Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2739 2740 2741 2742 2743 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 5 januari 2022 10:33
    quote:

    Chiddix schreef op 5 januari 2022 10:01:

    [...]

    Citeerde vanmorgen het OMT die zei, nog geen versoepelingen want er is nog veel onzekerheid. Waarschijnlijk neemt het nieuwe kabinet dit over want op 17 Januari gaat men pas praten onder welke voorwaarden alles weer opengaat.
    Gedurende de hele crisis is al duidelijk dat het OMT uit stoffige wereldvreemde ambtelijke pseudo-geleerden bestaat. De aanleiding voor de lockdown is er niet meer. Zeg dan gewoon: verkeerde inschattingen, sorry. Einde extra maatregelen. Maar ze blijven vasthouden aan een volstrekt onbetrouwbaar model in combinatie met wetenschappelijke literatuur (die per definitie achterloopt). Logisch nadenken en over de grens kijken is er niet bij.

    Mijn top 3 in willekeurige volgorde met verbijsterende OMT beslissingen/opmerkingen

    1. maart 2020. Iedereen met klachten moest thuisblijven, er was onvoldoende testcapaciteit. Uitgezonderd... personeel in de gezondheidszorg buiten ziekenhuizen ( u weet wel, verpleeghuizen en dergelijke). Na 2 maanden teruggedraaid maar dit is een oorzaak van de zeer hoge sterfte in verpleeghuizen q2 2020, besmettingen kwamen binnen via goedbedoelend personeel die met een snotneus aan het werk gingen (persoonlijk bij betrokken geweest).
    2. Lockdown 1e helft 2021: kinderen kunnen elkaar niet besmetten met covid. Toch moeten de scholen dicht. Want de ouders op het schoolplein kunnen elkaar besmetten. (ik vind deze gewoon eigenlijk nog steeds heel ergkomisch)
    3. december 2021. "Totale" lockdown vanwege een virusvariant waarvan niet bekend is in welke mate deze ernstige ziekte veroorzaakt maar die nog nergens in de wereld tot problemen heeft geleid, met als doel een boostercampagne in te zetten waarvan eigenlijk niet bekend is in hoeverre dit effectief kan zijn tegen het eerder genoemde probleem van onbekende ernst, met maatregelen waarvan niet goed bekend is in hoeverre deze effectief zijn om deze uitbraak in te dammen. Dit gebaseerd op een theoretisch model wat ondanks vele aanpassingen een slecht trackrecord heeft qua voorspellingen betreffende de verspreiding en ernst van de covid pandemie.

    Vooruit nog een toegift:
    4 januari 2022. Besmettingen kinderen onder 18 zijn laag (maatregelen zijn effectief!). Besmettingen groep 18-24 hoog (maatregelen niet effectief, logisch, die houden feestjes etc en ontmoeten elkaar toch wel.)
    Besluit: lager onderwijs open, hoger onderwijs moet dicht blijven stel dat natuurlijk.
  2. [verwijderd] 5 januari 2022 10:46
    quote:

    Chiddix schreef op 5 januari 2022 10:01:

    [...]

    Citeerde vanmorgen het OMT die zei, nog geen versoepelingen want er is nog veel onzekerheid. Waarschijnlijk neemt het nieuwe kabinet dit over want op 17 Januari gaat men pas praten onder welke voorwaarden alles weer opengaat.
    Pure chantage!

    Ik las in dit draadje ook de uitspraken (pesten van ongevaccineerden) van Macron. President onwaardig! Kennelijk veel naar Hugo geluisterd, of andersom. Het is allang duidelijk dat juist de ongevaccineerden het probleem ontwijken en dat vakantiehoudende en feestvierende gevaccineerden (geboosterd en wel) ongewilt de zogenaamde pandemie in stand houdt en nog worden gesteund door overheden. Zie Macron.
  3. forum rang 6 Chiddix 5 januari 2022 10:48
    Wat we wel kunnen vaststellen, het speelveld is verandert door omicron. Een ander uitgangspunt. Laat onverlet dat Boris Johnson blijft hameren op de boosterprik. Die kennis heeft Boris niet zelf maar van experten.
  4. forum rang 7 jowi 5 januari 2022 10:54
    www.telegraaf.nl/nieuws/1930276007/ma...

    Opvallend dat 3 van de 4 50 plussers zijn !!! Wat zou de achtergrond van deze koffiedrinkers zijn. Slachtoffers van deze crisis of idealisten of .......
    Als ze kinderen of kleinkinderen hebben, hebben ze een "goed" voorbeeld gegeven. Toch !!!!!
  5. [verwijderd] 5 januari 2022 10:55
    >200.000 infecties per dag! so what? het VK gaat versoepelen, juist nu om het "terug naar normaal traject" te versnellen.

    Olland is het enige landje met een lockdown binnen de EU, best wel bijzonder!

    Is er kans op een "lente revolutie" zoals wij die kennen uit het Midden oosten van een paar jaar geleden waarbij enkele regimes ten einde werden gebracht?
  6. forum rang 7 jowi 5 januari 2022 11:04
    Nee droog;legging,

    Dat kan niet in democratisch en welvarend landje als Nederland. Dat gebeurt alleen maar in landen nadat democratische welvarende landen hun dictator verdrijven. Ik vraag me dan altijd af waarom in die landen eeuwen dictators het land regeren.
    Maar na hun verwijdering wordt mijn vraag keer op keer beantwoord. De meest bekende Irak, Syrië, Libië, Tunesië,
    Egypte etc etc
  7. forum rang 6 Chiddix 5 januari 2022 11:09
    Het kabinet heeft nog 9 dagen om na te denken wat men gaat doen. Wat het OMT gisteren adviseerde kan over een week weer anders zijn omdat men nog geen volledig beeld heeft over omicron.
  8. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 5 januari 2022 11:38
    quote:

    Chiddix schreef op 5 januari 2022 11:09:

    Het kabinet heeft nog 9 dagen om na te denken wat men gaat doen. Wat het OMT gisteren adviseerde kan over een week weer anders zijn omdat men nog geen volledig beeld heeft over omicron.
    Ik hoop het.

    Nederland heeft nu een bizar covid-19 beleid internationaal. Ook een volledige trendbreuk met maart 2020: Groepsimmuniteit. Nu zijn er draconische maatregelen. Omdat het allemaal zo onzeker is doen we gewoon maar een lockdowntje. Voor de zekerheid. Laat iemand anders het maar betalen. Bijvoorbeeld, de pensioen gerechtigde over 30 jaar met een waardeloos euro pensioentje.

    Ik maak mij echt wel zorgen over de bestuurscultuur in Nederland. Het begint ook een beetje op het pfas en stikstof beleid te lijken. Hierbij worden ook theoretische problemen (pfas:nog steeds onbekend of dit kwaad kan, stikstof: zou nadelig zijn voor de "biodiversiteit" in Nederland, iets wat, als dat al zo is, alleen door deskundigen op waarde kan worden geschat, in een land waar elke vierkante centimeter natuur is bedacht) met draconische maatregelen bestreden waarbij een sfeer van crisis gecreëerd wordt. Alles op advies van de deskundigen van het RIVM, daar mag je geen kritiek op hebben. Het doel is raadselachtig maar RIVM is natuurlijk wel een links/ecologisch georiënteerd instituut. Er werken daar mensen die vinden dat het roer radicaal om moet omdat anders alles verloren is qua planeet (ooit de oud voorzitter van het RIVM een keer op nieuwsuur een dergelijke pleidooi horen maken) Ondernemers worden aan het staatsinfuus gehangen of moeten maar wat anders gaan doen of dit nu boeren zijn of horeca ondernemers. De staatsschuld neemt toe en komt meer in lijn met andere EU landen en de macht van de staat, instituties en bureaucraten neemt alleen maar toe.

  9. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2022 11:38
    drooglegging : Olland is het enige landje met een lockdown binnen de EU, best wel bijzonder!

    Hier in Spanje is dan wel geen totale lockdown , maar ze zijn wel erg streng. Als mijn vrouw en ik over de boulevard of door het dorp wandelen moet dit wel met een masker op. Zijn we in een groepje van pakweg 6 mensen, worden we plots een groep wandelaars en hoeven we het mondkapje niet te dragen, want dan doen we aan wandelsport !. Een wedstrijdje voetbal kan zonder mondkapje een spelletje jeu de boules dan weer niet. Ook best wel bijzonder !Zo zie elk land heeft wel zijn eigen regeltjes .Nieuwste regeltje: het is nu ook verboden om op strand nog te roken, maar of dit met Corona iets te maken heeft weet ik niet
  10. [verwijderd] 5 januari 2022 11:40
    "Hong Kong heeft woensdag strengere Covid-19-maatregelen opgelegd, vluchten uit acht landen verboden en bars en sportscholen gesloten, aangezien de autoriteiten waarschuwden dat de stad "op de rand" stond van een vijfde golf van coronavirusinfecties.

    Carrie Lam, de CEO van Hong Kong, zei dat passagiersvluchten vanuit de VS, het VK, Canada, Australië, Pakistan, de Filippijnen, Frankrijk en India voor twee weken worden verboden vanaf 8 januari"

    We staan er als landje niet in het lijstje, +1 voor de CEO van deze Chinese provincie, volgens mij vliegt KLM minimaal 1x per dag non-stop op deze communistische bestemming.
  11. forum rang 10 voda 5 januari 2022 11:40
    Macron onder vuur na uitspraken over ongevaccineerden
    ANP 2 uur geleden

    PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Politieke tegenstanders van de Franse president Emmanuel Macron hebben felle kritiek geuit op zijn uitspraken over ongevaccineerde Fransen. Het staatshoofd heeft de krant Le Parisien verteld dat hij die landgenoten "tot het eind" het leven zuur wil maken. "Dat is de strategie."

    In het 67 miljoen inwoners tellende Frankrijk zijn ongeveer 5 miljoen mensen niet gevaccineerd tegen het coronavirus. De president wil de ongevaccineerden in het dagelijks leven beperkingen opleggen, onder meer door ze de toegang te ontzeggen tot restaurants, theaters en bioscopen.

    Politieke rivalen van Macron reageren geërgerd op het interview. Marine Le Pen van het rechtse Rassemblement National verweet de president "tweederangs burgers" te creëren. De uiterst linkse Jean-Luc Mélenchon sprak over "walgelijke" uitspraken en Damien Abad van Les Républicains zei dat de president blijk gaf van "kinderachtig cynisme".

    De ophef komt op een gevoelig moment. De regering probeert nieuwe wetgeving door het parlement te loodsen die een vaccinatiebewijs verplicht voor restaurant- en cafébezoek, evenementen en het openbaar vervoer over langere afstanden. Een negatief testbewijs volstaat dan vanaf 15 januari niet langer om op veel plekken binnen te komen.

    De discussie in het parlement over de wetgeving verloopt echter moeizaam en is herhaaldelijk stilgelegd. Het debat gaat woensdagmiddag verder.
  12. [verwijderd] 5 januari 2022 11:50
    Er heerst vogelgriep in dit landje, enkele boerderijen zijn al geruimd, altijd weer een drama voor de boer als je 60.000 kippen op een dag zomaar weer weg zijn.

    Maar het voederpatroon van deze beesten is best wel bijzonder, curieus eigenlijk: anti biotica mengen voor de algehele gezondheid en weerstand gaat zich op termijn altijd wreken, de natuur past zich gewoon weer aan, dus weer meer ziektes.

    Kan de diersoort "mens" dit ook overkomen? zeker wel!

    Politieke figuren streven naar 100% vaccinatie graad, Macroon dreigt al met algehele uitsluiting maatschappelijk leven.

    Je creeert op termijn dus steeds meer "zieke kippen", de gemiddelde kwaliteit van deze diersoort gaat afvlakken.

    De politiek kijkt nooit verder dan 4 jaar(volgende verkiezingen), het volk schijnbaar wel!
  13. [verwijderd] 5 januari 2022 11:50
    quote:

    voda schreef op 5 januari 2022 11:40:

    Macron onder vuur na uitspraken over ongevaccineerden
    ANP 2 uur geleden

    PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Politieke tegenstanders van de Franse president Emmanuel Macron hebben felle kritiek geuit op zijn uitspraken over ongevaccineerde Fransen. Het staatshoofd heeft de krant Le Parisien verteld dat hij die landgenoten "tot het eind" het leven zuur wil maken. "Dat is de strategie."

    In het 67 miljoen inwoners tellende Frankrijk zijn ongeveer 5 miljoen mensen niet gevaccineerd tegen het coronavirus. De president wil de ongevaccineerden in het dagelijks leven beperkingen opleggen, onder meer door ze de toegang te ontzeggen tot restaurants, theaters en bioscopen.

    Politieke rivalen van Macron reageren geërgerd op het interview. Marine Le Pen van het rechtse Rassemblement National verweet de president "tweederangs burgers" te creëren. De uiterst linkse Jean-Luc Mélenchon sprak over "walgelijke" uitspraken en Damien Abad van Les Républicains zei dat de president blijk gaf van "kinderachtig cynisme".

    De ophef komt op een gevoelig moment. De regering probeert nieuwe wetgeving door het parlement te loodsen die een vaccinatiebewijs verplicht voor restaurant- en cafébezoek, evenementen en het openbaar vervoer over langere afstanden. Een negatief testbewijs volstaat dan vanaf 15 januari niet langer om op veel plekken binnen te komen.

    De discussie in het parlement over de wetgeving verloopt echter moeizaam en is herhaaldelijk stilgelegd. Het debat gaat woensdagmiddag verder.
    En terecht, weg met die gek!
  14. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2022 11:54
    Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht winden er geen doekjes om: het aantal besmettingen gaat steil omhoog, en na de kerstvakantie zal er nog een oudejaarsgolf over ons heen rollen. ‘Dit wordt hoogst onaangename periode, met een brutale overbelasting van de eerste lijn.’ Tegelijk klinkt er hoop.

    De tweede week van de kerstvakantie is nog niet eens voorbij, en de besmettingscijfers zijn alweer aan een opmars bezig. Er zijn er nu bijna 11.000 per dag, een stijging van 69 procent tegenover de week daarvoor .

    En hoe zal de oudejaarsgolf in Nederland verlopen,denk je dan ?
  15. forum rang 6 Chiddix 5 januari 2022 12:00
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 5 januari 2022 11:38:

    [...]

    Ik hoop het.

    Nederland heeft nu een bizar covid-19 beleid internationaal. Ook een volledige trendbreuk met maart 2020: Groepsimmuniteit. Nu zijn er draconische maatregelen. Omdat het allemaal zo onzeker is doen we gewoon maar een lockdowntje. Voor de zekerheid. Laat iemand anders het maar betalen. Bijvoorbeeld, de pensioen gerechtigde over 30 jaar met een waardeloos euro pensioentje.

    De regering heeft de lockdown ingesteld vanwege de opkomende variant omicron. Toen wist men nog niet wat we vandaag weten. De variant lijkt minder ernstig. Maar nog ernstig genoeg voor het OMT om te roepen, nog geen versoepelingen(4/1). Maar het is nog geen 14 Januari. Op 17 Januari kamerdebat(1G,2G,3G).
    De boostercampagne loopt tot 31 Januari. Eind Januari opheffen lockdown?
  16. [verwijderd] 5 januari 2022 12:17
    Staat heeft zich goed kunnen verdedigen om de lockdown te handhaven. Kortgeding om deze teniet te doen is verloren. Zoals verwacht, kunnen we wel zeggen. Alle wetgeving is perfect geboetseerd om de macht uit te breiden. Enge ontwikkeling.
  17. [verwijderd] 5 januari 2022 12:32
    quote:

    jowi schreef op 5 januari 2022 12:23:

    www.telegraaf.nl/financieel/198228441...

    Kan het artikel niet volledig lezen maar de kop viel me op. Vandaar de vraag, toeval of een verband/gevolg met/van een lage vaccinatiegraad!!
    Eenzijdige vraagstelling, zoals we wel vaker zien bij mensen die graag 100% vaccinatie nastreven.

    Misschien juist door de vaccinatie? Of uitgestelde zorg? Misschien veel zelfdodingen agv constante psychische repressie?
  18. forum rang 10 luchtschip 5 januari 2022 12:46
    quote:

    het zwaard schreef op 5 januari 2022 11:54:

    Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht winden er geen doekjes om: het aantal besmettingen gaat steil omhoog, en na de kerstvakantie zal er nog een oudejaarsgolf over ons heen rollen. ‘Dit wordt hoogst onaangename periode, met een brutale overbelasting van de eerste lijn.’ Tegelijk klinkt er hoop.

    De tweede week van de kerstvakantie is nog niet eens voorbij, en de besmettingscijfers zijn alweer aan een opmars bezig. Er zijn er nu bijna 11.000 per dag, een stijging van 69 procent tegenover de week daarvoor .

    En hoe zal de oudejaarsgolf in Nederland verlopen,denk je dan ?
    1)
    Sinds 28 december weer een stijging van het aantal besmettingen

    Aantal positief geteste mensen door de tijd heen

    Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

    klik op laatste 5 weken

    Positief geteste mensen daalde naar 28 december 12.036
    om vervolgens te stijgen naar 16.222 op 4 januari

    coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

    2)

    klik op toon alles

    positief geteste mensen

    september/oktober 2021 aantal positieven laag en de regels werden soepeler

    vanaf 4 oktober was er weer een stijgende lijn van 4 oktober 1.663 naar 15 november 14.487
    Er werd besloten strengere maatregelen te nemen met name 17:00 uur horeca dicht

    Aantal; besmettingen steeg door tot 26 november 22.212 om vervolgens te gaan zakken naar 16 december 14.605

    In verband met de omicron opmars werden maatregelen verscherpt met onder meer sluiting horeca en niet noodzakelijke winkels

    Besmettingen daalde verder naar 28 december 12.036

    Om vervolgens te stijgen naar 16.022 op 4 januari

    coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2739 2740 2741 2742 2743 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.162
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht