Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

Latin amerika

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Nijhuism 17 november 2005 11:33
    Volgens sommige analisten zal Brazilie nog 5 jaar doorgroeien. Dit land is ook veruit de favoriet in Latin Amerika fondsen. Gewoon stil blijven zitten en bijkopen op dips zou ik zeggen.
  2. [verwijderd] 17 november 2005 21:19
    Op het ABN AMRO Latin America Equity Fund heb ik inmiddels meer dan 120% rendement behaald.
    k ben het met het commentaar van van de vorige inzender eens dat het een kansrijke regio is. De regio zal echter de stap naar globalisering moeten maken om verder door te breken.

    Op mijn Fidelity Latin America Fund, aangekocht december 2004 en juli dit jaar is het rendement ruim 65%.
    Templeton Latin America Fund (aangekocht januari 2005) blijft met 50% wat achter.
    Morgan Stanley Latin America (aangkocht in agustus en september) blijft met 15% wat meer achter, maar voornamelijk omdat ik die in september te duur heb aangekocht.

    fintech
  3. edje5 17 november 2005 22:28
    Klopt. Ik heb Abn latin en merril lynch latin. Beide zeer goed rendement meegemaakt. Maar toekomst? Ik houd ze ook nog maar zeker 6 mnd. Kijk dan wel wer.
  4. [verwijderd] 11 december 2005 00:48
    Fernando Luque stelde Roberto Lampl van het Latin America fonds van ING enkele vragen.

    Latijns Amerika is de top performer dit jaar. Wat is de verklaring hiervoor en wat zijn uw verwachtingen voor de komende maand? Is het niet te laat om te beleggen in deze regio?

    De prestaties van de aandelenmarkten werd gedreven door het goede klimaat voor energieaandelen, vanwege de stijging in de olieprijzen, en het effect hiervan op ondernemingen gerelateerd aan deze sector, zoals bijvoorbeeld Tenaris welke meer dan 100% steeg en een grote positie was in onze portefeuille. We zagen ook een sterke groei van het aantal leningen in markten als Brazilië, Mexico en Colombia, wat uitmondde in een stijging van 50% van de bankaandelen in deze regio’s. Sommige grondstoffenaandelen hebben het erg goed gedaan, vooral ijzererts en cement profiteerden van de sterke vraag. Aanbieders van mobiele telefonie presteerden ook goed, in het bijzonder America Movil met een rendement van 60%. Zelfs traditionele sectoren als nutsbedrijven lieten goede rendementen zien door stijgende tarieven en goede vooruitzichten. Een belangrijk deel van de resultaten komt door appreciatie van de munteenheden. De Braziliaanse real apprecieerde meer dan 15%, de Mexicaanse en Chileense Peso stegen eveneens. De conclusie is dat de rendementen breed gedragen worden door diverse sectoren en landen.

    Na een uitstekende maand November van 7,5%, volgde een maand met een rendement van -5%, we staan nu op een rendement voor dit jaar van 48,5% en we verwachten een vlakke decembermaand. Het lijkt erop alsof kerst vroeg valt in de Latijns Amerikaanse markten. We vinden het niet te laat om te beleggen in de regio. Voor het volgend jaar zijn we positief, we verwachten grofweg een rendement van 15% door een hogere winstgroei, hogere rendementen op eigen vermogen en een lagere waardering ten opzichte van ontwikkelde markten. Volgend jaar kan wel een volatiel jaar worden door de presidentsverkiezingen in Colombia, Mexico en Brazilië.

    Wat zijn argumenten voor en tegen om in de regio te beleggen?

    Het voordeel van beleggen in deze regio is dat men profiteert van de bovengemiddelde economische groei van deze regio ten opzichte van het wereldgemiddelde. De markten zijn ook minder efficiënt, wat voor ons voordelig is omdat we een fundamentele benadering hebben. Het voornaamste nadeel is de volatiliteit die kan voorkomen door a) politieke gebeurtenissen b) de stromen van buitenlands kapitaal waar de regio afhankelijk van is en c) het wereldwijde klimaat, de regio is een exporteur van grondstoffen en kan dus geraakt worden door een significante daling in de wereldwijde groei.

    Veel analisten menen dat Latijns Amerika het hardst geraakt wordt door de verhoging van de rente in de VS. Bent u het daarmee eens?

    In het verleden zagen we een sterke relatie tussen een stijgende rente in de VS en dalende aandelenkoersen in Latijns Amerika. Gedurende de laatste 15 maanden hebben we dit niet gezien terwijl de Fed de rente verhoogde van 1% naar 4%. Gedurende deze periode zijn de koersen in Latijns Amerika met 100% gestegen. Deze keer worden de stijgende rentes tenietgedaan door de sterke binnenlandse economieën, en hun macro-economische positie (lopende rekening en overheidsbegrotingen) en de doorgaande groei in de VS en China gecombineerd met hogere olieprijzen, die goed zijn voor de regio omdat ze een netto-exporteur is van olie. Kijken we vooruit dan verwachten we een bescheiden groeivertraging als gevolg van het stringentere monetaire beleid in de VS, maar dit kan gecompenseerd worden door het lossere monetaire beleid dat we in Brazilië en Mexico zien. Daar worden de rentes verlaagd vanwege de hoge reële rentes in deze markten.

    De twee grootste markten in Latijns Amerika zijn Brazilië en Mexico en grofweg gezegd verdelen de fondsen die beleggen in de regio hun portefeuille tussen deze twee landen. Is de landenverdeling de enige manier om opbrengsten te genereren, of zijn er verschillen tussen de afzonderlijke fondsen?

    Dat hangt van de beleggingsstijl van de beheerder, de manager die meer een top down benadering heeft, zal de opbrengsten toeschrijven aan de landenverdeling. Onze aanpak is bottom up, in het afgelopen jaar hebben slechts zeer beperkte “country bets” in onze portefeuille gehad door niet verder dan 3% van het indexgewicht af te wijken. De nadruk ligt op het hebben van een geconcentreerde portefeuille met maximaal 55 namen en een hoog gewicht voor die aandelen die een interessante waarde/groei dynamiek hebben. In ons geval is het rendementsverschil ten opzichte van de benchmark (MSCI Latijns Amerika) vooral toe te schrijven aan de aandelenselectie.

    Concreet sprekend over ING Latijns Amerika, zie ik dat het fonds een hoge correlatie heeft met de MSCI Latijns Amerika index, een karakteristiek die gebruikelijk is voor veel fondsen in deze categorie. Het lijkt erop alsof alle managers in dezelfde aandelen beleggen, of niet?

    Ik geloof dat er overlap is tussen de aandelen in de portefeuille. De index bevat 120 namen en de top 9 is goed voor meer dan 50% van de index. De meer diverse onderste helft van de index zorgt ervoor dat tenminste de helft van de portefeuille verschilt van elkaar, zeker als men ook namen in beschouwing neemt die niet in de index zitten.

    Wat zijn de criteria die u hanteert voor opname van een onderneming in de portefeuille?

    We kijken naar liquiditeit, die moet minstens 500 000 dollar per dag zijn, we kijken naar de kwaliteit van het management, de groeiperspectieven van de onderneming, zijn concurrentiepositie en de dynamiek van de sector en de gevoeligheid ten opzichte van de nationale en internationale omgeving en natuurlijk naar de waardering.

    In welk aspect is uw fonds verschillend van de concurrentie?

    We hebben een actieve beheersbenadering en zoeken naar de beste beleggingsmogelijkheden door ons te focussen op de fundamentals van ondernemingen tezamen met een strategie om ons te focussen op een geconcentreerde portefeuille.

    fintech
  5. [verwijderd] 27 december 2005 23:09
    De meeste landen in Latijns Amerika hebben het afgelopen jaar kunnen profiteren van de hogere prijzen van grond- en hulpstoffen. ABN AMRO verwacht dat dit op korte termijn ook zo blijft.
    Er zijn echter verkiezingen in aantocht met keuzes tussen behoudende en populistische kandidaten welke laatsten een aggressieve toon aanslaan tegenover het Westen. Dit komt de ontwikkeling in de economie meestal niet ten goede schrijft de bank.
    Kortom houd de politieke ontwikkelingen in de gaten.

    fintech.
  6. [verwijderd] 3 januari 2006 22:52
    De beurs van Mexico en Brazilië hebben vandaag een mooie stijging laten zien van 3 % .
    De laste maanden van het jaar liep Latijns Amerika wat achter op de rest, hopen dat het een beging is naar goede vooruitzichten .
  7. [verwijderd] 26 januari 2006 21:00
    Die verkoezingen is iets om over na te denken. Maar steeds al kijkt men ergens tegenop dan valt het reuze mee. Ik blijf lekker zitten.
  8. Nijhuism 27 januari 2006 12:22
    Als er dit jaar geen renteverhogingen uit Amerika komen en de verkiezingen pakken goed uit, dan maken we zo weer 80%. Lekker blijven zitten lijkt mij dan ook het juiste advies. Misschien wat winst van vorig jaar in Japan gaan beleggen. Daar gaan ze ook als een speer.
  9. edje5 27 januari 2006 19:44
    Inderdaad lekker blijven zitten. Latin amerika en Japan is denk ik voor het hele komende jaar wel goed. Ik ga op dipje bij kopen op beide markten.
  10. [verwijderd] 27 januari 2006 19:49
    quote:

    edje5 schreef:

    Inderdaad lekker blijven zitten. Latin amerika en Japan is denk ik voor het hele komende jaar wel goed. Ik ga op dipje bij kopen op beide markten.
    Volgens mij hebben we in Japan net een dip achter de rug.
  11. edje5 27 januari 2006 19:52
    Klopt. Maar ik durfde nog niet. Dacht dat de dip groter zou zijn. ik wacht ook al tijd op dip van Fortis Turkije. Komt volgens mij ook niet echt.
  12. [verwijderd] 13 februari 2006 20:43
    quote:

    edje5 schreef:

    Klopt. Maar ik durfde nog niet. Dacht dat de dip groter zou zijn. ik wacht ook al tijd op dip van Fortis Turkije. Komt volgens mij ook niet echt.

    Je hebt geluk, nog een dip, al weer 850 punten kwijt vanaf de top.
  13. edje5 6 maart 2006 21:05
    Wanneer zijn de verkiezingen en wat verwacht je voor de koersen van latijns amerika?
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.397
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht