Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK dagdraad 24 juni: niet nieuws 0%

344 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Twinkeling 23 juni 2010
    Totaal niet onverwacht houdt de FED de rente op zo’n 0%. Oftewel geld nu is niet meer waard dan ditzelfde geld over een jaar of langer. Lenen wordt bevorderd, want het kost bedrijven en particulieren minder, dus door meer lenen wordt meer geïnvesteerd en zal de economie wel groeien. Dit is zo’n beetje van wat ik begrijp van het dogma.

    Best logisch, maar niet de werkelijkheid op dit moment. Banken zijn bang dat leningen niet worden terugbetaald en zijn dus niet van plan veel geld uit te lenen. Bovendien als je geld uitleent, wordt de verhouding eigen kapitaal ten opzichte van uitgeleend kapitaal lager en dat is nu zeker niet wenselijk.

    Waar een citibank voor bijna niets geld kan lenen vragen zij meer dan 10% op een persoonlijke lening zonder onderpand en nog steeds meer dan 4% op leningen met onderpand en opslagen op de basisrente startend bij 1,8% en meer voor variabele leningen met onderpand.

    Wanneer je je realiseert dat banken terughoudend zijn in aannemen van risico’s, maar wel vergoedingen vragen voor de aanwezige risico’s, kan het bijna niet anders dan dat de leningen die nu de boeken inkomen uitermate lucratief zijn voor banken in het algemeen en dus te duur voor de tegenpartij. Particulieren en bedrijven zullen dus uiteindelijk het veel te onachtzame gedrag van banken in het verleden betalen. Eerst doordat overheden banken redden van failliesementen en later door verstrekken van te dure leningen en niet (afdoende) voorzien in de basisdienst die zij leveren.

    Wanneer een sector in een redelijk vrije markt niet verantwoord wordt voor haar daden, wordt er weinig geleerd naar de toekomst toe. De risico’s die de banken nu zien, omdat het korte termijngeheugen nog vol zit met de afschrijvingen recent, zullen langzaam vervagen. Dan zal daadwerkelijk wel meer geld uitgeleend gaan worden en de ratrace zijn vervol g krijgen, met meer economische groei en nieuw vollopende luchtballonen.

    Voorlopig zie ik maar gematigde groei wereldwijd, niet omdat de wil er niet is in algemeen, wel omdat deze er niet is bij een klein groepje. Dat komt vanzelf terug. Vergeet één ding echter niet! Geld vandaag is niet meer waar dan geld morgen. Je kan je afvragen of geld wel zoveel waard is...

    NOTITIES:
    NIKE: cijfers Q4 omzet +8% mede dankzij de dollar. Goede groei in china en opkomende markten.

    Elsevier: +2,19% ??? vier procent afwijking met gemiddelde AEX.

    AFAB: Inbizniz surceance aangevraagd

    Agenda: www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

    Aanmeldingen nieuwe columnisten: jjkoets@chello.nl
  2. [verwijderd] 23 juni 2010 23:49
    WW,

    Een zeer heldere blik op de huidige financiele situatie schets je hier. Doordat de banksters waar ook veel van de Obama government toe gerekend mogen worden hun eigen straatje schoon proberen te vegen over de ruggen van de belastingbetalers gebeurt het volgende:

    Mensen vertreouwen banken niet meer, lenen van elkaar ipv van banken, hebben minder te besteden omdat zij ultimo de bankschulden af betalen, sparen meer (zonder bank, want je krijgt toch geen f***** rente), lossen hun leningen vervroegd af.

    wie schiet nu zichzelf in de voet?
  3. nobahamas 23 juni 2010 23:49
    Een mooie tijd voor de curatoren van de DSB-bank om gewoon een filiaal te openen in de USA..

    Geweldig, met een vette AAAAABBBBBB
  4. [verwijderd] 24 juni 2010 00:17
    Spanishtrader verwacht voor Donderdag een tradingrange voor de AEX van 334 - 341
    3 hours ago reply

    DONDERDAG 24 JUNI 2010
    11000 EUR INDUSTRIAL NEW ORDERS M/M 1,6%
    1430 USD CORE DURABLE GOODS ORDERS M/M 1,1%
    1430 USD UNEMPLOYMENT CLAIMS 461K
    1430 USD DURABLE GOODS ORDERS M/M -1,0%

    VRIJDAG 25 JUNI 2010
    0800 EUR GERMAN IMPORT PRICES M/M 0,1%
    1430 USD FINAL GDP Q/Q 3,0%
    1430 USD FINAL GDP PRICE INDEX Q/Q 1,0%
    1555 USD REVISED UOM CONSUMER SENTIMENT 75,5
    1555 USD REVISED UOM INFLATION EXPECTATIONS

    www.spanishtrader.com/

    Wederom complimenten Dieck voor gister.

    Groeten en Sterkte.

  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 24 juni 2010 01:00
    quote:

    Svartalfa schreef:

    WW,

    Een zeer heldere blik op de huidige financiele situatie schets je hier. Doordat de banksters waar ook veel van de Obama government toe gerekend mogen worden hun eigen straatje schoon proberen te vegen over de ruggen van de belastingbetalers gebeurt het volgende:

    Mensen vertreouwen banken niet meer, lenen van elkaar ipv van banken, hebben minder te besteden omdat zij ultimo de bankschulden af betalen, sparen meer (zonder bank, want je krijgt toch geen f***** rente), lossen hun leningen vervroegd af.

    wie schiet nu zichzelf in de voet?
    WW ook een AB-tje van mij.

    Svartalfa,

    Ik had vandaag een afspraak met een hypotheekadviseur van de RABO bank omdat ik mijn huis wil verbouwen en mijn aflossingsvrije hypotheek daarvoor wilde verhogen omdat ik genoeg ruimte heb. Tijdens het gesprek kwam het hele produkten palet van de Rabobank aan de orde en ook beleggen kon ik dan ook maar beter via de Rabobank doen volgens die adviseur. Ik hield het bij die hypotheek en na ruim een uur was het gesprek afgerond zonder extra produkten.

    Toen ik wegging liep ik een oud collega tegen het lijf die nu bij de Rabobank werkt en had een hele conversatie met hem.
    Ook de Rabobank ondervindt de crisis aan den lijve, er worden veel minder hypotheken afgesloten, de rente is laag ( ik betaal 3.5 % variabele rente ) en de hoogste spaarrente is rond de 2 %. Ook in het bedrijfsleven lopen de zaken veel minder dan voor de crisis en hij vertelde me ook dat Rabobank Nederland bezig is met een reorganisatie ronde en dat er banen op de tocht staan.

    Ik weet niet echt of de Rabobank geen geld uit wil lenen maar ze zijn inderdaad veel voorzichtiger dan voorheen maar het kan ook zo zijn dat er gewoon veel minder geld wordt geleend om te investeren.

    De huizenmarkt is een drama, in de bouw is het een drama en gezien de ruim 2 kilo reclame folders die ik per week in de deur krijg is het in andere sectoren ook een drama. Ik heb vandaag eens zo'n stapel reclame folders doorgeworsteld en verbaasde mij over de korting op de toch al lage prijzen.

    Het herstel in de MKB is m.i. minimaal en in combinatie met de grote Overheidsschulden in Nederland en de rest van Europa om van Amerika maar niet te spreken maken mij zeer bearish.

    Wanneer je alle financiële problemen realistisch bekijkt kan je haast niet ander dan bearish zijn en behoudens een enkele oprisping zie ik de beursen dan ook één richting gaan op den duur en dat is naar beneden.

    d'Aandelen
  6. [verwijderd] 24 juni 2010 06:45
    goede morgen

    ik zeg maar een ding , en dat is dat we gaan dalen , op korte middellang de S p index stopt de rally elke keer op trendlijn . dus het gaat lekker weer naar beneden . meer ga ik ook niet vertellen . quote het en huiver .

    volgende week vrijdag zien we elkaar weer in de koffiekamer . stand actueel 335 punten .

    ik gok op 325 > stand

  7. [verwijderd] 24 juni 2010 07:38
    De FX markt lijkt een slome dag te gaan beleven. De koersen op mijn scherm zijn kopieën van die van gisteravond. Hopelijk krijgen we nog wat te doen. En anders gaan we lekker naar buiten....
  8. [verwijderd] 24 juni 2010 07:50
    AB'tje witte weduwe.

    Uitermate teleurstellend dat onze politiek op geen enkele wijze probeert om in overleg met de banken de huidige, torenhoge financieringslasten van het MKB te drukken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er maar ongebreideld en risicovol krediet moet worden verleend maar waarom moeten in de kern gezonde bedrijven nu de jackpot aan rente betalen aan de banken? Een fatsoenlijke rente kan voor veel bedrijven namelijk betekenen dat ze wat makkelijker zullen investeren en wat meer personeelsleden in dienst kunnen houden.

    Nu doen ze dat niet omdat ze ten opzichte van enkele jaren geleden zo ongeveer met dubbele rentelasten te maken hebben gekregen. In mijn optiek maakt het gedrag van de banken de crisis dus alleen maar ernstiger.

    Alles komt gewoon krakend tot stilstand.

    Geen liquiditeiten = geen business!
  9. [verwijderd] 24 juni 2010 07:59
    het gratis geld voor de banken en de hoge rentes lopen toch ook samen met het grotere kapitaal wat banken moeten aanhouden?? dat drukt ook de groei (geen idee waarom ik het nog groei noem)
    dus meer cash in kas voor de bank...banken tax en garaties van de staat moeten allemaal nog betaald worden..........

    ing betaald toch 8,5 of 9,5% rente op hun kapitaalinjecties??? hmm ik weet ik ook al wie die kapitaalinjecties aan het betalen is...MKB! en niet minder winst voor de bank. daar overheen bankentax die doorberekend gaat worden aan de burger!

    je moet er niet te lang over nadenken. dan word je dr misselijk van!

    happy trading...
  10. [verwijderd] 24 juni 2010 08:05
    wo 23 jun 2010, 13:44

    Sucker rally of toch niet?
    AMSTERDAM - De titel weerspiegelt het dilemma waar menig belegger thans mee worstelt. Is de huidige opleving op de aandelenbeurzen een sucker rally? Gaan we de rechter schouder (RS) zien van een Hoofd-Schouder omkeerformatie of schieten de bulls toch door om een dubbele top (TT) neer te zetten? Zijn er wellicht meer variaties te bedenken? Sta mij toe drie mogelijke routes uit te stippelen, waarvan er maar één het meest waarschijnlijke is.

    Sucker rally

    In de titel staat de kreet sucker rally genoemd. Dat doet vermoeden dat de huidige opleving van beursindices, laat ik de AEX als voorbeeld aanhouden, een valstrik van de markt is? Wordt u straks beetgenomen door de markt? Denkt u dat de huidige opleving vanaf 301 tot inmiddels circa 340 een hernieuwde actie van de stier is binnen een langere termijn uptrend? Gaat u nu aankopen doen in de veronderstelling en wellicht gevoed door de angst de boot te missen? Maar stel dat de AEX toch doorschiet naar 358 en zelfs doorstoomt tot boven de 400 punten, dan moet je daar toch bijzitten?

    Of is de huidige opleving slechts de laatste stuiptrekking van de bulls en maken de beren zich op om de index onder 301 te persen en daarmee de weg te openen naar fors lagere niveaus? U ziet, fantasierijke gedachten kunnen leiden tot prachtige varianten, waar je als actieve belegger mee aan de slag kunt. Of ziet u nu door de bomen het bos niet meer? Heb ik nu teveel twijfel gezaaid? Vergeet de richting van de markt maar even. Reageer op kantelpunten die in het landschap duidelijk zichtbaar zijn en stel daar je route op af.

    Hoofd-Schouder variant

    Al geruime tijd volg ik het brede Hoofd-Schouder omkeerpatroon op de weekgrafiek van de AEX. Ik zie dit betrouwbare omkeerpatroon als uitstekende bevestiging van een index in een overgangsfase. Recent is immers de stijgende trendlijn gebroken, gevolgd door een breakout beweging naar 301 met aansluitend een pullback die nog in volle gang is. De pullback moet een lagere top onder de gebroken trendlijn opleveren om daarna een nieuw downtrend te starten.

    De pullback zou heel mooi de rechter schouder van het omkeerpatroon kunnen worden. Deze week is een zwarte candle in de maak. Deze zwarte raaf zou wel eens het einde van de pullback kunnen betekenen. Terug naar 301, de neklijn van het patroon, het breken ervan met aansluitend een forse breakout beweging, daarna enig herstel om vervolgens weg te zakken naar circa 240 punten, dat is mijns inziens de meest waarschijnlijke route.

    Een en ander impliceert dat actieve beleggers hun portefeuilles gaan beschermen en liever nog afbouwen. Het gehele lijnenspel, alsook de contouren van het Hoofd-Schouder patroon, beloven niet veel goeds. Er hangen donkere wolken boven het Damrak. Ga uw exit strategie optuigen.

    Nico Bakker

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/nicobakk...
  11. [verwijderd] 24 juni 2010 08:12
    ma 21 jun 2010, 12:24

    Helft ondernemers nog altijd last van crisis

    AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers is nog altijd zeer somber gestemd. Volgens hen is het einde van de crisis nog lang niet in zicht.

    Dat blijkt uit de uitkomsten van de poll op deze site met als stelling: 'De omzet trekt weer aan'.

    52% van de stemmers is het hiermee oneens. Het ergste moet nog komen, denken zij.

    Een derde (32%) van de bijna 700 respondenten is neutraal.

    Slechts 16% is positief gestemd. Het lijkt er volgens hen op dat de crisis voorbij is.
  12. [verwijderd] 24 juni 2010 08:15
    do 24 jun 2010, 08:05

    'AEX begint positief'

    AMSTERDAM (AFN) - De beurshandel in Amsterdam begint donderdag naar verwachting positief. Het besluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed) om de rente de komende tijd uitzonderlijk laag te houden geeft waarschijnlijk een stimulans aan de handel.

    ,,De AEX opent 1 tot 3 punten hoger'', voorspelde handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Handelaren reageren op de opwaartse beweging die ontstond op Wall Street na de verklaring van de Fed. Die nam niet alleen het goede besluit voor de aandelenhandel, maar sprak ook van een lichte verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt.''

    Woensdag gingen de beurzen in Europa flink achteruit door nieuwe tegenvallende berichten over de Amerikaanse huizenmarkt. De verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten zijn vorige maand gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen veertig jaar. ,,Een extreem slecht cijfer'', aldus Koenders. ,,Deels te verklaren door het wegvallen van de stimuleringsmaatregel voor de huizenverkoop, maar zelfs dan is het nog ultiem slecht.''

    Fed

    De AEX verloor woensdag 4,69 punten (1,4 procent) en sloot op 335,11 punten. De MidKap-index sloot 1 procent lager op 538,85 punten.

    In New York bleven de verliezen dankzij de Fed echter beperkt. De Dow-Jonesindex noteerde zelfs een plusje van 0,1 procent op 10.298,44 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,3 procent op 1092,04 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq daalde ook 0,3 procent tot 2254,23 punten.

    Tokio

    In Tokio stond de Nikkei-index donderdag vlak voor het slot op een winst van 0,2 procent bij 9941,52 punten.

    De euro werd donderdagochtend voor 1,2330 dollar verhandeld. Bij het slot van de Europese beurzen op woensdag was de munt 1,2225 dollar waard.
  13. forum rang 4 ONN 24 juni 2010 08:16
    quote:

    'd Aandelen schreef:

    Wanneer je alle financiële problemen realistisch bekijkt kan je haast niet ander dan bearish zijn en behoudens een enkele oprisping zie ik de beursen dan ook één richting gaan op den duur en dat is naar beneden.

    d'Aandelen
    U heeft ze dus niet in porto ?
  14. forum rang 5 ramptoerist 24 juni 2010 08:21
    quote:

    Paulus29 schreef:

    do 24 jun 2010, 08:05

    ' ,,Handelaren reageren op de opwaartse beweging die ontstond op Wall Street na de verklaring van de Fed. Die nam niet alleen het goede besluit voor de aandelenhandel, maar sprak ook van een lichte verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt.''

    En dan deze...

    ""De verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten zijn vorige maand gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen veertig jaar. ,,Een extreem slecht cijfer'', aldus Koenders. ,,Deels te verklaren door het wegvallen van de stimuleringsmaatregel voor de huizenverkoop, maar zelfs dan is het nog ultiem slecht.''

    Precies.
    Tzal weer volledig afhangen van de valuta vrees ik.
  15. [verwijderd] 24 juni 2010 08:23
    @ Koenders

    ,,De AEX opent 1 tot 3 punten hoger'', voorspelde handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Handelaren reageren op de opwaartse beweging die ontstond op Wall Street na de verklaring van de Fed. Die nam niet alleen het goede besluit voor de aandelenhandel, maar sprak ook van een lichte verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt.''

    Optimist die opleving heeft slechts een half uurtje geduurd.

    www.google.com/finance?q=INDEXNASDAQ:...

    Opening Aex 336 - 337
  16. [verwijderd] 24 juni 2010 08:25
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    [quote='d Aandelen]
    Wanneer je alle financiële problemen realistisch bekijkt kan je haast niet ander dan bearish zijn en behoudens een enkele oprisping zie ik de beursen dan ook één richting gaan op den duur en dat is naar beneden.

    d'Aandelen
    [/quote]

    U heeft ze dus niet in porto ?
    Welke financiele problemen precies ? Staatsschulden zijn wat hoog opgelopen. Broekriem moet dus aangehaald worden. Big deal. Helaas vinden de overheden zich tegenwoordig van ultiem belang voor de economie en helaas schreeuwt een aanzienlijk deelvan het volk (ja zelfs op een beursforum) om overheidsuitgaven, dus de broekriem aanhalen wordt vervangen voor meer graaien en meer verbrassen.
  17. [verwijderd] 24 juni 2010 08:35
    Ik was gisteren op een etentje waarbij ook twee bankiers ( eentje van KBC en eentje van ING).
    Die draaien dus nog steeds dezelfde mantra's die ze al in de jaren '80 spuwden. M.a.w. schuldencrisis, rommelhypotheken, instorten van de welvaart en het kapitalisme tout-court, hebben ze zelfs geen voeling mee.
    Wel: we draaien meer winst dan ooit, er is niks verkeerd met winst maken, je moet risico's nemen,.... Als je dan gaat doorvragen of geld dat enkel geld maakt uiteindelijk niet misdadig is, waarvoor die risico's dan moeten dienen ( creatie van meer welvaart of welzijn, of...) Enfin, ik bedoel maar hun wereldbeeld is er geen milimeter breder op geworden,meer dan triest.
    Maar je kan je dus wel volstoppen met aandelen ING....
  18. forum rang 5 ramptoerist 24 juni 2010 08:35
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    Het wordt een mooie dag, op naar de 340 en hoger ;-)
    Ik voel de magneet van de 400 al :) Typische kopersmarkt, dat zie je zo.
  19. [verwijderd] 24 juni 2010 08:44
    quote:

    Deodorant schreef:

    [quote=Wistikhetmaar]
    Het wordt een mooie dag, op naar de 340 en hoger ;-)
    [/quote]

    Ik voel de magneet van de 400 al :) Typische kopersmarkt, dat zie je zo.
    De 358 gaat er aan binnenkort, jammer dat zo weinig mensen dat zien. Ze kijken liever na al die dingen nog steeds niet goed gaan maar het is beter te kijken naar die dingen die langzaam beter gaan, ofwel de green shoots ;-)
344 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.249
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.891
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.212
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.033
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.307
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.762
Alfen 12 16.179
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.231
AMG 965 125.629
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.643
ASML 1.762 76.808
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 329
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht