Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 2218 2219 2220 2221 2222 ... 3164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 mei 2023 18:30
    Voorzover bekend is Bachmoet in Russische handen.
    Dat de plaats van weinig strategisch belang is.....is een waarheid.
    Er hebben voor lange tijd felle gvechten plaatsgevonden en dat is meer dan duidelijk.
    Zoals in WW2 worden ook nu weer vele Russische soldaten opgeofferd.
    Ik vind dat beangstigend temeer dat quantiteit (veel soldaten) een kwaliteit kan worden en dat los van de betere Oekraïnse Westerse bewapening en motivatie.
    Daar komt nog bij dat het Russische leger ook geleerd moet hebben uit de eerdere groffe strategische misrekeningen.

    De afloop zal moeilijk te voorspellen zijn maar dat het Oekraïnse leger het in het te verwachte offensief zeer moeilijk zal krijgen lijkt mij voor de handliggend.
    In ieder geval zullen er in de zwak verdedigende delen openingen gezocht moeten worden waarbij veelal de omsingelingen toegepast moeten worden.
  2. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:39
    quote:

    Succes schreef op 20 mei 2023 18:33:

    [...]

    Zou toch wel heel cynisch en mooi zijn als dit lukt ..

    ---------

    Ukraine threatens Bakhmut encirclement, Wagner forces may end up trapped
    Sat, May 20, 2023 at 12:47

    "If we succeed in deepening the flanks, if we can take Bakhmut in a so-called (pincer movement), that is, a three-way encirclement, then, of course, the enemy will have significant problems there," said Volokhov, who is the commander of the Terra unit of Ukraine’s 3rd Separate Special Forces Brigade.

    ...
    Kijk dit zal mij niet verbazen ...

    ----------

    Heeft Oekraïne Rusland in de val gelokt in Bachmoet? ’Russen kunnen worden omsingeld’

    Na bijna een jaar bloedvergieten hebben de Russen Bachmoet dan toch in handen. Een symbolische overwinning voor Rusland, maar een strategische overwinning voor Oekraïne, zeggen experts.

    Op 9 mei, de Dag van de Overwinning met de traditionele parade op het Rode Plein, had de Russische president Poetin de zege al willen aankondigen. Maar zijn feestje viel in het water. De jaarlijkse herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland kwam bijna twee weken te vroeg.

    Zelenski: stad niet gevallen

    Zondag pas kondigde Jevgeni Prigozjin, baas van huurlingenleger Wagner, de gehele verovering van Bachmoet aan. Een overwinning behaald door zíjn soldaten, liet hij niet na te benadrukken. Poetin feliciteerde de troepen, zowel de huurlingen als het reguliere leger, volgens Russische persbureaus.

    De Oekraïense president Zelenski ontkent dat het stadje in de Donbas is gevallen, dat voor de oorlog ruim 70.000 inwoners telde. „Vandaag is Bachmoet alleen in onze harten”, zei hij tijdens een persconferentie in Hiroshima, de locatie van de G7-top. De president sprak van een „tragedie.”

    Symbolische waarde

    Inmiddels is van Bachmoet niet meer over dan een ruïne, een beeld dat gelijkenissen oproept met Verdun: de Franse provinciestad waar Franse en Duitse soldaten in de Eerste Wereldoorlog bij duizenden sneuvelden. De Fransen weigerden Verdun op te geven vanwege de symbolische waarde.

    Ook in Bachmoet staat de symboliek centraal. Althans, voor de Russen, zegt oud-landmachtgeneraal Mart de Kruif. „Naast de symbolische waarde stelt het niets voor. Het is een stuk grond dat ze in handen hebben. Meer niet.”
    ’Ongunstig terrein’

    De Kruif spreekt, in de woorden van de negentiende-eeuwse militair theoreticus Von Clausewitz, van een ’Nebenkriegsschauplatz’, ofwel een zijtoneel in de oorlog. „Strategisch kun je er niets mee. Doorstoten de Donbas in? Dat zie ik niet gebeuren. De steden Kramatorsk en Slovjansk liggen 20 tot 25 kilometer verderop. Daartussen is het terrein ongunstig met rivieren en bergruggetjes.”

    Oud-militair Patrick Bolder van het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS) voorziet dat de strijd bij Bachmoet niet klaar is. „De Oekraïners rukken ten noorden en ten zuiden van Bachmoet op, waarmee ze de omarming van de stad door de Russen teniet hebben gedaan.”
    Omsingelen

    Hij sluit niet uit dat de Oekraïners proberen de Russen te omsingelen. „Met artillerie en mortieren kunnen ze de Russen belagen. Het zou zomaar kunnen dat ze Russen moedwillig westwaarts hebben gelokt om ze in te kunnen sluiten. Dat zou pas echt een klap voor Poetin zijn.”

    Het moment om toe te slaan zou de eventuele terugtrekking van de Wagner-troepen zijn. Bolder: „Als dat gebeurt, is het een moment van zwakte.”


    Prigozjin heeft gezegd dat hij op 25 mei vertrekt. Of hij dat inderdaad doet, is de vraag. De gerenommeerde Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) verwacht het niet. De Wagnertroepen worden nog steeds beziggehouden door het Oekraïense leger.
    ‘Terugtrekken is buitengewoon moeilijk’

    ’Terugtrekken terwijl je contact hebt met de vijand is buitengewoon moeilijk’, aldus ISW. Zeker in zo’n kort tijdsbestek, voegt ISW toe, terwijl de samenwerking tussen Wagner en het Russische leger toch al niet best verloopt.

    ISW verwacht dat de Russen troepen naar Bachmoet moeten blijven sturen. Bolder: „Ik voorzie nog wel wat wrijvingen tussen Wagner en het ministerie van defensie over de vraag wie deze ’overwinning’ mag opeisen.”

    Bolder spreekt zelfs van een Oekraïense overwinning. „In al die maanden hebben de Russen hun troepen geconcentreerd in Bachmoet. Die konden ze niet inzetten in hun winteroffensief, dat mislukt is. De Oekraïners konden tijd kopen, zodat ze hun eigen troepen konden trainen in het westen terwijl de Russen zich doodliepen.”
    MH17

    Hij krijgt daarin bijval van de ultranationalistische Russische blogger Igor Girkin, door de rechtbank in Den Haag bij verstek tot levenslang is veroordeeld voor het neerschieten van vlucht MH17, die zich steevast kritisch uitlaat over de oorlog in Oekraïne.

    Zuur meldt Girkin op berichtendienst Telegram: ’De gezamenlijke winter-lentecampagne van de Russische strijdkrachten en Wagner om onze infanterie in de Donetsk-sector van het front uit te roeien, is met succes geëindigd’.
    Lente-offensief


    Nu is de vraag wanneer de Oekraïners overgaan op hun langverwachte lente-offensief. De Kruif ziet dat de voorbereidingen in volle gang zijn met het beschieten van doelen achter de Russische linies. „Het wachten is nu op de plek waar de ’close ops’ gaan plaatsvinden, het gevecht in de loopgraven.”

    En dat wordt geen eenvoudige strijd, weet De Kruif want de Russen hebben zich degelijk ingegraven. „De Russen kunnen zich snel aanpassen, dat hebben ze in 1941 ook laten zien. Onderschat ze niet.”

    www.telegraaf.nl/nieuws/175932992/hee...
  3. Lu. 21 mei 2023 19:39
    quote:

    pakman schreef op 21 mei 2023 18:23:

    twitter.com/i/status/1660296610088189954

    die vrouwen moeten niet zeuren, gewoon optrekken met 100 duizend naar het Rode plein en zorgen voor Revolutie daaro
    Als ik het goed begrijp, is er hier sprake geweest van een soort slavenhandel. De Veterany hebben geen zin om hun leven te riskeren en kopen voor het gevaarlijke werk dienstplichtigen van een corrupte commandant die die dienstplichtigen blijkbaar als zijn eigendom beschouwt.
  4. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:41
    De strategische positie van Rusland in de oorlog met Oekraïne oogt zwakker dan ooit, volgens defensiespecialist – strijd om Bachmoet lijkt wel beslecht

    Rusland “heeft er nog nooit zo krachteloos uitgezien”, zei een defensiespecialist deze week tegen Sky News, nadat Oekraïne een aantal hypersonische Kinzjal-raketten van Rusland uit de lucht had geschoten.

    Fabian Hoffmann, onderzoeker bij de geopolitieke denktank Oslo Nuclear Project, zei in het interview tegen het Britse Sky News dat legers die in de aanval zijn over het algemeen geacht worden in het voordeel te zijn als het gaat om het lanceren van raketten. Maar in deze oorlog lijkt de “balans tussen offensief en defensief juist omgekeerd.

    “Dit is werkelijk een opmerkelijke ontwikkeling”, stelde Hoffman met betrekking tot de langdurige en bloedige invasie van Oekraïne.

    Oekraïense functionarissen beweerden de afgelopen weken dat het land meerdere Russische Kinzjal-raketten uit de lucht had geschoten met de Amerikaanse Patriot luchtverdedigingssysteem, dat ook door Nederland is geleverd.

    De Russische president Vladimir Poetin pochte altijd dat deze raketten "onverslaanbaar" waren. Volgens het Britse Ministerie van Defensie is de kwetsbaarheid van de Kinzjal-raketten een gênante verrassing voor de Russen.

    Rusland beweerde eerder deze week dat het een Patriot-systeem in de buurt van Kyiv had uitgeschakeld, maar Oekraïne ontkende dit.
    Rusland verliest slagkracht met aanvalswapens voor lange afstand

    Defensiespecialist Hoffmann denkt dat de militaire positie van Rusland alleen nog maar zwakker kan worden, omdat het land zijn hele arsenaal aan wapens heeft ingezet (uitgezonderd kernwapens), zei de specialist tegen Sky.

    "Rusland lijkt ook haar voordeel op het gebied van aanvalswapens voor de lange afstand te hebben verloren. De raketten van Rusland worden massaal onderschept, terwijl Oekraïne met de Britse Storm Shadow kruisraketten eindelijk ook de mogelijkheid heeft om de Russen over een lange afstand te raken."

    Meer in het algemeen, gelet op recente successen van Oekraïne op het slagveld en de extra hulp van de internationale bondgenoten, lijkt Rusland "zwakker dan ooit" ook omdat "het winteroffensief faliekant is mislukt", aldus de expert.

    Op Twitter gaf Hoffman een uitgebreidere duiding over zijn beweringen rond de Russische raketten en de Oekraïense defensiesystemen. "Voor de oorlog zou ik hebben verwacht dat zo'n aanval met raketten uit verschillende richtingen voor de verdediger desastreus zou zijn, ook met Patriot-systeem. Het feit dat Oekraïne in staat is zich te verdedigen tegen zo'n aanval is - naar mijn mening - verbazingwekkend, of het percentage neergehaalde raketten nu 90 procent of 100 procent is", schreef Hoffman.

    ...

    www.businessinsider.nl/rusland-positi...
  5. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:44
    Japan to transfer 100 trucks to the Armed Forces of Ukraine

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/166026...

    The Ukrainian Armed Forces will receive 100 trucks from Japan.
    This was reported on the website of the President of Ukraine.

    President of Ukraine Volodymyr Zelensky met with Prime Minister Fumio Kishida as part of his visit to Japan to participate in the G7 summit.

    Zelensky praised Fumio Kishida’s personal leadership in mobilizing international support for Ukraine.

    Ukraine’s President thanked Japan for the $7.6 billion package of financial assistance that was allocated earlier.

    mil.in.ua/en/news/japan-to-transfer-1...
  6. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:46
    Russia has already lost more than 100,000 of its troops in the battle for Bakhmut, U.S. President Joe Biden said during a press conference on May 21 after the G7 summit in Japan.

    "There is a discussion about Bakhmut – whether or not it’s been lost or whatever," he said.

    “Well, the truth of the matter is the Russians have suffered over 100,000 casualties in Bakhmut. That's hard to make up. So whether or not there are troops in Bakhmut occupying, there are not many buildings left standing in Bakhmut. It's a pretty devastated city. But they have been able to move in a direction that they've been able to lock down an awful lot of the Russian forces, including the Wagner Group.”

    Biden made this statement in the context of the upcoming counter-offensive of the Ukrainian Armed Forces and the possible transfer of F-16 fighter jets to Ukraine. According to the U.S. president, F-16s "would not have helped (the Ukrainian army in Bakhmut)."

    Two days ago, Ukraine's Defense Minister Oleksii Reznikov said that Russia's losses on the Bakhmut axis had reached 70,000 killed and wounded.

    english.nv.ua/nation/biden-claims-rus...
  7. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:48
    quote:

    Succes schreef op 21 mei 2023 19:39:

    [...]

    Kijk dit zal mij niet verbazen ...

    ----------

    Heeft Oekraïne Rusland in de val gelokt in Bachmoet? ’Russen kunnen worden omsingeld’

    ...

    www.telegraaf.nl/nieuws/175932992/hee...
    Ukraine's 3rd Assault Brigade advances 700 metres near Bakhmut, occupiers were "torn to shreds"
    Sunday, 21 May 2023, 16:28

    The 3rd Assault Brigade of the Ground Forces of the Armed Forces of Ukraine has advanced another 700 metres on the outskirts of Bakhmut.

    Source: 3rd Assault Brigade

    Quote: "The 3rd Assault Brigade continues to push the invaders out of positions near Bakhmut! 1,730 metres of territory in width and another 700 metres in depth were cleared of the enemy.

    When trying to return the positions previously captured by Ukrainian fighters, units of the 72nd Brigade of the Russian Armed Forces were defeated, they were torn to shreds.

    During yesterday's battles a total of 23 occupiers were killed, and more than 40 were injured. Enemy equipment, including tanks, was destroyed."

    Details: The brigade specified that the task was completed by the soldiers of the 2nd Assault Battalion.

    "[We are] confidently moving forward, successfully repelling the attacks of the enemy," the message reads.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/21...

    -----------

    We are close to strategically encircling Bakhmut – Commander of Ukrainian Ground Forces
    mil.in.ua/en/news/there-is-an-underst...
  8. Frilo 21 mei 2023 19:52
    quote:

    Succes schreef op 21 mei 2023 19:46:

    Russia has already lost more than 100,000 of its troops in the battle for Bakhmut, U.S. President Joe Biden said during a press conference on May 21 after the G7 summit in Japan.

    "There is a discussion about Bakhmut – whether or not it’s been lost or whatever," he said.

    “Well, the truth of the matter is the Russians have suffered over 100,000 casualties in Bakhmut. That's hard to make up. So whether or not there are troops in Bakhmut occupying, there are not many buildings left standing in Bakhmut. It's a pretty devastated city. But they have been able to move in a direction that they've been able to lock down an awful lot of the Russian forces, including the Wagner Group.”

    Biden made this statement in the context of the upcoming counter-offensive of the Ukrainian Armed Forces and the possible transfer of F-16 fighter jets to Ukraine. According to the U.S. president, F-16s "would not have helped (the Ukrainian army in Bakhmut)."

    Two days ago, Ukraine's Defense Minister Oleksii Reznikov said that Russia's losses on the Bakhmut axis had reached 70,000 killed and wounded.

    english.nv.ua/nation/biden-claims-rus...
    Who?
    Biden ?
    I thought so .
  9. forum rang 9 Calimero 21 mei 2023 19:53
    quote:

    Succes schreef op 21 mei 2023 19:48:

    [...]

    Ukraine's 3rd Assault Brigade advances 700 metres near Bakhmut, occupiers were "torn to shreds"
    Sunday, 21 May 2023, 16:28

    The 3rd Assault Brigade of the Ground Forces of the Armed Forces of Ukraine has advanced another 700 metres on the outskirts of Bakhmut.

    Source: 3rd Assault Brigade

    Quote: "The 3rd Assault Brigade continues to push the invaders out of positions near Bakhmut! 1,730 metres of territory in width and another 700 metres in depth were cleared of the enemy.

    When trying to return the positions previously captured by Ukrainian fighters, units of the 72nd Brigade of the Russian Armed Forces were defeated, they were torn to shreds.

    During yesterday's battles a total of 23 occupiers were killed, and more than 40 were injured. Enemy equipment, including tanks, was destroyed."

    Details: The brigade specified that the task was completed by the soldiers of the 2nd Assault Battalion.

    "[We are] confidently moving forward, successfully repelling the attacks of the enemy," the message reads.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/21...

    -----------

    We are close to strategically encircling Bakhmut – Commander of Ukrainian Ground Forces
    mil.in.ua/en/news/there-is-an-underst...
    Wanneer omcirkeld ... platgooien met Himars ... :)

    www.youtube.com/embed/gfFOjnRLw8M?rel...
  10. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 19:59
    quote:

    luchtschip schreef op 21 mei 2023 15:59:

    Vandaag, rond 04.00 uur in Berdyansk, meldden de lokale bevolking de activiteit van Russische luchtverdediging, evenals explosies/inslagen van raketten ergens in de richting van de luchthaven. ~ 100 km van de frontlinie.

    foto's
    twitter.com/GlasnostGone/status/16602...

    kaart --rode stip in het midden Berdyansk
    goo.gl/maps/9oRUYKGcfGx92yo39?coh=178...

    kaart met posities donker gekleurde is door Russen bezet gebied --groen is Oekrains gebied
    pbs.twimg.com/media/Fwoj1xiWwAE8mSD?f...
    On the morning of 21 May, a series of explosions rang out in the temporarily occupied city of Berdiansk; the Strategic Communications Department of Ukraine's Armed Forces (StratCom) reported that the headquarters of the occupiers had been hit.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/21...
  11. forum rang 7 Succes 21 mei 2023 20:03
    Hahaha ...

    ----------
    Ret. Gen. Mark Hertling, Fmr. Commanding General of United States Army Europe and the Seventh Army

    As many of us had said multiple times, Prigozhin is not a professional soldier and neither are his troops.

    “Congratulations, Yevgeny, you’ve put the Wagner flag in the center of the city. And…you’re surrounded.”

    Disaster for Wagner over the last 5 months…and next week.

    twitter.com/MarkHertling/status/16603...
  12. forum rang 9 Calimero 21 mei 2023 20:13
    quote:

    Succes schreef op 21 mei 2023 20:03:

    Hahaha ...

    ----------
    Ret. Gen. Mark Hertling, Fmr. Commanding General of United States Army Europe and the Seventh Army

    As many of us had said multiple times, Prigozhin is not a professional soldier and neither are his troops.

    “Congratulations, Yevgeny, you’ve put the Wagner flag in the center of the city. And…you’re surrounded.”

    Disaster for Wagner over the last 5 months…and next week.

    twitter.com/MarkHertling/status/16603...
    :)

    www.youtube.com/shorts/onwpYTikKn8
  13. forum rang 10 luchtschip 21 mei 2023 20:27
    Gevechten in de stad Bakhmut zijn nog steeds gaande

    Het militaire bevel van Oekraïne rapporteert over de gevechten van vandaag :

    "Gevechten om de stad Bakhmut (zie foto's) gaan door"

    En voortdurende grondaanvallen door de Russen op de steden Avdiivka en Maryinka werden ook afgeslagen

    foto's

    pbs.twimg.com/media/FwqfaD0XwAEGthm?f...

    pbs.twimg.com/media/Fwqfb-2X0AA_8_D?f...

    pbs.twimg.com/media/FwqfexxXoAIuAWm?f...

    pbs.twimg.com/media/FwqflHtX0AA7Fb1?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16603...
  14. forum rang 10 luchtschip 21 mei 2023 20:43
    quote:

    hirshi schreef op 21 mei 2023 18:22:

    [...]

    Wat een geraaskal toch weer.
    Je moet als land niks.

    Wat het gaat kosten?

    Nederland voldoet nog steeds niet aan zijn NATO verplichtingen.
    Is dat normaal?
    Laten we daar eerst eens voor zorgen.

    Die F-16 mogen ze van mij hebben.
    Daar wilde Nederland toch al vanaf.

    En met al dat geleuter een vraag aan jou.
    Waar ben je als er een Russische bom op jouw huis valt?
    Als vergeling van de levering en vijandige toepassing

    Heb je dan nog zo'n grote mond?
    Biden werd gevraagd in Hiroshima op de G7-top door een reporter :

    "Hoe zou u reageren op de [beweringen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken] dat het leveren van F-16's een enorm risico is?" -

    "Het is voor hen" antwoordde hij.

    video 0:08 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    En zo is het

    Alle steun die het Westen Oekraine geeft is een groot probleem voor het leger van Putin

    Waarom blijf je maar angst en paniek zaaien namens de Trump MAGA sekte leden ?
    Laat je eens leiden door een verstandig man als Joe Biden
  15. forum rang 7 hirshi 21 mei 2023 20:59
    quote:

    luchtschip schreef op 21 mei 2023 20:43:

    [...]

    Biden werd gevraagd in Hiroshima op de G7-top door een reporter :

    "Hoe zou u reageren op de [beweringen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken] dat het leveren van F-16's een enorm risico is?" -

    "Het is voor hen" antwoordde hij.

    video 0:08 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    En zo is het

    Alle steun die het Westen Oekraine geeft is een groot probleem voor het leger van Putin

    Waarom blijf je maar angst en paniek zaaien namens de Trump MAGA sekte leden ?
    Laat je eens leiden door een verstandig man als Joe Biden
    Angst zaaien is allerminst mijn bedoeling.
    Alert zijn en leren van het verleden is van levensbelang.
    En dan gaat het niet om Biden maar om onszelf.

    Wie de mogelijkheid van een oorlog waarbij Nederland rechtstreeks betrokken raakt uitsluit is nogal naif.

    Ik ben een oorlogskind en wie denkt dat de geschiedenis zich niet kan herhalen is oerdom.
  16. Sprinterke 21 mei 2023 21:04
    quote:

    benbelegger schreef op 21 mei 2023 10:47:

    [...]

    Als je gaat bewegen kun je in ieder geval altijd twee kanten op: de goede en de slechte.

    Die keuze hebben Poetin en Kirill ook, om maar bij Ruslland te blijven.

    In het begin van oorlog schreven heel veel geestelijken een brief naar Kirill. Daarin werd ook o.a. het verhaal van Kaïn en Abel aangehaald, dat verhaal kun je vinden in Genesis:

    Op een keer nam Kaïn wat graan, en dat gaf hij als offer aan de Heer. Ook Abel bracht een offer. Hij slachtte een mooi jong schaap. De Heer keek naar Abel en naar het offer van Abel, maar niet naar Kaïn en naar het offer van Kaïn. Toen werd Kaïn woedend, zijn ogen werden donker. ‘Waarom kijk je zo boos?’ vroeg de Heer. ‘Als je doet wat goed is, dan kun je iedereen aankijken. Als je doet wat slecht is, dan zal het kwaad je te pakken krijgen. Het kwaad wil de baas over je zijn. Maar jij moet sterker zijn dan het kwaad.’ Toen zei Kaïn tegen Abel: ‘Laten we het veld in gaan.’ Daar sloeg Kaïn zijn broer Abel dood.

    Kaïn had geen geldige reden om Abel dood te slaan, maar hij kon het niet verkroppen dat er niet naar hem geluisterd werd en dat hij genegeerd werd. En daaruit kan de haat geboren worden. Jalouzie, afgunst en nijd.

    En aan wie ligt het dan in dit verhaal: aan God of aan Kaïn?
    .
    Dat is toch duidelijk, aan Kaïn!! God bestaat immers niet!!!
  17. forum rang 10 luchtschip 21 mei 2023 21:29
    quote:
    dit was in antwoord op mijn opmerking

    Hij ( Prigozhin ) heeft wel een beetje gelogen want Oekraïne heeft nog steeds een klein stuk van Bakhmut in handen

    Je kunt wel achter die leugenaars aanlopen en hier de overwinning van Bakhmut door de Russen mededelen
    Maar daarmee verspreid je alleen maar de leugens en geef je de forumleden een onjuist inzicht

    Het is geen probleem dat je de Russische visie weergeeft, maar houdt dan het voorbehoud dat het een visie van de Russische kant is
    Het wordt wel een probleem wanneer je ons gaat vertellen dat dit onomstreden de waarheid is

    In de bovenste tweet ( naar boven scrollen in de link ) verklaart Progozhin triomfantelijk de verovering van de stad Bakhmut

    video 1:00 minuut Engels ondertiteld

    In de tweede tweet is duidelijk te zien dat het Oekrainse leger nog steeds in Bakhmut zit

    De Oekraïener Pyotr Verzilov publiceerde beelden van stadsgevechten in Bakhmut, waaruit bleek dat de gevechten geen minuut gestopt zijn

    video 3:28 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1659...

    kaart Bakhmut --in de onderste uitstulping links onder ( Zuid West Bakhmut ) is nog steeds in handen van de Oekraïners

    goo.gl/maps/j8JCL4j8nqQUGqhA6?coh=178...
  18. forum rang 10 luchtschip 21 mei 2023 21:46
    quote:

    hirshi schreef op 21 mei 2023 20:59:

    [...]

    Angst zaaien is allerminst mijn bedoeling.
    Alert zijn en leren van het verleden is van levensbelang.
    En dan gaat het niet om Biden maar om onszelf.

    Wie de mogelijkheid van een oorlog waarbij Nederland rechtstreeks betrokken raakt uitsluit is nogal naif.

    Ik ben een oorlogskind en wie denkt dat de geschiedenis zich niet kan herhalen is oerdom.
    Ga je niet voorstaan als ervaringsdeskundige met recht van spreken en kennis van zaken

    Iedereen op dit forum weet van de oorlog af en heeft familieleden die op een of andere manier diep geraakt zijn in WO II

    En uit die ervaring weten we dat een overgave aan een meedogenloos dictator geen oplossing is
    Het verjagen van die dictator is juist wel de oplossing

    En daarin zijn wij in Nederland geholpen door krachtige steun van buiten Nederland

    De enige verstandige conclusie op jouw relaas is, dat op basis van onze ervaring uit het verleden toen wij gered zijn, wij het Oekrainse volk moeten steunen om deze dictator te verdrijven uit hun land
  19. forum rang 7 hirshi 21 mei 2023 21:50
    Sancties bedreigen de Russische luchtvaartveiligheid.

    'Sancties hebben het voor Russische bedrijven sinds februari 2022 onmogelijk gemaakt om bepaalde reserveonderdelen aan te schaffen om hun vliegtuig te onderhouden, maar voor de passagiers lijkt er niets te zijn veranderd.

    De onderzoekswebsite Proekt Media - door het Kremlin tot ongewenste organisatie verklaard - heeft onthuld dat Aeroflot, de vlaggenschipluchtvaartmaatschappij van Rusland, in maart 2022 een brief aan stewardessen heeft gestuurd met de instructie om geen storingen tijdens de vlucht op te nemen zonder toestemming van de gezagvoerder van het vliegtuig.

    Ondanks de sancties is Rusland nog steeds lid van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), een in 1944 opgericht VN-agentschap voor de coördinatie van veiligheidsregels. Hoewel het land in oktober 2022 uit de regeringsraad werd gezet vanwege het gevaar dat in de Oekraïense lucht ontstond, behoudt het zijn lidmaatschap van de dienst.

    Roman Gusarov, hoofd van de Russische website Aviation Explorer, vertelde telefonisch aan EL PAÍS: “Er zijn enkele vormen van onderhoud die niet in Rusland worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld uitgebreide motorreparaties.” Bijgevolg keurt de Russische burgerluchtvaart situaties goed die ondenkbaar zouden zijn geweest voordat het conflict begon.

    De klok tikt tegen de luchtvaartmaatschappijen. Volgens het dagblad RBK hebben zes luchtvaartmaatschappijen Moskou gewaarschuwd dat Superjets binnenkort aan de grond kunnen worden gehouden omdat de motorbougies opraken als gevolg van de sancties.

    english.elpais.com/international/2023...
63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 2218 2219 2220 2221 2222 ... 3164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.071
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.142
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.997
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.990
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.581
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.090
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.526
ASML 1.762 76.431
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht