Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Week 38 20 t/m 24 nov: The Week After

99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 september 2010 10:04
    Leuk die rehabilitatie van de zich zelf belachelijk makende diehards (zie het draadje over het overnamenieuws), maar de echte diehard kon die mening niets schelen en wil niets weten van rehabilitatie, want ‘we’ hebben met € 24,75 niet gelijk gekregen. Het gelijk is dan niet aan de die hards, al helemaal niet aan de crusellers maar aan de John’s: er is een aardig bod gekomen, maar de kleine aandeelhouders wordt gepiepeld nu de mooie bruid wordt uitgehuwelijkt.

    John (nu moet je wel je alias veranderen in Just One Share There Was), volgens mij refereerde aan de heerlijke forumdiscussie die we eind 2006 hadden, absoluut het herlezen waard op een dag als deze (de discussie over het o-woord van eerdere datum kon ik zo snel niet meer traceren):
    www.iex.nl/forum/topic.asp?topic=1110...

    Men spreekt nu van een knock-out bod, dat zeker niet meer verhoogd zal worden. Zonder belangstelling van derden zal dat best kunnen kloppen. Een belegger als Van Herk – die wat er ook over hem geschreven wordt op dit forum op met mij persoonlijk altijd een zeer intelligente indruk heeft gemaakt – zal op dezelfde wijze zijn beslissing nemen als les autres: wat moeten we na de gemiste lange termijn kans nog doen, ook al vinden we het bod te laag. Zonder alternatief, met een directie die dit graag wil en ongetwijfeld de nodige aandeelhouderssteun al verzameld heeft, is het de niet de vraag of de roepende minderheid gelijk heeft maar of ze het krijgt. Maar ach – als die hard maak ik me nu alweer belachelijk…

    De opmerking van sitr piet was precies die van mij: J&J zou toch drie jaar niets bijkopen inde verlovingstijd? Is ze bang dat de Crucellkoers in de tussentijd het goed zou doen, zodat het huwelijk overhaast gaat plaatsvinden om een al te hoog knock-out bod te voorkomen. Het huwelijk is zo bezien een moetje!

    Veel zal afhangen of er nog bemoeienis komt – ze lijken ruim de tijd te krijgen - van bijvoorbeeld een Novartis (even de boeken weer komen in zien, net als destijds bij Berna?) of een Pfizer, inmiddels is Wyeth, wat ik van de ex-Wyeth werknemers begrijp – voldoende geïntegreerd. En het inpassen van Crucell is aanmerkelijk makkelijker. De vraag is slechts of de interesse er nog voldoende is (dit prijsje zal niet het probleem zijn).
    Laten we het nieuws en de koers (waarin soms voorinformatie te elzen valt) de komende tijd nog volgen, ik houd de stukjes nog even vast.
    Zie verder: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&...

    Slot Amsterdam afgelopen week € 24,41, + € 8,80 / + 56,4 %, Slot NY $ 31,95, omgerekend € 24,56 (vorige week $ 19,98/€ 15,76)

    Allen weer veel geluk, wijsheid en geduld toegewenst!
  2. forum rang 6 de tuinman 19 september 2010 20:29
    Tja ik was erg blij met het bod, in eerste instantie, maar is er inderdaad sprake van een premie van ong 55% ? Of is het aandeel inderdaad laag gehouden? Er is maar heel weinig beweging geweest van het aandeel ondanks dat de grootste concurent van Q helemaal weggevallen is.

    Dat zou kunnen betekenen dat er erorme orders aan zitten te komen (meerjarige contracten!). En dat terwijl de nieuwe fabriek bijna klaar is.
    (en waren de winsten van deze fabriek niet belastingvrij?)

    Is die premie dan nog wel zo bijzonder? Pfffffff.
    Ik weet het effe niet meer.

    Deze premie is voor mij puur winst en mijn verstand zegt pakken. Maar mijn gevoel zegt dat er in de toekomst wel meer te halen valt.

    Maar als je kijkt naar 1,5 jaar geleden....
    Toen kwam er een bod van 17,- (dacht ik).
    Dan is 24,75 nogal een verschil.

    Ik weet nu nog niet wat ik moet doen.

    Wat zijn de risico's als ik mijn aandelen nog langer vasthoud?
    Lijkt me sterk dat een andere partij ineens J en J overneemt.

    Aan de andere kant, wat zijn de voordelen om mijn aandelen nog langer vast te houden. Een tegenbod van een andere partij is niet erg waarschijnlijk.
    Een verhoging van het bod door JJ ook niet.
    Kan die grootaandeelhouder nog potten breken?

    Door jarenlang eigenwijs te roepen dat Cr een klapper gaat worden zit ik nu in een luxe positie, maar ik begin nu echt hoofdpijn te krijgen. En pijnstillers heeft Cr niet....

    WAT GAAN JULLIE DOEN MET JULLIE AANDELEN?
  3. [verwijderd] 19 september 2010 20:44
    Er is geen haast om te verkopen. Er is zelfs nog geen officieel bod. Even een aantal weken afwachten kan nooit kwaad. Kijken of er verdere reacties zijn van grootaandeelhouders (te verwachten)of zelfs concurrerende bieders (minder waarschijnlijk gezien reeds bestaand aanzienlijk belang van J&J in Crucell).
    De koers zal, behoudens onverwachte gebeurtenissen, vooralsnog rond het te verwachten bod a 24,75 blijven staan, dus relatief weinig downside risk.
    Haastige spoed is zelden goed. Ik denk dat dit zeker in dit geval opgaat. Succes!
  4. forum rang 4 Sir Piet 19 september 2010 21:33
    Het flammetje is al wat lager. Ik hou de stukken tot van de Herk en consorten hun keuze bekend hebben gemaakt. Wie weet morgenochtend een andere kaper op de kust? Ik ga straks lekker slapen en mijn nieuwe strategie bedenken voor de komende 5 jaar.
  5. Mr sponge 19 september 2010 22:47
    Ik ben helemaal niet tevreden met het bod. Maar ben bang dat ik geen andere keus heb dan aan te melden.
    Maar komt er na het officieele bod nog een AVA? Ik wil de waarde van alle "grootste deals ooit" wel weten voor ik ga verkopen. Als de deal met Wyeth bv 10 miljard in de komende 5 jaar is(ok ik overdrijf een beetje ;) ). Dan is 24,75 echt te weinig. Ze kunnen ons (de huidige eigenaren) toch niet vragen iets te verkopen waarvan we zelf de waarde niet helemaal kunnen bepalen. Laat ze eerst maar eens een indicatie geven.
  6. [verwijderd] 20 september 2010 01:27
    Aan het begin van de "week after" enkele reflecties:
    - commentaren van analisten schuiven wij direct terzijde, hebben nog nooit een verstandig woord over CRXL gezegd;
    - een knock out bod zoals gesuggereerd, is dit zeker niet, ; dan denk ik toch mer in termen van €35;
    iedere verwijzing naar "een premie" op de beurskoers is volksverlakkerij; het gaat om de waarde van CRXL en die zou deze potentiële "microsoft van de biotech" toch heel wat meer moeten zijn dan deze schamele € 1,75 mrd zijn!
    - grootaandeelhouders v.Herk, Advaluefund en Deltalloyd reageren terughoudend en willen het bod bestuderen; voor het geval zij al van te voren gepolst zijn - in verband met J&J of in het algemeen- dan weet de RvB dat zij niet op groot enthousiasme stuit met dit bod en J&J weet dat ook; , met je grootaandeelhouders. Ik kan het mij nauwelijk voorstellen, dat de RvB nooit met deze aandeelhoduers over dit thema nimmer gedachten gewisseld hebt. Wil RvB en J&J de reacties horen en heeft men al een hoger bod in de achterzak?
    - CRXL is 10 jaar geleden voor € 18 naar de beurs gegaan en dan nu een vrijwillig bod van € 24,75 aanbevelen? Ik zou mij schamen als ik dan vele miljoenen bonus zou ontvangen voor deze wanprestatie.
    - Berna aandeelhouders kregen hun aandelen voor een waarde van ( naar ik meen) ca € 22.- CRXL heeft dus ook in de laatste 4 jaar stil gestaan, want de synergie die erin zat bij deze overname, is gelijk aan het koersverschil tussen € 24,75 en deze € 22.-
    - bij een overname dient de VZ van de RvC de leiding te nemen, en zeker nu de RvB een groot belang heeft bij deze overname. Ik heb Oosterveld nog niet gehoord;
    - de VEB heeft zijn kruit nog droog gehouden. Een gezamenlijke actie van VEB en grootaandeelhouders verhoogd m/i. de kans op een hoger bod van J&J.

    Kortom: het laatste woord is nog niet gezegd.

    Zoef
  7. [verwijderd] 20 september 2010 06:40
    quote:

    de echte zoef schreef:

    Wil RvB en J&J de reacties horen en heeft men al een hoger bod in de achterzak?
    Tuurlijk. Ik ken weinig overnames waar er GEEN wisselgeld achter de hand was. J&J mag in zijn handjes knijpen als ze het met 3-5 Euro verhoging van het bod gaan redden. Eigenlijk is het meest spannend hoe "dramatisch" de benodigde Griekse tragedie/komedie over de bühne zal gaan.

    Er is m.i. nul komma nul noodzaak om overhaast stukjes te verkopen. Omruilen in deep ITM calls kan m.i. wel zinvol zijn om alvast wat kapitaal vrij te maken zonder kansen op een verhoging van het bod mis te lopen. Deep ITM is interessant omdat je dan met 5 centjes premie klaar bent (zelfs bij dec.10 calls!) en je dus gedachteloos kunt uitoefenen als de omstandigheden daar om vragen. Voor een duppie heb je 3 maanden lang reeds de beschikking over 3/4 van je geïnvesteerd vermogen.
  8. eddy59 20 september 2010 07:04
    J&J said on Friday its due diligence is largely complete, but any deal remained subject to negotiation of a definitive agreement and customary pre-offer conditions, including consultation with Crucell's works council and trade unions

    Ik lees hier dat er nog ruimte in het bod zit.

    Of je nu een partij appelen of een biotech bedrijf koopt het blijft een spelletje om ze zo goedkoop mogelijk te krijgen.

    Let op mijn woorden we komen uit op IPO plus een jaarlijks rendement van 7%.
    Ik heb het niet door gerekend maar ik denk ergens tussen de 32.50 en 35,00 euro's.

    Dit is gezien de capaciteiten van Crucell nog veel te weinig. De all time high van Tom Tom € 60.00 is een mooie koers voor Crucell.

    Ik ben benieuwd hoe het spel gespeeld gaat worden.

    Eddy

  9. [verwijderd] 20 september 2010 07:55
    quote:

    eddy59 schreef:

    J&J said on Friday its due diligence is largely complete, but any deal remained subject to negotiation of a definitive agreement and customary pre-offer conditions, including consultation with Crucell's works council and trade unions

    Ik lees hier dat er nog ruimte in het bod zit.

    Of je nu een partij appelen of een biotech bedrijf koopt het blijft een spelletje om ze zo goedkoop mogelijk te krijgen.

    Let op mijn woorden we komen uit op IPO plus een jaarlijks rendement van 7%.
    Ik heb het niet door gerekend maar ik denk ergens tussen de 32.50 en 35,00 euro's.

    Dit is gezien de capaciteiten van Crucell nog veel te weinig. De all time high van Tom Tom € 60.00 is een mooie koers voor Crucell.

    Ik ben benieuwd hoe het spel gespeeld gaat worden.

    Eddy
    Ik ben vannavht op dezelfde redenering uitgekomen over een IRR:
    € 24,75 betekent een IRR van 3,2%,hetgeen voor een Biotech fonds natuurlijk extreem laag is.
    Bij een IRR van 7% kom je op een waarde van € 35,41
    Zo doorgaande IRR 8% waarde :€ 38,86
    en IRR van 10% aarde: € 46,68

    Zoef
  10. [verwijderd] 20 september 2010 08:54
    Nou ik heb mijn eerste nieuwe schone onderbroek voor vandaag al weer nodig.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro verlaagt het advies op Crucell naar sell van reduce en verhoogt het koersdoel naar EUR24,75 van EUR14,00. Analist Rene Verhoef adviseert verkoop van de aandelen, omdat hij een hoger bod van andere partijen dan Johnson & Johnson "erg onwaarschijnlijk" acht. Het bod van EUR24,75 wordt "erg aantrekkelijk genoemd" en de analist adviseert aandeelhouders het bod te accepteren. Het aandeel Crucell sloot vrijdag op EUR24,41. (MKO)

  11. [verwijderd] 20 september 2010 09:06
    Er zullen ongetwijfeld nieuwe optie-series aangemaakt gaan worden. Weet iemand (King?) hoe dat proces verloopt en wanneer we die nieuwe series zouden kunnen verwachten?
  12. wilb52 20 september 2010 11:25
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Exane BNP Paribas noemt de prijs van EUR24,75 per aandeel die Johnson & Johnson heeft geboden op Crucell erg hoog. De overeenkomst is volgens Exane bijna in kannen en kruiken vanwege onder meer de geboden prijs, het ontbreken van mededingingskwesties en de steun van de twee besturen. Exane verhoogt het koersdoel voor Crucell na het bod naar EUR24,75 van EUR16 en hanteert een neutral-advies. Omstreeks 11.20 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR24,32, terwijl de Midkap met 0,8% stijgt. (MKO)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    September 20, 2010 05:23 ET (09:23 GMT)

    Copyright (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.

    Een STROMAN van J&J!!!!!!!!!!!!!!!
  13. maxen 20 september 2010 11:29
    quote:

    wilb52 schreef:

    ...
    Een STROMAN van J&J!!!!!!!!!!!!!!!
    Volgens mij had een stroman van J&J beter de koers van Crusell kunnen drukken in de periode van voor het bod, door allerlei insinuaties, achterklap, gescheld en TA 'Bewijs' de lucht in te slingeren, en daardoor de LT beleggers murw te beuken.
  14. [verwijderd] 20 september 2010 13:37
    Volgens mij had een stroman van J&J beter de koers van Crusell kunnen drukken in de periode van voor het bod, door allerlei insinuaties, achterklap, gescheld en TA 'Bewijs' de lucht in te slingeren, en daardoor de LT beleggers murw te beuken.

    Dat is toch ook al jaren geprobeerd? Werkte niet bij mij.

    Gr

    Frank :)
  15. pardon 20 september 2010 13:43
    Wilb52 wat vind jij van Ordina als ik de grafieken uitzet zie ik een stijging naar 3,35 euro en dat is 0,65 cent per aandeeltje.
    KUN JIJ HIER EEN SCAN OP UITVOEREN?
  16. yinx 20 september 2010 14:02
    quote:

    Frenky_Tornado schreef:

    Volgens mij had een stroman van J&J beter de koers van Crusell kunnen drukken in de periode van voor het bod, door allerlei insinuaties, achterklap, gescheld en TA 'Bewijs' de lucht in te slingeren, en daardoor de LT beleggers murw te beuken.

    Dat is toch ook al jaren geprobeerd? Werkte niet bij mij.

    Gr

    Frank :)
    Zo is dat. En ik ben het helemaal eens met hetgeen de echte Zoef schrijft.

    En dan nog beweren dat aandeelhouders tegenwoordig zoveel macht hebben. Het wordt tijd dat de RvC doet waar ze voor is ingehuurd. Corporate Governance betekent de belangen behartigen van alle stakeholders en niet alleen zichzelf, directie en het juk van J&J.

    YinX

  17. [verwijderd] 20 september 2010 14:39

    "On August 2, 2010, Crucell provided J&J with access to various due diligence materials"

    "On September 7, 2010, J&J substantially completed its due diligence review with respect to a potential transaction with Crucell and, based upon this review, senior management of J&J determined at that time that J&J did want to initiate discussions with Crucell regarding such a transaction. On September 7, 2010, J&J and Crucell initiated discussions."

    uit Sec filling.
99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.153
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.222
AMG 965 125.624
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht