Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Eindejaarsrally?

46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hallo! 12 november 2005 20:25
    Het antwoord op de vragende titelaanhef Beursstorm of herfstbriesje van enige weken geleden is gegeven nu de AEX al twee weken lang vrijwel onafgebroken is gestegen en vrijdag 11 november op een nieuw "year-high" (411) is gesloten. De correctie bleek slechts een rimpeling in de vijver door vallende bladeren en is getalsmatig meer dan weggepoetst. Het vizier kan naar boven worden gericht, een eindejaarsstand van boven de 400, wellicht zelfs 430 of meer is nu het meest waarschijnlijk.

    Simon wie?
    Er wordt al volop gesproken over een eindejaarsrally, de sfeer op de Dag van het Aandeel was naar horen zeggen meer dan goed. En een verhaal van vermogensbeheerder Simon A. Cohen, die de AEX binnen nu en vijf jaar maar liefst ziet verdubbelen en dus een stand van minimaal 800 (ver boven all-time high 700 aldus) voorziet, ging erin als zoete koek. We hebben het al vaak over sentiment gehad, dit is er een voorbeeld van dat de herfstblues van nog maar een paar weken terug volledig lijken afgeschud.

    Tóch is er iets opvallends aan de AEX-opleving van de laatste weken. En wel dat de brede markt sterk achterblijft. De Midkap heeft nog niet de helft van de correctie goed gemaakt, de lokale aandelen lijken nóg meer achter te blijven, en de pennystockmarkt ligt op zijn gat. De laatste categorie is als belegging niet serieus te nemen, maar wel als indicatie van de instroom van speculatief geld en toeloop van gelukszoekers. De verklaring ligt grotendeels in het feit dat de AEX-stijging overwegend wordt gedragen door de financials. Deze publiceerden allemaal geweldige kwartaalcijfers, en omdat ze zwaar meewegen in de index trokken ze deze met punten tegelijk omhoog.

    Rotatie naar large caps en blue chips
    Inderdaad, aandelen als ABN Amro, ING en Fortis noteren een lage k/w en lijken koopwaardig als de resultaten zo goed uitpakken als nu gepubliceerd. Maar je kan je afvragen of deze resultaten over langere tijd houdbaar zijn, en we echt en masse de stroom koopadviezen nu moeten volgen, als je je bijvoorbeeld realiseert dat ING normaliter in 2006 mínder winst zal maken dan dit jaar. De verklaring voor de kracht van de AEX kan dus zijn dat geld uit de meer speculatieve aandelen is weggesluisd richting de degelijk ogende financials. Te meer daar de categorie small- en midkaps toch enige haarscheurtjes begint te tonen blijkens teleurstellende reacties op de cijfers van o.a. TomTom, Beter Bed, Kendrion en Crown van Gelder.

    Of een gewenste eindejaarsrally in deze omstandigheden breed gedragen zal worden is ook maar de vraag. Daarvoor is meer nodig dan een nog verder stijgen van de koersen van banken en verzekeraars, en lijkt een herwaardering van de kleinere aandelen gewenst. In dat geval zijn de recente verkooptransacties binnen onze VermogensVisie portefeuille (die zoals u weet overwegend uit kleinere aandelen en special situations bestaat) wellicht te vroegtijdig geweest en moeten we op zoek naar nieuwe long posities. Mij mag het, maar ik wil eerst meer overtuiging marktbreed en een gunstiger verhouding tussen stijgers en dalers op de beurs (advance/decline line).

    AEX eindelijk beter dan de rest
    Nog een kanttekening bij de recordstand van de AEX in 2005 is dat omringende beurzen als DAX (Duitsland), CAC (Frankrijk) en FTSE-100 (UK) nog onder hun year-high noteren. Plus dat de hoge stand van de dollar, die in twee jaar niet zo sterk stond, een weifelachtig fundament onder de waardering van aandelen vormt. Want de kracht van de dollar, door vrijwel niemand begin dit jaar voorzien, zit hem meer in de zwakte van de euro daar de fundamenten voor de dollar in de zin van Amerika's interne economie nou niet zo veel verbeterd zijn.

    Het marktbeeld is en blijft diffuus, met een merkwaardige cocktail aan pro's en contra's voor een verder stijgen van aandelen en beurzen, waarbij het ongrijpbare sentiment uiteindelijk bepalend is voor de werkelijke richting. Dit impliceert dat korte termijn denken en handelen de overhand zal hebben, ook waar het onze eigen portefeuille betreft. Langere termijn denken en handelen is namelijk gevaarlijk, als u moet kiezen tussen een mediageile technisch analist die de AEX in 2006 onder 300 ziet zakken, of meneer Cohen die de pers weet te halen met zijn 100% rendementsvoorspelling binnen 5 jaar. Hoedt u voor dat soort gasten, zeker nu het voorspellingen- en piskijkseizoen nadert, want ze zijn meer ingegeven door een roep om aandacht en de wens om de media te halen, dan door kennis&kunde van het beursmetier.

    Leon Hillen
    VermogensVisie Nederland

    www.vermogensvisie.nl/news/2299?PHPSE...
  2. [verwijderd] 12 november 2005 20:49
    Mooi verhaal en aanbevolen! Met name de laatste twee zinnen met betrekking tot het blindelings volgen de adviesen van een of andere goeroe.

    Ik zou beleggers sterk afraden nu geld te steken in aandelen.

    Maar zo werkt het wel; veel mensen zullen nu denken "het gaat goed met de economie en het kan (nu) weer", "je moet er nu bij zijn anders mis je de boot". Ik denk dat beleggers die nu instappen het meeste risico lopen.

    Ik ben sceptischer dan ooit tevoren ten aanzien van deze recente stijging en had het dan ook niet verwacht. Gaat het wel zo goed met onze economie? Ik denk van niet! Maar goed, als iedereen erin blijft geloven, blijft de beurs stijgen.

    Groeten Chris
  3. [verwijderd] 12 november 2005 21:04
    Ik zie de laatste dagen erg veel van dit soort berichten van jou waarbij je een bericht aanhaalt en zelf weinig of niets toevoegt. Ik weet miet wat je ermee wilt bereiken, maar het komt op mij over alsof je niet volledig overtuigt bent en jezelf probeert te overtuigen of een 'waarheid' zoekt... Nu wil ik best in een bullish verhaal geloven, maar of dat nu direct gebeurt... Ik neem in ieder geval ff geen nieuwe long posities is. Ik denk dat het nu interessanter is wat winsten veilig te stellen bij de korte termijn posities. En voor langere termijn posities... die kun je misschien nog wel innemen, maar daarvoor ben je eigenlijk 25 punten te laat.

    Nu staat er tegenover jou vloedgolf aan (vooral bullish) berichten een ruim aantal berichten van putters met zware verliezen wat nog wat hoop geeft voor mensen met long posities, maar ik heb het idee dat die putters bijna gaan capituleren.

    mvg
    Wilco
  4. [verwijderd] 12 november 2005 21:15
    Als we aan het einde van de week op 415 staan zonder grote beren op de weg, denk ik dat het veilig is om aan te nemen dat we in een soort eindejaarsrally zitten.

    Tot die tijd is het zeer wel mogelijk dat we nog trendloos swings aan het maken zijn waarbij 415 toch echt het maximum van de huidige upswing zou zijn.
  5. [verwijderd] 12 november 2005 21:27
    Ik denk dat de AEX richting de 430 gaat.
    Ik denk dit omdat er in de US, DAX, FTSE,CAC, Midkap en onze lokale markt nog niet aan een eindjaarsrally is begonnen.

    Suc6

    Mvg,

    Michael
  6. [verwijderd] 12 november 2005 21:54
    quote:

    micel schreef:

    Ik denk dat de AEX richting de 430 gaat.
    Ik denk dit omdat er in de US, DAX, FTSE,CAC, Midkap en onze lokale markt nog niet aan een eindjaarsrally is begonnen.
    Dank voor uw visie, maar de vraag is nou juist of er sprake is van een rally (nog niet te bevestigen) of dat het domweg een slinger is in een trendloze fase.

    Het argument dat er nog geen rally is geweest, is dus geen overtuigend argument (dat is gewoon gokken, wat overigens geheel vrij is).
  7. [verwijderd] 12 november 2005 22:02
    quote:

    Wekkel schreef:

    [quote=micel]
    Ik denk dat de AEX richting de 430 gaat.
    Ik denk dit omdat er in de US, DAX, FTSE,CAC, Midkap en onze lokale markt nog niet aan een eindjaarsrally is begonnen.
    [/quote]

    Dank voor uw visie, maar de vraag is nou juist of er sprake is van een rally (nog niet te bevestigen) of dat het domweg een slinger is in een trendloze fase.

    Het argument dat er nog geen rally is geweest, is dus geen overtuigend argument (dat is gewoon gokken, wat overigens geheel vrij is).
    Maar wanneer mag je dan wel van een rally spreken?
    Als we meer dan 50 punten zijn gestegen?
  8. [verwijderd] 12 november 2005 22:18
    Voor mij als de volgende indicatoren (zie twee bovenste cirkels) overtuigend in de bovenste regionen blijven hangen voor een week (en dan weken erna als het echt een rally betreft ;). De een is een langzame indicator, de ander wat sneller.

    img110.imageshack.us/img110/2676/aexd...
  9. Hallo! 12 november 2005 22:33
    quote:

    Silent Trader schreef:

    Ik zie de laatste dagen erg veel van dit soort berichten van jou waarbij je een bericht aanhaalt en zelf weinig of niets toevoegt.
    Wat mij opvalt is dat er vrij veel sites zijn die een rally verwachten. Deze artikelen heb ik de laatste paar dagen met enige regelmaat gepost. Graag wil ik een mening horen zonder zelf een bericht te interpreteren. Eigenlijk hoor ik slechts weinig argumenten op fundamentele gronden waarom er een daling of een stijging komt, afgezien van winstnemingen. Dit artikel van Leon schetst het beeld vrij genuanceerd.

    Na deze felle stijging van de afgelopen tijd zou het logisch zijn om winstnemingen te verwachten. Maar in het verleden heb ik vaak genoeg gezien dat zo'n stijging doorzet. Er zijn genoeg factoren te noemen die dat rechtvaardigen: rente, olie, dollar, bedrijfswinsten. Ook de tijd van het jaar kan in het voordeel werken. Zelf ben ik geneigd om te zeggen dat deze rally doorzet.
  10. [verwijderd] 12 november 2005 22:37
    quote:

    Wekkel schreef:

    Voor mij als de volgende indicatoren (zie twee bovenste cirkels) overtuigend in de bovenste regionen blijven hangen voor een week (en dan weken erna als het echt een rally betreft ;). De een is een langzame indicator, de ander wat sneller.

    img110.imageshack.us/img110/2676/aexd...
    Wekkel,

    bedankt voor je reactie.
    Zelf ben ik niet zo thuis in dit soort grafieken.
    Maar die cirkels hadden denk ik ook lager kunnen staan of zie ik dat verkeerd? En kan je het ook zien dat we een week boven de 400 staan.
    Mag ik vragen waar jij belangen in heb?
  11. [verwijderd] 12 november 2005 22:48
    Mijn belangen zijn thans omlaag gericht, maar ik pak voor december ook een omhoog gericht belang mee, om de vruchten van een mogelijke rally mee te pakken.

    In de november 2004 rally en mei 2005 rally bleef de tweede indicator (de snelle) rond de 40-50 hangen wekenlang over het algemeen. De uitkomst is thans bekend.
  12. [verwijderd] 13 november 2005 00:03
    quote:

    High Yield schreef:

    Wat mij opvalt is dat er vrij veel sites zijn die een rally verwachten.
    [/quote]
    En wat 'iedereen' verwacht gebeurd vaak niet. Wat mij betreft dus een reden om voorzichtig te zijn. Naar mijn mening zijn er echter wel diverse fondsen die opwaarts uitgebroken zijn. Dat ondersteunt uiteraard de theorie dat we echt omhoog gaan. Je kunt ook stellen dat er na een uitbraak een correctie moet volgen om de uitbraak te testen. Dat is imho het korte termijn scenario. Naar mijn mening is de laatste correctie tot 383 niet voldoende geweest voor een structurele en gezonde uptrend. Het 'te vroeg' opveren van de koersen kun je interpreteren als kracht, maar laat ook ruimte voor een hernieuwde correctie of een zijwaartse markt. Volgens mij zitten we aan de bovenkant van de lange termijn uptrend. Dat pleit imho voor het correctie/consolidatie scenario.

    [quote=High Yield]
    Eigenlijk hoor ik slechts weinig argumenten op fundamentele gronden waarom er een daling of een stijging komt, afgezien van winstnemingen.
    [/quote]

    IMHO zijn de fundementals in Europa prima in orde. Op fundementals kun je imho echter nauwelijks handelen. Op de kortere termijn dagen/weken en zelfs maanden is het sentiment van veel grotere invloed dan de fundementals. Kortom, wat mij betreft zijn fundementals nauwelijks van belang voor wat er 'nu' gaat gebeuren.

    [quote=High Yield]
    Er zijn genoeg factoren te noemen die dat rechtvaardigen: rente, olie, dollar, bedrijfswinsten. Ook de tijd van het jaar kan in het voordeel werken. Zelf ben ik geneigd om te zeggen dat deze rally doorzet.
    Nou ja, rente, olie, dollar etc zijn in principe al in de koersen verwerkt. En wat ze in de toekomst gaan doen is eigenlijk net zo'n giswerk als wat de aandelen gaan doen. Ook daar regeert het sentiment. En de bedrijfscijfers zijn inmiddels grotendeels achter de rug zodat het sentiment weer de overhand gaat krijgen.

    Wat er gaat gebeuren zullen we vanzelf zien. Wat mij betreft zijn er genoeg redenen voor voorzichtigheid. Ik zit in ieder geval weer nagenoeg neutraal in de markt en wacht de komende dagen/weken even af wat er gaat gebeuren.

    mvg
    Wilco
  13. Ortega 13 november 2005 09:33
    Goh, het lijkt wel de situatie van 6 weken terug.
    'We gaan naar de 415!' toen het rond de 408 stond.

    2 weken later staat het op 386.

    En wie zou dan nu zijn centen in fondsen stoppen met de huidige hoge koersen?

    Ik niet dus.
  14. [verwijderd] 13 november 2005 10:18
    ===============
    Eindejaarsrally?
    ===============
    MARCEL DE BOER / FD / 12 nov 05

    De beurs kijkt vooruit. De koers van een aandeel is immers niets anders dan contant gemaakte, toekomstige winsten. Winstcijfers over een kwartaal dat al achter de rug is, zeggen dan ook weinig over de richting die de beurs op gaat. Een efficiënt werkende markt heeft die winsten namelijk al in de koersen verdisconteerd. Het is dan ook leuk dat de zestien AEX-fondsen die inmiddels de derdekwartaalresultaten hebben gepresenteerd euro 16,4 mrd winst hebben geboekt - 33% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar - maar een eindejaarsrally hoeft op grond van de cijfers niet verwacht te worden.

    Een aardige rit
    ==============
    Nu valt het geenszins uit te sluiten dat die rally er toch komt. De laatste jaren liep de AEX telkens flink uit in november en december. Slechts de daling met 10,9% in december 2002 verstoort het positieve beeld. Probleem is alleen dat de beurs dit jaar al een aardige rit gemaakt heeft. Aan het begin van het jaar stond de AEX op 348,1 punten. Gisteren sloot de stemmingsbarometer 1,1% hoger op 410,8 punten, een niveau dat dit jaar niet eerder is bereikt.

    De technisch analisten van Friesland Bank zijn positief. 'Als de top van 408,9 uitgenomen wordt, lijkt "the sky the limit"', schreven ze vrijdag in een nieuwsbrief. Michael Kembel, directeur Private Asset Management van Petercam Bank, liet zich minder optimistisch uit. Hij verwacht dat beleggers de eerder gemaakte winsten veilig willen stellen met het einde van het jaar in het vooruitzicht. 'Zij willen niet het risico lopen dat een plotselinge tegenvaller de rendementen van dit mooie jaar alsnog zal drukken.'

    Olie steeds goedkoper
    ====================
    Veel zal afhangen van de beweging van de olieprijs. In de nasleep van orkaan Katrina liep de prijs voor een vat Amerikaanse olie op tot $ 70,85. Dat was goed nieuws voor oliefondsen als Royal Dutch Shell , maar minder goed voor de mondiale economie. Uiteindelijk komt de dure olie tot uitdrukking in de prijzen. Om de inflatie beperkt te houden, zullen centrale bankiers gedwongen worden de rente te verhogen, waardoor de leenkosten voor het bedrijfsleven gaan oplopen en de winstgevendheid afneemt.

    Gelukkig lijkt de top van de olieprijs in het verleden te liggen. Vooral in de afgelopen dagen kreeg de daling momentum. Niet in het minst omdat het International Energy Agency aangaf, dat de vraag naar olie afneemt, terwijl het aanbod zal stijgen. Daarnaast stelde Lee Raymond, ceo van ExxonMobil, dat er nog altijd circa $ 20 speculatie in de prijs van een vat olie zit. Gistermiddag werd er $ 54,85 voor een vat 'crude' neergelegd, het laagste niveau sinds eind juli.

    Een kwart meer winst
    ===================
    De olieprijsdaling heeft de oliewaarden in Europa deze week gemiddeld ruim 3% aan waarde gekost. Daarentegen hebben de verzekeraars 3% weten toe te voegen. De kwartaalcijfers van ING en Aegon speelden daarbij een niet onbelangrijke rol. Donderdag gaven de twee Nederlandse ondernemingen inzage in de boeken en bleek dat ze tot een kwart meer winst hebben gerealiseerd. Daarmee wisten ze de analistenverwachtingen ruimschoots te overtreffen.

    In hun reacties waren de marktvorsers dan ook vrijwel zonder uitzondering positief. Ze kwamen snel met koopadviezen, koersdoelverhogingen, hogere winsttaxaties en rapporten die titels kregen als 'Come on Board'. Het aandeel Aegon ging daarop de week uit op euro 13,46, 3,9% boven het niveau van vorige week. ING liep in een week tijd ruim 9% uit tot euro 26,83. Dat niveau is voor het laatst gezien in de zomer van 2002.

    De andere Nederlandse financials in de AEX hadden eveneens een goede week. Fortis schreef 3,2% bij en ABN Amro 2,5%. Goed nieuws voor een index die voor bijna 40% wordt bepaald door de financiële waarden.

    Buhrmann rules
    =============
    Een van de grootste stijgers was Buhrmann. De Nederlandse handelsonderneming werd in vijf dagen 9,6% meer waard. Een aandeel kost inmiddels euro 10,61, 60% meer dan aan het begin van dit jaar en dat is een percentage waarmee het de nummer twee in de AEX ( SBM Offshore +37%) ruimschoots voorblijft. Buhrmann presenteerde donderdag beter dan verwachte kwartaalcijfers en liet zich bovendien positief uit over de omzetontwikkeling in de komende jaren.

    Bij TNT is het nog maar de vraag of het de luxe heeft om vooruit te kijken. Al weken achtervolgen overnamespeculaties het bedrijf. Woensdag kwam daar het bericht bij dat een Duitse zakenman aan een consortium werkt om TNT te kopen. Op dat bericht steeg de koers van TNT met bijna 11%. Vrijdag sloot het aandeel op euro 22,09 en bedroeg de weekwinst 9,8%.

    ....

    regards,
    Deldado
  15. Hallo! 13 november 2005 10:25
    quote:

    DelDado schreef:

    Nu valt het geenszins uit te sluiten dat die rally er toch komt. De laatste jaren liep de AEX telkens flink uit in november en december.
    Ik had dit artikel gisteren in de krant gelezen. Eigenlijk ben ik het hier helemaal mee eens. Particulieren zijn de laatste jaren uit de markt gebleven en die zullen nu straks beginnen met instappen. Op teletekst stond afgelopen vrijdag het bericht dat het vertrouwen weer toeneemt. De belangstelling van de particulier wordt weer gewekt.

    Ik kan er finaal naast zitten, maar ik heb zo'n onbestemd gevoel dat de beurzen wel eens konden gaan stijgen. Ik breid mijn aandelenbelang komende week enigszins uit ten koste van obligaties.
  16. [verwijderd] 13 november 2005 11:08
    Ik herinner me nog zo'n periode waarin de belangstelling van de particulier gewekt was. Het is vaak een laatste opleving waarbij de professionals dan hun winst nemen. En aangezien de markt niet alleen kan bestaan bij de gratie van de particulieren zal het gevolg duidelijk zijn. De moeilijkheid bij deze constateringen is de timing. Aangezien niet iedereen een kort geheugen heeft zal het enthousiasme minder zijn en de overdrijving ook. Het is dan te verwachten dat de stijging niet zo lang duurt en de top ook niet zo hoog zal zijn. De analist die een verdubbeling van de AEX voorspelde heeft of een zeer kort geheugen, of is nog zo jong dat hij de vorige crashes niet heeft meegemaakt.
    Pacito
  17. forum rang 7 ffff 13 november 2005 11:52
    De afgelopen dagen heel veel postings in de KK over al of niet een eindejaarsrally, danwel constateringen dat we er allemaal niet teveel van mogen voorstellen.

    Gisteravond flitst bij mij CNBC Marketwatch nog eens even over het scherm met de JAARperformances van de AEX, rond de 19 procent, de DAX, rond de 18 procent, De Cac 40 rond de 17 procent en de Bel20 rond de 16 procent. En daar zitten dus indices bij exclusief de dividenden; dus in de praktijk nog meer.

    We kunnen in ieder geval constateren dat 2005 een goed, voor sommigen een heel goed beursjaar was.

    Met name de "herstelrally" van ruim 7 procent de afgelopen weken heeft het jaarrendement flink opgeschroefd.

    Ik teken ervoor dat we rond deze koersen blijven tot Oudjaar.

    En vandaar zien we wel weer.

    Alles wat verder stijgt is "superwinst" voor mij althans en mochten de koersen toch zakken, dan ontstaan weer aardige inkoopmomenten. De laatste beursflauwte is natuurlijk het mooiste bewijs van het succes van kopen op een dip.

    Dus kijken we rustig hoe alles evolueert en zoals ik afgelopen zomer al constateerde: Er mag ook best eens tevreden achterom gekeken worden, wat mij betreft ook wel eens gejuicht worden.

    Want het blijft een mooi beursjaar: 2005

    Peter
  18. fiesta 13 november 2005 13:18
    Harry mens / Han vermeulen vanmorgen:

    Beurs gaat terecht omhoog op goede bedrijfsresultaten.Ziet dit ook aanhouden voor de toekomst !
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.987
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.731
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.759
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.106
AMG 965 125.531
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.087
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.545
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.059
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.503
ASML 1.762 76.012
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.556
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht