Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 25 februari 2022 13:39
    quote:

    luchtschip schreef op 25 februari 2022 13:37:

    Putin :

    President Putin: The purpose of this operation is to protect people who, for 8 years now, have been facing genocide perpetrated by the Kiev regime.

    To this end, we will seek to demilitarise & denazify Ukraine, bring to trial those who perpetrated bloody crimes vs civilians.

    pbs.twimg.com/media/FMXw2LBX0AQsMu-?f...

    reactie Rebeca Harms, Member of European Parliament 2014-2019 :

    6 big lies in one @mfa_russia tweet :

    >>Putin doesn‘t protect but kills people.
    >>There is no genocide,but
    >>since 8 yrs torture &HR violations by Putin‘s mercenaries &
    >> police in occupied Donbas&Crimea militarized by Putin
    >>President is Jewish.
    >>Not Zelensky but Putin is a war criminal.

    twitter.com/RebHarms/status/149699245...

    Putin met zijn leugens

    The devil in disguise

    pbs.twimg.com/media/FMZjfgTXoAwsMEE?f...
  2. forum rang 10 voda 25 februari 2022 13:42
    Reders bezorgd als bemanning uit Russen en Oekraïners bestaat
    Door GERDT VAN HOFSLOT

    32 min geleden
    in FINANCIEEL

    AEX
    716.65 1.14%
    GRONINGEN - Rederijen volgen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nauwlettend. Niet alleen vanwege de vrije doorvaart, maar ook omdat op veel schepen Russen en Oekraïners met elkaar samenwerken.

    ANP/HH
    Het conflict tussen Rusland en Oekraïne leidt tot zorgen bij Nederlandse reders. Velen van hen vrezen de gevolgen van sancties en reisbeperkingen. En: wat doet de oorlog met de samenwerking tussen zeelieden uit de beide oorlogvoerende landen? „Onze eerste zorg ligt vooral bij de bemanningen”, zegt Cor Radings van de MF Shipping Group in Farmsum.

    Het bedrijf, dat 53 schepen in de vaart heeft, maakt ook gebruik van zeelieden uit Rusland en Oekraïne. „We hebben geprobeerd hen te informeren. Er zijn natuurlijk ook grote zorgen bij bemanningsleden uit Oekraïne over hun familie in dat land. We proberen de bemanning zo goed mogelijk op de hoogte te houden.”

    BEKIJK OOK:
    Rusland is belangrijk voor Rotterdamse haven

    Er kunnen problemen ontstaan door reisbeperkingen, vermoedt Radings. „Daar krijgen we mee te maken wanneer er bemanningen afgelost moeten worden. En het ziet er naar uit dat dit conflict wel enige tijd gaat duren.”

    Daarnaast komt de vrije doorvaart rond het conflictgebied op het spel te staan. Het stilleggen van de commerciële scheepvaart in de Zee van Azov door Rusland leidt tot bezorgde blikken bij reders. „De vrije doorvaart is een groot recht. Deze escalatie baart ons zorgen. Er zijn namelijk ook leden van ons die in dat gebied actief zijn”, zegt Nathan Habers van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) in Rotterdam.

    ? ANP/HH
    Onder rederijen zijn er, als gezegd, ook hoofdbrekens over het mogelijk oplopen van spanningen aan boord van schepen met gemengde bemanningen uit Rusland en Oekraïne. „We hebben nog geen signalen dat er echt sprake is van spanningen, maar het is wel iets dat onze aandacht heeft”, aldus Habers. „Wanneer de oorlog langer gaat duren, moeten we misschien met richtlijnen komen.”

    BEKIJK OOK:
    Nederland bereidt zich met spoed voor op gascrisis: grote zorgen over energienota

    Hij verwacht overigens niet de zaak uit de hand loopt. Want, aldus Habers, de scheepsbemanningen gedragen zich professioneel. „Je bent ook op elkaar aangewezen. Natuurlijk, het is koffiedik kijken, niemand weet precies hoe deze situatie zich verder ontwikkelt. Het is allemaal zeer ongewis.”

    Industrie
    Radings houdt moed. Rederijen zijn wel wat gewend. „Dit is een robuuste industrie. Die heeft altijd te maken met spanningen en fluctuerende brandstofprijzen.”

    De nu verder stijgende brandstofprijzen zijn een nare bijkomstigheid van het conflict. „Brandstof van schepen is de grootste operationele kostenpost. De prijzen voor stookolie en methanol gaan verder omhoog en dat heeft zeker gevolgen”, aldus Habers.

    BEKIJK OOK:
    Nederlandse boeren in Oekraïne vrezen exportblokkades door Poetin

    Er zijn ongeveer 2300 zeeschepen in Nederlands beheer. Zo’n 1200 daarvan varen onder Nederlandse vlag. Op die schepen zitten zo’n 4500 Nederlandse bemanningsleden. Uit Rusland komen voorts circa 3000 zeelieden, uit Oekraïne 1500. In veel gevallen gaat het om kapiteins en officieren.

    www.telegraaf.nl/financieel/147065523...
  3. forum rang 4 HaBe 25 februari 2022 13:42
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 25 februari 2022 13:37:

    [...]

    Ik denk niet dat ze hem doodschieten. Dat kan zelfs het corrupte Rusland niet maken. Hij is immers burger (en staatshoofd). Indien wel - dan biedt dat ook perspectief richting Poetin. Wanneer hij het nog 1x op een dreigende manier over zijn nucleaire capaciteiten gaat hebben, dan neem ik aan dat de VS de mogelijkheden daarvoor wel gaan bekijken. Die man is immers persoonlijk een risico voor de gehele ontwikkelde wereld. Zonder Poetin hebben Rusland en de rest van de wereld een stuk minder problemen.

    Voor Oekraïne en de mensen daar is het vreselijk. Een democratisch land op de goede weg wordt nu weer terug het moeras in getrokken. En al het persoonlijk leed en slachtoffers en dat gruwelijke moment van overgave wat te verwachten is, wat heel Oekraïne woedend en machteloos knarsentandend over zich heen moet laten komen. 14 mei 1940: 'de dag dat mijn vader huilde'.

    Het is de vraag hoe diep het Oekraïens nationalisme zit. Wel diep, krijg ik de indruk. Het land is ook groot genoeg voor verzetsstrijders om zich te verbergen e.d. En de vraag of Rusland echt wil gaan bezetten. Dan mogen de Russen hun borst wel nat maken. Zeker als er nu veel wapens bij burgers terecht komen. Misschien zal blijken dat Poetin zich heeft verslikt.
    Je beschrijft het heel goed. Ik hoop dat het westen een overvloed aan high tech wapens en opleiding te beschikking stelt zodat de Oekraïners naast wilskracht over krachtige middelen beschikt om deze vijand uit te schakelen. Daar wil ik graag meer belasting voor betalen.
  4. forum rang 6 Rowi62 25 februari 2022 13:42
    Ik droomde vanacht : Alexander Pechtold met privé jet van diezelfde zakenman op weg naar Kiev. Gaat ze helpen.

  5. forum rang 6 marique 25 februari 2022 13:56
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 25 februari 2022 13:37:

    Ik denk niet dat ze hem doodschieten. Dat kan zelfs het corrupte Rusland niet maken. Hij is immers burger (en staatshoofd).
    (...)
    De inval in Oekraine lijkt erg veel op de inval tijdens de Hongaarse opstand in 1956.

    En dit is de manier waarop Russische dictators dan met opstandige buren omgaan:

    "Op 4 november 1956 viel de Sovjet-Unie met tanks en legervoertuigen Hongarije binnen. Het Hongaarse leger werd snel verslagen. Veel regeringsleden, waaronder Nagy, hadden gehoopt dat het Westen hen te hulp zou komen, maar dit gebeurde niet. De voornaamste reden hiertoe was dat het Westen bang was voor een Derde Wereldoorlog, maar de (economisch) belangrijkere Suezcrisis leidde ook veel van de aandacht van regeringen en publieke opinie af. Nagy en een aantal regeringsleden kregen asiel in de Joegoslavische ambassade in Boedapest. Kardinaal Mindszenty kreeg door bemiddeling van Imre Nagy asiel in de Amerikaanse ambassade. János Kádár had de kant van de Russen gekozen, want hij vond de Hongaarse hervormingen "te ver gaan", en formeel kwamen de Russische troepen op verzoek van een tegenregering geleid door Kádár. Nog diezelfde dag werd de nieuwe regering-Kádár in Boedapest geïnstalleerd.

    Kádár werd secretaris van de arbeiderspartij en beloofde Nagy en de andere ministers dat zij veilig het land konden verlaten. Op 23 november 1956 verliet Nagy de Joegoslavische ambassade. Hij wilde in de klaarstaande auto stappen, maar werd door Hongaarse geheime agenten overmeesterd en gevangengenomen. Dit gebeurde overigens ook met de andere ministers. Enige tijd werd hij in Roemenië vastgehouden. Hij werd naar Hongarije teruggebracht en[i] in een geheim proces werd hij met anderen ter dood veroordeeld
    wegens hoogverraad en poging tot "omverwerpen van de democratische staatsorde".

    "Op 17 juni 1958 maakte de Hongaarse regering bekend dat "verscheidene vroegere regeringsleden waren berecht en dat een aantal terechtgesteld waren." Onder de terechtgestelden, ter dood veroordeeld wegens "hoogverraad en samenzwering tegen de volksdemocratie" waren Imre Nagy, generaal Pál Maléter en Miklós Gimes, een journalist. Zij werden terechtgesteld (opgehangen) in de tuin van de gevangenis. Hun lichamen werden begraven met hun gezicht naar beneden, gewikkeld in teerpapier en hun handen bijeen gebonden, in een primitieve doodskist. De doodskisten bleven daar begraven tot 1961 toen ze verplaatst werden naar de Kozma-straatbegraafplaats (Kozma utcai izraelita temeto). Het lichaam van Imre Nagy werd begraven onder de valse naam Piroska Borbíró. "[/i]

    nl.wikipedia.org/wiki/Imre_Nagy
  6. forum rang 7 JP Samosa 25 februari 2022 13:59
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 25 februari 2022 13:37:

    [...]

    Ik denk niet dat ze hem doodschieten. Dat kan zelfs het corrupte Rusland niet maken. Hij is immers burger (en staatshoofd). Indien wel - dan biedt dat ook perspectief richting Poetin. Wanneer hij het nog 1x op een dreigende manier over zijn nucleaire capaciteiten gaat hebben, dan neem ik aan dat de VS de mogelijkheden daarvoor wel gaan bekijken. Die man is immers persoonlijk een risico voor de gehele ontwikkelde wereld. Zonder Poetin hebben Rusland en de rest van de wereld een stuk minder problemen.

    Voor Oekraïne en de mensen daar is het vreselijk. Een democratisch land op de goede weg wordt nu weer terug het moeras in getrokken. En al het persoonlijk leed en slachtoffers en dat gruwelijke moment van overgave wat te verwachten is, wat heel Oekraïne woedend en machteloos knarsentandend over zich heen moet laten komen. 14 mei 1940: 'de dag dat mijn vader huilde'.

    Het is de vraag hoe diep het Oekraïens nationalisme zit. Wel diep, krijg ik de indruk. Het land is ook groot genoeg voor verzetsstrijders om zich te verbergen e.d. En de vraag of Rusland echt wil gaan bezetten. Dan mogen de Russen hun borst wel nat maken. Zeker als er nu veel wapens bij burgers terecht komen. Misschien zal blijken dat Poetin zich heeft verslikt.
    Eens. Goed verwoord!
  7. forum rang 8 closer 25 februari 2022 14:02
    13:45 | De Chinese president Xi Jinping heeft zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin gebeld en gezegd dat het conflict in Oekraïne met onderhandelingen moet worden opgelost. Hij zei dat de situatie in Oost-Oekraïne nu snel is veranderd en dat China graag onderhandelingen ziet. Het land heeft begrip voor het Russische militaire ingrijpen dat het geen invasie wil noemen, omdat het doel van de Russische strijdmacht beperkt zou zijn en niet gericht op verovering en bezetting.

    Het Kremlin heeft positief gereageerd op een voorstel van de Oekraïense president Volodimir Zelenski om in gesprek te gaan, bijvoorbeeld over een neutrale status voor Oekraïne. Poetin is bereid "op hoog niveau" met Oekraïne te praten. Maar de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov ziet vooralsnog weinig in een neutrale status voor het buurland. Hij wil een 'regeringswisseling' in Kiev.

    Zelenski heeft vrijdag aangeboden zodra dat mogelijk is, in dialoog te treden met Poetin. Hij zei dat Rusland vroeg of laat naar de onderhandelingstafel moet komen om de strijd in Oekraïne te beëindigen. Zijn adviseur Michail Podoljak zei ook dat de Oekraïense regering vrede wil en bereid is met Rusland te onderhandelen.

    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1046...
  8. forum rang 8 Wilbar 25 februari 2022 14:03
    quote:

    HaBe schreef op 25 februari 2022 13:42:

    [...] Je beschrijft het heel goed. Ik hoop dat het westen een overvloed aan high tech wapens en opleiding te beschikking stelt zodat de Oekraïners naast wilskracht over krachtige middelen beschikt om deze vijand uit te schakelen. Daar wil ik graag meer belasting voor betalen.
    En wie gaat/gaan die high tech wapens dan bedienen ? En wie gaat/gaan die opleiding(en) geven? Vrijwilligers uit het westen? Meldt u aan als opleider/vrijwilliger dan hoeven wij/hoef ik niet meer belasting te gaan betalen. En hoe lang duurt dan zo'n opleiding?
  9. forum rang 4 HaBe 25 februari 2022 14:09
    quote:

    Wilbar schreef op 25 februari 2022 14:03:

    [...]En wie gaat/gaan die high tech wapens dan bedienen ? En wie gaat/gaan die opleiding(en) geven? Vrijwilligers uit het westen? Meldt u aan als opleider/vrijwilliger. En hoe lang duurt dan zo'n opleiding?
    Die extra antitank wapens lijken mij zeer effectief en niet al te moeilijk om te bedienen bijvoorbeeld. En er zijn vast meer intelligente wapens die eenvoudig zijn. Maar je hebt wel gelijk het moet getraind worden. Toch denk ik dat dat snel is te organiseren en daar ook mensen voor te motiveren zijn.
  10. forum rang 5 Kees1 25 februari 2022 14:14
    Het zou mij niet verbazen wanneer de oorlog morgen eindigt. Poetin en Zelensky gaan overleggen. Zelensky treedt dan af (met zijn gehele kabinet), er komt een Poetin gezinde nieuwe regering en die sluit meteen vrede. De vluchtelingen kunnen terug naar huis. Rusland houdt een aantal bases in Oekraine. Oekraine komt in een Wit-Rusland achtige rol. Het Westen moppert nog een beetje en iedereen gaat over tot de orde van de dag. Een guerilla oorlog komt er niet.
    Vgl Hongarije 1956, Tsjecho-Slowakije 1968, precies hetzelfde scenario.
  11. forum rang 8 closer 25 februari 2022 14:15
    quote:

    Wilbar schreef op 25 februari 2022 14:03:

    dan hoeven wij/hoef ik niet meer belasting te gaan betalen.
    Nee, dan houdt het op. Putin, kom maar binnen hoor.
  12. forum rang 10 luchtschip 25 februari 2022 14:18
    quote:

    Wilbar schreef op 25 februari 2022 14:03:

    [...]En wie gaat/gaan die high tech wapens dan bedienen ? En wie gaat/gaan die opleiding(en) geven? Vrijwilligers uit het westen? Meldt u aan als opleider/vrijwilliger dan hoeven wij/hoef ik niet meer belasting te gaan betalen. En hoe lang duurt dan zo'n opleiding?
    Wat een geneuzel over belasting betalen hier in Nederland
    Komt dit van de Thierry of Geert hoek, waar men in de houding staat omdat hun maffia baas Putin, volledige trouw aan hem eist na zijn vele financiele steun aan deze Nederlandse politici

    De proporties zijn compleet zoek in je gedachtenkronkel

    Dit gaat om oorlog
    Dit gaat om mensen die de poort naar Europa met hun leven verdedigen
  13. forum rang 8 closer 25 februari 2022 14:25
    quote:

    Kees1 schreef op 25 februari 2022 14:14:

    Het zou mij niet verbazen wanneer de oorlog morgen eindigt. Poetin en Zelensky gaan overleggen. Zelensky treedt dan af (met zijn gehele kabinet), er komt een Poetin gezinde nieuwe regering en die sluit meteen vrede. De vluchtelingen kunnen terug naar huis. Rusland houdt een aantal bases in Oekraine. Oekraine komt in een Wit-Rusland achtige rol. Het Westen moppert nog een beetje en iedereen gaat over tot de orde van de dag. Een guerilla oorlog komt er niet.
    Vgl Hongarije 1956, Tsjecho-Slowakije 1968, precies hetzelfde scenario.
    Zoiets zal het wel worden ja... zie ook de post van Marique hierboven www.iex.nl/Forum/Post/14055361.aspx

    En 40 miljoen mensen achter een nieuw IJzeren Gordijn. Er is niks veranderd.
  14. forum rang 8 closer 25 februari 2022 14:30
    Minsk... of all places...

    ---

    Rusland: bereid in Minsk te onderhandelen

    Rusland zegt bereid te zijn om een diplomatieke delegatie naar Belarus te sturen. In Minsk zou er dan onderhandeld kunnen worden met een vertegenwoordiging van Oekraïne, zegt een woordvoerder van het Kremlin.

    Hij herhaalde, net als eerder op de dag minister Lavrov van Buitenlandse Zaken, dat "demilitarisatie" een voorwaarde is. De Oekraïense president Zelensky riep de Russische president Poetin eerder al op naar de onderhandelingstafel te komen.

    Bron: NOS
  15. Frisekea 25 februari 2022 14:40
    Net zoals Hitler destijds een verbond met 'Stalin' maakte en ondertussen lekker doorging met zijn eigen plannen.
    Deze duivelse plannen van een duivelse man moet je nu ernstig in de gaten houden. Het is tijd voor een nieuwe leider in Rusland; maar ja: hoe ga je dat voor elkaar krijgen. Alles bij die kliek wordt vermoord of anderszijds in die omgeving bij kritiek.

    De mensen in Oekraïne zijn en angstig en vluchten voor hun leven. Wat is wijsheid in zo'n situatie, wie het weet mag het zeggen. Uiteindelijk: what's next? Georgië en Moldavië? En dan over een paar jaar lekker zaken doen met Rusland?

    Het voelt oneerlijk als je mensen overlaat aan hun lot (lees: uitblijven militaire steun uit angst voor een totaal oorlog). Wat zouden wij willen als een Duitsland ons landje even wil annexeren? Wens de politieke leiders enorm veel wijsheid toe en hopelijk komt er geen onderdrukt totalitair regime in Oekraïne.
  16. forum rang 8 closer 25 februari 2022 14:41
    Ukraine nuclear agency reports rise in Chornobyl radiation levels after Russian troops seize control

    Ukraine’s nuclear agency on Friday warned radiation at the defunct Chornobyl nuclear power plant had exceeded control levels after Russian troops seized control of the area.

    Experts at the state nuclear agency said in a statement that the change was due to the movement of a large number of heavy military machinery lifting the top layer of soil into the air.

    Verder lezen: www.cnbc.com/2022/02/25/russia-invasi...
  17. forum rang 6 Chiddix 25 februari 2022 14:53
    1 krabbeltje op een document van Zelensky, dat Oekraine neutraal blijft en geen lid van de NAVO wordt, maakt direct een eind aan de oorlog.
  18. forum rang 5 seance 25 februari 2022 14:56
    quote:

    Chiddix schreef op 25 februari 2022 14:53:

    1 krabbeltje op een document van Zelensky, dat Oekraine neutraal blijft en geen lid van de NAVO wordt, maakt direct een eind aan de oorlog.
    simpele ziel
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 februari 2022 14:59
    quote:

    Chiddix schreef op 25 februari 2022 14:53:

    1 krabbeltje op een document van Zelensky, dat Oekraine neutraal blijft en geen lid van de NAVO wordt, maakt direct een eind aan de oorlog.
    Je bent een gladiool als je dat denkt.
63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.162
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht