Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

RoodMicrotec NL0000440477

Laatste koers (eur)

0,336
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Samenvatting deel 2: Tester platforms

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2006 16:45

    In navolging van samenvatting deel 1, zal in dit artikel besproken worden welke testplatforms Rood Testhouse gebruikt, wat ze inhouden, en natuurlijk zal het nieuwe testplatform die onlangs is bekend gemaakt besproken worden.

    Rood Testhouse gebruikt momenteel de volgende testplatforms:

    Teradyne: Dit is een bedrijf/testplatform dat zich richt op semiconductor, electronische, automobiele, en netwerk bedrijven. Teradyne is de belangrijkste leverancier van test equipment in de automobiele sector. Het bedrijf heeft de volgende divisies: Broadband Test, Assembly Test, Semidconductor Test en Vehicle Diagnostic Solutions. Vooral het onderdeel van semiconductor testen is voor Rood van belang. Binnen deze divisie test teradyne apparatuur voor logic, RF, analog, power, mixed signal en memory technologies.

    Credence SZ: dit bedrijf/platform is marktleider in het aanbieden van design-to-test solutions voor de semiconductor industrie. Door gebruik te maken van deze technologie bied Credence zijn klanten de mogelijkheid om de gemiddelde test kosten te verminderen. Credence levert aan IDM’s dit zijn Integrated Device Manufacturers, wafer foundries, outsource, assembly and test (OSAT) en fabless chip companies wereldwijd.

    Digital: Digital was tot 1998 een onderdeel van Intel totdat het werd afgestoten en digital zelf verder ging. Verdere informatie over het testplatform is haast niet te vinden, dit moet ik jullie momenteel nog verschuldigd blijven.

    Advantest: Dit bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Tokyo, Japan. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen en verkopen van electronische meetinstrumenten, automatische test apparatuur, en Ion Beam lithography systems.

    Q-star Test: Q-star test is de marktleider in het aanbieden geavanceerde hoge snelheid en zeer precieze IDD tests en meetoplossingen. Door gebruik te maken van dit testplatform kan rood testhouse zijn test-tijden terugbrengen waardoor kosten besparingen voor de klant zullen optreden.

    Dit is een kort overzichtje van de meest belangrijke testplatforms van Rood Testhouse. Deze testplatforms worden bij Rood vooral gebruikt voor het testen van de volgende onderdelen: Mixed Signal, Digital, analog, Memory en RF, dit zijn termen die ons geregeld om de oren vliegen, maar wat betekenen ze nou precies? Hieronder worden ze besproken:

    Mixed Signal: Dit zijn de meest ingewikkelde chips omdat op deze chips zowel analoge als digitale electronica één plek vinden op de chip. Dit is bijvoorbeeld voor de toepassing op mobiele telefoons, audio- en video apparatuur. Het is heel moeilijk om deze componenten los van elkaar te testen.

    Digital chips: Digitale chips gebruikt zijn onderdelen in zogenaamde cutoff regions

    Analoge chips: een analoge chip gebruikt zijn actieve onderdelen met name in de actieve regionen van het apparaat waar het inzit. Dit is een fundamenteel verschil met digitale chips. Analoge chips kunnen ook passieve elementen bevatten.

    Memory: Dit staat voor het testen van geheugenchips. Memory bestaat uit twee componenten namelijk DRAM en NAND, rood maakt hier echter vrij weinig gebruik van. Het zijn vooral bedrijven zoals Samsung, Hynix, Infineon, Rambus en Micron die zich hier mee bezig houden.

    RF: dit staat voor Radio frequency en word vooral gebruikten voor het testen van chips in de industriële sector. Dit gebeurd op basis van een identificatiechip waarmee dingen kunnen worden gecontroleerd, geselecteerd, geactiveerd en uitgeschakeld etc. RF is één van de belangrijkere onderdelen van Rood, want er is een enorme behoefte aan RF producten. Tevens verschijnt RFID ook vaak. Dit staat voor Radio Frequency Identification (Identificatie met radiogolven)
6 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht