Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

14,662
  • Verschill

    -0,938 -6,01%
  • Volume

    6.869.675 Gem. (3M) 11,3M
  • Bied

    14,662  
  • Laat

    14,664  
+ Toevoegen aan watchlist

Weekend 24 + 25 juli

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2010 08:12
    Na een 4 % stijging op donderdag deed ING het vrijdag iets minder. Een pas op de plaats door examenvrees.
    Het examen is goed doorstaan. Het slot op Wall Street was omgerekend € 7,01. Dus als de AEX en Wall Street meewerkt komende week verder omhoog.

    Historische koersen ING: tinyurl.com/2uszd9e

    Animatie-grafiek vanaf 7 juni: droadneggel.webs.com/inganimatie.GIF

    Heb je belangstelling voor mijn gratis aandelen toolbar (al 713 downloads) kijk dan eens op:

    droad.ourtoolbar.com/

    Prettig weekend en succes komende week.
  2. [verwijderd] 24 juli 2010 09:27
    Waar het om gaat is de exposure van ING aan de PIIGS landen en dan vooral Griekenland.
    Bij defaulten, zal de Griekse centrale bank in overleg gaan met schuldeisers en wordt er een regeling getroffen. Dat zou dan uiteraard geld gaan kosten en er moet op afgeschreven worden = ten laste van de winst / dividend.

    ING heeft 2.4 miljard aan Grieks schuldpapier, 1.8miljard aan Spaans en nagenoeg geen Iers! Ziet er gezond uit dus.

    hugin.info/130668/R/1433883/379647.pdf

    Who knows...
  3. [verwijderd] 24 juli 2010 09:56
    De stesstest is achter de rug en de resultaten zijn goed te noemen. Nu vragen diverse partijen zich af wat de waarden hiervan is. Dat noem ik mosterd na de maaltijd. In ieder geval is de kapitaalbuffer van ING ruim voldoende.
    We kunnen ons nu gaan richten op de 2e kwartaalcijfers, waarbij de verwachtingen ook hoog gespannen zijn.
    Ik verwacht een verder oplopende koers en wellicht gaan we de komende week richting de € 7,50 - 8,00
    En voor wie de komende aanloop naar een hogere koers niet wil missen heb je maandag nog een laatste kans om nog wat " goedkoop " wat stukjes op te pikken.

    Succes maar weer.

    PS.
    Voor de zittenblijvers van afgelopen vrijdag is het een goede zet geweest om de stukjes niet te verkopen.
  4. The-Dude 24 juli 2010 11:18
    In verhouding met de andere nederlandse banken heeft ING het helemaal niet zo goed gedaan. 8.8% voor ING tegenover 10,5% voor SNS en 12,5% voor Rabobank.

    Sns Reaal is misschien wel harder gestraft de laatste tijd. Misschien ook een idee om de portefeuille wat te splitsen tussen ING, SNS en Aegon?
  5. [verwijderd] 24 juli 2010 12:29
    quote:

    The-Dude schreef:

    In verhouding met de andere nederlandse banken heeft ING het helemaal niet zo goed gedaan. 8.8% voor ING tegenover 10,5% voor SNS en 12,5% voor Rabobank.

    Sns Reaal is misschien wel harder gestraft de laatste tijd. Misschien ook een idee om de portefeuille wat te splitsen tussen ING, SNS en Aegon?

    De beide andere banken werken waarschijn minder op internationaal gebied dan ING en de exposure van ING op Griekenland en Spanje hoewel dat laatste mogelijk te laag is ingeschat valt reuze mee en afschrijven kan nog gedurende de periode dat er geld wordt verdiend en dat is voorshands het geval.
  6. [verwijderd] 24 juli 2010 12:32
    quote:

    The-Dude schreef:

    In verhouding met de andere nederlandse banken heeft ING het helemaal niet zo goed gedaan. 8.8% voor ING tegenover 10,5% voor SNS en 12,5% voor Rabobank.

    Sns Reaal is misschien wel harder gestraft de laatste tijd. Misschien ook een idee om de portefeuille wat te splitsen tussen ING, SNS en Aegon?

    dat is waar, dus weer een goede reden om te dalen maandag want we hebben maar 8,8%, het is ook nooit goed, al maken we mega winsten.
  7. [verwijderd] 24 juli 2010 13:13
    Het hiep hiep hoera effect van de stresstest is volledig uitgewerkt mijn inziens. De oude beurs wijsheid sell on good news zal zijn waarheid laten blijken.
    Doorbraak naar 8,- zie ik als broodje aap verhaal.Dit is recent ook niet gelukt en de AEX staat op 340 lijkt mij toch de bovenkant van het trend kanaal.
    Ik ben vrijdag short gegaan op een koers van 6,90.

    May the best win....

    Gr,
  8. [verwijderd] 24 juli 2010 14:36
    De maritieme groep DMS stelt dat de tarieven voor het zeetransport door het aantrekken van de internationale handel weer oplopen.

    Was het niet hier dat aan de hand van een andere grafiek betwijfeld werd dat de wereldeconomie aantrekt ?
  9. [verwijderd] 24 juli 2010 14:46
    Mosterd na de maaltijd , koe in zijn kont kijken noem het maar op. Nu kan iedereen zien dat de 91 belangrijkste banken wel of niet een handje geholpen door de lokale regeringen zich op een bepaald senario staande kunnen houden. Echter deze stresstest is alweer voer voor de critici die aangeven dat er belangrijke zaken niet zijn meegenomen zoals een instortende huizen markt in de privaatsector.

    De opleving van de amerikaanse beursen noem ik niet echt hosanna. Als we kijken dat de dag dat Ben Bernanke aangaf dat de groei achterwege blijft en een langzamer herstel dan verwacht de beursen met 2 a 3 % omhoog gingen.

    Het is dan ook afwachten af het zich vertaald in de beurs maandag en of dat een blijvend iets zou zijn. Gezien de afgelopen stijgingen van de laatste 2 weken zou een sell on the news van toepassing kunnen zijn.

    Nog steeds zoals de man van Avis Capital elke keer verkondigd, het gaat nog steeds slecht.
    Alleen gaat het soms iets minder slecht maar is nog steeds slecht.

    De subsidie regelingen zijn nog niet in zijn geheel uitgewerkt, maar daar zie je toch nog steeds afnames.

    Arak
  10. [verwijderd] 24 juli 2010 14:53
    De Europese stress test resultaten zijn coming out als je dit leest - en zij waren niet zo goed als de prestaties van Meg Ryan in de delicatessenzaak in "When Harry Met Sally."

    Zeven van de 91 mislukt. Het totaal vermogen is minder dan vier miljard dollar. Dat is met een miljard euro "b." Dat is minder dan de Grieken zal besteden aan de pensioenen voor 50-jarigen in de komende weken. Vergeet niet, het begon in Griekenland - de Griekse crisis trok het gordijn op de kwetsbaarheid van de Europese banken als gevolg van hun blootstelling aan staatsobligaties uit Griekenland en andere eigenzinnige spenders, eigenzinnige omdat ze niet kunnen geld drukken de manier waarop wij dat doen.

    De centrale bankiers het uitvoeren van de tests hebben nu gezegd, ons vertrouwen, ze zijn prima, alleen een paar euro hier en daar een paar euro, en de dingen zijn prima. Mijn eerste gedachte - als ze dat wilden ze nep, kom op, je moest minstens twintig banken slaan en tussen de 25 en 50 miljard aan nieuw kapitaal nodig.

    Natuurlijk werden de tests uitgevoerd door dezelfde centrale bankiers waarvan de primaire taak is om hun nationale banksysteem te verdedigen, niet de Europese en mondiale bankwezen. Toen Geithner en Bernanke onze stress tests vervalst, werden zij de verdediging van de hele wereld bankwezen en de resultaten daarvan waren hard genoeg om enige geloofwaardigheid te verlenen aan het proces. Plus, ze de wereld waarin wij staan achter onze grote banken verteld, de drukpersen klaar zijn.

    Wat zal investeerders denken? Op dit moment is niets - markten zijn zwerven, Een goede velen zullen denken dat dit door tijdens het weekend en ga terug naar mijn gedachte - als je ze nep, het betekent dat je geen echte test. Waarom? De banken zijn in zo'n slechte staat dat velen van hen kunnen niet toestaan dat de investeerders een kijkje nemen op de boeken van banken te veel, het zal een run veroorzaakt op alle banken. Een andere groep zal kijken meer naar de wiskunde en zeggen: wacht eens even, geen echte problemen met de buitenlandse schuld en dat vier miljard op zoek is naar soort kleine.

    Wat ik denk? Ik maak gebruik van Occam's Razor - Ik moest de man in mijn Middeleeuwse Wijsbegeerte aan de Georgetown natuurlijk lezen, een deel van mijn grote - en dat is, volgens Wikipedia, "is het principe dat" diensten niet mag worden vermenigvuldigd dan noodzaak "(entia non sunt praeter multiplicanda necessitatem). De populaire interpretatie van dit principe is dat de eenvoudigste verklaring is meestal de juiste is. "

    Goed genoeg voor mij.

    Bottom line: is het misschien tijd om uw short-posities op de grote Europese banken te bereiden zijn. Er is waarschijnlijk geen haast, moet de markt zijn om aan deze spelen voor een tijdje. Maar na verloop van tijd veel beleggers, wetende dat de ECB niet kan geld drukken om een back-up Europese banken zal worden afgerond met "ze moeten in een slechte conditie indien de tests waren zo flagrant vervalst."

    Maandag zal interessant worden.

    arak

    seekingalpha.com/article/216165-europ...
  11. [verwijderd] 24 juli 2010 14:57
    Indicator economische activiteit verliest bijna 60%


    22 juli 2010

    De Baltic Dry Index is de belangrijkste graadmeter voor bulktransport over zee. Daarmee is het een heel belangrijke en zuivere indicator voor economische activiteit wereldwijd. In februari 2009 berichtten we in deze nieuwsbrief over deze index. Toen bleek het verloop van de index een betrouwbare voorspeller, mede van de aandelenbeurzen. Recent verloor de Baltic Dry ongeveer 60%. Dat noopt hoe dan ook tot behoedzaamheid en oplettendheid.

    De Baltic Exchange is een wereldwijde marktplaats voor scheepstransport. De Baltic Exchange publiceert de dagelijks tot stand gekomen scheepvaarttarieven in de Baltic Dry Index (BDI). Het gaat om de tarieven die eindgebruikers van goederen moeten betalen om de grondstoffen te laten verschepen. Op de BDI kan niet worden gespeculeerd. Alleen de scheepsvervoerders en aanbieders van grondstoffen kunnen op deze beurs handelen. Daarmee is de BDI een van de meest zuivere voorspellende indicatoren van de wereldeconomie.

    Daling van 94%
    De Baltic daalde in 2008 met een spectaculaire 94%; vanaf een top van 11.793 op 20 mei 2008 naar een laagste punt van 663 op 5 december 2008. Vanaf 5 december van dat jaar begon de index weer te stijgen, uiteindelijk tot fors boven de 2000! In deze nieuwsbrief wezen we in februari 2009 op deze forse beweging. En de Baltic bleek zoals vaker een goede ‘voorspeller’ voor mondiale handel en economische activiteit. Die zich vervolgens - vanaf een bodem op 9 maart 2009 van 195 voor de AEX -, vertaalde in een forse stijging van de AEX-index en andere beursindexen. Alle aanleiding dus om deze index goed te volgen.

    Wees alert!
    De recente beweging van de BDI noopt tot voorzichtigheid. Rond mei dit jaar werd nog een top van circa 4000 punten behaald. Maar daarna daalde de index 35 dagen op rij. Dat is de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen. De BDI noteert nu rond de 1781 punten (peildatum 21 juli 2010).

    De forse daling van de Baltic Dry Index wordt veroorzaakt door de afgenomen vraag naar ijzererts, waardoor er minder schepen nodig zijn om ijzererts te vervoeren. Bovendien worden nu de schepen opgeleverd die in een periode van hoogconjunctuur werden besteld. Clarkson Plc, de grootste shipbroker in de wereld, ziet de capaciteit door de nieuwe schepen dit jaar met 16% toenemen.

    De daling van de BDI wordt dus mede veroorzaakt door een ‘klassiek’ geval van de varkenscyclus. Het fenomeen in de economie dat overschotten en tekorten van een bepaald product elkaar afwisselen, doordat aanbieders massaal reageren op de veranderingen in vraag en aanbod.

    Het is hoe dan ook zaak om de komende tijd alert te blijven op de verdere ontwikkelingen van de BDI. Zodat u voorbereid bent op een eventuele verdere verzwakking van de mondiale economie.

    Bron:Nieuwsbrief Wijs & van Oostveen, 22 juli 2010

    Meer over de Baltic_Dry_Index:

    nl.wikipedia.org/wiki/Baltic_Dry_Index
  12. [verwijderd] 24 juli 2010 15:37
    quote:

    Who knows schreef:

    Waar het om gaat is de exposure van ING aan de PIIGS landen en dan vooral Griekenland.
    Bij defaulten, zal de Griekse centrale bank in overleg gaan met schuldeisers en wordt er een regeling getroffen. Dat zou dan uiteraard geld gaan kosten en er moet op afgeschreven worden = ten laste van de winst / dividend.

    ING heeft 2.4 miljard aan Grieks schuldpapier, 1.8miljard aan Spaans en nagenoeg geen Iers! Ziet er gezond uit dus.

    hugin.info/130668/R/1433883/379647.pdf

    Who knows...
    Goedemiddag Who knows, toch heeft ING het kennelijk raadzaam bevonden om zich tussen aanvang mei en midden juni van dit jaar te ontdoen van 1.3 mrd aan Grieks schuldpapier, waarop het rendement toch 8.1% bedroeg. Wellicht was er toen ook nog onvoldoende bekend dat m.b.t. de stresstest i.p.v. met een absolute krimp van 3% er slechts met een, t.o.v. het huidige door staatssteun overeind gehouden Umfeld, relatieve krimp van 3% behoefde te worden gerekend.

    Is het niet vreemd dat Europese motor Duitsland wat haar Banken betreft als enige geen informatie geeft t.a.v. Buitenlands schuldpapier noch naar herkomst noch naar omvang??

    Het feit dat alle Landesbanken de stresstest hebben doorstaan maakt de test nu niet bepaald geloofwaardiger, zeker niet voor diegenen die het HB volgen.

    De geloofwaardigheid van de stresstest wordt in steeds bedere kring in twijfel getrokken, e.e.a. zal de Beurzen niet onberoerd gaan laten.

    APPIE.
  13. [verwijderd] 24 juli 2010 16:08
    Dat laatste heb ik gedaan.
    Maar daar is ook geen reet mee te verdienen
    (totnutoe)
    Slechts kommer en kwel, je weet dat wel

    Gr
    LL
    quote:

    The-Dude schreef:

    In verhouding met de andere nederlandse banken heeft ING het helemaal niet zo goed gedaan. 8.8% voor ING tegenover 10,5% voor SNS en 12,5% voor Rabobank.

    Sns Reaal is misschien wel harder gestraft de laatste tijd. Misschien ook een idee om de portefeuille wat te splitsen tussen ING, SNS en Aegon?

  14. [verwijderd] 24 juli 2010 17:29
    quote:

    APPIEZELF schreef:

    Indicator economische activiteit verliest bijna 60%


    22 juli 2010

    De Baltic Dry Index is de belangrijkste graadmeter voor bulktransport over zee. Daarmee is het een heel belangrijke en zuivere indicator voor economische activiteit wereldwijd. In februari 2009 berichtten we in deze nieuwsbrief over deze index. Toen bleek het verloop van de index een betrouwbare voorspeller, mede van de aandelenbeurzen. Recent verloor de Baltic Dry ongeveer 60%. Dat noopt hoe dan ook tot behoedzaamheid en oplettendheid.

    De Baltic Exchange is een wereldwijde marktplaats voor scheepstransport. De Baltic Exchange publiceert de dagelijks tot stand gekomen scheepvaarttarieven in de Baltic Dry Index (BDI). Het gaat om de tarieven die eindgebruikers van goederen moeten betalen om de grondstoffen te laten verschepen. Op de BDI kan niet worden gespeculeerd. Alleen de scheepsvervoerders en aanbieders van grondstoffen kunnen op deze beurs handelen. Daarmee is de BDI een van de meest zuivere voorspellende indicatoren van de wereldeconomie.

    Daling van 94%
    De Baltic daalde in 2008 met een spectaculaire 94%; vanaf een top van 11.793 op 20 mei 2008 naar een laagste punt van 663 op 5 december 2008. Vanaf 5 december van dat jaar begon de index weer te stijgen, uiteindelijk tot fors boven de 2000! In deze nieuwsbrief wezen we in februari 2009 op deze forse beweging. En de Baltic bleek zoals vaker een goede ‘voorspeller’ voor mondiale handel en economische activiteit. Die zich vervolgens - vanaf een bodem op 9 maart 2009 van 195 voor de AEX -, vertaalde in een forse stijging van de AEX-index en andere beursindexen. Alle aanleiding dus om deze index goed te volgen.

    Wees alert!
    De recente beweging van de BDI noopt tot voorzichtigheid. Rond mei dit jaar werd nog een top van circa 4000 punten behaald. Maar daarna daalde de index 35 dagen op rij. Dat is de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen. De BDI noteert nu rond de 1781 punten (peildatum 21 juli 2010).

    De forse daling van de Baltic Dry Index wordt veroorzaakt door de afgenomen vraag naar ijzererts, waardoor er minder schepen nodig zijn om ijzererts te vervoeren. Bovendien worden nu de schepen opgeleverd die in een periode van hoogconjunctuur werden besteld. Clarkson Plc, de grootste shipbroker in de wereld, ziet de capaciteit door de nieuwe schepen dit jaar met 16% toenemen.

    De daling van de BDI wordt dus mede veroorzaakt door een ‘klassiek’ geval van de varkenscyclus. Het fenomeen in de economie dat overschotten en tekorten van een bepaald product elkaar afwisselen, doordat aanbieders massaal reageren op de veranderingen in vraag en aanbod.

    Het is hoe dan ook zaak om de komende tijd alert te blijven op de verdere ontwikkelingen van de BDI. Zodat u voorbereid bent op een eventuele verdere verzwakking van de mondiale economie.

    Bron:Nieuwsbrief Wijs & van Oostveen, 22 juli 2010

    Meer over de Baltic_Dry_Index:

    nl.wikipedia.org/wiki/Baltic_Dry_Index
    Maar de prijzen trekken al weer aardig aan.

    De maritieme groep CMB heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een winst gerealiseerd van 85,7 miljoen euro. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd een winst geboekt van 62,1 miljoen euro. De omzet steeg van 206,7 miljoen euro naar 217,7 miljoen euro
  15. [verwijderd] 24 juli 2010 19:38
    Interessant stuk over de BDI. Uit het stuk valt er kort samengevat te concluderen dat er dus binnen nu en een paar maanden een fikse correctie voor de AEX zit aan te komen. De BDI loopt gemiddeld dan zo'n 4 a 5 maanden voor op de rest van de markt.

    Wat betreft de stresstesten ben ik het met Appie eens. Die testen zijn gewoon een vorm van pappen en nathouden. De uitslagen vallen niet te controleren, en hoe zijn nou de miljarden die de banken aan staatssteun hebben gekregen gebruikt in die stesstesten om de boel op te fleuren? Daar hoor je nog niemand over.
  16. [verwijderd] 24 juli 2010 19:58
    quote:

    donny schreef:

    Interessant stuk over de BDI. Uit het stuk valt er kort samengevat te concluderen dat er dus binnen nu en een paar maanden een fikse correctie voor de AEX zit aan te komen. De BDI loopt gemiddeld dan zo'n 4 a 5 maanden voor op de rest van de markt.

    Wat betreft de stresstesten ben ik het met Appie eens. Die testen zijn gewoon een vorm van pappen en nathouden. De uitslagen vallen niet te controleren, en hoe zijn nou de miljarden die de banken aan staatssteun hebben gekregen gebruikt in die stesstesten om de boel op te fleuren? Daar hoor je nog niemand over.
    correctie omhoog of correctie naar beneden??
  17. [verwijderd] 24 juli 2010 20:50
    quote:

    KonVicT *G* schreef:

    [quote=donny]
    Interessant stuk over de BDI. Uit het stuk valt er kort samengevat te concluderen dat er dus binnen nu en een paar maanden een fikse correctie voor de AEX zit aan te komen. De BDI loopt gemiddeld dan zo'n 4 a 5 maanden voor op de rest van de markt.

    Wat betreft de stresstesten ben ik het met Appie eens. Die testen zijn gewoon een vorm van pappen en nathouden. De uitslagen vallen niet te controleren, en hoe zijn nou de miljarden die de banken aan staatssteun hebben gekregen gebruikt in die stesstesten om de boel op te fleuren? Daar hoor je nog niemand over.
    [/quote]

    correctie omhoog of correctie naar beneden??
    Naar mijn idee is de BDI zoals die nu zichtbaar is niet een voorloper voor wat staat te gebeuren maar een naijlen van wat er gebeurd is om vorral en tegen niet kostendekkende prijzen de vaart er in te houden(!) hetgeen altijd gevolgd wordt door een sterke en snelle stijging van de prijzen zoals bijvoorbeeld bij grondstoffen en bij de huidige winstcijfers die nauwelijks meer incidenteel genoemd kunnen worden is een ´dip´ nauwelijks meer op korte termijn meer te verwachten en is de 7-jaars cyclus up duidelijk begonnen.
  18. [verwijderd] 24 juli 2010 21:13
    quote:

    elf schreef:

    [quote=KonVicT *G*]
    [quote=donny]
    Interessant stuk over de BDI. Uit het stuk valt er kort samengevat te concluderen dat er dus binnen nu en een paar maanden een fikse correctie voor de AEX zit aan te komen. De BDI loopt gemiddeld dan zo'n 4 a 5 maanden voor op de rest van de markt.

    Wat betreft de stresstesten ben ik het met Appie eens. Die testen zijn gewoon een vorm van pappen en nathouden. De uitslagen vallen niet te controleren, en hoe zijn nou de miljarden die de banken aan staatssteun hebben gekregen gebruikt in die stesstesten om de boel op te fleuren? Daar hoor je nog niemand over.
    [/quote]

    correctie omhoog of correctie naar beneden??
    [/quote]

    Naar mijn idee is de BDI zoals die nu zichtbaar is niet een voorloper voor wat staat te gebeuren maar een naijlen van wat er gebeurd is om vorral en tegen niet kostendekkende prijzen de vaart er in te houden(!) hetgeen altijd gevolgd wordt door een sterke en snelle stijging van de prijzen zoals bijvoorbeeld bij grondstoffen en bij de huidige winstcijfers die nauwelijks meer incidenteel genoemd kunnen worden is een ´dip´ nauwelijks meer op korte termijn meer te verwachten en is de 7-jaars cyclus up duidelijk begonnen.
    ik weet niet meer wat ik moet geloven. Vorige week stond ekl sein wat er maar bestond nog op rood en we zouden zakken. En nu ineens staat elk sein op groen. Als je het mij vraagt zijn al die analyses maar reacties op wat er gebeurt is. Dus als volgende week een rode week word staat elk sein weer op rood.
  19. [verwijderd] 24 juli 2010 21:22
    quote:

    KonVicT *G* schreef:

    [quote=elf]
    [quote=KonVicT *G*]
    [quote=donny]
    Interessant stuk over de BDI. Uit het stuk valt er kort samengevat te concluderen dat er dus binnen nu en een paar maanden een fikse correctie voor de AEX zit aan te komen. De BDI loopt gemiddeld dan zo'n 4 a 5 maanden voor op de rest van de markt.

    Wat betreft de stresstesten ben ik het met Appie eens. Die testen zijn gewoon een vorm van pappen en nathouden. De uitslagen vallen niet te controleren, en hoe zijn nou de miljarden die de banken aan staatssteun hebben gekregen gebruikt in die stesstesten om de boel op te fleuren? Daar hoor je nog niemand over.
    [/quote]

    correctie omhoog of correctie naar beneden??
    [/quote]

    Naar mijn idee is de BDI zoals die nu zichtbaar is niet een voorloper voor wat staat te gebeuren maar een naijlen van wat er gebeurd is om vorral en tegen niet kostendekkende prijzen de vaart er in te houden(!) hetgeen altijd gevolgd wordt door een sterke en snelle stijging van de prijzen zoals bijvoorbeeld bij grondstoffen en bij de huidige winstcijfers die nauwelijks meer incidenteel genoemd kunnen worden is een ´dip´ nauwelijks meer op korte termijn meer te verwachten en is de 7-jaars cyclus up duidelijk begonnen.
    [/quote]

    ik weet niet meer wat ik moet geloven. Vorige week stond ekl sein wat er maar bestond nog op rood en we zouden zakken. En nu ineens staat elk sein op groen. Als je het mij vraagt zijn al die analyses maar reacties op wat er gebeurt is. Dus als volgende week een rode week word staat elk sein weer op rood.
    Als je nog een leuk voorbeeld van verwarrende informatie wilt hebben kun je eens op de mededelingen inzake de staalprijs kijken; alvorens je bent uitgetypt is de stelling ´omlaag´ al weer vervangen door ´omhoog´. Geluukig zijn we verlost van ene Middelkoop die de olie op $ 200 dacht te moeten praten.
  20. [verwijderd] 24 juli 2010 22:03
    7 banken zakken voor stresstest, 21 banken maar nipt

    Van de 91 onderzochte Europese banken slagen er slechts 7 niet voor de stresstest, met een kapitaalratio die onder 6 procent valt. Voor 21 banken was het wel kantje boord. De 7 zijn het Duitse Hypo RE, het Griekse ATEBank en vijf Spaanse cajas.

    'Weinig verrassingen', reageert Chris Turner, valutaspecialist bij ING. 'De stresstests hebben geen 'lijken in de kast' naar boven gebracht'. Volgens hem hebben de markten de resultaten al ingeprijsd. 'De euro zal wellicht weinig profiteren van de oefening'. In de Newyorkse handel verzwakte de Europese eenheidsmunt 0,2 procent tot 1,29 dollar.

    De Europese bankenwaakhond CEBS ging bij 91 Europese banken na in welke mate hun balans bestand was tegen een somber financieel-economisch scenario in 2010 en 2011. In dat scenario zou de economie van de Europese Unie in 2010 een nulgroei boeken in plaats van de verwachte 1 procent groei en in 2011 0,4 procent krimpen in plaats van 1,7 procent groeien.

    In het sombere financiële scenario zouden banken over 2010 en 2011 gecumuleerd tegen 36 procent verlies aankijken op hun aandelenportefeuille, zou de interbankenrente 125 basispunten stijgen en klimt de lange rente 75 basispunten.

    Doemscenario
    Op de portefeuille staatsobligaties in de tradingportefeuille van de banken - die 'langetermijnportefeuille' (banking book) blijft buiten schot - zouden banken volgende afboekingen moeten doen: 23,1 procent op Grieks papier, 14,1 procent op Portugees, 12,8 procent op Iers, 12 procent op Spaans, 6,9 procent op Belgisch en 4,7 procent op Duits. De volledige lijst van 'haircuts' vindt u op pagina 19 van de CEBS-toelichting.

    In Duitsland reageren beleidslui ontstemd over de korting op 'hun' staatspapier, dat te boek staat als de veilige haven in de eurozone. 'Het is gewoonweg fout Duits staatsobligaties met 4,7 procent te stressen', donderde Jochen Sanio, topman van de Duitse beurswaakhond BaFin, op een persconferentie.

    Nipt
    Het 'doemscenario' zou zich vertalen in gecumuleerde minwaarden van 566 miljard euro, waardoor de gemiddelde kapitaalratio van 10,3 procent van de risicogewogen activa eind 2009 tot 9,2 procent zou zakken. Dat is ruim boven de vereiste 6 procent in de stresstest en het minimum van 4 procent volgens de Bazel II-normen. De 9,2 procent omvat wel 169,6 miljard euro staatssteun, zonder die overheidssteun zou de globale kapitaalratio in het somberste scenario tot 8 procent terugvallen.

    'We moeten erkennen dat een aantal banken die in de test slagen, al overheidssteun ontvangen of van staatsgaranties genieten', merkt JPMorgan in een reactie op. De bank merkt op dat 21 banken ook maar nipt slaagden, met een kernkapitaalratio tussen 6 en 7 procent. Het gaat onder meer om Deutsche Postbank (6,6%) en Norddeutsche Landesbank (6,2%) in Duitsland, Bankinter (6,8%) en Caja Madrid (6,3%) in Spanje, UBI Banca (6,8%) en Monte Paschi di Siena (6,3%) in Italië en het Griekse Piraeus Bank (6%). 'Het is waarschijnlijk dat deze instellingen ook kapitaal zullen moeten ophalen of consolideren', meent de zakenbank.

    Kernkapitaal
    Van de 91 banken zouden er slechts 7 hun kapitaal onder 6 procent van de risicogewogen activa zien zakken: het Duitse Hypo Real Estate, het Griekse ATEBank en vijf Spaanse cajas (de spaarkassengroeperingen rond Caja Espana & Caja Duero, Unnim, Cajasur, Caixa Catalunya en Banca Civica).

    In totaal hebben die 7 banken 3,5 miljard euro nodig om hun kernkapitaal tot 6 procent van hun risicogewogen balanstotaal op te krikken. Hypo RE heeft 1,25 miljard nodig, Caixa Catalunya 1 miljard. 'Het is goed dat de geest uit de fles is’, meent Chris De Noose, directeur-generaal van de Europese Spaarbankengroep. Toch heeft zijn bedenkingen bij de resultaten, en vooral de methodologie. 'De tests lopen eigenlijk achterop. Veel Spaanse cajas bijvoorbeeld, zijn ondertussen in andere groepen opgenomen. De grootste gebuisde spaarbank, CajaSur, is zo door het FROB, een fonds voor de ordelijke herstructurering van banken, van de ondergang gered.'

    KBC haalt een kapitaalratio van 9,4 procent, Dexia 10,9 procent.

    Een samenvatting van het rapport staat op de site van bankenwaakhond CEBS.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in