Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

14,010
  • Verschill

    -0,090 -0,64%
  • Volume

    2.412.741 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    14,000  
  • Laat

    14,170  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 2275 2276 2277 2278 2279 ... 3689 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Beursgoeroe Geert 6 augustus 2022 07:58
    quote:

    Clean84 schreef op 6 augustus 2022 07:33:

    ING houdt Just Eat Takeaway op favorietenlijst. Koersdoel 40 euro. De lat ligt dus nog veel hoger. Meer dan een verdubbeling en er kunnen nog leuke dingen gebeuren. Denk aan de verkoop van Ifood of zelfs Grubhub

    Die lijstjes houd ik van 0 en generlei waarde, ze hebben ook helemaal geen invloed op een koers. Gebruik je boerenverstand en kijk om heen wat er gebeurt, als de inflatie doorzet hebben mensen steeds minder te besteden en moeten ze gaan bezuinigen. U mag zelf invullen waarop ze als eerste gaan bezuinigen.
  2. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 6 augustus 2022 08:00
    quote:

    Clean84 schreef op 6 augustus 2022 07:33:

    ING houdt Just Eat Takeaway op favorietenlijst. Koersdoel 40 euro. De lat ligt dus nog veel hoger. Meer dan een verdubbeling en er kunnen nog leuke dingen gebeuren. Denk aan de verkoop van Ifood of zelfs Grubhub.
    Het mooie van zulke koersdoelen is dat wanneer de koers stijgt naar 30+ binnenkort dan verhogen ze weer het koersdoel!! Want je denkt toch niet dat als de koers nu op 70 had gestaan met dezelfde cijfers en outlook dat ING ook op 40 euro was uitgekomen??
  3. forum rang 6 Hendrik Roo 6 augustus 2022 09:01
    Op het Doordash platform lees ik een post van iemand die schrijft dat het bedrijf met een current ratio van 2.5 financieel gezond is en zich daarom geen zorgen hoeft te maken over de afbetaling van de aankomende obligatie verplichting. Maar uit welke middelen kan een bedrijf dat alleen meer en meer cash verbrandt aan aflossingsverplichtingen voldoen ?
    Dan moeten ze ook onderdelen verkopen. En daar zit ook de pijn voor JET. Niemand heeft cash. Vandaar de gesprekken met PE. Of zou hierover iets in de deal met Amazon zijn afgesproken en is dat de reden dat er zo weinig indormatie over de deal naar buiten komt ?
  4. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 6 augustus 2022 09:03
    quote:

    Beursgoeroe Geert schreef op 5 augustus 2022 22:42:

    Dash in de min gesloten, dhr Kuilen had weer gelijk!
    Bedankt Beursgoere Geert maar eigenlijk was het voor mij niet zo moeilijk!!! Iedereen schreeuwde hier dat DD (DoorDash) prachtige cijfers had met flink omzetgroei maar met zulke dingen moet je twee dingen doen!! Allereerst moet je niet iedereen na-schreeuwen en gelijk meelopen in de polonaise!! En verder moet je wel iets verder kijken dan alleen naar de groei van de omzet (alleen naar omzetgroei kijken dat deden de meeste particuliertjes)!! Nee ik keek objectief en kritisch naar alle cijfers en ik constateerde dat DD heel veel geld verliest en dat dit mogelijk tot ernstige problemen kan vormen voor DD!! En dan zeggen de particuliertjes altijd in koor maar dat wordt opgelost door als DD verder groeit, maar daar zit dus de crux!! DD heeft een probleem dat veel van hun klanten overstappen naar Grubhub door de Amazon-deal!! DD vaart scherp aan de wind maar daardoor kunnen ze ook geen grote tegenvaller incasseren en dat is dus nu met de Amazon-deal mogelijk wel het geval!!! Uiteindelijk hebben de grote zakenbanken hetzelfde geconstateerd als ik en is het aandeel DD gisteren zoals ik had verwacht in het rood geëindigd en dat waar de particuliertjes gelijk na de cijfers hier schreeuwden dat het waarschijnlijk een stijging van 10 tot 20% in de plus zou worden!!!!
  5. tech belegger 6 augustus 2022 09:15
    PEDRO, dit is DoorDasch, en steeg op Nasdaq $51.84 0.55 (+1.07%)
    De omzet van $ 1,6 miljard steeg met 30% op jaarbasis en overschreed de consensus met 5,47%. De omzet werd gedreven door een groei van 28% op jaarbasis in de omzet van DoorDash en de toevoeging van de Wolt-activiteiten. De omzet van DoorDash werd gedreven door een sterke groei van het totale aantal bestellingen en Marketplace GOV.
  6. forum rang 7 Bert12345 6 augustus 2022 09:22
    quote:

    Charlie Munger schreef op 5 augustus 2022 18:29:

    Als ik een shortportefeuille moest opzetten (ga nooit short, maar toch), dan zou ik daar de volgende (Nederlandse) namen in opnemen:

    - Wereldhave
    - Just eat-Takeaway
    - Unibail-Rodamco-Westfield
    - TomTom
    - KLM-Air France
    - Fastned (als je daar short in kon gaan)
    Muv KLM wel met je eens en laatste klopt.

    Verder zou ik BFIT eraan willen toevoegen.
  7. Vegtje 6 augustus 2022 09:44
    NIJMEGEN - Torenhoge kosten van bestelplatform Thuisbezorgd brengen cafetaria’s in deze regio in de problemen. Velen kunnen echter ook niet zonder de grootste bestelservice van Nederland. De wurggreep wordt Karim Rahimi van Cicek Weezenhof uit Nijmegen te veel. Hij verkoopt zijn snackbar en werkt nu bij Heinz.
    Het was een droom die uitkwam, toen Karim Rahimi (36) anderhalf jaar geleden cafetaria Cicek in de Nijmeegse wijk Weezenhof overnam. ,,Ik wilde altijd al eigen baas zijn.” Die droom werd een nachtmerrie, want nu al wil Rahimi de cafetaria verkopen. ,,Van elf uur ’s ochtends tot half vier ’s nachts sta ik in de zaak en alsnog houd ik niets over.”
  8. Vegtje 6 augustus 2022 09:44
    Thuisbezorgd is de grootste bestelservice voor maaltijden in Nederland. Alleen al in Nijmegen zijn tientallen cafetaria’s en restaurants aangesloten. Bij elke bestelling staan de aangesloten horecaondernemers een percentage af aan de bezorgservice. Onlangs verhoogde Thuisbezorgd ‘vanwege de inflatie’ de commissie van 13 naar 14 procent. Een ingreep die op veel kritiek stuitte in de horeca.

    ‘Er blijft weinig over’
    Maar het blijft niet bij 14 procent, zegt Rahimi. Tijdens een week in juni draaide hij bijvoorbeeld ruim 10.000 euro omzet via Thuisbezorgd. Daar ging 13 procent commissie vanaf, meer dan 1300 euro. Ruim vierhonderd bestellingen kreeg hij binnen dankzij een hoge plek op Thuisbezorgd, wat hem ruim 800 euro kostte. Na administratiekosten en BTW – samen goed voor meer dan 500 euro – moest Rahimi van zijn omzet bijna 2800 euro aan Thuisbezorgd afstaan.
  9. Vegtje 6 augustus 2022 09:44
    Van het resterende bedrag moet Rahimi onder meer zijn inkoop, pand en personeel betalen en daarna houdt hij nauwelijks wat over. ,,Het bezorgen doe ik ook zelf. Als er iets met mijn auto’s gebeurt, moet ik de reparatie uit eigen zak betalen.”

    Herkenbaar probleem
    Andere cafetaria’s in deze regio onderschrijven het verhaal van Rahimi, maar willen vaak niet met naam genoemd worden. Ze zijn bang dat Thuisbezorgd ze een lagere plek op de site toebedeelt als ze zich kritisch uitlaten. Kritiek is er genoeg: ‘legale maffia’ en ‘afpersers’, zo noemen ze het platform. ,,We moeten als cafetaria’s allemaal stoppen met Thuisbezorgd, alleen zo komen we eronderuit”, zegt Rahimi.

    Erwin Poels van Foodstore Taurus in Cuijk is nooit met Thuisbezorgd in zee gegaan en besloot een andere bezorgservice te regelen. ,,Ze willen de markt domineren”, zegt Poels. ,,Ondernemers hebben zo geen ene fluit te zeggen.” Nu bezorgt Poels zijn maaltijden met bedrijf Next to Food. ,,Ze zorgen voor een website, en ik betaal 45 cent per bestelling. Verder geen kleine lettertjes.”
  10. Vegtje 6 augustus 2022 09:45
    ,Ik werk al dertig jaar in snackbars, en altijd hield ik wel wat geld over”, zegt Yasin Celikkôk. Hij werkt in cafetaria De Koning in Puiflijk. ,,Nu denk ik aan het einde van de maand: waar is alles naartoe?” Het antwoord is: Thuisbezorgd. ,,Op deze manier krijgen cafetaria’s de strop om de nek.”

    De cafetaria van Celikkôk heeft vaste klanten in de zaak, waardoor hij Thuisbezorgd alleen als extra ziet. Die luxe heeft Rahimi niet. Hij draait vrijwel alleen op bestellingen, en probeert met folders en kortingsacties de mensen naar zijn eigen site te lokken. Weg van Thuisbezorgd. Maar tevergeefs.
  11. forum rang 4 vlug 6 augustus 2022 09:45
    quote:

    n'ooit rijk schreef op 6 augustus 2022 09:15:

    PEDRO, dit is DoorDasch, en steeg op Nasdaq $51.84 0.55 (+1.07%)
    De omzet van $ 1,6 miljard steeg met 30% op jaarbasis en overschreed de consensus met 5,47%. De omzet werd gedreven door een groei van 28% op jaarbasis in de omzet van DoorDash en de toevoeging van de Wolt-activiteiten. De omzet van DoorDash werd gedreven door een sterke groei van het totale aantal bestellingen en Marketplace GOV.
    In het 2e halfjaar krijgen we de effecten van de Amazon deal te zien. Waarom is Amazon geen deal met Doordash aangegaan ? Dat zal positieve effecten gaan geven. Dit zal een meerjarige deal zijn. Er komt een milde recessie. De winsten van de grote bedrijven zullen wat interen doorgaat niet alle kosten doorberekend kunnen worden en ze geen mensen ontslaan doordat de banen er wel zijn. JET heeft orders zien krimpen maar omzet stabiel door prijselasticiteit. In de huidige koers zit al het slechte nieuws wel verwerkt. Hoe goed was de situatie vorig jaar toen de koers 100 stond ?
  12. Vegtje 6 augustus 2022 09:46
    Deze week werd bekend dat het moederbedrijf Just Eat Takeaway financieel in zwaar weer zit. De Nederlandse tak draait echter wel winst. Thuisbezorgd zegt dat cafetaria’s op geen enkele manier verplicht zijn met de bestelservice te werken.

    Aangesloten ondernemers draaien volgens een woordvoerder juist extra omzet dankzij het platform, gemiddeld wel 120.000 euro per jaar. ,,Thuisbezorgd blijft voor restaurants de goedkoopste manier om reclame te maken.”

    Was het maar waar, denkt Rahimi. Hij ziet geen andere uitweg dan zijn tent te verkopen en bij Heinz te gaan werken. Deze week is hij ingewerkt bij de ketchupfabriek. ,,Het doet pijn, want ik heb veel geld in de zaak gestopt. Maar bij Heinz kan ik doorgroeien en heb ik eindelijk een inkomen zonder hoofdpijn.”
  13. forum rang 6 NewKidInTown 6 augustus 2022 09:47
    Goedemorgen, ik heb vandaag iets te vieren, m'n 17e verjaardag op IEX. En nodig ik jullie van harte uit om dit feestje mee te beleven.
    Laat wel even weten of je komt (mag ook door een AB-tje), dan weet ik wat en hoeveel ik moet laten bezorgen vandaag.
  14. forum rang 4 Machiavelli 6 augustus 2022 09:57
    Ik wilde altijd al eigen baas zijn.” Die droom werd een nachtmerrie, want nu al wil Rahimi de cafetaria verkopen. ,,Van elf uur ’s ochtends tot half vier ’s nachts sta ik in de zaak en alsnog houd ik niets over.”

    "Tijdens een week in juni draaide hij bijvoorbeeld ruim 10.000 euro omzet via Thuisbezorgd. Daar ging 13 procent commissie vanaf, meer dan 1300 euro."

    "Het bezorgen doe ik ook zelf. Als er iets met mijn auto’s gebeurt, moet ik de reparatie uit eigen zak betalen.”


    Ja Rahmi, zo werkt dat nu eenmaal als je reparatie aan je auto moet uitvoeren. Dat betaal je zeker uit eigen zak, wat dacht je zelf gast dat de kabouters het gingen betalen?

    Als je omzet in één week 10K is en je houdt er niets aan over, dan is het je eigen schuld en niet die van thuisbezorgd.

    Verder is het goed dat Rahmi in loondienst gaat, zelfstandig ondernemer is niet voor jou weggelegd want als je 17 werkt per dag en je houdt er niets aan over dan doe je iets vreselijks fout!
  15. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 6 augustus 2022 10:09
    quote:

    Machiavelli schreef op 6 augustus 2022 09:57:

    Ik wilde altijd al eigen baas zijn.” Die droom werd een nachtmerrie, want nu al wil Rahimi de cafetaria verkopen. ,,Van elf uur ’s ochtends tot half vier ’s nachts sta ik in de zaak en alsnog houd ik niets over.”

    "Tijdens een week in juni draaide hij bijvoorbeeld ruim 10.000 euro omzet via Thuisbezorgd. Daar ging 13 procent commissie vanaf, meer dan 1300 euro."

    "Het bezorgen doe ik ook zelf. Als er iets met mijn auto’s gebeurt, moet ik de reparatie uit eigen zak betalen.”


    Ja Rahmi, zo werkt dat nu eenmaal als je reparatie aan je auto moet uitvoeren. Dat betaal je zeker uit eigen zak, wat dacht je zelf gast dat de kabouters het gingen betalen?

    Als je omzet in één week 10K is en je houdt er niets aan over, dan is het je eigen schuld en niet die van thuisbezorgd.

    Verder is het goed dat Rahmi in loondienst gaat, zelfstandig ondernemer is niet voor jou weggelegd want als je 17 werkt per dag en je houdt er niets aan over dan doe je iets vreselijks fout!
    Abtje verdiend want die rahmi met zijn haha 10k omzet is toch geen ondernemer haha inderdaad goed dat hij in loondienst gaat!
  16. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 6 augustus 2022 10:12
    quote:

    NewKidInTown schreef op 6 augustus 2022 09:47:

    Goedemorgen, ik heb vandaag iets te vieren, m'n 17e verjaardag op IEX. En nodig ik jullie van harte uit om dit feestje mee te beleven.
    Laat wel even weten of je komt (mag ook door een AB-tje), dan weet ik wat en hoeveel ik moet laten bezorgen vandaag.
    Ik heb je een abtje gegeven! Gefeliciteerd!! Ik vind het mooi dat zo’n oud lid hier dagelijks op dit ge-wel-dige draadje meeleest en zelfs regelmatig post!! Ik hoop dat je hier nog lang blijft!!
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 augustus 2022 10:15
    quote:

    Machiavelli schreef op 6 augustus 2022 09:57:

    Ik wilde altijd al eigen baas zijn.” Die droom werd een nachtmerrie, want nu al wil Rahimi de cafetaria verkopen. ,,Van elf uur ’s ochtends tot half vier ’s nachts sta ik in de zaak en alsnog houd ik niets over.”

    "Tijdens een week in juni draaide hij bijvoorbeeld ruim 10.000 euro omzet via Thuisbezorgd. Daar ging 13 procent commissie vanaf, meer dan 1300 euro."

    "Het bezorgen doe ik ook zelf. Als er iets met mijn auto’s gebeurt, moet ik de reparatie uit eigen zak betalen.”


    Ja Rahmi, zo werkt dat nu eenmaal als je reparatie aan je auto moet uitvoeren. Dat betaal je zeker uit eigen zak, wat dacht je zelf gast dat de kabouters het gingen betalen?

    Als je omzet in één week 10K is en je houdt er niets aan over, dan is het je eigen schuld en niet die van thuisbezorgd.

    Verder is het goed dat Rahmi in loondienst gaat, zelfstandig ondernemer is niet voor jou weggelegd want als je 17 werkt per dag en je houdt er niets aan over dan doe je iets vreselijks fout!
    Het wordt steeds duidelijker dat JET z'n eigen graf graaft door de hoge provisie.
  18. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 6 augustus 2022 10:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 augustus 2022 10:15:

    [...]

    Het wordt steeds duidelijker dat JET z'n eigen graf graaft door de hoge provisie.
    Haha doordat wannabee ondernemertjes stoppen met restaurantje spelen??
73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 2275 2276 2277 2278 2279 ... 3689 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht