Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Cijferseizoen gaat volgende week verder
Beeld: ABM Financial News

Cijferseizoen gaat volgende week verder

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers krijgen volgende week weer een flinke reeks bedrijfscijfers voorgeschoteld, waarbij het zwaartepunt ligt in de tweede helft van de week.

Pas op woensdag komen de eerste bedrijven in Nederland met resultaten, waaronder ABN AMRO en Marel. Meer aandacht zal er zijn voor de AEX-aandelen AkzoNobel en Adyen, die eveneens de boeken openen over het vierde kwartaal.

Cijfers van het Duitse Siemens staan ook voor woensdag gepland, net als die van TotalEnergies.

Op donderdag wordt het druk in Amsterdam met resultaten van Aegon, ArcelorMittal en Unibail-Rodamco-Westfield. Ook geven Wereldhave en FlowTraders inzicht in de ontwikkelingen in het vierde kwartaal. Aandeelhouders van Just Eat Takeaway zullen uitkijken naar de resultaten van Delivery Hero.

Aperam en NX Filtration sluiten in Amsterdam de week af met kwartaalcijfers.

Op Wall Street komen ook enkele zwaargewichten met cijfers, waaronder Disney en Uber op woensdag. Op donderdag volgen Lyft en PayPal.

In Brussel blijft het nog redelijk rustig. De door Euronav aangevraagde spoedarbitrage na het annuleren van de fusie door Frontline, zal op dinsdag een uitspraak opleveren. En op dinsdag opent Lotus Bakeries de boeken. Aan het einde van de week komen Barco, Sequana Medical, Montea en Orange Belgium nog met cijfers, en dus Aperam.

Macro-economisch

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers maandag cijfers over de Europese detailhandelsverkopen en de Amerikaanse industriële productie. Op dinsdag komt de Reserve Bank of Australia met een rentebesluit. De markt verwacht dat de centrale bank de rentes opnieuw met 25 basispunten zal verhogen.

Op donderdag zijn er ook Nederlandse inflatiecijfers, terwijl vrijdag Britse groeicijfers op de rol staan, naast het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

88% zegt kopen

16 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

55% zegt kopen

11 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht