Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Quest For Growth BE0003730448

Laatste koers (eur)

4,510
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    13.762 Gem. (3M) 8,5K
  • Bied

    4,510  
  • Laat

    4,650  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Quest For Gr-Pricaf geopend

701 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jan Frans B 6 januari 2022 23:05
    mijn voorspelling voor het netto dividend gebaseerd op voorgaande jaren is 1,30 € . En als het dat niet is dan zal het toch niet veel mogen schillen.
  2. pizzalover 7 januari 2022 10:14
    quote:

    Jan Frans B schreef op 6 januari 2022 19:20:

    Even ter informatie, vorig jaar was de winst/ verschil tussen NAV begin en einde jaar 1,02 €. Er is toen maar een dividend uitgekeerd van 0,40 €. MAAR dat was omdat er nog een verlies van iets meer dan 9 miljoen van het voorgaande jaar was goed te maken.

    Dit jaar is er geen verlies goed te maken, dus kan het verschil tussen de uit te keren winst en de NAV evolutie onmogelijk zo groot zijn. Er zijn nog een aantal factoren die in mindering van de NAV winst moeten gebracht worden. Maar die bedragen zijn meestal relatief klein.

    Dit geheel ter uwer overpeinzing.



    Vorig jaar was er geen dividenduitkering maar een kapitaalvermindering.
    Vandaar dat ze toch nog 0.40 konden uitbetalen want ze hadden die meerwaarden niet effektief gerealiseerd.
  3. Cardoman 7 januari 2022 13:28
    Bron: de Tijd
    De natte droom van elke belegger: flink winst 'mogen' verzilveren, om te vermijden dat een steraandeel té dominant zou worden in de portefeuille

    QfG
    Op de bredere markt trappelt de privak Quest for Growth (QfG) ter plaatse. QfG blijft een van de meest transparante investeringsmaatschappijen die de Brusselse beurs kent. Zoals elke maand bracht de holding donderdagavond een update van de nettoactiefwaarde en die bedroeg eind december 10,71 euro per aandeel. Eind december 2020 bedroeg de intrinsieke waarde nog 9,14 euro, waarmee het een rendement van 17,2 procent heeft behaald.

    De grootste positie in de portefeuille CEWE Stiftung, de grote Duitse broer van Smartphoto is met 1.000 stuks afgebouwd, maar beslaat met een waarde van 8,3 miljoen euro nog altijd 4,6 procent van de portefeuille. Verder verkocht het een deel van zijn aandelen in het softwarebedrijf PSI en verhoogde het zijn belang in de Oostenrijkse producent van papier en verpakkingen Mayr-Melnhof.
    Ook het belang in de Duitse specialist van 'natuurlijke' isolatiematerialen Steico wijzigde: 3.000 stuks gingen in de verkoop, waardoor QfG er nu nog 58.333 bezit. Opvallend is dat Steico met 3,65 procent van de portefeuille nog altijd een van de topparticipaties van de privak is. En dat terwijl het aantal stuks in de zomer van 2020 nog 160.000 bedroeg.

    Hoe dat kan? Dat heeft alles te maken met de goede stockpicking van de investeringsmaatschappij, want sinds de pandemie is het aandeel stevig de hoogte in geschoten (zie grafiek). Over het pandemiejaar 2020 wist Steico ondanks een als gevolg van de lockdowns erg moeilijke eerste halfjaar de jaaromzet met 9 procent op te krikken tot 309 miljoen euro. De nettowinst steeg licht tot 23 miljoen euro of 1,63 euro per aandeel.

    x3
    STEICO VERDRIEDUBBELD
    Het aandeel Steico is verdriedubbeld sinds dat QfG er een positie in begon op te bouwen in oktober 2018. En in 2021 zette deze ontwikkeling zich in versterkte vorm door, dankzij de grote vraag naar houten isolatie bij nieuwbouw en renovaties. In de eerste negen maanden van 2021 wist het bedrijf al een omzet van 288,6 miljoen euro te behalen, een jaar op jaar stijging van 27 procent. De nettowinst was in de eerste negen maanden met 35,2 miljoen euro al een stuk groter dan over heel 2020, dankzij stijgende marges.

    Sinds oktober 2018 - toen QfG een positie begon op te bouwen in het aandeel - is Steico meer dan verdriedubbeld. En dus neemt de privak af en toe wat winst, terwijl het bedrijf een belangrijke positie in de portefeuille blijft. Het is de natte droom van elke belegger: flink winst 'mogen' verzilveren, om te vermijden dat een steraandeel té dominant zou worden in de portefeuille.
  4. Cardoman 7 januari 2022 13:38
    Bron: KBC Securities
    Er komt wel een dividend maar het is moeilijk in te schatten hoe het eruit zal zien :-)

    Quest for Growth sloot het jaar af met een NIW van € 10,71 ps, een stijging van 17,2% op jaarbasis en +21,6% inclusief de kapitaalvermindering van € 0,40 ps eerder dit jaar. Op basis van de sterke prestaties verwachten we dat de groep een gewoon dividend zal uitkeren van minstens € 0,57ps, en hoogstwaarschijnlijk hoger gezien de aanhoudende winstnemingen in 4Q21. Op basis van onze TEV van € 10,65 ps en een korting van ongeveer 20%, herhalen we onze Accumulate-beoordeling en
    € 8,6 TP.

    Nieuws:
    • NAV eind december van 10,71 ps, een stijging van 17,2% op jaarbasis en +21,6% inclusief de kapitaalvermindering van € 0,40 ps die plaatsvond in april 2021.
    • De maand december werd gekenmerkt door nogal wat portefeuillerotaties, waarbij de privak zijn belangen in CEWE Stiftung, LEM holding, PSI Software, Technotrans, Abo Wind en Steico lichtjes heeft verlaagd, terwijl de posities in Pharmagest Interactive, Kerry Group, Mayr-Melnhof en Thermador licht werden vergroot.

    Onze visie: Quest for growth kan terugkijken op een zeer solide 2021 met een totaalrendement van 21,6%. Het rendement blijft echter iets achter bij zijn benchmarkindices, waarbij de Stoxx Europe 600 NR en Stoxx Europe Small 200 NR respectievelijk met 24,9% en 22,9% stegen. Merk op dat Quest in 2020 aanzienlijk beter presteerde dan beide indices en de Stoxx Europe 600 versloeg met 14,6% en Stoxx Europe Small met 7,8%. Aangezien Quest zijn voorwaartse verliezen in 2020 al goedmaakte, kunnen we concluderen dat Quest hoogstwaarschijnlijk dividend zal uitkeren in 2022. De omvang van het dividend blijft echter moeilijk in te schatten gezien de verandering in privak
  5. Grobert 7 januari 2022 22:41
    Beste wensen voor iedereen op dit forum.

    Ik volg al een hele tijd de posts van Jan Frans B en ik vroeg mij af waarom iemand, die al jaren in QFG heeft geinvesteerd (momenteel 70.000 aandelen) nog niet weet hoe het toekomstige dividend kan berekend worden (op basis van de afsluiting op 31/12/2021), maar na onderzoek (verzameling van allerlei gegevens) moet ik toegeven dat het voor de buitenstaanders praktisch onmogelijk is om dit te doen en dat de formule zoals door Jan Frans B opgegeven wel degelijk de enige houvast is en zoals hij zelf schreef moet opgevat worden als "een goede indicator". Moet wel lichtjes aangepast worden zie laatse §)

    De som van alle bezittingen (gecoteerde en niet-gecoteerde aandelen, fondsen, enz...) in portefeuille = boekwaarde = geeft de boekhoudkundige waarde weer (activa op balans) (*)

    Hiervan moeten de eventuele schulden worden van afgetrokken, zodoende bekom je netto contante waarde of Net Asset Value (NAV)... ook de intrinsieke netto waarde genoemd. (*)

    QFG berekend zodus iedere maand de totale waarde van de bezittingen in portefeuille = Activa (boekwaarde) en trekt daarvan de eventuele schulden af (Passiva)... geeft de totale NAV... delen door het aantal uitstaande aandelen... geeft de NAV per aandeel (dit is de statische methode).

    Ideaal zou de NAV per aandeel moeten overeenstemmen met de beurskoers van het betrokken aandeel... alhoewel theoretisch mogelijk is dit in de praktiijk nooit het geval... en dit om allerlei redenen... economische, fiscale, politieke, trends, oorlog, covid-19, vraag en aanbod, enz...

    De beurskoers van een aandeel is dus bijna altijd hoger of lager dan de NAV-waarde ervan... de omvang ervan kan berekend worden (blijft toch een schatting en onder voorbehoud dat alle elementen onveranderd blijven t.o.v. de vooruitzichten in de loop van de tijd)) met een dynamische methode :
    Indien beurskoers hoger is dan NAV-Waarde... wil zeggen dat men rekening houdt met toekomstige "hogere" inkomsten en/of winst (mogelijke meerwaarden = wordt berekend met een verdisconteerde FFO)
    Indien beurskoers lager is dan NAV-waarde... wil zeggen dat men rekening houdt met toekomstige "lagere" inkomsten en/of winst (mogelijke minwaarden = wordt berekend met een verdisconteerde FFO).

    Zodus zouden de 2 bovenvermelde §§ voorzien van een (*) moeten aangevuld worden met :
    Onder "boekwaarde"... moet opgevat worden als "actuele marktwaarde" van de bezittingen
    Voor de "NAV of intrinsieke waarde"... aftrek van schulden (statistische methode) maar ook meer- of minderwaarden van niet-gecoteerde investeringen (dynamische methode)

    In de praktijk wijkt QFG hiervan iets af omdat het aandeel, door de gewone investeerder, niet als een Pricav wordt aanzien (kan iemand mij zeggen of er nog een andere belgische pricav werkzaam is?) maar wel als een fonds.... dus minder gekend, minder interessant voor actieve belegger, hoger risico-profiel, enz... hierdoor is het het aandeel QFG doorlopend ondergewaardeerd gebleven (NAV per aandeel hoger dan de beurskoers) en niet een beetje :
    NIV op 31/12/2021 = 10,71 €
    Beurskoers op 31/12/2021 = 7,98 €
    Verschil = 2,73 € ... t.o.v. 10,71 € is dit een onderwaardering van 25,49%
    Vandaag met Beurskoers van 8,30 € is het verschil = 2,41 €... = een onderwaardering van 22,5%

    Hetgeen, natuurlijk, wel interessant is bij aankoop van een aandeel QFG, is dat men minder betaald (+- 8 €) dan dat het waard is (10,71 €) + dat er minder transactiekosten betaald worden + geen roerende voorheffing ingehouden op gerealiseerde winsten die de basis vormen voor het dividend.

    Om terug te komen op de formule van Jan Frans B... alle meer-en minderwaarden zijn niet vastgelegd op 31/12/2021... sommigen vermelden nog september 2021... het zou mij niet verwonderen moesten sommige trimestriële berekeningen nog aangepast worden in de loop van de maand januari 2022.

    Bijgaand is ook geweten dat het dividend wordt berekend op 90% van de gerealiseerde winsten, na aftrek van de verloningen, commissies en kosten... ik denk ook aan de beheerskosten van QFG door het management van Capricorn Partners SA... alhoewel zij nadien wel terug te vinden zijn in de jaarresultaten, zijn zij niet, op voorhand, beschikbaar (hoogstens wel het referentiebedrag vermeldt in de statuten van QFG) maar niet de geïndexeeerde bedragen die effektief betaald worden...

    De formule van Jan Frans B is zodus wel een goede indicator van het te verwachten dividend rekening houdend met een aanpassing in min voor de verloningen, enz... vermeldt in voorgaande §.

  6. Jan Frans B 8 januari 2022 08:48
    "De formule van Jan Frans B is zodus wel een goede indicator van het te verwachten dividend rekening houdend met een aanpassing in min voor de verloningen, enz... vermeldt in voorgaande §."

    Bedankt Grobert, ik zal net zoveel plezier hebben van het feit dat mijn prognose (ongeveer) zou kloppen, dan van de vermoedelijk 90.000 € netto dividend die ik zou ontvangen. Qfg is altijd erg transparant met hun gegevens, en dat helpt. Maar sommige dingen kunnen zij zelf pas ook op het laatste weten. Anders zouden ze nu al het dividend kunnen bekend maken. Voor mijn berekening zie ik niet alleen wat het afgelopen jaar gebeurd is, maar ook hoe de verhoudingen NAV-dividend in het verleden waren. En dat verwerk ik dan ook in mijn prognose. Het is een beetje zoals bij poker, je vertrekt van wat je weet, wat je in het verleden ervaren hebt en berekent dan wat de meest waarschijnlijke uitkomst zal zijn.
    Als blijkt dat je raming ei zo na klopt, dan geeft mij dat een grote intellectuele voldoening en als ik er dik naast zit wil ik ook echt wel weten waar ik van de rails gegaan ben.

    Met 70.000 aandelen onder de arm maakt het me uiteindelijk puur financieel gezien niet zoveel uit of ik nu 82.000 €, 90.000 € of 95.000 € zal ontvangen. Ik ben ongeveer 35 jaar geleden begonnen met bijna niets, en heb dat over de jaren kunnen opbouwen tot een portefeuille die voor de helft bestaat uit de 70.000 QfG aandelen.
    Het is in die jaren ook wel eens misgelopen, maar die bedragen zijn altijd relatief klein gebleven tov de winsten, zowel bij verkoop als in dividenden.

    OK, genoeg over mezelf. Laat ons rustig afwachten wat het binnenkort zal worden.
  7. Grobert 8 januari 2022 12:33
    Bedankt voor het antwoord, Jan Frans B

    Al doende, met vallen en opstaan, gaat de mens voouit... informatie stelselmatig aanpassen helpt.

    Ik wou ook Uw gedacht vragen over iets wat ik opgemerkt heb en waar ik mij bij vragen stel :

    Ruwweg gezegd... ik denk dat het management van Capricorn Partners SA stilaan bezig is om alle beschikbare middelen (kapitaal) van QFG te mobiliseren en vast te zetten (op lange termijn) in fondsen die zij beheren of in ondernemingen waarin zij belanrijke co-investeerder zijn (dus ook hun woordje te zeggen hebben).

    Bovenaan Pagina 2 van de QFG-portefeuille (31/12/2021) zijn onder "Risico-kapitaal..." de fondsen vermeld... voor een totaal van 32.627.429 €....

    Behoudens 3 kleine "andere fondsen" (met een gezamelijke waarde van 1.019.851 €) zijn alle andere fondsen "Capricorn Funds" met een gezamelijke waarde van 31.607.578 €... dat is enorm veel... temeer bijkomende engagement werden aangegaan (zie pagina 2, onderaan, QFG-portefeuillevan 31/12/2021) voor bijkomende investeringen voor een totaal van 28.681.323... waarvan slechts 1 niet beheeerd wordt door Capricorn Partners SA (waarde 653.148 €)... alle andere fondsen wel beheerd door Capricorn Partners SA voor toekomstige investeringen voor een totaal bedrag van 28.028.175 €... vindt ik ook enorm vooral voor Capricorn Sustainable Chemistry Fund = 8.000.000 € (nog te investeeren)... al geinvesteerd (bovenaan pagina 2) 12.273.676 €... geeft een totaal van 20.273.676 €... voor 1 fonds !!!! (is veel te veel t.o. v. de capitalisatie van QFG

    Waarschijnlijk hebt ge ook kunnen vastellen dat in de QFG-portefeuille (31/12/2021) de benamingen van de rubrieken werden gewijzigd.... dit kan wel een boekhoudkundige reden hebben... maar ik denk eerder dat het management van Capricorn Partners SA, bewust is dat er meer en meer investeerders dezelfde (zie bovenstaaande §§) opmerking als ik zullen maken, en dat zij zodoende om de aandacht hiervan af te leiden de benamingen van de rubrieken heeft veranderd... ik leg uit :

    Onderaan pagina 1 van de QFG-Portefeuille stonden, tot de afsluiting van 30/11/2021, de niet-gecoteerde ondernemingen vermeld, verdeeld in 2 rubrieken."ondernemingen" en "co-investeringen Capricorn-Funds".... met de afsluiting van 31/12/2021 wordt dit "risico-kapitaal...." (totale waarde 20.052.634 €)... zonder enige verdere verdeling of verwijzing naar een co-investering Capricorn Funds.
    Indien men die lijst (31/12/2021) goed onderzoekt dan zijn bijna alle investeringen (1 uitzondering = Miracor waarde 2.849.932 €) co-investeringen Capricorn Funds (waarde = 17.202.702 €)... weer enorm veel...

    Als men de bovenvermelde bedragen, rechtstreeks of onrechtstreeks gerelateerd aan Capricorn Partners SA) allemaal optelt, geeft dit 31.607.578 + 28.028.175 + 17.202.702 = 76.838.455 € !!!

    Ik denk zodus dat Quest for Growth stilaan haar identiteit aan het verliezen is... en dat het management van Capricorn Partners SA, stilaan maar bewust, alle beschikbare (zelfs de toekomstige = engagementen) kapitalen van QFG blokkeert en in haar eigen fondsen of co-investeringen vastlegd... wat is Uw mening, Jan Frans B.... en ook andere forum-leden, voor zover constructieve informatie... dank bij voorbaat
  8. Cardoman 8 januari 2022 13:22
    quote:

    Grobert schreef op 8 januari 2022 12:33:

    Bedankt voor het antwoord, Jan Frans B

    Al doende, met vallen en opstaan, gaat de mens voouit... informatie stelselmatig aanpassen helpt.

    Ik wou ook Uw gedacht vragen over iets wat ik opgemerkt heb en waar ik mij bij vragen stel :

    Ruwweg gezegd... ik denk dat het management van Capricorn Partners SA stilaan bezig is om alle beschikbare middelen (kapitaal) van QFG te mobiliseren en vast te zetten (op lange termijn) in fondsen die zij beheren of in ondernemingen waarin zij belanrijke co-investeerder zijn (dus ook hun woordje te zeggen hebben).

    Bovenaan Pagina 2 van de QFG-portefeuille (31/12/2021) zijn onder "Risico-kapitaal..." de fondsen vermeld... voor een totaal van 32.627.429 €....

    Behoudens 3 kleine "andere fondsen" (met een gezamelijke waarde van 1.019.851 €) zijn alle andere fondsen "Capricorn Funds" met een gezamelijke waarde van 31.607.578 €... dat is enorm veel... temeer bijkomende engagement werden aangegaan (zie pagina 2, onderaan, QFG-portefeuillevan 31/12/2021) voor bijkomende investeringen voor een totaal van 28.681.323... waarvan slechts 1 niet beheeerd wordt door Capricorn Partners SA (waarde 653.148 €)... alle andere fondsen wel beheerd door Capricorn Partners SA voor toekomstige investeringen voor een totaal bedrag van 28.028.175 €... vindt ik ook enorm vooral voor Capricorn Sustainable Chemistry Fund = 8.000.000 € (nog te investeeren)... al geinvesteerd (bovenaan pagina 2) 12.273.676 €... geeft een totaal van 20.273.676 €... voor 1 fonds !!!! (is veel te veel t.o. v. de capitalisatie van QFG

    Waarschijnlijk hebt ge ook kunnen vastellen dat in de QFG-portefeuille (31/12/2021) de benamingen van de rubrieken werden gewijzigd.... dit kan wel een boekhoudkundige reden hebben... maar ik denk eerder dat het management van Capricorn Partners SA, bewust is dat er meer en meer investeerders dezelfde (zie bovenstaaande §§) opmerking als ik zullen maken, en dat zij zodoende om de aandacht hiervan af te leiden de benamingen van de rubrieken heeft veranderd... ik leg uit :

    Onderaan pagina 1 van de QFG-Portefeuille stonden, tot de afsluiting van 30/11/2021, de niet-gecoteerde ondernemingen vermeld, verdeeld in 2 rubrieken."ondernemingen" en "co-investeringen Capricorn-Funds".... met de afsluiting van 31/12/2021 wordt dit "risico-kapitaal...." (totale waarde 20.052.634 €)... zonder enige verdere verdeling of verwijzing naar een co-investering Capricorn Funds.
    Indien men die lijst (31/12/2021) goed onderzoekt dan zijn bijna alle investeringen (1 uitzondering = Miracor waarde 2.849.932 €) co-investeringen Capricorn Funds (waarde = 17.202.702 €)... weer enorm veel...

    Als men de bovenvermelde bedragen, rechtstreeks of onrechtstreeks gerelateerd aan Capricorn Partners SA) allemaal optelt, geeft dit 31.607.578 + 28.028.175 + 17.202.702 = 76.838.455 € !!!

    Ik denk zodus dat Quest for Growth stilaan haar identiteit aan het verliezen is... en dat het management van Capricorn Partners SA, stilaan maar bewust, alle beschikbare (zelfs de toekomstige = engagementen) kapitalen van QFG blokkeert en in haar eigen fondsen of co-investeringen vastlegd... wat is Uw mening, Jan Frans B.... en ook andere forum-leden, voor zover constructieve informatie... dank bij voorbaat
    Ik heb al een tijdje in de gaten hoe Capricorn meer verweven wordt. Heb je de koersgrafieken van de Capricorn fondsen al eens bekeken? Wou dat ik ze had...
  9. Cardoman 8 januari 2022 17:20
    Aan de forumleden, bekijken jullie de bijlage eens? Ik heb het zien verschijnen op een ander forum en het geeft een analistenvisie op het dividend weer. Blijkbaar is erover gedebatteerd in de RvB oktober 2021 maar ik weet er verder niets van. Stof ter discussie?
  10. Grobert 8 januari 2022 17:57
    Ter attentie van Cardoman

    Inderdaad, een mooi artikel en bevestigd wat ik had geschreven in mijn post van 3 of 4 dagen geleden... hetgeen mij wel verwonderd is dat zij spreken van 80% uitkering daar waar volgens mij het 90% is.

    Wat betreft Uw voorlaatste post... ik betwijfel zeker en vast niet dat de investeringen in de Funds van Capricorn Partner SA goed zijn... maar betreur dat QFG stilaan een meeloper wordt (niet alleen grote bedragen voor gerealiseerde investeringen in deze Funds... maar ook grote bedragen engagementen voor toekomstige investeringen in dezelfde fondsen... en ik las daarstraks nog een mededeling van QFG waarin letterlijk stond (het is wel in het frans) "...les engagements contractés dans le passé seront honorés"... dit wil zeggen dat zij hun engagementen (beloften) zullen nakomen en dat zodus de toekomstige investeringen zeker zullen gedaan worden.

    Het probleem met die fondsen is dat zij op lange termijn werken (geven ze zelf toe) wat ook betekend dat jaarlijkse gerealiseerde winsten kleiner en kleiner worden (behalve uitschieters... vb. een onderneming die in het fonds zit en dat naar de beurs gaat)... hetgeen ook gevolgen zal hebben op het dividend... ik denk dat er zwaar zal gevochten worden over dat dividendbleid... (korte- en lange termijn-investeerders).

    Voor wat Uw vraag betreft inzake de koersgrafieken... ik heb veel gezocht maar niet veel gevonden... de algemene grafieken geven eerder (in het verleden) niet al te goede resultaten , maar momenteel is er een sterke heropleving geweest (zitten aan hun maximum)... indien U juist op dat moment de grafiek bekijkt dan blijkt het heel mooi te zijn.... maar het kan ook heel laag gaan...

  11. Jan Frans B 8 januari 2022 21:35
    Grobert schreef:
    "De formule van Jan Frans B is zodus wel een goede indicator van het te verwachten dividend rekening houdend met een aanpassing in min voor de verloningen, enz... vermeldt in voorgaande §."

    Maar dit klopt niet, die kosten zitten al in mijn berekening verwerkt. Maw alle gegevens die voorhande zijn of die je kan terug vinden door te extrapoleren uit voorgaande jaren zitten reeds in mijn berekening.

    Het enige wat er niet in zit is het verschil in vaste en ad hoc kosten (en mogelijk inkomsten) tussen de voorgaande jaren en 2021. Daar zit elk jaar een verschil op, maar procent gewijs spreken we hier over een paar centen per aandeel maximaal. Als ik er boenk op zit heb ik een beetje geluk gehad, het blijft altijd een raming. Maar wel gebaseerd op de nu beschikbare informatie en een rationele incalculatie van correcties die er elk jaar zijn.
  12. Jan Frans B 8 januari 2022 22:06
    quote:

    Cardoman schreef op 8 januari 2022 17:20:

    Aan de forumleden, bekijken jullie de bijlage eens? Ik heb het zien verschijnen op een ander forum en het geeft een analistenvisie op het dividend weer. Blijkbaar is erover gedebatteerd in de RvB oktober 2021 maar ik weet er verder niets van. Stof ter discussie?
    Deze " analyse" is om te beginnen gewoon voor het grootste deel een kopie van het H1 verslag, en er staan en paar feitelijk fouten in. Voor de rest ben ik absoluut geen voorstander van wat hij voorstelt.
    Als QfG zijn dividend zou stabiliseren dan is het zijn status van Pricav volgens mij kwijt. En wordt het een fonds zoals alle anderen. Waar je een "redelijk dividend" jaarlijks krijgt en de rest wordt in reserve genomen. Pricavs hebben deze optie niet. Dus byebye voordelen voor de aandeelhouders.

    Het zou van QfG het zoveelste saaie voorspelbare en matig opbrengende fonds worden, zo zijn er al 10.000. Neen dank u. Dan stap ik er onmiddellijk uit.

    Het voordeel van een openbare pricav is net dat je statutair in dit geval 90% RV vrij uitgekeerd krijgt als er winst is, en dan ook over alle winst.

    Het gevolg is dat je heel goeie jaren zal hebben, een paar matige jaren en af en toe eens een jaar met verlies. Maar je krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wat je met "de buit" wil doen. Heb je het geld niet nodig kan je eventueel herinvesteren in QfG of iets anders, heb je andere plannen dan kan je het besteden.

    Maar je heb altijd het laatste woord, en dat valt weg als QfG zijn pricav status gaat weggooien en één uit de duizenden gaat worden.

    Velen zullen het niet met me eens zijn en liever een stabiel dividend verkiezen. Maar waarom heb je dan QfG gekocht, dat soort van fondsen zijn er reeds met hopen, en vergeet niet dat je dan wel 30% RV zal moeten betalen.

    Mijn respect voor "analysten" is altijd al erg laag geweest, ik kom nl. uit de sector dus ik weet wat zo''n "advies" waard is. Als "analist" is het makkelijk praten want je hebt " no skin in the game". Maar wij aandeelhouders wel, en vaak zitten er op forums zoals deze meer verzamelde kennis dan één analistje kan bevatten.
  13. Cardoman 8 januari 2022 23:26
    quote:

    Jan Frans B schreef op 8 januari 2022 22:06:

    [...]

    Deze " analyse" is om te beginnen gewoon voor het grootste deel een kopie van het H1 verslag, en er staan en paar feitelijk fouten in. Voor de rest ben ik absoluut geen voorstander van wat hij voorstelt.
    Als QfG zijn dividend zou stabiliseren dan is het zijn status van Pricav volgens mij kwijt. En wordt het een fonds zoals alle anderen. Waar je een "redelijk dividend" jaarlijks krijgt en de rest wordt in reserve genomen. Pricavs hebben deze optie niet. Dus byebye voordelen voor de aandeelhouders.

    Het zou van QfG het zoveelste saaie voorspelbare en matig opbrengende fonds worden, zo zijn er al 10.000. Neen dank u. Dan stap ik er onmiddellijk uit.

    Het voordeel van een openbare pricav is net dat je statutair in dit geval 90% RV vrij uitgekeerd krijgt als er winst is, en dan ook over alle winst.

    Het gevolg is dat je heel goeie jaren zal hebben, een paar matige jaren en af en toe eens een jaar met verlies. Maar je krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wat je met "de buit" wil doen. Heb je het geld niet nodig kan je eventueel herinvesteren in QfG of iets anders, heb je andere plannen dan kan je het besteden.

    Maar je heb altijd het laatste woord, en dat valt weg als QfG zijn pricav status gaat weggooien en één uit de duizenden gaat worden.

    Velen zullen het niet met me eens zijn en liever een stabiel dividend verkiezen. Maar waarom heb je dan QfG gekocht, dat soort van fondsen zijn er reeds met hopen, en vergeet niet dat je dan wel 30% RV zal moeten betalen.

    Mijn respect voor "analysten" is altijd al erg laag geweest, ik kom nl. uit de sector dus ik weet wat zo''n "advies" waard is. Als "analist" is het makkelijk praten want je hebt " no skin in the game". Maar wij aandeelhouders wel, en vaak zitten er op forums zoals deze meer verzamelde kennis dan één analistje kan bevatten.
    Ik heb er ook goed over nagedacht over dat artikel en volg volledig. Liever om de paar jaar een vet dividend en dan een jaar of 2 niets, lig ik helemaal niet wakker van. Dat lijkt me juist de kracht van QfG.
  14. forum rang 4 Rode Duivel 13 januari 2022 10:00
    quote:

    Cardoman schreef op 8 januari 2022 23:26:

    [...] Ik heb er ook goed over nagedacht over dat artikel en volg volledig. Liever om de paar jaar een vet dividend en dan een jaar of 2 niets, lig ik helemaal niet wakker van. Dat lijkt me juist de kracht van QfG.
    Ik denk niet dat we daar te kiezen hebben. QfG moet de nieuwe wetgeving inzake Privak's volgen en dividend zal moeten berekend worden aan de hand van de gerealiseerde winst. Dit gaat wel een impact hebben op hoe we de evolutie van de NAV in een lopend boekjaar moeten interpreteren en rekening houden met de momenten wanneer QfG winst kan nemen op al dan niet-beursgenoteerde participaties. Bijkomende winst kan geboekt worden bij uitbetalingen van dividenden die ze ontvangen van beursgenoteerde participaties.
    In een jaar zoals 2021, waarin de NAV er flink op vooruit is gegaan, lijkt de gerealiseerde winst eerder beperkt, uitgaande van het laatste analistenverslag iets meer dan 0,57€ + 90% van de winstnemingen gerealiseerd in the 4de kwartaal.
    Het wordt moeilijker om in te schatten hoe 2022 er gaat uitzien, mijns inziens.
  15. pizzalover 14 januari 2022 14:30
    winsten ten gelde maken om dan te kunnen uitbetalen(en daarvoor streken moeten uithalen) vind ik toch ook niet de beste strategie.
    Groei op lange termijn met nu en dan een exit met flinke winst realiseren die ze dan uitkeren is beter.

    Weet er iemand hoeveel beheersvergoedingen betaald worden voor die capricornfondsen? Het QFG management wordt goed betaald (via de preferente aandelen die ze bezitten) maar als ze ook nog eens hoge beheersvergoedingen betalen voor capricorn kan dit wel eens van het goede teveel zijn...En wie beheerd deze fondsen? Zijn dat niet dezelfden die ook al QFG preferente aandelen bezitten? 1 pot nat?
  16. Cardoman 14 januari 2022 17:18
    quote:

    Rode Duivel schreef op 13 januari 2022 10:00:

    [...]
    Ik denk niet dat we daar te kiezen hebben. QfG moet de nieuwe wetgeving inzake Privak's volgen en dividend zal moeten berekend worden aan de hand van de gerealiseerde winst. Dit gaat wel een impact hebben op hoe we de evolutie van de NAV in een lopend boekjaar moeten interpreteren en rekening houden met de momenten wanneer QfG winst kan nemen op al dan niet-beursgenoteerde participaties. Bijkomende winst kan geboekt worden bij uitbetalingen van dividenden die ze ontvangen van beursgenoteerde participaties.
    In een jaar zoals 2021, waarin de NAV er flink op vooruit is gegaan, lijkt de gerealiseerde winst eerder beperkt, uitgaande van het laatste analistenverslag iets meer dan 0,57€ + 90% van de winstnemingen gerealiseerd in the 4de kwartaal.
    Het wordt moeilijker om in te schatten hoe 2022 er gaat uitzien, mijns inziens.
    Sinds wanneer is die nieuwe wetgeving privaks in voege gegaan? Weet je dat?
  17. forum rang 4 Rode Duivel 16 januari 2022 10:07
    Ik dacht die dat al ergens in 2018 werd bekrachtigd, maar vermits QfG sindsdien nog geen dividend heeft uitgekeerd hebben ze die regel nog niet moeten toepassen.
  18. Cardoman 16 januari 2022 10:31
    quote:

    Rode Duivel schreef op 16 januari 2022 10:07:

    Ik dacht die dat al ergens in 2018 werd bekrachtigd, maar vermits QfG sindsdien nog geen dividend heeft uitgekeerd hebben ze die regel nog niet moeten toepassen.
    Bedankt en goed te weten natuurlijk. Als het over gerealiseerde winsten gaat en ze nemen de winst weinig heeft dat zijn impact. Ik versta ook wel dat het moeilijk is om een dividendenbeleid rond niet benomen winsten uit te zetten daarvoor is het allemaal te volatiel. Ik hoop (en vermoed het wel) dat QfG hier een beleid rond heeft uitgewerkt.
701 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht