Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,640
  • Verschill

    -0,220 -0,50%
  • Volume

    27.181 Gem. (3M) 417,2K
  • Bied

    43,600  
  • Laat

    43,640  
+ Toevoegen aan watchlist

Aviva/ Delta Lloyd

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2009 17:05
    Maandag krijgen we volgens het FD een persbericht van Aviva,dat ze het nederlandse Delta Lloyd naar de beurs gaan brengen, dit zal zeer zeker invloed hebben op de koersvorming bij Fortis.
    Misschien was dit nieuws vrijdag al uitgelekt vanwege de hogere koers van Fortis, in een neergaande markt!!
  2. [verwijderd] 4 oktober 2009 17:48
    BRITSE ZONDAGSKRANT MELDT

    Beursgang Delta Lloyd moet ruim miljard euro opleveren
    4 oktober 2009, 13:31 uur | FD.nl
    1
    Het Britse verzekeringsconcern Aviva wil waarschijnlijk ten minste Britse pond 1 mrd (euro 1,1 mrd) ophalen met de voorgenomen gedeeltelijke beursgang van dochter het Nederlandse Delta Lloyd.

    Maandag gaat Aviva dit bekendmaken, zo meldt de Britse zondagskrant Sunday Times zonder bronnen te noemen.

    Waarschijnlijk zal Aviva, de op een na grootste verzekeraar van het Verenigd Koninkrijk naar beurswaarde gemeten, tussen 30% en 40% van haar belang in Delta Lloyd naar Euronext Amsterdam brengen.

    Commentaar Aviva

    ‘We zullen een gedeeltelijke beursgang van Delta Lloyd bestuderen als de marktomstandigheden dat toestaan’, zei een woordvoerster van het in Londen gevestigde Aviva in een commentaar aan het Amerikaanse persbureau bloomberg. Zij weigerde in te gaan op het moment dat Delta Lloyd naar de beurs wordt gebracht en zij wilde ook niet ingaan op de vraag of er maandag een persmededeling komt.

  3. [verwijderd] 4 oktober 2009 18:38
    quote:

    hans199 schreef:

    waarom zou Fortis hierop positief gaan reageren ?

    Omdat de FORTISkorfballers misschien verzekerd zijn bij Delta Lloyd, dus de kans op claims bij Delta Lloyd groter zijn dan bij de Fortis Verzekeringen?

    (je moet echt proberen bizarre u-z-x-constructies in gedachten te nemen om een en ander te volgen. Maar dan kom je er wel uit)
  4. hans199 4 oktober 2009 19:01
    heb wat opgezocht op het net :

    De Delta Lloyd Groep is een Nederlandse financiële dienstverlener. De Delta Lloyd Groep is actief in Nederland, België en Duitsland en biedt in deze landen voornamelijk verzekeringen aan. Tot de Delta Lloyd groep behoren onder meer de verzekeraars Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro Verzekeringen, een vermogens- en vastgoedbeheerder en enkele kleinere banken. De Delta Lloyd Groep heeft circa 8% van de Nederlandse verzekeringsmarkt in handen en is daarmee de vijfde verzekeraar van Nederland.[1]

    Aandeelhouders van de Delta Lloyd Groep zijn de Britse bankverzekeringsgroep Aviva (92%) en de Nederlandse Stichting Nuts Ohra (8%).

    [bewerken] ABN Amro Verzekeringen
    Delta Lloyd ABN Amro Verzekeringen Holding BV is sinds 2003 een joint venture van de Delta Lloyd Groep (51%) en ABN AMRO (49%). De Delta Lloyd Groep heeft hiermee het exclusieve recht bedongen voor verkoop van verzekeringsproducten via de kantoren van ABN Amro. Sindsdien maakt Delta Lloyd Groep gebruik van drie verschillende distributiekanalen. ABN Amro Verzekeringen behaalde in 2007 omzet van € 900 mln. ABN Amro Verzekeringen heeft ongeveer 600 medewerkers.

    De Delta Lloyd Groep heeft aangegeven dat de toegang tot de ABN Amro-kantoren van vitaal belang is [2]

    Na de overname van de Nederlandse activiteiten van ABN Amro door Fortis heeft Fortis de Europese Commissie verzocht om toestemming om van Delta Lloyd Groep haar deel van Delta Lloyd ABN Amro Verzekeringen Holding BV te kopen. (Dit dateert van voor de opsplitsing van Fortis.)[3]

    hieronder een recent bericht :
    28-09-2009 17:04
    RTRS-Delta Lloyd: voorbereidingen beursgang in volle gang

    AMSTERDAM (ANP) - De voorbereidingen voor de beursgang van verzekeraar Delta Lloyd zijn in volle gang. Het bedrijf mikt op een beursnotering in het vierde kwartaal of volgend jaar. Dit zei bestuursvoorzitter Niek Hoek maandag op een bijeenkomst bij het Holland Financial Centre in Amsterdam.

    Bij de aankondiging van de beursgang in augustus noemde Delta Lloyd nog geen termijn. Ingewijden stelden toen dat het bedrijf zich richtte op oktober of november. Het Britse Aviva, de eigenaar van Delta Lloyd, wil tussen 25 en 30 procent van het bedrijf naar de beurs brengen.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 504 5999))

5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht