Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dagdraad 5 oktober: verzilver uw winsten.

314 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2009
    Hoewel vorige week in eerste instantie precies gebeurde wat ik verwachte (namelijk een index die wegzakte) was ik daarna toch verbaast over het krachtige herstel. Uiteindelijk was er zelfs een verschil tussen dag-laag en dag-hoog van bijna 10 punten!
    Toch bleven bij mij alle signalen op rood staan. Ik zat enigzins scheef met mijn schort-posities (vooral ook omdat ik door euronext mijn fti`s niet kon sluiten! (al kon je de positie natuurlijk hedgen op de CAC), maar aangezien de index steeds weer afketste op de 315 maakte ik mijn geen enkele zorgen.

    Genoeg over het verleden, veel belangrijker is wat de toekomst gaat brengen. Vrijdag zagen we voor de 3e dag op rij dat de DowJones wegzakte op het einde, en het is lang geleden dat we dat gezien hebben. Dit duidt duidelijk op zwakte en angst in de markt. Niet zo gek ook gezien de recente stijgingen. Afgelopen week vielen ook vrijwel alle macro-cijfers tegen, met klap op de vuurpijl natuurlijk de banencijfers van vrijdag. Zo`n cijfer kan echt invloed hebben op het sentiment en kan weleens langer dan 1 dag doorwerken op de beurs.
    Waar in het 2e kwartaal alle cijfers meevielen en (belangrijker) men daar geen rekening mee hield. Daar wordt in het 3e kwartaal juist wel gerekend op meevallers, en dus zal een ‘gewone’ meevaller ook als tegenvallend gezien worden. Opeens kijkt men dan bijvoorbeeld niet meer naar de toegenomen nettowinst, maar naar de onder druk staande omzet.
    Kortom, ik verwacht een moeilijk cijferseizoen. Oce opende wat dat betreft traditioneel gezien in stijl.

    Omdat na de redelijk forse daling in 2 dagen de kans op een opwaartse correctie aanwezig is (kijk ook naar de sterk afgekoelde rsi) heb ik deels winst genomen op mijn shorts, ik blijf echter wel enkele fti`s short vasthouden. Ik adviseer beleggers verder op sterkte (bijvoorbeeld een herstel richting 305) winst te nemen op openstaande posities, speculatieve beleggers kunnen zelfs overwegen om shortposities te openen. Omdat 315 nu zo`n zware weerstand is geworden, vervalt mijn bovenstaande negatieve scenario als we die (slot)stand doorbreken.

    De komende weken worden in ieder geval zeer interessant. Kwartaalcijfers zullen de richting bepalen, al is natuurlijk veel belangrijker wat de ‘professie’ ervan vindt. Boven 315 is het feest, en onder 280/270 hebben we een probleem. :)

    Vorige week schreef ik dat ik geen fan ben van lange termijn beleggen. Ik denk dat er veel meer te verdienen is door in te spelen op korte termijn 'events', zoals bijvoorbeeld een emissie. In de afgelopen paar maanden hebben mensen die meededen met de emissies van Heijmans, Wavin en TomTom forse winsten kunnen incasseren. Op marktgevoel.nl bespreken we de emissie van Deceuninck in belgie. Op dit moment nog niet interessant, maar dat kan het de komende dagen zeker wel worden.
    www.marktgevoel.nl/2009/10/claimgame-...
  2. [verwijderd] 4 oktober 2009 14:30
    Maandag 5 oktober
    - Cryo-Save, buitengewone aandeelhoudersvergadering
    - Dui, inkoopmanagersindex diensten, september
    - EU, inkoopmanagersindex industrie, september
    - EU, detailhandelsomzet, augustus
    - VS, inkoopmanagersindex diensten, september

    Dinsdag 6 oktober
    Geen agendapunten

    Woensdag 7 oktober
    - VS, Opening cijferseizoen: Alcoa.
    - EU, Bruto Binnenlands Product, tweede kwartaal (tweede raming)
    - Dui, fabrieksorders, augustus
    - VS, wekelijkse hypotheekaanvragen
    - VS, wekelijkse olievoorraden
    - VS, consumentenkrediet, augustus

    Donderdag 8 oktober
    - Dui, industriële productie, augustus
    - VK, rentebesluit Bank of England
    - EU, rentebesluit ECB
    - VS, wekelijkse steunaanvragen
    - VS, groothandelsvoorraden, augustus

    Vrijdag 9 oktober
    - Dui, inflatie, september
    - OESO, leidende indicatoren, augustus
    - VS, handelsbalans, augustus
  3. [verwijderd] 4 oktober 2009 16:11
    AB nr. 4, bedankt voor het delen van jouw visie, stel dat altijd zeer op prijs in een dagdraad. In een ander draadje lijkt iedereen het erover eens te zijn dan we maandag up gaan, wellicht krijgen we juist daardoor een verrassing om onze oren, alhoewel de daling in Nederland elke andere index overtrof...

    Even afwachten wat de Jappen vannacht gaan doen. Succes allemaal.
  4. [verwijderd] 4 oktober 2009 17:11
    Morgen zullen de markten wel weer gespannen zijn. Hopelijk geen lineaal dag, daar heeft Mr Aldi z'n hekel aan;)

    Dus maar lekker op en neer en uiteindelijk een plusje neerzetten?
  5. forum rang 7 handyman6 4 oktober 2009 17:20
    Goeie analyse en advies:heb zelf verleden week mijn VBRaandelen verkocht ,dus die winst is binnen;op aex286 gaat de rest ook weg..leuk weekje..h6
  6. [verwijderd] 4 oktober 2009 18:29
    Eey Diede,

    Bedankt weer voor je bijdrage. Probeer als je wilt wat uniformiteit aan te houden vwb titel. Blijft ie lekker herkenbaar en dat komt ook weer ten goede aan je boodschap. KK -AEX- datum en titel

    Denk overigens dat het verzilveren van winsten nooit kwaad kan maar vooralsnog niet nodig is. Misschien dient zich wel een mooi laatste koopmoment aan voor de stieren? Net zo'n false move als eerder bij 300 en 270?

    We zullen zien, blijft nu wel een moeilijke markt.

  7. [verwijderd] 4 oktober 2009 20:05
    Mooi opening. Deel deze visie ook in 't geheel. Ik heb het gevoel dat je lijntjes kunt trekken wat je wilt, maar met de cijfers op komst wordt het lastig.

    KW1 cijfers: rally
    KW2 cijfers: rally again
    KW3 cijfers: correctie?

    Volgens de lijntjes wel, maar we de cijfers zullen toch echt het laatste woord hebben.

    Als de boel morgen 1 punt per uur omhoog kruipt zet ik stoploss op be en loop ik weg.. ;-)
  8. [verwijderd] 4 oktober 2009 20:37
    Heeft iemand toevallig ergens een overzicht van de bekendmakingen kwartaalcijfers US & NL? A.s. woensdag Alcoa in US, financials lijken me zeker belangrijk om in de gaten te houden aangezien die enorme winsten zullen rapporteren a.g.v. de gestegen koersen, industrials ivm MT & RD etc. Kan nergens een dergelijk overzicht vinden.
  9. [verwijderd] 4 oktober 2009 21:47
    Ik vind er net ff teveel persoonlijke verwachting in de opening zitten als ik eerlijk ben, maar zeker niet verkeerd. Oh en ietsje humor erin is wel leuk misschien :). Morgen ISM non manufacturing. Verwacht ik ook nog wel wat effect van
  10. [verwijderd] 4 oktober 2009 22:24
    quote:

    blaaskaak schreef:

    Ik vind er net ff teveel persoonlijke verwachting in de opening zitten als ik eerlijk ben, maar zeker niet verkeerd. Oh en ietsje humor erin is wel leuk misschien :). Morgen ISM non manufacturing. Verwacht ik ook nog wel wat effect van
    ik neem het allemaal mee voor de volgende keer. :)

    Maar als ik mijn persoonlijke verwachting niet kan schrijven dan blijft er vrees ik weinig over.
    Ik schets denk ik genoeg scenarios waar mensen rekening mee kunnen houden.
  11. [verwijderd] 4 oktober 2009 22:32
    'Kans op terugval economie blijft reëel'

    Uitgegeven: 4 oktober 2009 16:31
    Laatst gewijzigd: 4 oktober 2009 17:13

    ISTANBUL - De kans dat de wereldeconomie na het aanvankelijke herstel terugvalt in een recessie is nog altijd reëel. Dat stelde minister Wouter Bos (Financiën) zondag na afloop van de vergadering van het beleidsbepalende comité van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
    © ANP

    ''Iedereen is heel voorzichtig over het economisch herstel dat we op dit moment meemaken'', zei Bos na de vergadering met zijn collega-ministers in Istanbul.

    ''Het risico van een tweede dip wordt door iedereen zonder meer als een mogelijkheid gezien.''

    Overheidsbestedingen
    Bos benadrukte dat de economie nu wordt gedragen door overheidsbestedingen en dat het veel te vroeg is om die stimulans terug te draaien.

    ''Er zijn zoveel onzekerheden dat iedereen het er over eens is dat we daar ook in 2010 nog niet aan toe zijn, dan zijn we eigenlijk de recessie nog niet uit."

    "Je mag hopen op 2011, maar niemand weet hoe het er precies uit zal zien.''

    Oproep
    Naast de fragiele staat van de wereldeconomie stond de bijeenkomst in Istanbul in het teken van de vormgeving van de wereldeconomie na de crisis. De 186 leden van het fonds gaven daarbij gehoor aan de oproep van de G20 om opkomende economieën en ontwikkelingslanden een grotere stem te geven in het IMF-bestuur.

    Daardoor moet uiterlijk over twee jaar 5 procent van het stemrecht verschuiven van landen die nu teveel macht hebben in vergelijking met hun economische gewicht, naar landen die zijn ondervertegenwoordigd.

    Verantwoordelijkheid
    De precieze gevolgen van dat besluit zijn volgens Bos nog niet aan te geven. Hij benadrukte wel dat meer stemrecht ook tot meer verantwoordelijkheid leidt.

    ''Wie betaalt, bepaalt. Wij vinden een verschuiving prima, maar als je hier iets voor het zeggen wilt hebben dan moet je ook kunnen betalen."

    "Samen met België en Zwitserland betalen wij meer aan de crisismaatregelen van het IMF dan alle landen die nu hard roepen om meer inspraak.''

    Tevreden
    IMF-topman Dominique Strauss-Kahn toonde zich na de vergaderingen zeer tevreden met de grote rol die zijn instituut speelt bij de pogingen om de wereldeconomie te verbeteren.

    Zo gaat het IMF controleren of het economisch beleid van de G20-landen bijdraagt aan de stabiliteit van de mondiale economie.

    Reserves

    ''Het is van groot belang dat de onevenwichtigheden in de wereldeconomie worden opgelost'', stelde Strauss-Kahn.

    Daarvoor wil hij onder meer proberen landen zover te krijgen dat zij een deel van hun reserves samenbrengen in een mondiale verzekeringspot tegen economische schokken. Daardoor moet de behoefte van landen om zelf grote overschotten op te bouwen afnemen.

    ''Landen houden dan nog steeds eigen reserves'', benadrukte Strauss-Kahn. ''Maar een land als China houdt er nu veel te veel reserves op na.''
  12. [verwijderd] 4 oktober 2009 23:07
    Hoi Diede,

    Je schrijft regelmatig over pennystocks. Bij het aandeel Vivenda Media Groep lijkt bodemvorming plaats te vinden. Natuulijk is het aandeel fundamenteel gezien niet koopwaardig, maar qua koers is het nu wel interessant. Wat denk je hierover?
  13. [verwijderd] 4 oktober 2009 23:12
    Vivenda is echt nog kansloos.

    hun enige 'serieuse' bv is failliet gegaan.

    Daarnaast is er een grootaandeelhouder die zo`n 170M aandelen nog moet dumpen.

    rond de 0,005 kan het wel interessant worden.
    Maar alleen koerstechnisch.
  14. [verwijderd] 4 oktober 2009 23:25
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    Vivenda is echt nog kansloos.

    hun enige 'serieuse' bv is failliet gegaan.

    Daarnaast is er een grootaandeelhouder die zo`n 170M aandelen nog moet dumpen.

    rond de 0,005 kan het wel interessant worden.
    Maar alleen koerstechnisch.
    Als holding is Vivenda inderdaad volkomen kansloos.

    Er ligt nu wel een bovengemiddelde bied op 0,01. De laat is beperkt.

    Vrijdag bleek dat op deze koers niet verkocht werd. Het is mogelijk dat de genoemde grootaandeelhouders de huidige koers te laag vindt.

    Als de koers nog verder daalt, het zou een primeur zijn: het eerste Nederlandse aandeel dat onder de 1 eurocent noteert...

    Mocht Vivenda failliet gaan, dan wordt er wellicht weer gehandeld in hele centen, zoals Euronext dat heeft besloten bij Samas. Dan kan de koers dus niet meer dalen onder de 1 eurocent.
  15. [verwijderd] 4 oktober 2009 23:32
    kwestie van tijd tot het onder de 0,01 noteert.

    Maar inderdaad, daarna misschien wel interessant worden, omdat bij strafbank er inderdaad op hele cente gehandeld gaat worden.

    alles onder de 0,01 aangekocht is dan dus winst op 0,01.
314 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.073
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.143
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.997
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.993
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.581
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.090
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.526
ASML 1.762 76.432
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht