Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2670 2671 2672 2673 2674 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 december 2021 15:41
    Ambassadeur Duitsland lovend over Nederland: ‘Jullie hebben een zeldzaam goed imago’

    Interview
    Bijna een halfjaar vertegenwoordigt hij onze buren in Nederland. Cyrill Jean Nunn (63), de Duitse ambassadeur in Den Haag, heeft tot nu toe vooral ‘de temperatuur gemeten’, zoals hij dat zelf zegt.
    Bob van Huet 28-12-21, 14:15 Laatste update: 14:53

    Inmiddels is een nieuwe Duitse regering aangetreden en wordt in Nederland driftig aan een nieuw kabinet getimmerd. Allemaal inspirerend voor een ‘nieuwe’ ambassadeur met ambities. Nunn wrijft net niet in zijn handen, als hij zegt: ,,jetzt geht’s los” (nu kunnen we beginnen).

    Zijn werkkamer is zoals je die verwacht van een Duitse ambassadeur. Geen overdreven vlagvertoon, wel een foto van Gerhard Schröder, de SPD-politicus die van 1998 tot 2005 bondskanselier was van Duitsland. Nunn, die deels opgroeide in België, spreekt bijna foutloos Nederlands, maar doet het gesprek voor de zekerheid toch liever in zijn moedertaal. De afspraak is dat de ambassadeur (sinds zijn kinderjaren een Feyenoord-vriend) vrijuit zal praten en - zegt hij lachend - ,,dan kijken we wel wat we wegstrepen”. Na lezing van de tekst blijkt dat vrijwel niets te zijn.

    Hiervoor was u ambassadeur in Islamabad, Bagdad en Caïro. Wat neemt u mee van uw ervaringen?
    ,,Dat de mensen in de landen waar ik hiervoor was, hetzelfde nastreven als de mensen hier. Ze willen een huis, een goede baan, voldoende te eten, dat hun kinderen naar school kunnen en een schoon milieu. Alles wat wij ook belangrijk vinden. Vergelijk je dan de politieke systemen daar met het onze, of kijk je naar de economie of de corruptie, dan heb je het over een volslagen andere wereld. Want (de ambassadeur doet alsof hij zich richt tot een virtueel publiek) ons gaat het goed, beste lezer. En omdat het slecht gaat in bijvoorbeeld Irak, reizen mensen van daar helemaal naar Belarus, in de hoop naar West-Europa te kunnen. Als ambassadeur moet je kritisch naar je eigen land kunnen kijken, maar ook constructief. Vergeet nooit dat leven in Nederland en Duitsland de wensdroom is van tientallen miljoenen mensen, dat mogen we ons best realiseren.’’

    Ik zeg tegen mijn Duitse relaties: ga langs in Rotterdam, daar kun je wat leren

    Dat uitgerekend het welwarende Nederland vorig jaar dwarslag (samen met Oostenrijk, Zweden en Denemarken) om extra geld te geven aan Italië en andere landen die hard door de coronacrisis waren geraakt, werd in Duitsland slecht begrepen. Angela Merkel was daar zelfs ziedend over, staat in een recent verschenen biografie. Is die kou inmiddels uit de lucht?
    ,,We moesten ons allemaal aanpassen aan corona en dat zorgde voor stress. Het was net zo moeilijk voor Duitsland als voor Nederland en als voor heel Europa. In beide landen lag dat steunfonds politiek gevoelig. Inmiddels weten we, en dat zal ook voor de Nederlandse regering gelden, dat het het juiste besluit was. Want waarom ondersteunen we delen van de Europese Unie die dat nodig hebben? Omdat we daar zelf ook beter van worden, omdat daar onze afzetmarkten zijn en omdat het al helemaal niet in ons belang is als we die landen, vanuit een geostrategisch perspectief, kwijtraken. We springen ook bij omdat die landen cultureel, maatschappelijk en geografisch tot onze familie behoren, ook al liggen ze wat verder weg. Kortom, het was in ons aller belang. Wat ik hier nu aantref, is een Nederlandse regering die zich daarvan volslagen bewust is.”

    Eigenlijk zijn we vergelijk­baar bezig met het modernise­ren van onze samenlevin­gen

    Angela Merkel is vertrokken. Hoe ziet u de samenwerking tussen Olaf Scholz, de nieuwe linkse bondskanselier, en premier Mark Rutte, die toch de leider van rechts is?
    ,,De nieuwe Duitse regering vertegenwoordigt de volle breedte van het Duitse midden. 85 procent van de Duitse kiezers heeft voor het politieke midden gekozen. Daarbij is de politieke familie van Mark Rutte onderdeel van die nieuwe coalitie (Nunn bedoelt de Duitse liberalen van de FDP). De nieuwe Duitse regering streeft ernaar heel Europees te denken en wil heel Europees handelen, met inachtneming van de belangen van de buurlanden. Zo staat het in het Duitse coalitieakkoord. In een dienende rol heeft Duitsland de ambitie uitgesproken gezamenlijk verder te komen. De nieuwe regering van Nederland heeft een vergelijkbare uitgangspositie, denk ik. Je mag verwachten dat je dan professioneel kunt samenwerken.”

    De strategische kernpunten van de Duitse regering zijn herkenbaar: klimaat, digitalisering, modernisering, het versterken van Europa ‘door het naar buiten toe te beschermen en het van binnenuit te versterken’.
    ,,Fundamenteel is de visie bijna dezelfde in beide landen. De wegen erheen zijn ook niet zo heel uiteenlopend. In Duitsland is de Energiewende (de energietransitie) een gigantische uitdaging. Laat ons dat voor elkaar krijgen zoals Nederland ook zijn uitdagingen heeft. Wij hebben een digitaliseringsachterstand in Duitsland. Laat ons die inhalen. We zitten met opstoppingen in onze infrastructuur. Laat ons die repareren. Er moeten 400.000 woningen bij komen, hier hoor ik vergelijkbare aantallen. Eigenlijk zijn we vergelijkbaar bezig met het moderniseren van onze samenlevingen. Dan kun je ook samen optrekken.’’
  2. forum rang 7 JP Samosa 28 december 2021 16:05
    Laten we hier ns onze eigen ‘politicus van het jaar’ houden.

    Eens ff kijken naar de afvallers:
    Segers : draait te veel. Eerst: Rutte nooit meer. Vervolgens toch wel.
    Kaag: vertrouwt niemand, lelijke schoo- lezing, deed alles wat ze voordien Rutte en Co verwijten.
    Ploum: niet zelfstandig genoeg
    Klaver: teveel aan de rokken van Ploum blijven hangen. Jammer
    Ouwehand, Simons: je krijgt er oorpijn van.
    Baudet, kandidaat voor ‘oliebol van het jaar ‘. heeft o.a. een groot communicatieprobleem.

    Kandidaten:
    Hoekstra, vrij onzichtbaar, maar ondanks zoveel zetelverlies toch weer gewoon minister.
    Rutte, verkiezingswinst,grootste partij, manager van het jaar. Maar zit nu als MP langer dan 8 jaar: te lang
    Nog n jaartje rutte4, en door naar Europa….

    Caroline v d Pas, Van triple B. De meevaller van het jaar

    Maar ach, ik kies natuurlijk Hugo de Jonge
  3. forum rang 7 JP Samosa 28 december 2021 18:26

    POLiticus van het jaar 2021:

    Hugo de Jonge,
    Dansen op glad ijs met 16 miljoen hijgende bondcoaches in de nek, tot bedreigingen aan toe. Doe het maar….

    Talent vh jaar:
    Liane deHaan.
    Komt na ruzie bij 50plus op t nippertje de kamer in met 1 zeteltje.
    En heeft in no time haar eigen privepartij in de kamer ‘DeHaan’

  4. whammy 28 december 2021 18:36
    quote:

    JP Samosa schreef op 28 december 2021 18:26:

    POLiticus van het jaar 2021:

    Hugo de Jonge,
    Dansen op glad ijs met 16 miljoen hijgende bondcoaches in de nek, tot bedreigingen aan toe. Doe het maar….

    Talent vh jaar:
    Liane deHaan.
    Komt na ruzie bij 50plus op t nippertje de kamer in met 1 zeteltje.
    En heeft in no time haar eigen privepartij in de kamer ‘DeHaan’

    Dat meende niet Liane de Haan!!! Eerst komt Liane de Haan en dan de rest. Heeft de Anbo naar de kl….. geholpen. Met man en macht zijn ze daar bezig om de boel recht te trekken vlg mij
  5. forum rang 6 jonas 28 december 2021 19:14
    Geweldig nieuwe Duitse ambassadeur.

    Hoop van het bekende EU- bla bla gezwets Dan de bewuste domheid rond EU-truc Coronafonds om bijvoorbeeld ons geld naar Italië met meer vermogen per persoon en een geldsmijt corrupte politiek te sturen als zgn hulp. Weet echt wel betere bestemmingen voor dat geld.

    Wel is in ieder geval duidelijk dat meneer slecht kan rekenen en dat belooft weinig goeds. Nemen we alleen al de nipte overwinning van SPD en gaat meneer dit verkondigen.

    ",De nieuwe Duitse regering vertegenwoordigt de volle breedte van het Duitse midden. 85 procent van de Duitse kiezers heeft voor het politieke midden gekozen. Daarbij is de politieke familie van Mark Rutte onderdeel van die nieuwe coalitie"

    Is dit nu een Duitse ambassadeur of EU zet baasje? Net zoals duo Kaag Rutten zogenaamd voor Nederland maar onderwijl hard alles wat Nederlands is, trachten weg te werken.

    Groet, Jonas

    PS Duitsland dat klaagt over het recht en censuur in Oost Europa. Aha waren er niet die door Noord Afrikaanse jongeren veroorzaakte rellen en aanrandingen in Köln en duurde het niet minimaal 2 weken voordat de pers en de politiek daar gedwongen ietsje meer over de afkomst van de daders en de ernst van de daden was? En is er niet de blokkade van Das Alternativ om vooral zelf de machtsfuncties te behouden?
  6. forum rang 9 objectief 29 december 2021 08:12
    quote:

    jonas schreef op 28 december 2021 19:14:

    Geweldig nieuwe Duitse ambassadeur.

    Hoop van het bekende EU- bla bla gezwets Dan de bewuste domheid rond EU-truc Coronafonds om bijvoorbeeld ons geld naar Italië met meer vermogen per persoon en een geldsmijt corrupte politiek te sturen als zgn hulp. Weet echt wel betere bestemmingen voor dat geld.

    Ja, meer hulp over de grens is een goede zaak, anders moeten we straks Italianen en Afghanen verplicht in onze eigen woning onderdak verlenen. Nu is het nog in primitieve azc bouw en/of tenten, maar gedwongen logees bij particulieren komt eraan.
  7. forum rang 7 hirshi 29 december 2021 09:14
    quote:

    objectief schreef op 29 december 2021 08:12:

    [...]

    Ja, meer hulp over de grens is een goede zaak, anders moeten we straks Italianen en Afghanen verplicht in onze eigen woning onderdak verlenen. Nu is het nog in primitieve azc bouw en/of tenten, maar gedwongen logees bij particulieren komt eraan.
    Geef vast het goede voorbeeld!
  8. forum rang 7 rene l 29 december 2021 09:21
    quote:

    jonas schreef op 28 december 2021 19:14:

    Geweldig nieuwe Duitse ambassadeur.

    Hoop van het bekende EU- bla bla gezwets Dan de bewuste domheid rond EU-truc Coronafonds om bijvoorbeeld ons geld naar Italië met meer vermogen per persoon en een geldsmijt corrupte politiek te sturen als zgn hulp. Weet echt wel betere bestemmingen voor dat geld.

    Inderdaad Jonas, "geweldig" deze nieuwe ambassadeur.
    Onberispelijke diplomatentaal, een ambassadeur waardig, hij herhaalt min of meer de woorden van Rutte, Nederland is een gaaf land.
    Ook wel logisch, want als je net aangesteld bent dan graaf je je eigen graf als je er direct met gestrekt been in gaat en is het snel over en uit.

    Maar volgens mij denken de Duitsers heel anders over ons, Nederland is een Bananenrepubliek waar de (mocro)maffia de baas is.
    Deze man zal ook geen flauw benul hebben van hoe het met de burgers in ons land gesteld is, hij zal wel een mooie woning gekregen hebben en leven in zijn eigen beschermde wereld.

    Gezien waar hij eerder gezeten heeft zal hij het met Kaag wel goed kunnen vinden, ook is het een Opper-Eurofiel die blij is met ons geld wat we gratis weggeven aan onze Zuidelijke Broeders.
    Deze man zit overduidelijk in het systeem en zal de nodige opdrachten van Brussel meegekregen hebben.

    Ik kijk dan naar het Ampel-Kabinet in Duitsland, Frau Baerbock van de Groenen hebben ze minister van Buitenlandse Zaken gemaakt,
    Haar eerste wapenfeit is ruzie maken met Putin.
    Iederéén weet het, met Putin moet je geen ruzie maken, laat hem in zijn waarde, en dan kun je goed zaken met hem doen, hij zal gemaakte afspraken nakomen.
    Maak maak hem maar lekker boos, en als hij echt boos wordt, dan sluit hij de Duitsers wel af van het gas en dan krijgen wij ook geen gas meer.

    Ik vraag mij af waar het naar toe gaat, de inflatie die werkelijk uit de klauwen giert, alles wordt schreeuwend duur en volgend jaar wordt alles nog duurder.
    Het leven is of wordt onbetaalbaar voor vele burgers.
    De rente moet fors omhoog, dit kan ook wel, maar niet voor de Zuidelijke Eurofielen.

    Er zal volgend jaar een opstand komen, hoogoplopende ruzies binnen de ECB, een eerste splijting tussen Noord en Zuid.
    Het gaat kraken en scheuren, en uiteindelijk zal de EU uitéénvallen.
    Het kan niet anders, dit doom-project is vanaf het begin al een grote mislukking die gedoemd is te mislukken.

    Zelf zou ik overigens verkenner Katja nomineren voor de titel politicus van het jaar.
    Zij heeft namelijk in het het openbaar gebracht hoe er in de achterkamertjes op een achterbakse wijze plannen bekokstoofd worden, Omtzigt elders.
    Goed dat dit zo naar buiten gekomen is.
    Het zegt alles over de werkwijze van Rutte en zijn consorten.

    En ik zou Dirk Scheringa minister van Financien maken, hij weet wel hoe hij het geld binnenshuis moet houden en het niet klakkeloos uit moet delen.

    www.youtube.com/watch?v=JK0kO3RqFiI
  9. forum rang 7 jowi 29 december 2021 09:27
    Gisteren het programma scheefgroei op NPO 1 gezien. Onderwerp de woningmarkt.
    Interessant hoe destijds minister Blok, (toenmalig VVD minister voor Wonen) de NL huizenmarkt aan het promoten was bij buitenlandse investeerders.

    Als particulieren gedwongen worden om vluchtelingen op te nemen dan zou het de VVD lieden sieren als ze zelf het goede voorbeeld geven. Ze zijn tenslotte hoofdzakelijk debet aan de chaos op de huizenmarkt (marktwerking). Of laten ze dit ook aan de markt over!!!!!
  10. [verwijderd] 29 december 2021 09:40
    Hugo mag niet niet meedoen, want gooit, ondanks zware concurrentie, al hoge ogen voor de Anton Mussert-prijs.

    Caroline: meevaller van het jaar (aanmoediging: ga zo door).

    Gideon: met kop en schouders politicus van het jaar.

    Knollie: troostprijs van het jaar (omdat ze in wezen zo zielig is).

    Rob ex aequo met Jan P.: deugprijs van het jaar.

    Censuur- en incompetentieprijs van het jaar: Vera (echt verdiend!).

    Het meest door de mand gevallen: Attje.

    2022: zeer veel nieuwe kansen!
  11. forum rang 10 voda 29 december 2021 09:57
    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
  12. [verwijderd] 29 december 2021 10:03
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
    Is het gas in de buurlanden dan goedkoper, of zijn dat genoemde "consorten" ?
  13. forum rang 9 objectief 29 december 2021 10:05
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.
    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.
    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Wel ja, zoals gebruikelijk, leg de schuld maar bij anderen. (Wel positief dat je je eigen beleggingsfouten op dit forum hebt bericht)
    Blijft wel vreemd, om de Staat enige schuld te geven; ook zij hebben geen glazen bol waarin deze bizarre prijzen vooraf te zien waren.
    Kortom: achteraf en volkomen onterecht.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2021 10:09
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
    Grote Nonsens.....!!!!
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2021 10:41
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
    De Nederlandse regering heeft geen gasvoorraden, die gasvoorraden zijn van commerciële bedrijven.

    De enige zeer grote fout van de regering is het sluiten van de gasbel in Groningen, dat was totaal niet nodig geweest als men had gekozen voor waterinjectie.

    Door waterinjectie zakt de grond niet verder in en houden de aardbevingen op.
  16. forum rang 8 aextracker 29 december 2021 11:00
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
    Voda,
    Dat kan toch geen verrassing meer zijn ?
    Bijna 75% van de inflatie komt momenteel van de energiekosten stijging.
    Een prima bron van inkomsten voor de NL overheid om groenifikatie ambities van links Nederland te financieren.
    Ik zeg, prima gedaan Rutte III en demissionair Rutte kabinet.
    Decennialang profiterde geheel Nederland van de NAM-RD gasbellen onder Groningen en Drenthe. Na jarenlang gemekker en niet compenseren van leed aldaar terecht het putten ujit eigen gasbronnen gereduceerd. Tevens leed gaan compenseren vanuit de nationale reserves, prima akties Mark & Co !

    De keuze is reuze inmiddels door jarenlang links\oppositoneel gemekker in Nederland over "fossiel roofgoed uit eigen bodem";
    1.) Gas uit Groningen oppompen en versneld iedereen compenseren.
    Ga nieuw bouwen op de lokatie.
    Tevens als extra compensatie voor immigratie overlast welke bestuurlik met royale hand naar die regio verdeelde.
    Kortom oude rekeningen vereffenen en vragen om gronings support voor de komende 30 jaar.
    2.) Gas uit Rusland maximaal importeren.
    Daarmee goedkoper in kopen zolang we doen wat Putin van W-Europa verlangd ;
    Oekraine annexeren, Wit Rusland annexeren, baltics inlijven en dat alles < 10 jaar) etc.
    Kortom profiteren van andermans ellende.
    3.) LNG uit de USA importeren en zo weer afhankelijke bondgenoot worden van Joe B in de US of A.
    4.) Windmolenparken uitbouwen in de randstad en al het groen langs de snelwegen en vinex wijken volplempen met zonnecollectoren mega zonnecel daken over gehele stadsdelen, waar het tuig van de richel het daglicht sowieso niet wil\mag zien.
    Op alle lokaties waar veel burgers bij elkaar achter geluidswallen zijn genesteld. heffingen ophogen op elektra ophogen.
    Iedereen via de eigen portemonnee laten "rekening stoken". M.a.w. hoe meer je verbruikt (gas\elektra), hoe meer je betaald.
    5.) De randstad zelfvoorzienend maken middels "verhoogde inspanning en kosten" .
    In de Randstad regionaal ook meer laten betalen voor langere transportkosten van gas & elektra en gem. hoger verbruik.
    6.) Een Kerncentrale bouwen op Pampus of in de Markerwaard -> heb je gelijk koelwater genoeg bij de hand :)

    M.a.w. wat we er ook van vinden de nieuwe bron van bestuurlijke vermogensheffing is gevonden;
    - Energievoorziening- & levering door het algemeen nutsbedrijf mag beter betaald worden.
    Gaat iedereen weer wat meer waarderen in welke weelde en luxe we leven in Nederland.

    Niet zeuren, maar gewoon genieten en jaarlijks wat van je dividend afstorten naar de overheid. Dat wordt vast en zeker de volgende bron van heffingen ; Vermogensrendement ophogen van X, naar Y % en de staffels verlagen.

    Gelukkig nieuwjaar toegewenst overigens :) !
  17. forum rang 9 objectief 29 december 2021 11:14
    quote:

    aextracker schreef op 29 december 2021 11:00:

    [...]

    Decennialang profiterde geheel Nederland van de NAM-RD gasbellen onder Groningen en Drenthe. Na jarenlang gemekker en niet compenseren van leed aldaar terecht het putten ujit eigen gasbronnen gereduceerd. Tevens leed gaan compenseren vanuit de nationale reserves, prima akties Mark & Co !

    De keuze is reuze inmiddels door jarenlang links\oppositoneel gemekker in Nederland over "fossiel roofgoed uit eigen bodem";
    Weer een standaard reactie van iemand, die wil dat de Nederlandse politici zijn zakken vult ten koste van de anderen.
    Ja, links heeft de schuld. 100% onzin natuurlijk; ze hebben 0,0 invloed in Den Haag.
  18. forum rang 7 jowi 29 december 2021 11:48
    quote:

    voda schreef op 29 december 2021 09:57:

    Mijn huidige energie contract loopt binnenkort af, en zat even wat energie aanbieders te vergelijken.
    Daar wordt je niet vrolijk van. Wat een enorme stijging van de elektra en gasprijs t.o.v. een jaar geleden zeg. Nu was dit natuurlijk geen verrassing, maar toch. Prijzen zijn meer dan verdubbeld.
    Die compensatie die wordt aangeboden is slechts een doekje voor het bloeden.

    De Nederlandse staat is één van de medeschuldigen van dit debacle.

    Ze hebben de gasvoorraden, die na een winter grotendeels leeg zijn, veel te laat aangevuld, of amper bijgevuld.

    De gebruikers, wij dus, zitten met de gebakken peren.

    Bedankt Rutte en consorten!
    Ms wordt dit wel het volgende dossier met schadeclaims van kabinetten Tutte
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2670 2671 2672 2673 2674 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.039
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.860
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.680
Alfen 12 15.926
Allfunds Group 3 1.116
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.126
AMG 965 125.568
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.079
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.511
ASML 1.762 76.340
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.594
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht