Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 341 342 343 344 345 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 29 juni 2022 23:07
    quote:

    Ronald Engels schreef op 29 juni 2022 21:02:

    Waardeer je goede commentaren, echter met zekerheid stemmen in Zwitserland in de lokale communes de burgers massaal voor regelmatig terugkerende referenda, over lokale onderwerpen b.v. nieuwe school/nieuwe brandweer garage en commune-kosten, kantonale en federale onderwerpen zoals legerdienst- en/of service dienstplicht, meer vakantiedagen, toelaten boerka`s personeel in publieke gebouwen/scholen, BTW belasting tarieven, pensioenen / bouw nieuwe ziekhuizen / universiteiten uitbouw, enzv.
    (...)
    @Ronald,
    We hebben voor het landsbestuur tenminste om de vier jaren een landelijk verkiezing. In de praktijk vaker doordat regeringen nogal eens voortijdig het loodje leggen. Daar tussendoor ook nog verkiezingen voor bestuursvormen op onderliggende terreinen. Al deze verkiezingen - die je net zo goed referenda kan noemen - waarvan wordt verondersteld dat burgers met kennis van zaken en met hun volle verstand en naar eer en geweten de juiste keuzes maken blijken in de praktijk voor veel burgers een teleurstellende uitkomst te hebben. Geen wonder, als ik voor A kies en de meeste andere burgers voor B heb ik er de pest in.

    Denken referendumliefhebbers dat:
    - de uitkomsten van referenda geen teleurgestelde burgers opleveren?
    - de uitvoering en toepassing van wetgeving, voortkomend uit referendumuitkomsten, vlekkeloos verloopt?
    - bij referendumgestuurd bestuur er geen plaats zal zijn voor het democratie ondermijnende lobbywerk?
    - de 'elite', zoals jij die noemt, uitgeschakeld wordt?

    NB
    Ik wil best geloven dat de Zwitsers zich wel voelen bij referenda. Ander land, ander volk, andere economie, andere cultuur ten aanzien van gezag. Ben verder geen rabiate bestrijder van referenda maar zie ook geen voordelen ten opzichte van ons huidige systeem.
    Het enige wat in ons systeem ontbreekt, en dat vind ik hoogst ernstig, is de controlefunctie van het Parlement. Dat wil zeggen, op papier is die controle er wel maar de praktijk wijst anders uit. Leden van de Tweede Kamer, van welke kleur of partij dan ook, halen de dolste streken uit om voor de camera en in het nieuws te komen. Maar de regering controleren op correcte toepassing en uitvoering van wetten, ho maar.
    Omtzigt en Leijten zijn een zeldzame uitzondering.
  2. MaantjeBovenHavanna 29 juni 2022 23:23
    Kleinschalig boeren moet echt kunnen. Heb zelf een half jaar in Oostenrijk mogen wonen en in dat dorp waren alle families van oorsprong “boer”. De basis van de economie van dat dorp is tegenwoordig toerisme, unieke locatie voor toerisme dus de grond op andere locaties in Oostenrijk is tegenwoordig aantrekkelijker om te boeren. Want in NL het probleem is dat we het allemaal hebben; drukbevolkte steden, industrie, logistieke hubs, vluchtverkeer, toerisme, en boeren. Dat de sector met de grootste ziel nu als eerst direct geraakt wordtx waar je direct mensen treft die hun manier van bestaan niet meer kunnen voortzetten is niet slim, maar heeft wel het minste impact op de economie. Zou zelf zeggen maak eerst ronkende dieselwolkstad Amsterdam autovrij.

    Overigens denk ik dat de aarde ook gewoon opwarmt doordat tegenwoordig een stuk minder m2 van de wereld met groen is bedekt dan pakweg 2000 jaar geleden begin Romeinse rijk. Wil je toch wat aan klimaatbeheersing doen (waar we toch al niet veel invloed op hebben) moet de m2 groen omhoog en met name door de milieuvriendelijke airco’s van de aarde, bomen, te plantenz
  3. forum rang 6 jonas 29 juni 2022 23:27
    Marique leg mij eens uit.

    Volgens de anti referendumpartijen zoals D'66 zijn de kiezers te dom om bijvoorbeeld over Nexit etc te stemmen, maar ze zijn wel dan weer slim genoeg om om de 4 jaar over een geheel programma veel comlpexer in feite te stemmen.

    Komt bij wat stond er eigenlijk over die Stikstof en Klimaatmiljarden en Immigratie in de verkiezingsprogramma"s? Is het volk niet gewoon bedonderd?

    Referenda prachtig middel om de macht te leggen waar hij hoort dus de bevolking!

    Groet, Jonas

    PS Opvallend dat wegdraaien bij Tan van RTL van antwoord op de vraag aan Klaver waarom een boer hier weg zou moeten en de boer 1000 meter in Duitsland niet!
  4. forum rang 7 A3aan 29 juni 2022 23:47
    quote:

    Ronald Engels schreef op 29 juni 2022 22:51:

    [...]

    ==========================

    A3aan,

    Correct reeds in 1979 had ik zeer hoge salarissen, 280.000 guldens bruto, waar je toendertijd ongeveer 120.000 guldens van overhield en als je slim was je belastingdruk wat kon verlagen, door huis/auto/boot maximaal op schuld te financieren en b.v. door een maximale lijfrente te verzorgen.

    Dus leven op maximale schuld en krediet was het moto in de jaren zeventig en tachtig.

    Wij hebben een goed leven gehad en zijn pas gaan sparen, na afschaffing van de extreme belastingwetten Wet Oord in 1989 als ik me dit nog correct herinner enzv.
    Ik schaam me er niet voor, er waren geen professionals die mijn werk specialisatie konden en wilden doen, velen kregen ook de kans en waren nodig, echter velen bleven liever bij moeders achter de gebreide broek in hun bekende omgeving in Nederland.

    Dus heb ik het gratis gehad, nee het was dagelijks/wekelijks keihard presteren, dag en nacht, alle weekends onder zeer koude en extreem warme omstandigheden waar grote competenties/kennis en vooral het juiste karakter voor nodig was.

    En bovenal mijn fijne intelligente vrouw gaf alle ondersteuning, met alle dank aan haar!

    M.v.g. Ronald
    Weet u wat ik nu niet begrijp. U hebt het fantastisch gedaan, heel veel verdiend, dus komt u waarschijnlijk niets te kort en toch klaagt u bijna dagelijks dat het hier niet deugd. De regering is waardeloos. Kortom niets deugt hier in Nederland. Ik heb ook hard gewerkt voor een baas vanaf mijn 16 jaar en heb lage opleiding. Mijn bazen waren, zo ver ik begrepen heb, ook tevreden over mijn inzet. Mijn salaris is nooit extreem hoog geweest. Dus daar ben ik niet rijk van geworden. Heb nu AOW en een pensioentje en ik ben hardstikke tevreden in dit land. Natuurlijk op iedere regering is wel wat aan te merken. Ben het ook niet alles eens, maar ons politieke stelsel maakt het helaas onmogelijk om een voor verkiezingen beloofd partijprogramma 100% uit te voeren, omdat men altijd door het systeem hier samenwerking moet zoeken met partijen die veelal hele andere wensen hebben. Dus moet men altijd schipperen. Een twee-partijen stelsel zoals in de USA of Engeland maakt het een stuk gemakkelijker om partijwensen 100% door te voeren als men gekozen is.
    Dus neem ik het voor lief zoals het gaat in Nederland met af en toe een politiek leugentje, politiek gespeeld geheugenverlies etc .Doen alle politici als het op en bepaald moment zo uit komt.. Onze volksvertegenwoordigers doen hun best, maar kunnen nu eenmaal niet iedereen tevreden houden. Zeker met de waanzin van momenteel geloof ik 20 partijen, waarvan het grootste deel erop uit is om bewindslieden onderuit te halen als iets hun niet bevalt. Ze vergeten dan wel waar ze voor gekozen zijn. De belangen van het land en hun kiezers behartigen. Maar dat vergeten vele partijen zodra ze in de 2e kamer zitten.

    Ik ga nu mijn mandje opzoeken. Maf ze!
  5. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 00:49

    Pepijn van Houwelingen
    @PvanHouwelingen

    Zojuist een brief ontvangen van de regering. De onderhandelingen over het pandemieverdrag gaan dit najaar beginnen en het verdrag zal in 2024 worden vastgesteld. Het is overduidelijk dat het kabinet ons gezondheidsbeleid uit handen gaat geven aan de WHO. #pandemieverdrag
  6. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 00:51
    pbs.twimg.com/media/FWa8R3RXoAEhYNw?f...

    Wybren van Haga
    @WybrenvanHaga

    Dit #kabinet pleegt euthanasie op de #boerenbedrijven waardoor eeuwenlange noeste arbeid, innovatie en productie wordt vernietigd. Vele honderden miljarden aan boerenvermogen dreigen te worden gedekapitaliseerd. Dit moet per direct stoppen, in het belang van Nederland. #BVNL
  7. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 01:09
    quote:

    Ronald Engels schreef op 29 juni 2022 20:16:

    [...]

    =============================

    rationeel,

    De elite lafaards, de burgers mochten eens iets echt democratisch beslissen via bindende burger referenda, wat ze zeer onwelgevallig zou kunnen zijn.

    Neem een voorbeeld aan Zwitserland, daar gaat het werkelijk economisch zeer goed, zie de Euro = nu vandaag slechts 0.998 Euro, dus de Zwitserse Frank is nu vandaag weer sterker als de Euro en de 1 op 1 gepasseerd.

    Overigens ook de USD en de CS worden steeds sterker en zijn ook op weg naar 1 op 1 met de euro.

    Sterke economien / sterke landen met eigen olie & gas en/of veel eigen waterkracht energie hebben sterke munten!

    M.v.g. Ronald
    Dag Ronald:)

    Een teleurstellende uitslag, en niet verwacht.

    De SGP heeft weer in negatieve zin verrast.

    Kijk ook naar de uitslag van de motie van Haga / Smolders, daar is het Omzigt, die steeds opvalt als meestemmer met het CDA.

    Zo leert men zijn vrienden wel kennen.

    Groet,

    Rationeel.
  8. forum rang 7 jowi 30 juni 2022 01:15
    quote:

    marique schreef op 29 juni 2022 23:07:

    [...]
    @Ronald,
    We hebben voor het landsbestuur tenminste om de vier jaren een landelijk verkiezing. In de praktijk vaker doordat regeringen nogal eens voortijdig het loodje leggen. Daar tussendoor ook nog verkiezingen voor bestuursvormen op onderliggende terreinen. Al deze verkiezingen - die je net zo goed referenda kan noemen - waarvan wordt verondersteld dat burgers met kennis van zaken en met hun volle verstand en naar eer en geweten de juiste keuzes maken blijken in de praktijk voor veel burgers een teleurstellende uitkomst te hebben. Geen wonder, als ik voor A kies en de meeste andere burgers voor B heb ik er de pest in.

    Denken referendumliefhebbers dat:
    - de uitkomsten van referenda geen teleurgestelde burgers opleveren?
    - de uitvoering en toepassing van wetgeving, voortkomend uit referendumuitkomsten, vlekkeloos verloopt?
    - bij referendumgestuurd bestuur er geen plaats zal zijn voor het democratie ondermijnende lobbywerk?
    - de 'elite', zoals jij die noemt, uitgeschakeld wordt?

    NB
    Ik wil best geloven dat de Zwitsers zich wel voelen bij referenda. Ander land, ander volk, andere economie, andere cultuur ten aanzien van gezag. Ben verder geen rabiate bestrijder van referenda maar zie ook geen voordelen ten opzichte van ons huidige systeem.
    Het enige wat in ons systeem ontbreekt, en dat vind ik hoogst ernstig, is de controlefunctie van het Parlement. Dat wil zeggen, op papier is die controle er wel maar de praktijk wijst anders uit. Leden van de Tweede Kamer, van welke kleur of partij dan ook, halen de dolste streken uit om voor de camera en in het nieuws te komen. Maar de regering controleren op correcte toepassing en uitvoering van wetten, ho maar.
    Omtzigt en Leijten zijn een zeldzame uitzondering.
    Beste Marique,

    Denk jij echt dat de meerderheid van NL voor dit beleid heeft gestemd althans niet op partijen die dit in hun verkiezingsprogramma hadden staan. Rutte heeft er voor gekozen om over deze boeg te gaan regeren, toch!

    Zelfs de VVD stemmers herkennen zich niet in het huidige beleid. De leden van de VVD waren in meerderheid tegen het gepresenteerde stikstofplan. Dus voor belangrijke onderwerpen die nu feitelijk door de minderheid door onze strot worden geduwd, een referendum graag. Liefst met terugwerkende kracht beslissingen ongedaan maken.
  9. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 01:25
    Noodverordeningen in Apeldoorn en bij huis minister Van der Wal in Hierden op nieuwe dag van boerenprotesten

    De Gelderse gemeente Apeldoorn werd woendagavond hermetisch afgegrendeld omdat boeren van plan zouden zijn gearresteerde demonstranten te bevrijden. Ook werd een noodverordening afgekondigd. Harderwijk deed dat eerder al rondom de woning van minister Christianne van der Wal. Kamerleden krijgen het advies om bij ongewenst bezoek meteen 112 te bellen.

    Iets na 23.00 's avonds werd Apeldoorn afgegrendeld om te zorgen dat boeren met tractoren oprukken naar het politiebureau in de plaats. Snelweg A1 richting Apeldoorn is tevens afgesloten. Eerder werd naar aanleiding van oproepen op sociale media een noordveroordening afgekondigd, aldus de gemeente. Er werd online opgeroepen ‘om met zoveel mogelijk boeren naar het politiebureau van Apeldoorn te komen met als doel de boeren die vastzitten op het bureau te bevrijden’.

    De politie pakte woensdagavond een 39-jarige man uit Lochem op op verdenking van betrokkenheid bij ongeregeldheden bij de woning van Van der Wal. Dinsdagavond braken betogers door een politielinie bij haar huis, werd een politieauto vernield en een giertank geleegd. Volgens de politie was de situatie zo onveilig dat direct ingrijpen niet mogelijk was. De minister was niet thuis, maar haar gezin wel. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. De gemeente Harderwijk stelde woensdag ook al een noodverordening in rond de woning van de minister.

    Ook het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk werd dinsdagavond bezocht door boeren. Boswijk was zelf nog aan het werk maar zijn gezin was wel thuis. De CDA-landbouwwoordvoerder blijft daarom de komende dagen thuis. ‘Deze manier van demonstreren dient geen enkel doel’, schrijft het Kamerlid op Twitter. De afgelopen dagen zijn , volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, tientallen wethouders, raadsleden en Kamerleden bedreigd en geïntimideerd.
  10. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 01:27
    Kamerleden krijgen brief met instructies: doe niet open, bel meteen 112

    Tweede Kamerleden die het woord voeren over stikstof en landbouw hebben woensdag een mail met veiligheidsinstructies gekregen van de Beveiligingsautoriteit van de Tweede Kamer. Parlementariërs krijgen het advies om bij ongewenst huisbezoek niet open te doen en meteen 112 te bellen, bevestigen bronnen na een bericht van de NOS. De Tweede Kamer bevestigt dat er een mail naar de woordvoerders is gestuurd, maar wil niet ingaan op de inhoud ervan.

    Kamervoorzitter Vera Bergkamp sprak woensdag met minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid over de huidige situatie. Zij krijgt veel signalen dat Kamerleden zich onveilig voelen. Hierover is contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). ‘We trekken samen op; intimidatie en bedreiging van politici is nooit acceptabel’, twitterde Bergkamp na het gesprek met de minister.

    Woensdag trokken boeren opnieuw erop uit om te demonstreren. Meer dan honderd trekkers blokkeerden de snelweg A1, aanvankelijk bij de Duitse grens en later ter hoogte van het Overijsselse Rijssen. Later blokkeerden boeren de A37 in Drenthe, tussen Veenoord en knooppunt Holsloot. In Zwolle, Lelystad en Leeuwarden zochten boeren statenleden en gedeputeerden op bij het provinciehuis. Het Friese provinciehuis moest kort gesloten worden omdat er te veel mensen voor de smalle ingang stonden. ’s Avonds blokkeerden boeren met tientallen tractoren twee uur lang een distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen.

    ‘Duidelijk grenzen overschreden

    Premier Rutte zei woensdagochtend dat hij met afschuw had gekeken naar de ‘vreselijke beelden’ van dinsdagavond bij het huis van minister Van der Wal. Volgens de premier verpest ‘een kleine groep boeren’ het met hun acties voor de ‘overgrote groep die wel beschaafd demonstreren’, zei hij vanuit Madrid waar hij momenteel de Navo-top bijwoont.

    Vooralsnog treedt de politie lang niet overal op tegen demonstrerende boeren die met hun acties veelal de wet overtreden. Maar Rutte benadrukte dat relschoppers onder de boeren ‘alle grenzen te buiten’ gaan en dat dergelijke acties niet langer door kunnen gaan. Politie, justitie en burgemeesters zouden volgens de premier ‘zeer gemotiveerd’ zijn om tegen hen op te treden.

    Tien boeren gearresteerd

    Als eerste teken daarvan hield de politie Oost-Nederland woensdag tien mensen aan die dinsdag betrokken waren bij boerenprotesten, op verdenking van openlijke geweldpleging en het blokkeren van de snelweg. Twee van hen wordt zelfs poging tot doodslag ten laste gelegd omdat ze met een tractor op agenten inreden. De Landelijke Eenheid van de politie meldt dat een groot opsporingsteam aan de slag is gegaan met de uit de hand gelopen boerenprotesten van de afgelopen dagen. De politie verwacht de komende dagen meer arrestaties te verrichten, en is ook van plan om de veroorzaakte schade op demonstranten te verhalen.

    Ook koning Willem-Alexander sprak zich woensdag uit tegen de ontwrichtende boerenacties. Geweld en intimidatie zijn ‘nooit de oplossing’, zei hij na afloop van zijn staatsbezoek aan Oostenrijk. ‘Uiteindelijk moeten we weer aan tafel, moeten we weer de dialoog aangaan en samen het probleem oplossen.’ De Tweede Kamer debatteert donderdag met premier Rutte en minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid over de toenemende agressie onder protesterende boeren.

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
  11. forum rang 7 jowi 30 juni 2022 01:39
    Ik keur die bedreigingen af maar het is te gek voor woorden dat je die kamerleden nu massaal hoort, vooral de wereldverbeteraars. Hoorde zojuist in de media dat Wilders al ruim 15 jaar wordt beveiligd.

    Afgelopen 15 jaar heb ik van de kamerleden hierover weinig tot niets gehoord!!!!!
  12. forum rang 6 Ronald Engels 30 juni 2022 01:58
    quote:

    A3aan schreef op 29 juni 2022 23:47:

    [...]
    Dus neem ik het voor lief zoals het gaat in Nederland met af en toe een politiek leugentje, politiek gespeeld geheugenverlies etc .Doen alle politici als het op en bepaald moment zo uit komt.. Onze volksvertegenwoordigers doen hun best, maar kunnen nu eenmaal niet iedereen tevreden houden. Zeker met de waanzin van momenteel geloof ik 20 partijen, waarvan het grootste deel erop uit is om bewindslieden onderuit te halen als iets hun niet bevalt. Ze vergeten dan wel waar ze voor gekozen zijn. De belangen van het land en hun kiezers behartigen. Maar dat vergeten vele partijen zodra ze in de 2e kamer zitten.

    Ik ga nu mijn mandje opzoeken. Maf ze!
    ====================================

    A3aan,

    Adriaan, eigenlijk is mijn teleurstelling alles waar Mark Rutte-VVD, Jesse Klaver en Rob Jetten D66 voorstaan tegenwoordig, geholpen door de zwijgende zonder eigen mening CDA, CU, PVDA, enzv.

    Wat betekent dit voor mij:
    - Kolencentrales in Nederland met ESP, DENOX, DESOX + gedeeltelijke DECARB zijn werkelijk schoon en niet vervuilend in Nederland en stoten slechts 11.0 vol. % CO2 uit. Dus zijn totaal niet vervuilend in Nederland, toch staan we te juichen als in 2015 de meest moderne en meest schone kolencentrale van heel de wereld niet opgestart mag worden in 2015, verlies voor een privé bedrijf waar ik toen zijdelinks bij betrokken was van 1.3 miljard euro kapitaal investering naar de knoppen. Ik werd toen boos over zoveel domheid.

    - Groninger Gas, 85 % van de verdiensten NAM naar onze Nederlandse Overheid, slechts 15 % van de verdiensten naar SHELL en EXXON en het hele land maakt SHELL en EXXON uit voor de stelende verantwoordelijken van het Groninger Drama!
    Echter onze Haagse Overheid is de stelende hebzuchtige liegende bedriegende graaier en verspiller van vele honderden miljarden en vernietiger van vele Groninger normale eerlijke families.

    - De Toeslagen affaire/drama, duizenden Nederlandse normale gezinnen komen in moeilijkheden door een uitzonderlijk foute Overheid en een nog foutere belastingdienst, met scheidingen en kind uitzettingen tot gevolg en kinderen uitplaatsen naar een ander gezin door beroeps kind bescherming professionals en overheid zonder hart en fatsoen.
    Drama voor vele ouders en dit kan iedere Nederlander overkomen, niets is opgelost tot nu toe.

    - De functionering van de belastingdienst is al vele jaren een complete ramp, toch worden ruwweg 70.000 ambtenaren met vervroegd pensioen gestuurd (spaardrift Rutte 3/Wiebes!) met betaling rijke gouden handdruk ook aan praktisch gepensioneerden, kosten ruim 874 miljoen en diezelfde afgevloeide ambtenaren moeten weer als ZZPer duur ingehuurd worden om de belastingproblemen op te lossen. Belastingdienst problemen worden per dag nog steeds groter?

    - De CO2 Global Warming waanzin, dit is een wetenschappelijk niet te bewijzen bedrog, met zekerheid wat dhr. gokker ook zegt, bedrog er is geen ander woord voor, toch gaan wij zonder enig fatsoenlijk echt wetenschappelijk onderzoek investeren in idiote nutteloze, milieuvervuilende windmolenparken en zonnepanelenparken, sluiten van zeer schone kolen en gas centrales, enzv.
    De verspillingswaanzin ten Top in dit reeds sterk verarmde land met zijn verarmende bevolking van te vele uitkeringstrekkers.

    - De Stikstof Hysterie, gebaseerd op idiote niet gecontroleerde en ongemeten computer modellen en niemand schijnt de intelligentie te hebben in dit land, dat Ammonia uitstoot koeien, varkens en kippen een basische pH heeft van 11.0 en dus onmogelijk de oorzaak kan zijn van grond verzuring zoals men beweert met pH 2.5. Wat is dit voor knullige Overheid en knullige wetenschappers?

    - De Corona-Hysterie, wij zijn persoonlijk nooit ziek geweest ook geen griep en hebben ons helemaal niets aangetrokken van deze opgefokte Hysterie, zij ook niet gevaccineerd-geen vertrouwen, echter al onze kinderen en al onze bedrijven en vele ziekenhuizen en vele verplegers zijn het slachtoffer geworden van deze hysterie en hebben uit pure ellende een andere baan of niet gekozen!
    Onze gezondheidszorg heeft er nog nooit zo beroerd voor gestaan.

    - Onze scholen zijn een drama geworden van slechte opleiding met feest pakketten opleidingen, dit reeds sinds de jaren 80 vorige eeuw, onze scholen stellen niets meer voor, met stiekem drugs gebruik en agressie, dus is je kind op dit soort scholen niet serieus in gevaar, leren ze nog fatsoenlijk lezen schrijven en rekenen, ik denk het niet in de Randstad?

    - Drugs criminaliteit en drugs gebruik in discotheken / parties wordt gedoogd als zijnde goed voor onze jongeren, terwijl het jongeren en de maatschappij lichamelijk en geestelijk vernietigd.
    De Politie en onze Overheden gedogen en geven dus toestemming aan criminelen om jongeren kapot te maken, door Drugsgebruik
    Jongeren, door drugs te kopen/gebruiken financieren dus Criminaliteit.

    - Wij normale Nederlanders worden beticht van Rascisme en Genderhaat en Black Lives haat, enzv.
    Niets is minder waar, wij zijn een goed open tolerant volk, wat probleemloos met buitenlanders en gekleurde mensen en vele andere type mensen samenwerken en samenleven in vriendschap en gelijkheid, ook met alle religies, wij zijn een goed volk, echter worden continue beledigd door onze slappe laffe Media in Hilversum en zelfs door die enorme slappe eikel Mark Rutte.

    - Onze Media hebben geen enkele objectiviteit en neutraliteit meer, worden gefinancierd door onze Overheid, zijn totaal afhankelijk voor nieuws uit politiek Den Haag, doen dus geen serieuze onderzoeksjournalistiek meer en zijn dus in feite volledig financieel corrupt afhankelijk van politiek Den Haag, resultaat niemand wil deze corrupte onzin en rotzooi van de NPO en RTL in Hilversum nog aanhoren. Dus men zet de TV uit en gaat op zijn computer naar plezieriger nieuws zoeken.

    Ik ga er mee stoppen, echter het land dat ik achter me liet in 1972 voor buitenlands en soms Nederlands projectwerk, was een land waar ik zeer trots op was en dat ik vol trots als Nederlander in het buitenland en waar ook ter wereld vol trots en als respectvol voorbeeld vertegenwoordigde.

    In 2012 en definitief in 2015 bij mijn fulltime terugkeer naar Nederland zijn ik en mijn vrouw ons rot geschrokken van de degeneratie van grote groepen Nederlanders inclusief onze media en politieke en bekende Nederlanders elites onder het genoeglijk accepterende en alles goedkeurende degeneratieve bewind van de Kabinetten Rutte I tot/met IV.

    Dit land is in vele opzichten, totaal gedegenereerd, zonder zijn plichten te kennen, plichten zoals respect / fatsoen / eerlijkheid / openheid zonder bedrog, echter dit land onder leiding van dhr. Minister President Mark Rutte is een fout land geworden, corrupt en onbetrouwbaar vol bedrog en met een politiek van leugens zijn normaal systeem en met een bestelen van de hardwerkende burger is normaal systeem en wij vele Nederlanders vinden dit nog een goed, perfect land om te leven, het beste en rijkste land van de wereld volgens zeer vele dwaze Nederlanders - wat een giller!, ongelooflijk dit land, wat zo gedegenereerd is.

    Zelfs Joop Den Uyl en vele oud Nederlanders draaien zich om in hun graf en keren hun rug weg van dit nu in 2022 onbegrijpelijk fout geworden Nederland.

    M.v.g. Ronald
  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 juni 2022 07:20
    quote:

    A3aan schreef op 29 juni 2022 19:58:

    Vanmiddag lekker ontspannen gefietst door weiden, bos en langs rivieren . Geen boer gezien.
    Die fietst ook niet over jouw fietspaden. Die heeft wel wat anders te doen.

    Groet van een mede-bejaarde.
  14. forum rang 10 voda 30 juni 2022 07:52
    Minder echte koeien (stikstof etc.), dan ook maar minder "melk"koeien (auto's)...

    Ook VVD inmiddels overstag

    Automobilisten moeten vanaf 2030 gaan betalen voor elke gereden kilometer
    Door LEON BRANDSEMA EN INGE LENGTON

    Updated 2 min geleden
    Vandaag, 00:30
    in BINNENLAND

    Automobilisten moeten vanaf 2030 gaan betalen voor elke kilometer, waar of op welk tijdstip ze die ook rijden. Zelfs in het buitenland gereden kilometers zouden dan meetellen. Ook voor elektrische auto’s moet worden betaald. Dat is het plan voor rekeningrijden dat het kabinet voor ogen heeft, melden bronnen aan De Telegraaf.

    ANP / HH
    Het kabinet doet binnenkort een eerste opzet om de kilometerheffing per 2030 in te voeren. Maar tot die tijd moeten er nog de nodige plooien worden gladgestreken. De vraag hoe de gereden kilometers worden bijgehouden, stuit bijvoorbeeld nog op praktische en privacybezwaren.

    Minister Mark Harbers (Infrastructuur) en staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) presenteren binnenkort een eerste opzet voor het rekeningrijden dat de coalitie vanaf 2030 wil gaan invoeren. Het moet volgens ingewijden een op het eerste oog simpele taks gaan worden: automobilisten moeten per kilometer een nog nader te bepalen tarief gaan betalen, ongeacht het tijdstip of de locatie. Van een taks in de spitsuren of alleen op de snelwegen is dus geen sprake.

    BEKIJK OOK:

    EU-coronamiljarden naar bestaande plannen, hypotheekrenteaftrek ongemoeid
    Aanvulling op schatkist
    De bewindspersonen geven daarmee een eerste invulling aan het regeerakkoord. Daarin is afgesproken dat het kabinet de voorbereidingen treft voor het invoeren van een ’systeem van betalen naar gebruik’ in 2030. Dat moet uiteindelijk net zoveel gaan opleveren als de wegenbelasting, met een opbrengst van inmiddels 6 miljard euro per jaar een welkome aanvulling van de schatkist. Met ook nog bpm, opcenten en brandstofaccijnzen staan Nederlandse autorijders sowieso hoog in de Europese lijstjes van taksbetalers achter het stuur.

    Staatssecretaris Marnix van Rij
    In de eerste aanzet voor rekeningrijden zijn Harbers en Van Rij al tegen de nodige praktische bezwaren aangelopen. Het is bijvoorbeeld nog de vraag hoe de overheid wil bijhouden hoeveel kilometer iemand heeft gereden en hoeveel taks er dus betaald moet worden. Daarvoor liggen nog verschillende opties op tafel. Het zou bijvoorbeeld via de RDW kunnen lopen, die bij apk-keuringen de nieuwe kilometerstand kan noteren. Maar het nadeel daarbij is dat nieuwe auto’s pas na vier jaar gekeurd hoeven te worden en daarna eerst om de twee jaar. Dat zou betekenen dat er dan telkens een flinke som taks moet worden afgerekend.

    Een meer ’realtime’ registratie via bijvoorbeeld kastjes in de auto’s of mobiele telefoons stuit weer op heel andere bezwaren, op het vlak van privacy. Dat onderwerp ligt al tijden zeer gevoelig in Den Haag. Door de toeslagenaffaire, maar ook in de discussie over inlichtingendiensten is er vaak kritiek op het bijhouden van privacygevoelige gegevens van burgers.

    Camera’s
    De variant om de kilometers bij te houden via camera’s langs de weg stuit weer op andere bezwaren: omdat die lang niet langs alle wegen staan, is het niet mogelijk om alle gereden kilometers bij te houden. De keuze om de automobilist voor elke gereden kilometer te laten betalen, kan er overigens toe leiden dat er ook moet worden afgerekend voor rijden in het buitenland. Een roadtrip door Europa kan daardoor nog een flinke extra rekening opleveren.

    De jaren richting 2030 worden door het kabinet gebruikt om nog veel onderzoeken te doen naar hoe het rekeningrijden praktisch uitgevoerd kan worden. Een ander probleempunt zijn de opcenten: de belasting die autobezitters bij hun provincie moeten afrekenen. Het is een van de weinige heffingen die de provincies kunnen innen en goed voor zo’n 98 procent van hun inkomsten. Maar bij het invoeren van een kilometerheffing verdwijnt de wegenbelasting en daarmee ook de opcenten. Het zou een flink gat slaan in de provinciekas, waarvoor nog een oplossing moet worden gevonden.

    Met hun plan voor een taks ongeacht tijd en locatie kiezen Harbers en Van Rij wel duidelijk voor een andere route dan meerdere voorgangers die probeerden een vorm van rekeningrijden in te voeren. Zo probeerde toenmalig PvdA-minister Tineke Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) rond de eeuwwisseling al een tolsysteem met een vorm van spitsheffing in te voeren op snelwegen en grote secundaire wegen. Het leverde haar de bijnaam ’Tineke Tolpoort’ op en het plan werd na een honderden miljoenen guldens kostende opzet naar de prullenbak verwezen.

    Voormalig minister Cora van Nieuwenhuizen

    In de tijd van premier Jan Peter Balkenende werd vervolgens gewerkt aan het plan ’Anders betalen voor Mobiliteit’. Er zouden verschillende tarieven komen voor binnen of buiten de spits en auto’s met een lagere CO2-uitstoot zouden ook minder hoeven te betalen. Met kastjes en een satellietsysteem moest het aantal kilometers bijgehouden worden. Toenmalig CDA-minister Camiel Eurlings maakte in 2007 bekend dat het systeem per 2012 in de lucht zou gaan. Maar door het kabinet-Rutte I werd ook dit idee naar de schroot gebracht. Vaak was het de VVD die als ’vroem-vroempartij’ het rekeningrijden tegenhield. Zelfs na 2018, toen de heffing in het kielzog van het Klimaatakkoord weer op tafel kwam te liggen, noemde VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) het idee voor een spitsheffing ’een gruwel’. In de Tweede Kamerfractie werd rekeningrijden destijds een ’no-go’ genoemd.

    Maar de liberalen zijn inmiddels ook overstag. In hun eigen programma voor de verkiezingen van vorig jaar pleitten ze al voor een kilometerheffing voor elektrische wagens. Die hoeven momenteel helemaal geen wegenbelasting te betalen. Maar inmiddels staat de VVD-handtekening ook onder het coalitieakkoord dat rekeningrijden voor alle auto’s wil invoeren.

    Veelrijders
    Zo’n taks zal vooral veelrijders gaan treffen, bleek al tijdens de formatiegesprekken. Uit documenten die onlangs zijn vrijgegeven, blijkt dat de coalitiepartijen een rekenvoorbeeld hebben laten maken wat de invoer van rekeningrijden zou betekenen voor automobilisten. Dat voorbeeld laat zien dat een veelrijder, iemand die gemiddeld 80 kilometer per dag rijdt, door de bank genomen ongeveer 2,5 keer zoveel taks gaat betalen. Mensen die minder kilometers maken (gemiddeld 20 per dag) gaan juist bijna de helft betalen. De rekenmeesters gaan wel uit van ’gedragseffecten’: dat veelrijders de auto laten staan vanwege de hogere belastingaanslag. Maar ook dan zouden ze nog twee keer zo duur uit zijn.

    De tarieven waarmee is gerekend, zijn nog lang niet definitief. Harbers en Van Rij zullen vrijdag ook nog geen kilometerbedragen bekendmaken. Maar de tarieven waarmee tijdens de formatie is gerekend, komen ook niet geheel uit de lucht vallen. Het zijn de bedragen die volgens eerder onderzoek nodig waren om de overstap van de wegenbelasting naar rekeningrijden te maken zonder dat er minder geld in de schatkist komt. Dat hebben VVD, D66, CDA en CU ook met elkaar afgesproken in het coalitieakkoord.

    www.telegraaf.nl/nieuws/2062618849/au...
  15. forum rang 7 leek2018 30 juni 2022 08:17
    quote:

    marique schreef op 29 juni 2022 20:18:

    [...]
    Net zoals te groot geworden multinationals op zeker moment uit eigen beweging krimpen om hun zaakjes beter op orde te krijgen, zo moeten ook de zichzelf ondernemer noemende grootboeren hun bedrijf afslanken voor een meer levensvatbaar bestaan. Dat betekent minder grootboeren maar ook meer kleinere (bio)boeren. Dus gewoon een beetje terug naar vroeger.

    Iedereen mag denken en vinden wat ie wil. Daarom vind ik de veronderstelling dat de Nederlandse overheid welbewust streeft naar meer instroom van buitenlanders ten koste van boerenbedrijven ronduit bizar.
    Ja terug naar vroeger. Ben ik met je eens, maar dan wel een totaal ander prijskaartje met betrekking tot de geleverde producten door de boeren.
    Je opmerking:
    "Iedereen mag denken en vinden wat ie wil. Daarom vind ik de veronderstelling dat de Nederlandse overheid welbewust streeft naar meer instroom van buitenlanders ten koste van boerenbedrijven ronduit bizar"
    Wel bewust of niet, het komt er wel op neer. Om de economie gaande te houden en de vergrijzing tegen te gaan is volgens de politiek extra instroom noodzakelijk. Deze extra instroom zorgt weer voor meer extra stikstof. Om dat te compenseren is de minimalisering van de boeren een heel gemakkelijke oplossing. En dat vind ik juist bizar. Vergelijk het met het gas. We hebben een overvloed van gas in de grond, maar omdat we moeten stoppen met oppompen hebben we nu een tekort. En zo zal het ook gaan met het voedsel. Nederland produceert nu een overvloed aan voedsel, maar gaan we het boeren minimaliseren dan zullen we in de nabij toekomst, basisvoedsel moeten importeren en worden we daarvan afhankelijk. Kijk maar is naar de zonnebloemolie momenteel.
  16. forum rang 7 jowi 30 juni 2022 08:53
    www.telegraaf.nl/nieuws/607569319/rap...

    Werkt dus goed al die coaches en social workers in de probleem-,achterstandwijken in onze grote steden.
    Of is dit de jeugd van de elite in de grote steden?

    En de ouders van deze toekomstige jeugdige criminelen, zijn die naïef, hebben die geen beeld of zijn ze gewoon weg niet capabel?
  17. forum rang 10 rationeel 30 juni 2022 11:06
    quote:

    jowi schreef op 30 juni 2022 08:53:

    www.telegraaf.nl/nieuws/607569319/rap...

    Werkt dus goed al die coaches en social workers in de probleem-,achterstandwijken in onze grote steden.
    Of is dit de jeugd van de elite in de grote steden?

    En de ouders van deze toekomstige jeugdige criminelen, zijn die naïef, hebben die geen beeld of zijn ze gewoon weg niet capabel?
    Als ze het zich kunnen permitteren zoeken mensen een veilig heenkomen;)

    In ieder geval naar de betere buurten.

    Hangt tegenwoordig een prijskaartje aan van rond de miljoen, voor uiterst simpele woningen.
    Verbouwen dus maar en verstenen, tot de hele boel in elkaar zakt?
  18. forum rang 6 De amateur 30 juni 2022 11:17
    quote:

    jowi schreef op 30 juni 2022 01:39:

    Ik keur die bedreigingen af maar het is te gek voor woorden dat je die kamerleden nu massaal hoort, vooral de wereldverbeteraars. Hoorde zojuist in de media dat Wilders al ruim 15 jaar wordt beveiligd.

    Afgelopen 15 jaar heb ik van de kamerleden hierover weinig tot niets gehoord!!!!!
    Dat is heel vaak aan bod geweest hoor.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 341 342 343 344 345 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.088
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.468
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht