Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Victor Muller treedt af , Mol treedt aan

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 mei 2007 19:09
    Bestuursvoorzitter van Spyker Cars treedt af
    16 May 07, 18:05
    ZEEWOLDE (ANP-AFX) - Bestuursvoorzitter Victor Muller van de fabrikant van exclusieve sportwagens Spyker Cars legt zijn functie neer. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Michiel Mol, die tot dusver de leiding had bij het Formule 1-team van Spyker. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

    Muller stond ruim zeven jaar aan het roer bij Spyker. Hij blijft wel bij het bedrijf, maar gaat zich bezighouden met ontwerpen en de verdere ontwikkeling van het merk. Volgens de vertrekkende bestuursvoorzitter heeft Spyker, dat hij in 2000 samen met Maarten de Bruijn oprichtte, nu andere kwaliteiten nodig van het management dan in de opstartfase.

    Spyker was de afgelopen maanden herhaaldelijk negatief in het nieuws. Het bedrijf zou in financiële nood verkeren en moeite hebben met de betaling van rekeningen en salarissen. Muller sprak die verhalen evenwel met klem tegen.
    ==================================================

    Ik hoop, dat dit bericht ook eens wat positiefs met de koers kan doen.
  2. Hugo44 16 mei 2007 19:51
    Dat denk ik zeker, maar wat nog meer gaat helpen is als Spyker een prima vervanger gaat vinden, iemand die zijn sporen heeft verdiend in een hectische productie-omgeving.

    Hugo.
  3. [verwijderd] 17 mei 2007 17:02
    Victor Muller CEO af

    Victor Muller legt dus zijn functie als CEO neer en gaat zich richten op Design en merkontwikkeling.
    Ik denk dat Spyker onder de 7 jaar durende leiding van Victor Muller alleen heeft kunnen worden wat het nu is, doordat het juist deze man was die de leiding. In mijn beleving heeft Victor Muller uitzonderlijke competenties om een bedrijf in zo korte tijd wereldwijd op de kaart te zetten. De omzet is jaar op jaar zeer sterk gestegen en het bedrijf heeft een uitpuilende orderportefeuille.

    Toen ik deze ochtend bij het ontbijt even naar RTL-Z zat te kijken en in de ticker las dat Muller opstapt bij Spyker was ik in eersteninstantie onaangenaam verrast. Al snel werd mij echter duidelijk dat er geen sprake is van opstappen bij Spyker, maar dat hij zich gaat bezig houden met een andere functie.

    Na het lezen van de nodige berichten in de media, en één en ander eens rustig te hebben overdacht kom ik echter tot de conclusie dat het misschien juist wel een goede beslissing is geweest van Muller (en wellicht de mensen om hem heen) om zijn functie als CEO neer te leggen.
    Het is immers zo dat ieder mens zo zijn kwaliteiten heeft, de een meer als de ander, maar niemand is overal heel goed in. Zoals ik aan het begin al schreef denk dat Victor Muller het uitstekend gedaan heeft, zoals hij het bedrijf heeft opgebouwd.

    Hoewel er voor Spyker nog veel te doen en te bereiken is, kunnen we denk ik toch concluderen dat het bedrijf langzamerhand een andere fase in gaat. De productie licht op een heel ander peil als aan het begin, de orderportefeuille is groot, Spyker is al weer een aantal jaren actief in de racerij met Spyker Squadron en sinds eind vorig jaar natuurlijk met het eigen Formule 1 team. Al met al een heel ander bedrijf met veel meer omvang.
    In dit licht denk ik dat het goed kan zijn om iemand anders te hebben als CEO. Waar Victor Muller iemand is die met zijn creatieve werkwijze in korte tijd iets op kan zetten en groot kan maken, is het nu wellicht tijd voor een meer bestuurlijk type als CEO.

    Ik denk dat het goed is een dergelijke wissel op tijd te doen. Bij Getronics hebben we kunnen zien hoe Klaas Wagenaar het bedrijf heeft behoed voor de ondergang en weer heeft opgebouwd, inmiddels klinkt echter al tijden de roep om zijn aftreden als CEO omdat hij volgens velen niet meer de juiste man is voor Getronics. Een voorbeeld denk ik van iemand die de kwaliteit heeft een bedrijf in nood weer op de reels te zetten, maar niet de ideale bestuurder is.

    Terugkomend op Spyker en terug kijkend op de negatieve berichtgeving rond het bedrijf van de laatste tijd en als we daarbij de woorden in het hoofd houden van Michiel Mol dat van deze berichten sommige toch wel deels waar zijn geweest, dan denk ik dat het inderdaad nu wel eens de juiste tijd kan zijn voor deze beslissing.
    Heel belangrijk is denk ik wel dat Victor Muller in het bedrijf actief blijft. Persoonlijk denk ik dat hij op merkontwikkeling wel eens een heel goede plaats in kan nemen, omdat gezien hoe hij Spyker heeft opgebouwd hier nog heel wat kan betekenen voor het bedrijf. Tevens is het denk ik belangrijk voor de diverse externe relaties dat hij actief bij Spyker aanwezig blijft, omdat een vertrek uit het bedrijf een gebrek aan vertouwen zou kunnen betekenen en dat is iets waar natuurlijk niemand beter van word.

    Het geheel overziend ben ik als aandeelhouder dan ook heel blij met wat Victor Muller allemaal voor Spyker heeft gedaan en dat we door de beursgang van een paar jaar geleden de kans kregen in dit, in mijn ogen nog steeds fantastisch stukje Hollandse trots, te kunnen participeren. Wat mij betreft dan ook niets dan respect voor zijn beslissing en lof voor het harde werken wat deze man heeft gedaan en wat hij daarmee heeft bereikt voor Spyker.

    Greetz Coupé
  4. sebpb 18 mei 2007 13:57
    Coupé je slaat Den Spyker op den kop!

    Müller heft het merk brilliant neer weten te zetten (zoals hij eigenlijk ook Gaastra en Mc Gregor wist te profileren). Maar nu moet er geproduceerd worden, zelf hoop ik dan wel dat de pa Mol zijn zoon goed influisterd, want van hetgeen Michiel heeft gepresteerd wordt ik ook niet zo heel erg warm.

    Een Rotterdamse ex-haven mannetje lijkt mij hier het beste. Kop dicht mouwen opstropen en produceren, en zodra er centen binnen komen meteen je crediteuren aflossen.
  5. AX lover 18 mei 2007 16:25
    Spyker: geen commentaar op vermeende betalingsachterstanden

    18 mei 2007, 13:35 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Spyker Cars geeft geen commentaar op berichten in de media over betalingsachterstanden van de onderneming. Dat zegt woordvoerster Winnie Koole vrijdag tegenover Betten.

    Volgens Koole was er met Duitse carrosseriebouwer Karmann sprake van een achterstand in betaling, maar 'die is inmiddels, zoals bekend, opgelost'. Eind april dreigde Karmann nog met juridische stappen als Spyker niet snel een betalingsachterstand van ruim EUR 3 miljoen zou voldoen.

    De Pers meldt vrijdag dat er bij Spyker nog onbetaalde rekeningen liggen. De krant baseert zich daarbij op 'ingewijden'. Zij stellen dat 'van het bedrijf dat de enveloppen levert tot de fabrikant van de brandstofslangen, er nog tientallen bedrijven zijn die achter Spyker aanzitten.'

    Een van de ingewijden stelt ook dat 'Muller het allemaal veel te positief heeft voorgesteld'. 'Het is alleen de vraag of hij zelf geloofde in zijn fantastische verhalen of dat hij wist dat hij fout zat'.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
    www.iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?...

    En het artikel in De Pers: depers.republisher.modernmedia.nl/760...

    Zou Boekhoorn hier iets mee te maken hebben? Hij is tenslotte eigenaar van De Pers en heeft 5,7% van de aandelen van Spyker in handen...
  6. [verwijderd] 18 mei 2007 17:52
    Het kan vandaag dan wel een normale koersreactie zijn op de eerdere dalingen, maar ik vind bijna 3% in de plus wel weer bemoedigend. Op voorgaand bericht hadden er ook verdere dalingen kunnen komen.
  7. Hugo44 18 mei 2007 19:14
    Het artikel in het blad de Pers vind ik eerlijk gezegd wel een beetje natrappen, en ook overdreven negatief. Kortgeleden is bij Spyker een nieuwe financiële man aangesteld, dus geven we die man het voordeel van de twijfel en kijken we het op zijn minst een paar maanden aan.

    Dat er nog meer rekeningen dan alleen van Karmann open stonden had Michiel Mol een paar dagen geleden ook al gemeld. Mol zei er toen gelijk bij dat dat snel opgelost zou worden. We weten dat Mol voldoende geld heeft om eventueel tijdelijk bij te springen, al dan niet in ruil voor aandelen.

    Het artikel is daarmee eigenlijk niet meer relevant. Wat wel relevant is , is hoe snel Spyker de door klanten bestelde auto's gaat produceren. Want daar mee kan gewoon geld worden verdiend. Als dan de productie ook nog enigszins gestroomlijnd wordt gaat het gewoon lekker lopen.

    Of de F1-activiteiten zin hebben en geld opbrengen gaan we wel zien. Het team is altijd weer te verkopen, en levert dan misschien wel meer op dan het heeft gekost.

    Hugo.
  8. [verwijderd] 18 mei 2007 21:40
    quote:

    JanK1 schreef:

    Daarom viel de koersreactie mij vandaag eens mee Hugo. Ik was al bang, dat we nog verder zouden gaan zakken.

    pr.weekend
    Jan
    beetje gevoel dat er een groepje mensen onvoldoende heeft mogen profiteren van het succes van Muller en daarom de boel probeert zwart te maken. De pers (in het algemeen) maakt altijd dankbaar gebruik van dit soort 'opgeklopte negatieviteit'.

    Ik heb het volste vertrouwen dat het goed gaat komen dit jaar en blijf daarom zitten waar ik zit. Als er in het voorjaar 2008 blijkt dat er inderdaad niet meer geproduceerd wordt dan vorig jaar (en Jos verstappen aangenomen wordt, de lul..) dan gaan ze er bij mij wel uit.

    Gijs
  9. [verwijderd] 19 mei 2007 10:47
    Erg duidelijk en helder stuk in de pers.nl afgelopen vrijdag .
    Maar zeer negatief , waar gaat de koers nu weer na toe .
    Een zinkend schip , Spyker ?
    Op naar de 10 euro en lager , lijkt mij .

    Boekhoven is zowel aandeelhouder bij DePers.nl als bij Spyker , is zelf bij 20 euro ingestapt, heeft er waarschijnlijk flink de pest in toen een 14-tal dagen later een nieuwe partij voor 15 was gestrikt .

    Zoals ik al eerder dacht dat VM het spuugzat was bij Spyker blijkt nu wel weer uit het artikel in dePers.nl .

    De woordvoerder van Spyker geeft geen commentaar op de berichten over andere schuldeisers bij Spyker.
    Het lijkt een puinhoop op dit moment .

    Ik hoop het beste voor Spyker maar zie het nog altijd somber in .

    Een prachtig produkt maar een bedrijf moet wel sovabel zijn .
    Anders gaat de stekker er uit bij de leveranciers .

    Wacht voorlopig nog om E.V.T. terug in te stappen , wil eerst wel eens een verklaring zien van het nieuwe management .
    Een die helder en open is , en geen halve woorden waar ik elke kant mee uitkan .


  10. [verwijderd] 20 mei 2007 11:34
    quote:

    vikingbroertje schreef:

    Spykertje binnen een half jaar op de fles,dat zeg k uit eigen bron.
    Alleen die naam al spyker klopt al voor geen meter.

    Greetz BB

    vette spyker blijkt punaise?

    ik heb verkocht, wat een rotzooi zeg.
  11. [verwijderd] 20 mei 2007 16:40
    volgens mij heb je niks meer over connect; je zit alleen maar in negatieve draadjes bij pharming en soof bijvoorbeeld.
    Misschien moet je het wat rustiger aan doen ff; de spyker-koers komt echt wel weer op dit jaar.
    Alles gaat met ups en downs, net als Soof en Pharming ook Spyker.

    gr. Gijs
  12. [verwijderd] 20 mei 2007 17:15
    quote:

    HBGijs schreef:

    volgens mij heb je niks meer over connect; je zit alleen maar in negatieve draadjes bij pharming en soof bijvoorbeeld.
    Misschien moet je het wat rustiger aan doen ff; de spyker-koers komt echt wel weer op dit jaar.
    Alles gaat met ups en downs, net als Soof en Pharming ook Spyker.

    gr. Gijs
    Mee eens Gijs,

    negatieve kreten schieten we helemaal niet mee op en voegt niets toe aan de intentie wqaarop een forum is opgezet.

    Negatief t.o.v. een aandeel, dus ook Spyker, vind ik helemaal niet erg, als het maar onderbouwd wordt , dan kunnen we er nog wat aan hebben.

    Ze laten Spyker echt niet failliet gaan en anders nemen de Arabieren het wel over.

    Jan
  13. sebpb 21 mei 2007 11:11
    waarom wordt in Nederland toch àltijd maar weer je kop erafgehakt als je 'm boven het maaiveld uitsteekt. Laat staan als het even iets minder gaat.
    Het pientere pookje van Jan van Doorne is hier verguisd voor ouwe lullen noem maar op. Terwijl het een prachtproduct is waar ze in Tilburg de vraag maar amper van aan kunnen.

    Laat spyker even orde op zaken stellen, de vraag is er (wat bij de meeste kleine fondsen maar vaak de vraag is) in iedergeval.
    en wees blij dat Victor Müller niet zo eigengereide eikel is dat ie koste wat het kost op de zetel van CEO wilt blijven zitten (Cees van der Hoeven, Klaas Wagenaar, . . . . need I say more). En het belang Spyker boven z'n eigen ego stelt.

    Juist voor de stap terug verdiend een compliment, en niet een trap na!!
  14. [verwijderd] 21 mei 2007 16:08
    Jongens en meisjes,

    Even een objectieve en tegelijkertijd speculatieve opmerking:
    Zodra er een nieuwe CEO wordt gepresenteerd, knalt Spyker omhoog.
    De vraag is dus: wie durft hierop te speculeren?
    Ik wel.. :-))

    Gegroet,
    Hajeje

    ps: en aanbevolen, seb78 !!!
  15. Hugo44 21 mei 2007 17:24
    Zou Marcel Boekhoorn (De Pers, Ouwehands Dierenpark, sinds kort grootaandeelhouder van Spyker) een kandidaat zijn voor de functie van CEO bij Spyker? Hij was de eerste Nederlander die een Spyker kocht, en hij heeft kortgeleden 375000 aandelen Spyker gekocht a 20 euro. Hij heeft dus sterke interesse in Spyker en heeft al eerder bedrijven opgezet of gereorganiseerd en toen leuk doorverkocht. Lees zijn verhaal bij Wikipedia maar eens.

    nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Boekhoorn

    Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Michiel Mol voorlopig CEO blijft, ook al doet-ie dat officieel als interim. Ook hij weet best hoe je een bedrijf leidt, Mol zit nog steeds in de raad van bestuur van LBI (voorheen Lost Boys), dat hij naar de beurs bracht.

    www.lbicon.com/about/board.asp

    Hugo.

  16. [verwijderd] 21 mei 2007 21:07
    quote:

    hajeje schreef:

    Jongens en meisjes,

    Even een objectieve en tegelijkertijd speculatieve opmerking:
    Zodra er een nieuwe CEO wordt gepresenteerd, knalt Spyker omhoog.
    De vraag is dus: wie durft hierop te speculeren?
    Ik wel.. :-))

    Gegroet,
    Hajeje

    ps: en aanbevolen, seb78 !!!
    Daarom ga ik niet met verlies verkopen Hajeje
  17. [verwijderd] 21 mei 2007 21:11
    quote:

    connect schreef:

    [quote=vikingbroertje]
    Spykertje binnen een half jaar op de fles,dat zeg k uit eigen bron.
    Alleen die naam al spyker klopt al voor geen meter.

    Greetz BB

    [/quote]

    vette spyker blijkt punaise?

    ik heb verkocht, wat een rotzooi zeg.
    Connect toch!

    "Alleen je eigen stront zal rotzooi zijn".

    Als het tegenovergestelde aan de hand was en Spyker nu rond de 20,00 stond lulde je zeker wel anders.

    Je gelooft in een aandeel of niet maar dit soort negatieve kreten wordt ik NOGMAALS beroerd van.

    Waai maar lekker met alle winden mee en ik betwijfel zelfs of je aandelen van Spyker had !

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.154
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.223
AMG 965 125.625
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.589
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht