minder, vlgs mij.
    Ik vind het vreemd dat mensen met overgewicht met een groen vinkje wel de Mac in mogen om 4 vette burgers te halen.
    En een gezond persoon die besloten heeft om dat vaccin niet te halen heel wat meer moeite moet doen om daar een Caesar salad te halen.

    4 je suggereert een conclusie, gebaseerd op een koddig in elkaar gezet verhaal
    Het is de waarheid (78% op IC heeft overgewicht!!)

    Bottomline is—‘Oh my god, indeed, the virus can infect fat cells directly

  15. forum rang 10 luchtschip 9 december 2021 16:57
    quote:

    Rowi62 schreef op 9 december 2021 16:36:

    www.youtube.com/watch?v=GDLyWt7LA_c

    Kan niet vaak genoeg gedeeld worden
    Wat een onzin van Prof Geert van den Bossche

    feit is :

    Het immuun systeem kan een heel scala aan antibodies ( anti stoffen ) aanmaken
    Bij vaccinatie herkent het immuunsysteem het spike eiwit en maakt de specifieke antibodies.

    Van den Bossche zegt dat andere anti bodies dan weggedrukt worden
    Neen, die worden niet weggedrukt maar worden gewoon niet ingezet
    Zij worden wel geproduceerd wanneer er een ander virus is waarmee die andere anti stoffen het andere virus kunnen vernietigen.

    Due andere anti stoffen worden niet weggedrukt. Zij blijven gewoon in reserve om aan te maken, indien nodig bij een ander virus.
    Alleen die anti stoffen die het huidige spike virus kunnen aanvallen worden gebruikt.

    Referenties naar wegdrukken en concurrentie zijn niet van toepassing en van den Bossche draait ons een rad voor de ogen.
  16. forum rang 6 Chiddix 9 december 2021 17:03
    quote:

    leek2018 schreef op 9 december 2021 16:42:

    [...]
    Net zo potsierlijk als de rest. Kinderachtig om Wilders en Agema te noemen. De rest lult ook maar een eind in de ruimte met als insteek om kiezers achter zich te krijgen.
    Er moet even gekeken worden waarom het in Limburg fout gaat. Als het op Goerree Overflakkee fout gaat is het niet moeilijk te raden. Of Staphorst en omgeving. Omdat de kopstukken van de PVV LImburgers zijn zou ik als ik journalist was , dat het eerst aan hen vragen.
  17. forum rang 5 Kees1 9 december 2021 17:05
    quote:

    luchtschip schreef op 9 december 2021 16:57:

    [...]

    Wat een onzin van Prof Geert van den Bossche

    feit is :

    Het immuun systeem kan een heel scala aan antibodies ( anti stoffen ) aanmaken
    Bij vaccinatie herkent het immuunsysteem het spike eiwit en maakt de specifieke antibodies.

    Van den Bossche zegt dat andere anti bodies dan weggedrukt worden
    Neen, die worden niet weggedrukt maar worden gewoon niet ingezet
    Zij worden wel geproduceerd wanneer er een ander virus is waarmee die andere anti stoffen het andere virus kunnen vernietigen.

    Due andere anti stoffen worden niet weggedrukt. Zij blijven gewoon in reserve om aan te maken, indien nodig bij een ander virus.
    Alleen die anti stoffen die het huidige spike virus kunnen aanvallen worden gebruikt.

    Referenties naar wegdrukken en concurrentie zijn niet van toepassing en van den Bossche draait ons een rad voor de ogen.
    Ik vind dit erg aanmatigend van je.
    Geert Vanden Bossche is een gerespecteerd arts en viroloog. Je kunt een andere mening hebben, maar zijn opvattingen (als leek) weg te zetten als onzin, is pas echt onzin.

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2554 2555 2556 2557 2558 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.961
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.398
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht