Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 415 416 417 418 419 ... 3164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 18 maart 2022 13:52
    Hoeveel geld zou Putin bijeen gegraaid hebben? En wat heeft hij daar nog aan? Zou zijn eten nog smaken?
  2. forum rang 4 Beursgeslagen 18 maart 2022 13:56
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 13:52:

    Hoeveel geld zou Putin bijeen gegraaid hebben? En wat heeft hij daar nog aan? Zou zijn eten nog smaken?
    Lees de geschiedenis van Rusland en je zult begrijpen dat het hem allemaal aan zn reet roest wat de gevolgen zijn voor anderen.
  3. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 14:03
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 13:22:

    Deze wapens leveren VS aan Oekraïne: ‘kamikazedrones’ en ‘schrik van Russen’
    Vandaag om 12:11 door rvs | Bron: BBC, New York Times

    Amerikaans president Joe Biden heeft voor 800 miljoen euro aan militair materiaal beloofd aan Oekraïne. Maar welke wapens zullen de VS juist leveren?

    • 100 drones: De ‘onbemande tactische luchtsystemen’ die de VS sturen zouden volgens de New York Times Switchblade-drones zijn. Die drones kunnen gebruikt worden voor verkenningsmissies, maar staan vooral bekend als ‘kamikazedrones’. Ze kunnen namelijk gebruikt worden als vliegende bommen, waarbij de drones ontploffen zodra ze een doelwit, zoals een tank of een troepenmacht, raken. De drones kunnen met de hand gelanceerd worden en passen in een rugzak.

    • 800 Stinger-luchtdoelraketten: Deze Amerikaanse warmtezoekende raketten kunnen door één persoon vanop de schouder gelanceerd worden. Ze werden door de Afghanen met succes gebruikt om vliegtuigen neer te halen in de oorlog tegen de Sovjet-Unie .

    • 6.000 AT-4-antitankwapens: Deze in Zweden geproduceerde raketlanceerders kunnen door één persoon vanop de grond gehanteerd worden. De raketten worden gelanceerd vanop de schouder, maar zijn niet warmtezoekend.

    • 2.000 Javelin-antitankwapens: Deze raketlanceerder wordt door het Amerikaanse leger zelf gemaakt en is te vergelijken met de AT-4. De Javelin schiet echter hittezoekende raketten af, die doelen op grote afstand kunnen raken en zo het pantser van een tank doorboren.
    ...

    • Verder sturen de Verenigde Staten onder andere 25.000 paar kogelvrije vesten en helmen, granaatwerpers, machinegeweren en meer dan 20 miljoen kogels. (dS)

    Ge moet die getallen eens bekijken......

    Ge moet die getallen eens bekijken......

    Ja,

    is bescheiden ten opzichte van de aantallen waarmee de Russen werken

    190.000 zwaar bewapende Russische militairen, die Oekraine met veel geweld binnenstormen

    Hoeveel MLRS ( Multiple Launch Rocket System) systems hebben de Russen wel niet waarmee ze op dorpen en steden schieten waar onschuldige burgers wonen ?

    Multiple Launch Rocket System (MLRS) nicknamed grad – meaning “hail” in Russian – for raining down bombs like a hailstorm across a wide target area.

    >>>>Een hagelstorm van bommen

    Capable of firing 40 rockets in under 20 seconds, on truck-mounted BM-21 systems

    Ge moet die getallen eens bekijken......

    40 rockets in under 20 seconds

    De Russen zijn nu al 23 dagen bezig en hoeveel keer daarvan hebben ze al die 20 secondes benut ?

    En dan beschikken de Russen over nog veel meer dood en verderf zaaiend materiaal

    Ge moet de aantallen eens bekijken van mensen in Oekraine, die vreselijk leed zijn aangedaan en hun huis en haard zijn kwijtgeraakt en zelfs hun leven hebben verloren

    Dan zijn de cijfers, die jij noemt slechts een peuleschilletje en meer dan hard nodig om dat circus van Putin, dat uit is op genocide van de Oekrainse bevolking, te stoppen

  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 maart 2022 14:04
    The Kyiv Independent
    @KyivIndependent
    ·
    48 m
    “It was a horror for the kids. The bullet hit the windshield and their mother who was there just a moment ago is gone,” Andriy Vilson said, as he recounted his family's escape from war-torn Kyiv Oblast.

    pbs.twimg.com/card_img/15046031121406...
  5. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 14:19
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 13:52:

    Hoeveel geld zou Putin bijeen gegraaid hebben? En wat heeft hij daar nog aan? Zou zijn eten nog smaken?
    Volgens schattingen ca $ 200 miljard, dankzij een inkomen van ergens tussen de $ 100 en $ 150 duizend per jaar.

    Het inkomen van de President van Rusland is bij wet vastgelegd en ook bij Russische wet is geregeld dat hij geen neveninkomsten mag hebben
    Zo'n vermogen kan niet verantwoord worden op basis van zijn inkomen, wel op basis van diefstal van het volk in samenwerking met een corrupte kliek om hem heen

    Wat hij daar aan heeft en of zijn eten nog smaakt, is verder zijn probleem en niet echt belangrijk om daar in te verdiepen

  6. forum rang 6 Chiddix 18 maart 2022 15:05
    Poetin de rijkste man op aarde. Daar klopt iets niet. Maar als hij belangen heeft in Russische bedrijven zakt zijn vermogen in. Misschien halveert het wel. Dat mooie paleis mag hij van mij wel hebben ergens in de buurt van Oekraine. Maar dat verrijken van geschonken deelnemingen in bedrijven als staatshoofd komt vreemd over. Het is niet alleen Poetin. Dit heeft niets meer met het communisme te maken. Met kapitalisme ook niet.
  7. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 15:28
    quote:

    Chiddix schreef op 18 maart 2022 15:05:

    Poetin de rijkste man op aarde. Daar klopt iets niet. Maar als hij belangen heeft in Russische bedrijven zakt zijn vermogen in. Misschien halveert het wel. Dat mooie paleis mag hij van mij wel hebben ergens in de buurt van Oekraine. Maar dat verrijken van geschonken deelnemingen in bedrijven als staatshoofd komt vreemd over. Het is niet alleen Poetin. Dit heeft niets meer met het communisme te maken. Met kapitalisme ook niet.
    Neen,

    dit heeft niets met communisme of kapitalisme te maken

    Dit is Kleptoisme

    En juist Amerika onder leiding van Biden gaat de kleptomanen, wereldwijd, aanpakken

    TaskForce KleptoCapture

    Department of Justice of the USA :

    Attorney General Merrick B. Garland Announces Launch of Task Force KleptoCapture

    Task Force Will Surge Federal Law Enforcement Resources to Hold Accountable Corrupt Russian Oligarchs

    Today, Attorney General Merrick B. Garland announced the launch of Task Force KleptoCapture, an interagency law enforcement task force dedicated to enforcing the sweeping sanctions, export restrictions, and economic countermeasures that the United States has imposed, along with allies and partners, in response to Russia’s unprovoked military invasion of Ukraine. Task Force KleptoCapture will ensure the full effect of these actions, which have been designed to isolate Russia from global markets and impose serious costs for this unjustified act of war, by targeting the crimes of Russian officials, government-aligned elites, and those who aid or conceal their unlawful conduct.

    “The Justice Department will use all of its authorities to seize the assets of individuals and entities who violate these sanctions,” said Attorney General Merrick B. Garland. “We will leave no stone unturned in our efforts to investigate, arrest, and prosecute those whose criminal acts enable the Russian government to continue this unjust war. Let me be clear: if you violate our laws, we will hold you accountable.”

    “To those bolstering the Russian regime through corruption and sanctions evasion: we will deprive you of safe haven and hold you accountable,” said Deputy Attorney General Lisa O. Monaco. “Oligarchs be warned: we will use every tool to freeze and seize your criminal proceeds.”

    www.justice.gov/opa/pr/attorney-gener...
  8. forum rang 8 closer 18 maart 2022 15:33
    twitter.com/maxseddon/status/15048155...
    Moscow’s Luzhniki stadium, which hosted the World Cup final in 2018, is packed out for a pro-war rally on the anniversary of Russia’s Crimea annexation.

    Lots of reports of state employees being bussed in. They’re watching a video with Ukrainian flags being thrown to the ground

    “They packed us into a bus and drove us here,” one woman tells

    (met video)
  9. forum rang 7 JdeFL 18 maart 2022 15:43
    quote:

    luchtschip schreef op 18 maart 2022 14:19:

    [...]
    ....

    Wat hij daar aan heeft en of zijn eten nog smaakt, is verder zijn probleem en niet echt belangrijk om daar in te verdiepen
    Allé, post dan nog maar eens een prentje van een kapotte tank....
  10. forum rang 7 JdeFL 18 maart 2022 15:45
    quote:

    luchtschip schreef op 18 maart 2022 14:03:

    [...]

    ....
    Dan zijn de cijfers, die jij noemt slechts een peuleschilletje e....
    6000 antitankwapens? Met 85 à 90% trefzekerheid..... Genoeg voor nog een oorlog. Ge moet niet op alles commentaar willen geven.....
  11. forum rang 8 closer 18 maart 2022 15:46
    De oorlog in Oekraïne gaat voor Poetin niet goed, zijn propagandafront in Rusland – helaas – wel

    Derk Sauer

    Ik keek samen met mijn collega’s Dima en Lisa naar de tirade van Poetin op tv waarin hij tekeerging tegen ‘de vijfde colonne’ en opriep tot ‘de zelfreiniging’ van de Russische natie.

    “Wij zullen onderscheid maken tussen ware patriotten en tuig en verraders. We zullen die simpelweg als insecten die in je mond komen uitspugen op de grond,” zei Poetin letterlijk.

    Ik zag Dima en Lisa verstrakken. Ze zijn de eerste twee Russische collega’s die naar Amsterdam kwamen om het werk van The Moscow Times voort te zetten. In de komende dagen volgen er – hopelijk – meer. Dima en Lisa laten familie en kinderen achter. Zo belangrijk vinden ze het voortbestaan van onafhankelijke journalistiek.

    En juist op mensen als Dima en Lisa is Poetins toorn gericht. Russen die de waarheid vertellen over de oorlog, die zich verzetten tegen de propaganda die Rusland overspoelt.

    Dima en Lisa zijn nu insecten – ontdaan van menselijkheid.

    Met de oorlog gaat het dankzij de onverzettelijkheid van de Oekraïners niet goed voor Poetin. Maar op het propagandafront in Rusland is hij – het is pijnlijk om te moeten constateren – aan de winnende hand.

    De Russische sociale media worden overspoeld met filmpjes waarin scholieren, arbeiders en ambtenaren in groepjes de letter Z uitbeelden.

    Z is het symbool geworden voor steun aan de oorlog, die door de staatspropaganda nog steeds wordt neergezet als een defensieve strijd tegen de Navo. De Z komt niet voor in het Russische alfabet, maar was op veel tanks gekalkt die naar het front reden. Het staat nu voor ‘Za’ – wat ‘voor’ betekent in het Russisch.

    Tijdens de annexatie van de Krim was er ook al zo’n symbool – een oranje-bruin lintje – dat door veel Russen in het knoopsgat werd gedragen of aan de autospiegel hing.

    ‘Toen had dat nog iets vrolijks,’ schreef columnist Andrej Kolesnikov, ‘maar nu heeft het alleen maar een grimmige betekenis. Wie niet aan de Z-campagne meedoet is een paria – staat buiten de maatschappij.’

    De campagne bereikt zelfs het verre Vladivostok, waar Valeria, de moeder van onze schoondochter, woont. Zij is arts en werd op dreiging van ontslag te verstaan gegeven zich te onthouden van kritische uitspraken. “Op het stadhuis is een gigantische Z geschilderd,” vertelde Valeria.

    In Moskou weigerde onderwijzer Kamran Manafli zijn klas een Z te laten uitbeelden. Ontslag was het directe gevolg. En zo gaat het door heel Rusland heen.

    De nieuwe wet die vijftien jaar gevangenisstraf mogelijk maakt voor het ‘verspreiden van fake nieuws’ over de oorlog kent de eerste slachtoffers.

    Opvallend genoeg betreft het niet een belangrijke journalist of mensenrechtenactivist, maar een foodblogger en een gepensioneerde uit Tomsk.

    Veronika Belotserkovskaja (Nika voor vrienden) – staat op Instagram afgebeeld in een mooie blauwe jurk tegen de achtergrond van een Provençaalse gele deur (de Oekraïense kleuren). Zij heeft een miljoen volgers en geeft kookcursussen in Zuid-Frankrijk waar ze merendeels resideert.

    Nika is toevallig ook een goede kennis. Ze huurde onze datsja in Zjoekovka toen we een stukje verderop verhuisden.

    “Het was zowel grappig als schokkend om te horen dat ik als eerste ben aangeklaagd voor deze wet. Het voelt alsof ik nu officieel tot een fatsoenlijk mens ben verklaard,” vertelde Nika, die haar afschuw en verontwaardiging voor de Russische invasie op Instagram niet onder stoelen of banken stak.

    Maar waarom zij? “Ik ben geen politiek persoon, ik spreek me uit als een moeder van drie zonen,” zegt Nika.

    En daarin schuilt precies het antwoord. “Ik ben het type persoon waar Poetin in zijn speech op doelde.”

    “Ik heb een goed leven, ik post mooie foto’s. Poetin wil mensen als ik framen als verraders en de vijfde colonne. Ik sta symbool voor wat Poetin als de door het Westen gecorrumpeerde Russische elite ziet.”

    Nika is in Zuid-Frankrijk veilig buiten het bereik van de Russische autoriteiten. Dat geldt niet voor de tweede aangeklaagde. Marina Novikova, een 63-jarige gepensioneerde dame uit een stadje vlak bij provinciestad Tomsk. Zij had 170 volgers op Telegram toen ze zich tegen de oorlog uitsprak. Marginaler en gewoner kan bijna niet. En toch pikte de FSB haar eruit.

    “De boodschap van het Kremlin is simpel: wees bang. Iedereen die zich uitspreekt kan aan de beurt komen,” zegt Kolesnikov.

    Hoe verfijnd de Kremlinspindokters werken blijkt uit het incident met Marina Ovsjannikova – de moedige redacteur die tijdens het avondnieuws met een antioorlogposter opdook. De actie van Marina was een instanthit in de hele wereld. Iedereen hield de adem in wat met haar zou gebeuren. Ze werd na 21 uur verhoor vrijgelaten en deed als eerste haar verhaal aan zoon Pjotr in The Guardian. Marina kwam er vooralsnog met een boete vanaf. Het Kremlin liet voor even een vriendelijk gezicht zien.

    Maar dat zegt niets. Op vrijwel hetzelfde moment werd in een Russische rechtszaal nog eens dertien jaar gevangenisstraf geëist tegen oppositieleider Alexej Navalny. Boven op de straf die hij nu al – volkomen ten onrechte – uitzit in een strafkamp. Dat haalde vrijwel geen enkele voorpagina.

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.
    www.parool.nl/cs-b02115ac
  12. forum rang 6 Rowi62 18 maart 2022 16:06
    Het moest er op lijken dat Putin in het stadion sprak maar zijn beeld viel halverwege een zin plots weg.
  13. forum rang 8 closer 18 maart 2022 16:11
    Ja, veel ophef over niks. Misschien iets te maken met de vertraging die de Russische tv heeft toegevoegd na die protestactie tijdens een nieuwsuitzending.
  14. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 16:18
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 15:45:

    [...]

    6000 antitankwapens? Met 85 à 90% trefzekerheid..... Genoeg voor nog een oorlog. Ge moet niet op alles commentaar willen geven.....
    Rusland heeft :

    As per Global Firepower, Russia has around 12,500 in tanks in 2022.

    On top of this, the country has 30,000 other armoured vehicles, 6,500 self propelled artillery, 7,500 towed artillery and 3,300 rocket projectors.

    This means that Russia’s land forces total at around 60,000 military vehicles.

    The country also has just over 4,000 aircraft and 600 naval vessels.

    www.hitc.com/en-gb/2022/02/26/how-man...

    Oekraïne krijgt met het nieuwe pakket

    2,000 Javelin,
    1,000 light anti-armor weapons and
    6,000 AT-4 anti-armor systems.

    www.defense.gov/News/News-Stories/Art...

    Jouw 8.000 antitankwagens bestaat uit :

    Dus 2.000 Javelin;ins met een trefzekerheid van 85 tot 90 %
    en 6.000 AT-4 anti armor systems, die geen warmtezoeker hebben en dus een veel lagere trefzekerheid.

    Wanneer je de te leveren aantallen ziet dan is dit bij lange na nog niet voldoende om de grote aantallen tanks, armoured vehicles en artillery van de Russen de baas te zijn.

    Bovendien moeten de anti tank wapens over het land verspreid worden en grote kans dat je de wapens plaatst op een plek waar voorlopig geen tank van de Russen voorbij komt.

    Oekraine is 600.000 km2 groot en 8.000 antitank wapens betekent 1 antitank wapen per 100 km2

    Rusland valt van alle kanten de grenzen binnen en kan doorstoten ergens willekeurig waar naar de binnenlanden van Oekraine
    Dus overal kan men tanks verwachten en dan doe je niet veel met 1 antitank wapen per 100 km2

    Ieder logisch nadenkend mens dat met 1 anti tank wapen per 100 km2 , je de tanks van de vijand niet de baas kunt.

    Die 8.000 anti tank wapens is slechts een druppel op een gloeiende plaat en ik begrijp niet dat je Oekraine zich niet het recht gunt zich minimaal te verdedigen.

    Vind je het zielig voor Putin dat hij tanks kwijtraakt ?

  15. forum rang 7 JdeFL 18 maart 2022 16:27
    quote:

    luchtschip schreef op 18 maart 2022 16:18:

    [...]
    ...
    Oekraine is 600.000 km2 groot en 8.000 antitank wapens betekent 1 antitank wapen per 100 km2

    ...
    Gelukkig ben jij geen generaal........
  16. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 16:29
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 15:43:

    [...]

    Allé, post dan nog maar eens een prentje van een kapotte tank....
    Ja, want wat doen die Russische tanks in Oekraine
    Ze kwamen toch om het Oekrainse leger te overmeesteren om het volk door Putin te kunnen laten onderdrukken ?

    Of heb jij een andere verklaring voor het feit dat die Russische tanks Oekraine proberen plat te walsen, woonwijken beschiet en onschuldige inwoners van Oekraine doodt ?

    Wanneer Russische tanks komen om het leger te beschieten en overmeesteren moeten ze ook accepteren dat het Oekrainse leger terug slaat

    Zoals hier, en dit zijn schokkende beelden, maar Putin heeft het zo gewild

    Nowhere to run

    video 0:06 minuut

    twitter.com/golub/status/150483746998...
  17. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2022 16:35
    quote:

    JdeFL schreef op 18 maart 2022 16:27:

    [...]

    Gelukkig ben jij geen generaal........
    Probeer maar inhoudelijk te reageren

    Of je weerlegt mijn verhaal dat 8.000 anti tank systems niet voldoende zijn en gaat aantonen dat het aantal veel te veel is zoals je eerder beweerde

    of

    je geeft toe dat jouw verhaal niet klopte dat het teveel is voor Oekraine
63.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 415 416 417 418 419 ... 3164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.145
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.003
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.998
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.152
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.102
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.443
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht