Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Sopheon Terug naar discussie overzicht

Haalt Sopheon 2004? Uw reactie?

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2001 09:01
    Leest u de jaarstukken eens rustig door en vertel mij dan wie dit drama gaat financieren tot 1 januari 2004? U weet het niet? Dat bedoel ik.
  2. [verwijderd] 20 december 2001 09:08
    Bij mijn weten beginnen we nu nog maar aan 2002. Dus wat er in 2004 allemaal staat te gebeuren dat kan jij zelfs niet weten ! Wat heb je hier in godsnaam aan om Soph steeds omlaag te praten ???
  3. [verwijderd] 20 december 2001 09:22
    Dat Sopheon er afgelopen jaar beroerd voor stond is iedereen nu wel duidelijk. Gelukkig hebben ze met de cashpositie van Orbital even voldoende lucht om adem te halen. Daarom ook de aktie met vragen aan direktie Sopheon(toevallig waren het nog mijn vragen ook) Uit deze vragen zal blijken hoelang ze het kunnen volhouden. Nu blijkt dat de vragen nog niet beantwoord zijn. Wat moet je daar nu van denken? In ieder geval weer vaagheid (SOPHEON is daar in ieder geval sinds hun bestaan zeer goed in geweest.Hier gaat dus wel een stukje vergeijking op met LCI)
  4. [verwijderd] 20 december 2001 10:19
    Waarom haalt Sopheon 2004, of ASML of ASMI of KPN of BESI? Wat een onzin vragen, mischien zijn we er tegen die tijd zelf niet eens meer. Alles in de handel begint bij vertrouwen, de rest is een grote gok, in welk bedrijf je ook investeert. Als je geen vertrouwen hebt koop dan geen Sopheon en investeer in staatsobligaties. Sopheon haalt het tot 2004 met de huidige omvang van de organisatie en cash positie, om over de op hande zijnde orders nog maar te zwijgen. Het management is behoorlijk uitgedunt, dus kan er sneller beslist worden hetgeen sofie slagvaardiger maakt. Je bent verliest een kans om veel geld te verdienen als je nu niet voor de middellange termijn (eind Q1 begin Q2) instapt.
  5. [verwijderd] 21 december 2001 02:16
    U lijkt één van de weinige die enigszins bereid is om de werkelijkheid onder ogen te zien. De Sopheon aandeelhouders zijn nogal emotionele mensen die liever in luchtkastelen beleggen dan gewoon de feiten onder ogen willen zien.
  6. [verwijderd] 21 december 2001 08:15
    Dank u. Regel 1 is weet waar je in investeert en waarom. Korte termijn woekerwinsten behoren tot de uitzonderingen in tegenstelling tot vorig jaar. Shuffles is kwartjeswerk waarmee je snel 25K kunt verdienen als je geluk hebt en dombo's meekrijgt die klakkeloos geloven wat je zegt omdat ze het zo graag willen. Dit is even wennen voor de mensen die snel geld hebben verdiend in de goede tijd en dat dit jaar snel minder zagen worden. Dus je zult je als belegger moeten verdiepen in markten en bedrijven en dat is voor veel mensen iets nieuws, zie de reacties op de diverse forums. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Analysten snappen ook niet waar ze over praten, die praten alleen in de richting van hun eigen portemonee en ik verdenk ze er van shuffles te starten Sopheon heeft te lang gebouwd op lucht en wind in de rug. Ik vind het persoonlijk goed dat de hele ICT onder vuur ligt, dan blijven de serieuze bedrijven over. Als je weet waar je in investeert haal je Sopheon er uit als serieus bedrijf met goede middellange termijn overlevingskansen. Wat er daar na gebeurd?????????????
  7. [verwijderd] 23 februari 2002 12:29
    Onderweg naar 2004 kan zoveel gebeuren dat wordt toch gissen.Misschien zijn ze dan al overgenomen door bijv. SAP.Een ding is zeker iedere grote IT'er die zich in deze sector bezig houdt zal geinteresseerd zijn in het geen sopheon te bieden heeft,dus meer dan een euro vangen de sceptische onder ons altijd.Ik ga voor een zelfstandig sopheon waar niemand meer omheen kan.tot in 2003 hebben ze geld genoeg en tegen die tijd draait de machine van sopheon op hoge toeren,we hoeven nu toch nog geen geld te vangen van onze aandelen.kop op en koop er nog een paar en volg dit pareltje,is toch prachtig hoe het zich ontwikkeld.10 april aandeelhouder vergadering waar iedereen natuurlijk komt en waar we eens goed ons kunnen uitspreken,daarna trek je je conclusies.
  8. [verwijderd] 23 februari 2002 17:46
    Ik heb het in het verleden al eerder opgemerkt dat ik bij Sopheon veel sterke verhalen tegenkom maar helaas geen cash. Het produkt wat Sopheon in de markt zet is uitstekend(in tegenstelling tot LCI met zijn smart-pen is hier sprake van een goed bruikbaar produkt). Daar zullen weinig mensen iets tegen in willen brengen. Het probleem is dat men zijn produkt niet winstgevend weet neer te zetten in de markt. De vraag die ik enkele maanden geleden daarom heb gesteld is:wie gaat dit financieren(de banken willen slecht draaiende IT-bedrijven namelijk niet met nieuwe leningen financieel overeind houden). Het had voor de hand gelegen dat men vorig jaar een grote hoeveelheid(gezien de geringe koers) nieuwe aandelen had uitgegeven. Het verwateringseffect moet je in dit soort situaties helaas voor lief nemen. Het gekke is dat er helemaal niets is gebeurt. De aandeelhouders beginnen nu te rekenen hoelang de zaak nog draaiende kan worden gehouden. Ik heb daarom ook tot op heden geen aandelen gekocht(Sopheon zal eerst maar eens moeten aantonen dat er voldoende geld is om het bedrijf op de been te houden). Het aandeel wordt als de koers volgende week mogelijk richting de € 0,25 gaat voor speculanten wel interessant lijkt mij. Ik hoop uiteraard voor u die waarschijnlijk al aandelen Sopheon heeft dat er nog een positieve wending gaat komen:men zal eindelijk eens wat moeten gaan ondernemen! Het is een nogal treurige gang van zaken tot nu toe. Het bovenstaande is geen advies om tot aan- of verkoop van aandelen over te gaan.
  9. [verwijderd] 23 februari 2002 18:33
    Ik heb uw stuk gelezen. In de eerste plaats mijn compliment voor uw heldere analyse. Ik zie graag stukken waaruit blijkt dat men weet waar men mee bezig is. Persoonlijk denk ik dat de cashburn echter (veel) hoger is dan de bedragen waar u van uitgaat(kijk maar naar andere bedrijven in deze sector). Veel succes. U bent in ieder geval op een deskundige manier bezig!
  10. [verwijderd] 23 februari 2002 20:01
    Beste A.Q.W., uit de diverse reakties op deze vraag valt m.i. een goed antwoord te destilleren. Ook ik ben, na ampel onderzoek, overgegaan tot aankoop van Sopheon.In 't kort: 1. Uitstekende produkten, bij welslagen van de verkoop: 2. Een sterk bedrijf. Bij niet-welslagen van verkoop: 3. Prima overnamekandidaat. 4. Meest recente persbericht spreekt van positieve cashflow eind 2002 - begin 2003. Alle genoemde 4 punten zijn m.i. in het voordeel van de aandeelhouder. Kijkend naar het huidige, recente koersverloop, dan acht ik momenteel mogelijkheid 3 de meest waarschijnlijke: het bedrijf wordt m.i. gereed gemaakt voor overname door een grotere partij. Misschien een aardige kluif voor U: wat is een redelijke overnameprijs voor dit bedrijf met, naar ik meen, 83.000.000 aandelen? Krijgen wij hopelijk eindelijk eens een bodem te zien! Groet, John.
  11. [verwijderd] 23 februari 2002 20:37
    Mee eens john als ze het niet redden zijn ze een prima overname kandidaat.!!Ik denk dat de koers nog wel iets intraday nar beneden kan. We hebben alles tegen het sentiment het slechte beurs klimaat. Dit was mijn reaktie aan ronald w Ik denk dat ik nog wat bij koop op 0,27 als hij daar komt intraday! Een keer kunnen we er weer om lachen. Toen ik 4 maanden geleden in getronics stapte had ik niet meer gedacht dat hij vandaag de 2.85 zou aanraken.Dacht echt aan een uptrend toen! De beurs sentimenten zijn niet in ons voordeel! Voor de rest ben ik erg opgewekt m b t de verwachting van sopheon zelf! Men verwacht echt in 2003 (en de markt zit weer mee)weer normaal te opereren. Wat Organik 4.0 los van Accolade gaat doen weet ik nog niet. Maar deze versie is makkelijker te upgraden en ook beter aanpasbaar aan bedrijfswensen .
  12. [verwijderd] 24 februari 2002 01:21
    Ik denk persoonlijk dat het niet waarschijnlijk is dat Sopheon zal worden overgenomen. Een belangstellende zal waarschijnlijk liever gewoon wachten op het moment dat de zaak onderuit gaat. Sopheon is immers een bedrijf dat eigenlijk is blijven "hangen" in de "start" fase van het bedrijf. Het bedrijf heeft zich niet ver genoeg kunnen ontwikkelen en zal in de huidige moeilijke markt daarom naar ik verwacht waarschijnlijk compleet onderuit gaan: -jaar in jaar uit een fors verlies(het verlies is zelfs extreem hoog als je naar de zeer beperkte omzet kijkt); -ieder jaar een hoge negatieve cashflow(men moet ieder jaar dus naar de beurs om met grote hoeveelheden nieuwe aandelen nog wat geld op te halen om de zaak te kunnen laten draaien); -men heeft wel enkele grotere klanten maar deze genereren toch maar een beperkte omzet(de grote vraag is of er op korte termijn voldoende klanten bij komen om de cashflow in ieder geval eens op 0 of een positieve waarde te krijgen); -de zeer beroerde financiele positie van Sopheon is in de markt bekend: Sopheon is hierdoor in feite buiten staat om nieuwe klanten aan te trekken; -de banken zullen naar ik verwacht nog geen euro aan Sopheon willen lenen(ze zullen juist proberen het geld er niet al te opvallend weer uit te halen); -op de beurs kan bij de huidige koers eigenlijk al geen geld meer worden opgehaald(de verwateringseffecten worden bij de steeds maar lagere koers gewoon te extreem). Gezien het bovenstaande acht ik het waarschijnlijk dat men gewoon zijn goedkoopste kans zal afwachten:het moment dat de zaak geheel onderuit gaat. De curatoren zullen voor een relatief laag bedrag de software willen verkopen en de koper heeft dan verder niets te maken met allerlei schuldeisers van Sopheon en het personeel(het personeel dat wordt ontslagen kan geen kant op en kan indien gewenst tegen een lager salaris weer worden aangenomen). Het probleem is dat het opkopen van Sopheon op de beurs pas zal slagen als er waarschijnlijk minimaal € 0,60 per aandeel wordt geboden. Dit lijkt weinig maar het gaat dan toch al om een bedrag van €50.000.000,=.De koper moet naast dit bedrag nog veel meer betalen om de de software in handen te krijgen:hij zal ook alle schulden moeten betalen en daarnaast zit hij met personeel waar hij in de huidige markt mogelijk maar een zeer geringe belangstelling voor heeft(ontslaan kost ook weer een aardig bedrag). Ik wil u niet teleurstellen maar een overname van Sopheon lijkt mij niet aan de orde(de overnamewaarde is volgens mij op dit moment in de huidige markt bijna nihil). Ook vele andere bedrijven in de IT hoek zitten op dit moment o.a. met een cash probleem(en bijv. te weinig werk voor eigen personeel) en hebben daarom erg weinig animo om andere bedrijven die zeer slecht draaien tegen redelijk veel geld op te gaan kopen. Iedereen weet dat je bij de curator soms voor een beperkt bedrag dat kan kopen wat je eigenlijk wilde hebben. De "beste" oplossing voor Sopheon lijkt mij daarom om op korte termijn 249 miljoen aandelen bij te plaatsen tegen een koers van rond de €0,25 per aandeel (de zittende aandeelhouders kunnen deze aandelen via claims aanschaffen of de claims op de beurs verkopen). Er is dan een zekere garantie dat het bedrijf voorlopig niet naar de knoppen gaat (men zal het produkt overigens eindelijk eens aan de man moeten brengen anders wordt het in een dergelijke opzet nog steeds niets). Het bovenstaande is geen advies om aandelen te kopen of verkopen.
  13. [verwijderd] 24 februari 2002 05:11
    Helaas baseert u zich op een aantal aannames en bent u zoals velen voor u op het verkeerde been gezet door oude en onvolledige gegevens. Disclaimer: Voor zover mogelijk zal ik het een en ander rechtzetten maar beste lezer, realiseer u dat ik uit het hoofd werk en dat het dus mogelijk is dat er iets niet in overeenstemming is met de werkelijkheid. Een overname waarop al meermalen is gezinspeeld lijkt me onwaarschijnlijk omdat zowel het management als het personeel daarmee in moeten stemmen. De waarde van het bedrijf ligt voor een groot deel besloten in de kennis van het personeel zelf, dus als niet iedereen aan die ev. overname mee werkt valt het bouwwerk Sopheon ineen. De overnamepremie van 140% die voor Orbital werd neergelegd lijkt me een duidelijke richtinggever. Een hele grote som geld zou eventueel de dwarsliggers kunnen overtuigen. Alle werknemers beschikken over partijen opties waarvan grotendeels de 'exercise period' nog niet eens is ingegaan. Zie het jaarverslag als je het precies wilt weten. Iedereen bij Sopheon weet het: We moeten gewoon doorwerken want de koers staat nog lang niet in de buurt van het gewenste niveau. Alleen als sopheon onafhankelijk blijft zal haar werkelijke waarde naar boven kunnen komen drijven. Voor een overname is het management dus nauwelijks te porren. Bovendien haal je dan een bedrijf binnen met een zeer ingewikkelde structuur omdat het zelf is ontstaan uit een aantal fusies en overnames die nog niet geheel zijn verteerd. [alle bedragen in euro] Het verlies per aandeel is in 2000 verdeeld over 38 M aandelen. Inmiddels zijn er in 2001 44 M aandelen uitgegeven x 0,69 is ongeveer 30 M euro. Dit geld is uitgegeven aan het overnemen van een deel van de R&D afdeling van Aventis en geheel Orbital. Eind 2000 kende sopheon slechts 2 (twee) M aan schulden hoewel dat nu vermeerderd is door de operationele verliezen van 2001. Ze hebben toegezegd de kosten in 02 te halveren tov 01. Vandaar dus dat ik had geanalyseerd dat de cashburn dit kwartaal 2 M is en in die analyse is inmiddels niets verandert. Het verlies p/a wordt gewoon gepubliceerd zoals het is dus geen gedonder met EBITDA of verlies p/a voor goodwill. Overigens presteerde Elsevier het om een winst van 202 M, te presenteren als een winst voor amortisatie goodwill van 1005 M, oftewel 0,64 p/a. Dat moet dus eigenlijk 0,13 p/a zijn wat een k/w van 107 geeft ! De reden dat ik Elsevier aanhaal is dat ik in een e-mail van beleggers belangen las dat Els 16% vd omzet(1175 M) on-line haalde uit de divisie Science Direct. Misschien zijn deze activiteiten (ik vermoed voor studenten) in de verte te vergelijken met die van sopheon. Kan iemand hier wat onderzoek naar doen? Dat de verliezen zo groot zijn komt door het feit dat sopheon in 2000 het amerikaanse Teltech heeft overgenomen onder betaling van 46 M aan goodwill. Deze 46 M wordt afgeschreven in 3 jaar te weten 2000-2002. Nog een jaar geduld dus dames en heren. De R&D producten van sopheon worden beter als meer bedrijven er mee werken dus verkopen ze nu onder de prijs in de door mij gedeelde verwachting dat dit de uitgangsstandaard gaat worden voor nog precieser toegespitste R&D software in de toekomst. Dit alles zijn gewoon aanloopverliezen. Sopheon is dus je reinste nieuwe economie! (niet dat dat nou zo'n geweldig verkoopargument is maar voor de duidelijkheid :-) Hoelang de omzet van sopheon hierdoor nog onder druk blijft staan kan ik slechts naar raden. Op een koers van € 0,33 en bij 22 M omzet over 2001 is de verhouding marktkapitalisatie/omzet 1,24. Dat is enkel rond 20-9-01 lager geweest. Die omzet van 22 M is stabiel tov 2000 bij dalende pijzen, dus is het volume van de omzet toegenomen. Verder zijn ze bezig de relatie met de aandeelhouder en de informatievoorziening te verbeteren dus wellicht dat hier ongeveer de bodem ligt. De ontwikkelingen versnellen in elk geval. En anders houd ik ze nog een jaartje vast.
  14. [verwijderd] 24 februari 2002 05:40
    Ik las uw posting nog eens door en wil toch nog het eea opmerken. Er zijn inderdaad vraagtekens te zetten bij de huidige cashflow van sopheon maar als ze gaan verkopen is dat zo opgelost en dit zet ook de koers op dit wel heel aantrekkelijke niveau. Uw hele "curator-scenario" kan in de prullenbak. Zo zal het niet uitpakken. De huidige cashpositie is schat ik 18 miljoen euro waar ze bij 2 miljoen cashburn per kwartaal nog 2 jaar mee vooruit kunnen. Helaas zou u over een jaar nog wel eens gelijk kunnen krijgen dat sopheon nog een emissie plaatst, al is het dan om nog een overname te kunnen doen of omdat de ontwikkelkosten weer gaan stijgen. Het is nog de vraag of men er in slaagt de bedrijven te integreren. Sell this Stock and you will be Sorry, Signaal
  15. [verwijderd] 24 februari 2002 09:02
    Signaal slaat de spijker op zijn kop hij zegt namelijk: De waarde van het bedrijf ligt voor een groot deel besloten in de kennis van het personeel zelf, dus als niet iedereen aan die ev. overname mee werkt valt het bouwwerk Sopheon ineen. Dit klopt als een zwerende vinger top designers als drs Cooper en Edgett zijn betrokken bij 70% van de software van Sopheon. Cooper en Edgett geven ook veel seminars en zijn samen de beste in PD. Daar is iedereen het in deze wereld wel over eens! Wel is het zo dat AQ de Wild een aantal punten aanstipt die mij ook niet lekker overkomen van Sopheon.Namelijk wat zijn de werkelijke overlevings kansen .In deze voor Sopheons moeilijke tijd de markt zit ongekend tegen! Daartegen over staan een groot aantal nieuwe software produkten die breder de markt op kunnen. Kunnen ze genoeg geld genereren om dit jaar te overbruggen totdat deze groeivertraging weer overbrugd is. Toch wel iets om stil bij te staan want echt super top kunnen we eenvoudig weg niet zijn.Ik weet dat er heel veel gedaan is het afgelopen jaar bij Sopheon er is goed gesanneerd en ook nu nog wordt bekeken waar de kosten omlaag kunnen .Dus er wordt ook wel bij Sopheon ingezien dat er wat moest gebeuren.Je moet wel realiseren dat de meeste bedrijven deze enorme groeivertraging niet hebben zien aankomen in deze omvang zoals na 11 september!! Alleen hoelang kun je het volhouden er komen overigens nog steeds nieuwe klanten bij hoor. De opdracht van Drukker Internationaal kan nog wel eens groter uitvallen in de komende twee jaar als het bevalt. Ook bij DeBeers word dit als tryout bekeken!Dus doe deze order niet te kort met een kleine vis vang je nog steeds een grote !! Een prettig lees weekend trouwens met vr gr Rick
  16. [verwijderd] 24 februari 2002 11:11
    Beste Signaal, Dr. Jones en anderen, Ik hoop uiteraard met u dat het met Sopheon een stuk beter zal gaan dan nu het geval is. Over de produkten en de aanwezige kennis bij dit bedrijf bestaat geen verschil van mening. Ik durf waarschijnlijk gewoon minder risico's te nemen dan u. Veel succes in ieder geval.
  17. [verwijderd] 6 maart 2002 21:22
    De koers van Sopheon is nu €0,30(het aandeel kan op dit moment theoretisch dus nog maar maximaal € 0,30 dalen). Volgens mij is het bodemniveau al bijna bereikt. Rond de huidige koers zullen de meeste beleggers die nog wilden verkopen de stukken wel verkocht hebben, lijkt mij.
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.480
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht