Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

TA: Verleden, heden en toekomst.

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 14:05
    Lezers, mede Crucellbezitters,
    Jullie weten , dat ik een LT - Crucellbelegger ben en een groot voorstander van het schrijven van put-opties onder het motto: "Wie schrijft die blijft en die tijdpremies kan ik beter zelf in mijn zak steken in plaats van deze (via een call aankoop) aan een ander te betalen."
    Dat kost bovendien geen geld (krijg zelfs gelijk geld op mijn rekening gestort en daar ook nog eens rente over), alleen maar margin.
    Maar daar heb ik als dekking mijn LT-Crucell voorraad voor.
    Bovendien loop ik daarmee nog het aangename risico om Crucell voor een fancy prijs (uitoefeningsprijs minus ontvangen premie) in bezit te krijgen, mocht ik ze ooit geleverd krijgen, hetgeen nooit eerder zal zijn dan op de expiratiedatum, want tot die tijd brengen de put-opties altijd meer op dan het aan mij leveren van de aandelen.

    Tot zover mijn strikt persoonlijke "handelsmethode", puur gebaseerd op mijn persoonlijke situatie en overtuigingen.

    Daarnaast hanteer ik een aantal TA - modellen.
    Ik lees altijd bijna alle op het Crucell-forum, maar post zelden. Ik lees (buiten wat Janh post over Elliot Wave) op het forum eigenlijk weinig over TA.
    Dus ik dacht: Misschien is het wel zinvol om voor het eerst sinds ik ingeschreven sta zélf maar eens een draadje te openen om uw mening te vernemen.

    Dan moet ik natuurlijk wél aangeven hoe ik dat zelf doe, anders hebben u en ik er niets aan.
    Dus wat doe ik?

    Verleden: In het verleden (neem maar vanaf 1998 - ik beleg - met tussenpozen - al vanaf circa 1982 of daaromtrent)heb ik heel veel in VDM gehandeld (aandelen, calls, puts). Van VDM wist ik ook veel af en was dan ook een vaste bezoeker van het Eurobench VDM-forum. Later meer willekeurige aandelen puur op basis van statistiek en gegevens zoals DMI,MACD,RSI en voortschrijdende gemiddelden. Kreeg ik daar groene signalen, dan stapte ik er in, kreeg ik dan ergens rood, dan stapte ik er (heel vaak met winst) weer uit.
    Zo stapte ik dus in 2002 ook puur op TA in Crucell omdat ik daar, zo rond augustus/september geloof ik, groene TA-signalen kreeg. Ik stapte in zo rond de € 4,--. Direct daarna zakte de koers weer verder weg en kocht ik bij op € 3,-- en later zelfs op € 1,90. Dat was in 2003.
    Er was wel wat bekend over Crucell. Het sprak me wel aan, maar veel zei het me niet.
    Dus verkocht ik op basis van TA vrolijk in 2003 de hele mik voor zowat € 5,--, waarna Crucell vrolijk verder steeg naar € 7,-- begin 2004.
    AU. Dat deed zeer, want ik had er voor mijn doen vrij veel (kwam door dat steeds bijkopen om mijn aankoopverliezen te beperken) en ik dacht dat Crucell aan het toppen was en zou gaan bodemen, waarna ik nog eens zo'n ritje nog eens over wilde doen.
    What went wrong? Een of meerder PB-tjes geloof ik, maar dat viel me toen nog niet direct op.
    Wél besloot ik er op basis van de elkaar opvolgende PB-tjes een zooitje op de plank te leggen voor zowat een jaartje of tien. Dus tot 2014 of zo, indachting Intel/Microsoft (Had ik daarin ook maar 10 mille geïnvesteerd toen ze nog in hun garage zaten:)).

    Daarna - in 2004 - maakte ik op basis van TA nog een paar korte ritjes in Crucell. Die waren allemaal verliesgevend. Steeds werd ik links en rechts ingehaald door de nodige PB-tjes als ik ze óf net verkocht had of calls had geschreven in de veronderstelling dat ze nu wel zouden gaan dalen.
    In 2004 begon ik me in te lezen op het IEX - Crucell forum en wat ik daar las deed mij besluiten er voor de LT nog een zwik bij te kopen voor de LT. Ik ben dus helemaal volbelegd en alleen maar met Crucell. Gek? Onvoorzichtig? Ik denk het niet. Op basis van wat ik met Crucell de afgelopen jaren al verdiend heb, mag er best nog een negatieve verrassing uit de hoge hoed komen en dan verdien ik nog dik over een aantal jaren gezien. Mijn uitgangspunt bij beleggen is namelijk, dat ik op termijn een hoger rendement wil dan dat ik krijg bij de bank. Nog mooier is, als mijn rendement de stijging van de AEX overstijgt. Nou, daar heb ik met Crucell dus niets over te klagen. Zeker niet LT gezien.

    Goed. Terug naar de TA.
    Gebleken is, dat TA voor de KT dus eigenlijk niet geschikt is voor het aandeel Crucell.
    Zelfs als daghandelaar denk ik dat je vaak de vingers brand. En één pb-tje gooit heel je "planning" in de war.
    Voor Crucell kan een KT - visie dus m.i. alleen gebaseerd zijn op een LT - patroon, waarbij de term KT moet worden opgerekt naar een periode van 1 tot 1½ maand.
    Dat betekent, dat als ik het LT van heden begrijp ik (binnen redelijke grenzen) een KT - patroon zou moeten kunnen voorspellen. Vast gegeven moet daarbij naartuulijk altijd zijn, dat de vooruitzichten van Crucell als positief worden beschhouwd. In mijn ogen zijn ze dat dus zeker. Met Berna erbij m.i. zelfs beter dan ooit.

    Heden.
    Wat is dan het LT - patroon van heden.
    Daarbij kijk ik naar de US en AEX weekstatistieken van Crucell én naar RSI, DMI, MACD en voortschrijdende gemiddelden.
    Wat zie ik aan de statistieken?
    De koersontwikkeling van Crucell gaat met vlagen, maar vertonen wél een patroon. Dat zou je eigenlijk niet verwachten met al die PBs, maar het IS wel zo.

    Op de US weekstatistiek van de afgelopen jaar zien we opgaande lijnen en correcties daarop.
    Ik noem ze even op vanaf juli 2004:
    Juli: daling van 8 naar 6. verschil 2
    aug: stijging van 6 naar 15. Verschil 9
    jan: daling van 15 naar 13. Verschil 2.
    maart: stijging van 13 naar 20. Verschil 7.
    mei: daling van 20 naar 18. Verschil 2.
    mei: stijging van 18 naar 25. Verschil 9.
    juni: daling van 25 naar 20. Verschil 5.
    augustus: stijging van 20 naar 30. Verschil 10.
    oktober: daling van 30 naar 25. Verschil 5.
    Opvallend nietwaar?

    Doen we dat ook nog even voor de NL-notering vanaf eind 2002:
    nov: daling van 4 naar 2. Verschil 2.
    maart: stijging van 2 naar 4. Verschil 2.
    aug: daling van 4 naar 3. verschil 1
    okt: stijging van 3 naar 7. verschil 4
    jan: consolidatie en daling naar 6. Verschil 1.
    aug04: stijging van 6 naar 12. Verschil 6.
    jan05: daling van 12 naar 10. verschil 2.
    maart05: stijging van 10 naar 16. Verschil 6.
    mei: daling van 16 naar 14. verschil 2.
    mei: stijging van 14 naar 20. Verschil 6.
    juni: daling va 20 naar 16. verschil 4
    augustus: stijging van 16 naar 25. verschil 9
    oktober: daling van 25 naar 20. verschil 5
    Ook opvallend nietwaar?

    We zien dat de uitslagen steeds groter worden hetgeen logisch is als een koerswaarde stijgt.
    We zien dus momenteel een basis van $ 25 en € 20.
    De verwachte statistiesche uitslagen naar boven zijn € 10 en € 9.

    Toekomst.
    Verwachte statistische koersdoelen bij uitbraak zijn dus $ 35 en € 29, waarna consolidatie volgt met een terugval tot $ 30 en € 25 en wederom een uitbraak richting $ 40 en € 35.
    Uitbraken zijn fel en spelen zich nagenoeg geheel af BINNEN EEN MAAND. Termijn van een reactie/consolidatie bedraagt circa TWEE TOT DRIE MAANDEN.
    Het gevaar van dag - of KT handelen (zeker om te verkopen en wachten op een bodem)is hierdoor gelijk verklaard.
    Het voordeel/risico van het schrijven van puts ONDER de bodem (bijv. maart of juni € 18) is hiermee eveneens aangetoond.

    In de weekgrafieken wijzen de RSI en MACD naar beneden. De RSI is bijna op neutraal, maar de MACD staat nog behoorlijk in het rood en de ronding naar boven is nog niet eens begonnen.
    De DMI (voor de lange ondertoon) staat behoorlijk in het groen en geeft dus aan, dat de basis onder de belegging nog steeds in takt is. Ook al heeft de koers het stijgende trendkanaal aan de onderzijde verlaten, hetgeen meest
  2. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 14:14
    Vervolg:
    Ook al heeft de koers het stijgende trendkanaal aan de onderzijde verlaten, hetgeen meestal een slecht teken is. Maar gelet op de sterke bodem van $ 25 en € 20, moet dat kunnen houden.
    Ook de DMI geeft dus blijkbaar voldoende tegenwicht aan de consolidatie, die daarom ook nog eens enige tijd kan aanhouden.

    Het zou me niet verbazen als we nog een week of drie/vier moeten wachten op een echte stijgende trend met koersen die nog kunnen zakken tot $ 25 en € 20. Laat u echter niet verrassen door de PBs, die als trigger kunnen dienen voor het omslaan van de statistieken. We zitten namelijk al ruim drie maanden in een consolidatie/reactie - fase en het eind moet zowat in zicht zijn.
    Crucell gaat m.i. dus binnenkort richting kiezen.
    En zonder een lijk in de Bernakast kan dat m.i. dus alleen maar up zijn.

    Nou. het is een heel verhaal geworden, maar het leek mij beter om een wat ruimere uitleg te geven dan een paar kreten te lanceren en die dan later alsnog uit te moeten leggen of te verduidelijken.

    Graag uw reactie.
    Met vriendelijke groet,
    AM1993



  3. forum rang 4 aossa 14 januari 2006 14:18
    Enige waarschuwing bij het schrijven van PUT's is toch op zijn plaats hier voor wie klakkeloos in het avontuur zou stappen want die neemt heel wat risico's.

    Stel namelijk dat er een beurscrash komt alla 21 september. Dan gaan de geschreven puts diep in the money komen en neemt de dekking voor de margin ook gevoelig af. In dat geval kunnen bezitters van PUT's geneigd zijn om de puts vervroegd uit te oefenen (immers wie wil die dure puts op dat moment nog kopen). Je betaalt dan met de margin de op dat ogenblik dure aandelen en je zal misschien je Crucelletjes en andere aandelen te goedkoop moeten wegdoen om aan de marginverplichting te voldoen. Ja, op dat ogenblik ben ik blij enkele Puts gekocht te hebben, of enkel PUT's te hebben geschreven met mijn spaargeld dat ik enkele jaren kan missen en niet met margin.

    Doe je huiswerk en bereken je risico's.
  4. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 14:25
    aossa,
    Mee eens. Duidelijk moet zijn, dat wie het optiespel niet kan spelen er niet aan mee moet doen.
    Maar ja, dat geldt voor alle spelletjes.
    Am1993
  5. forum rang 4 aossa 14 januari 2006 14:36
    quote:

    am1993 schreef:

    aossa,
    Mee eens. Duidelijk moet zijn, dat wie het optiespel niet kan spelen er niet aan mee moet doen.
    Maar ja, dat geldt voor alle spelletjes.
    Am1993
    Dank u voor de bestiging.
    Voor de rest veel lof voor je exposée.

    Nog een opmerking wat betreft de nog in het rood staande MACD. Ik heb ergens anders al eens uitgelegd dat de MACD nogal traag en te laat reageert. Daarom is het beter om tegelijkertijd naat de richting van de RSI en de STO te kijken.
    Ik gebruik daarbij een verkorte periode van 7 dagen, de zogenaamde RSI7 en STO7. Als het momentum begint te veranderen dan zal dat aangegeven worden door richtingsverandering van deze indicatoren. Wanneer beide indicatoren divergeren (elk een andere richting uitgaan) dan is het opletten geblazen want een wijziging in momentum kan eraan komen.
  6. forum rang 4 aossa 14 januari 2006 14:45
    En dan even toegepast op de actuele week-grafiek:
    212.43.226.123/ProRealTime/showimage....

    En de dag-grafiek:
    212.43.226.123/ProRealTime/showimage....

    Dan zien we dat er nog even ruimte is voor een daling tot ongeveer Eur20.
    In de daggrafiek evolueren RSI7 en STO7 neutraal (horizontaal).
    In de VS-grafiek merken we zelfs een licht positieve up RSI7 (divergeren).
    212.43.226.123/ProRealTime/showimage....

  7. [verwijderd] 14 januari 2006 14:54
    Aossa,
    Is het nu niet zodat de usa heel hard moet bijblijven omdat de dollar zo zakt , want als je kijkt naar gister en ziet dat crucell omhoog gaat aldaar en we al onder de 21 zijn gekomen omgerekend dan kan dat haast niet anders .
    Oftewel , het lijkt of we daar alweer omhoog gaan maar de dollar drukt de koers omgerekend.

    Maar correct me if i'm wrong.
    Robert
  8. forum rang 4 aossa 14 januari 2006 15:05
    quote:

    robertix schreef:

    Aossa,
    Is het nu niet zodat de usa heel hard moet bijblijven omdat de dollar zo zakt , want als je kijkt naar gister en ziet dat crucell omhoog gaat aldaar en we al onder de 21 zijn gekomen omgerekend dan kan dat haast niet anders .
    Oftewel , het lijkt of we daar alweer omhoog gaan maar de dollar drukt de koers omgerekend.

    Maar correct me if i'm wrong.
    Robert
    Klopt wat de prijs betreft, maar er is ook het volume dat vrijdag in de VS bijna dubbel zo hoog lag dan de dag ervoor. Dat bepaalt mee de stijging van de RSI. Geef toe dat het volumecijfer wel niet zo denderend was, de positieve indicator is dus nog als een waarschuwing te zien en niet als een aankomende trendomkeer. IMO hebben we daar weer een PR voor nodig en dat kan er aankomen (woensdag 17/01 ten laatste ?)
  9. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 15:40
    Ik denk dat ook niet vergeten moet worden, dat we inderdaad te maken hebben met de invloed van de €/$ (elke $cent erbij moet in de US minimaal leiden tot een stijging van $ 0,25, anders daalt de koers in €) EN dat we eind van deze week te maken krijgen met de optie-expiratie zowel in US als in NL. Dus ik verwacht deze week alleen vuurwerk bij een heel positief PB.
    De markt absorbeert m.i. nu alle PBs en blijft rond de € 20,-- en $ 25,-- hangen vanwege de enorme open interest in opties januari bóven deze niveaux.
    Vandaar ook de divergentie (tegenstrijdigheid) in de signalen van RSI, MACD en DMI). Zie ook de KT-statistieken van Aossa.
    Zodra deze week voorbij is klaart de lucht enigszins op.
    Maar dan resteert er nog een onduidelijkheid, namelijk de invloed van de omwisseling van aandelen Berna in aandelen Crucell. Dit kan de consolidatiefase oprekken tot langer dan de door mij aangegeven vier weken.
    De ondertoon blijft echter goed, zodat m.i. het op deze niveaux bijkopen van plukjes aandelen (gevolgd door de berekende stijging) in het 1e kwartaal al een rendement kan scoren van circa 20 - 25%.
    Hou het op het bijkopen van plukjes want het zou me niet verbazen als wat grotere partijen komende week weer eens bodempje gaan testen.
    De ervaring leert echter, dat het ook andersom kan zijn, wanneer partijen het in hun hoofd halen om op deze niveaux nog even wat in te slaan voordat het te laat is. Er zijn er bij die m.i. namelijk héél goed weten welke kant het met Crucell uit kan en ook een LT - visie hebben.
    AM1993
  10. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 17:05
    Ook hier ter aanvulling geplaatst mijn reactie in een ander draadje op Zeker, die stelt, dat hij per 1 januari 2011 een Crucell-koers verwacht van 700-1000. Hij geeft aan, dat dat wat hen betreft nog een conservatieve berekening is.

    Mijn reactie daarop was:
    Zeker,
    Ik ben NOG conservatiever in mijn verwachtingen, maar dan nog is Crucell een van de beste investeringen die een belegger de komende jaren kan doen.
    Eindjaar/Verwachting/stijging in % tov vorig jaar
    2006/30/36
    2007/40/33
    2008/60/50
    2009/80/33
    2010/100/25
    2011/130/30
    Totaalrendement is dan in 6 jaar op basis slotkoers 31-12-2005 = 490 %.
    In vergelijking met de stand van de AEX per 31 december 2005 zou dat eind 2011 een slotstand vereisen van de AEX van 3036.

    Dus de IB-ers die het rendement van de AEX als benchmarkt willen verslaan moeten dan uitwijken naar Crucell.
    Dat komt mooi uit, want ik verwacht dat Crucell in 2007 in de AEX wordt opgenomen.
    De bekendheid, dus handel in Crucell zal m.i. dus de komende jaren fors toenemen, hetgeen bovenop mijn conservatieve visie een behoorlijke potentie kan zijn.

    Tevens verwacht ik, dat tot 2011 Crucell nog een aantal bedrijven zal overnemen. Als ze slim zijn doen ze dat ook in aandelen, dus dan hebben we tegen die tijd waarschijnlijk zowat 100 M verhandelbare aandelen.

    Aangezien er "maar" 100 miljoen aandelen (waarvan veel in vaste handen) verhandelbaar zullen zijn verwacht ik tot en met 2011 dus ook nog eens een paar aandelensplitsingen om de verhandelbaarheid een beetje op peil te houden. Ook DAT geeft altijd weer een extra stimulans voor een koers, dus ook in dit gegeven zit waarschijnlijk een aardige koersopdrijvende potentie.

    Ik kan het natuurlijk NIET garanderen, maar als je over een jaartje of zes ook minstens zes keer zo rijk wilt zijn als nu, lijkt mij Crucell de beste keuze.
    En dat op zeer conservatieve wijze berekend.
    Mede daarom Crucell als LT - belegging.

    Misschien is het goed de aandelen Crucell voortaan te voorzien van een passende bijsluiter: Het bezit van dit aandeel geeft een significant risico voor het krijgen van hoogtevrees.
    AM1993.
  11. klein_duimpje 14 januari 2006 20:46
    Van mij een aanbeveling, AM. Vooral het stuk over het koersverloop met de uitslagen naar boven en beneden vind ik zeer waardevol. Het geeft mij de mogelijkheid om ietwat gefundeerd te handelen (KT) (of juist niet!) op momenten dat ik het even niet meer zie zitten. Op dit moment is het idd zeer verstandig om even de boel op de plank te laten liggen.
    Bedankt,

    K.D.
  12. [verwijderd] 14 januari 2006 23:17
    verwachtingen worden hier neergezet als ZEKERheden.

    daar moet je toch echt mee oppassen is mijn mening !

    Crucell zal best stijgen maar koersdoelen roepen van 700 of meer, lijkt me toch wel een beetje roepen naar je eigen aandelen.
    Zeker roept de laatste maanden wel vaker wat, maar we consolideren nu al heel lang tussen de 20 en 23 euro.

    ik ga gewoon uit van een koersdoel van 100 euro in 2010, dan ben ik al tevreden, maar met Berna erbij ben ik toch wat voorzichtiger geworden.
    het eerste crucell-produkt moet nog steeds op de markt komen en Genentech heeft ook nog steeds geen STAR-licentie, en op dat soort dingen wordt toch al heel vaak die hoge koersdoelen gebaseerd.
    laten we gewoon even normaal blijven.

  13. antoine7 15 januari 2006 00:23
    Als je een aandeel hebt, welk aandeel dat ook is, dan heb je daar vertrouwen in. Dat betekent dat je in principe optimistisch bent. Wishfull thinking, ongetwijfeld een beetje. Crucell is bovendien toch een wat ander aandeel, dan, noem eens wat, ABN Amro.
    Zo maken ze nog geen winst. En keren geen dividend uit. Of Crucell de verwachtingen waarmaakt, dat weet niemand. Het kan zijn, dat we over een aantal jaar op een dup staan of op 700 euro. Als de studie van je kinderen er vanaf hangt, zou ik niet in Crucell beleggen. Als je het geld kunt missen, en als je hoopt, dat je kinderen het beter hebben dan jij, dan wel. Het is wel een heel leuk en boeiend aandeel. Met heel veel potentieel. Ik lees de stukjes van Louis dan ook met veel genoegen. Ze zijn in ieder geval onderbouwd. Ik vind wel dat als iemand negatief is over Crucell, dat dat dan ook moet kunnen op dit forum. Als hij of zij maar argumenten geeft. En sommigen worden wel erg, excusez le mot, afgezeken. Verder, maar dat heb ik wel eens eerder gezegd, is dit forum een bron van informatie, dat ver uitstijgt boven het gemiddelde analistenrapport.
  14. [verwijderd] 15 januari 2006 12:57
    Het verhaal samengevat met grotere stijgingen gevolgd door lagere dalingen zie je natuurlijk ook in de lange termijn grafiek.
    Deze heb ik van usmarkets.nl gehaald (poster schilder):

    print.chartnet.nl/11B7B731A86D3AF2631...

    Hier is te zien dat we ons wederom op de bodem bevinden. Nog nooit in het verleden is crucell door de bodem heen gezakt.
    We staan dus wederom aan de vooravond van een stijging. De stijgingen gaan meestal boven de all-time-high....

    Dat we altijd weer die bodem opzoeken moet wel in het feit liggen dat de grote jongens ons daarheen drukken. Ze laten ons echter nooit daar doorheen zakken, immers ze willen denk ik ook de lange termijn trend behouden...

  15. [verwijderd] 15 januari 2006 19:38
    2 opmerkingen..:

    1.Crucell heeft dat zelf in de hand en zal dus wel zéker komen met deze produkten....

    2.Genentech heeft nog geen STAR-licentie, maar een aan haar gelieerde onderneming al wel en die zal zich toch echt wel goed hebben laten informeren door Genentech...

    quote:

    LUCENA schreef:

    verwachtingen worden hier neergezet als ZEKERheden.

    daar moet je toch echt mee oppassen is mijn mening !.............................
    ........
    ........
    het eerste crucell-produkt moet nog steeds op de markt komen......... en Genentech heeft ook nog steeds geen STAR-licentie............,

    en op dat soort dingen wordt toch al heel vaak die hoge koersdoelen gebaseerd.
    laten we gewoon even normaal blijven.

  16. [verwijderd] 15 januari 2006 20:04
    Jongens, ik begrijp de scepsis van sommigen.
    Maar neem gerust aan dat Crucell achter de schermen met veel zaken al veel verder is dan wij weten......
    Als de overname van Berna slaagt, komen een aantal projecten in een stroomversnelling.
    Nee, geen jomanda orakel taal van Zeker.
    Doe ermee wat je wilt......
  17. [verwijderd] 15 januari 2006 21:33
    Bullish Harami Patterns (US and Canada)
    ----> Crucel staat hier technisch op plaats nummer 2 vd nasdaq obv Harami pattern (vd totaal 10 aandelen met dit patroon).
    stockcharts.com/def/servlet/SC.scan?s...,20,tv_gt_40000]![wf_eq_1]
    (Copy and paste de hele regel)

    In de link in de posting zie je het patroon wat bij een Harami Bullish signaal hoort:
    stockcharts.com/def/servlet/SC.scan?s...,20,tv_gt_40000]![wf_eq_1]
    (Copy and paste de hele regel)

    Harami betekent in het japans 'zwanger'.
    In mijn posting mbt de gorilla's en de posting hierboven, omschrijft dit bullish signaal wat er aanstaande is.
    Crucell staat op springen, het aandeel is zwanger van positief nieuws!
    Een nieuwe geboorte is aanstaande; het samengaan van Crucell met Berna!!
    A new STAR is born....
  18. forum rang 10 voda 15 januari 2006 22:26
    quote:

    Japies schreef:

    Harami betekent in het japans 'zwanger'.
    In mijn posting mbt de gorilla's en de posting hierboven, omschrijft dit bullish signaal wat er aanstaande is.
    Crucell staat op springen, het aandeel is zwanger van positief nieuws!
    Een nieuwe geboorte is aanstaande; het samengaan van Crucell met Berna!!
    A new STAR is born....
    Ik wil best ook heel positief zijn (ik zit vol in Crucell), maar naar mening ben je wel HEEL erg positief!. Voorlopig zit zit ik nog steeds met een dikke MIN in Crucell, alle positieve PB's etc. De tijd zal het leren!
    Voda
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.480
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht