Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Draadje varkensgriep

1.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 juli 2009 16:04
    Studentensteden nemen maatregelen tegen griep
    28 juli 2009, 15:41 | ANP
    UTRECHT (ANP) - Studentensteden in Nederland nemen maatregelen om de verspreiding van Mexicaanse griep tijdens de introductieweken te voorkomen.

    De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) voert momenteel intensief overleg met de GG en GD over de ziekte. ,,Er is overleg over een protocol en we laten ons goed informeren'' zegt Malou van Bentum van UIT.

    Vanaf 10 augustus maken ongeveer drieduizend aankomende eerstejaarsstudenten in Utrecht kennis met elkaar, de onderwijsinstellingen, de stad en alles wat met het studentenleven te maken heeft. ,,Alle medewerkers en mensen op EHBO-posten zullen extra alert zijn op griepverschijnselen'', vertelt van Bentum. ,,Tijdens het welkomstwoord zullen we ook aandacht besteden aan de Mexicaanse griep. We vertellen de mensen dat ze zo vaak mogelijk hun handen moeten wassen en bij voorkeur moeten hoesten in de kneep van de elleboog.''

    Desinfectiedoekjes

    Ook de Universiteit van Amsterdam neemt maatregelen om de verspreiding van de ziekte tijdens de introductieweek (van 24 tot en met 28 augustus) te voorkomen, laat een woordvoerder weten. Er komen bijvoorbeeld meer mogelijkheden om de handen te wasse,: bij EHBO-posten komen extra jerrycans met water te staan en er worden desinfectiedoekjes uitgedeeld. Ook in Amsterdam krijgen EHBO-medewerkers krijgen de opdracht alle aankomende studenten die symptomen vertonen, door te sturen naar de huisarts. In het programmaboekje wordt een hoofdstuk gewijd aan de Mexicaanse griep.

    De Erasmus Universiteit Rotterdam wijst studenten op de website op de griep. Maar meer dan tips en adviezen en een link naar de GGD zullen de toekomstige studenten niet vinden. ,,Maar als blijkt dat de virusuitbraak over drie weken ernstiger is dan nu, zullen we uiteraard maatregelen nemen'', zo laat een woordvoerder weten. Ook de Universiteit Leiden en de introductieweek voor studenten in Groningen, de KEI-week, hanteren min of meer die werkwijze.

    De Tilburgse Introduktie Kommissie probeert al drie weken tevergeefs contact te krijgen met de regionale GGD. De organisatie van de zogenoemde TIK-week ontvangt vanaf 17 augustus tweeduizend studenten en wil graag weten of maatregelen nodig zijn. Een speciaal telefoonnummer voor vragen over de Mexicaanse griep wordt niet beantwoord en ook op e-mails kreeg vice-voorzitter Marleen van Vuren geen antwoord. ,,We laten het er dus maar bij zitten. De voorbereidingen moeten verder.''

  2. forum rang 10 voda 28 juli 2009 16:04
    'Kwart verpleegkundigen wil geen vaccinatie'
    28 juli 2009, 15:41 | ANP
    MAARSSEN (ANP) - Een kwart van de verpleegkundigen wil niet worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Dat concludeert de nieuwssite voor verpleegkundigen www.nursing.nl op basis van een poll die de redactie heeft gehouden. Zeshonderd bezoekers van de site hebben gereageerd.

    Ruim de helft (53,5 procent) zei ja op de vraag of ze zich willen laten inenten. Bijna een kwart (24,6 procent) antwoordde met 'nee' en 21,9 procent zei geen antwoord op de vraag te weten.

    De redactie heeft niet gevraagd waarom de nee-zeggers de vaccinatie niet willen. Deskundigen verwachten dat de massale uitbraak van het griepvirus Nederland in het najaar zal treffen. De verwachting is dat medisch personeel als eerste een vaccin krijgt aangeboden, zodat de zorg in ziekenhuizen niet in het gedrang komt.

  3. forum rang 10 voda 28 juli 2009 16:11
    Advies vaccinatie Mexicaanse griep op komst
    28 juli 2009, 15:41 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) en de Gezondheidsraad presenteren naar verwachting half augustus een advies over welke groepen het eerst moeten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Een woordvoerder van minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat dinsdag gezegd.

    Het is volgens de woordvoerder nog niet bekend wanneer Klink een besluit neemt. Het ministerie verwacht dat de eerste vaccins eind oktober beschikbaar zijn.

    Deskundigen verwachten dat medisch personeel als eerste een prik krijgt ter bescherming tegen de gevaarlijke ziekte. Andere groepen zijn zwangere vrouwen en mensen met bijvoorbeeld hart- en longziekten.

    Risico

    De Nederlandse regering heeft 34 miljoen vaccins besteld, twee voor elke Nederlander. De vaccins worden gefaseerd geleverd. De mensen die het meeste risico lopen om de ziekte te krijgen, worden het eerst ingeënt. Wetenschappers van het CIb en de Gezondheidsraad bepalen wie dat zijn.

    De Zwitserse medicijnenfabrikant Novartis, een van de producenten van het vaccin, verwacht binnenkort het vaccin op mensen te kunnen testen, bevestigde een woordvoerster dinsdag.

    Noodprocedure

    Normaliter duurt het minstens tien jaar voordat een fabrikant een nieuw medicijn of vaccin op de markt kan brengen. Voor het vaccin tegen de Mexicaanse griep wordt een versnelde noodprocedure gevolgd, die nog steeds is voorzien van wettelijke veiligheids- en kwaliteitseisen.

    Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in Nederland tot nu 364 mensen besmet met het virus. Sinds vrijdag is het aantal met 91 gegroeid. Een woordvoerder van het RIVM zegt dat de meeste patiënten het virus in het buitenland hebben gekregen. Het aantal mensen dat de griep in Nederland heeft opgelopen, bedraagt nu 93. Volgens de woordvoerder zijn dat er acht meer dan vrijdag. Het RIVM constateert dat de ziekte zich in Nederland tot nu toe relatief langzaam verspreidt.

  4. forum rang 4 aossa 28 juli 2009 16:29
    Niet bij te houden die tellingen hé voda.

    Neem voor het slapengaan een anti-griepinne-midi bij een glas hete melk met bijënhonig, zij mijn moeder, zaliger. Bij opruiming van het medicijnkastje lagen ze er nog steeds te wachten op een pandemie, zonder vervaldatum.
    Het waren pillen van wel 2 euro groot en erg dik.
  5. forum rang 10 voda 28 juli 2009 17:00
    Vliegende varkens
    28 juli 2009 | Het Financieele Dagblad

    Door: Kuit, E.

    Elise Kuit

    Als varkens kunnen vliegen. Het is een uitdrukking die Engelstaligen gebruiken wanneer ze iets zeer onwaarschijnlijk achten. Analisten van de ING hanteren de uitdrukking in verband met een economische ramp die mogelijk na de zomer losbarst.

    De laatste maanden is de wereld in de ban van een mogelijke pandemie van de zogenaamde varkensgriep, ook wel Mexicaanse griep genoemd. H1N1, zoals het virus officieel heet, dreigt de hele wereldbevolking te besmetten, met alle gevolgen van dien. Massale afwezigheid op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld. En de daarbij horende desastreuze gevolgen voor de economie.

    Onderzoeken die uitgaan van een 'worstcasescenario' voorspellen dat ontwikkelde markten zoals de VS en Engeland te maken kunnen krijgen met een daling van hun bruto binnenlands product (bbp) met 6%. De consument trekt zich uit vrees voor besmetting terug uit het openbare leven en de economische motor valt stil.

    De vraag is of de varkensgriep-epidemie in staat is uit te groeien tot zo'n zwartgallig scenario. Het aantal besmettingen neemt wereldwijd toe, maar dan nog gaat het volgens de World Health Organisation (WHO) maar om circa honderdduizend mensen, van wie er inmiddels vierhonderd zijn overleden door het virus. Daarmee wijkt de varkensgriep niet af van het sterftecijfer bij een normale griepgolf, stellen de ING-analisten.

    Ter vergelijking: in 2005 hield het SARS-virus de wereld in de ban. Hoewel de media wereldwijd op het verhaal sprongen, bleek de reikwijdte van het virus uiteindelijk te beperkt om van een pandemie te spreken.

    Een parallel met het SARS-virus is interessant om een voorspelling te maken van reacties op de beurzen. Door de SARS-epidemie traden opvallende economische gevolgen op. Het bbp van landen als China en Canada nam bijvoorbeeld met een aantal procent af.

    Een belangrijk verschil met SARS is dat de varkensgriep veel minder dodelijk is, blijkt uit het ING-rapport. Maar ook nu kan het economisch klimaat door paniek omslaan.

    Als de consument zich uit angst voor besmetting opsluit, leidt dat tot een dalende omzet van bedrijven, verdampende winsten en kelderende aandelenkoersen. Dat het gevaar van sociaal isolement reëel is, blijkt uit plannen van de WHO om scholen na de zomervakantie dicht te houden.

    Die angst voor besmetting dient gerelativeerd te worden. Uit cijfers van diezelfde WHO blijkt dat er jaarlijks wereldwijd 1,2 mln mensen omkomen in het verkeer: bijna 2500 keer zoveel als tot nu toe zijn bezweken aan de varkensgriep. Houd dus het hoofd koel, zet een mondkapje op en kijk goed uit bij het oversteken.

    Beveiligd tegen griep

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  6. forum rang 4 aossa 29 juli 2009 12:32
    Chris Viehbacher (CEO Sanofi-Aventis) op de CC van 29/07/2009

    EBM : Now, concerning the H1N1 Virus, or ’Swine Flu’ as it’s called, where do you stand in your efforts to bring a vaccine to market ? Do you think that you’ll be able to cope with the demand ? And are you currently signing major agreements with many different governments throughout the world, and do you expect more to come ?

    CV : I think, first of all, it‘s very clear that demand is going to outstrip supply for everybody in this market. So, yes, we are in discussion with over 30 countries ; we‘ve had major orders obviously from the United States and France. But I think we shouldn‘t lose sight of the fact that this is a major public health issue. Our first concern has really been to work very closely with the WHO (World Health Organization) and with national public health institutions, because there are really decisions to be made as to whether we continue to make seasonal flue vaccine, both for the Northern hemisphere, but also in the Southern hemisphere, which is traditionally made in the autumn. And there‘s also going to be a question of who should get the vaccine, and I think it would be dangerous to say that only the richest countries should be able to get this vaccine. And that‘s why, when we talked with the Director General of the WHO, and she said "You know, there has to be solidarity, there has to be a common call for action," that we responded to by saying that not only would we provide a donation of 100 million doses of vaccine but to say, from the very first week of production, we would allocate 10% of our production to the WHO so that they had a supply of vaccines to provide to the countries who perhaps couldn‘t afford to have stockpiled this [vaccine]. So this is an extremely important public health issue. I think sanofi-aventis can play a major role in it, as the leading supplier of flue vaccine, and in it‘s one way we‘re very conscious of the need to work in full collaboration. We shouldn‘t look at this just as business ; this is a real public health issue, and we want to play our part.

    EBM : How much do you expect H1N1 vaccine sales to contribute to your earnings this year, and into next year ?

    CV : Well, first we have to remember, sanofi-aventis is the world leader in vaccines and, clearly, the world leader in flu vaccines. So, we have a very important role to play in H1N1. Now, we, like other companies, are working full tilt as much H1N1 as we can. But we’ve also tried to make sure we respect our commitments to making, for example, seasonal flu vaccines for the Southern hemisphere. Now, exactly how much we can produce nobody really knows. We will get from global health organizations this week reagents which will tell us how much of a yield we’ll be able to have. That will give us a sense of how much we can produce and how fast. At the moment, we don’t think the H1N1 sales will necessarily be that significant this year, but a lot depends on those yields and how this turns out. Remember, when you sell to the government, you can’t just book the sale when you ship the vaccine. There is an acceptance process that can take 3 to 4 weeks. So, until we see more, we’re not really committing yet to exactly a forecast of what we’re going to sell. But what I can tell you is that supply is not going to meet the full demand and, therefore, we have to continue to work with public health authorities to make sure that those who need this vaccine the most get that vaccine.

    www.eurobusinessmedia.com/transcript....
  7. forum rang 10 voda 29 juli 2009 17:00
    H1N1-virus eist tol bij zwangere vrouwen
    29 juli 2009, 16:53 | ANP
    CHICAGO (ANP) - Zwangere vrouwen die besmet zijn met de Mexicaanse griep, lopen een veel groter risico ernstig ziek te worden en te sterven dan andere geïnfecteerden.

    Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse overheid, waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt. Met hun bevindingen bevestigen de deskundigen van het gezondheidsinstituut CDC een trend die onderzoekers wereldwijd onrust baart.

    Hoewel zwangere vrouwen altijd een hoger risico lopen op een ernstige griepinfectie, eist het nieuwe H1N1-virus een buitengewoon zware tol, aldus de experts. Het gaat om vier keer meer gevallen in vergelijking met de algemene bevolking.

    Longontsteking

    Ook zou bij zwangere vrouwen het aantal sterfgevallen aanzienlijk hoger liggen. De onderzochte vrouwen waren allemaal gezond voor zij besmet raakten. Zij kregen allen longontsteking.

    Het CDC adviseert dan ook zwangere vrouwen voorrang te geven bij het vaccineren tegen de Mexicaanse griep, als later dit jaar de eerste vaccins beschikbaar komen. Ook moeten zieke vrouwen zo snel mogelijk worden behandeld met medicijnen die griepvirussen bestrijden.

    Het Nederlandse Centrum voor Infectieziektebestrijding en de Gezondheidsraad presenteren naar verwachting half augustus een advies over welke groepen in Nederland het eerst moeten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Deskundigen verwachten dat medisch personeel als eerste een prik krijgt ter bescherming tegen de ziekte. Andere groepen zijn zwangere vrouwen en mensen met bijvoorbeeld hart- en longziekten.

  8. forum rang 10 voda 29 juli 2009 17:07
    Eens per week griepmelding vanuit vliegtuig
    29 juli 2009, 16:53 | ANP
    SCHIPHOL (ANP) - De GGD Kennemerland krijgt sinds eind april gemiddeld een keer per week een melding dat iemand in een vliegtuig op weg naar Schiphol zich niet lekker voelt en wellicht besmet is met Mexicaanse griep. Dat liet een woordvoerster woensdag weten.

    Volgens haar betreft het personen uit allerlei landen. Bij een melding wordt nagegaan of het vermoeden van Mexicaanse griep terecht is. Meestal is dat niet zo, aldus de zegsvrouw. Als de verdenking wel klopt, komt in sommige gevallen een arts naar de luchthaven die de desbetreffende persoon test op het virus en alvast het medicijn Tamiflu voorschrijft.

    In de meeste gevallen kan de zieke gewoon naar huis of naar een andere plek waar hij verblijft. Onderzoek door de huisarts moet uitwijzen of het inderdaad om een geval van Mexicaanse griep gaat, aldus de woordvoerster.

  9. forum rang 10 voda 29 juli 2009 17:07
    Ook horeca moet zich voorbereiden op griep
    29 juli 2009, 16:53 | ANP
    WOERDEN (ANP) - Horecagasten maken zich geen zorgen. Wel hebben enkele hotels al maatregelen genomen met het oog op de Mexicaanse griep, weet brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

    Een compleet beeld van hoe de horeca zich op een mogelijke grootschalige uitbraak van de griep in Nederland voorbereidt, heeft de brancheorganisatie niet.

    ,,Wij hebben geen geluiden gehoord dat gasten wegblijven uit vrees voor de Mexicaanse griep'', zei een woordvoerder van KHN woensdag. Maar de organisatie vindt wel dat ook de horeca zich moet voorbereiden. Om de leden te helpen heeft zij vorige week op haar site een speciaal dossier Mexicaanse griep gemaakt. Daarin kunnen zij informatie vinden over maatregelen die zij kunnen nemen om besmetting te voorkomen, zoals handen vaker desinfecteren. KHN adviseert de leden ook plannen te maken voor het geval dat een groot deel van het personeel ziek is.

    Helpdesk

    Leden kunnen met vragen over de Mexicaanse griep de helpdesk bellen die KHN standaard heeft. De brancheorganisatie houdt vanaf nu per week bij hoeveel en wat voor vragen er binnenkomen. De enkele vragen die tot nu zijn gesteld, gingen vooral over de organisatorische aanpak.

    Hotels rond Schiphol hebben al draaiboeken klaarliggen, aldus een woordvoerder van KHN. Ook hebben veel hotels standaardcalamiteitenplannen die zij kunnen aanpassen. In hoeverre dat al gebeurt, kan hij niet zeggen.

    Een hotel in Berg en Dal heeft tijdens de Nijmeegse vierdaagse zeven ,,hygiënestations'' geplaatst waar gasten hun handen konden wassen en op hygiënische manier hun neus konden snuiten. Een daarvan staat er nog voor de medewerkers. Dat kan ook voor andere hotels een idee zijn.

  10. ved 30 juli 2009 11:48
    Latest Replikins Data Predicts Continued High Level Of H1N1 (Swine Flu) Infectivity And Lethality
    Article Date: 29 Jul 2009 - 19:00 PDT

    Biotech firm Replikins Ltd. released its analysis of the June and July genomic data that predicts the rates of infectivity and lethality of the H1N1 (Swine Flu) virus. The quantitative analysis shows continued elevated levels in the Replikin Counts* of both Infectivity and Lethality genes, which indicate that the end of the current outbreak is not yet in sight.

    "The H1N1 virus continues to be increased in its lethality and infectivity according to our most recent data," explained Samuel Bogoch MD PhD, chairman of Replikins Ltd. "Compared to the SARS outbreak in 2003, where that virus's Replikin Count rapidly decreased shortly after the outbreak, followed swiftly by clinical abatement, the Swine Flu does not show any sign of easing off."

    The current H1N1 outbreak in early 2009 was predicted by the company's FluForecast® software in April 2008, when the Replikin Count reached 7 -- the same level achieved during the H1N1 1918 Pandemic. (See Figure). While most expected a summer pause, the Replikins Infectivity Gene data published in late May 2009 indicated that no respite was to be expected. Since then, the global spread of the virus has been so rapid that both the WHO and the CDC last week announced they have stopped counting cases.

    Specifically, the Replikin Count of the H1N1 Infectivity Gene, doubled from 2002 to 2008, increased an additional 43% in the first few months of 2009, and maintained that elevated level from May into July, while the Lethality Replikin Count, up 65% from May to June, remains elevated in July but at a slightly lower level -- still 40% above that of May. Changes in Replikin Count have been shown to precede the clinical reality by six to 12 months in all other influenza outbreaks of record.

    FluForecast® is the first data-driven service to assess the risks posed by all strains of influenza virus wherever genome sequence data is available. It demonstrated that all influenza pandemics and epidemics, and their cessation, over the last 90 years have been associated with statistically significant changes in the concentration (Replikin Count) of a particular group of genomic peptides of the virus associated with rapid replication (Replikins). It is the first and only such quantitative correlation of influenza epidemics with a virus's structure.

    "The technology now exists to tackle one of the most vexing problems facing virologists and public health officials: how to correctly predict if, when, and where a particular strain of influenza virus will break out," added Dr. Bogoch. "We now have proprietary software that can analyze vast quantities of publicly available genomic data, specifically for the dynamics of rapid replication, which has led to the development of this new and unique tool for predicting these global health threats. Advance strain-specific warning permits time to respond with public health containment measures and for the development of 'tailor-made' vaccines."

    This month, Replikins, Ltd. was contacted by and reached out to senior government health officials in dozens of countries to offer the FluForecast® service. Many plan to introduce the service to their public health surveillance programs both for early warning and for tracking epidemics.

    Source
    Replikins Companies

    www.medicalnewstoday.com/articles/159...


  11. forum rang 4 aossa 30 juli 2009 15:19
    Eerste overlijden door Mexicaanse griep in België

    Een jonge vrouw uit Antwerpen is donderdag overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Ze is het eerste dodelijke slachtoffer van de ziekte in ons land. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza.

    (belga) - De vrouw, van wie de identiteit niet wordt vrijgegeven, ondervond in de loop van het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 juli de eerste lichte griepsymptomen: hoofdpijn, lichte koorts en hoest. Op maandag 20 juli contacteerde ze haar huisarts, die haar nog dezelfde namiddag liet opnemen op de spoedafdeling van het lokale ziekenhuis met een voorlopige diagnose van longontsteking.

    Bij opname was haar toestand niet zorgwekkend, maar die verslechterde omdat ze een dubbele virale longontsteking ontwikkelde. Een analyse bevestigde de besmetting met de A/H1N1-griep, of Mexicaanse griep. Ondanks de inspanningen van het medische team van het ziekenhuis, zo benadrukt het Commissariaat, overleed de vrouw donderdagochtend. Het Commissariaat drukt zijn medeleven uit aan haar familie.

    Zeker is dat de vrouw de eerste Mexicaanse griep-dode is in België, maar niet duidelijk is hoeveel mensen nu al precies besmet raakten in ons land. Tijdens de isoleringsfase, die liep tot 13 juli, bleken 126 patiënten drager te zijn. Een extrapolatie op basis van de registratie door 180 huisartsen leverde voor week 29 (12-18 juli) 300 nieuwe gevallen op, terwijl het aantal nieuwe gevallen voor week 30 op 281 wordt geraamd. Vanaf vandaag/donderdag zal het Commissariaat overigens een wekelijkse raming publiceren.

    Het aantal besmettingen ligt daarmee op het gewone niveau voor deze tijd van het jaar, klinkt het. Ook is er geen significant verschil in de verspreiding van het virus onder de bevolking over de afgelopen twee weken. Op dit moment wijzen de registraties door de huisartsen nog op een lage circulatie van het virus. Omdat met een extrapolatie wordt gewerkt, moet hoe dan ook een zekere foutenmarge in acht genomen moet worden, zegt het Interministerieel Commissariaat Influenza.

    Wereldwijd registreerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al 134.503 gevallen van de A/H1N1-griep. Als gevolg van de pandemie zouden al 816 mensen overleden zijn, van wie 37 in Europa.
  12. [verwijderd] 31 juli 2009 16:16
    Novum, www.novumnieuws.nl/,

    Laatst gepubliceerd op 31-7-2009

    Mexicaanse griepgevallen in Nederland boven 500
    Het aantal gevallen van Mexicaanse griep in Nederland blijft fors toenemen.

    Inmiddels hebben 517 mensen het virus opgelopen. Dinsdag stond de teller nog op 364. Ook het aantal besmettingen in Nederland neemt toe: 126 mensen liepen het virus in eigen land op, drie dagen geleden waren dit er nog 93. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag bekendgemaakt.

    De meeste besmettingen met het H1N1-virus zijn in de regio Amsterdam: bij 46 mensen is hier griep geconstateerd. De minste besmettingen zijn in Zeeland en Friesland, waar respectievelijk twee en drie mensen het virus hebben. Het eerste geval van de Mexicaanse griep in Nederland werd op 30 april vastgesteld.

    Dirk

    nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.as...
  13. [verwijderd] 31 juli 2009 19:30
    'Kerkhoven kunnen griepdoden niet kwijt'

    BRUSSEL - De gemeenten in Wallonië moeten meer graven delven met het oog op de te verwachten toevloed van griepdoden. Dat adviseert het Waalse crisiscentrum voor de Mexicaanse griep.

    Wallonië zou moeten rekenen op 2100 tot 6800 extra sterfgevallen door de griepgolf. Het crisiscentrum vreest dat de kerkhoven onvoldoende capaciteit hebben om al die mensen te kunnen begraven, zo schrijft het in een brief aan de gemeenten.

    Minister voor Binnenlands Bestuur Paul Furlan van de Waalse regioregering noemde vrijdag de brief overdreven en misplaatst. Volgens hem moet er geen onnodige paniek gezaaid worden. Een aantal gemeenten in Wallonië was geschrokken van de brief.

    In België viel donderdag de eerste dode als gevolg van de Mexicaanse griep. Een 34-jarige vrouw overleed in een ziekenhuis in Turnhout.

    Dirk

    www.telegraaf.nl/buitenland/4522139/_...
  14. forum rang 4 aossa 31 juli 2009 20:18
    Wallonië ?
    La Wallonie ?

    C'est l'étrager, mon chèr...
    Vakantieland voor Ollanders met sleurkar.
  15. [verwijderd] 1 augustus 2009 13:48
    za 01 aug 2009, 12:57 | lees voor

    D66: brede discussie Mexicaanse griep nodig
    HILVERSUM - De politiek moet een brede discussie voeren over de Mexicaanse griep. Die gaat nu vooral over de praktische maatregelen die worden genomen ter preventie en bestrijding van de ziekte bij burgers. Maar het moet ook gaan over de ontwikkeling van zulke virussen in het algemeen om op lange termijn hiermee rekening te houden.

    Dat zei D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Hij neemt aan dat de verantwoordelijke instanties de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Maar interessanter is volgens hem te weten hoe de virussen zich zo snel kunnen verspreiden, hoe ze steeds vaker overslaan van dier op mens en hoe de virussen zelf steeds veranderen.

    Met die informatie kan de politiek daar op inspringen. Pechtold vindt dat het in de discussie onder meer moet gaan over de manier waarop we met dieren om gaan en hoe de situatie in ontwikkelingslanden is.

    www.telegraaf.nl/binnenland/4525653/_...
  16. leo s 1 augustus 2009 20:57


    Uit de uitgave van : European Biotechnology Science & Industry over influenza.

    Als je dit overzicht (veel tekst) leest dan vraag je je af waar is crucell gebleven. Komt helemaal nergens meer in voor.
    De link geeft een goed overzicht:
    www.eurobiotechnews.eu/service/start-...

    In de US vliegen zelfs bedrijven die nog alleen maar dierproeven hebben gedaan omhoog (VICL met een DNA-knip basis cellijn) Zelf heb ik aandelen BCRX gekocht (koers verdubbeld naar ca $10) die geen vaccin maar een antiviral maakt (dat krijg je pas als je al ziek bent, intraveneus in het ziekenhuis), is in fase III tests, maar maakt niettemin erg grote kans nu al heel ruim door het emergency programma, EUA een erg grote omzet te gaan draaien, (Heeft geen last van gemuteerde virussen, geen resistentie, zoals nu al vastgesteld tegen Tamiflu, (ook een antiviral en geen vaccin) dat binnenkort dus langzaam helemaal waardeloos wordt)
    Sanofi gaat gewoon door met de eitjes route en lijkt crucell volledig per contract te hebben ingepakt. Na alle andere mislukte en/of verder doodgezwegen projecten van Mr Brus denk ik dat het nu tijd wordt serieuze vraagtekens te zetten bij de kansen op enige koers appreciatie op middellange/kortere termijn. Sanofi heeft pas een groot indiaas vaccin bedrijf overgenomen (major purchase) en zal niet ook nog crucell overnemen) Daarom ga ik ook nu maar de laatste helft van mijn crucell aandelen verkopen om daar BCRX, VICL en AGEN voor te kopen. DNDN aandelen blijven als top-, top- proven cancer vaccin mijn portefeuille domineren. Hoop op inhoudelijk commentaar, hoewel ik vermoedelijk erg weinig gelijkgestemdheid zal mogen tegenkomen.
  17. forum rang 10 voda 3 augustus 2009 16:13
    Tamiflu gratis verkrijgbaar
    3 augustus 2009, 10:49 | BNR.nl
    Tamiflu is waarschijnlijk vanaf volgende week gratis verkrijgbaar bij apotheken, wel moet er een recept zijn voorgeschreven door de huisarts of de GGD. De apothekerskoepel KNMP verwacht dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) de virusremmer tegen Mexicaanse griep volgende week langs apotheken gaat verspreiden.

    Nu is het zo dat als iemand door de GGD Tamiflu krijgt voorgeschreven, het gratis is. Als iemand met een recept van zijn huisarts het middel bij de apotheek haalt, moet hij enkele tientjes betalen.

    ,,Het aantal griepgevallen is nu zo aan het stijgen, dat de GGD's het binnenkort niet meer aankunnen. Dan kom je in de rare situatie dat iemand die door de GGD wordt geholpen niets hoeft te betalen, maar als de GGD diegene doorverwijst naar de huisarts wegens drukte, wel'', aldus een woordvoerder van de KNMP maandag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

    Hij acht het zeer waarschijnlijk dat Klink het middel, waarvan hij zo'n vijf miljoen kuren in voorraad heeft, gaat verspreiden. ,,Als er de komende dagen geen enkel geval van de Mexicaanse griep meer voorkomt, doet hij het niet. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk.''

    De Belgische krant De Morgen meldt op basis van Brits onderzoek dat meer dan de helft van de kinderen die behandeld worden met Tamiflu, last heeft van bijwerkingen.

    De kinderen zouden vooral kampen met maag- en darmproblemen en met nachtmerries.

  18. flosz 3 augustus 2009 16:23
    Pandemic" H1N1 vaccine will be made in PER.C6 cells (human retinal cells) and contain either AS04 (by GlaxoSmithKline) or MF59 (by Novartis), an oil-in-water "squalene-based" adjuvant known to trigger severe autoimmunity in test animals
    www.globalresearch.ca/index.php?conte...

    www.youtube.com/watch?v=W0bsWl-GnOo
1.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.190
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.744
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.738
Alfen 12 16.125
Allfunds Group 3 1.140
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.210
AMG 965 125.608
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.585
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.254
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.585
ASML 1.762 76.714
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht