Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.413 Posts
Pagina: «« 1 ... 1897 1898 1899 1900 1901 ... 3171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 18 februari 2023 10:03
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het continu plaatsen van stroman argumenten, bericht is verwijderd. Waarschuwing.]
  2. Advocaat van de Duivel 18 februari 2023 10:08
    quote:

    josti5 schreef op 18 februari 2023 10:03:

    'Nou, het hoge woord is er nu officieel uit: de oorlog startte niet op 24 februari 2022, hij begon in 2014'.

    De zoveelste 'foute bron van josti 5'?

    Nou nee: Stoltenberg, NAVO, vanaf minuut 28.14:

    www.youtube.com/watch?v=Cyy1gPk_8rg&a...
    En wie is die begonnen in 2014......PUTLER
    AFSCHIETEN DAT TUIG. Hele Krim platbombarderen en bewoners zee in jagen.
  3. forum rang 6 pakman 18 februari 2023 10:44
    Polen zal overwegen de MiG-29-vliegtuigen, die in dienst zijn bij het Poolse leger, over te brengen naar Oekraïne. Tegelijkertijd, als er een brede luchtvaartcoalitie wordt gevormd om Oekraïne te voorzien van F-16-vliegtuigen, zal Polen zich daar zeker bij aansluiten - Poolse president Andrzej Duda
  4. forum rang 6 pakman 18 februari 2023 10:53
    Russische luchtvaartactiviteit: 18-02-2023 vanaf 09:00 uur

    1 - activiteit van tactische luchtvaart van de Russische Federatie in het gebied van de Zee van Azov;
    2 - Raketlanceringen vanuit de Zwarte Zee;
    3 - Vlucht van kruisraketten "Caliber".
  5. forum rang 8 closer 18 februari 2023 11:09
    Russische tanks hulpeloos tegen nieuw wapen: op afstand gelegde mijnenvelden
    Een nieuw Amerikaans wapen treft Russische tankbemanningen in het oosten van Oekraïne. Tanks en pantserwagens worden meer en meer uitgeschakeld door kleine antitankmijnen waarvan Kyiv er tienduizenden heeft gekregen.

    Stieven Ramdharie, 17 februari 2023, 20:00

    De beelden die de laatste dagen opduiken van hulpeloze Russische tankeenheden in velden en langs bossen, zijn vernederend voor het Kremlin. Te zien is hoe bij Svatove een oprukkende T-72 op een mijn rijdt, waarna een enorme explosie volgt. Een bemanningslid klautert uit de tank en zoekt meters verderop dekking tussen de struiken. Even later weet ook een collega, die zich vastklemt aan het kanon, vliegensvlug uit de T-72 te klimmen.

    Bij Voehledar, honderden kilometers naar het zuiden, rukken twee Russische tanks in volle snelheid op in een veld bezaaid met de inslagen van artilleriegranaten. Ook deze T-80’s, ooit de paradepaardjes van het Russische tankarsenaal, worden kort na elkaar uitgeschakeld zonder dat er een Oekraïense soldaat aan te pas komt. De explosie van de mijn, gefilmd door een Oekraïense verkenningsdrone, is zo groot dat delen van de tank meters de lucht in vliegen.

    Zo’n vijf maanden geleden kondigden de VS aan hun aan Oekraïne geleverde houwitsers te voorzien van een nieuwe granaat, gevuld met antitankmijnen. Nu wordt duidelijk hoe vernietigend de Raam (Remote Anti-Armor Mine), is. Waar de Russen met zwaar pantsermaterieel in de aanval gaan, schieten de Oekraïners de granaten af. Iedere granaat bevat negen mijnen van elk 2 kilo, die door de inslag over een gebied worden verspreid. Daar wachten ze op nietsvermoedende tankbemanningen die snel willen oprukken.

    Zware verliezen
    In december werd al duidelijk dat het Oekraïense leger was begonnen met de inzet van de Raam, vorige week meldde een pro-Wagner-kanaal op Telegram dat het wapen ook was ingezet bij Voehledar. Een Russische elite-eenheid liep daar zware verliezen op bij een poging om het plaatsje, ten zuiden van Bachmoet, te bestormen. Het Telegram-kanaal publiceerde diverse foto’s van de mijnen, verspreid over de grond.

    ‘Het begint wat duidelijker te worden waarom de Russen bij hun aanvallen zoveel mijnenvelden tegenkomen’, twitterde het Amerikaanse OSINTtechnical, dat bijhoudt welke wapens in de oorlog worden gebruikt. Op Telegram werd gemeld dat de mislukte Russische aanval op Voehledar mede werd veroorzaakt door de verspreiding van de Raam.

    Het Oekraïense leger zou de mijnen hebben afgeschoten op een doorgangsroute die de Russen eerder nog hadden gecontroleerd op mijnen. ‘Ze zien eruit als blikken met voedsel’, aldus het Telegram-kanaal, dat banden heeft met de huurlingen van de Wagner-groep. ‘Ze mogen in geen geval worden vernietigd door erop te schieten.’ De Oekraïners zetten ook steeds meer een antitankmijn in die door Duitsland is geleverd, de AT2.

    Fors probleem
    Als de Oekraïners de mijnen inderdaad op grotere schaal gebruiken, kan dat een fors probleem vormen als de Russen dit voorjaar massaal in de aanval willen gaan. De video’s die opduiken met eenvoudig getroffen Russische tanks, onderstrepen dat. Met de Raam kan het Oekraïense leger snel een gebied van een paar honderd meter lengte en breedte onbegaanbaar maken voor oprukkende Russische tanks.

    De artilleriegranaten met de mijnen worden afgevuurd door de M777-houwitsers, waarvan de Verenigde Staten er 160 aan Oekraïne hebben geleverd. De Raam heeft genoeg explosieve kracht om de bepantsering van een tank of pantserwagen te doorboren. Zodra ze de contouren van een tank waarnemen staan ze op scherp, gereed om te ontploffen. Omdat de mijn zich na enige tijd buiten werking stelt, binnen uren of na een dag, kan het gebied daarna weer worden gebruikt door de Oekraïners.

    De VS begonnen in september de Raam op kleine schaal te leveren. Eerst duizend stuks, in de maanden daarna werd het aantal steeds verder opgevoerd. In totaal beschikt het Oekraïense leger nu over zo’n 10 duizend granaten, goed voor in totaal 90 duizend mijnen.

    Angst Russen
    De Raam kan Kyiv ook goed van pas komen als het Oekraïense leger in de komende maanden zelf in het offensief gaat. Zo kunnen ze de mijnen verspreiden om te voorkomen dat de Russen ze in hun flanken aanvallen. De houwitsers kunnen de granaten op diverse afstanden afvuren, van 4 tot 17 kilometer.

    Zoals de video’s van getroffen Russische tankeenheden goed duidelijk maken, boezemen de mijnen soldaten grote angst in. Als een tank wordt getroffen, kunnen andere tankbemanningen immers het volgende slachtoffer zijn, als ze verder willen oprukken of zich willen terugtrekken.

    Omdat de Oekraïners met hun verkenningsdrones alles kunnen volgen, moeten de Russische tankeenheden ook nog bang zijn voor een ander groot gevaar: uit de lucht. De M777-houwitsers kunnen immers in een mum van tijd hightechgranaten op ze afvuren, de door gps geleide Excalibur, die vastzittende Russische tanks met grote precisie kunnen uitschakelen.

    www.volkskrant.nl/cs-bf60b751
  6. forum rang 6 pakman 18 februari 2023 11:22
    closer...

    Omdat de Oekraïners met hun verkenningsdrones alles kunnen volgen, moeten de Russische tankeenheden ook nog bang zijn voor een ander groot gevaar: uit de lucht. De M777-houwitsers kunnen immers in een mum van tijd hightechgranaten op ze afvuren, de door gps geleide Excalibur, die vastzittende Russische tanks met grote precisie kunnen uitschakelen

    en die gaan de orc's het genadeschot geven geen ontkomen meer aan voor een Orc tank en niet te vergeten Bemanning
  7. forum rang 6 pakman 18 februari 2023 11:34
    Frankrijk leverde Oekraïne in het geheim Missile Moyenne Portee antitanksystemen, ook wel bekend als Akeron MP

    Hun leveringen werden nu pas bekend. ATGM's hebben een bereik van maximaal 4 kilometer, werken op "fire and forget"-basis en kunnen ook van bovenaf een tank raken.

    twitter.com/War2022ua/status/16267044...
  8. [verwijderd] 18 februari 2023 12:23
    Rusland ontbiedt Nederlandse ambassadeur vanwege standpunt MH17

    Rusland heeft de Nederlandse ambassadeur in het land ontboden vanwege de Nederlandse positie omtrent de ramp met vliegtuig MH17. Premier Rutte wees er vorige week op dat de betrokkenheid van de Russische president Poetin is aangetoond door het JIT-onderzoek naar de ramp met MH17.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
  9. forum rang 5 Mdv 18 februari 2023 13:39
    quote:

    asti schreef op 17 februari 2023 20:40:

    [...]

    Lees je dat, Peter?

    De cijfers zijn niet dramatisch slecht, omdat de cijfers dramatisch slecht zijn ten gevolge van oorlog.

    ...

    Wees redelijk, LS. Peter schrijft er nota bene nog bij dat het wrang is.
    Geit
  10. forum rang 4 tomtom100 18 februari 2023 14:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 februari 2023 08:37:

    Wagner-groep smeekt Kremlin om munitie in expliciete video met honderden lijken: 'We verliezen elke dag strijders'

    Het Russische huurlingenleger van de Wagner-groep is ontevreden over de hoeveelheid munitie die nog rest. In een expliciete video die vrijdag op Telegram werd gepubliceerd toont Wagner een hoop met lijken om hun punt te maken. “Ik zou mij laten arresteren om mijn mannen meer granaten en kogels te bezorgen”, aldus Wagner-leider Jevgeni Prigozjin.
    De expliciete video op Telegram toont honderden lijken, vermoedelijk van Wagner-soldaten die aan hun einde kwamen tijdens de oorlog in Oekraïne. De Wagner-groep wil op deze manier tonen wat de zware kostprijs is van hun tekort aan munitie.
    “We verliezen elke dag strijders. Als het Kremlin ons op tijd wapens en munitie zou geven, zou dat maar half zo veel zijn”, zegt een onbekende soldaat in de video. “Laten we deze oorlog voeren. Laat ons ons land verdedigen.”
    Vrijdag schaarde Jevgeni Prigozjin, leider van de Wagner-groepering, zich achter de video. Hij zegt op elke mogelijke deur te kloppen om toch aan munitie te komen. “Ik ga dat ook blijven doen totdat mijn mannen alles hebben wat ze nodig hebben. Ook al slaan ze me in de boeien omdat ik het leger in diskrediet zou brengen”, voegde hij er aan toe. Hij doelt daarmee op de strenge aanpak die het Kremlin hanteert voor mensen die kritiek hebben op de oorlog.
    Donderdag was er ook al een anonieme video op Telegram verschenen waarin vier Wagner-militanten rechtstreeks bij het Russisch ministerie van Defensie smeekten om munitie: “We zijn zeker dat jullie het ergens hebben liggen in een opslagplaats. We zouden het zeer waarderen als jullie ons zouden helpen door die munitie te leveren. We hebben het namelijk heel hard nodig.”
    'Het gaat niet snel genoeg'
    Dat Wagner wanhopig is, is duidelijk, maar waarom doet het Kremlin dan niets? Kunnen ze niet of willen ze niet? Het is duidelijk dat de kritiek van Prigozjin op de Russische oorlogsaanpak de laatste tijd minder en minder gewaardeerd wordt. Poetin wil de macht van zijn (ex-)bondgenoot indijken en gaf staatsmedia de opdracht Prigozjin niet meer te promoten. Anderzijds lijkt Rusland het Wagner-leger wel broodnodig te hebben, willen ze in hun missie slagen.
    Vooral in Bachmoet probeert Wagner de laatste maanden met man en macht een doorbraak te forceren. Ze maakten daarbij wel vorderingen, maar de stad innemen is vooralsnog niet gelukt. Voor Prigozjin is de strijd bij Bachmoet een prestigeslag. Dat de stad nog niet is ingenomen is volgens hem enkel en alleen te wijten aan de bureaucratie. “Zonder onze militaire bureaucratie hadden we Bachmoet al voor Nieuwjaar ingenomen”, liet hij eerder deze week optekenen. “Het gaat allemaal niet snel genoeg.”
    Met andere woorden, het Kremlin doet er niet alles aan om Wagner te helpen. Ze blokkeren de vooruitgang.
    Schitterend om dit te lezen. De echte realiteit. Die 3 daagse oorlog wordt in 2023 beeindigd met 1 grote verliezer en enkele afgeschoren hoofden.....
    Prachtig gewoon die rechtvaardigheid die eraan komt.....
  11. forum rang 10 luchtschip 18 februari 2023 14:08
    quote:

    pakman schreef op 18 februari 2023 10:53:

    Russische luchtvaartactiviteit: 18-02-2023 vanaf 09:00 uur

    1 - activiteit van tactische luchtvaart van de Russische Federatie in het gebied van de Zee van Azov;
    2 - Raketlanceringen vanuit de Zwarte Zee;
    3 - Vlucht van kruisraketten "Caliber".
    The general staff confirmed it shot down two missiles this morning. In total 4 Kalibr ( 'Caliber') missiles were reportedly launched.

    This overview seems incomplete as more missiles were seen in the sky. I guess during the day we will see an update on this number.

    twitter.com/NOELreports/status/162686...
  12. forum rang 4 tomtom100 18 februari 2023 14:12
    quote:

    closer schreef op 18 februari 2023 11:09:

    Russische tanks hulpeloos tegen nieuw wapen: op afstand gelegde mijnenvelden
    Een nieuw Amerikaans wapen treft Russische tankbemanningen in het oosten van Oekraïne. Tanks en pantserwagens worden meer en meer uitgeschakeld door kleine antitankmijnen waarvan Kyiv er tienduizenden heeft gekregen.

    Stieven Ramdharie, 17 februari 2023, 20:00

    De beelden die de laatste dagen opduiken van hulpeloze Russische tankeenheden in velden en langs bossen, zijn vernederend voor het Kremlin. Te zien is hoe bij Svatove een oprukkende T-72 op een mijn rijdt, waarna een enorme explosie volgt. Een bemanningslid klautert uit de tank en zoekt meters verderop dekking tussen de struiken. Even later weet ook een collega, die zich vastklemt aan het kanon, vliegensvlug uit de T-72 te klimmen.

    Bij Voehledar, honderden kilometers naar het zuiden, rukken twee Russische tanks in volle snelheid op in een veld bezaaid met de inslagen van artilleriegranaten. Ook deze T-80’s, ooit de paradepaardjes van het Russische tankarsenaal, worden kort na elkaar uitgeschakeld zonder dat er een Oekraïense soldaat aan te pas komt. De explosie van de mijn, gefilmd door een Oekraïense verkenningsdrone, is zo groot dat delen van de tank meters de lucht in vliegen.

    Zo’n vijf maanden geleden kondigden de VS aan hun aan Oekraïne geleverde houwitsers te voorzien van een nieuwe granaat, gevuld met antitankmijnen. Nu wordt duidelijk hoe vernietigend de Raam (Remote Anti-Armor Mine), is. Waar de Russen met zwaar pantsermaterieel in de aanval gaan, schieten de Oekraïners de granaten af. Iedere granaat bevat negen mijnen van elk 2 kilo, die door de inslag over een gebied worden verspreid. Daar wachten ze op nietsvermoedende tankbemanningen die snel willen oprukken.

    Zware verliezen
    In december werd al duidelijk dat het Oekraïense leger was begonnen met de inzet van de Raam, vorige week meldde een pro-Wagner-kanaal op Telegram dat het wapen ook was ingezet bij Voehledar. Een Russische elite-eenheid liep daar zware verliezen op bij een poging om het plaatsje, ten zuiden van Bachmoet, te bestormen. Het Telegram-kanaal publiceerde diverse foto’s van de mijnen, verspreid over de grond.

    ‘Het begint wat duidelijker te worden waarom de Russen bij hun aanvallen zoveel mijnenvelden tegenkomen’, twitterde het Amerikaanse OSINTtechnical, dat bijhoudt welke wapens in de oorlog worden gebruikt. Op Telegram werd gemeld dat de mislukte Russische aanval op Voehledar mede werd veroorzaakt door de verspreiding van de Raam.

    Het Oekraïense leger zou de mijnen hebben afgeschoten op een doorgangsroute die de Russen eerder nog hadden gecontroleerd op mijnen. ‘Ze zien eruit als blikken met voedsel’, aldus het Telegram-kanaal, dat banden heeft met de huurlingen van de Wagner-groep. ‘Ze mogen in geen geval worden vernietigd door erop te schieten.’ De Oekraïners zetten ook steeds meer een antitankmijn in die door Duitsland is geleverd, de AT2.

    Fors probleem
    Als de Oekraïners de mijnen inderdaad op grotere schaal gebruiken, kan dat een fors probleem vormen als de Russen dit voorjaar massaal in de aanval willen gaan. De video’s die opduiken met eenvoudig getroffen Russische tanks, onderstrepen dat. Met de Raam kan het Oekraïense leger snel een gebied van een paar honderd meter lengte en breedte onbegaanbaar maken voor oprukkende Russische tanks.

    De artilleriegranaten met de mijnen worden afgevuurd door de M777-houwitsers, waarvan de Verenigde Staten er 160 aan Oekraïne hebben geleverd. De Raam heeft genoeg explosieve kracht om de bepantsering van een tank of pantserwagen te doorboren. Zodra ze de contouren van een tank waarnemen staan ze op scherp, gereed om te ontploffen. Omdat de mijn zich na enige tijd buiten werking stelt, binnen uren of na een dag, kan het gebied daarna weer worden gebruikt door de Oekraïners.

    De VS begonnen in september de Raam op kleine schaal te leveren. Eerst duizend stuks, in de maanden daarna werd het aantal steeds verder opgevoerd. In totaal beschikt het Oekraïense leger nu over zo’n 10 duizend granaten, goed voor in totaal 90 duizend mijnen.

    Angst Russen
    De Raam kan Kyiv ook goed van pas komen als het Oekraïense leger in de komende maanden zelf in het offensief gaat. Zo kunnen ze de mijnen verspreiden om te voorkomen dat de Russen ze in hun flanken aanvallen. De houwitsers kunnen de granaten op diverse afstanden afvuren, van 4 tot 17 kilometer.

    Zoals de video’s van getroffen Russische tankeenheden goed duidelijk maken, boezemen de mijnen soldaten grote angst in. Als een tank wordt getroffen, kunnen andere tankbemanningen immers het volgende slachtoffer zijn, als ze verder willen oprukken of zich willen terugtrekken.

    Omdat de Oekraïners met hun verkenningsdrones alles kunnen volgen, moeten de Russische tankeenheden ook nog bang zijn voor een ander groot gevaar: uit de lucht. De M777-houwitsers kunnen immers in een mum van tijd hightechgranaten op ze afvuren, de door gps geleide Excalibur, die vastzittende Russische tanks met grote precisie kunnen uitschakelen.

    www.volkskrant.nl/cs-bf60b751
    1 woord: ZALIG!!!!!!!!!!
  13. forum rang 10 luchtschip 18 februari 2023 14:14
    Havenstad op de Krim, Sebastopol, was ver van het front redelijk veilig
    Nu begint men de stad te voorzien van verdedigingssystemen als ware het een fort

    Locals in Sevastopol noted scouting positions for air defense on top of buildings.

    foto
    pbs.twimg.com/media/FpO7zTfWIAEFSvl?f...

    twitter.com/NOELreports/status/162685...
  14. forum rang 10 luchtschip 18 februari 2023 14:26
    quote:

    pakman schreef op 18 februari 2023 10:53:

    Russische luchtvaartactiviteit: 18-02-2023 vanaf 09:00 uur

    1 - activiteit van tactische luchtvaart van de Russische Federatie in het gebied van de Zee van Azov;
    2 - Raketlanceringen vanuit de Zwarte Zee;
    3 - Vlucht van kruisraketten "Caliber".
    Ukraine responded to the missile attack. In Elizavetivka, Kursk oblast, Russia, and in Krasnooktyabrsky District, Nizhny Novgorod Oblast, Russia, explosions were recorded.

    twitter.com/NOELreports/status/162684...

    Oekraine heeft Westerse wapens gekregen met de belofte er geen Russische doelen in Rusland zelf mee aan te vallen
    Het staat de Oekriansers vrij om met eigen ontwikkelde wapens ( granaten, raketten en drones ) doelen in Rusland te beschieten

    Aanvallen op Russische doelen in Rusland zelf, zal zeker onder de Russische bevolking angst oproepen, wanneer zij beseffen dat het geen ver weg activiteit meer is en zij zullen zich beklagen bij de Russische autoriteiten en Putin

    In de reacties wordt aangegeven dat het Krasnooktyabrsky in de Kursk Oblast ( provincie ) betreft
    Er zijn veel plaatsen met dezelfde naam in meerdere provincies, zowel in Rusland als in Oekraïne en het is vaak een puzzle om de juiste te pakken

    That's Krasnooktyabrsky, Glushkovsky raion, Kursk oblast. Think Nizhny is a bit too far.
63.413 Posts
Pagina: «« 1 ... 1897 1898 1899 1900 1901 ... 3171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.231
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.880
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.154
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.025
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.746
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.753
Alfen 12 16.143
Allfunds Group 3 1.173
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.617
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.514
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.100
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.254
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.628
ASML 1.762 76.750
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 323
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660