Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,230
  • Verschill

    +0,062 +0,41%
  • Volume

    10.630.399 Gem. (3M) 11,2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

ING - 2022

11.765 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 589 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eduard de Wit 1 maart 2022 19:16
    quote:

    pingpongbal schreef op 1 maart 2022 18:36:

    Gazprom daalt ongeveer net zo hard als ing. Tja daar kan ik niet op anticiperen. Zit wel dik in de shit van gak 10.19 en bij 9,36 nog dalende
    Nou kan je vertellen dat jou geniddelde nog wel meevalt.
    Wat denk je nou, dat iedereen gekocht heeft tijdens de oorlog?
    Er zitten hier beleggers op 13 gemiddeld.

    Gewoon een paar jaar geduld nu en dan komt het goed.
    Als je heel snel wilt verkopen, ja dan zit je "misschien" wel in de shit.
  2. Massa 1 maart 2022 19:26
    [quote alias=pingpongbal id=14063595 date=202203011910]
    [...]

    Bij die koers heb je een dividend rendement van ongeveer 12 procent, bij de huidige verwachtingen. Dat heb je bij Postnl ook op dit moment. Wie van deze twee heeft op dit moment een stabieler business outkook ? Mi kan ING dus nog verder terug. Wie kan een bank balans goed lezen en interpreteren ? Ik niet in ieder geval. Ik weet wel dat 5 % solvabiliteit een heel mager fundament is. Dwz als je op een ton lening een zeper maakt van een paar duizend euro dan ben je failliet. Er is dus niets veranderd in dit casino ! Prettige avond
  3. forum rang 4 Mr.J.bonds 1 maart 2022 19:27
    quote:

    B.Zwei-stein schreef op 1 maart 2022 19:15:

    Heb je al eens aan de hr Abramovich's gedacht de grote vriend van Poetin een van de rijkste oligarchen ter wereld bij welke bank had hij ook al weer een rekening, denk eens menselijk na bij welk vaderland zal zijn hart liggen.
    (Geboren te Saratov)
    In een oorlog vecht een ieder voor zijn eigen ideaal en dat doe je vanuit je hart wat je volgt, en dat is 100% logisch.
    Dat brengt me meteen bij het feit dat ik neutraal ben mede omdat het te ver van mijn eigen wieg af staat, eenzijdige propaganda heren, ga je grootje maar wat wijs maken.
    Het punt wat ik wil maken zijn de onderligende verbanden, er is nog genoeg modder voorradig om de koers te drukken, analisten kijken onder elke steen als ze er hun voordeel mee kunnen doen, het kan maar vast genoemd zijn, hindernisje genomen.
    Ik houd niet zo van om de pot draaien, feiten komen toch wel op tafel, ook ING doet gewoon zaken en daar is niets mis mee, prima hoor, alleen zou het zo maar kunnen dat bepaalde omstandigheden nu in hun nadeel gaan werken.
    De USA en de Russen schijnen elkaar namelijk niet zo te liggen, dat ligt nogal gevoelig.
    Als nou elke belegger zich realiseert dat dit modder gooien slechts 1 doel dient. de koers drukken. Of dit nu op reële gronden is of niet, dat zal de gemiddelde shorter niet uitmaken, zoals de wind draait, draait zijn shortjasje..

    De VIX-index (Fear index) staat vrij hoog www.google.com/finance/quote/VIX:INDE...

    en ING heeft net haar eigen aandelen inkoop programma beëindigd..
    Van dat momentum proberen shorters, zoals Bijv. Berenberg gebruik te maken.. door gauw op het slechte sentiment nare, vaak onjuiste berichtjes te plaasten bij Clubs zoals de Giro..

    Als alle beleggers zich dit nu realiseren, plus het feit dat exposure Oekraïne voor ING allang in de koers zit verwerkt x3.
    Kunnen we morgen gewoon weer de 10 opzoeken.. En mochten we onverhoopt toch lager gaan.. Ik heb nog een paar dukaten langs de zijlijn staan om mijn GAK te drukken..

    Beursblik: Berenberg zet ABN AMRO op verkooplijst
    08:40 28/02/2022
    K
    V

    ABN Amro Bank NV
    A
    10,926 -0,93 -7,89%
    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het aandeel ABN AMRO op de verkooplijst gezet, omdat de analisten denken dat de druk op de rentebaten voor de bank vanaf volgend jaar veel groter wordt dan veel beleggers beseffen.

    Ze rekenen erop dat de analistenconsensus voor de rentebaten met 6 procent gaat dalen, waardoor de winst per aandeel 15 tot 20 procent lager zal uitvallen dan de analisten nu nog denken. Met dat vooruitzicht is ABN AMRO het duurste bank-aandeel in Europa, volgens Berenberg, maar liefst 50 procent duurder dan gemiddeld.

    Het koersdoel gaat omlaag van 12,30 naar 10,00 euro en het advies van Houden naar Verkopen.

    Het aandeel presteerde afgelopen jaar juist beter dan sectorgenoten, en dat laat veel ruimte om dit jaar juist verder achter te blijven, meent het analistenhuis.

    Volgens Berenberg hebben veel analisten in hun modellen nog niet verwerkt dat de druk op de rentebaten bij ABN AMRO nog aanhoudt tot eind 2023, en dat zou betekenen dat deze op zijn best op 4,8 miljard euro uitkomen in dat jaar, na de verwachte 5,0 tot 5,1 miljard in 2022. De analisten van Berenberg houden zelf rekening met 4,65 miljard euro in een somber scenario.

    Daarbij speelt een rol dat ABN AMRO wel 8 procent van zijn rentebaten dankt aan negatieve rentes voor grote particuliere klanten. Bij ING is dat bijvoorbeeld maar 2 procent. Nu de ECB naar verwachting later dit jaar de depositorente zal verhogen, zal ABN AMRO die inkomsten verliezen, verwacht Berenberg.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  4. Hennie vd Berg 1 maart 2022 19:27
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 1 maart 2022 19:14:

    [...]

    ING's exposure is max 5 miljard in Oekraïne (0.8% van het balans totaal ING) in Oekraïne, ze zitten met hun reserves ruim boven de Basel III norm. Voor dit soort situaties zijn deze reserves bedacht.. Ik denk zelfs persoonlijk dat het dividend niet in gevaar zal komen..

    En het is natuurlijk niet gezegd dat die 5 miljard helemaal verdampt is.. Wie weet is deze ongein al met 2 weken bekeken en kunnen de grenzen weer open.. íets in mij zegt dat dit toch geen langdurige crisis gaat worden.. Is een onderbuikgevoel..

    Voor het idee: 5 miljard is 1x de jaarwinst van ING.. Een jaarwinst die de aankomende jaren toch in de lift zal komen door de stijgende rentes.. de eerste 0.25% mag dan misschien een kwartaal uitgesteld gaan wordend door de ECB(Of niet..) Omhoog zal die rente gaan uiteindelijk..

    Bedankt voor uw reactie, om die 5 miljard maak ik mij ook niet zoveel zorgen. Ik maak mij meer zorgen om de indirecte effecten van deze oorlog. Heel veel bedrijven hebben al verschrikkelijk te lijden gehad door corona en nu door de sancties tegen Rusland raken deze ook nog een een deel van hun afzetmarkt kwijt. Dit gaat natuurlijk invloed hebben op de (vooral) zakelijke klanten van ING, waardoor ING indirect ook de gevolgen van zal ondervinden.

    De inflatie stijgt naar belachelijke hoogtes, de gas- en olieprijzen gaan nu alleen maar nog meer door het dak, waardoor het alleen nog maar erger zal worden met die inflatie. Koopkracht van de particulier gaat hierdoor afnemen dus het economisch herstel kan nog wel eens lang op zich laten wachten. Leuk dat de FED en de ECB zeggen dat deze inflatie tijdelijk is, maar tot nu toe zie ik het alleen nog maar erger worden, in plaats van minder. Ook hierin zal ING indirect de gevolgen ondervinden.

    Misschien ben ik iets te pessimistisch, u bent altijd zeer optimistisch, dus wellicht ligt de waarheid ergens in het midden.
  5. forum rang 5 Jason Voorhees 1 maart 2022 19:35
    Als ervaren oude belegger, hoef ik mijn gelijk niet te halen, maar nogmaals blijf weg bij financials.
    De reden ontvouwt zich nu en het is niet bepaald de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn.
    Tis niet voor nix dat we nog steeds allemaal eigenaar zijn van de Volksbank en voor een groot deel nog van ABN.
  6. forum rang 4 Cornel1959 1 maart 2022 19:39
    quote:

    B.Zwei-stein schreef op 1 maart 2022 18:33:

    [...]
    Ja dividend, dat is lekker belangrijk 35% ingeleverd, en het bolt nog steeds door, goed dat we dividend hebben stop met jezelf voor de gek houden, je hebt ze al veel te duur en je weet het zelf ook, prima om jezelf voor de gek te houden, maar onzin hoor je in het belang voor anderen hier niet te delen.
    Hallo hier is wat aan de hand hoor, dividend paar cent er bij, 4Euro ingeleverd, zijn we al wakker.
    Stop met onzin te verkopen face the facts.
    Face the facts. Voor corona koers rond 10 euro. Tijdens corona 5 euro. Recent 2 jaar later 13,90. Nu weer in paniek. Ontspan. Komt goed. Bijkopen en wachten.
  7. B.Zwei-stein 1 maart 2022 19:41
    quote:

    Cornel1959 schreef op 1 maart 2022 19:39:

    [...]

    Face the facts. Voor corona koers rond 10 euro. Tijdens corona 5 euro. Recent 2 jaar later 13,90. Nu weer in paniek. Ontspan. Komt goed. Bijkopen en wachten.
    Bijna goed, het is de volgorde.
  8. forum rang 4 Mr.J.bonds 1 maart 2022 19:42
    quote:

    Hennie vd Berg schreef op 1 maart 2022 19:27:

    [...]

    Bedankt voor uw reactie, om die 5 miljard maak ik mij ook niet zoveel zorgen. Ik maak mij meer zorgen om de indirecte effecten van deze oorlog. Heel veel bedrijven hebben al verschrikkelijk te lijden gehad door corona en nu door de sancties tegen Rusland raken deze ook nog een een deel van hun afzetmarkt kwijt. Dit gaat natuurlijk invloed hebben op de (vooral) zakelijke klanten van ING, waardoor ING indirect ook de gevolgen van zal ondervinden.

    De inflatie stijgt naar belachelijke hoogtes, de gas- en olieprijzen gaan nu alleen maar nog meer door het dak, waardoor het alleen nog maar erger zal worden met die inflatie. Koopkracht van de particulier gaat hierdoor afnemen dus het economisch herstel kan nog wel eens lang op zich laten wachten. Leuk dat de FED en de ECB zeggen dat deze inflatie tijdelijk is, maar tot nu toe zie ik het alleen nog maar erger worden, in plaats van minder. Ook hierin zal ING indirect de gevolgen ondervinden.

    Misschien ben ik iets te pessimistisch, u bent altijd zeer optimistisch, dus wellicht ligt de waarheid ergens in het midden.
    Nou Hennie, als je geen zorgen maakt om die 5 miljard(en terecht, is voor een club als ING éigenlijk gewoon peanuts, ze hebben een totaal van 800 miljard aan leningen uitstaan..) Dan kan ik je gerust stellen..

    Dit is de onderstaande is gehele handels export- en import naar de oekranie in heel jaar. We praten over 2.6 mld..
    Voor heel Nederland én de oekraïense ondernemers..
    Misschien dat een ING er een 15 a 20 miljoen op moet afschrijven, aan onbetaalde MKB-leningen..
    Ik weet wel zeker dat ze dáár geen minuut slaap over verliezen bij ING..

    www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal...

    Handelscijfers Nederland - Oekraïne
    Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Oekraïne
    Soort informatie Bedrag Jaartal
    Totale uitvoer € 1 miljard 2020
    Totale invoer € 1,6 miljard 2020
    Handelsbalans (positief/negatief) € 547 miljoen (-) 2020
    Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Oekraïne in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.
  9. Alex Future 1 maart 2022 20:30
    quote:

    Jason Voorhees schreef op 1 maart 2022 19:35:

    Als ervaren oude belegger, hoef ik mijn gelijk niet te halen, maar nogmaals blijf weg bij financials.
    De reden ontvouwt zich nu en het is niet bepaald de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn.
    Tis niet voor nix dat we nog steeds allemaal eigenaar zijn van de Volksbank en voor een groot deel nog van ABN.
    Vandaag een deel goudmijnaandelen weg gedaan en een grote positie ING ingenomen. Geen idee waar het heen gaat maar het is een mooi dividend aandeel. Nu hoeven mensen geen ING meer, over aan paar maanden wil iedereen ze weer hebben.
  10. forum rang 4 Beursgeslagen 1 maart 2022 20:33
    quote:

    Alex Future schreef op 1 maart 2022 20:30:

    [...]

    Vandaag een deel goudmijnaandelen weg gedaan en een grote positie ING ingenomen. Geen idee waar het heen gaat maar het is een mooi dividend aandeel. Nu hoeven mensen geen ING meer, over aan paar maanden wil iedereen ze weer hebben.

    Zelfde hier. Alleen had geen goudmijnaandelen.
  11. Eduard de Wit 1 maart 2022 20:37
    Als je maar gestaffeld inkoopt, is er vrij weinig aan de hand m.i.

    ING, NN, allemaal plukjes kopen.

    99.99% kans op winst op wat langere termijn.

    Mits de wereld vergaat.
  12. Eduard de Wit 1 maart 2022 20:44
    [quote alias=PabloJa id=14063744 date=202203012040]
    Tenzij, de wereld vergaat.

    Als de wereld vergaat, maakt het niet uit of het mits of tenzij is :))
  13. forum rang 5 Drs P. 1 maart 2022 21:11
    quote:

    Cornel1959 schreef op 1 maart 2022 19:39:

    [...]

    Face the facts. Voor corona koers rond 10 euro. Tijdens corona 5 euro. Recent 2 jaar later 13,90. Nu weer in paniek. Ontspan. Komt goed. Bijkopen en wachten.
    maar ik koop liever bij op 5-6 euro dan 9 euro met oplopende ellende en onzekerheid
  14. Dicky 1 maart 2022 21:12
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 1 maart 2022 19:42:

    [...]

    Nou Hennie, als je geen zorgen maakt om die 5 miljard(en terecht, is voor een club als ING éigenlijk gewoon peanuts, ze hebben een totaal van 800 miljard aan leningen uitstaan..) Dan kan ik je gerust stellen..

    Dit is de onderstaande is gehele handels export- en import naar de oekranie in heel jaar. We praten over 2.6 mld..
    Voor heel Nederland én de oekraïense ondernemers..
    Misschien dat een ING er een 15 a 20 miljoen op moet afschrijven, aan onbetaalde MKB-leningen..
    Ik weet wel zeker dat ze dáár geen minuut slaap over verliezen bij ING..

    www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal...

    Handelscijfers Nederland - Oekraïne
    Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Oekraïne
    Soort informatie Bedrag Jaartal
    Totale uitvoer € 1 miljard 2020
    Totale invoer € 1,6 miljard 2020
    Handelsbalans (positief/negatief) € 547 miljoen (-) 2020
    Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Oekraïne in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

    Het gaat niet om het aantal leningen, maar om het eigen vermogen van de bank versus het aantal leningen en dan is een potentieel verlies van 5 miljard eigen vermogen een serieus probleem. Het is bovendien naïef te denken dat het wel gaat meevallen met de verliezen, omdat de export beperkt is. Afgezien dat het verlies van directe handel met Oekraïne en Rusland ook gaat leiden tot risico's of zelfs afboekingen van kredieten, komt er een domino effect op gang binnen de wereldeconomie die gaat leiden tot krimp en in eerste instantie ook nog gepaard met hoge inflatie. Het raakt overal burgers en ondernemers. Dus ook kredieten in andere landen die nu nog veilig lijken kunnen opeens risicovoller worden. Daarnaast leidt de daling van de beurzen tot waardevermindering van assets, dus een verdere uitholling van de balans respectievelijk eigen vermogen. De potentiële problemen zijn veel groter dan een paar simpele rekensommetjes op de omvang van de export. Het eigen vermogen verwarren met de uitstaande leningen is jezelf rijk rekenen.
  15. Eduard de Wit 1 maart 2022 21:19
    quote:

    Drs P. schreef op 1 maart 2022 21:11:

    [...]
    maar ik koop liever bij op 5-6 euro dan 9 euro met oplopende ellende en onzekerheid
    dus als het 5 euro staat is er niets aan de hand?

    hahaha
  16. forum rang 4 Cornel1959 1 maart 2022 21:44
    quote:

    Drs P. schreef op 1 maart 2022 21:11:

    [...]
    maar ik koop liever bij op 5-6 euro dan 9 euro met oplopende ellende en onzekerheid
    Ik ook. Maar als je wacht kun je ook de boot missen. Ik verkocht shell op 21,60. Steeg daarna door en ik stond aan de kant.
    Maar als jij zeker weet dat ing naar 6 euro gaat laat dat dan nog even weten.
  17. forum rang 4 Cornel1959 1 maart 2022 21:45
    quote:

    B.Zwei-stein schreef op 1 maart 2022 19:41:

    [...]
    Bijna goed, het is de volgorde.
    Helemaal goed. Volgorde klopt gewoon.
  18. forum rang 10 bp5ah 1 maart 2022 21:45
    quote:

    B.Zwei-stein schreef op 1 maart 2022 18:33:

    [...]
    Ja dividend, dat is lekker belangrijk 35% ingeleverd, en het bolt nog steeds door, goed dat we dividend hebben stop met jezelf voor de gek houden, je hebt ze al veel te duur en je weet het zelf ook, prima om jezelf voor de gek te houden, maar onzin hoor je in het belang voor anderen hier niet te delen.
    Hallo hier is wat aan de hand hoor, dividend paar cent er bij, 4Euro ingeleverd, zijn we al wakker.
    Stop met onzin te verkopen face the facts.
    Waar heb jij last van ?

    Vet : Dat heeft u misschien ingeleverd ? , ik kom nog niet verder dan € 0,286 p/a

    Cursief : Dat heeft u blijkbaar niet gedaan, want dan had u geen 35% ingeleverd.

    Wat een agressieve posting, man chill, 't is maar een koersje.
11.765 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 589 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht