Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Weinig nieuws uit Hoorn 02/10

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pim f 2 oktober 2006 22:46
    Even een korte terugkoppeling over de presentatie van Crucell op de Euronext "financial cocktail" van hedenavond in Hoorn.

    Allereerst was het niet CEO Brus maar CFO Kruimer die sprak, hij gaf zijn UBS-presentatie van vorige week. Helaas was hij al vertrokken toen de laatste spreker ophield, dus ik kon hem niet aanschieten op de 'after-party"

    Ik zal een paar puntjes opnoemen die mij opvielen in zijn betoog, waar weinig nieuws uit op te maken viel dat we al niet wisten.

    1. Een grote amerikaanse aandeelhouder had Kruimer vorige week teleurgesteld aangesproken op de beperkte koerssprong na het Q-bericht en het S-bericht op 26/9. Zelf vond ie 9 % stijging al prachtig.

    2. Iemand had hem er op gewezen dat Crucell het enige bedrijf is dat de laatste 40 jaar een nieuw productiesysteem voor geneesmiddelen heeft gemaakt. Dat toont maar weer eens aan hoe conservatief de farmabusiness is, aldus Kruimer.

    3. Midden volgend jaar moeten er 50 man werken in het nieuwe centrum van DSM/Crucell in Boston. De baas is al aangenomen.

    4. De markt van reizigersvaccins groeit 'dramatisch', volgens Kruimer

    5. Het malaria bericht (nl start faseI met Walter Reid instituut) had er al moeten zijn, maar kan hooguit nog weken (en niet maanden) duren.

    6. Goudsmit is druk bezig voorbereidingen te treffen om de Sanofi-griepvaccins tzt namens Crucell in Japan 'weg te zetten'.

    7. Weinig over factor V, gaat zo te horen nog jaren duren (ik hoorde niks over deals/samenwerking of dergelijke)

    8. De omzet over Q4 kon wel eens 80 miljoen worden, van Q3 moet je je daarentegen niet veel voorstellen.

    9. Het is erg moeilijk om in Nederland goede 'senior wetenschappers' aan te trekken, in de VS is dat veel eenvoudiger.

    10. Genentech is niet erg actief met inzetten STAR, ze (Crucell) hebben meer hoop op Novartis (ik herinner me de juichverhalen van twee jaar terug nog dat er honderden Genentechers zogenaamd alleen met STAR bezig waren, nou dus niet)

    Sorry, meer heb ik niet opgevangen, wilde dit toch maar rapporteren.

    Pim F
  2. [verwijderd] 2 oktober 2006 22:54
    Ben ook net terug en dit waren mijn bevindingen, lekker zitten luisteren maar niet naar Brus(te druk) maar de heer kruimer hield een zeer vlotte babbel over Crucell aan een Rabo publiek van rond de 300 man(waaronder ook zeker 50 vrouwen!).
    Eerst iemand van Randstad met een zeer monotone stem(bijna gaap)en daarna trok Kruimer
    Van leer.
    Hij werd aangekondigd als zijnde CFO van het aandeel waar je een sterke maag voor moet hebben, beleggen is een combi van emotie en kennis maar bij C is emotie heeeel sterk aanwezig bij de belegger.
    Behalve het standaard Crucell verhaal vielen mij de volgende dingen op:

    --Wist je dat Crucell de enige is die de laatste 40 jaar een nieuw produktie systeem in de markt heeft gezet in de hele wereld?
    --Dat de vaccin markt met 13% groeit per jaar.
    -- De overname van vandaag vooral lucratief is bedoeld

    De malariadeal had eigenlijk al erdoor moeten zijn maar nu toch binnen enkele weken moet komen i.s.m. Walter Reed(wrair) en GSK.

    Er werd veel aandacht besteed aan de gebeurtenissen v/d afgelopen week(ebola/flu en het 20.000 L vat en Quinvaxem).Ik had het gevoel dat dat speciaal was om aan te geven dat er belangrijke mijlpalen zijn bereikt
    Over Q zei hij dat 8 miljoen doses zeker verkocht zijn , de rest is bonus .

    Maar er wordt niets geboekt in Q3 want griepseizoen startte te laat en Quinv. Is ook laat gekomen natuurlijk dus Q4 moet de klapper worden.

    De DSM joint venture werd ook uitgebreid belicht en hoe goed de zaken daar gaan in de USA en dat het heel belangrijk om daar voet aan de grond te krijgen omdat men in europa al 3e in grootte en in de USA men in het middensegment zit(zo groot is de markt).

    Ook aandacht voor Factor V en dat hij veel verwacht van deze markt in de toekomst(1 miljard omzet).

    De presentator wilde een discussie aangaan over geruchten op diverse fora(!) over koersmanipulatie maar kruimer was niet onder de indruk(de koers is de koers en wij zijn bezig met managen van het bedrijf en als zij slagen komt dit vanzelf tot uitdrukking in de koers).
    Ook refereerde de presentator(van bnr-nieuwsradio) aan de vorige week (hectische)maandag maar Kruimer ging er niet op in.
    Voor de zaal refereerde de presentator ook nog aan een uitspraak van Corne van zeil dat “ ze bij crucell voorlopig beter zijn in het verkopen van hun aandeel dan hun produkt” waarop Kruimer zei wat bedoelt hij , wij maken 130 milj. Omzet welk deel heeft ie niet begrepen…………

    Vanuit de zaal was er tijd voor maar liefst 1(!) vraag en die ging over STAR en waarom er nog maar 6 kontrakten zijn .Kruimer: gaat langzaam omdat bedrijven eerst er alles aan zullen doen om hun produkten in ontwikkelingsfase zo te testen zonder STAR omdat men anders weer opnieuw moet beginnen en het duurt al lang om te ontwikkelen MAAR hij verwacht toch binnen 6 jaar ook 30-40 kontrakten binnen te hebben.

    Robert
  3. [verwijderd] 2 oktober 2006 22:57
    Sommige dingen staan er dubbel maar dat mag de pret niet drukken...........

    Kruimer zei ook nog iets over de omzet ontwikkeling in 2008 maar dat ging te snel ,misschien dat Pim daar iets over kan zeggen maar ik ving op omzet stijging naar 300 miljoen,klopt dat?
  4. [verwijderd] 2 oktober 2006 22:58
    quote:

    Baar schreef:

    Even terug komen op punt 4:

    De markt van reizigersvaccins groeit 'dramatisch', volgens Kruimer

    Dramatisch hard of langzaam?
    dramatisch hard ,doordat we de hele planeet afreizen tegenwoordig nemen we van alles mee naar huis.
  5. [verwijderd] 2 oktober 2006 23:03
    quote:

    robertix schreef:

    [quote=Baar]
    Even terug komen op punt 4:

    De markt van reizigersvaccins groeit 'dramatisch', volgens Kruimer

    Dramatisch hard of langzaam?
    [/quote]
    dramatisch hard ,doordat we de hele planeet afreizen tegenwoordig nemen we van alles mee naar huis.
    Dat dacht ik al:) Even voor de zekerheid want je kunt hiermee twee richtingen uitdenken! Goed nieuws voor Crucell iig!

    Thxx

    Aanbevolen heren!
  6. pim f 2 oktober 2006 23:15
    quote:

    robertix schreef:

    Sommige dingen staan er dubbel maar dat mag de pret niet drukken...........

    Kruimer zei ook nog iets over de omzet ontwikkeling in 2008 maar dat ging te snel ,misschien dat Pim daar iets over kan zeggen maar ik ving op omzet stijging naar 300 miljoen,klopt dat?
    Ja, bekend scenario als de vraag naar Quinvaxem aantrekt dan moet dat al wel tot de mogelijkheden behoren. Ze zijn wel vol zelfvertrouwen over Q, alleen Q zit in 1 flacon terwijl de enige concurrent nog een mengproduct heeft waar poeder bij een vloeistof moet worden gemengd. "in de bush bush van Ruanda maakt zoiets wel een groot verschil" zei Kruimer (en ik ben het daar wel mee eens).
  7. pim f 2 oktober 2006 23:26
    quote:

    diederique schreef:

    je verhaaltje klinkt ietwat teleurgesteld, of niet?
    Ja en nee, ik blijf het een wereldbedrijfje vinden, maakt het grootste deel van mijn aandelen porto uit. Ik ben een LT belegger. Dit komt goed.

    Maar KT - er zit een hoop in fase 1 qua vaccin-ontwikkeling en dat gaat dus wel tijd kosten. Dat factor V - zit daar de gang wel in? STAR heeft mi een extreem lange aanloop nodig. We hadden ooit EPO op het lijstje van kanshebbers, is wel genoemd op de presentatie als voorbeeld van een product waar je veel geld mee kan verdienen, niet concreet waar Crucell nu staat (deze zomer noemden ze het bij een bedrijfspresentatie nog een 'erg lastig' molecuul). Verder ben ik beducht voor de resultaten van Q3. Kruimer leek de weg te effenen voor een matig resultaat en dan zie ik alle KT-sukkels al weer tegelijk de deur uit rennen. Daarna (Q4 en verder) zal Q de bodem onder de inkomsten leggen, daar ben ik dan weer wel van overtuigd.

    Verder enige teleurstelling dat bv Veenhof (CEO van Wessanen) zichtbaar een biertje met iedereen staat te drinken achteraf, terwijl Kruimer (en Verweij) al weer vertrokken zijn. Dit op een bijeenkomst om potentiele aandeelhouders te interesseren voor je bedrijf..
  8. [verwijderd] 2 oktober 2006 23:42
    quote:

    pim f schreef:

    [quote=diederique]
    je verhaaltje klinkt ietwat teleurgesteld, of niet?
    [/quote]

    Verder enige teleurstelling dat bv Veenhof (CEO van Wessanen) zichtbaar een biertje met iedereen staat te drinken achteraf, terwijl Kruimer (en Verweij) al weer vertrokken zijn. Dit op een bijeenkomst om potentiele aandeelhouders te interesseren voor je bedrijf..
    Dat vond ik ook Pim , ze waren voor het einde al weg en de rest bleef zitten tot het afgelopen was.
    Het leek wel een verplicht nummertje.....
  9. [verwijderd] 2 oktober 2006 23:43
    Geen tijd voor bier maar wel voor vaccins :)

    Ik denk dat ze nu even net iets harder moeten lopen bij Crucell dan bij Wessanen. Wessanen is al zo'n beetje vormgegeven en Crucell moet nu echt gaan hardlopen! De ratrace is begonnen!

    Alhoewel het kan natuurlijk wel iets leuker voor de aandeelhouder dat ben ik met pim f eens. Dit zijn uiteindelijk ook de mede-oprichters en instandhouders van Crucell!

    Daarnaast kost het de aandeelhouder best een hoop moeite om alles te kunnen volgen/bijhouden (met name het zoeken; maar daar hebben we gelukkig Flosz voor:) dat scheelt!) en is een sterke maag zeker nodig (dit is wel gebleken de afgelopen maanden).

    Kortom de aandeelhouders zeker niet vergeten maar blijven koesteren! Dit doen zij ook andersom (in de meeste gevallen).
  10. diederique 2 oktober 2006 23:58
    quote:

    pim f schreef:

    [quote=diederique]
    je verhaaltje klinkt ietwat teleurgesteld, of niet?
    [/quote]

    Ja en nee, ik blijf het een wereldbedrijfje vinden, maakt het grootste deel van mijn aandelen porto uit. Ik ben een LT belegger. Dit komt goed.

    Verder ben ik beducht voor de resultaten van Q3. Kruimer leek de weg te effenen voor een matig resultaat en dan zie ik alle KT-sukkels al weer tegelijk de deur uit rennen. Daarna (Q4 en verder) zal Q de bodem onder de inkomsten leggen, daar ben ik dan weer wel van overtuigd.
    dank voor je respons.

    ja, dat derde kwartaal kan best wel eens hard aankomen voor de dagcampers. of niet.
    het zou best wel eens zo kunnen zijn, dat de komende weken druk op de koers blijft, daar men zich er ook van bewust wordt dat de omzet naar achteren wordt geschoven, de kosten niet.

    het verlies kan daarom ook als teleurstellend worden ervaren, waarbij zij aangetekend dat het vierde kwartaal alles recht zal worden getrokken.

    maar wil je even de adem inhouden of neem je van tevóren even een adempauze.

    voor de rest jammer dat de heren niet even de tijd nemen om zich onder de gewone mensen te scharen; een
    vormfout.
  11. forum rang 4 aossa 3 oktober 2006 00:02
    quote:

    robertix schreef:

    Komt natuurlijk ook omdat je daar weinig zuiver water hebt om dit poeder aan te lengen........
    Begrijp dat ook hier dat 'schoon water' zomaar niet uit de kraan loopt maar uit een medisch flesje komt, of mis ik iets ?
  12. [verwijderd] 3 oktober 2006 00:11
    Dank voor de verslagen.

    Blij dat Brus er niet was (te druk)!
    Blij dat Kruimer haast had (heel druk)!
    Blij dat Goudsmit zich op Japan richt (druk, druk).

    Dus niks teleurstellends dat Kruimer snel vertrok.
    Klinkt spannend en hoopvol.

    Mooi dat er nu meerdere Crucell offices/ centres op het Amerikaanse continent komen:

    - Florida sales & marketing office (including Canada)
    - Boston Area PER.C6 research & development centre
    - STAR centre in .... San Francisco?

    Want als er een PER.C6 centre komt, is het logisch dat er ook een STAR centre komt. Crucell heeft uit het verleden geleerd!

    Grtz,
    ZEKER op weg naar een overname!

    Grtz,
    ZEKER
  13. [verwijderd] 3 oktober 2006 00:38
    Overnamekolder steeds herhalen........

    Waarom ben je als bestuur van CRXL de afgelopen jaren zo geniaal al deze dingen aan het verzamelen?????

    PerC6
    Chromagenics
    Sanguin
    Berna
    enz.

    Om al dat schoons tegen een zacht prijsje van € 40 of 45 te verkwanselen????

    Dacht je, dat de mensen, die al die jaren zo voortreffelijk bezig zijn, zomaar abrupt stoppen?????

    NEEN, die ambitie blijft bestaan!!! Als je dat leuks eenmaal begonnen bent, wil je dat ook afmaken.Bovendien hebben deze mensen aandelen en opties. En die tegen een zacht prijsje van de hand doen???? Ze zijn echt niet getikt daar in Leiden!!
    Ze hebben ook de instrumenten om een overname tegen te houden en zullen die benutten.

    En met deze heerlijke gedachten ga ik lekker slapen.

    Truste allemaal.



37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.396
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht