Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Willem Middelkoop - Het kredietspel is uit

305 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 31 augustus 2007 13:50
    Niet gelezen en dat moet je ook nooit doen met de stukjes van W. Middelkoop.

    Hij schreef ook stukjes toen de Aex op 216 punten stond en ik bezig was long te gaan in de Aex vanaf 285 punten.

    Wie had er achteraf gelijk ? De heer Middelkoop of deze onbenul ...

    Gr.

    Dirk
  2. Ghostly 31 augustus 2007 14:00
    Als ik zie hoe gemakkelijk de markt hersteld en de banken geholpen worden door enorme bedragen in de markt te pompen en de amerikaanse regering te hulp schiet denk je dan nog dat er een daling aankomt?
    En daarbij als iedereen denkt dat er een daling komt dan gaat het gewoon omhoog,zie ook vandaag.
    en goud is ook geen veilige haven meer want met het dipje van de afgelopen weken zakte het gewoon mee.
  3. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:18
    ik zit op 1 lijn met middelkoop, 1987 wordt er niks bij. Punt is wel dat vs uit alle macht gaat tegenspartelen waardoor de stuwdam steeds meer gevuld wordt met ellende en het nog gaat duren.

    gister schreef ik :in vs 4777 hedgefonsen met 902 miljard $,in europa 2051 met 450 miljard $. Mocht hiervan 400 miljard verdampen en aandelen obli's en vastgoed verkocht moet worden om "afvalligen" uit te betalen dan gaan op die markten toch ook veel klapjes vallen.

    Weet W.middelkoop misschien antwoord op vragen nav artikel eronder, dan hartelijk dank :
    gaat mij om de laatste zin 26,7 miljard lenen, wie zijn de huidige grootaandeelhouders ? Verder van wie hebben ze dat bedrag geleend? De norm was toch 4x het aanwezige kapitaal bijlenen sinds LTMC , hoezo dan 29 maal het bedrag ?
    Voor 19 eur genoteerd nu 14 .
    Het ironische dat Bush onder druk van democraten subpr.hypo-houders moet helpen is dat daardoor carlyle cap.corp. en de moedermaatsch. (van republikeinse ex-politici)financieel gesteund zal worden door de staat=ernstige belangenverstrengeling.
    Verder als bush gaat lenen om te steunen wordt schuld nog veel groter. Ergo, BOEM

    Carlyle Capital voor lagere prijs naar de beurs
    Vrijdag 29 Juni 2007 19:52

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Amerikaanse investeringsfonds Carlyle Capital Corporation (CCC) heeft de verwachte introductieprijs voor zijn aandelen donderdag verlaagd naar circa EUR19, als gevolg van slechte marktomstandigheden. Het fonds verwacht vanaf 4 juli verhandelbaar te zijn aan Euronext Amsterdam.

    Het beleggingsfonds, dat naar de beurs wordt gebracht door de Amerikaanse private-equity-bedrijf Carlyle Group, had voor zijn introductieprijs eerder een bandbreedte aangegeven van $20 tot $22. Die prijs moest echter worden verlaagd, door aanhoudende bezorgdheid bij investeerders over de Amerikaanse kredietmarkt.

    Ten minste drie grote verstrekkers van bedrijfsobligaties stelden deze week plaatsingen uit in verband met de marktomstandigheden. De bezorgdheid is een reactie op de instorting van twee hedgefondsen van Bear Stearns eerder deze maand.

    De beursgang van CCC stond aanvankelijk gepland voor donderdag 28 juni, maar vanwege de prijsverlaging moet CCC een aanvulling indienen op zijn prospectus bij de Nederlandse toezichthouder, wat de notering met negen dagen vertraagde. CCC heeft inmiddels goedkeuring ontvangen van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) voor de beursgang op 4 juli.

    Met de beursgang zal het bedrijf naar verwachting circa $300 miljoen ophalen, in plaats van de aanvankelijk geplande $400 miljoen.

    Het verkregen kapitaal zal worden geinvesteerd in hypotheekeffecten en bedrijfsobligaties. Daarbij wordt de opbrengst opgekrikt middels een hefboomconstructie, waarmee in totaal 29 maal het aanwezige kapitaal, zo'n $26,7 miljard, wordt geleend.

    Archie van Riemsdijk;
  4. jrxs4all 31 augustus 2007 14:19
    Waarom zou je zijn stukjes lezen ? Hij schrijft altijd hetzelfde.

    De wereld vergaat, verkoop je aandelen, verkoop alles en koop fysiek goud en zilver, zucht....

    In maart 2003 toen de AEX op het dieptepunt stond schreef hij dat de financials failliet zouden gaan, het economische systeem zou instorten en een run op de bank werd gevreesd:

    "De overheid garandeert 20.000 euro per klant per bank om een eventuele run op de banken tegen te gaan. Koop fysiek goud en zilver. Niet giraal en op papier. Vooral zilver is spotgoedkoop. U krijgt een hele kilo voor 125 euro. Binnenkort begint wereldwijd waarschijnlijk het besef door te dringen, dat papiergeld beter kan worden omgeruild in zaken van onvergankelijke waarde.

    Zorg vooral voor dat u de massa een stap voor blijft."

    Nou, had maar vooral liever niet geluisterd want met een belegging in de AEX had je een stuk meer verdiend.

    Het laatste jaar, nu de hype in de edelmetalen over is, is het rendement van goud en zilver nog lager en weer zo'n beetje op het historische niveau dat wil zeggen waardeloos.

    Niet naar die grammafoonplaat die blijft hangen luisteren, dat kost je namelijk geld,

    JR

  5. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:22
    quote:

    eurodrop schreef:

    lkoop misschien antwoord op vragen nav artikel eronder, dan hartelijk dank :
    gaat mij om de laatste zin 26,7 miljard lenen, wie zijn de huidige grootaandeelhouders ? Verder van wie hebben ze dat bedrag geleend? De norm was toch 4x het aanwezige kapitaal bijlenen sinds LTMC , hoezo dan 29 maal het bedrag ?
    Betreft een beleggingsfonds. Opgehaald geld werd nieuw belegd dus geen exit van bestaande grootaandeelhouders.

    Geld hebben ze geleend van hun prime brokers. Norm van leverage is natuurlijk erg afhankelijk van het onderpand. Voor aandelen max 2x. Het betrof hier echter floating rate notes met AAA rating. Koersrisico daarop is zeer beperkt (geen renterisico want frn's en gelimiteerd kredietrisico). Daar kregen ze eerst 98% van gefinancierd (dus maximale leverage van 50x) en dat is door prime brokers teruggebracht naar 96%. Daardoor moest er extra kapitaal bij en posities worden afgebouwd.
    Het verlies op onderliggende waardes is ook niet echt groot te noemen, zeg 1%-2%. Maar met zo'n grote leverage tikt dat wel door natuurlijk.
  6. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:26
    quote:

    willem1 schreef:

    Dirk,

    Blij je weer teug te zien. Je vergeet te vertellen wat ik in de zomer van 2000 schreef;
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    groet,

    Willem

    Goeden middag willem M????Hier nog een willem.
    Alles goed,zou ik niet een keertje bij RTZ-Z mogen komen kijken?

    grt,

    willem
  7. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:27
    Hier wordt alweer de fout gemaakt om te praten over 'hedge fondsen'. Daarvan gaat al jarenlang een flink gedeelte van onderuit maar het gros daarvan vanwege operationele risico's, NIET vanwege financiele risico's. Bovendien zijn hedge funds zo divers dat het over 1 kam scheren ervan altijd onzinnig is.

    Hedge funds zijn het probleem hier niet. Punt. Er is een kredietprobleem dat gefinancierd werd door lagere rentes. Dat spel is voorbij en dus moeten er partijen bloeden. Vooral kredietverstrekkers maar ook banken, pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsfondsen.

    Iedereen deelt mee in de pijn en er is geen bank of belegger die voor >5% in dit soort spul zit. Dus het doet pijn, maar even krabben en je gaat vrolijk verder. De excessen worden eruit gefilterd en we gaan door.

    Azijnpissen is leuk, extreem negatief worden ook maar de onderliggende redenen zijn dun. Iedereen maakt nog winst, banken verstrekken nog krediet en alleen de zwakkeren vallen uit de boom. Dat is een normale cyclus.
  8. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:31
    quote:

    willem1 schreef:

    Dirk,

    Blij je weer teug te zien. Je vergeet te vertellen wat ik in de zomer van 2000 schreef;
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    groet,

    Willem

    Altijd fijn als de auteur zelf ook even naar de reacties kijkt en de moeite neemt te reageren!
    Ik bedoelde meer deze:
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    Actueel vanwege de kabinetsplannen om de BTW te verhogen en de accijnzen.

    Ook actueel de beleggingen van Freddy en Fanny door ABP (ben benieuwd hoe dat gaat: daar hoor je niemand meer over).
    Groetjes Dirk

  9. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:46
    Beste Willem,

    ik denk dat je een heel eind in de richting zit alleen nu nog niet.
    Het probleem is idd dat buiten het zicht van de consumenten op de mondiale financiele markten zich een spel afspeelt wat ook voor Ned grote gevolgen kan hebben.
    Miljarden aan goedkope kredieten, nog agressievere investeerders, naar nog hogere rendementen snakkende pensioenfondsen maken het geheel tot een potentieel somber evenement, een zeepbel waarbij speculatieve beleggers miljardenleningen verpatsen.
    Helaas zijn dit geen solisten maar maken ze deel uit van een keten. Een schulden ketting waarin de eerste scheurtjes afgelopen maand zichtbaar werden. Met als gevolg nerveuze beurzen die mondiaal reageerden op de problemen op de hypo.markt in de VS.
    Als deze bom ontploft/ketting breekt zijn de gevolgen niet te overzien en zeer ingrijpend, huizenprijzen kelderen, beurzen halveren minimaal, rentes schieten omhoog, onbetaalbare sociale stelsels..helaas etc etc
    Het probleem is dat niemand overzicht heeft in deze situatie en dat blijkt nu mondjesmaat boven te komen drijven. De hele schulden carrousel zoals Waarde Koenie het altijd noemt is een ondoorzichtig web van hedgefondsen, hefbomen,opkoopfondsen,securitiserende banken,verzekeraars,overname prooien,credit defaultswaps, leveraged buy-outs etc etcetc.(en dat mondiaal)
    Maw en in loco parentis...Niemand snapt er nog een mallemoer van.. en voeg dan een element als paniek toe en voila..de voedingsbodem voor een "feest" waar ik nog tot in lengte van dagen over zal praten...
    But not yet..not yet.. het zal als een dief in de nacht komen als de markten weer met den hoofden in den wolken verkeren.. Eerst maar weer long..

    Groet T

    tevens aanbevola
  10. liesje 31 augustus 2007 14:55
    Amerikanen en Chinezen vinden schulden slim, en hebben er geen schuldgevoel bij.
  11. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:56
    Knap helder stukkie Willem.
    Kan me daar voor een deel wel in vinden.
    Uw visie over de huidige fin. markten is bekend en wordt toch door veel mensen gewaardeerd.
    Zou u zich een keer willen wagen aan een koersdoel voor de mlt?
    mvrg L
  12. [verwijderd] 31 augustus 2007 14:57
    quote:

    krienspen schreef:

    Let wel; Willem is helemaal geen belegger maar een journalist.
    Hoezo geen belegger.Ik ben wel een belegger.
    Of bedoel je willem.M

    willem(R)
305 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.144
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.999
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.997
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.441
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht