Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Dagopening Hagemeyer maandag 15 oktober

179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 bartbas 14 oktober 2007 21:46
    SONEPAR ZIT IN LASTIG PARKET

    Deze week was er voor degenen die nog aandelen Hagemeyer bezitten voldoende reden tot juichen. Opnieuw maakte de koers een enorme sprong. Eind voorvorige week stonden we nog op 3,97. Afgelopen week sloten we op 5,07. Een winst van 1,10 euro ofwel bij na 28 %. Eind september schreven we nog 2,75 op de borden. In amper 3 weken zijn we 89 % gestegen. Een resultaat waarvan we niet durfden dromen en wat ik zeker niet verwacht had. Over het eerste half jaar was immers maar 10 cent verdiend. Over de resultaten van het tweede half jaar werd wisselend gedacht. De meesten rekenen op het doorzetten van een winststijging. Anderen stellen dat de resultaten niet in positieve zin kunnen verrassen omdat Hagemeyer moet concurreren in een volwassen markt met weinig groei, veel concurrentie en ook nog een beetje last heeft van de alsmaar stijgende dollar. Midden dit jaar varieerden de koersdoelen grofweg van 4.00 tot 4,60. Na de presentatie van de ten opzichte van de analistenverwachtingen teleurstellende halfjaarcijfers werden deze naar beneden bijgesteld van ruwweg 3,20 tot 3,75.
    Volgens mij is de markt de afgelopen weken alleen maar slechter geworden. Op fundamentele gronden zouden deze adviezen dus nog steeds valide moeten zijn. Het is voor iedereen duidelijk dat we op het topje van de huidige conjunctuurcyclus zitten. In Amerika kan men de huizen aan de straatstenen niet kwijt en zullen zeker nog teleurstellende berichten komen vanuit het huizenmarktsegment. Wel is het sentiment de laatste weken verbeterd.
    Kortom ik denk dat Sonepar langzaam maar zeker in een lastig pakket komt te zitten. Op het huidige niveau wordt een overname een dure grap. Ze hebben immers maar 10 % redelijk goedkoop kunnen kopen. Alleen een sterk geloof in een forse groei van de omzet en veel synergiewinst maakt een overname boven de 5 euro zinvol. Het moet voor Sonepar een forse tegenvaller zijn dat de koers zo hard gestegen is. Ik veronderstel dat er op dit moment bij dit concern hard gerekend wordt en er verhitte discussies lopen. Ik wens Marie Christine Coisne-Roquette (=de aantrekkelijke bestuursvoorzitster vanSonepar) veel wijsheid en sterkte. Overigens lijdt ze geen gezichtsverlies wanneer ze het bod van 4,25 handhaaft en dit laat mislukken.
    Velen denken dat Rexel zich in de biedingstrijd zal werpen om Sonepar af te troeven Van achter mijn pc in het Rivierenland kan ik alleen maar gissen. Wat we weten is dat Rexel pas enkele overnames gedaan heeft en steeds gesteld heeft dat ze geen grotere overnames dan tot 250 miljoen euro zouden doen. Bovendien lees ik dat ze ook de managementcapaciteit missen om na de recente overnames Hagemeyer te integreren. Hagemeyer kost meerdere miljarden en is ondertussen geen koopje meer.
    Kortom ik verwacht dat het einde van de koersstijging nabij is. Er komt of een beter bod van rond de 5 euro of we gaan weer langzaam een stukje omlaag om over enkele jaren het huidige koersniveau te overstijgen. Bijkomend voordeel zou zijn dat dit forum kan blijven bestaan.
    Wanneer er voor beurs geen positief nieuws komt, zou de daling vandaag al kunnen beginnen.

    Nog wat cijfers
    Hagemeyer vrijdag
    Koers: € 5,07 Laatste update: 12 okt
    Bied: (297.884) 5,07 Open: 4,80
    Laat: (377.541) 5,08 Close: 4,85
    Verschil: 0,22
    Hoog: 5,10
    % Verschil: +4,54% Laag: 4,79
    Volume: 80.470.181 52 weeks hoog: 5,07
    Volume gisteren: 57.926.434 52 weeks laag: 2,75

    AEX steeg vanaf 31-12-2006 precies 100 punten vanaf 31 december (van 459 naar 559 op 12 oktober) Dit is 21,8 %
    Hagemeyer steeg van 3,84 naar 5,07. Dit is 32 %. Ook lange termijn beleggers zijn nu dus goed af met Hagie.

    Mijn beursweek
    De afgelopen twee weken en kleine middenklasser verdiend. Maar die was ik door mijn grote positie in Hagemeyer daarvoor verloren.
    De winst had twee middenklassers kunnen zijn, maar daarvoor heb ik teveel te vroeg verkocht. Donderdag overigens het laatste plukkie. Door het sluiten van mijn verkochte calls heb ik mijn verlies hierop kunnen reduceren. Ik heb nu alleen nog wat belangen via geschreven puts. Waarschijnlijk komt de gehele ontvangen premie zonder verdere kosten binnen. Verder kocht ik deze week wat USG, ING, Corporate Express, Ahold en Reed Elsevier. Daarmee is mijn portefeuille weer beter gespreid.

    Het forum
    Zie hetgeen Zwartbles daar vrijdag over schreef. Ik heb het overigens niet allemaal gelezen. Ben pas enkele uurtjes terug van een weekendje weg. Deze week zal het wel weer wat rustiger worden op het forum.

    De agenda voor deze week:
    Is nog rustig. Het kwartaalcijferseizoen komt langzaam op gang.
    Vandaag Philps met derde kwartaalcijfers en citygroep.
    Dinsdag vooral belangrijke Amerikaanse ondernemingen
    Woensdag ASML en vrijdag Pharming.

    De complete agenda voor vandaag (kopie van IEX)

    Philips
    3e Kwartaalcijfers 2007
    Unibail Rodamco
    Notering ex-interim dividend
    Unibail Rodamco
    Betaalbaarstelling interim dividend
    DVRG
    Trading update 3e Kwartaal 2007
    Air France KLM
    Investeerdersbijeenkomst
    14:30 AGENDAUSA NY Empire State index: Oktober
    17:00 Porceleyne Fles
    Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders


    Stelling van de week
    Daar heeft Niche al voor gezorgd. Bedankt!

    Ik wens iedereen een rustige en succesvolle beursweek.

    Bartbas
  2. [verwijderd] 14 oktober 2007 21:49
    Na een heftige handelsweek op de beurs is eindelijk bekend wie er achter Hagemeyer aan zit: het Franse Sonepar. Maar is het Franse handelshuis de enige?

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) start een onderzoek naar het koersverloop van het aandeel Hagemeyer. Met reden. Tussen 27 september en 9 oktober steeg de koers met 64 procent zonder dat daar een feitelijke reden voor was. Bovendien werd er in die periode op ongekende schaal in het aandeel gehandeld.

    Geruchten over Hagemeyer doen al lang de ronde. In de zomermaanden stuwt het verhaal dat het Franse Rexel trek heeft in Hagemeyer de koers. Topman Rudi de Becker maakt met de opmerking ‘Hagemeyer is absoluut niet te koop’ een einde aan die geruchten. Prompt klapt de koers in: van 3,32 naar 3,03 en vervolgens naar een dieptepunt van 2,75 euro op 25 september. Dat De Becker wat tegenvallende halfjaarcijfers presenteert, speelt ook een rol.

    Maar zie. Drie dagen na dat dieptepunt veert het aandeel op tot 3,24 euro. Weer is er het Rexel-gerucht. Daarna gaat het snel. Op 9 oktober prijkt er een koers van 4,72 op de borden. De handelsvolumes zijn fenomenaal: alleen al op 5, 8 en 9 oktober verwisselen 280 miljoen aandelen van eigenaar. Dat staat gelijk aan bijna de helft van het totale aantal uitstaande aandelen Hagemeyer.

    Wat is hier aan de hand? Beleggers zijn verplicht de AFM onverwijld in te lichten als hun belang in een bedrijf boven de 5, 10, 15 of 20 procent uitkomt. Grootaandeelhouders als het Franse Bestinver Gestion en het Zwitserse Pictet bouwden hun belangen van iets meer dan 5 procent al vóór de enorme koerssprong op en meldden zich daarna niet meer bij de AFM. Alleen het Franse Colem Entreprendre, moeder van handelshuis Sonepar deed dat. Het meldde op 9 oktober 34 miljoen stuks Hagemeyer te bezitten: een belang van 5,77 procent.

    Nogmaals, wat is hier aan de hand? Een gecoördineerde Franse actie waarbij verschillende financiële instellingen ten bate van Sonepar aandelen kopen, zonder de grens te overschrijden waarbij melding verplicht is ? Of een massale speculatiegolf op basis van geruchten die later waar bleken te zijn? De AFM wacht een schone taak

    www.fembusiness.nl/fembusiness/conten...
  3. [verwijderd] 14 oktober 2007 21:57
    Potentie van Hagemeyer als bedrijf is enorm net als de koers. Deze overname-strijd is nog lang niet gestreden wat zeg ik, is nog niet eens begonnen. Koers zal snel de 7+ bereiken.
  4. forum rang 5 bartbas 14 oktober 2007 22:03
    quote:

    quickk schreef:

    Potentie van Hagemeyer als bedrijf is enorm net als de koers. Deze overname-strijd is nog lang niet gestreden wat zeg ik, is nog niet eens begonnen. Koers zal snel de 7+ bereiken.
    Quickk

    Interressante prognose. waar baseer je die op? ben benieuwd naar je cijfermatige onderbouwing.
    Bartbas
  5. forum rang 10 voda 14 oktober 2007 22:14
    Uiteraard weer een klasse opening Bartbas!
    Mijn hartelijke dank hiervoor.(en AB natuurlijk)
    Vorige week schreef je dat je er wel vaker naast zit met voorspellingen en prognoties.
    Maak niet uit, daar zijn het ook toekomst visies voor. Zo ook nu in je nieuwe draad. Ik denk dat de koers wel verder omhoog kan. Misschien is de vader de wens van de gedachte, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Ik beleg al lang, maar zo'n volume strijd heb ik zelden meegemaakt. Hier moet wat anders achter steken, al weet ik niet voor de volle 100% wat precies! Ik heb wel bepaalde vermoedens, maar die ga nu nog niet uiten.
    Als aanvulling op jouw goede dagdraad nog het totaal overzicht welke ik ook al geplaatst had op het oude hoe-hoe, hagemeyer express draadje:

    Zo hard kan het opeens weer gaan met ons aandeel:

    De dag mutaties:

    Vrijdag 12 okt….....: +22 cent (+4.54%) ;omzet 80.5M
    Donderdag 11 okt..: +18 cent (+3.85%) ;omzet 57.9M
    Woensdag 10 okt.. : -05 cent (-1.06%) ;omzet 82.7M
    Dinsdag 09 okt.…. : +56 cent (13.46%) ;omzet 309.8M Absoluut Mega Record!!!
    Maandag 08 okt.… : +19 cent (+4.79%) ;omzet 108.8M

    Weekvolume deze week 639.7M ; vorige week 251.8M. Waanzinnig volume!
    Even ter herinnering: HGM’s uitstaande aandelen zijn 589.8 miljoen stuks!

    De weekmutaties:
    Slotkoers vrijdag 12 okt : 5.07 (+110 cent : +27.71%) !!!! Super.
    Slotkoers vrijdag 05 okt : 3.97 (+73 cent : +22.53%) !!!
    Slotkoers vrijdag 28 sep : 3.24 (+30 cent ; +10.20%)
    Slotkoers vrijdag 21 sep : 2.94 (0 cent ; 0.00%)
    Slotkoers vrijdag 14 sep : 2.94 (-3 cent ; -1.01%)
    Slotkoers vrijdag 07 sep : 2.97 (-14 cent ; -4.50%)
    Slotkoers vrijdag 31 aug : 3.11 (-01 cent : -0.32%)
    Slotkoers vrijdag 24 aug : 3.12 (+09 cent : +2.97%)
    Slotkoers vrijdag 17 aug : 3.03 (-65 cent : -17.66%) !!!
    Slotkoers vrijdag 10 aug : 3.68 (-07 cent : -1.87%)
    Slotkoers vrijdag 03 aug : 3.75 (-10 cent : -2.60%)
    Slotkoers vrijdag 27 jul : 3.85 (-25 cent : -6.10%)
    Slotkoers vrijdag 20 jul : 4.10 (-10 cent : -2.38%)
    Slotkoers vrijdag 13 jul : 4.20 (+37 cent : +9.66%)
    Slotkoers vrijdag 06 jul : 3.83 (+00 cent : +0.00%)
    Slotkoers vrijdag 29 jun : 3.83 (+16 cent : +4.36%)
    Slotkoers vrijdag 22 jun : 3.67 (+17 cent : +4.86%)
    Slotkoers vrijdag 15 jun : 3.50 (+02 cent : +0.57%)
    Slotkoers vrijdag 08 jun : 3.48 (-15 cent : -4.13%)
    Slotkoers vrijdag 01 jun : 3.63 (+05 cent : +1.38%)
    Slotkoers vrijdag 25 mei : 3.58 (-01 cent : -0.28%)
    Slotkoers vrijdag 18 mei : 3.59 (+06 cent : +1.70%)
    Slotkoers vrijdag 11 mei : 3.53 (+03 cent : +0.86%)
    Slotkoers vrijdag 04 mei : 3.50 (+03 cent : +0.86%)
    Slotkoers vrijdag 27 apr : 3.47 (-16 cent : -4.41%)
    Slotkoers vrijdag 20 apr : 3.63 (-02 cent : -0.55%)
    Slotkoers vrijdag 13 apr : 3.65 (+01 cent : +0.27%)
    Slotkoers vrijdag 06 apr : 3.64 (+08 cent ; +2.25%)
    Slotkoers vrijdag 30 mrt : 3.56 (-05 cent ; -1.38%)
    Slotkoers vrijdag 23 mrt : 3.61 (+22 cent ; +6.49%)
    Slotkoers vrijdag 16 mrt : 3.39 (-13 cent ; -3.69%)
    Slotkoers vrijdag 09 mrt : 3.52 (-03 cent ; -0.85%)
    Slotkoers vrijdag 02 mrt : 3.55 (-23 cent ; -6.08%)
    Slotkoers vrijdag 23 feb : 3.78 (-09 cent ; -2.33%)
    Slotkoers vrijdag 16 feb : 3.87 (+19 cent ; +5.16%)
    Slotkoers vrijdag 09 feb : 3.68 (-01 cent ; -0.27%)
    Slotkoers vrijdag 02 feb : 3.69 (+10 cent ; +2.79%)
    Slotkoers vrijdag 27 jan : 3.59 (-04 cent ; -1.10%)
    Slotkoers vrijdag 20 jan : 3.63 (-01 cent ; -0.27%)
    Slotkoers vrijdag 13 jan : 3.64 (-01 cent ; -0.27%)
    Slotkoers vrijdag 6 jan : 3.65 (-19 cent ; -4.95%)

    De maandmutaties:
    Okt 2007 : Slot 5.07 (+183 cent ; +56.48%) (tot heden) (Waanzinnig, maar wel lekker)
    Sep 2007 : Slot 3.24 (+13 cent ; +4.18%)
    Aug 2007 : Slot 3.11 (-79 cent ; -20.26%)
    Juli 2007 : Slot 3.90 (+07 cent ; +1.83%)
    Juni 2007 : Slot 3.83 (+24 cent ; +6.69%)
    Mei 2007 : Slot 3.59 (+12 cent ; + 3.46%)
    April 2007 : Slot 3.47 (-9 cent ; -2.53%)
    Maart 2007 : Slot 3.56 (-5cent ; -1.38%)
    Februari 2007 : Slot 3.61 (+6 cent ; +1.69%)
    Januari 2007 : Slot 3.55 (-29 cent ; -7.55%)

    Jaarrendement 2007 : ( +123 cent ; +32.03%)

    Wat historische oude cijfers:
    Slot December 2006: 3.84 (+40.15%)
    Slot December 2005: 2.74 (+61.18%)
    Slot December 2004: 1.70 (-5.03%)
    Slot December 2003: 1.79 (-74.06%)
    Slot December 2002: 6.90 (-67.45%)
    Slot December 2001: 21.20 (-2.61%)
    Slot December 2000: 23.81.

    Groet,
    Voda

  6. forum rang 5 bartbas 14 oktober 2007 22:29
    Voda
    Dank voor je reactieenanvulling. Je maak me en waarschijnlijk anderen wel erg nieuwsgierig. Zie uit naar de bekendmaking als de tijd daar is.

    Bartbas
  7. [verwijderd] 14 oktober 2007 22:38
    Bartbas,
    Ook van mij een AB. Je maakt het met deze goed doordachte openingen wel heel moeilijk voor de andere openers om hetzelfde niveau te halen. Gedeeltelijk eens met je stelling. Uiteraard ook benieuwd naar de geheimen van Voda. Zelf ben ik er nog niet uit. Mijn belang is niet groot meer. Het ontzettend grote volume is een aparte component in deze strijd. Af en toe schiet me het voorbeeld van de handel in Tulpenbollen in de zeventiende eeuw door het hoofd.
    gr. HJ
  8. forum rang 10 voda 14 oktober 2007 22:45
    Harmjohn, even een tip van een oud opener hier en op het Crucell forum.
    Laat je niet uit het lood slaan door een (heel) goede opening van een mede poster. Ga vooral niet krampachtig proberen er nog iets beters van te maken. Blijf spontaan en en volg vooral je eigen "gevoel" met de opening. Blijf vasthouden aan je "eigen" stijl. Hier en daar kan je natuurlijk bepaalde nuttige elementen van andere posters overnemen.
    Succes verder.
    Voda
  9. [verwijderd] 15 oktober 2007 00:21
    Voor wat betreft de openingen van wat langer geleden op het Crucellforum, lees onderstaande opening.

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&...

    Daar probeeerde men elkaar wel degelijk af te troeven en zoveel mogelijk aanbevelingen te scoren; op menig ander forum stoorde men zich daar behoorlijk aan. In de top 10 meest aanbevolen berichten stonden ongeveer wekelijks 5 dagopeningen van Crucell.
    Heel nuttig zo'n dagopening, maar bij de meest aanbevolen berichten hoort in mijn optiek een uitvoerige analyse of fantastisch nieuwsbericht van een of ander aandeel te staan.

    Groet,
    Golfgep
  10. [verwijderd] 15 oktober 2007 00:22
    quote:

    bartbas schreef:

    Voda
    Dank voor je reactieenanvulling. Je maak me en waarschijnlijk anderen wel erg nieuwsgierig. Zie uit naar de bekendmaking als de tijd daar is.

    Bartbas
    In ieder geval blijkt er dat jullie het samen goed kunnen vinden,en elkaar soms ook een kadootje toestoppen,jammer van de dagopening dat de teneur van dit schrijven zo deprimerend is,en dat het dan ook nog wordt gestileerd in meer dan 60 zinnen,zeg toch gewoon ik geloof er niet meer in dat het hoger gaat(omdat je geen aandelen meer in het fonds hebt)

    groet
  11. [verwijderd] 15 oktober 2007 00:42
    quote:

    a036709 schreef:

    jammer van de dagopening dat de teneur van dit schrijven zo deprimerend is,en dat het dan ook nog wordt gestileerd in meer dan 60 zinnen,zeg toch gewoon ik geloof er niet meer in dat het hoger gaat(omdat je geen aandelen meer in het fonds hebt)

    groet
    Anderen zouden het nuchter kunnen vinden. Is het wel eerlijk om zomaar aan iemands motieven te twijfelen aan de hand van de positie die iemand in een aandeel heeft? Is dat niet het omdraaien van oorzaak en gevolg? Is het misschien niet logischer om te concluderen dat iemand zijn positie niet (meer) heeft juist omdat(!) hij deze mening over een fonds heeft? Zou het nier vreemd zijn dat iemand zegt 'Aandeel XXX gaat als een raket de komende weken' om vervolgens te melden dat hij zijn aandelen net verkocht heeft?
    Ik ben het ermee eens dat op diverse fora mensen vaak de emotie of de portefeuile belangrijker laten wegen dan gezond verstand, maar ik denk niet dat dat hier het geval is.
  12. [verwijderd] 15 oktober 2007 07:45
    quote:

    Mo$quito schreef:

    [quote=a036709]
    jammer van de dagopening dat de teneur van dit schrijven zo deprimerend is,en dat het dan ook nog wordt gestileerd in meer dan 60 zinnen,zeg toch gewoon ik geloof er niet meer in dat het hoger gaat(omdat je geen aandelen meer in het fonds hebt)

    groet
    [/quote]Anderen zouden het nuchter kunnen vinden. Is het wel eerlijk om zomaar aan iemands motieven te twijfelen aan de hand van de positie die iemand in een aandeel heeft? Is dat niet het omdraaien van oorzaak en gevolg? Is het misschien niet logischer om te concluderen dat iemand zijn positie niet (meer) heeft juist omdat(!) hij deze mening over een fonds heeft? Zou het nier vreemd zijn dat iemand zegt 'Aandeel XXX gaat als een raket de komende weken' om vervolgens te melden dat hij zijn aandelen net verkocht heeft?
    Ik ben het ermee eens dat op diverse fora mensen vaak de emotie of de portefeuile belangrijker laten wegen dan gezond verstand, maar ik denk niet dat dat hier het geval is.
    Met de eerste alinea ben ik het geheel eens,geen discussie,maar ik vind dat als je een draadje opent van een bijv een HGM forum,dus wel zeker een forum is dat VEEL gelezen wordt vind ik het wat opgepast om je EIGEN mening te geven over wat het aandeel Maandagochtend gaat doen.

    Vrijdag middag waren er nog veel vragen van (beginnende)beleggers--wat te doen vanwege het weekend--en nu komt er iemand zondag avond even officieel doorgeven op het enige en echte draadje(meer draadjes schijnt niet te mogen)dat het aandeel te hoog staat genoteerd,neen dat gaat er bij mij niet in,niet vanwege mijn HGM belang,want dat zijn alleen nog een flinke fistfull Calls,je kent de serie wel en waarbij ik de broek misschien minder zal scheuren dan de Turbo,maar dat is weer eenander verhaal.
  13. [verwijderd] 15 oktober 2007 08:30
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent maandag 15 oktober 2007 naar verwachting licht lager in een afwachtende markt, met gemengde cijfers bij Philips.

    Handelaar Sander Cramer van den Bogaart van Harmony Vermogensbeheer gaat uit van een licht lagere opening. "Mogelijk dat er bij opening een puntje afgaat", aldus Cramer van den Bogaart die voor vandaag uitgaat van een handelsdag waarop consolidatie centraal staat.

    Beleggers zijn volgens Cramer van den Bogaart voorzichtig na de recente rally nu het kwartaalcijferseizoen op gang komt. "Bedrijven moeten nu laten zien hoe ze de afgelopen maanden met de kredietcrisis hebben doorstaan", aldus Cramer van den Bogaart.

    De cijfers van Philips zullen volgens Cramer van den Bogaart gemengd worden ontvangen en dat zal wellicht ook voor enige druk op de AEX kunnen zorgen.

    De macro-economische agenda bevat maandag voor de VS geen agendapunten. Wel spreekt de voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke voor de Economic Club in New York.

    De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie is voor de vierde achtereenvolgende sessie gestegen vanwege zorgen om een tekort aan voorraad en de naderende winter in het noordelijk deel van de Verenigde Staten. De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,7% hoger op $83,69, een recordprijs.

    De AEX-index sloot 0,20% hoger op 559,14 punten, de Midkap verloor 0,35% tot 734,62 punten en de Smallcap-index eindigde 0,96% lager op 781,00 punten.

    De Dow Jones-index (DJIA) sloot vrijdag 0,6% hoger 14.093,08, de S&P stijgt 0,5% tot 1.561,80 en de Nasdaq wint 1,2% tot 2.805,68.

    Europese staatsobligaties moesten vrijdag winst prijsgeven vanwege Amerikaanse detailhandelscijfers en producentenprijzen die de hoop op een renteverlaging van de Fed deze maand verder in de grond boorden.

    De Nikkei-225 sloot maandag 0,2% hoger op 17.358,15 punten.

    De euro kost maandagmorgen om circa 7.00 uur $1,4172 tegen $1,4164 vrijdag om circa 18.00 uur.



    - Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com
  14. [verwijderd] 15 oktober 2007 08:48
    Euronext A'dam: vlakke start AEX voorzien
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - In Amsterdam zal de AEX-index maandag naar verwachting vlak van start gaan. Wall Street eindigde vrijdag hoger en ook in Azië staan de belangrijkste beurzen vandaag op winst. De Amerikaanse indexfutures staan daarentegen op verlies.

    In New York gingen de belangrijkste aandelenindices goedgeluimd het weekend in. De in de ochtenduren opgebouwde winst werd, in tegenstelling tot een dag eerder, niet meer uit handen gegeven. Beter dan verwachte detailhandelsverkopen gaven de markt vertrouwen in de groei van 's werelds grootste economie.

    In Amsterdam maakte Philips vanochtend de kwartaalcijfers bekend. Het elektronicaconcern heeft in het derde kwartaal van 2007 een hoger bedrijfsresultaat geboekt dan waar analisten geraadpleegd door Betten op hadden gerekend. Het resultaat werd vooral gedreven door de prestaties bij de divisies DAP en Lighting.

    Het resultaat voor amortisatie van goodwill (ebitA) kwam uit op euro 438 mln. Zes door Betten geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op euro 427 mln.

    KPN kondigde aan het openbare bod op Getronics gestand te doen. Gedurende de aanmeldingstermijn, die eindigde op 12 oktober 2007, zijn 73.069.263 aandelen aangemeld ofwel 89,5% van het totale aantal aandelen.

    ArcelorMittal heeft een belang van 90% genomen in de Chinese staaldraadproducent Rongcheng Chengshan Steelcord. ArcelorMittal betaalt $ 26,6 mln voor dit belang. Het Chinese bedrijf is in particuliere handen.

    Crucell kondigde aan een exclusieve licentie- en onderzoekssamenwerking te hebben gesloten met het Amerikaanse MedImmune om een antilichaam tegen ziekenhuisbacterieen verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

    Binnen de overeenkomst krijgt Crucell vooraf, jaarlijkse en mijlpaalbetalingen die potentieel boven de $ 40 mln kunnen uitstijgen. Ook ontvangt Crucell geld voor onderzoek en ontwikkeling, plus een niet bekendgemaakt royaltybedrag voor de verkopen van het product.

    Het Financieele Dagblad schrijft maandag op basis van ingewijden dat de partijen die over de toekomst van Stork onderhandelen, er ondanks overleg in het afgelopen weekeinde niet in zijn geslaagd een definitief akkoord te bereiken over de voorgenomen beursexit van Stork. De onderhandelaars vragen om meer tijd.

    Arcadis-dochter RTKL heeft een contract gewonnen van de Amerikaanse overheid. De bouwsom van het project bedraagt ongeveer $ 1,2 mrd. De opdracht is verworven door een joint venture die bestaat uit RTKL en KlingStubbins en betreft het definitieve ontwerp van het Oostkust-hoofdkantoor van de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA).

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.088
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.468
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht