Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

RoodMicrotec NL0000440477

Laatste koers (eur)

0,336
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Samenvatting Rood Testhouse

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 april 2006 20:07
    Beste Rood gangers, omdat het nogal een technische markt is waar Rood zich in bevindt, heb ik besloten om het jaarverslag er eens bij te pakken en heb ik geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke samenvatting van de activiteiten en prognoses van Rood testhouse te maken.

    Overzicht
    Rood Testhouse International N.V zoals het officieel heet houd zich voornamelijk bezig met het testen van microchips. The hoofdactiviteiten van Rood Testhouse bestaan voornamelijk uit het ontwikkelen, het produceren en het bieden van service aan de semi-conductor industrie. Rood Testhouse richt zich voornamelijk op 3 markten namelijk: The automobiele industrie (35%), de telecom sector (29%) en de medische industrie (16%). Aan het einde van 2005 had Rood Testhouse 97 werknemers in dienst, en boekte de onderneming een netto winst van €518,000 (waarvan 428,000 éénmalig)(2004: EUR -35,000). Rood Testhouse richt zich voornamelijk op Europese klanten, daarbij is Rood Testhouse één van de grootste onafhankelijke testhuizen die momenteel in de Europese markt actief is. Tevens is Rood Testhouse de enige onafhankelijke testhuis in “Sillicon Saxony” . Sillicon Saxony staat voor de groep van semi-conductor bedrijven in het snel ontwikkelende gebied in Dresden. (Hier is Rood Testhouse dus ook actief)

    Missie, Doelen en Strategie
    Rood Testhouse is een bedrijf dat doormiddel van diversificatie en differentiatie probeert om een steeds grotere klantenbasis te verwerven. Een paar belangrijke streefdoelen van Rood Testhouse zijn dan ook:

     Het worden van een belangrijke speler in de semi-conductor industrie in China en Europa
     Rood Testhouse wil zich graag positioneren als een innovatief Testhuis.

    Vooral het worden van een belangrijke speler in Europa en China vereist de nodige inzet van het bedrijf, hiervoor zal het sneller moeten groeien dan de huidige markt doet, daarbij zal het genoeg financiële middelen nodig hebben om te kunnen blijven ontwikkelen (later meer hierover), en zal er voldoende gekwalificeerd en gemotiveerd personeel moeten zijn.

    Lange Termijn doelen:
     In 2004 heeft Rood Testhouse het doel geformuleerd dat het zijn verkoop en omzet wil verdubbelen voor de Test en Related services. Deze groei is gebaseerd op een jaarlijkse groei van de markt van 8%.
     Een gemiddelde stijging van 10 tot 20 procent voor Test & Related services voor de komende drie jaar
     En 20 tot 40 procent van de verkopen realiseren in nieuwe markten (Dresden en China) per 2008.

    Rood Testhouse had in het verleden vaak klanten voor 1 a 2 opdrachten waardoor het financieel niet wist waar het aan toe was. Dit probeert het bedrijf nu te vermijden door het aangaan van lange termijn contracten met zijn klanten, om hierdoor de financiële continuïteit te kunnen waarborgen.

    Veel klanten gebruiken Rood Testhouse als een soort Back-up systeem voor het geval dat ze niet genoeg capaciteit hebben voor het eigenhandig testen van de chips. Dit betekent eigenlijk dat wanneer de markt stopt met groeien, de vraag naar de diensten van Rood Testhouse zal afnemen. Door het aangaan van contracten en door het volledig uitvoeren van alle geassocieerde tests probeert Rood testhouse dit risico te minimaliseren.

    Rood Testhouse is een innovatief bedrijf en richt zich binnen deze innovatie voornamelijk op:
     Het structureren van de ontwikkeling van test software
     Het standaardiseren van test software
     Het verkorten van de “time-to-market”

    De bovengenoemde punten bied de software van Rood testhouse om verschillende onderzoeksgebieden te testen met soort gestandaardiseerde software. Dit is eigenlijk het hergebruiken van software voor andere doeleinden. Dit heet ook wel het ROT project. Rot staat voor Re-use of Test blocks. Het Rot project is nu al erkend door verschillende grote producenten van semi-conductors binnen Europa. Vanwege de grote interesse in het ROT project heeft Rood momenteel al gesprekken met verschillende grote producenten van semi-conductors om te kijken of er een mogelijkheid bestaat tot een samenwerking op het gebied van ROT.

    De Europese markt voor semi-conductors groeit op het moment niet tot weinig, de Aziatische markt daarentegen groeit als kolen. Tevens is de verwachting dat naarmate de tijd vordert, de semi-conductor industrie binnen Europa zich steeds verder in Sillicon Saxony zal gaan concentreren. De keuze van Rood Testhouse om naar Azië te gaan, is mede ingegeven door haar klanten, deze zijn grotendeels of volledig actief op de Aziatische markt.

    Het bedrijf
    Binnen het bedrijf zijn 4 Business Units namelijk: Test & End-of-line Services, Qualification, Failure Analyses en Test Engineering. Binnen deze 4 business units wordt 80% van de totale omzet gerealiseerd in Test & End-of-Line Services. De vraag naar Failure analyses is het laatste jaar enorm gestegen, namelijk met 215%, en dit voornamelijk in de automobiele industrie.

    Het afgelopen jaar is gekarakteriseerd door de volgende projecten en ontwikkelingen:
    1. Groei in de verkoop in Test & End-of-Line services van 9%
    2. Een teleurstellende ontwikkeling van de verkoop in Test Engineering, er zijn echt voorbereidingen getroffen voor de verbetering hiervan
    3. Een explosieve groei in de business unit Failure Analyses van 324%, door de toenemende vraag is deze sector klaargestoomd voor verdere groei. Dit zal samen met ROT een belangrijk onderdeel van het bedrijf gaan vormen.
    4. Groei in de business unit Qualification van 9%, ook hier zijn voorbereidingen getroffen voor mogelijke groei.
    5. De opening en verdere preparatie van de onderneming in Dresden, en de benoeming van een gekwalificeerde manager voor deze sector
    6. Ontwikkeling van de Aziatische (China) activiteiten doormiddel van het benoemen van een gekwalificeerde manager
    7. Het aantrekken van grote klanten in de semi-conductor industrie
    8. Het generen van een significante interesse voor het ROT project

    De Netto winst die vermeld staat in het begin van het artikel is lager uitgevallen doormiddel van de uitbreiding in Dresden en China. De kosten hiervoor bedroegen: Opstartkosten Dresden: €50,000, opstartkosten China €170,000, Kosten voor uitbreiding Wafer testing €100,000. Het uiteindelijke netto resultaat van Rood Testhouse zou hoger zijn geweest indien Rood er niet voor had gekozen om uit te breiden.

    Het is veelvoudig besproken: een overname. Dit zou volgens dhr. Nijenhuis nog niet aan de orde zijn, maar in het jaarverslag word dit toch wel besproken. Rood Testhouse is op zoek naar een samenwerking of een merger met andere bedrijven om de financiële risico’s te beperken en om hierdoor aantrekkelijker te worden voor de aandeelhouders. Het financiële aspect speelt hierin ook een heel belangrijke rol, aangezien een verdubbeling van de omzet (wat ik zojuist heb beschreven) alleen gerealiseerd kan worden door het aantrekken van nieuw kapitaal (BV. uitgifte extra aandelen)

    Om nog even terug te komen op het testen, Rood testhouse gebruikt verschillende test platforms waaronder: Teradyne, Credence SZ, Credence Duo, Digital, Advantest en PC based measuring Techniques. (Informatie hiervoor moet ik jullie nog verschuldigd blijven)

    2006 gaat gewoon een super jaar voor Rood Testhouse worden. Zo zal Dresden verder uitgebreid worden en zullen de eerste verkopen dit jaar uit Dresden een feit zijn. Dresden zal allereerst zich voornamelijk gaan richten op test activiteiten van wafers en eind producten
  2. forum rang 4 Opstapelen 20 april 2006 20:29
    Dik en dik aanbevolen, zeer goede samenvatting.
    Ik heb wel een toevoeging,
    Nijenhuis heeft voor de verdere financiering, ten behoeve van de groei, nog nooit gesproken over een extra aandelenuitgifte. (voor zover ik weet althans)
    SNS is sinds 1-1-2006 de nieuwe financier van Rood. In de notulen staat ook te lezen, dat een extra bankkrediet kan worden aangewendt om verdere inversteringen te doen.
    Erik
  3. [verwijderd] 20 april 2006 20:41
    quote:

    Smartlapje schreef:

    Dik en dik aanbevolen, zeer goede samenvatting.
    Ik heb wel een toevoeging,
    Nijenhuis heeft voor de verdere financiering, ten behoeve van de groei, nog nooit gesproken over een extra aandelenuitgifte. (voor zover ik weet althans)
    SNS is sinds 1-1-2006 de nieuwe financier van Rood. In de notulen staat ook te lezen, dat een extra bankkrediet kan worden aangewendt om verdere inversteringen te doen.
    Erik
    O, SNS?

    Die gaat Rood toch ook volgen? Dan is het advies wel duidelijk :-))
  4. [verwijderd] 20 april 2006 20:45
    Amsterdam, 27 maart 2006 – Het gaat beter met Rood, een bedrijf dat halfgeleiders test. Sterker nog, er staan grote nieuwe ontwikkelingen te wachten. Directeur Nijenhuis kon het achterste van zijn tong nog niet laten zien, maar kondigde wel aan dat binnen enkele maanden groot nieuws te verwachten is.

    Iemand enig idee wat dit grote nieuws is, komt nu dus snel uit..
  5. [verwijderd] 20 april 2006 21:21
    Goed werk, Jan. Aanbevolen!

    Ik kan de volgende qoutes niet helemaal rijmen:

    quote:

    JanWatson schreef:

    De Europese markt voor semi-conductors groeit op het moment niet tot weinig
    [/quote]

    [quote=JanWatson]
    Dresden zal allereerst zich voornamelijk gaan richten op test activiteiten van wafers en eind producten
    In Dresden zitten veel semi-bebrijven. Maar waarom groeien deze en dus Rood (Rood heeft deze bedrijven gevolgd toch?), terwijl de Europese markt niet tot weinig groeit?
  6. forum rang 4 Opstapelen 20 april 2006 21:22
    Ter verduidelijking,

    Mr. Bijleveld points out that Rood may be small but has a quotation, and would like to
    know if the company will act on this more extensively. Mr. Nijenhuis indicates that
    SNS Securities has been appointed as Rood’s liquidity provider as of January 2006,
    and was requested to analyse Rood. An analyst recently visited us to conduct an
    analysis. We hope for a positive assessment. However, there will always be room for
    improvement.

    Het is nog wel even afwachten. Tevens zal het al afgesproken rentetarief met SNS waarschijnlijk wel kunnen veranderen als het rapport goed of slecht is. We krijgen dan een financiele status.

    Jaja, we worden zo langzamerhand een echt fonds!
    Erik
  7. [verwijderd] 20 april 2006 21:33
    Aanbevolen Jan
    =================

    Bedankt voor deze samenvatting. Leerzaam en toch ook wel een bevestiging van de kwaliteit en ambities van Rood
  8. Ronson 21 april 2006 01:58
    Zeker een dikke aanbeveling voor de meer dan prima samnevatting Jan. Thanx, gaat in mijn archief voor hergebruik (met bronvermelding ;~D)
  9. [verwijderd] 21 april 2006 08:52
    quote:

    Smartlapje schreef:

    Dik en dik aanbevolen, zeer goede samenvatting.
    Ik heb wel een toevoeging,
    Nijenhuis heeft voor de verdere financiering, ten behoeve van de groei, nog nooit gesproken over een extra aandelenuitgifte. (voor zover ik weet althans)
    SNS is sinds 1-1-2006 de nieuwe financier van Rood. In de notulen staat ook te lezen, dat een extra bankkrediet kan worden aangewendt om verdere inversteringen te doen.
    Erik
    nee klopt, hij heeft er ook niet over gesproken, maar heeft wel gesproken over het aantrekken van extra capitaal. HIj laat dus in het midden hoe. Kan zijn via een samenwerking of merger, kan ook zijn dmv het aantrekken van extra kapitaal om daarmee de onafhankelijkheid van ROod te waarborgen
  10. Ronson 22 april 2006 01:20
    quote:

    JanWatson schreef:

    Beste Rood gangers, omdat het nogal een technische markt is waar Rood zich in bevindt, heb ik besloten om het jaarverslag er eens bij te pakken en heb ik geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke samenvatting van de activiteiten en prognoses van Rood testhouse te maken.
    Jan heb je het gezien, je stukje is voorpagina nieuws en uitgelicht op www.roodtesthouse.com ;~D
  11. [verwijderd] 23 april 2006 14:46
    quote:

    JanWatson schreef:

    boekte de onderneming een netto winst van €518,000 (waarvan 428,000 éénmalig)(2004: EUR -35,000).
    Dat 'eenmalig' kan misschien beter geschreven worden als een buitengewone post.
    Want eenmalig zal dat belastingvoordeel zeker niet zijn.

    Tegenover deze buitengewone bate staan bovendien wel de (eenmalige, of in ieder geval niet jaarlijks) investeringen die gedaan zijn voor uitbreiding. (en deze investeringen moeten zich ruim uitbetalen in de toekomst)
  12. junkbond 23 april 2006 18:57

    Stel. Rood Testhouse is overgenomen de koers staat 1,10 . zit er dan nog potentie in. of moet je winst nemen en verderop gaan kijken ..graag wat uitleg ..;-)
  13. [verwijderd] 23 april 2006 20:08
    als ze overgenomen worden dan neem je automatisch winst, want dan worden ze van de beurs gehaald.

    Als de koers van Rood op 1,10 staat zonder overname, dan hangt het van de vooruitzichten af of je je winst moet nemen of niet.

    Voor mij is bv nog een beetje onduidelijk wat ROT jaarlijks op kan gaan leveren. Dit kan echter fors gaan bijdragen aan de nettowinst.
    Als dat ook daadwerkelijk zo is, dan kan zelfs 1,10 nog goedkoop zijn.
  14. [verwijderd] 23 april 2006 22:32
    ik verwacht de eerste omzetten van ROT eind 2006, hangt echter wel af van de gesprekken voor de verdere ontwikkeling/samenwerking met andere partijen. Precies aangegegeven heeft Rood het niet, maar je kan tussen neus en lippen door lezen dat het eind 2006 zal gaan zijn.

    Kijk 1,10 is natuurlijk op dit moment een goed doel, maar met verdere acceleratie van de omzet eind 2006, nieuwe groten klanten (China, Dresden), succesvolle introductie van ROT, succesvolle uitbreiding naar China, groei van failure testing activiteiten, en een aantrekkende chip sector, dan zeg ik weer van tsjah 1,10, leuk maar het zal hoger gaan. Een verdubbeling van de omzet in 2007, een groei van 12 tot 20 procent op jaarbasis.. een koers van 1,50 LT is realistischer dan 1,10.

    Dus Junkbond, bij een koers van 1,10 zit er nog voldoende potentie in het aandeel!
  15. [verwijderd] 23 april 2006 23:45
    Verdubbeling van omzet t.o.v 2004 (7,8) miljoen zal plaatsvinden in 2009 is de doelstelling.

    Als dit jaar orders China gaan aanslaan, ROT-opbrengsten al op gang komen, orders al kunnen worden afgehandeld in Dresden (wafer test), Failure analysis weer een robuuste groei laat zien, Qualification harder gaat groeien als 9% (zie jaarverslag), en de Test & End-of-line Services in Nordlingen stevig groeien zie ik het gebeuren dat we de 20% wel gaan halen (1e halfjaar 2006 nog geen 20% denk maar 2e halfjaar erboven en dus gem. 20%).

    Dan zit je op 8,168 x 1,2 = 9.801.600 omzet in 2006

    In 2007 gaat het pas echt lopen met veel opbrengsten ROT, FIB-service wat volledig tot wasdom komt, Failure doorgroeit, vestiging China wordt ingericht met testapparatuur (gebeurt misschien al vanaf eind 2006) en 1e orders daar worden afgehandeld, Dresden orders afhandelt, wereldwijde groei chipmarkt uitkomt boven 10%, uitbesteding klanten van testen gaat door enz. enz.

    Dan zie ik het wel rond de 25% uitkomen.

    9.801.600 x 1,25 = 12.252.000

    En als 2008 ook weer rond dat % zit of erboven zit je al rond de 16 mln omzet.

    Dus in 2008 kan de verdubbeling al zijn plaatsgevonden. Dit zijn echter wel schattingen van mij persoonlijk. Zijn echter niet zomaar uit de lucht gegrepen.

    - Daarnaast heb je nu al garantievermogen van 4 mln.
    - Compenseerbare verliezen die 9 mln netto vertegenwoordigen uitgaande van 30% belastingtarief (30% van 30 mln).
    - Innovatief management en personeel.
    - Groot klantenbestand met hele grote namen
    - 28 mln uitstaande aandelen (eind 2006) en dat zal daarna voorlopig niet stijgen.
    - De ontwikkeling v.w.b Dresden (zie Testcentrum artikel) wat heel veel extra omzet kan opleveren.
    - De samenwerking/fusie/overname
    - Goede strategie voor wat betreft productenmix, vestigingsmix, activiteitenmix
    - goede structurele relaties met klanten
    - actief op stabiele groeimarkten zoals Automative, industrie/Medisch en (Tele)communicatie

    Enz.

    de intrinsieke waarde op basis van garantievermogen en compenseerbare verliezen is nu al (13 miljoen/28 miljoen) 0,46 cent per aandeel. Dus dat bevat alleen die twee componenten. Als Rood eenmaal veel geinvesteerd hebt en het begint resultaat op te leveren zal de oper. winst ook flink toenemen.

    Dit bedrijf is minstens 30 mln waard naar mijn mening. Op basis van toekomstige verwachtingen nog meer.

    Stel dat je in 2008 al 16 mln omzet maakt en je hebt dus die compenseerbare verliezen nog ongeveer dan kan van 30 miljoen geen sprake meer zijn lijkt mij. Zeker als de oper. winst ver is opgelopen en Dresden + Sjanghai enorm beginnen te boomen.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht