Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 26 april 2023 23:39
    Gaslighting. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar ONE-Dyas is een bedrijf om goed in de gaten te houden. Het is de grootste niet-beursgenoteerde energieproducent van Nederland, met aandeelhouders als de familie Fentener van Vlissingen, oud-ABN Amro-topman Rijkman Groenink en olie-ondernemers Marcel van Poecke en Jan Onderdijk. ONE-Dyas richt zich op het boren naar gas in de Waddenzee.
    Althans, dat was de bedoeling.

    De voorzieningenrechter in Den Haag heeft dinsdag een groot gaswinningsproject van ONE-Dyas op de Noordzee namelijk tot nader order stilgelegd. Het gaat om de exploitatie van een gasveld op zo’n 20 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Het veld - NO5-A gedoopt - ligt onder zowel Nederlandse als Duitse territoriale wateren.

    Milieuorganisaties MOB en het Duitse Umwelthilfe hadden samen met de gemeentelijke overheid van het Duitse Waddeneiland Borkum een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat ministerie had ondanks allerlei bezwaren namelijk een vergunning afgegeven voor voorbereidende werkzaamheden. Maar de milieuclubs eisten dat de bouw van het gasboorplatform onmiddellijk zou worden stilgelegd omdat niet kon worden uitgesloten dat er stikstof zou neerkomen op gevoelige natuurgebieden in de buurt van het projectgebied.

    De voorzieningenrechter ging daarin mee, omdat het onderzoek naar de gevolgen van de boringen niet volledig is als het gaat om stikstofneerslag. Het gaat hierbij overigens niet om een klein gasbelletje: ONE-Dyas investeerde al 500 miljoen in het project en dat is de grootste investering in een Nederlands gasproject in de afgelopen vijftien jaar.

    De timing van de uitspraak is opmerkelijk. Juist gisteren togen premier Mark Rutte en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) naar Groningen om boete te doen voor decennialange gaswinning onder de provincie. Jarenlang is er niet naar de Groningers geluisterd, en het kabinet wilde hun nu recht doen met een nij begun, een nieuw begin.
    Groningen krijgt de komende jaren alle steun bij het wederopbouwen van de provincie, zo beloofden Rutte en Vijlbrief. Die steun is zowel financieel als mentaal. Daarvoor is een vijftigpuntenplan opgesteld en een bak geld vrijgemaakt.

    Allereerst moet er een ommezwaai komen in de aanpak van schade. Daarbovenop is er behoefte aan perspectief, aan geld en maatregelen die ervoor zorgen dat de provincie snel beter af is.
    Voor al deze plannen wil het kabinet de komende decennia 22 miljard euro uittrekken, al is een deel van dat bedrag al eerder toegezegd. Het merendeel gaat naar het herstellen en versterken van huizen.
    Een bedrag van circa 9 miljard moet helpen bij het toekomstperspectief van inwoners van Groningen, in de vorm van verduurzaming, welzijn en sociaal herstel en een pakket economische steunmiddelen.
    Groningers reageerden sceptisch op de woorden van de bewindslieden. Eerst zien, dan geloven. Dat is begrijpelijk, gezien het verleden. En – helaas – ook gezien het heden: de gasboringen van ONE-Dyas boven Schier zullen dan niet direct tot bevingen onder de provincie leiden, het heeft er toch weer alle schijn van dat financiële argumenten het winnen van maatschappelijke (lees: milieu, natuur) noden. Geen nij begun dus, eerder t is ain mouders goud.
    ........................

    ¨Het gaat hierbij overigens niet om een klein gasbelletje¨

    Maar ik heb nog geen bodembel horen luiden.
  2. forum rang 6 A Mao 27 april 2023 00:07
    quote:

    GakGak schreef op 26 april 2023 23:17:

    Minister Kaag kan de KLM wel degelijk aan afspraken houden: geen onmacht, maar onwil
    FTM.
    Nu de KLM geen staatssteun meer krijgt, kan het bedrijf naar eigen zeggen niet meer verantwoordelijk gehouden worden voor overtredingen die het beging van voorwaarden voor die steun. Minister Kaag deelt die lezing.
    Onzin, volgens verschillende juridisch experts. ‘De minister kan gewoon naar de rechter.’

    De staatssteun die tijdens de coronapandemie voor de KLM werd opgetuigd is beëindigd. Aan deze steun waren verschillende voorwaarden verbonden op het gebied van verduurzaming en structurele kostenbesparing.
    Gaandeweg bleek de KLM zich niet aan deze voorwaarden te houden. Volgens de staatsagent die toeziet op de voorwaarden keerde de maatschappij onterecht winstdeling uit en deed ze niets om belastingontwijking door in het buitenland wonende piloten tegen te gaan. Minister Kaag kwalificeerde ‘de zeer gebrekkige naleving van de voorwaarden’ begin 2022 als ‘onacceptabel’.
    Nu de KLM weer ‘op eigen benen staat’ stelt het bedrijf dat het ook niet meer aan de destijds afgesproken voorwaarden gehouden kan worden. Minister Kaag lijkt dit te onderkennen en richt haar blik op de toekomst.
    Verschillende contractenrecht-experts wijzen er echter op dat de gemaakte afspraken nog altijd juridisch afdwingbaar zijn. Niets staat de minister in de weg om naar de rechter te stappen om de KLM te dwingen haar afspraken na te komen.
    Op 18 april maakte de KLM bekend dat het met veertien banken een overeenkomst heeft gesloten. Hierdoor kan de KLM de komende jaren leningen afsluiten ter waarde van een miljard euro.
    Dankzij deze overeenkomst beëindigt het bedrijf de mogelijkheid om leningen af te sluiten waarvoor de overheid garant staat. Die mogelijkheid kreeg de KLM in 2020 als onderdeel van een pakket maatregelen waarmee het bedrijf tijdens de coronacrisis werd gered. Dat de KLM deze mogelijkheid opzegt betekent volgens het bedrijf ook dat ‘de voorwaarden die de Staat heeft verbonden aan de steun niet langer gelden.’

    Het nieuws verspreidde zich snel. ‘KLM snijdt financiële banden met de overheid door’, kopte Nu.nl. In het bericht: ‘Dit betekent dat de voorwaarden die de Staat aan de financiële ondersteuning heeft verbonden ook zijn vervallen.’ Ook het Algemeen Dagblad, Het Financieele Dagblad en het Reformatorisch Dagblad namen het nieuws over dat de voorwaarden van tafel zijn.
    Volgens De Telegraaf ‘gaat de vlag uit’ nu de KLM ‘weer op eigen benen staat’, de NOS meldde dat hierdoor ‘de voorwaarden niet meer gelden die de overheid stelde aan de steun’ en RTL stelde dat het bedrijf ‘is verlost van regels van de staat.’
    Dat de voorwaarden van tafel zijn werd zelfs bevestigd door het kabinet. In een brief aan de Tweede Kamer schreven minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) en minister van Infrastructuur Mark Harbers (VVD): ‘De financiële voorwaarden die zijn gesteld aan het verlenen van het steunpakket en de luchtvaartinhoudelijke voorwaarden die niet ook elders zijn vastgelegd komen te vervallen.’
    .
    Evalueren en vooruitkijken
    Voorwaarden om van de KLM een financieel gezonder bedrijf te maken, door bijvoorbeeld structureel op de kosten te besparen, zijn volgens de staatsagent die daar toezicht op houdt aantoonbaar geschonden. Minister Kaag heeft dat in de Kamer erkend en noemde dat ‘onwenselijk’ en ‘onacceptabel’.
    Maar er zou volgens de minister niets meer aan te doen zijn. Ze is weliswaar teleurgesteld in het bedrijf, maar er zouden geen mogelijkheden zijn om de zwaan alsnog aan haar beloftes te houden.

    Bij RTL Nieuws reageerde Kaag op het nieuws dat de KLM ‘haar vleugels uitslaat’, dat zij gaat ‘evalueren welke voorwaarden er bij een steunpakket als dit horen en hoe je die in de toekomst beter kunt afdwingen.’ Volgens de minister zijn de afspraken met de KLM ‘voor mijn tijd’ gemaakt en is het nu haar taak om ‘toekomstige kabinetten’ mee te geven hoe afdwingbaarheid wel geregeld kan worden.
    Minister Kaag wil dus vooral vooruit kijken. De voorwaarden die eerder zijn gesteld waren nu eenmaal niet afdwingbaar, zegt ze, maar dat is haar fout niet. Ze kan slechts evalueren en toekomstige kabinetten van advies dienen.

    Maar dat klopt niet. De voorwaarden die de KLM niet nakomt zijn wel degelijk afdwingbaar, zelfs nu het bedrijf de staatssteun heeft stopgezet. Dat bevestigen meerdere experts aan Follow the Money. Dat het kabinet de KLM niet dwingt tot het nakomen van de afspraken is geen onmacht, maar onwil.
    Zo gaat dat, de MKB kan bloeden, maar mevrouw wil de Fransen niet tegen de haren in strijken……
  3. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 07:18
    Nog wat leeswerk op een rustige oranjedag.
    Hoe BKR personen in zijn klauwen gijzelt.
    .
    Drie keer probeerde Alexander de fnuikende code achter zijn naam weg te procederen. Maar waar de ene code op last van de rechter verdween, zette het Bureau Krediet Registratie in Tiel er een andere, onbekende voor in de plaats. 'De code bestaat al heel lang, maar we hebben hem nog nooit gebruikt.'

    In het kort
    Alexander had schulden en een BKR-code.
    Hij ontworstelde zich aan de schulden, en vroeg BKR de codes te verwijderen.
    Dat wilde BKR niet, waarna hij een rechtszaak aanspande.
    Pas na de derde gewonnen zaak verwijderde BKR de code
    Het huis dat Alexander had willen kopen, was toen al weg.
    .
    Alexander wil een tiny house kopen. Hij is begin dertig en woont in een sociale huurwoning. Twee verdiepingen, rode bakstenen, opvallend diepe tuin, een sobere woonkamer die hij kan ombouwen tot thuisbioscoop. Hij is niet ontevreden in de stille straat in een Zeeuws stadje. Maar toch: eigenlijk is het huis wat te groot voor hem.

    Drie jaar geleden las hij over plannen van de gemeente om in de buurt een aantal tiny houses te bouwen. Zo'n huisje van dertig vierkante meter is echt iets voor hem, denkt Alexander. Hij heeft autisme en kan soms gestrest zijn. Maar hoeveel stress kun je krijgen van een minihuis? Kosten: een ton. Alexander runt een eigen bedrijfje; dit kan hij makkelijk betalen. En een eigen woning is ook een investering.
    Alleen heeft hij een probleem: een BKR-registratie. Een aantekening omdat hij ooit wanbetaler was. Zelf wijt hij dat aan zijn gebrekkige financiële opvoeding. En op jonge leeftijd was hij wellicht wat goedgelovig.

    Als Alexander achttien is en bijverdient in de supermarkt, heeft hij al een creditcard. Later een doorlopend krediet en een auto op afbetaling. Met die Ford Fiesta rijdt hij op werkdagen heen en weer naar Rotterdam, voor een baan waarbij hij dagelijks 200 e-mails moet beantwoorden. Hij raakt gestrest. En veel stress leidt weer tot hyperventilatie. Dus Alexander verliest zijn baan. De vaste kosten lopen door: hij is een twintiger en raakt in de schulden.
    Geen tonnen, maar wel zo'n €20.000. Noodgedwongen verkoopt hij de Ford. Ook krijgt hij een budgetcoach. Alexander treft een regeling met de banken, die een deel van zijn schuld kwijtschelden. Hij begint dan een bedrijfje, onder meer als webdesigner en tekstschrijver. In 2019 is hij helemaal schuldenvrij. De huur en vaste lasten: hij betaalt alles keurig op tijd.

    Bij het BKR behoudt hij zijn aantekening. Bij ABN Amro, waar hij een doorlopend krediet had, bij Banco Santander, waar hij zijn auto op afbetaling had, en bij de creditcardmaatschappij staat er 'A3' achter zijn naam. Die code betekent dat er een betalingsachterstand is, of is geweest, en dat vervolgens op het krediet een afboeking of kwijtschelding is gedaan. Met A3 is hij kansloos voor een hypotheek.
    Maar Alexander wil zijn droomhuis. Hij heeft een plan.
    .
    In november 2020 vraagt hij het BKR om de registraties te verwijderen. Het BKR wijst dat verzoek af. Standpunt van het BKR: Alexander moet zich wenden tot de banken en de creditcardmaatschappij.
    Alexander belt zijn rechtsbijstandsverzekeraar. Daar hoort hij ook: voor het aanvechten van registraties moet je bij de banken zijn. Het antwoord van Alexander is: we moeten juist het BKR aanspreken. Want twee banken en de creditcardmaatschappij, dat zijn drie procedures. Dat duurt veel langer en kost veel meer.

    Een mazzeltje voor Alexander is dat hij uitkomt bij een advocaat die enthousiast is. De rechtszaak komt op de rol. Op 4 oktober 2021 is de mondelinge behandeling, in de rechtbank van Arnhem. Drie maanden na de zitting volgt de uitspraak: 'Naar het oordeel van de rechtbank kan Alexander zich rechtstreeks richten tot het BKR met zijn bezwaren tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens.' Ook kan hij hen verzoeken om de coderingen achter zijn naam te verwijderen. Want het BKR is medeverantwoordelijk voor de verwerking, en dus ook de instandhouding van de codes.
    Dat Alexander 'nog bescherming nodig heeft tegen overkreditering, volgt niet uit de feiten. (...) Het verzoek om het BKR te bevelen de codes te verwijderen, wordt toegewezen', aldus de rechtbank. Het is 14 januari 2022 en Alexander krijgt gelijk. Het BKR krijgt vijf dagen om de codes te schrappen. 'Voor het opleggen van een dwangsom ziet de rechtbank geen aanleiding. Er mag van uit worden gegaan dat het BKR deze beschikking naleeft.'

    Maar het BKR gaat in beroep. Het vonnis is niet 'uitvoerbaar bij voorraad', dus wordt niet direct opgelegd. Concreet: Alexander wint een rechtszaak, maar achter zijn naam staat nog steeds A3. Een hypotheek kan hij dus vergeten.
    Alexander denkt: wie is de grootste tegenstander van het BKR? Zo komt hij uit bij Dynamiet Nederland. Alexander belt hen. Aan de persoon die hij aan de lijn krijgt, vraagt Alexander direct of hij de directeur van Dynamiet kan spreken. Dit is chefsache.
    ...
  4. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 07:19
    quote:

    GakGak schreef op 26 april 2023 13:58:

    [...]
    .
    Eerlijkheid pas niet bij dit kabinetsbeleid, vandaar dat het vertrouwen per dag keldert.
    Het ongepast charme offensief daar in Groningen schijnt zelfs averechts te werken.
    Vaag heel veel beloven en dat over 30 jaar uitsmeren dat kan alleen Rutte proberen te verkopen.
    Dat is hem wel al vaak gelukt. Wat dat betreft is hij een goede verkoper. Hij is eigenlijk een soort metafoor voor de spreekwoorden: Kat in de zak, Knollen voor citroenen en Sigaar uit eigen doos. Ook Horen, zien en zwijgen weet hij te verkopen.
  5. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 07:24
    Deepak Thakoerdien heeft tien jaar terug zijn rechtenstudie opgegeven om Dynamiet Nederland op te zetten. Hij twijfelt soms aan de bedrijfsnaam, maar anderzijds: Dynamiet is wel krachtig. Zijn bedrijf is uitgegroeid tot een bureau met zo'n twintig medewerkers, op de tweede verdieping in een bedrijfsverzamelpand in het centrum van Zoetermeer. Corebusiness is het helpen van mensen met schuld.

    Daarbij is Deepak, midden dertig, helemaal niet tegen het BKR of tegen kredietregistraties. Vier van de vijf klachten die bij het bureau binnenkomen, daar kan Dynamiet helemaal niets mee. Er is gewoon een heel grote groep mensen in Nederland met problematische schulden. Die mensen verdienen bescherming, ook tegen zichzelf.

    Maar voor een klein deel van de mensen die mailen of bellen kan Dynamiet wél iets doen. Want na ruim een decennium in de schuldenwereld te hebben gewerkt, weet Deepak: het BKR is een wat onbehouwen club. Een houwdegen. Soms schieten ze daar vanuit Tiel met een kanon op een mug.

    Hij kan zo voorbeelden oplepelen van mensen die door een kredietregistratie vanwege een bescheiden betalingsachterstand bij Wehkamp de hypotheek op hun droomhuis misliepen. Dat soort dossiers poogt Dynamiet als het ware op te blazen - de bedrijfsnaam is er niet voor niets.

    Dus als Deepak het verhaal uit Zeeland aanhoort, weet hij ogenblikkelijk: daar kunnen we wel wat mee. Sowieso: iemand die in zijn eentje een zaak wint van het BKR, dat heeft hij niet eerder meegemaakt.

    *****

    Het verzoek van Dynamiet aan het BKR is: kunnen jullie niet alsnog het vonnis naleven? Dus A3 verwijderen. Dat is wat Deepak mailt aan Kennedy Van der Laan, het kantoor dat het BKR bijstaat. Hij krijgt goed nieuws. De A3-code van Alexander is opgeheven.

    Alleen: nu staat er iets anders achter diens naam. Code 9.

    Deepak weet niet wat hij ziet. Code wat?! In de regels van het BKR staat zo'n code nergens, op hun site is hij niet te vinden. Deepak start een kort geding, dat dient in april 2022. Inzet: ook deze code moet geschrapt.

    Het is 'een code die voor deze zaak verzonnen lijkt', zegt advocaat Menno de Boorder in Trouw, de krant die over het kort geding schrijft. De Boorder is ingehuurd door Dynamiet en staat dus Alexander bij op de spoedzitting. De Boorder: 'Banken en andere kredietverstrekkers denken bij zo'n code 9: dit is zo'n raar geval, daar gaan we zeker geen zaken mee doen.'

    Daarvan is bewijs. Alexander vroeg een zakelijk krediet aan voor zijn eigen bedrijf, kort nadat code 9 achter zijn naam was verschenen. Het krediet is geweigerd - vanwege de code.

    Repliek van het BKR: deze code 9 bestaat wel degelijk, maar hij is alleen intern bekend bij kredietverstrekkers.

    Ook dit kort geding wint Alexander. Op 23 mei 2022 moet het BKR, op last van de rechter, de code 9 schrappen. Alleen: op het moment dat code 9 verdwijnt, verschijnt code A3 weer achter zijn naam. Zo blijft hij in 'het systeem' staan als dubieuze crediteur. Na maanden procederen is hij niets opgeschoten. Alexander voelt zich inmiddels hoofdrolspeler in een boek van Franz Kafka.

    Bij het gerechtshof volgt een zogeheten incidentprocedure. De Boorder en Dynamiet verzoeken BKR om gevolg te geven aan het initiële vonnis, van meer dan een jaar eerder. Dus: verwijder de A3-code.

    Op 30 augustus 2022 doet het gerechtshof uitspraak. Voor de derde keer op rij wint Alexander van het BKR. De code moet worden verwijderd. En jawel: dat gebeurt. Alexander is, zoals dat in jargon heet, codevrij.

    Het tiny house kan hij vergeten. Dat is allang gekocht door iemand anders. En er loopt ook nog een rechtszaak: het hoger beroep tegen het eerste vonnis. Het laatste verweerschrift van Kennedy Van der Laan telt 420 pagina's.

    Alexander is zelf nooit naar de rechtszaken gegaan. Te ver vanuit Zeeland. En vooral ook veel te stressvol. Want natuurlijk heeft het aan hem gevreten, zegt hij in zijn bescheiden woonkamer in het rijtjeshuis. 'Ik dacht wel eens: het ligt aan mij. Ik heb autisme. Zie ik het dan verkeerd?' Maar als hij zijn verhaal aan andere mensen vertelt, aan Deepak of een advocaat, 'dan slaat iedereen achterover'.

    Het voelt alsof het systeem hem probeert te vermorzelen. Een beetje, zo denkt hij, zoals de mensen met aardbevingsschade aan hun huizen in Groningen, of ouders in de toeslagenaffaire. Maar dat waren nog groepen mensen. 'Ik was in mijn eentje. Het leek wel alsof het systeem daarom extra hard heeft tegengewerkt.'

    Zijn conclusie: het is een symptoom van de bestuurscultuur. 'Het maakt niet uit wat je zegt, er wordt gedacht dat burgers het slechtste met je voor hebben. Het is wantrouwen.'
  6. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 07:24
    Vorige maand is er in consumentenprogramma Radar gesproken over het BKR, en ook over de zaak van Alexander. In de uitzending weerspreekt Peter van den Bosch, directeur van het BKR, dat Alexander doelbewust is getreiterd: 'Het zou heel raar zijn als we denken: die consument zullen we dwarszitten.'

    En over de code 9: 'Een conflict moet je markeren in je database. Dat is precies wat wij hebben gedaan. De code bestaat al heel lang, maar we hebben hem nog nooit gebruikt. (...) Ik begrijp heel goed dat dit raar overkomt.'

    Als Alexander die uitzending ziet, voelt het alsof hij nog een trap na krijgt. Hoezo: 'raar overkomt?' Hij noch Deepak of advocaat De Boorder heeft ooit de code 9 kunnen vinden in de reglementen. De code wás er gewoon niet, dat weet Alexander zeker: 'Het BKR laat zijn directeur liever liegen op nationale tv om de codes in stand te houden, dan dat het toegeeft dat een consument gelijk heeft. En waar gaat het over? Een hypotheek van een ton. Misschien zijn de juridische kosten voor BKR wel net zo hoog.'

    CDA Kamerlid Evert-Jan Slootweg heeft Kamervragen gesteld. Moet iemand die een paar betaaltermijnen mist, hetzelfde worden behandeld als een zware wanbetaler? En over code 9: 'Kunt u nagaan wat het BKR bedoelt met de verklaring dat code 9 allang in hun reglement staat (...) terwijl deze code niet wordt genoemd in het algemeen reglement van het BKR?'

    Het FD heeft ook het BKR om een reactie gevraagd. 'In de Radar uitzending hebben wij niet kunnen en willen zeggen dat het door Alexander en Deepak geschetste beeld en proces niet geheel juist en compleet, ofwel conform de werkelijkheid is', laat een woordvoerder weten. 'Wij hebben hier geen melding van willen maken, omdat de zaak onder de rechter is.'

    Het BKR blijft bij het oorspronkelijke standpunt: 'Tiel' is niet verantwoordelijk voor de kredietregistraties, noch voor de codes. Dat zijn de banken, verzekeraars en andere bedrijven die gebruikmaken van winkelen op afbetaling. 'Zij zijn ook de enige die kennis hebben van de persoonlijke situatie van een consument', zegt de woordvoerder. 'Zij beschikken immers over het dossier. Wij hebben simpelweg geen inhoudelijke kennis om te beoordelen of een registratie terecht is of niet. Daarom gaan wij in beroep.'

    Wat betreft de code 9 is het volgens het BKR 'beter te spreken over een markering dan een code'. Deze markering wordt gebruikt om aan te geven dat er een geschil loopt tussen 'deelnemers aan het kredietsysteem' en een consument. 'Markering 9 is in het verleden door kredietverstrekkers gebruikt en dat zal nu en in de toekomst ook zo zijn.'

    En Alexander? Hij probeert ondertussen de hele geschiedenis vooral te laten rusten. Voorlopig woont hij nog in zijn rijtjeshuis. Recent heeft hij zijn tuin aangepakt. Er ligt een grindpad, tot helemaal achteraan, met aan weerszijden allemaal fruitbomen. De komende jaren zit hij hier. C'est la vie.

    Al zou Alexander toch liever in een tiny house hebben gewoond.
    Verantwoording: Alexander wilde alleen meewerken als zijn echte naam niet wordt genoemd. Het FD is bij hem thuis geweest, en heeft rechtbankstukken ingezien.
  7. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 07:28
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
  8. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 07:37
    quote:

    A3aan schreef op 26 april 2023 17:54:

    [...]

    Bedankt voor de tip. Hoeveel zouden er in een vuilniszak gaan? Het geld ligt op straat, maar je moet wel bukken om het op te rapen.
    Op Koningsdag betrekkelijk "ongevaarlijk". Er zijn andere massale bijeenkomsten waarbij je wel wat voorzichtiger moer zijn.
  9. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 07:38
    Uit een antwoord op een bezwaarschrift.

    Belastingdienst: Is er nog iemand afhankelijk van U ?

    antw: Honderd duizenden illegale immigranten.
    Evenveel junks en werkelozen.
    Tienduizenden criminelen en gevangenen.
    Plus alle kabinets en kamerleden en nog wat politici.

    Belastingdienst: Dit antwoord kunnen we zo niet accepteren.

    antw: Wie ben ik vergeten ?
  10. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 07:40
    quote:

    leek2018 schreef op 27 april 2023 07:37:

    [...]
    Op Koningsdag betrekkelijk "ongevaarlijk". Er zijn andere massale bijeenkomsten waarbij je wel wat voorzichtiger moer zijn.
    .
    Er zijn twee opties:

    Zomaar bukken op straat werkt soms als een magneet en dus risicovol.

    Of een magneet gebruiken en dus niet bukken...
  11. forum rang 9 objectief 27 april 2023 08:19
    Minister Jetten heeft indrukwekkende klimaatplanen gepresenteerd, waardoor onze jeugd een mooie toekomst tegemoet gaat. Alle respect voor de prestaties van deze topminister.
    Nederland staat bovenaan op het gebied van zonnepanelen, laadpalen voor electrische auto''s etc.
  12. forum rang 8 GakGak 27 april 2023 08:36
    Alleen maar veren in de r... van Robje ? (of zijn het laadpalen...).

    Een jeugd die de komende jaren onbezorgd tegemoet kan zien ?
    Allemaal grote kans op een geisoleerde doorzonwoning en een gesubsidieerde electrocar ervoor. ?

    Vreemd, ik hoorde tussen de regels door en via alle commentaren op Jetten toch een
    heel ander verhaal.
  13. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 08:43
    quote:

    objectief schreef op 27 april 2023 08:19:

    Minister Jetten heeft indrukwekkende klimaatplanen gepresenteerd, waardoor onze jeugd een mooie toekomst tegemoet gaat. Alle respect voor de prestaties van deze topminister.
    Nederland staat bovenaan op het gebied van zonnepanelen, laadpalen voor electrische auto''s etc.
    Bij klimaatplannen denk ik meer aan plannen om de verandering van het klimaat te ondervangen. Daar heeft onze jeugd wat aan. Een klimaatmuur rond Nederland is net zo'n utopie als een asielmuur.
  14. forum rang 9 josti5 27 april 2023 09:02
    Nog maar eens: de demografie...

    themostimportantnews.com/archives/the...

    Enkele citaten in het Nederlands:

    Hebben we de piek van de wereldbevolking al bereikt? De geboortecijfers zijn in rijke landen al jaren aan het dalen, en liggen nu overal in de geïndustrialiseerde wereld ver onder het vervangingsniveau. In sommige arme landen liggen de geboortecijfers nog boven het vervangingsniveau, maar ze dalen gestaag omdat de jongeren in die landen de culturele waarden van de rijke landen overnemen. Ondertussen daalt de gemiddelde levensverwachting in de Verenigde Staten en elders, en is het aantal sterfgevallen de afgelopen jaren overal ter wereld dramatisch gestegen. Als we geen manier vinden om deze trends te keren, zullen we getuige zijn van een catastrofale bevolkingsafname. Het is slechts een kwestie van tijd, schrijft Michael Snyder.
    Volgens CNN is het aantal geboortes per vrouw sinds 1950 met meer dan de helft gedaald…

    In 1950 kregen vrouwen doorgaans vijf geboortes; vorig jaar waren dat wereldwijd 2,3 geboortes. Tegen 2050 verwacht de VN een verdere wereldwijde daling tot 2,1 geboortes per vrouw.

    In sommige landen is het lager. In de VS was het in de jaren 1950 3,6 geboortes per vrouw, volgens de Wereldbank is het gedaald tot 1,6 in 2020. In Italië was het 1,2; in Japan 1,3; in China 1,2. In januari 2022 kondigde het land aan dat het geboortecijfer voor het vijfde jaar op rij daalde, zelfs met de intrekking van het één-kind beleid, waardoor koppels vanaf 2021 maximaal drie kinderen mogen krijgen.

    Hier in de Verenigde Staten maken we al heel lang niet meer genoeg baby’s om onszelf te vervangen.
    -------------------
    Europa kampt met soortgelijke problemen.

    Op dit moment liggen de vruchtbaarheidscijfers in elk EU-land ver onder het vervangingsniveau…

    In 2021 had Frankrijk het hoogste vruchtbaarheidscijfer van de EU-lidstaten met 1,84 levendgeborenen per vrouw volgens Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU. Malta had het laagste cijfer met 1,13 levendgeborenen. Het gemiddelde voor de EU als geheel was 1,53.

    Als er niet zoveel migratie plaatsvond, zou de bevolking in de hele EU al gestaag krimpen.

    Maar als u denkt dat het slecht gaat in Europa, kijk dan eens wat er in Azië gebeurt.

    De gemiddelde vrouw baart slechts 1,4 kinderen in Japan, en het cijfer is nog lager in Zuid-Korea…
    --------------
    Maar de arme landen maken tenminste het egoïsme van de rijke landen goed, toch?

    Tot op zekere hoogte, maar de waarheid is dat ook in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten de vruchtbaarheidscijfers dalen.

    Door onderwijs en entertainment worden de waarden van de rijke landen over de hele wereld geëxporteerd, en dat drukt overal de vruchtbaarheidscijfers.
  15. forum rang 10 rationeel 27 april 2023 09:02
    quote:

    leek2018 schreef op 27 april 2023 08:43:

    [...]
    Bij klimaatplannen denk ik meer aan plannen om de verandering van het klimaat te ondervangen. Daar heeft onze jeugd wat aan. Een klimaatmuur rond Nederland is net zo'n utopie als een asielmuur.
    Over land een afscherming plaatsen is toch al zo vaak het geval geweest?
    Vroeger kwam je geen enkel land zomaar binnen.

    Als je vroeger ...per trein...bijvoorbeeld naar Belgie reisde, werd je in de trein door de juiste instantie op het hebben van een geldig paspoort gecontroleerd.

    Geen paspoort, vergeten bijvoorbeeld, of verlopen, voor de grens er uit.
  16. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 09:15
    quote:

    rationeel schreef op 27 april 2023 09:02:

    [...]

    Over land een afscherming plaatsen is toch al zo vaak het geval geweest?
    Vroeger kwam je geen enkel land zomaar binnen.

    Als je vroeger ...per trein...bijvoorbeeld naar Belgie reisde, werd je in de trein door de juiste instantie op het hebben van een geldig paspoort gecontroleerd.

    Geen paspoort, vergeten bijvoorbeeld, of verlopen, voor de grens er uit.
    Dat was vroeger allemaal te behappen. Op de lagere school was ik toen een van de weinige kinderen, die naar het buitenland op vakantie ging, nu is het precies andersom. Voor vrachtwagens was nauwelijks parkeerruimte noodzakelijk om de lading te controleren, nu zou de hele grensstreek geasfalteerd moeten worden om ze op die parkeerterreinen te controleren.
  17. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 09:25
    quote:

    josti5 schreef op 27 april 2023 09:02:

    Nog maar eens: de demografie...

    themostimportantnews.com/archives/the...

    Enkele citaten in het Nederlands:

    Hebben we de piek van de wereldbevolking al bereikt? De geboortecijfers zijn in rijke landen al jaren aan het dalen, en liggen nu overal in de geïndustrialiseerde wereld ver onder het vervangingsniveau. In sommige arme landen liggen de geboortecijfers nog boven het vervangingsniveau, maar ze dalen gestaag omdat de jongeren in die landen de culturele waarden van de rijke landen overnemen. Ondertussen daalt de gemiddelde levensverwachting in de Verenigde Staten en elders, en is het aantal sterfgevallen de afgelopen jaren overal ter wereld dramatisch gestegen. Als we geen manier vinden om deze trends te keren, zullen we getuige zijn van een catastrofale bevolkingsafname. Het is slechts een kwestie van tijd, schrijft Michael Snyder.
    Volgens CNN is het aantal geboortes per vrouw sinds 1950 met meer dan de helft gedaald…

    In 1950 kregen vrouwen doorgaans vijf geboortes; vorig jaar waren dat wereldwijd 2,3 geboortes. Tegen 2050 verwacht de VN een verdere wereldwijde daling tot 2,1 geboortes per vrouw.

    In sommige landen is het lager. In de VS was het in de jaren 1950 3,6 geboortes per vrouw, volgens de Wereldbank is het gedaald tot 1,6 in 2020. In Italië was het 1,2; in Japan 1,3; in China 1,2. In januari 2022 kondigde het land aan dat het geboortecijfer voor het vijfde jaar op rij daalde, zelfs met de intrekking van het één-kind beleid, waardoor koppels vanaf 2021 maximaal drie kinderen mogen krijgen.

    Hier in de Verenigde Staten maken we al heel lang niet meer genoeg baby’s om onszelf te vervangen.
    -------------------
    Europa kampt met soortgelijke problemen.

    Op dit moment liggen de vruchtbaarheidscijfers in elk EU-land ver onder het vervangingsniveau…

    In 2021 had Frankrijk het hoogste vruchtbaarheidscijfer van de EU-lidstaten met 1,84 levendgeborenen per vrouw volgens Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU. Malta had het laagste cijfer met 1,13 levendgeborenen. Het gemiddelde voor de EU als geheel was 1,53.

    Als er niet zoveel migratie plaatsvond, zou de bevolking in de hele EU al gestaag krimpen.

    Maar als u denkt dat het slecht gaat in Europa, kijk dan eens wat er in Azië gebeurt.

    De gemiddelde vrouw baart slechts 1,4 kinderen in Japan, en het cijfer is nog lager in Zuid-Korea…
    --------------
    Maar de arme landen maken tenminste het egoïsme van de rijke landen goed, toch?

    Tot op zekere hoogte, maar de waarheid is dat ook in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten de vruchtbaarheidscijfers dalen.

    Door onderwijs en entertainment worden de waarden van de rijke landen over de hele wereld geëxporteerd, en dat drukt overal de vruchtbaarheidscijfers.
    Zouden die vervangingscijfers niet eens aangepast moeten worden. Door de toename van robots en dergelijke is economisch gezien, toename dan wel gelijk blijven niet echt noodzakelijk. Door de enorme technische ontwikkelingen moet je geen conservatieve cijfers uit het verleden toepassen.
  18. poolbeer 27 april 2023 09:30
    quote:

    leek2018 schreef op 27 april 2023 09:15:

    [...]
    Dat was vroeger allemaal te behappen. Op de lagere school was ik toen een van de weinige kinderen, die naar het buitenland op vakantie ging, nu is het precies andersom. Voor vrachtwagens was nauwelijks parkeerruimte noodzakelijk om de lading te controleren, nu zou de hele grensstreek geasfalteerd moeten worden om ze op die parkeerterreinen te controleren.
    In Engeland hebben ze na de Brexit het douane systeem ook weer op poten gezet. Als ze het daar kunnen dan kan het hier ook.
    Je kan ook steekproefgewijs personen, auto´s, vrachtwagens, treinen controleren.
    Kan me een interview herinneren met kunst detective Ben Zuidema waarin hij zei: dat de open grenzen in Europa een zegen zijn voor de criminelen. Ze kunnen ongestoord drugs, wapens, personen van het ene land naar het andere verplaatsen.
  19. forum rang 4 Portisch 27 april 2023 09:33
    quote:

    josti5 schreef op 27 april 2023 09:02:

    Nog maar eens: de demografie...

    themostimportantnews.com/archives/the...

    Enkele citaten in het Nederlands:

    Hebben we de piek van de wereldbevolking al bereikt? De geboortecijfers zijn in rijke landen al jaren aan het dalen, en liggen nu overal in de geïndustrialiseerde wereld ver onder het vervangingsniveau. In sommige arme landen liggen de geboortecijfers nog boven het vervangingsniveau, maar ze dalen gestaag omdat de jongeren in die landen de culturele waarden van de rijke landen overnemen. Ondertussen daalt de gemiddelde levensverwachting in de Verenigde Staten en elders, en is het aantal sterfgevallen de afgelopen jaren overal ter wereld dramatisch gestegen. Als we geen manier vinden om deze trends te keren, zullen we getuige zijn van een catastrofale bevolkingsafname. Het is slechts een kwestie van tijd, schrijft Michael Snyder.
    Volgens CNN is het aantal geboortes per vrouw sinds 1950 met meer dan de helft gedaald…

    In 1950 kregen vrouwen doorgaans vijf geboortes; vorig jaar waren dat wereldwijd 2,3 geboortes. Tegen 2050 verwacht de VN een verdere wereldwijde daling tot 2,1 geboortes per vrouw.

    In sommige landen is het lager. In de VS was het in de jaren 1950 3,6 geboortes per vrouw, volgens de Wereldbank is het gedaald tot 1,6 in 2020. In Italië was het 1,2; in Japan 1,3; in China 1,2. In januari 2022 kondigde het land aan dat het geboortecijfer voor het vijfde jaar op rij daalde, zelfs met de intrekking van het één-kind beleid, waardoor koppels vanaf 2021 maximaal drie kinderen mogen krijgen.

    Hier in de Verenigde Staten maken we al heel lang niet meer genoeg baby’s om onszelf te vervangen.
    -------------------
    Europa kampt met soortgelijke problemen.

    Op dit moment liggen de vruchtbaarheidscijfers in elk EU-land ver onder het vervangingsniveau…

    In 2021 had Frankrijk het hoogste vruchtbaarheidscijfer van de EU-lidstaten met 1,84 levendgeborenen per vrouw volgens Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU. Malta had het laagste cijfer met 1,13 levendgeborenen. Het gemiddelde voor de EU als geheel was 1,53.

    Als er niet zoveel migratie plaatsvond, zou de bevolking in de hele EU al gestaag krimpen.

    Maar als u denkt dat het slecht gaat in Europa, kijk dan eens wat er in Azië gebeurt.

    De gemiddelde vrouw baart slechts 1,4 kinderen in Japan, en het cijfer is nog lager in Zuid-Korea…
    --------------
    Maar de arme landen maken tenminste het egoïsme van de rijke landen goed, toch?

    Tot op zekere hoogte, maar de waarheid is dat ook in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten de vruchtbaarheidscijfers dalen.

    Door onderwijs en entertainment worden de waarden van de rijke landen over de hele wereld geëxporteerd, en dat drukt overal de vruchtbaarheidscijfers.
  20. forum rang 7 leek2018 27 april 2023 09:38
    quote:

    poolbeer schreef op 27 april 2023 09:30:

    [...]

    In Engeland hebben ze na de Brexit het douane systeem ook weer op poten gezet. Als ze het daar kunnen dan kan het hier ook.
    Je kan ook steekproefgewijs personen, auto´s, vrachtwagens, treinen controleren.
    Kan me een interview herinneren met kunst detective Ben Zuidema waarin hij zei: dat de open grenzen in Europa een zegen zijn voor de criminelen. Ze kunnen ongestoord drugs, wapens, personen van het ene land naar het andere verplaatsen.
    In Engeland ligt het natuurlijk wel wat gemakkelijker, omdat je zo ie zo al wachttijden hebt aan de grens met de rest van Europa.. Namelijk laden en lossen van boten en treinen. Denk ook maar aan de "grens" problemen rond Engeland, Noord-Ierland en Ierland. Nog steeds niet opgelost in het kader van Brexit.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.040
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.860
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.680
Alfen 12 15.930
Allfunds Group 3 1.117
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.130
AMG 965 125.570
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.079
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.513
ASML 1.762 76.344
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.594
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht