Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TKH Group NL0000852523

Laatste koers (eur)

40,540
  • Verschill

    -0,140 -0,34%
  • Volume

    28.326 Gem. (3M) 86,7K
  • Bied

    40,460  
  • Laat

    40,520  
+ Toevoegen aan watchlist

TKH: EUR 75-100 mln beschikbaar voor overnames

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2008 11:31
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - TKH heeft op zijn balans euro 75 mln tot euro 100 mln beschikbaar voor overnames. Dat stelt financieel directeur Jan Vaandrager woensdag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de jaarcijfers.

    'We zijn daarmee goed gepositioneerd om onze overnamestrategie voort te zetten', zo vervolgt hij. Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof geeft daarbij aan dat TKH een lijst heeft van gemiddeld 10-20 bedrijven waar het bedrijf naar kijkt.

    De CEO stelt dat Scandinavie een belangrijk speerpunt blijft wat betreft overnames. 'Maar in feite heeft heel Europa een hoge prioriteit', zo voegt hij daaraan toe. Van der Lof merkt ook dat steeds meer bedrijven TKH zelf benaderen.

    TKH nam in 2007 onder meer de CAE Group volledig over en de onderneming verkreeg meerderheidsbelangen in onder meer USE System Engineering, Transmea en New Electronic Technology.

    Overigens geeft financieel directeur Jan Vaandrager aan dat de ruimte op de balans geen ruimte biedt voor een aandeleninkoopprogramma. 'Integendeel, we bieden een stockdividend voor.'
  2. [verwijderd] 12 maart 2008 12:57
    TKH-CEO: Niet bevreesd voor vertraging van economie


    AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Groep nv is niet bang voor een eventuele vertraging van de economie. Dat zegt chief executive officer (ceo) Alexander van der Lof in een toelichting op de jaarcijfers van het kabel- en technologiebedrijf.

    "Hoewel je de kredietcrisis niet naast je neer kunt leggen, zie ik momenteel geen moeilijke omstandigheden voor TKH", aldus de topman. "Bovendien biedt de strategie die we hebben neergelegd veel vertrouwen voor de toekomst. Ook onder moeilijke economische omstandigheden willen we groei laten zien."

    Een van de meest succesvolle activiteiten van het bedrijf is de fabricage van bandenbouwmachines, die onderdeel uitmaakt van het segment industrial solutions. TKH maakt machines waarmee bandenbouwers vervolgens autobanden kunnen maken. De bandenbouwmachines zijn goed voor circa 17% van de omzet.

    "Ongeveer 20% van de omzet van de bandenbouwmachines komt uit de Verenigde Staten. Maar we maken ons geen zorgen over de investeringen daar", zegt Van der Lof. "Want juist in tijden van moeilijke economische omstandigheden, richten veel bedrijven zich op efficiency."

    Het bedrijf is wereldmarktleider en doet zaken met alle grote bandenmakers. Naar eigen zeggen speelt de "innovatiekracht" van het bedrijf daarbij een grote rol. Zo heeft het bedrijf in 2007 bij "een groot aantal klanten tegelijkertijd nieuwe technologie ontwikkeld en productiegerede systemen opgeleverd", stelt het bedrijf in een toelichting op haar cijfers.

    Het kleinste segment van TKH is Telecom solutions. Dat maakt koper- en glasvezelkabel en was in 2007 goed voor 16% van de omzet. TKH ging in 2002 zwaar onderuit, nadat de telecommarkt in elkaar zakte. Het bedrijf raakte 30% van de omzet kwijt, moest voor miljoenen afschrijven en leed in dat jaar een verlies van EUR54,6 miljoen.

    Het bedrijf verwacht dat markt voor glasvezel zal aantrekken. "Op de glasvezelmarkt komen vraag en aanbod steeds dichterbij", zegt Van der Lof. Wel was het prijsniveau van standaard glasvezel nog laag, erkent TKH.

    De topman zegt dat TKH "het acquisitiebeleid zal voortzetten zoals in voorgaande jaren." In 2007 werden acht overnames gedaan, waarvan het leeuwendeel in de tweede helft van het jaar.

    "We hebben een overnamekas van EUR75 miljoen tot EUR100 miljoen, zonder een beroep te hoeven doen op de kapitaalmarkt", zegt scheidend chief financial officer Jan Vaandeldrager. "Daarbij hebben we een lijst van tien tot twintig bedrijven waarmee we in contact zijn."

    Scandinavie blijft daarbij een speerpunt voor TKH, stelt Van der Lof. "Maar in zijn algemeenheid kijken we naar heel Europa. Ook naar Nederland als we hier aanvullende technologieen kunnen vinden. We zoeken naar bedrijven die iets moois hebben ontwikkeld en we merken dat bedrijven nu ook ons benaderen."

    Op 28 januari meldde het Financieele Dagblad dat Teslin-directeur Frederik van Beuningen wil dat het industrieel concern zijn Stichting Administratiekantoor opheft. Daarnaast wilde de aandeelhouder het concern zich gaat richten op slechts e e n van zijn kernactiviteiten. Teslin heeft een belang van 5,3% in TKH.

    "Naar aanleiding daarvan is er contact geweest met Teslin", zegt Van der Lof. Hij heeft daarbij vertrouwen in de situatie. "Ik heb er geen nacht slechter om geslapen."

2 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht