Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

zin en onzin van dit forum

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 januari 2007 12:38
    Ik start een nieuw draadje omdat de discussie zoals nu gevoerd in het RT draadje zo langzamerhand de verkeerde kant op dreigt te gaan. Da's zonde.
    Met Dongen en zijn/haar aanbevelers ben ik het eens dat dit forum af en toe wat trekken krijgt van een zondagsclubje pensionado's die de hele dag achter het scherm zitten en het als babbelbox gebruiken. Met name het persoonlijke aanbevelen in apart berichtjes (terwijl dat met een druk op de knop kan bij het betreffende item) krijgt iets van 'ik bericht dus is besta'. Dat mag wel wat minder wat mij betreft. In het verleden, zo'n 1-2 jaar geleden, was dit inderdaad een meer zakelijk, en daardoor hoogstaand forum. Ik snap dat dat niet te handhaven is omdat je nu eenmaal op een forum als dit een groot verloop kent en er allerlei mensen bijkomen die menen ook iets te moeten melden, ook al is dat niet relevant, maar jammer vind ik het wel. Aan Dongen en medestanders wil ik aanraden: ga niet verder de discussie aan, heeft geen zin, ontaardt in meer gebabbel en langetenenreacties. Scan de berichten op relevantie (meestal kan je aan de naam van de poster al zien of je moet lezen of niet) en doe er je voordeel mee. Ik vermoed (als ik het aantal hits per dag bekijk) dat jij en ik tot de grote groep - meestal- zwijgende crucellaanhangers behoren, die er ook maar beter het zwijgen toe kunnen doen om dit forum zo zakelijk als mogelijk te kunnen laten zijn.

    groet,
    seriousforfun
  2. [verwijderd] 8 januari 2007 20:02
    Vraag???

    Is het voorspellingsdraadje koers 31-12-2007 zakelijk genoeg of valt dit ook onder "geleuter" en niet relevant? Want zo ja dan stop ik subiet met deze "forumvervuiling". Jullie zeggen het maar. Zet ik er vanavond nog een punt achter. Is er weer een vaste poster weg.

    Babs

  3. hansroet 8 januari 2007 20:11
    quote:

    babs11 schreef:

    Vraag???

    Is het voorspellingsdraadje koers 31-12-2007 zakelijk genoeg of valt dit ook onder "geleuter" en niet relevant? Want dan stop ik subiet met deze "forumvervuiling". Jullie zeggen het maar. Zet ik er vanavond nog een punt achter. Is er weer een vaste poster weg.

    Babs

    doorgaan Babs je doet het gewoon goed
    gr hans

  4. [verwijderd] 8 januari 2007 20:12
    quote:

    babs11 schreef:

    Vraag???

    Is het voorspellingsdraadje koers 31-12-2007 zakelijk genoeg of valt dit ook onder "geleuter" en niet relevant? Want dan stop ik subiet met deze "forumvervuiling". Jullie zeggen het maar. Zet ik er vanavond nog een punt achter.

    Babs

    Hi Babs ,

    Ik denk niet ,dat het om jou gaat.Het zou zonde zijn ,als je bijdrage's verdwijnen.Enigszins zit er een waarheid in het schrijven -echter het is sinds enige tijd moeilijk te onderscheiden -bij wijze van spreke -de goede en de kwade.
    Ook ik post in het geheel niet meer ,omdat de laatste maanden -zeer veel onzin -in sommige draadje's -worden gepost.
    Belangrijkste is voor mij ,dat ik nog steeds een groot geloof heb in CRXL.

    gr. Richard.
  5. [verwijderd] 8 januari 2007 21:15
    Laat ik het even verduidelijken dan. Zonder daarbij serious aan te willen vallen want ook ik ben het voor een deel wel met zijn posting eens en waardeer het ten zeerste dat hij dit draadje heeft opgestart en het uit de RT-draad heeft gehaald. Heel wijs van hem. Waarvoor mijn dank en waardering.

    Maar kom op zeg, ik kom vanavond van mn werk, schop mn schoenen uit, denk even ontspannen bijlezen op de IEX en het eeuwenoude gedonder begint weer. Mensen waar je nog nooit van hebt gehoord denken nu opeens te kunnen bepalen hoe het forum eruit moet zien (en daar bedoel ik jou niet mee serious), en het hele circus begint weer van voren af aan. Deze discussie hebben we al zo vaak gehad de laatste maanden/jaren.

    Wat niet begrepen wordt, maar wat ik wel weet, is dat juist al dit gekissebis een reden voor oud-posters is om niet meer te posten. Serious beschrijft het als een komen en gaan. Heeft hij helemaal gelijk in. Want juist door de inbreng van die nieuwelingen houden veel oud-posters hun mond. Maar geloof me ...... ze zijn er nog steeds en lezen dagelijks mee. Ze houden alleen wijselijk hun mond.

    Ben het volledig met serious eens dat er te vaak, te veel en te gemakkelijk aanbevelingen worden gegeven. Geeft inderdaad een babbelbox gehalte. Niet goed dus. Reden waarom er dus kennis wegvloeid van dit forum.

    Maar anderzijds ben ik het absoluut niet eens met het feit dat het CRXL-forum een puur en alleen maar zakelijk forum moet worden. M.i. is de draagkracht van dit forum ook een stukje tolerantie en respect naar elkaar toe. En soms kan zo'n stukje "elkaar leren kennen" ontstaan door borrels of met OT-geleuter over b.v. een WK voetbal. Ik vind dat dit mogelijk moet zijn, mits met mate en zo lang het leuk blijft. Maar ik zie het als een sociaal aspect. Waarvoor ook ruimte moet zijn. Al was het om elkaar maar beter te leren kennen en te voorkomen dat mensen geagiteerd op elkaar gaan reageren.

    Vandaag de RT-draad lezende en ziende dat Flosz erop aangesproken werd dat ze te lange postings maakt ging me ook even te ver. We hebben hier te maken met een poster die veel uren van haar vrije tijd steekt in onderzoek op diverse internet-sites om ons van informatie te voorzien. I.p.v. dit te waarderen zie ik nu verzoeken om samenvattingen en resume's. Nogmaals kom op zeg. Moet jullie alles op een dienblaadje worden aangebracht? I.p.v. te waarderen datgeen wat ze doet wordt er commentaar gegeven. Zoek het dan lekker zelf op zou ik zeggen.

    M.b.t. mijn oudjaarsvoorspelling. Als de tendens tegenwoordig op dit forum is dat ze zulk soort onzin info niet meer willen maar puur zakelijk geïnformeerd willen worden dan pas ik me daar bij aan. En sluit ik het draadje m.i.v. 15 januari 2007. Houden we het zakelijk.

    Babs

    (p.s. dit is geen kwestie van lange tenen .... puur realiteitzin)

  6. [verwijderd] 8 januari 2007 21:34
    Trouwens voor mij is Flosz een van de weinige posters waar ik voor informatie echt wat aan heb,als ik er een mag nomineren voor een prijs dan is het deze persoon,voor mij is Zij(?)nummer1,
    en niet een of ander die toevallig zijn pijltje goed heeft geworpen!

    Een aanbeveling is nu nog het enige wat ik kan doen.
  7. Procambarus 8 januari 2007 21:41
    Meer dan 150 forumleden hebben tot nu toe meegedaan met de voorspellingen en alleen daardoor is het draadje al een succesnummer. Ik mag aannemen dat de meesten hun prognose serieus hebben neergezet en dan is het is frappant te moeten vaststellen hoe divers de meningen over Crucell zijn.
    Het voorspellingsdraadje heeft zeker zin. Vooral niet mee stoppen!
  8. [verwijderd] 8 januari 2007 21:55
    Ik ben het ten zeerste eens met de starter van dit draadje. Ik ben pas sinds deze week 'actief' op dit forum, waarbij dit mijn eerste post is, maar het viel mij inderdaad al op dat er een zeer groot gedeelte posts meer lijkt op bladvulling.

    Het zou prettig zijn als in de 'nuttige' draadjes mensen ook gewoon nuttig posten. MBT jou draadje met de voorspellingen voor dit jaar: Vooral niet sluiten, zo'n draadje is zeker leuk om te lezen, en het is erg interessant om de verschillende voorspellingen te zien.

    Thomas
  9. miekemuis 8 januari 2007 22:27
    quote:

    babs11 schreef:

    .

    Maar geloof me ...... ze zijn er nog steeds en lezen dagelijks mee. Ze houden alleen wijselijk hun mond.

    Nogmaals kom op zeg. Moet jullie alles op een dienblaadje worden aangebracht? I.p.v. te waarderen datgeen wat ze doet wordt er commentaar gegeven. Zoek het dan lekker zelf op zou ik zeggen.Babs

    (p.s. dit is geen kwestie van lange tenen .... puur realiteitzin)

    Kan je volledig volgen in je argumentatie Babs, vooral niet stoppen !

    Mij is altijd geleerd om je ergens als "nieuweling" vooral bescheiden op te stellen, persoonlijk heb ik de eerste maanden dit forum passief gelezen dagelijks voor ik ook maar mijn eerste bericht durfde te plaatsen. Laat staan dat ik zoals sommigen nu direct negatieve commentaar zou durven geven op mensen die wij, de die-hards, al jaren met het nodige respect en zelfs ontzag lezen.

    Het weze een troost Babs, kijk eens naar de namen van de mensen die al hun koersdoel 2007 hebben gegeven. Er staan nog een massa bekenden bij hoor die er de voorkeur aangeven om dit forum wijselijk in stilte te volgen maar wel degelijk aanwezig blijven en zeker zullen reageren als het relevant wordt.

    Zelfs Foxytje, winnares van vorig jaar heeft haar koersdoel doorgegeven en dat was denk ik haar eerste post sedert een jaar, velen volgen dus wel degelijk in stilte...

    En inderdaad is het zeker niet meer dan menselijk en wenselijk dat er eens iemand "een gelukkige verjaardag" "troost" of "beterschap" wordt gewenst, ik zou het betreuren moest dit verdwijnen, dit schept toch een "unieke band" tussen de crucellforumlezers van jaren...

    Slaapwel

  10. [verwijderd] 8 januari 2007 22:46
    svp Doorgaan Babs
    dat er teveel geleuterd wordt op dit forum is m.i.
    een correcte observatie.
    Wat doe je er aan?
    geen idee
    probleem speelt in heel Nederland
    Zal ik maar zeggen
    borrelen dan maar as vrijdag
    q.e.d.
    groet
  11. [verwijderd] 8 januari 2007 23:15
    Lekker doorgaan Babs. Je weet dat alle meelezers het ook leuk vinden anders zouden ze niet hun voorspelling inleveren.

    Het forum is veranderd in het afgelopen jaar, maar dat geeft toch niet. Als mensen willen leuteren dan prima. Ik verspeen me van geleuter. Dit ik wat minder post heeft ook te maken dat op dit moment even weinig artikelen en octrooien van Crucell gepubliceerd worden. Dat is tenslotte ook mijn vakgebied om dat te melden en van commentaar te voorzien.

    Ook als er geen biotech vragen uit het forum komen, hoef ik niets te posten. Vandaar. Ik bedank hubert voor zijn posting dat hij oa Biostefan en mij mist, maar begrijp nu waarom.

    Tenslotte lees ik zelf gewoon minder op het forum omdat al dat "geleuter" MIJ niet intereseert, maar als anderen daar behoefte aan hebben, prima toch. Door het over te slaan, "erger" ik me ook niet.
  12. [verwijderd] 9 januari 2007 00:13
    Komen nog spannende tijden Biocon en is een gerust gevoel dat ook jij nog steeds "er" bent voor als er vragen zijn .
    En je hebt gelijk......... ergernis doet een ieder zichzelf aan ....... dus gewoon niet reageren als ........... noem maar op.

    Ik denk en hoop dat je het in 2007 nog heel druk gaat krijgen om heel veel dingen meer duidelijk te maken op het forum .
    Ik hoop dan ook dat ook jij weer in 2007 100% van de partij bent als er biotechnische zaken verduidelijkt moeten worden.
    Heb jij in het verleden zo PERFECT gedaan ......

    Ian

  13. [verwijderd] 9 januari 2007 02:22
    quote:

    babs11 schreef:

    Mensen waar je nog nooit van hebt gehoord denken nu opeens te kunnen bepalen hoe het forum eruit moet zien.
    Wat niet begrepen wordt, maar wat ik wel weet, is dat juist al dit gekissebis een reden voor oud-posters is om niet meer te posten. Serious beschrijft het als een komen en gaan. Heeft hij helemaal gelijk in. Want juist door de inbreng van die nieuwelingen houden veel oud-posters hun mond. Maar geloof me ...... ze zijn er nog steeds en lezen dagelijks mee. Ze houden alleen wijselijk hun mond.

    Ben het volledig met serious eens dat er te vaak, te veel en te gemakkelijk aanbevelingen worden gegeven. Geeft inderdaad een babbelbox gehalte. Niet goed dus. Reden waarom er dus kennis wegvloeid van dit forum.

    Maar ik zie het als een sociaal aspect. Waarvoor ook ruimte moet zijn.

    Vandaag de RT-draad lezende en ziende dat Flosz erop aangesproken werd dat ze te lange postings maakt ging me ook even te ver. We hebben hier te maken met een poster die veel uren van haar vrije tijd steekt in onderzoek op diverse internet-sites om ons van informatie te voorzien. I.p.v. dit te waarderen zie ik nu verzoeken om samenvattingen en resume's. Babs

    (p.s. dit is geen kwestie van lange tenen .... puur realiteitzin)
    Een posting naar me hart, met name bovenstaande. Mij is hetzelde overkomen met het RT draadje, dus tja.
    Met alle zaligheid de RT posting gemaakt op vrijdag, zit al jaren op het crucell forum maar ik werd ook aangesproken op de vorm en niet op de inhoud. Zie ook flosz; wordt aangesproken niet op de inhoud maar de vorm. Zoals babs zegt, luie lezers die kritiek uiten en niet waarderen en/of begrijpen hoeveel tijd het kost om info te verzamelen en de posting te maken. Allemaal ten dienste van het forum en dus jou!
    Tis eigenlijk te schandalig voor woorden wat hier soms aan afbreuk plaats vindt!!
    Makkelijk he? Liggen afzeiken en iets af te breken i.p.v. zelf met iets waardevols te komen.

    Ondertussen beseffen sommige niet dat ze ooit wat mooi was aan het afbreken zijn en er zelf ook de dupe van worden.

    Kom op. Wederom maar weer een oproep (zucht). Kom met opbouwende postings: super positieve inhoudelijke berichten zijn welkom maar ook gefundeerde kritiek. Dan krijgt het forum weer meer waarde en 'body' waar iedereen happy mee is.

    Japie

    ps. Een wildgroei ontstaat ook agv nieuwe draadjes. Flosz zie ik continue alles aan elkaar lijmen, waar ik veel respect voor heb. Ze is volhardend, nog altijd. Dank daarvoor flosz!
    Via de zoekfunctie kan je heel makkelijk een discussie over een bestaand onderwerp terugvinden en je waarde er aan toevoegen ipv weer een nieuwe discussie te openen. Maakt het forum leesbaarder en toegankelijker.
  14. [verwijderd] 9 januari 2007 06:58
    Babs en vele anderen,

    Gewoon door blijven gaan. Doe ik ook. Ik heb een hele tijd hier de dagopeningen verzorgd, waarvoor altijd zeer veel waardering was. Zoals Japie zegt, het is makkelijk kritiek te leveren maar zelf iets leuk, interessant of aardig op "papier" zetten is voor velen teveel moeite. En ja, af en toe krijgt de RT draad een "geleuter" gehalte. Is dat zo erg?
    Welnee, daar is deze draad ook o.a. ook voor bedoelt. Ik heb er geen probleem mee, en als je het niet wil lezen sla je het gewoon over. De echt relevante informatie is toch 9 van de 10 keer in een aparte draad te vinden, die eventueel later terug te vinden is. Wat meer respect voor elkaars post (ook al is die soms niet relevant) zou op zijn plaats zijn.

    Ook de opmerkingen of iemand mag posten of hij/zij een aanbevelinging geeft hoort erbij. Soms wil je laten blijken dat je die post juist waardeert. Is niets mis mee. Sommigen prefereren in stilte een aanbeveling te geven, anderen niet. Laat dat lekker zo. Ik vind het in ieder geval niet storend.

    Hans
  15. [verwijderd] 9 januari 2007 10:05
    Ik volg dit forum sinds ik ruim een jaar geleden trotse bezitter ben geworden van wat crucell aandeeltjes (ben dus één van de losers die er nog met dik verlies in zit) met enige regelmaat. Ben er wel voor het niet al te strak zakelijk te laten zijn. Een beetje stoom afblazen op zijn tijd moet kunnen waarbij ik er dan ook wel voor pleit jezelf (en dit forum) ook weer niet al te serieus te nemen. Respect (voor elkaars mening) is echter een eerste vereiste. Degenen die er heel veel tijd en moeite in steken informatie op dit forum te zetten verdienen zo wie zo (mijn) respect. Ik heb in de tijd dat ik dit forum volg al heel veel (in mijn ogen) onzinverhalen en weinig toegankelijke artikelen gelezen maar vind het mijn eigen verantwoordelijkheid dat te filteren of me daarin te verdiepen (wat ik nooit doe omdat ik daarvoor te lui ben).

    Dat je het nooit iedereen naar de zin zult kunnen maken is duidelijk. Iedereen heeft echter de mogelijkheid en verantwoordelijkheid daar zelf wat mee te doen (door informatie te filteren, zich te verdiepen in artikelen, vragen te stellen, opbouwend te rageren etc). Het zomaar ineens poneren van de stelling dat dit forum niet op de goede weg is lijkt wat mij betreft een foute invulling van je eigen verantwoordelijkheid.

    ZL
  16. [verwijderd] 9 januari 2007 10:42
    ter afsluiting (?): Babs, ik doelde NIET op jou en op je voorspellingsdraadje (zoals je wellicht gezien hebt heb ook ik mijn voorspelling ingediend) en ook niet op mensen als Flosz. Flosz is juist iemand die ik bij het scannen meestal niet oversla.
    Standpunten zijn nu wel helder lijkt me. Dus mag deze draad wat mij betreft weer stoppen.

    groet,
    serious
  17. [verwijderd] 9 januari 2007 16:56
    Al met al is de discussie over het gebrek aan niveau van de inhoud van het RT draadje gedraaid in een terechte huldeblijk voor diegenen die wel inhoudelijk iets toevoegen èn een oproep voor respect voor het sociale karakter. Oftewel voor elk wat wils en alstublieft wat respect. De basis voor een goed forum voor een uiteenlopend publiek. En handen af van Flosz.
    Een aantal oudgedienden die – zo bleek niet lang geleden na een oproep van een dagopenaar – inderdaad nog meelezen worden vriendelijk verzocht zich ondanks het veranderende karakter van het forum hun mening (weer) te blijven verkondigen en zich in discussies te mengen. Dit draagt zeker bij aan het op niveau houden van het forum.
    Serious en Babs bedankt voor het aanzwengelen van de discussie, alle anderen eveneens bedankt, Thomas en Zwitserleven welkom!
  18. [verwijderd] 9 januari 2007 20:53
    quote:

    seriousforfun schreef:

    ter afsluiting (?): Babs, ik doelde NIET op jou en op je voorspellingsdraadje (zoals je wellicht gezien hebt heb ook ik mijn voorspelling ingediend) en ook niet op mensen als Flosz. Flosz is juist iemand die ik bij het scannen meestal niet oversla.
    Standpunten zijn nu wel helder lijkt me. Dus mag deze draad wat mij betreft weer stoppen.

    groet,
    serious
    Weet ik serious, het is niet voor niets dat ik in mijn reactie meerdere malen noemde dat ik niet op jou doelde. Ik noemde mijn voorspellingsdraadje alleen maar als voorbeeld ter illustratie dat als men een puur zakelijk forum wenst dit soort draadjes dus ook niet meer kunnen. Het heeft geen enkele nieuws- of aandelenwaarde. Maar is wel leuk om te doen. Had niets met jou te maken maar wel met de discussie. En gezien de reacties denk ik dat we beiden van mening zijn dat we zulk soort draadjes gewoon moeten handhaven op dit forum. Ook al vinden sommigen het niet zakelijk genoeg.

    Ik denk dat jij en ik niet eens zo veel met elkaar van mening verschillen over de zinloosheid van sommige postings. Maar advies aan al diegenen die zich bont en blauw ergeren aan bepaalde posters. Zou het niet beter zijn om je ongenoegen te uiten bij de IEX-moderator (www.IEX.nl)?? Kom je verder mee dan wat loze beschuldigingen hier te uiten op het forum en de onrust die je daarmee veroorzaakt.

    Wat mij betreft ook einde discussie en even goede vrienden serious, ik neem jou niets kwalijk.....integendeel.

    Babs
  19. [verwijderd] 9 januari 2007 21:54
    quote:

    Ian schreef:

    Ik hoop dan ook dat ook jij weer in 2007 100% van de partij bent als er biotechnische zaken verduidelijkt moeten worden.
    Heb jij in het verleden zo PERFECT gedaan ......

    Ian

    Dank je Ian, Ik blijf hier nog wel even rondhangen hoor.
19 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.067
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.995
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.977
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.148
AMG 965 125.577
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.089
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.415
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.617
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht