Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

PROSUS NL0013654783

Laatste koers (eur)

28,670
  • Verschill

    +0,195 +0,68%
  • Volume

    3.099.694 Gem. (3M) 3M
  • Bied

    28,400  
  • Laat

    28,770  
+ Toevoegen aan watchlist

Prosus 2022 niet afkomstig van......

474 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 eric_29 4 januari 2022 22:12
    quote:

    Rob_vd schreef op 4 januari 2022 19:01:

    Tencent stoot weer belang af
    Dinsdag 4 Januari 2022 | Bron: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) Tencent verkoopt 14,5 miljoen van zijn aandelen in Sea Limited, waardoor het belang daalt van 21,3 naar 18,7 procent. Dit meldde het Chinese techbedrijf dinsdag.

    Op het resterende belang geldt een zogeheten lock-up van zes maanden.

    Met de verkoop wil Tencent een deel van de groei en expansie van Sea te gelde maken. Sea, gevestigd in Singapore, combineert e-commerce, financiële diensten en online-entertainment.

    De verkoopopbrengst zal Tencent, waarin het Amsterdamse Prosus een flink belang heeft, gebruiken voor investeringen in andere bedrijven en projecten.

    Tegen welke prijs Tencent het belang verkoopt, werd niet gemeld.

    Eind vorig jaar verkleinde Tencent het belang in JD.com door een deel van de aandelen uit te keren aan zijn aandeelhouders in de vorm van een speciaal dividend.

    Bron: ABM Financial News
    Prosus drijft op Tencent. Tencent hangt in de boeien bij de Chinese Overheid. Het is niet na te gaan of de verkoop van belangen van Tencent bedrijfsmatig gedreven zijn, dan wel onder druk van dat schorem in Beijing tot stand komen. Conclusie: Beleggen in Prosus is overgeheveld zijn aan de grillen van de massamoordenaars van de CCP. Voor de rest snaveltjes toe...

  2. forum rang 6 rene66 4 januari 2022 22:20
    quote:

    Kuiken schreef op 4 januari 2022 17:38:

    Wealth redistribution. Heet in Nederland gewoon belasting…..
    Dit bestaat in Nederland niet. Een gedwongen afbouw van je bedrijf en dat weggeven aan goede doelen.

    Dit heeft niets en dan ook helemaal niets te maken met de normale belasting te maken die Tencent ook moet afdragen. Dit is een extra heffing die verplicht is door de Chinese overheid en die heffing zal zeer waarschijnlijk elk jaar groter worden omdat dit past binnen het partij programma. Welvaarts verdeling. De Chinese bedrijven worden financieel langzaam uitgekleed en de Prosus aandeelhouders mogen hier aan mee betalen.
  3. forum rang 6 rene66 4 januari 2022 22:26
    De mensen van ABM financial news snappen het nog niet helemaal

    Als ik hun bericht lees heb ik het idee dat het geschreven is door een stagiair van 16 jaar die een kok of tuin opleiding volgt. Wat een stelletje amateurs. Verdiepen in de materie kost tijd maar dat zou je toch wel mogen verwachten. Wat een vreselijk knullig bericht.
  4. Mill91 5 januari 2022 07:19
    Er begint een horrorscenario te ontstaan.
    Vooral door blijven reguleren e.d. Dit komt echt ten goede aan de welvaart.
  5. blackhair 5 januari 2022 07:20
    Ik zou juist verwachten dat Tencent stijgt. Charlie Munger doubles down in Alibaba en Tencent verkoopt belang van een overgewaardeerd niet-Chinees aandeel. Het feit dat Tencent eerder JD aandelen als dividend uitkeert (i.p.v. tegen cash verkoopt), waarna JD aandeleninkoop opvoert, is ook weer goed teken dat China tech cheap is.
  6. forum rang 4 HaBe 5 januari 2022 07:30
    quote:

    blackhair schreef op 5 januari 2022 07:20:

    Ik zou juist verwachten dat Tencent stijgt. Charlie Munger doubles down in Alibaba en Tencent verkoopt belang van een overgewaardeerd niet-Chinees aandeel. Het feit dat Tencent eerder JD aandelen als dividend uitkeert (i.p.v. tegen cash verkoopt), waarna JD aandeleninkoop opvoert, is ook weer goed teken dat China tech cheap is.
    Maar als de kluis wagenwijd open staat voor de CCP en naar hartelust kunnen roven, wat is dan nog het toekomst perspectief voor een commercieel bedrijf? Waarom verkoopt Prosus niet sneller zijn TenCent belangen en dan valt de schade mogelijk mee voor de aandeelhouders. Ik weet dat zij beloofd hebben dit niet te doen, maar bij veranderende omstandigheden lijkt mij dit mogelijk. Waarom is Prosus zo stil op dit vlak?
  7. forum rang 4 Brimily 5 januari 2022 07:58
    quote:

    HaBe schreef op 5 januari 2022 07:30:

    [...] Maar als de kluis wagenwijd open staat voor de CCP en naar hartelust kunnen roven, wat is dan nog het toekomst perspectief voor een commercieel bedrijf? Waarom verkoopt Prosus niet sneller zijn TenCent belangen en dan valt de schade mogelijk mee voor de aandeelhouders. Ik weet dat zij beloofd hebben dit niet te doen, maar bij veranderende omstandigheden lijkt mij dit mogelijk. Waarom is Prosus zo stil op dit vlak?
    als Prosus nu Tencent aandelen gaat verkopen is hek helemaal van de dam.
  8. forum rang 4 Stephanus1987 5 januari 2022 08:17
    Prosus heeft sinds de laatste verkoop van een pluk Tencent (2021) aangegeven de komende 3 jaar geen verkoop meer te doen. Dus dat zal op zijn vroegst begin 2024 zijn.

    Tencent gaat we zwaar door zijn hoeven, op basis van eerder koersverloop zou Prosus echt een stuk lager moeten staan nu. Verwacht dus een pittig dagje, of de korting moet er definitief uitlopen maar daar zie ik geen aanleiding toe.
  9. Mill91 5 januari 2022 08:25
    Minimaal -8%. Het 'betere' koersverloop van Prosus is te mooi om waar te zijn en zal dan ook teniet gedaan worden. Succes allen!
  10. forum rang 4 HaBe 5 januari 2022 08:28
    quote:

    Stephanus1987 schreef op 5 januari 2022 08:17:

    Prosus heeft sinds de laatste verkoop van een plein Tencent (2021) aangegeven de komende 3 jaar geen verkoop meer te doen. Dus dat zal op zijn vroegst begin 2024 zijn.

    Tencent gaat we zwaar door zijn hoeven, op basis van eerder koersverloop zou Prosus echt een stuk lager moeten staan nu. Verwacht dus een pittig dagje, of de korting moet er definitief uitlopen maar daar zie ik geen aanleiding toe.

    Met andere woorden: Prosus gaat akkoord dat de CCP criminelen tot 2024 door mogen roven en Bob geen actie neemt. Immers dat heeft hij beloofd. Dat is toch een grapje van jou hoop ik. Daarbij komt al stort de koers in met de helft bij verkoop dan nog is dit niet nadelig voor Prosus omdat de discount dan is verdwenen en contant geld binnen is dat in meer fatsoenlijke landen kan worden geïnvesteerd. Maar het blijft stil bij Prosus en deels begrijp ik dat wel strategisch gezien.
  11. forum rang 6 Jestbread 5 januari 2022 08:52
    Bob van Dijk laat het als grootste aandeelhouder zo gebeuren dat Tencent zijn geld aan de Chinese bevolking gaat geven. Grootste fout ooit om hier in te beleggen en dan zit JET er ook nog bij. Maar onthoud allen, met geduld komt hier ooit wel eens een return van een paar procentjes terug te zien. Geduld geduld geduld.

    Al een jaar lang is het drama, maar met geduld zie je vooral je positie verder slinken en Bob die maar harkt en harkt.
  12. forum rang 6 Jestbread 5 januari 2022 08:55
    De CCP rooft haar bedrijven leeg, en heeft niet door dat ze op termijn alleen maar zichzelf in de voet gaan schieten. De grootste economie zullen ze nooit worden en straks ook de meest gehate.
  13. forum rang 4 HaBe 5 januari 2022 09:17
    Ik denk (aanname) dat Bob als grootste aandeelhouder van TenCent al jaren geleden wist dat er een risico was dat de CCP de kassa zou gaan leegroven. Daarom ook de notering in Amsterdam met nog niet goed geïnformeerde beleggers. Met daar om heen een ondoorzichtige aandelen constructie tussen Naspers en Prosus. Het stinkt aan alle kanten.
  14. Filip222 5 januari 2022 09:33
    Recent artikel beursduivel.be :
    Volgens De Vries mag China, het hardst groeiende economische machtsblok, niet in de kooptips ontbreken. “Ik kies voor de spotgoedkope aandelen van Naspers. Naspers is de moedermaatschappij van Prosus plus nog een paar kleine belangen in Zuid Afrika. De belangrijkste bezitting van Prosus is het minderheidsbelang van 29% in het Chinese internetbedrijf Tencent.”

    Prosus heeft daarnaast een belangen in het Russische socialmediabedrijf Mail.ru (belang: 28%), maaltijdbezorger Delivery Hero (21%) en diverse interessante techbedrijven. Maar het belang in Tencent is al meer waard dan heel Prosus.

    Is De Vries niet bang voor de aanval van de Chinese overheid op internetbedrijven? “Natuurlijk betekent dat tegenwind, maar Tencent groeit desondanks door en de lange termijn perspectieven van het bedrijf blijven uitstekend”.

    Hij voegt daaraan toe dat de waardering van het aandeel Tencent een stuk omlaag is gegaan. “Via het aandeel Prosus koopt een belegger Tencent tegen een aanzienlijke korting (50%). En via aandelen Naspers krijg je Prosus tegen een extra korting. Groei – korting – korting.”

    Hij concludeert: “Voor de lange termijnbelegger Naspers een geweldig aandeel. U moet wel over geduld en stalen zenuwen beschikken.“
  15. forum rang 4 HaBe 5 januari 2022 10:06
    Wij zouden in het westen de Chinese bedrijven zoals ICI Paris, Trekpleister, Kruidvat, SAXO bank, Zwitserleven, Actiam, Hooge Huys, Route Mobiel en Reaal enz enz ook een de winst moeten laten inleveren aan de staat Nederland. Eigenlijk een economische boycot en geen zaken meer doen met China.
  16. forum rang 4 Kuiken 5 januari 2022 10:48
    Chinese staatsTV maakt met het nieuws over Tencent verkoop van SEA geen propaganda en brengt het bericht zakelijk.

    Bron CGTN

    Technology 13:58, 05-Jan-2022
    Tencent sells over $3b stake in Singapore tech group Sea
    CGTN
    Share

    A logo of Tencent. /CFP

    Chinese gaming and social media company Tencent Holdings Ltd. on Wednesday sold a stake worth $3.01 billion in Singapore-based gaming and e-commerce firm Sea Ltd.

    Tencent sold 14.5 million shares at $208 each in a block trade, according to a term sheet reviewed by Reuters. It said on Tuesday the move would reduce its voting power in the U.S.-listed firm to under 10 percent.

    Sea and Tencent did not immediately respond to a request for comment from Reuters.

    Source(s): Reuters

474 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht