Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,260
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.631.754 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,268  
  • Laat

    1,268  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Boir 20 december 2021 00:18
    FF zonnige last minute ZuidAfrika zitten zoeken, ff weg van de omikron lockdown en op dit moment heeft Zuid-Afrika level 1 (het laagste niveau met de minste maatregelen) is dus superveilig. En ja hoor ik kan morgen weg als ik recente pcrtest heb, anders sneltestje op Schiphol, bij terugkomst officieel in quarantaine, maar dat wordt niet gecontroleerd. Daarom mogen reisbureaus natuurlijk net als supermarkten open blijven. Logisch wel. In Belgie hebben ze minder strenge maatregelen momenteel, schijnt het, toch vermoed ik dat ze daar wat minder zot zijn.
  2. forum rang 6 win some... 20 december 2021 01:02
    quote:

    United We Stand schreef op 19 december 2021 23:37:

    [...]
    Zijn maatschappelijk engagement heeft blijkbaar toch wel deels te maken met de zeldzame ziekte waarvan hij is genezen. Inderdaad een streepje HV, maar dat mag ook, ook werknemers en klanten zijn, naast aandeelhouders, belangrijke stakeholders.
    Zeker, maar het hangt er wel vanaf wat de insteek precies is.

    Ik vind dat voor een bedrijf het doel moet zijn om (lange termijn) winst te maken. Vandaaruit kun je beredeneren wat daarvoor nodig is. Onder andere klanttevredenheid is daarvoor een belangrijk middel. En om dat te realiseren is er goed en gemotiveerd personeel nodig, dus goede arbeidsvoorwaarden. Om op toekomstige wet- en regelgeving in te spelen en om aan de wensen van klanten tegemoet te komen, is het verstandig om te investeren in duurzaamheid etc. etc.

    Op deze manier kun je als bedrijf prima ESG beleid neerzetten als middel om tot het doel van langetermijn winst te geraken. Als het doel winst blijft, ga je ook op ESG gebied geen rare dingen doen. Bij Postnl krijg ik wel eens het idee dat doel en middel zijn omgedraaid. Dat sommige ESG zaken tot doel zijn verheven en dat de winst een middel is geworden.
  3. Alles kwijt 20 december 2021 01:30
    Ik doe ook mee aan de oproep en ik ga nu de schamele 6.000 stukjes uit mijn portefeuille te koop zetten voor 5,75 eur., zodat deGiro ze niet meer kan uitlenen aan shorters. Hopelijk doet iedereen die dit leest mee !
  4. Alles kwijt 20 december 2021 01:33
    Nou dat ging mooi niet door. Het systeem van deGiro geeft aan dat 4,54 eur. het limiet is. Oké heb ik ze voor 4,54 eur. te koop gezet.
  5. forum rang 6 gpjf 20 december 2021 02:17
    De Giro biedt door haar goedkopere tarieven ( waarvoor je overigens zelf kiest) shorters de mogelijkheid jouw aandelen te lenen en door je limiet voor een verkooporder te begrenzen, geven ze dus nog eens aan dat ze niet welwillend staan tov die shorters. Ik ga er in ieder geval weg.
  6. forum rang 6 SAHR-0310 20 december 2021 06:01
    quote:

    United We Stand schreef op 19 december 2021 22:19:

    Op termijn is er geen aparte brievenron­de en pakketron­de meer, maar wordt dat een geïnte­greer­de ronde.

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    U haalt heel vaak duurzaamheid aan. Maak dat eens concreet. Wanneer rijden de postbodes en pakjesbezorgers rond in een elektrisch busje op groene energie?
    “Tegen 2030 gaan we voor de volledige elektrificatie van 18.000 bestelwagens en willen we onze volledige CO2-uitstoot met 60 procent verminderen. Vanaf 2026 zal elke bedrijfswagen die bpost aankoopt volledig elektrisch of hybride zijn. Daarnaast voldoet elk gebouw dat wij neerzetten vanaf volgend jaar aan de strengste milieunormen. Ons nieuwe hoofdkwartier, waar we vanaf januari naar verhuizen, is trouwens al een volledig passief gebouw. Kijk ook naar de uitrol van onze ecozones (stadszone waar alle pakjes uitstootvrij geleverd worden, red.). Die worden in verschillende steden en gemeenten de norm.”

    En toch. Bij veel mensen komt ‘s ochtends nog de krantenbezorger, wat later de brievenpost, en in de namiddag nog een postbode met het pakje dat een dag eerder werd besteld. Is dat zo duurzaam?
    “Nee. En dat is een van de redenen waarom we het brievendepartement en dat van de pakketten samenvoegen. Een krantenronde zal altijd apart blijven, omdat die zeer vroeg moet gebeuren. Maar de klassieke brievenpost en de pakjes zullen geïntegreerd worden. Hoe dat zal gebeuren? Ik spreek van een post-pakketbezorger. Op termijn is er geen aparte brievenronde en pakketronde meer, maar wordt dat een geïntegreerde ronde. We maken een pakketronde, waarmee de brieven meegaan. Op die manier doen we minder kilometers en stoten we minder CO2 uit.”

    Wil dat zeggen dat ik als klant op termijn op minder of op meer momenten brieven zal ontvangen?
    “Ik kan u garanderen dat u met een priorzegel elke dag de brievenpost krijgt. Dat is het verschil tussen een prior en non-priorzegel. Wil u dat de postbode elke dag brieven brengt? Dan moet u gewoon een priorzegel kleven en wordt de priorbrief beschouwt als een pakket, dat dagelijks wordt gebracht. Kleeft u een non-priorzegel, dan zal uw brief enkele dagen meer onderweg zijn.”

    Is duurzaamheid überhaupt te verzoenen met e-commerce, met z’n snelle, gratis leveringen en retours?
    "Bij bpost maken de investeringen in duurzaamheid deel uit van het businessmodel. Als we minder kilometers afleggen, hebben we ook minder kosten. Als we onze routes optimaliseren, door de pakket- en postronde te integreren, hebben we minder auto’s nodig. Je kan duurzaam zijn en tegelijk heel concurrentiële prijzen aanbieden aan klanten. Voor ons is het mogelijk om tegelijk goede én duurzame dienstverlening aan te bieden.”

    Het aantal verzonden brieven daalt al jaren in ons land, terwijl bpost vorig jaar onvoldoende kon profiteren van de boost aan e-commerce door de coronacrisis. Hebt u dit jaar de omslag wél kunnen maken?
    “Bpost zit met een jaarlijkse volumedaling van 10 procent op de brievenpost. Elke procent staat voor 10 miljoen euro ebit (operationele winst vóór aftrekposten, red.). Dat is 100 miljoen euro bedrijfswinsten die elk jaar verdwijnen. Dat betekent dat je je inkomsten elders moet halen. Uit pakketten, e-commerce en andere logistieke activiteiten. En dat is ook wat bpost doet. Maar het betekent wel dat je in volle transformatie zit. Je bent je vliegtuig aan het verbouwen terwijl je in de lucht hangt. Daar is bpost niet alleen in. Dat is voor de hele Europese markt het geval, maar terwijl wij in de lucht blijven, zie ik er toch ook waar het anders loopt. Bpost is goed geplaatst om die transformatie - een periode van minstens vijf jaar - tot een goed einde te brengen.”

    Heeft de bpost-aandeelhouder daar evenveel vertrouwen in? De beurskoers staat vandaag op minder dan de helft van de waarde waaraan bpost midden 2013 naar de beurs trok. Begin 2018 piekte het aandeel boven 25 euro, maar nu staat het op een dikke 7 euro. Wanneer gaan al die investeringen en toekomstplannen zich vertalen in een goede beurskoers?
    Twee opmerkingen daarbij. Ten eerste gaat u er vanuit dat bpost een groei-aandeel was. Dat is niet het geval, bpost is altijd een dividendaandeel geweest. Telt u eens alle dividenden op die de aandeelhouder jaarlijks heeft ontvangen. U zal versteld staan dat bpost ook in schijnbaar mindere periodes een interessant aandeel was. In termen van payout zal bpost een van de aandelen zijn die over een periode van 10 jaar de meeste dividenden heeft betaald. Mijn tweede punt: bpost is een aandeel dat u op lange termijn moet zien. We zitten in onze transformatie op het punt dat we investeringen - 200 à 220 miljoen euro per jaar - doen, om op lange termijn opnieuw te groeien.”

    Wij willen dat een Belgische kmo kan zeggen: ‘Ik wil online verkopen. Bpost, help mij.’

    Dirk Tirez, CEO van Bpost
    De investeringen waar u het over heeft gebeuren onder meer in buitenlandse activiteiten van de bpost Group, zoals Active Ants en Radial. Wat zijn de ambities van bpost buiten belgië?
    “Wij hebben enorme ambities in de e-commercelogistiek. Wij willen dat een Belgische kmo kan zeggen: ‘Ik wil online verkopen. Bpost, help mij.’ Met Active Ants kunnen we voor een bedrijf dat online wil verkopen de hele logistieke keten in handen nemen. We plaatsen de producten in het magazijn, pikken het op met de robot, doen de verpakking, nemen de customer care in handen, verzorgen het transport en doen - indien nodig - de retournering. Daarmee zijn we veel meer dan louter een pakjesbedrijf, zoals PostNL dat wel alleen is.”

    “Waarom we buiten België investeren? E-commercelogistiek is nu eenmaal geen lokale activiteit, vandaar dat we dat internationaal doen. We willen Belgische bedrijven ook helpen in Europa, bij het exporteren. Onze ambitie is om heel snel de helft van onze omzet uit het buitenland te halen. En ik denk dat ook de helft van de bedrijfswinst op relatief korte termijn uit het buitenland kan komen.”

    U bent sinds maart CEO ad interim en sinds deze zomer definitief benoemd, hoe zijn deze eerste maanden u op persoonlijk vlak bevallen?
    “Ik kende het bedrijf natuurlijk al goed, ik werk hier al 18 jaar. Maar ik moet zeggen dat ik enorm veel steun heb gevoeld en plezier heb beleefd aan de de samenwerking met de collega’s. Het belangrijkste in het leven is wat je energie geeft en wat je graag doet. Wel, ik geniet van elke dag omdat zoveel collega’s me energie geven. Ik ben bijzonder enthousiast en dankbaar om die ploeg te kunnen dienen. Dat vind ik geweldig.”

    U spreekt over dankbaarheid en uw ploeg dienen. Enkele jaren geleden werd u getroffen door een ernstige, zeldzame ziekte die u vier maanden aan een ziekenhuisbed gekluisterd hield en een jaar revalidatie kostte. Speelt dat mee in hoe u in uw job staat?
    “Ik heb het voorrecht van twee keer geboren te zijn. Als je twee keer geboren wordt, ben je je heel goed bewust van hoe je wil leven. En voor mij is dat: iets betekenen voor anderen. Een onderneming leiden, is voor mij meer dan dat alleen. Het is een maatschappelijke opdracht die mij betekenis geeft. Om voor anderen, voor de maatschappij, voor elke burger, iets te kunnen doen. Ik moet ook zeggen dat dat de reden is waarom ik de job aanvaard heb.”

    Wat zijn uw wensen voor het nieuwe jaar voor uzelf en voor bpost?
    “Ik wens iedereen dat zij iets voor anderen kunnen betekenen en dat we werk maken van een meer duurzame wereld, waarbij er aandacht is om elkaar te helpen en niemand achter te laten.”
    Geen enkele vraag over de jaarlijkse staatsteun en veel huilie huilie over concurrenten, met name PostNL. Wat een schijnheiligheid en slechte verliezers bij BPost.
  7. forum rang 6 SAHR-0310 20 december 2021 06:05
    quote:

    DeWalt schreef op 19 december 2021 22:42:

    Tot er weer een andere variant opduikt…
    Nee, totdat ze er een permanent CTB doorgeduwd hebben....
  8. hhhhh 20 december 2021 06:39
    Wij zijn al weer begonnen met inpakken van de online bestellingen en de eerste bestelling van vandaag is al weer binnen. Dit is echt ongekend nog nooit meegemaakt. Straks snel naar het afgifte punt en hoop dat ze alles gaan aannemen zoveel is het van afgelopen weekend. Dit moet echt een super Q4 worden dat kan niet anders en ook enorm veel Belgische bestellingen ondanks dat de winkels daar gewoon nog open zijn.
  9. forum rang 4 Niro91 20 december 2021 06:49
    quote:

    hhhhh schreef op 20 december 2021 06:39:

    Wij zijn al weer begonnen met inpakken van de online bestellingen en de eerste bestelling van vandaag is al weer binnen. Dit is echt ongekend nog nooit meegemaakt. Straks snel naar het afgifte punt en hoop dat ze alles gaan aannemen zoveel is het van afgelopen weekend. Dit moet echt een super Q4 worden dat kan niet anders en ook enorm veel Belgische bestellingen ondanks dat de winkels daar gewoon nog open zijn.
    Nog belangrijker is dat het met de huidige maatregelen ook een super Q122 gaat worden. Dus het is bijna zo goed als zeker dat we nog €0,80 dividend in 2022 en 2023 samen krijgen.
  10. dennis73 20 december 2021 07:23
    zoals het nu lijkt openings koers 3,67 maar we weten dat dat nog niks zegt,maar de voortekenen zien er goed uit
  11. alida1 20 december 2021 07:45
    quote:

    dennis73 schreef op 20 december 2021 07:23:

    zoals het nu lijkt openings koers 3,67 maar we weten dat dat nog niks zegt,maar de voortekenen zien er goed uit
    een week geleden stonden we nog op € 3.76.
  12. Jeffryv 20 december 2021 07:50
    Dus iedereen zet er nu een verkooporder zodat short ze niet kan lenen? Maar iedereen op het forum geloofd toch dat ze die lenen van Kretinsky?

    Weten we eigenlijk wat voor volume aandelen hier onder de leden in bezit is?
  13. forum rang 4 BW2017 20 december 2021 07:53
    Als iedereen nu ook nog gewoon eventjes bijkoopt dalijk een plukje, en stabiel dat plukje de komende weken minimaal laat staan, dan is dat ook alweer een basis voor de elke kleine aantallen die door shorters verkocht zouden kunnen gaan worden.
  14. forum rang 6 pietje-2005 20 december 2021 07:55
    Goed opgemerkt, Jeffryv ! ;-)
    Heb zelf trouwens, ingeval PostNL met de vola, altijd ongeveer 50% in verkoop-orders staan.
    Slecht weekie of goed weekie, wat er aan komt ?
    Schaterlachen onder de kerstboom, hoop ik ;-)
    Succes
  15. forum rang 4 torro 20 december 2021 07:57
    quote:

    BW2017 schreef op 20 december 2021 07:53:

    Als iedereen nu ook nog gewoon eventjes bijkoopt dalijk een plukje, en stabiel dat plukje de komende weken minimaal laat staan, dan is dat ook alweer een basis voor de elke kleine aantallen die door shorters verkocht zouden kunnen gaan worden.
    bIJ Gamestop is dat ook goed gelukt dacht ik
  16. Jeffryv 20 december 2021 08:01
    quote:

    pietje-2005 schreef op 20 december 2021 07:55:

    Goed opgemerkt, Jeffryv ! ;-)
    Heb zelf trouwens, ingeval PostNL met de vola, altijd ongeveer 50% in verkoop-orders staan.
    Slecht weekie of goed weekie, wat er aan komt ?
    Schaterlachen onder de kerstboom, hoop ik ;-)
    Succes
    Laten we hopen dat de koers van PNL ons door een eindejaarsrally nog wat positiviteit geeft in deze toch wel rot periode waarin we allemaal weer in lockdown zitten en veel ondernemers het zwaar hebben.

    Daarnaast wil ik gewoon een super decadent stuk vlees voor het kerstmenu dus laat die koers maar exploderen haha!

    Succes!
  17. forum rang 4 Boir 20 december 2021 08:02
    Op tradegate wordt er in het rood verkocht nu, 3,534, daar kan je dus bijkopen als je denkt er aan te gaan verdienen als amsterdam opent
  18. [verwijderd] 20 december 2021 08:04
    quote:

    BW2017 schreef op 20 december 2021 07:53:

    Als iedereen nu ook nog gewoon eventjes bijkoopt dalijk een plukje, en stabiel dat plukje de komende weken minimaal laat staan, dan is dat ook alweer een basis voor de elke kleine aantallen die door shorters verkocht zouden kunnen gaan worden.
    Order geplaatst. Ik wil er nog een paar.
4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht