Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Iets meer onderbouwing van onze TA forumleden

1.071 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2006 17:33
    wat mij betreft kun je een ander tot de grond toe afbranden en hem toch blijven respecteren, dit voor alle duidelijkheid beste sammie!
    ik hou wel van wat geknetter, messen slijpen om te kijken waar de harde kern van iemands opvattingen zitten, is juist zo gezond voor de algehele meningsvorming.
  2. wilb52 28 november 2006 17:34
    quote:

    josti5 schreef:

    [quote=wilb52]

    grootste risicofactor voor ernstige gezondheidsproblemen = stress.
    Josti, je hebt helemaal gelijk met je analyse!
    Komplimenten.

    sammie
  3. [verwijderd] 28 november 2006 17:36
    quote:

    wilb52 schreef:

    Jaaaaa,
    van de Golfgepjes , moeten wij het wel hebben ! (:->D)

    wAT EEN...
    12-21-12, 8-1-14-14-5-19 ( zie alfabet )

    sammie
    10,1,14,11,5,18,20
  4. wilb52 28 november 2006 17:37
    quote:

    ruli schreef:

    wat mij betreft kun je een ander tot de grond toe afbranden en hem toch blijven respecteren, dit voor alle duidelijkheid beste sammie!
    ik hou wel van wat geknetter, messen slijpen om te kijken waar de harde kern van iemands opvattingen zitten, is juist zo gezond voor de algehele meningsvorming.
    Is helaas ( of voor mezelf sprekend : gelukkig ) niet mijn stijl.
    I am what I am , and stay what I am .
    Dat is en blijft mijn motto.

    sammie
  5. forum rang 4 aossa 28 november 2006 17:44
    quote:

    ruli schreef:

    de kracht van het verschil?
    lets shake hands man!
    Eerst je mond met zeep wassen, JIJ !
  6. wilb52 28 november 2006 17:44
    quote:

    golfgep schreef:

    [quote=wilb52]
    Jaaaaa,
    van de Golfgepjes , moeten wij het wel hebben ! (:->D)

    wAT EEN...
    12-21-12, 8-1-14-14-5-19 ( zie alfabet )

    sammie
    [/quote]
    10,1,14,11,5,18,20
    De laatste die op dit forum thuishoort ben JIJ!
    Dus , als allerlaatste reaktie naar jou toe : 6-8-11-11-5-18 , 15-16

    sammie
  7. forum rang 9 josti5 28 november 2006 17:47
    "I am what I am , and stay what I am .
    Dat is en blijft mijn motto."

    Nou, dan toch maar, omdat je mij met deze uitspraak toch ietwat doet schrikken, met de beste bedoelingen, ff de amateurpsycholoog uithangen: stilstand = achteruitgang = kristallisatie = kristallisatiekwalen: gal- en nierstenen, gewrichts- en spierpijnen, artrose, peesontstekingen, en erger.
    Panta rhei (alles stroomt) immers, de geest incluis.

    Tip hierbij: gelijk trekt gelijk aan...

    Ooit gaf ik mijn kinderen en mijn verkopers mee: "de realiteit begint bij je gedachten".
    Met 20 jaar levenservaring erbij na de vorige quote toevoegend: "zorg dan ook voor een zo goed mogelijke kwaliteit van je gedachten".
  8. [verwijderd] 28 november 2006 17:47
    quote:

    wilb52 schreef:

    [quote=golfgep]
    [quote=wilb52]
    Jaaaaa,
    van de Golfgepjes , moeten wij het wel hebben ! (:->D)

    wAT EEN...
    12-21-12, 8-1-14-14-5-19 ( zie alfabet )

    sammie
    [/quote]
    10,1,14,11,5,18,20
    [/quote]

    De laatste die op dit forum thuishoort ben JIJ!
    Dus , als allerlaatste reaktie naar jou toe : 6-8-11-11-5-18 , 15-16

    sammie
    Zelfs dit lukt je niet zonder moeite, de tweede 8 zal wel een 12 zijn; you're pathetic!!!!
  9. [verwijderd] 28 november 2006 17:55


    Janh,
    selectief geheugen? Waar komt Crucell de laatste jaren vandaan?

    Er zijn erg grote ingrepen geweest in Crucell buiten de normale interne en externe ontwikkelingen om...dat beïnvloedt de voorspelbaarheid gigantisch..

    al jouw beslissingen zijn bovendien je bloedeigen beslissingen...alle info is slechts info...je beleggingstermijn is ook je eigen beslissing...je fondskeuze...je risico...wel of niet rechtstreeks beleggen....ENZ...als blijkt dat de koers over een paar jaar ver-2 of ver-3 voudigd is, zul je ook niemand de meeropbrengst gaan nabrengen...niet mekkeren dus Snor als niet alles zo snel gaat als dat het zou behoren te gaan...je hebt duidelijk nooit een eigen onderneming gehad, anders zou je wel anders piepen!

    Als jij mij iets moet uitleggen over selectie,...dan ga ik piepen.
    Succes man,

    RB

  10. Beursboertje 29 november 2006 01:45
    Wat plassen jullie elkaar verschrikkelijk af.
    'k Ben net thuis, vandaag weer als een achterlijke moeten pezen voor te weinig eurootjes. Maar als dik vijftiger mag ik mijn handen dichtknijpen als flexer nog steeds een redelijk inkomen te hebben. Dus niet klagen, de goede tijden hebben voldoende opgeleverd. Het is nu zorg tot de zestig door te rommelen en dan te gaan genieten van nooit voldoende vrije tijd. Stiekumpjes hoop ik iets eerder te kunnen stoppen. Daarvoor analiseer ik soms wat fondsen, soms niet. Ik ben gek op die pennystocks in de VS. Gewoon een weekje lezen en dan eens per maand een keuze maken. Tijdens dat lezen is Crucell er ook altijd bij. Vandaag ging het in dit topic meer over plassen dan de broek drooghouden. Heerlijk om te lezen trouwens. Ik begrijp alle standpunten. Kiek, als je parmantig koersdoelen geeft en die nog onderbouwd ook ben je een analist. Als die doelen niet uitkomen dan ben je voor degene die ermee gewerkt heeft een anaal-ist. Als de analist daarmee geconfronteerd wordt en hij dat persoonlik opvat als denigrerend is daar wat voor te voelen. Maar ook voor degene die de zoveelste niet uitgekomen voorspelling ervaart. Misschien wel in de eigen portemonnee en dat doet au.

    Ik wil er graag wat aan toevoegen. TA is knudde. TA is een levensgevaarlijk speeltje voor, en nu spreek ik namens mezelf, semi-intelligente mensen die in hun goudkoorts lijntjes en figuurtjes zoeken om zichzelf zonder zweet te plengen willen verrijken. Hodie mi hi, cras ti bi, of iets dergelijks. Vandaag ben ik de man, jij morgen. Vandaag heb ik het goede lijntje, morgen heb jij op gevoel de juiste keuze gemaakt. Maar ben ik slecht als ik mijn mening van vandaag hier opper? Nee toch? Anders kunnen ze dit forum net zo goed sluiten. In de beginjaren van IEX hadden we een querilant van de eerste orde. Ik was zo dom er vaak op in te gaan. Er is niets nieuws onder de zon. Het waren dezelfde verhalen als hierboven. Eind van het liedje was dat velen die zich erin mengden het forum verlieten. Want die querilant (hoe schrijf je dat eigenlijk) deelde zijn bevindingen op zijn wijze mee, de anderen die van hen op hun wijze. We verloren allemaal geld en dat maakt Nederlanders somber. En pissig. Dus zaten we als idioten tegen elkaar aan te plassen. Met uiteindelijk slechts verliezers.
    Sammie lees ik graag. Soms met gemengde gevoelens maar die heb ik ook als ik de hele avond romantisch probeer te zijn waarna blijkt dat het er wat te dik bovenop gelegen heeft en mijn snode plannen doven in een diepe zucht als ik, mezelf verwensend om mijn voorspelbaarheid, het nachtlampje uitblaas. En daarmee mijn goede humeur. Tussen het nachtlampje en de zoete slaap zit een korte tijdsspanne en de volgende ochtend nemen we ons voor, verkwikt door de slaap, het de volgende keer slimmer aan te pakken. Kijk, dat doe ik ook als ik met mijn TA-benadering weer eens aan de verkeerde kant van mijn pensioensverwachting zit. Josti, Ruli, Golfgep (hoe kom je op zo'n naam), Snor, Janh, Sammie: allemaal mensen met uitstekende en goed leesbaren postings. Maar ze zijn het niet met elkaar eens. En als ze zo door gaan hoeft dat ook niet meer want vandaag of morgen ontaardt het in echte agressie. En dan moet ik die verhalen/meningen missen. Vandaar dit geneuzel midden in de nacht.

    Komop jongens, jullie hebben allemaal ongelijk. We dachten allemaal dat crusell (flauw, wat gelig grapje) wel eventjes de sterren zou omarmen op korte termijn. En nu dat niet lukt gaan we plassen.

    Mag ik ook even? Volgens de theorie van Dow wordt een beweging gevolgd door een 50% correctie, tenminste, als ik het goed onthouden heb. Daarna wordt de beweging voortgezet tot uiteraard een omkeerpunt maar dat is mijn eigen bijdrage. Vanaf het hoogste punt (rond de 25) naar de 14 ging het richting bijna 20, onlangs. Dat is plm. 50%. Zou nu de beweging voortgezet worden? Dan krijgt die vermaledijde Sammie nog gelijk ook met zijn laagste koersdoelen. En dan krijg ik een ineffectieve plasser. Want ik had het zo graag anders gewild.

    Dan nog eventjes: kennen jullie die zin uit een liedje van Armand?

    ".... en iedereen is er even gek en één van hen ben ik"
  11. [verwijderd] 29 november 2006 06:51
    Een aparte post beurboertje. Maar zo ken ik je helemaal niet. Hij was voorheen zo'n TA liefhebber met die speciale grafieken en zo. Hoe dan ook, wel een AB waard in mijn ogen.

    Hodie mihi, cras tibi: Heden ik, morgen gij;

    Groet,
    Hans
  12. [verwijderd] 29 november 2006 10:22
    BINCK site..

    Daggrafieken in ResearchConsole
    Het is nu ook mogelijk om in het ResearchConsole de daggrafiek van een aandeel op te vragen.

    FutureTrader
    Als u het Eurex abonnement heeft afgesloten, zijn in FutureTrader - naast de grafieken van de FTI, de FDAX en de FESX – nu ook de grafieken van de FGBL en de FGBM zichtbaar.

    Portefeuille DayTrader
    De portefeuille in DayTrader wordt gewaardeerd tegen de laatst gedane koers. Indien er geen laatste gedane koers bekend is, wordt de portefeuille gewaardeerd tegen de slotkoers.

    Koerslijsten DayTrader
    Het is nu ook mogelijk om de verticale veranderingen die u in koerslijsten aanbrengt, op te slaan. Op die manier kunt u de kolommen geheel naar eigen wens instellen. Deze instellingen worden automatisch opgeslagen.

    Nieuwe leverancier Technische Analyse
    Waarom verandering?
    Om nog betere adviezen op basis van technische analyse (TA) te kunnen bieden, is de technische analyse leverancier vanaf 1 december 2006 Vlug, Davids & van Mourik (VDvM) in plaats van Tostrams. Vlug, Davids & van Mourik is gespecialiseerd in technische analyse en verricht voor onder andere vermogensbeheerders en financiële instellingen onafhankelijk beleggingsonderzoek.

    Wat verandert er?
    Tostrams gaf alleen TA-advies over de AEX en Midkap fondsen en indices. Vlug, Davids & van Mourik geeft daarnaast ook TA-advies over de volgende fondsen en beurzen:
    - Nederland: alle liquide aandelen
    - België: alle liquide aandelen
    - CAC 40 (hoofdfondsen Frankrijk)
    - FTSE 100 (hoofdfondsen Engeland)
    - DAX 30 (hoofdfondsen Duitsland)
    - MIB 30 (hoofdfondsen Italië)
    - ISEQ 20 (hoofdfondsen Ierland)
    - ATX 20 (hoofdfondsen Oostenrijk)
    - IBEX 35 (hoofdfondsen Spanje)
    - PSI 20 (hoofdfondsen Portugal)
    - Nasdaq 100 (hoofdfondsen Nasdaq)
    - Dow Jones 30 (hoofdfondsen Dow Jones)

    Daarnaast biedt het TA-advies van Vlug, Davids & van Mourik veel meer mogelijkheden. De mogelijkheden zijn:

    Analyses
    De technische analyse aanpak van Vlug, Davids & van Mourik is zeer transparant. Zo wordt er inzage gegeven wanneer en op welk koersniveau het advies is aangegaan en welk rendement daarop is behaald. Ook geven stop-loss niveaus het uiterste koersniveau aan waarop het advies wijzigt. De TA-aanpak van Vlug, Davids & van Mourik is bovendien consistent. Ieder aandeel wordt op dezelfde wijze geanalyseerd, waarbij geen ruimte is voor de subjectiviteit van de analist. Hierdoor wordt voorkomen dat de analist zijn eigen emotie of gevoel laat prefereren boven een rationele en zuivere technische analyse van het aandeel. Het voordeel is een objectieve technische analyse aanpak die gelijk is voor ieder aandeel.

    De adviesmethodiek
    Alle aandelen en indices worden dagelijks nabeurs geanalyseerd en voorzien van een TA-advies. Deze adviezen variëren tussen Kopen, Houden en Verkopen en hebben een gemiddelde vooruitkijkperiode van 10-20 beursdagen. Bij ieder aandeel worden de eerste twee steun- en weerstandniveaus weergegeven en het tot de meest recente slotkoers behaalde rendement van het advies. De stop-loss ligt doorgaans iets verder weg van de actuele koers en dient als uiterste niveau waarop het technische analyse beeld niet meer voldoet aan de verwachting.

    Advies wijzigingen
    Vlug, Davids & van Mourik biedt een overzicht met alle recente adviezen, die per beurs en periode gesorteerd kunnen worden.

    Signaallijst
    Het onderdeel signaallijst bestaat uit twee delen: een overzicht van een aantal TA-indicatoren en het aantal aandelen per land dat daar op de slotkoers aan voldoet. De signaallijst bevat de volgende technische indicatoren (uitleg indicatoren vanaf vrijdag 1 december 2006 in het Helpcenter):
    - nieuw 52-week hoog
    - nieuw 52-week laag
    - hoog volume stijgers
    - hoog volume dalers
    - bullish 5/200-day crossovers
    - bearish 5/200-day crossovers
    - bullish MACD crossover
    - bearish MACD crossover
    - stijging boven Bollinger Band
    - daling onder Bollinger Band
    - gaps up
    - gaps down

    Positielijst
    Deze overzichtpagina toont alle actuele tradingadviezen. Per beursdag wordt een overzicht gepubliceerd van alle te openen, gesloten en huidige posities. Per aandeel staat de volgende informatie vermeld: beurs, positie, datum vanaf start positie, koers vanaf start positie, stop-loss niveau en resultaat. Door te klikken komt men terecht op de TA-overzichtpagina van het individuele aandeel.


  13. Beursboertje 29 november 2006 11:37
    Ben ik nog steeds Hans. Maar onder andere condities dan vroeger. En met meer begrip voor sceptici. Mijn zoontje van 17 ging laatst een avondje stappen met vrienden. Volgens de statistieken is ie dan rond half twee thuis. Dat is zijn stapgedrag wat de factor tijd betreft. De tijd die hij nodig is om "stapklaar" te zijn varieert maar er zit wel een lijn in. Hoe langer hij voor de spiegel staat en hoe vroeger hij thuiskomt des te narriger is hij de volgende ochtend. Komt ie daarentegen later dan gebruikelijk thuis dan glimt ie als een eikel. En is de volgende dag zeer te spreken, maakt warme broodjes voor ons, geeft zijn broertje meer pc tijd, wijdt zelfs tijd aan zijn leerwerk in zijn plotseling opgeruimde kamer. Dus die voorbereidingstijd op het stappen en zijn verlate thuiskomst zijn indicatoren voor zijn gedrag op zondag. Als ie onder dezelfde condities toch narrig is heeft ie misschien een blauwtje gelopen. Dat kost ons een dag begrip opbrengen voor iets waarvan we niet weten dat het gebeurd is. En zo is het met TA nu ook. Crucell heeft een mooie toekomst, de koersvorming hoort daarmee gelijke tred te maken. En dan komt zo'n dumper de koers vlak voor sluitingstijd een paar dubbeltjes lager zetten waardoor de TA signalen veranderen. Daar word ik narrig van. En sceptisch. Want TA is door beurscriminelen verworden tot inbrekersgereedschap. Nog legaal ook. Noem het manipulatie, koersbeïnvloeding, handig zakendoen. Crucell is een aansprekend voorbeeld. Heel wat grote jongens hebben zich verrijkt middels beïnvloeding van de lijntjes.
    De zondag na het bewuste stappen was erg gezellig. Volledig volgens de uitgaans-TA met als extra de geur-indicator. Hij rook niet naar drank en was volkomen helder. Maar je weet het nooit van te voren en je hebt er geen invloed op.

    Nouja, ook voor mij is het uitblijven van de versnelde stijging knap van de waardeloze. Volgens mijn TA had het nu moeten gebeuren. Ik ben dus wat narrig.
  14. [verwijderd] 29 november 2006 11:48
    beste beursboertje,

    Met dank nog voor je welwillende recensie, die ik ook heb aanbevolen, je krijgt je stijging op een bordje gepresenteerd..een fundamenteel goed aandeel dat heel diep daalt kan ook verdomd hoog stijgen, daar heb je nu in elk geval echt geen TA voor nodig..kunst is altijd weer om het laagste punt goed in kaart te brengen. toen de institutionals op 17.50 mochten instappen wist ik genoeg. vandaag blijken meer kapitalisten iets in Crucell te zien, en niet zo zunig ook (Global:belang van 7.98%)..mooi he, en dat allemaal zonder TA...
  15. forum rang 4 aossa 29 november 2006 13:29
    Re: Global Opportunities en TA welles/nietes.

    Meldingsplicht voor GO was per 1 nov06.
    Natuurlijk hebben we de aankopen in TA waargenomen, al wisten we niet wie de kopers zijn, er wordt al geruime tijd geaccumuleerd door de groten. Zoals we in TA ook zullen waarnemen wanneer grote partij(en) hun stukjes gaan dumpen in de markt.

    Hoe dom kan je zijn TA, als statistische wetenschap, te negeren en lulkoek te noemen.

    JMHO (kritiekasters en lullemansen zich onthouden van commentaar aub want modus staat voor hen op ignore).
  16. [verwijderd] 29 november 2006 13:45
    quote:

    aossa schreef:

    Re: Global Opportunities en TA welles/nietes.

    Meldingsplicht voor GO was per 1 nov06.
    Natuurlijk hebben we de aankopen in TA waargenomen, al wisten we niet wie de kopers zijn, er wordt al geruime tijd geaccumuleerd door de groten. Zoals we in TA ook zullen waarnemen wanneer grote partij(en) hun stukjes gaan dumpen in de markt.

    Hoe dom kan je zijn TA, als statistische wetenschap, te negeren en lulkoek te noemen.

    JMHO (kritiekasters en lullemansen zich onthouden van commentaar aub want modus staat voor hen op ignore).
    Aossa wanneer je zo'n geloof heb in TA heb je ook nooit het inzicht om tegen alle wetten van TA destijds in te stappen op € 2,43.
    Helemaal lulkoek vind ik TA niet maar kijk dan naar een RD/ING/enz dan is het de moeite waard.
    Een overdreven negatieve TA is voor mij wanneer het fundamenteel niet is onderbouwd juist een gegeven om in te stappen. Zo kan je het dus ook gebruiken.
  17. forum rang 4 aossa 29 november 2006 13:53
    quote:

    gocrucellgo schreef:

    Aossa wanneer je zo'n geloof heb in TA heb je ook nooit het inzicht om tegen alle wetten van TA destijds in te stappen op € 2,43.
    Helemaal lulkoek vind ik TA niet maar kijk dan naar een RD/ING/enz dan is het de moeite waard.
    Een overdreven negatieve TA is voor mij wanneer het fundamenteel niet is onderbouwd juist een gegeven om in te stappen. Zo kan je het dus ook gebruiken.
    Inderdaad te gebruiken als een statisch tooltje en als venster op het vooruitlopen van insiders op wat nog niet in de markt gekend is of nog ontkend wordt.
    Als daar eens een valse voorspelling bijzit wordt die ook snel ontmaskerd, zoals sammie al aangaf dat de zet van gisteren mogelijk een false move is. Wie hem daarop afrekent begrijpt ook niets van heel de zaak.

    Edit: en nu de Press-release room in het oog houden !
    cws.huginonline.com/C/132631/rss_pres...
  18. forum rang 9 josti5 29 november 2006 13:59
    Och, helemaal leuk is het natuurlijk, als je met een paar vriendjes voldoende stukkies hebt om de TA van te voren zelf uit te stippelen...
    Die grootaandeelhouders: ik moet ze niet, als klein particuliertje.
1.071 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.232
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.880
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.156
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.025
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.747
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.753
Alfen 12 16.143
Allfunds Group 3 1.177
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.617
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.514
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.255
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.628
ASML 1.762 76.755
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 323
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660