Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Rechtszaak tegen Tesla vanwege tweets Musk - media
Beeld: ABM Financial News

Rechtszaak tegen Tesla vanwege tweets Musk - media

(ABM FN-Dow Jones) Een Tesla-belegger spant een rechtszaak aan tegen de fabrikant van elektrische voertuigen vanwege de social media berichten van CEO Elon Musk, waaronder zijn recente Twitter-peiling waarin hij volgers vroeg of hij aandelen Tesla zou moeten verkopen. Dit meldde persbureau Reuters vrijdagavond.

Belegger David Wagner wil toegang tot interne documenten om te onderzoeken of Tesla en Musk de regels hebben overtreden en of het bestuur van Tesla wel zijn fiduciaire verantwoordelijkheid heeft genomen.

In 2018 schikte Musk nog in een rechtszaak van de Securities and Exchange Commission toen hij tweette over een plan om Tesla van de beurs te halen. Destijds werd afgesproken dat de juridische afdeling van Tesla tweets van Musk met belangrijke bedrijfsinformatie voortaan moest goedkeuren.

In maart daagde een andere aandeelhouder Musk en zijn bestuur al voor de rechter en beschuldigde hem ervan die schikking met de SEC te schenden en aandeelhouders bloot te stellen aan miljarden dollars aan verliezen.

Aandelen Tesla zijn sinds Musk begin november bekendmaakte dat hij 10 procent van zijn belang wil verkopen, ongeveer een kwart van hun waarde verloren. Musk heeft inmiddels voor zo'n 12 miljoen aandelen verkocht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht